Hej på er!
Jag tänkte försöka förklara vad en Gastric bypass är!
En gastric bypass är en överviktsoperation som man använder vid kraftig övervikt, den görs med titthål vilket innebär att man inte får ett stort, lång ärr över hela magen utan det kommer bli 5-6 små ärr på magen.
Det man då gör är att man kopplar bort större delen av magsäcken och man skapar en liten ficka långt upp i magsäcken, sen kopplar man om tarmarna en del. Den stora Magdelen är kvar då den tillför magsafter och galla. Man kan efter detta inte alls äta lika mycket som tidigare och man kommer gå ner mycket i vikt!
Denna operation är ingen Quick fix utan det kommer krävas en riktig livsstilsförändring så det är inget man bara gör, det går inte att göra ogjort så det gäller verkligen att man tänker igenom det ordentligt!
Det är en ganska lång process från det att man bestämt sig till att man väl ligger på operationsbordet (olika lång på olika sjukhus)
Innan denna operation är det viktigt att man går ner i vikt då man behöver minska leverns storlek för att kirurgen ska komma åt ordentligt, oftast gör man det genom att bara äta flytande några veckor innan!

Detta var en snabb genomgång av vad en gastric bypass är och vad det innebär!
Hoppas ni förstår vad jag Menar, ha en bra dag alla! /Moaahyltevard
(En bild på hur det ser ut när det är opererat)

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg! 

Jag är 17 år och startar nu denna blogg för att kunna skriva om min resa mot ett lättare och hälsosammare liv, jag har bestämt mig för att gå ner i vikt, jag har bestämt mig för att göra en Gastric bypass vilket är en operation där man kopplar bort stora delar av magsäcken och man kopplar även om tarmarna en hel del, detta kommer att göra att jag inte kommer kunna äta lika mycket som jag gör nu, jag kommer bara kunna äta några deciliter. 

Jag är fast besluten om att förändra hela mitt liv och jag är så motiverad just nu då jag är så sjukt trött på min övervikt, och allt annat som en övervikt gör.

Jag kommer skriva om min resa mot en operation, hur livet kommer se ut efter operationen och allt annat som rör denna resan men jag kommer även att skriva om min vardag i övrigt!

Hoppas ni tycker att det är intressant att läsa om, har ni frågor så tveka inte att skriva en kommentar, eller skicka ett mail till moahyltevard@gmail.com, jag finns även på Facebook så bara skriv så svarar jag så bra jag kan! 

Ha en bra söndagskväll! //Moaahyltevard

Likes

Comments