View tracker

Hur vill du att din framtid ska se ut? Om vi ska tänka realistiskt ser jag den på så sätt att jag nu fokuserar på att gå klart skolan, därefter är jag färdig utbildad undersköterska. Planen när jag är klar med skolan att är arbeta en hel del och spara pengar till ett eget ställe med Jarl, jobba lite till och därefter kanske resa eller backpacka i typ Australien och efter det plugga vidare till Sjuksköterska. Körkortet känner jag inge brådis till nu för tillfället, jag som för det mesta komma snabbast fram med kollektiv beroende på vart jag ska (skola, stan, hem till Jarl och vänner inne i stan). Bil och körkort kommer senare!

Vart vill du bo? Denna fråga har jag ställt mig själv ett x antal gånger. Jag vill definitivt inte bo kvar i Södertälje, inte i Stockholm över huvud taget så som tankarna går just nu. Jag skulle vilja röra mig mot Jönköping, Nyköping, Örebro eller någon liten stad utanför Göteborg hållet. Jag skulle även kunna tänka mig att bosätta mig i typ Danmark ett år!

Lägenhet eller hus? Till början vill jag självfallet ha en lägenhet, i mean vi alla måste ju få känna känslan till att ha en första lägenhet. Därefter vill jag kanske bo i hus. Ingenting jag ser som något måste just nu, så länge man trivs, känner sig stadgad och känner den där "det är här jag är hemma" känslan så är det väl där man ska stanna.

Hur många barn vill du ha? Från min sida är det två till tre barn. Jag hade önskat på att få chansen till att få ett tvillingpar i framtiden, det hade varit riktigt kul, dubbelt så kul! Blir det bara ett barn så är jag ändå nöjd med det. Drömmen är i varje fall att kunna få barn!

Vad vill du jobba med? Jag vill arbeta som sjuksköterska annars barnläkare!

Resor du vill göra? Australien! Någonstans i Asien. Island, Bora Bora, Nya Zeeland. Tågluffa igenom Europa - Norge, Danmark, Frankrike, Tyskland, Italien, Amsterdam.

Om ett år vill jag åstadkomma (då är jag 19): Klar med de stora kurserna i skolan jag behöver vara klar med. Ännu en gång varit utomlands enbart tillsammans med Jarl. Planerat inför en studentresa med klasskompisar. Samlat in massor med pengar till Studenten tillsammans med klassen! Gjort min andra tatuering, börjat med en sleeve på antingen vänsterarmen eller sleeve på högerbenet.

Om tre år vill jag åstadkomma (då är jag 21): Jobbat åtminstone i ett halvt/ett år som färdigutbildad undersköterska.

Om fem år vill jag åstadkomma (då är jag 23): Flyttat hemifrån med Jarl till vår första egna lägenhet i en annan stad, renoverad på viset vi vill. Tågluffat eller i alla fall backpackat. Jobbat och sparat mycket pengar. Börjat planera att gå högskolan och studera till undersköterska eller redan börjat studera.

Om tio år vill jag åstadkomma (då är jag 28): Vara hel nöjd med min lägenhet samt jobb. Vara förlovad (även kanske gift, bara "drömmar") tillsammans med min stora kärlek (Jarl) ha minst ett barn, kanske vänta mitt andra, ha en engelsk bulldog och en fransk bulldog!

Om tretio år vill jag åstadkommit (då är jag 48): Förlovat mig, gift mig, fått barn, flyttat till hus, rest en hel del men även då fortfarande resa, jobbat/jobba och få den belöning jag förtjänat. Känna inre harmoni att jag gjort allt det jag vill ha åstadkommit med i mitt liv, inte känna någon ånger samt att jag velat ändra på någonting eller leva om mitt liv.

Tre personer jag vill skall ägna sig åt denna lista: @HEDDDIS , @LINNIRENE , @AMANDAMYRER

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Hej på er, hoppas ni har haft en bra dag, det har jag haft! Skola som vanligt och dagen gick som i vanliga fall otroligt snabbt och vi fick sluta ca en timme tidigare, då vi gör mycket enskilda uppgifter och när man är klar får man röra på sig. Umgicks en stund med Hanna och av en slump mötte vi upp Tova nära Sergels Torg och därefter mötte vi upp Malin. Senare slutade jag, Tova och Malin upp på ett litet hak inne på Ringen vid Skanstull, åt lite, gick runt i butiker och därefter tog jag och Tova sällskap hem mot Södertälje. Imorgon är det Tisdag och jag har enbart en lektion, skönt! Därefter rör jag mig mot Jarl och sover på Östermalm en natt. Godnatt på er!

Kramar, Moa

Likes

Comments

Första advent idag, jag känner ett stort ÄNTLIGEN men samtidigt ett hur sjukt?? Julen är min absoluta favorit årstid och har alltid varit det. Allting som har med julen älskar jag. Julgranar, julljus, julstjärnorna man sätter upp i fönstret, pepparkakor, lussekatter, julmust, glögg, julkalendern, julskinkan, julvört, precis allt. Fick jag bestämma skulle vi köpt hem julgranen redan nu, men det är någonting vi alltid sätter upp bara några dagar innan Jul då vi alltid har en riktig och för att dem barrar så mycket. Den här helgen har vi dock inte julpynta så mycket än, vi har städat hela helgen och enbart satt upp julstjärnorna i fönstren samt ställt fram en väldigt stilren adventsljusstake. Nästa helg är tanken att baka lussebullar! Nog om hur mycket jag älskar denna högtid, nu tänkte jag dela med mig lite ting som får mig att komma i julstämning.

Piece of clothing i would like to wear on Christmas Eve

In med ett par gråa låga Ugg's så är outfiten som klar. Svarta nylonstrumbyxor + ett par mysiga high knee strumpor till outfiten med kjolen, dra kjolen ganska högt upp på midjan så man inte får den där gammaldags känslan, utan mer mysiga och gulliga. Under de senare åren under mina jul firanden har jag alltid fokuserat mig på att klä mig bekvämt samtidigt som det ändå är snyggt, stilrent och mysigt, precis som outfitsen ovan. Någonting man efter julaftons firandet bara kan slägga sig i sängen med när man kommit hem, haha.

Christmas accessories

Jul accessoarer som är viktiga för mig. En mysig pyjamas som påminner om julen med ett par mysiga tofflor till. Te eller kaffe för kalla dagar och med en juldoftande ljus som doftar genom de hela julpyntade hemmet. Detta ljuset har jag hemma som jag fyndade för endast 20 riksdaler på H&M home vid Sergels torg.

Christmas songs

Några av de listor jag brukar lyssna på från Spotify. Jag är personen som börjar lyssna på julmusik redan första November <3

Christmas treats

Knäck, varmchoklad, lussebullar, pepparkakor och Trillingnöten. Fem av mina favorit under vintertid!

Nu har jag delat med mig om en del ting som ger mig julkänsla. I veckan tänkte jag även ge julklappstips och senare med tiden dela med mig av min önskelista!

Kramar, Moa

Likes

Comments

Har under de senaste timmarna suttit och bläddrat igenom Pinterest på inredning för hela våran familjs hem, jag kan sitta i evigheter och leta efter inspiration (då jag är den inrednings galna i familjen) på just Pinterest. Den sidan har givit mig en hel del inspiration på senaste tiden. Till mitt rum, lillebrors rum, mina föräldrars rum, badrummen, köket, hallen, lilla toaletten, överallt! Hade jag haft pengarna till att kunna investera allting jag skulle vilja, hade jag fixat hela hemmet själv med bara mina egna händer, bara fixa, trixa och pilla och bara göra iordning allting.

Till hallen

Dessa tre gav mig ett snabbt ryck att vilja inreda vår hall här hemma med det lilla enkla. Jag skulle säga att vår hall ser ungefär precis ut så som på första bilden (inte inrednings mässigt) men hur självaste hallen är byggd med dörr och väggar etc. Där spegeln hänger på väggen har vi dock en hatthylla med inbyggda krokar för jackor etc. Där skulle jag kunna tänka mig att ha liknande med denna stora spegel, bänk osv. Dock precis bredvid på höger sida om har vi en badrumsdörr med ett mellanrum där vi har en byrå och spegel och därefter en till badrumsdörr. I mellan dessa två badrumsdörrar skulle man kunna göra något liknande och ha en stor spegel, liten bänk, ljus etc. Framför där vi har vår hatthylla med jackor och så skulle man kunna ställa en byrå med liknande inredning som på sista bilden ovan. Just nu har vi en skohylla där, men skorna skulle man kunna ha i en av lådorna i byrån och de skorna man inte använder i exempelvis förrådet. I hallen har vi även en hel vägg som inte har någonting på sig eller har någonting som står vid den, där skulle jag vilja sätta upp en massa familjebilder precis som bilden här ovan i mitten, både gamla och nytagna (svartvita).

Till lilla toaletten

Att det helt plötsligt kunde bli intressant att vilja inreda ett liten badrum? I och med att vi har en katt här hemma så har vi en kattlåda inne i vår lilla toalett. Annars har vi bara en ganska så ful (dock ingenting jag nämnt till mina föräldrar, förlåt om ni läser detta men den är grotesk mamma och pappa) liten hylla och spegel som hänger precis vid handfaten och sedan en toalett. Ganska exakt så som det ser ut på dessa tre ovanstående bilder (att toaletten står precis intill vägen som dessa bilder ovan och på vänster sida har vi kattlådan). Där inne skulle jag kunna tänka mig att kunna göra liknande som ovan. Ta bort den riktigt fula hyllan vi har där inne och sätta två, tre stycken ovanför toaletten med någon plast (realistiskt trovärdig) växt, inreda med korgar, ljus, handdukar osv. Tror det skulle bli riktigt snyggt där inne då + måla om där inne helt vitt om inte med lite grå/beiga toner i.

Nu har jag enbart skrivit om hallen och vår lilla toalett, skulle jag beskriva hela huset skulle det nog bli nouw's längsta inlägg någonsin. Om detta är någonting (ni som läser) tycker är kul och intressant att läsa så fortsätter jag gärna att skriva dessa inlägg <3

Kramar, Moa

Likes

Comments

Fråga: Hej Moa! Hur ser du på att umgås med dina vänner nu när du har pojkvän? Är det viktigt att du prioriterar du dem väl eller satsar du mer på förhållandet? Jag kan ibland känna att det är svårt att få en balans mellan vänner och pojkvän för man blir lätt väldigt bekväm i förhållandet men har verkligen lärt mig att man inte får glömma sina vänner. Hur tycker du?

Svar: Jag umgås precis likadant med mina vänner idag så som jag gjorde innan mitt förhållande med Jarl. Vilket alltså är inte oftare än vanligt. Under hela min skolgång har jag alltid varit en person som verkligen egentligen aldrig orkat ses efter skolan och nästintill alltid tagit min tid till att vara hemma hela helger för att "ta igen all missad tid" hemma. Jag älskar att vara hemma och bara vara, det är någonting jag tycker är super skönt och har alltid tyckt, inte känna några måsten under helgen och definitivt inte under skoldagar, då är jag en person som bara vill hem till min säng efter skolan. Jag säger nej ganska ofta till att göra saker efter skolan och på helger, då jag är en extremt seg person efter hektiska dagar. Att folk då kan tycka jag är tråkig eller tror att jag bara säger det för att jag umgås med min pojkvän är egentligen helt fel. Jag började säga nej ofta när jag fick min diagnos akut stress samt hamnade i depression bara för att inte känna några måsten, därefter har jag sagt nej till saker allt mer ofta än idag. Skillnaden idag med någon dag i veckan efter skolan är att jag kanske har Jarl hos mig eller jag enbart åkt hem till honom, samma sak med helger! I början av förhållandet kan jag absolut medge att jag var extremt extremt nykär och ville ha närhet ett ganska bra tag in på förhållande och bara vara med honom, vilket var ca 6 mån framåt. Jag vet inte om det är för att jag är mitt första förhållande eller om det beror på annat. Oavsett om Jarl är hos mig en dag så brukar jag ändå åka iväg någonstans i några timmar på en fika med en kompis eller vad det nu är, efter skolan ibland brukar jag åka iväg med kompisar för att ta en fika och prata om de som hänt osv osv. Jag är ingen "party pingla" som är ute ofta och festar med kompisar på helger, jag håller mig hellre hemma med en skål popcorn framför mig och en serie än på en svettig nattklubb, självfallet kan det vara kul någongång ibland men inte hela tiden, inte från min sida och har egentligen aldrig varit så heller. Jarl måste ju också balansera förhållandet och vänner, han där emot brukar vara ute någon helg med vänner och ta en öl osv, eller bara är hemma mitt i veckan och tar det lugnt efter skolan och så kan vi planera att bara ses till helgen osv. Absolut är ett år senare mycket, men det beror nog helt på person till person hur förhållandet är stadgat, idag är jag allt mer "lika spontan" som innan mitt förhållande med Jarl. Långt och flummit svar men hoppas det fick svaret på frågan. Jag lägger ganska exakt lika mycket med Jarl som med mina vänner. Kanske 60% på mitt förhållandet och 40% på vännerna. Ungefär lika mycket som innan förhållandet. I mean, förhållande och mina vänner är inte det enda jag inte kan tänka på i mitt liv, därför kan jag bli lite smått grinig när vänner till mig blir irriterade på mig när jag inte vill eller kan ses. Jag har skola, jag behöver plugga (vi alla pluggar olika och olika snabbt), jag vill kunna träna, jag vill umgås med min familj och jag vill bara kunna ta det lugnt hemma efter skolan på veckodagarna. Jag säger inte att människor ska anpassa sig efter mina tider, utan att acceptera att jag kan ses när jag vill och kan, utan att behöva bli irriterade. Pojkvän och vänner är två helt olika saker, Jarl kan liksom sitta i ett annat rum medan jag är i ett annat i hemmet utan att bli irriterad på mig att jag inte är med honom.

Likes

Comments

Vad ser jag mest fram emot denna vecka? Jag ser fram emot att få se en operation live med klassen på Danderyd's sjukhus, ska bli väldigt häftigt och intressant att få se på. Lite Grey's Anatomy in real life, haha. Jag ser fram emot att bli av med min satans förkylning, typiskt jag att ständigt bli sjuk.

Vilka bloggar följer jag just nu? Här på nouw som jag oftast läser är @AMANDABARWICH , @LINNIRENE , @HEDDDIS , @SJUNDEJUNI och @ELSAW . Utanför nouw är det väl Andrea Hedenstedt och Bianca Ingrosso.

Väska jag konstant bär? Min skrik-orangea väska från Longchamp. Lär införskaffa en ny väska i år då denna varit min trogna kompanjon i snart två år, still going strong, men känner för en ny investering.

Konstant i min väska: Min mobil, hörlurar, nycklar, plånbok, vattenflaska, någon form ut av handvård.

Konstant i min sminkväska? Nu på vintern ser min "sminkrutin" ut så att jag MÅSTE ha min concealer från Kat Von D då min hy inte är någonting att skoja med när det kommer till finnar på vintern, där av använder jag även Make up forever (MUF) ultra HD foundation stick, contour kit från Kat von D, ögonbryns produkt från MUF, mascara från Too Faced. I sminkväskan har jag även alltid mina sminkborstar som är beautyblender från märket "Beautyblender", ögonbryns pensel från MUF, puder borste, rouge borste samt expert face brush från Real Techniques.

Mest användbara appar på telefonen? Instagram, VSCO cam, snapchat, Spotify och youtube är dem jag använder mest.

Favoriter på instagram just nu: Typ @gertrudetordwall, @elsawedebrand, @amandafelizias, @andreaviktoria. Har inga favoriter så, kan tycka om att bläddra igenom de jag följer lite hur som helst bara, det vill säga mer personer jag har en connection till.

Beroende ut av? Koffein hehe, kaffe. Och att bada badkar.

Favorit maten atm: Har ingen favorit så atm, men på hösten/vintern älskar jag grytor, stekar, soppor.

Favorit klädbutiker? Lindex, Zara, MQ, Johnells.

Spelar ur mina lurar ”on repeat”:

Favorit på youtube: Älskar att se på LakiDoris, Thomas Sekelius, Felicia Bergströms, Therese Lindgrens , Felicia Aveklews, Andrea Hedenstedts och Frida Tordhags vloggar.

Vad ska jag göra just nu? Packa de lilla jag ska ha med mig hem till Jarl över natten och duscha innan vi ska åka hem till honooooom.

Likes

Comments

Godmorgon! Blev en liten sovmorgon för mig och Jarl idag, då vi för ovanlighetens skull steg upp kvart i nio, vanligtvis vaknar vi själva av oss vid sju, haha. Vi har precis intagit söndagsfrukosten tillsammans som blev smörgåsar med massa grönsaker (vilket jag älskar), kaffe och yoghurt, mums! Idag ska vi åka hem till Jarl, egentligen skulle jag inte sovit hos honom idag men imorgon ska jag till Danderyd's sjukhus tillsammans med min klass och åskåda en operation klockan 8, och Jarl bor väldigt nära Danderyd, där av sover jag hos honom, plusset på allting är självfallet att jag får sova med honom <3 Vi båda har gått och blivit förkylda så vi lär vara sängliggandes tills vi ska åka hem till honom i eftermiddag. Måste även sitta och skriva på en uppsatts cirkus hela dagen. Då jag för det första måste skriva klart den på svenskan och skicka in till min specialpedagogik lärare, sedan översätta den till min engelska lärare och skicka in den till henne, ugh. Roligare än såhär lär inte dagen blir.

Likes

Comments

Moa Linnéa Andersson

För er som inte kikat in på min blogg tidigare och för er som redan har gjort det så tänkte presentera mig lite mer på djupet så ni får chansen att lära känna mig bättre.

Kort och gott är jag 18 år och bosatt i tätorten Södertälje, ca 3 mil utanför Stockholm men lever för det mesta mitt liv på Stockholms gator, där jag har min pojkvän Jarl, gymnasium där jag går med inriktning Vård och omsorg samt mina vänner. När jag var 15 år gammal fick jag intresset för träning och hälsa, då jag som 15 årig stod på vågen med mina 91,6 kilon och på ca ett halvår fick vågen att visa 74kg. Fick i samma veva diagnoser inom psykisk ohälsa vilket ledde till att jag hamnade tillbaka på samma bana igen med övervikt, men håller än idag igång med både min vikt och hälsa. Har senare med åren fått ett stort intresse för mode och skönhet och blivit alltmer tokig i inredning och hem, samt mat och recept som jag kommer att dela med mig mycket ut av.

Jag har bloggat sedan jag var 10 år gammal, vilket är ganska galet att jag fick nys om bloggvärlden redan då, då det ändå är ca 8 år sedan. Intresset för mode, skönhet och inredning började allt i mina äldre dagar, då man började prata allt mer om att flytta hemifrån samt att jag började ta min blogg allt mer seriöst och fick mycket inspiration från bloggare när det gällde mode och stirrat mig galen på skönhets videos på youtube. Under åren har min stil utvecklats successivt på den positiva vägen. Jag älskar att kunna blanda budget och lyx till ett med alla kategorierna mode, skönhet och inredning.

Min blogg har alltid egentligen varit som en öppen dagbok, men idag skriver jag för att ge andra människor inspiration i allo. Min vardag, hem och inredning, recept på både nyttig mat, hälsosamma desserter och socker söta bakelser till olika tillfällen, shoppingrundor och fikor med mina käraste, sminktips, dagar på gymmet, promenader under årets alla väder, resor men framförallt händelser som sker genom kameralinsen på min Canon EOS 1300D men även mobillinsen.

Sociala medier

moaanderssn@instagram

moaanderssn@twitter

moa-andersson@snapchat

xsson@tumblr

moaandersson98@pinterest

Kramar, Moa

Likes

Comments