(OBS... I sista bilden är det lite grovt språk så läs inte om du kan ta illa upp.)

Där ser ni en liten bit av en konversation jag hade med en kompis. Jag har valt att stryka över namn och bild för att denna människa ska få vara anonym och sen har jag strykit över lite i sista meddelandet för att det var en bit där som skulle kunna bli ett stort "bråk" med skilda åsikter.
Men... Jag är 12 ska fylla 13. Jag vågar inte gå på stan själv. Jag hör dagligen nyheter om att människor har blivit utsatta sexuellt. Om hur personerna som våldtar inte hamnar i fängelse. Jag såg en artikel om Att en man slickade en 8-åring mellan benen men det räknades tydligen inte som våldtäkt? Visst mannen utförde inte allt men om man inte sätter ner foten för småsaker så blir dom händelserna mer godtagbara. Småsaker som att män förföljer kvinnor och ger dom lustfyllda blickar ska inte ens vara okej. Folk ska inte ens få titta på andras kroppar med lust i ögonen sålänge inte båda är med på det.

Jag skulle t.ex aldrig fått gå runt med en urringad tröja och en kort kjol, även om jag tyckte det var skit snyggt! För att min kropp är tydligen inte min om jag går runt med kläder där jag visar mycket hud?
Grejen är. Jag fattar bara inte hur vissa människor inte blir upprörda över detta? Det händer så ofta så man blir inte ens chockad längre. Och det finns tusentals människor som tycker att jag som 12/13 åring borde hålla tyst om detta och gå och leka med Barbie. Men tyvärr så är jag också en av dom som män har kollat på. En man som var 25+ har gått fram och frågat om mitt och mina vänners mobilnummer. Detta är småsaker men dom får en att känna sig så obekväm i samhället.

Likes

Comments

Vi alla har tagit bilder på oss själva men valt att inte lägga Ut dom för att vi ser "för stora" ut. (Obs, man kan känna sig "för smal" också. Men nu tar jag detta ifrån mitt perspektiv)

Men som sagt. Jag älskar att fota, speciellt outfits bilder. Och jag kan inte ens räkna på mina händer hur många gånger jag har raderat bilder för att jag ser "för stor" ut. Men grejen är... Man ser inte för stor eller för smal ut. Allas mage veckar sig eller bildar "kullar" när man sätter sig ner. Och jag själv gillar min kropp. Jag är stolt över den, men jag har inte den idealiska kroppen. För min mage är inte platt. Om jag har på mig låga shorts och en croptop så putar min mage ut.
Grejen med detta är att jag har inga problem med att gå runt så... Men det har omgivningen problem med.
Om jag skulle ha på mig kläder där min mage putar ut så hade jag klassats som fet, ful och äcklig av 80% av omgivningen vilket absolut inte är okej!?
Psykiskt och fysiskt mår jag bra. Men jag är rädd för reaktionerna.

Jag är 99% säker på att några få människor känner igen sig i detta. Och jag vill inte att man ska känna så.
Jag ber er att inte kolla konstigt på människor, inte viska bakom någons rygg. Säga till er själva när ni tänker taskiga grejer om någons kropp för det kan förstöra så mycket. // moset🍚❤️

Likes

Comments

Svart linne: 199, 00 H&M
Grå T-shirt: 75, 00 (REA) H&M
Jeansshorts: 199, 00 H&M
Solglasögon: 79, 00 Ginatricot
___________________________________________________________

Sådär, detta var det jag köpte idag. En liten haul blev det 🙌🏼

Likes

Comments