Ensamma som jag och Jarl är för helgen vaknade jag upp utvilad vid sju, till denna utsikt som bestod av Jarl, solsken genom husen som smög sig in i rummet och ljudet ut av morgontrafiken i Vasastan. Planerna för dagen består självfallet enbart av mys. Vi åt frukost tillsammans, låg i sängen en stund och skrollade runt på datorn tills vi båda somnade om vid tolv och vaknade upp vid tre igen, gick och handlade till både middagen och för mellomyset ikväll. Idag lagade jag en riktigt god och nyttig Pesto shrimp zucchinipasta till oss två, ett recept som jag faktiskt hittade på instagram för ett tag sedan. Skulle säga att jag gjorde recept för en person är riktigt hungrig. Dessa småskålar passade oss utmärk och man blev sådär skönt mätt ni vet? Så jag dubblar på receptet till er. Receptet hittar ni nedan!

Recept för 2 personer:
 

Du behöver:

Ett kilo oskalade räkor

Två stycken zucchinin

Olivolja/smör

Tre vitlöksklyftor

Valfri pesto (vi hade med parmesan i)

Valfria kryddor för smaksättning. (Vi hade cayennepeppar, svartpeppar samt flingsalt).

En kastrull

1. Skala av räkorna och börja därefter göra "nudlar/pasta" ut av dina zucchinin. HÄR hittar ni min held-hand spiralizer till att kunna göra "pasta" av olika grönsaker med.

2. I med riktiligt med smör i kastrullen och pressa i vitlökarna när smöret smält och därefter börjat hetta till. Fräs dem pressade vitlökarna och i med räkorna tills dom börjat "dra ihop sig" och blivit lite mindre. Krydda med dina kryddor!

3. I med "pastan" i samma kastrull och låt dem värmas upp tills dem mjuknat till lite, låt fortfarande den ha lite tuggmotstånd. I med valfri mängd av valfri pesto och blanda lite till på svag värme, i med en liten skvätt olivolja. Klart att server! Nyttigt, snabbt, enkelt och gott!

Buon appetito!

Likes

Comments

Idag var nog dagen som jag på länge var så värst romantisk som jag var. Senast var förra våren någon gång om jag inte minns helt fel. Brukar även ibland överraska Jarl med att vara hemma hos honom tills han kommit hem från skolan utan att veta om det och så vidare.

I varje fall, fattig student som jag är sprang jag ner till vårt lokala sushi ställe och köpte 22 bitar sushi för mina sista kronor, efter det sprang jag upp till lägenheten för att förbereda. Jag hade 17 stycken värmeljus med mig som jag ställde överallt på hans byrå (då vi om en vecka firar 17 månader tillsammans) och strax innan Jarl kom hem hade jag skickat ett sms på "17 anledningar till att jag älskar dig" punkter, vilket uppskattades riktigt mycket ut av honom. Det minsta lilla kan verkligen uppskattas något otroligt. Var dock tvungen att dra liten vit lögn då han tänkte gå till gymmet på en gång från tunnelbanan. Fick skriva till honom och fråga om han kunde "hämta en tröja till mig som jag kan träna i då jag "glömde" en hemma". Så han gick hem på en gång och när han klev in genom ytterdörren såg han direkt alla ljusen, sushin samt våran låt hörandes igenom hans högtalare och mig. Detta uppskattades riktigt mycket ut av honom och han såg mer än belåten ut. Så där satt vi, på hans golv i rummet, kollade Indiana Jones och åt sushi, tillsammans. Älskar ensam tid med Jarl och så blir det även i helgen då vi har hela lägenheten för oss själva. Längtar!

Likes

Comments