Hejsan och gott nytt år!
Sista dagen på 2016, om 60 min har 2017 börjat!
Jag har haft och har en jätte mysig nyårsafton med min pappa och bror!
Nu när det börjar ett nytt år har jag oxå tänkt att ha ett nytt upplägg på bloggen: jag tänker att jag varje söndag ska göra ett veckoinlägg där jag sammanfattar veckan, vad som hänt, hur jag mått osv. Jag tror det komma hända en hel del framförallt de första 6 månaderna av året: jag hoppas på operation, jag blir 18, osv osv jag ser verkligen fram emot detta året!
Hoppas ni har en bra kväll så hörs vi mer nästa år ;) kram/ Moa

PS: bilden är på våran förrätt som vi enligt tradition har, det är min mammas och hon gjorde den första gången 1999 då hon och pappa gifte sig! 😘💕

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Julafton idag ja!
Jag har haft en jätte mysigt dag, med min pappa och min tvillingbror, idag har vi 3 varit själva hemma hos mig och bara myst, ätit gott och ja bara haft en mysig dag!
Å jag har tydligen varit ganska snäll detta året då några av klapparna under granen var till mig! Jag fick en hel del grejer till mitt kök, och lite grejer som kommer (förhoppningsvis) vara jätte bra lite längre fram, jag fick små djupa skålar, små ungsformar vilket jag tyckte var helt perfekt fick även en tavla där jag kan sätta in egna bilder osv, jag är jätte nöjd med dagen!
Imorgon ska vi vara hos min farmor och fira lite jul där oxå men med min syster, hennes dotter och sambo, och även kusiner och faster osv, kommer bli super mysigt tror jag!
Hoppas ni alla haft en bra julafton och firar ni inte jul så hoppas jag nu haft en bra lördag!
//Moa

Likes

Comments

Hejsan alla!
Det är ett tag sen jag skrev nu men det har varit så himla mycket i Skolan, massa prov och inlämningar som ska in nu innan jul, men nu ÄNTLIGEN har jag jullov!
Ingen skola på drygt 2 månader nu då jag efter jul går ut på 5 veckor APL och efter det är det sportlov! Jag ska göra min praktik på ett dagcenter, alltså med funktionsnedsatta människor ville jag tror kommer bli väldigt spännande!

Min pappa och min bror kom idag ner från Dalarna för att fira jul, så julafton blir hemma hos mig och juldagen ska vi vara hos min farmor, sen följer jag med tbx till Dalarna över nyår!

Sen sist har jag fått en tid till det enskilda mötet med kirurgen! Så den 17 Januari får jag veta om jag blir godkänd för op eller inte, men ärligt så tror jag det då jag har tillräckligt högt BMI och det finns inget annat som talar emot en op så jag hoppas verkligen han säger ja!!

Detta blev ett lite blandat inlägg och en lite update, jag kommer försöka vara lite mer aktiv på bloggen framöver!
Hoppas ni alla får en bra jul! 🎄//Moa

Likes

Comments

Hej på er!
Jag tänkte försöka förklara vad en Gastric bypass är!
En gastric bypass är en överviktsoperation som man använder vid kraftig övervikt, den görs med titthål vilket innebär att man inte får ett stort, lång ärr över hela magen utan det kommer bli 5-6 små ärr på magen.
Det man då gör är att man kopplar bort större delen av magsäcken och man skapar en liten ficka långt upp i magsäcken, sen kopplar man om tarmarna en del. Den stora Magdelen är kvar då den tillför magsafter och galla. Man kan efter detta inte alls äta lika mycket som tidigare och man kommer gå ner mycket i vikt!
Denna operation är ingen Quick fix utan det kommer krävas en riktig livsstilsförändring så det är inget man bara gör, det går inte att göra ogjort så det gäller verkligen att man tänker igenom det ordentligt!
Det är en ganska lång process från det att man bestämt sig till att man väl ligger på operationsbordet (olika lång på olika sjukhus)
Innan denna operation är det viktigt att man går ner i vikt då man behöver minska leverns storlek för att kirurgen ska komma åt ordentligt, oftast gör man det genom att bara äta flytande några veckor innan!

Detta var en snabb genomgång av vad en gastric bypass är och vad det innebär!
Hoppas ni förstår vad jag Menar, ha en bra dag alla! /Moaahyltevard
(En bild på hur det ser ut när det är opererat)

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg! 

Jag är 17 år och startar nu denna blogg för att kunna skriva om min resa mot ett lättare och hälsosammare liv, jag har bestämt mig för att gå ner i vikt, jag har bestämt mig för att göra en Gastric bypass vilket är en operation där man kopplar bort stora delar av magsäcken och man kopplar även om tarmarna en hel del, detta kommer att göra att jag inte kommer kunna äta lika mycket som jag gör nu, jag kommer bara kunna äta några deciliter. 

Jag är fast besluten om att förändra hela mitt liv och jag är så motiverad just nu då jag är så sjukt trött på min övervikt, och allt annat som en övervikt gör.

Jag kommer skriva om min resa mot en operation, hur livet kommer se ut efter operationen och allt annat som rör denna resan men jag kommer även att skriva om min vardag i övrigt!

Hoppas ni tycker att det är intressant att läsa om, har ni frågor så tveka inte att skriva en kommentar, eller skicka ett mail till moahyltevard@gmail.com, jag finns även på Facebook så bara skriv så svarar jag så bra jag kan! 

Ha en bra söndagskväll! //Moaahyltevard

Likes

Comments