Denna Lemon Curden måste vara den godaste jag smakat. Perfekt balans mellan sött och syrligt med en vacker gul nyans.
Passar perfekt till scones och fungerar även utmärkt att ge bort som en liten present.

Lemon Curd

Ingredienser:
2 citroner
2 äggulor
1 ägg
2 dl socker
100 g smör

Gör såhär:
Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen.
Vispa äggulor, ägg och socker några minuter i en skål. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och -juice. Rör tills krämen tjocknat, ca 15 minuter.
Skär smör i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält.
Häll upp på en varm- och väl rengjord glasburk.
Förslut locket direkt och låt burken svalna helt innan du ställer den i kylskåpet.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jordgubbstårta

Tårtbotten:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1.5 tsk bakpulver

Jordgubbsfyllning:
4 dl vispgrädde
200 g philadelphia
1.5 dl florsocker
1.5 tsk vaniljpulver
500 g jordgubbar, i småbitar

Gör såhär:

Tårtbotten:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°C. Ta fram en rund form med löstagbara kanter och smörj formen med smör och bröa gärna med kokos. Ställ åt sidan.
2. Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt, med elvisp i ca. 5 minuter. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter. Tag ut och ställ i frysen direkt för snabbare nedkylning. Skär sedan i 3 eller 4 anslag.

Fyllning:
Vispa upp grädden hårt i en bunke för sig. Vispa sedan upp philadelphiaost med florsocker och vaniljpulver. Tillsätt sedan jordgubbarna och rör ihop. Blanda ner färskostblandningen i vispgrädden och vispa till en tjock smet – enklast med ballongvisp.


Tag fram anslagen och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsmousse och lägg sedan på nästa anslag. Upprepa till sista anslaget och spackla sedan tårtan med resterande fyllning.
Dekorera gärna med färska bär.


recept från Frida Skattberg

Likes

Comments

Hemma gjorda Peanut Butter Cups på endast TRE ingredienser. Enkelt och jättegott.

Peanut Butter Cups: ca 10st

Ingredienser:
10 tsk jordnötssmör
150 g choklad (valfri)
0,5 msk flingsalt

Gör såhär:
Börja med att placera 10 små formar, lite större än knäckformar, på ett fat.
Skopa ut 10 teskedar jordnötssmör på en bakpapperklädd bricka och ställ in i kylskåpet medan du smälter chokladen över ett vattenbad.
Smält chokladen och fördela den sedan i muffinsformarna.
Tag fram jordnötssmöret och rulla varje klick till en boll som du sedan plattar till en aning. Tryck sedan ner jordnötssmöret i formarna. Låt stelna helt i kylskåp. Tag sedan fram och tryck dem ur formarna. Toppa med lite flingsalt.


Likes

Comments

Otroligt goda chocolate chip cookies.
Lite sega i kanterna och mjuka i mitten, fyllda med massa härlig choklad.
Receptet hittar ni nedanför.

Chocolate chip cookies
ca 30 st cookies (ca. 6 cm i diameter)

Ingredienser:
170 g smör, rumstemperatur
1 4/5 dl farinsocker
3/5 dl strösocke
1 ägg, rumstemperatur
2 tsk vaniljsocker
4 3/4 dl vetemjöl
2 tsk majsstärkelse
1 tsk bikarbonat
250 g hackad choklad - valfri

Gör så här:
1. Ta smöret och ägget ur kylskåpet i god tid så de blir rumsvarma.. Hacka chokladen grovt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och majsstärkelse i en bunke, ställ åt sidan.
2. Vispa rumsvarmt smör, strösocker och farinsocker poröst och fluffigt, ca. 5 minuter med elvisp.
3. Tillsätt ägg och vaniljsocker, vispa på låg hastighet till en jämn smet.
4. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa snabbt ihop till en deg, tillsätt även den hackade chokladen. Ställ degen i kylskåpet i ungefär 30 minuter.
5. Klä två plåtar med bakplåtspapper, värm ugnen till 175 C. Ta små bollar ur degen med hjälp av två skedar eller händerna. Lägg bollarna på plåten med lite rum i mellan. Platta inte dem!
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 8-10 minuter, tills kakorna fått en ANING färg runt kanterna och ytan inte är så glansig mera. Grädda inte kakorna för länge! Låt kakorna svalna i 2-3 minuter på plåten och flytta sedan över till ett galler och svalna helt. Grädda resten av kakorna.
Servera genast!

Likes

Comments

KLADDKAKANS DAG

Eftersom det är kladdkakans dag idag vart jag självklart tvungen att dela med mig av mitt favoritrecept när det kommer till kladdkaka. Nämligen en mjölkchokladkladdkaka. Såå gott!
Receptet hittar ni en bit ner.


Mjölkchokladkladdkaka

Ingredienser:
200 g mjölkchoklad - jag använde mig av marabou
100 g smör
2 ägg
1,5 dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form, ställ åt sidan.
Smält 100 g av mjölkchokladen tillsammans med smöret i en kastrull.
Vispa sedan ägg och socker poröst. Rör i mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och blandningen av smält choklad och smör. Häll smeten i den smorda formen.
Grovhacka de 100 g av chokladen som är kvar. Strö över smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter.

Servera den kyld tillsammans med vispgrädde.

Likes

Comments

Galet god milkshake med smak av vanilj och salt kola toppad med grädde och egengjord salt kolasås. Godaste milkshaken jag smakat! Receptet finns en bit ner.

Salted caramel milkshake

Kolasås:
100 g glykos (glykossirap)
2 dl strösocker
1,75 dl grädde
50 g smör
1 tsk flingsalt

Milkshake 2 glas:
6 dl/7-8 kulor vaniljglass
2 dl kall mjölk
4,5 msk salt kolasås + lite i botten på varje glas

Garnering:
Vispad grädde
Riven choklad
Salt kolasås

Kolasås:
Värm glukosen i en tjockbottnad kastrull med lite i taget av strösockret tills allt har smält, rör om emellanåt. Koka sockret tills den fått en fin karamellfärg, sänk värmen en aning och häll sedan i grädden lite i taget försiktigt och rör om. Ta bort från värmen och klicka i smör och flingsalt. Blanda och ställ åt sidan, låt svalna.

Milkshake:

Mixa ihop alla ingredienser i en mixer. Fyll botten på två glas med salt kolasås och fyll därefter på med milkshaken. Toppa med vispad grädde, riven choklad och salt kolasås. Servera direkt.


Likes

Comments

Små, söta och otroligt goda enportions-pajer. Perfekta till fikat. Receptet finns en bit ner.

Minipaj med nutella och bär

Pajdeg:
125 g kallt Smör
1 msk Florsocker
3 dl Vetemjöl (kan behövas mer vid utkavling)
1 msk iskallt Vatten

Fyllning:
Nutella
Blåbär eller annat valfritt bär

Gör så här:
Rör samman smöret, florsocker och mjöl till en smuldeg, gärna i matberedare.
Häll på vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Plasta in degen och låt sedan vila i kylskåpet i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200°C.

Kavla ut degen och stansa ut valfri form – jag valde hjärtan.
Klicka i 1-2 tsk Nutella och tryck ner rikligt med Blåbär.
Lägg på ett lock av pajdeg med samma form och tryck ihop kanterna med en gaffel.
Skär ett snitt i pajen och lägg på bakpapperklädd plåt.
Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter – tills de fått en gyllene färg.
Låt svalna en aning innan servering.
Garnera gärna med florsocker.


Likes

Comments

Väldigt lätta att göra, kräver få ingredienser och extremt goda. Receptet finnes nedanför bilden.

Oreotryfflar: ca 20 st

Ingredienser:
1 förpackning oreokex
100 g färskost

Garnering:
200 g mjölkchoklad

Gör såhär:
1. Krossa kexen till smulor. Antingen i en mixer, med en mortel eller genom att lägga dem i en påse och sedan gå loss med en brödkavel.
2. Rör ihop smulorna med 100 g färskost och rulla sedan till lagom stora bollar. Ställ sedan dem i frysen i ungefär 20 minuter.
3. Smält chokladen och doppa de frysta bollarna. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kyl/frys.

Om du vill kan du garnera dem lite extra genom att antingen smula lite oreosmulor på toppen eller genom att smälta lite choklad (vit eller mörk) och ringla på.

Likes

Comments

Chokladmuffins med extra choklad, kolagömma och extra kola on top. Receptet finner ni en bit ner.

Chokladmuffins med karamelliserad mjölk: 12st


Ingredienser:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 krm salt
130 g smält smör
1,75 dl filmjölk
2 dl socker
2 ägg
200 g chokladbitar
1 burk karamelliserad mjölk

Gör såhär:
1. Börja med att sätta ugnen på 200°C. Förbered en muffinsplåt med 12 formar och ställ sedan åt sidan.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål, ställ åt sidan.
3. Smält smöret. Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en annan (större) skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Rör ner 100 g av chokladen.
4. Fördela smeten jämnt i formarna och gör sedan ett hål i mitten med hjälp av baksidan på en sked. Klicka ner en tesked karamelliserad mjölk i varje hål och täck sedan med smet. Klicka även ut lite karamelliserad mjölk på toppen av alla muffins och rör om slarvigt. Strö över resterande choklad.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna.

Likes

Comments

Otroligt goda chokladmuffins. Stora, maffiga, mycket choklad och med en klick nutella gömd i mitten. Mycket godare än så blir det inte.

Chokladmuffins med nutellagömma, 12 st:


Ingredienser:
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Vaniljsocker
1 dl Kakao
1 krm Salt
130 g smält Smör
1.75 dl Filmjölk
2 dl Strösocker
2 Ägg
150 g hackad choklad (välj själv vilken du föredrar, jag använde mig utav vanlig marabou)
12 bitar frusen nutella

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 200°C. Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar, ställ åt sidan.
2. Klicka ut 12 st teskedar nutella på ett fat eller fakplåtspapper och ställ i frysen.
3. Hacka sedan chokladen ganska grovt.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål.
5. Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en annan (strörre) skål. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Rör ner 100 g av den hackade chokladen.
6. Fyll alla formarna upp till hälften och tryck sedan ner en nutellaklick i varje. Fyll sedan på med resterande smet och strö till sist på den sista hackade chokladen.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter. Tag ut och låt svalna.


Likes

Comments

Instagram@moabakar