Hej på er! Hoppas ni haft en bra helg. För min del har det inte hänt särskilt mycket, i lördags var jag ute och åt med Madeleine och därefter for vi hem till Charlotte och umgicks med med härligt tjejgäng. I övrigt har jag bara tagit det lugnt, hjälpt till lite ute på gården hemma, och sovit.

Igår packade jag ihop mina grejer och for till pappa, för första gången på väldigt länge! Skönt att få rå om honom lite, och ha nära till allt så att jag inte behöver ta bilen och slösa en jävla massa bensin. Jag var iväg till frisören en omgång till, igår... Jag gick in med förväntningarna att det skulle kosta 1200kr plus minus - vilket bara det kändes hemskt... Men icke. Det slutade på 1960 kronor. Jag trodde på riktigt att jag avlida på plats, när jag stod där vid kassan...

Satt i varje fall där, i 5 och en halv timma cirkus och rumpestumpen tillsammans med hela skallen hann domna bort ett antal gånger. Men till slut var det klart och nu är jag ljusare än vad jag någonsin har varit tidigare! Resultatet ser ni ovan ^. Jag är nöjd, men det är fortfarande lite ovant att se mig själv så pass ljus, då jag egentligen är väldigt mörk i mig själv. Men återigen... 1960?! Dessutom + 1200 på det, som då var summan jag fick betala för förra frisörbesöket... Liksom, Allvarligt(?)! Suck.. Jisses vad jag längtar till återbäringen...

Nu sitter jag, som vanligt... ensam på skolan. Har fortfarande en hel religionsuppgift kvar att göra men jag får ingenting gjort. Jättestörande. För övrigt så testade jag faktiskt på brun utan sol igår, på armarna - jag vågade inte gå hela vägen, så att säga. Så jag tog det säkra före det osäkra och smackade på det på armarna för att se hur pass illa det kunde bli. Ser ut som att jag doppat händerna i orange färg... Inte min grej haha. Förstår mig inte på folk som orkar och folk som faktiskt LYCKAS. Stående ovationer till er.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tankar och läsvärt

Studenten snart och för många innebär det även införskaffande av studentkläder av diverse olika slag och typer. Klänning i mitt fall, och i år var jag faktiskt ute i ganska god tid på klänningjakt. Men det har varit väldigt svårt att hitta något.

Jag beställde hem en klänning från Ida Sjöstedt, en vit med gulddetaljer... Jättefin verkligen, tills jag tog på mig den. Fy skruttan alltså, så hemsk den såg ut på mig. Jag till och med vägrade att ens visa min mamma, så den blev det att skicka tillbaka utan minsta tvekan. Så nu, för en dryg vecka sedan gjorde jag ett nytt försök och beställde hem två olika klänningar. Nu har jag fått dom båda, men... jag vågar inte ta på mig dom... Klänningarna är så hemskt fina, men jag är så rädd att jag än en gång ska förstöra allt det där fina, genom att sätta klänningen på fula mig. Så går mina tankar... Jag riktigt grämer mig över detta. För som vanligt känner jag att hur fint något än må vara, så förblir det aldrig fint i MIN närhet, och framförALLT inte på MIN kropp. På mig

Men samtidigt är jag så väl medveten om att detta inte är ett hälsosamt sätt att tänka. Jag borde älska mig själv på alla sätt och vis, min kropp inräknad. För jag har en fullt fungerande kropp. Jag har två ben som gör det möjligt för mig att gå... Jag har två armar som gör det möjligt för mig att skriva det jag skriver nu. Jag har en rumpa, som till skillnad från förr inte bara är skinn och ben p.g.a svält, och det gör det möjligt för mig att sitta ner om dagarna utan att det ska göra ont i hela kroppen. Jag har ju så mycket, VI har så mycket. Vår kropp är ju egentligen bara ett verktyg som skapar möjligheter för oss. Som hjälper oss. Men i slutändan är det ju det inre som faktiskt spelar roll. Visst, det kan låta kliché - "det är insidan som i slutändan är det viktigaste", men det är ju faktiskt så...för utan MIG - den personen jag är - så är ju min kropp bara ett tomt skal. Kroppen är till för att hjälpa oss, snarare än att stjälpa - som den faktiskt bevisligen gör = ​att jag, människan jag är, inte känner att jag kan njuta av något på grund av att mina ben är för stora eller mitt ansikte för runt. 

Jag, Vi människor, vi har så mycket att älska med oss själva... Bara livet i sig är ju något underbart som vi inte vet om vi någonsin kommer få uppleva igen. Vi vet bara att vi finns här och Nu. Om det här nu är det enda liv jag får... om det är det enda livet Ni får, varför då inte kämpa för att göra det till något underbart och harmoniskt... Ja, det görs inte bara Sådär hipsvips... Men det jag menar är, att om man känner att man mår dåligt, så borde man försöka vara snäll med sig själv och jobba med det. Inte bara låta det vara, och inte låtsas om det. Våga be om hjälp... För min del exempelvis, våga be om hjälp att verkligen ta steget att prova klänningarna. Att någon liksom håller min hand när jag möter min rädsla...

Det är okej att inte må bra, att inte vilja gå upp på morgonen, att inte vilja vara bland människor och att kanske inte vilja hitta på saker och istället ligga i sängen... Men någon gång krävs det en vändning i livet. Jag tror någonstans att vi har en utopisk bild av vad lycka egentligen är. En utopisk bild av den där fridfullheten som man vill nå... För man kommer aldrig, tror jag, finna det där felfria måendet. Det kanske snarare handlar om att man når en förståelse och får upp ögonen för dom små sakerna i livet, och det kanske är dom som egentligen är vad lycka faktiskt bland annat innebär. Det känns lite som att vi glömmer oss, den lilla människan... Den lilla människan, går vilse i den stora världen - en värld som pockar på oss saker och synsätt såsom "ser du inte ut såhär så kan du inte gå i kort klänning", "gå ner 10 kilo och bli beachredo" etc. Vi går vilse och tappar greppet om lyckan, på grund av saker så som sociala media. För liksom... när vi var små, så var för dom flesta det största nederlaget i livet att tappa sin napp. Vi kletade med allt som gick att kleta med, vi åt med hela ansiktet och badade oss jätteleriga i sanden i stället för vattnet då vi var på stranden. Och den största lyckan kunde vara så "enkel" som att leka tittut-leken med sin förälder... Men samtidigt.. idag kan det största nederlaget vara en enkel klänning precis som att det då var en enkel napp... men här kommer den stora skillnaden - idag är inte den största lyckan så "enkel" som att leka tittut... i dag är det så komplicerat, så svårt. Nästan lite omöjligt att ens identifiera. Och till skillnad från då, så är det idag skandal att ha en "foundationrand", minsta lilla hål i byxan, oredigt hår och lite för många kilon på kroppen...

Jag säger att lycka för mig är att ha en omgivning som älskar mig för den jag är, att jag får ha personer jag får ta hand om och älska tillbaka... Jag säger att lycka för mig, är när jag ser mina nära och kära med ett leende på läpparna... Enkla saker som egentligen är så stora. Men ändå sitter jag här, och är olycklig... Ja jag får mår dåligt... Men anledningen till att jag inte lyckas hitta tillbaka till lyckan, kanske är att jag precis som många andra, letar efter något som egentligen inte finns. Vi, många av oss, har den största lyckan av alla framför oss - nära och kära, men vi har ju äldre vi blivit, kanske börjat söka bortom det... fastän det kanske inte finns något bortom det? Hmm.. 

Ja jag vet inte... Det är en sån dag i dag. En sämre dag med mycket tankar som gör mig tokig. Liksom... tänk så mycket självhat och obehag ett litet plagg kan orsaka... Ojoj så mycket tankar, och förmodligen kommer jag inte tycka att det här är sammanhängande, om någon vecka då jag kanske läser igenom det. 

Likes

Comments

Tankar och läsvärt

Vi vet vad det är, många av oss vet hur det känns - om inte annat så är det något vi alla har hört talats om. En omtalad känsla. Men det är sällan som vi faktiskt kan förklara känslan med ord. Det känns nästan lite komiskt på ett väldigt irriterande sätt - ungefär som om jag skulle stå framför en vägg, en vit vägg som jag klart och tydligt ser Är vit... men då när jag står där, så kan jag inte beskriva den här väggen för att orden att beskriva den med, inte finns. Eller som att jag stod framför en vägg och Visste att det var en vägg, men ordet vägg inte fanns... och om den nu fanns, varför är den vit och hur kan man beskriva den utan att säga just Vit vägg... Svammel, svammel, svammel...

Men liksom, att inte kunna förklara något som för en själv känns mer eller mindre självklart, Samtidigt som det kännas som att det är en filosofisk fråga det inte finns något riktigt svar på. Något som är allt annat än självklart, utan det är bara något vi kan identifiera som Kärlek. Men varför? Hur? Det är där det jobbiga träder in... eftersom att svar är något vi människor många gånger strävar efter och förväntar oss att vi ska finna. Men här kanske det inte finns något svar? Det är bara något självklart som bara Är, men på samma gång är något ovisst och obeagligt komplicerat..(?)

Det vi säger oss veta om kärlek, är att det är en fråga om empati och omsorg. En vilja att bry sig om en en annan levande varelse, även icke-levande. Men ibland har jag faktiskt tänkt tanken att - tänk om kärleken i grund och botten är orsaken till allt hemskt i världen? Att kärleken är starten till krig, början på depression och att detta är ett av samällets största bekymmer? För så är det ju, så vitt jag vet, att känner man en sådan stark känsla som kärlek och välvilja till någon/något, så är man många gånger beredd att gå genom eld för denne/detta om så krävs, i vissa fall - till och med beredd att dö för denne/detta.

Men samtidigt tror jag att kärleken har stor betydelse för vårt psykiska och fysiska välmående. Att vi drivs framåt av kärleken och att det är trots att alla kanske inte vet vad vad det egentligen innebär något alla vill ha. Man vet inte vad det är, men man vet att man vill ha det.

Fastän vi ofta inte begriper varför vi blir kära, så tror jag ändå att det är en av dom viktigaste och även starkaste känslorna som vi kan känna. Jag läste en gång för länge sedan, att fenomenet som vi kallar Kärlek har att göra med det prefrontala cortex, alltså en del av vår hjärna. Att det är en känslan som på något vis registreras per automatik via det prefrontala cortex"et" och att det därefter sänds ut signaler till hjärnans larmcentral, som talar om för oss att den här känslan inte är något vi behöver kämpa emot. Att det framöver bara gäller att Ge och Ta...

Det här med kärlek är en del i livet som jag inte blir klok på, en del i livet som jag förmodligen aldrig kommer bli riktigt klok på. Jag är nog inte ensam om det, eftersom att Kärlek i stora drag är ett enda dunkel. Varje gång jag tänker på det här, så inser jag att det egentligen inte är något man borde gräva djupare i. Att det kanske inte är meningen att man ska förstå sig på det, utan att det kort och gott är en del av oss som bara ska finnas där, en del av oss människor som ser olika ut från person till person och därför kanske svår att beskriva. Att vår hjärna på något vis är inställd på att Tvåsamhet är bra medan Ensamhet inte är bra.

Jag tycker att det är svårt. Jag har svårt att identifiera olika känslor, och kärlek är en av dom... Jag vet med andra ord inte Om eller När jag känt det. Samtidigt så vet jag att - Jo det har jag.(?) Nu pratar jag kärlek till en partner, alltså i mitt fall killar - pojkvän och det har aldrig varit lätt för mig när det kommer till just känslor i relationer. Känner jag det minsta lilla, så sätter tankarna igång och blir okontrollerbara. Jag ifrågasätter allt och har aldrig riktigt kunnat lita på mitt omdöme och mina känslor. Man brukar i såna här fall prata om att det har att göra med rädsla. För kärlek är sällan som samhället gärna vill måla upp det - bara underbart, harmoniskt, fjärilar i magen, man vandrar dag in och dag ut på rosa fluffiga moln... Kärleken är för många också sorg, en känsla av uppgivenhet, svartsjuka, osäkerhet och ifrågasättande m.m. Man är rädd för att bli sårad. Det är jag och det har jag alltid varit, så länge jag kan minnas...

Det allra jobbigaste måste ju vara när man kommer till stadiet i förhållandet, det där stadiet som innebär förändring av känslolivet, av relationen man har till ens partner. Kärleken blir många gånger inte densamma som första tiden, då man är nykär. Kärleken man känner till varandra förändras, och när dom där starka beroendekänslorna, fjärilarna i magen och pirret när man ser varandra avtar och utmynnar i en mer mogen kärlek (vilket man inte vet i stunden), så blir vi rädda. Eller åtminstone Jag. Det sägs att romantisk kärlek avtar efter ett år , vad jag har hört... Huruvida det stämmer eller inte tänker jag inte spekulera kring dock... Men i det här stadiet är det, tror jag, viktigt att påminna sig själv om att det finns så många olika dimensioner vad gäller kärlek. Kärlek omfattar så mycket och fjärilar i magen måste inte vara det avgörande tecknet på att man känner något för någon. Kärlek är så mycket mer än det där pirret och dom där fjärilarna... Så är det åtminstone för mig. Eller det är så jag ​tänker.

Kärlek och relationer kommer förmodligen aldrig bli enkelt. Men jag antar att ju äldre man blir, desto större acceptans får vi för saker och ting. För att acceptera måste man inte alltid förstå, och kärleken är kanske ett fenomen som ska förbli ett mysterium? Vi, eller Jag kanske tänker för mycket och låter mig känna för lite... För om man ser åt det kognitiva, så spelar våra tankar en stor roll vad gäller Hur vi ska känna, eller ja... hur vi känner. Negativa tankar utmynnar många gånger i bekymmer, vemod och mer därtill. Jag upprepar, jag tänker för mycket och låter mig känna för lite och det här blir ju en enda stor osammanhängande text som kanske inte gör en enda kotte klokare på livet, men jag fick som ett ryck och detta blev resultatet...


Likes

Comments

Vardag

Dagen började med att det första jag ser när jag slår upp ögonen, = Sveriges genom tiderna största spindel rakt ovanför min näsa. Jag som är livrädd för spindlar, fick nästintill hjärtstillestånd och skrek utöver mig. Mamma fick bli räddaren i nöden. Fånigt tänker ni...Rena skräckscenen säger jag. Morgonstund med guld i mund i all ära, men hade föredragit ljudet av kvittrande fåglar.

Jag hade inga klassiska lektioner idag, utan jag startade dagen på Tingsrätten tillsammans med min juridikklass. Inget märkvärdigt skulle jag säga, förväntningarna var höga i förhållande till hur det i verkligheten visade sig vara. Men kul med lite miljöombyte, från skolbänk till tingsrätt liksom. Eller kul kanske är fel val av ord, men att få göra något utöver det vanliga var bra för den utmattade sistaårselev-hjärnan. Därefter cyklade jag vidare till min frisör, och där fick jag äntligen vinka byebye till mitt gula varma hår, skönt! Fick mig även en omgång av Olaplex, vilket är en ganska ny mirakelmedicin för håret. I och med att jag har självfall och tjockt hår, så blir det lätt frissigt och torrt - och det är bland annat detta dom här hittepå-dropparna Olaplex, ska hjälpa mot. Än så länge är jag imponerad!

Dagens träning fick bli att trampa cykel järnet hem. 1 mil blev det totalt, så jag är ganska nöjd faktiskt! Nu ska jag ta lite kvällsfika och efter en hel dag av längtan, äntligen få lägga mig och sova. Hihi, godnatt!

Likes

Comments

Vardag

Hej! Helgen blev ganska lugn, i fredags tillbringade jag kvällen hos Ida med henne och Madeleine. Vi spelade bland annat ett spel för femåringar... En av frågorna var "är en giraff lika stor som en människa när den föds?" - svaret löd "Nej, den är lika stor som en man." - Haha, förstår ni? Ja vi tyckte då att det var hur kul som helst, också ganska sjukt kan jag tycka haha.. Inte nog med det - Visste ni att Storbritannien för flera flera år sedan, fick för sig att visa en film på bio, för blinda? Inte vilken film som helst... Det var dessutom en DÖVfilm. Haha oj vad vi skrattade!

Igår var det dags för eurovision. I min familj är det lite av en tradition att varje år följa melodifestivalen och därefter också eurovision song contest! Jag for hem till pappa och tillbringade kvällen med honom och årets finalister var faktiskt väldigt bra, men givetvis finns det alltid länder som är riktigt värdelösa och i år vann ett av dessa bidrag hela skiten. Förmodligen på grund av att det fanns en politisk mening med låten, eller historisk kanske är mer korrekt. Ukraina vann men SVT höll inte med om vinsten, det var tydligen Australien som vann...! Haha

Idag har jag faktiskt varit ute och sprungit. Jag gick ner till fotbollsplanen här i byn, sprang lite "intervaller" och satt och drömde mig tillbaka till fotbollstiderna. Satt i ett av fotbollsmålen och grät för mig själv, usch vad saknaden gör ont... Men det var samtidigt skönt. Frihetskänslor. Jag flydde på sätt och vis nutiden och fick som känna mig hel för en stund,.. Det var underbart trots att det gjorde ont. Detta kommer förmodligen bli lite av en rutin, jag tror att det kan vara nyttigt för mig...  Som en ny variant av självterapi. Sen, att jag sprang, kändes stort bara det. Nästa gång drar jag på mig fotbollsskorna och tar med mig fotbollen.

Likes

Comments

Vardag

I dag är det fredag och inte vilken fredag som helst - det är fredag den 13onde! Lyckligtvis har olyckan ännu inte försökt ramma mig, men det kommer väl innan klockan slår 00.00. Dagen i helhet har väl dock inte varit en av mina bättre, och antalet timmar sömn jag fick mig natten till idag var inte det ultimata då jag både somnade sent och skulle upp tidigare än vanligt för att bege mig mot vårdcentralen för att träffa min sjukgymnast.

Vi hade kortdag på skolan dock, slutade därikring halv två och när jag kom hem la jag mig direkt i sängen och somnade, ni vet... med åren tillkommer det -förmiddagslur, -eftermiddagslur. Nä skämt åsido, "ha ha"... Jag har som sagt inte mått prima ballerina under dagen så efter sista lektionen var jag tokslut. Inte nog med att krafterna var få redan från det att jag steg upp i morse, så var min sista lektion Retorik. Detta är en mardrömskurs för min del... Lika obehagligt varje gång vår lärare ger oss i uppgift att tala om diverse olika saker på diverse olika vis, inför klassen. Usch!

Jag sitter nu och kollar igenom en analysuppgift som ska göras, på religionen. Vad det blir av helgen är just nu lite oklart, men hoppas ni får en bra en i varje fall! Kramis

Likes

Comments

Tankar och läsvärt

Jag tror inte att folk som vet vem jag är eller bara ser mig, förstår att jag förstår. Jag förstår och jag vet hur jag ser ut... Jag vet och jag Känner mig grotesk. Så känner jag, så Tänker jag och jag tror mig veta att detta är just vad alla andra också tycker men inte tror att jag är medveten om, alltså medveten om hur jag ser ut. 

Att gå ifrån att vara anorektiker, och som minst väga 43 kilo - till att totalt surna ihop och gå upp mer och mer i vikt för varje månad som går... Det är en omställning, en riktigt jobbig sådan. Inget av det jag skriver nu är direkt genomtänkt utan det är bara en text där min frustration och sorg kommer fram. "Som vanligt", tänker ni säkert ni som läste min förra bloggis.

Sen min farfar gick bort, för snart två somrar sedan så har livet inte varit sig likt. Det utmynnade i en rejäl livskris där jag tappade greppet om mig själv och stora delar av mitt liv. Min farfar var en underbar människa som alltid fick mig att le och han hade och Har en speciell plats i mitt hjärta. Att förlora någon som ligger en varmt om hjärtat, det är aldrig lätt och för mig rasade allt samman.

Sista gången jag fick höra honom prata, två dagar innan han somnade in, då var han fortfarande sig lik. Trots all smärta, så låg han där och skojade i vanlig ordning. Medan vi, hans närmaste, satt helt nedbrutna med ett överflöde av tårar, så låg han och skojade om alla gånger han hämtade mig på skolan och hade köpt med sig min favoritchoklad, och hur han när jag satte mig i bilen, brukade säga "det var visst en liten fågel som lämnat efter sig lite fågelskit" samtidigt som han drog på mungiporna och därefter kramade om mig och sa att jag luktade som en parfymbutik. Min farfar var min bästa vän och jag hatar att jag växte upp, blev äldre och tog mindre tid åt att umgås med honom...

Han död var som sagt början på en fruktansvärd tid i mitt liv som än i dag är just det... en fruktansvärd tid i mitt liv. Jag har inte repat mig och kommer förmodligen aldrig att göra... Vintern före allt det här med farfar, så skadade jag mitt knä igen under en löptur med laget. Det var slutet för min karriär och det tog lång tid för mig att smälta det. När sommaren kom hade jag just börjat hitta tillbaka till någon typ av balans i livet, jag hade som mål att bli något inom fitnessbranschen, jag fick ett sommarjobb där jag träffade på en hel drös med härliga människor varav en av dom fick mig på fall. När allt såg lite ljust ut, lades farfar in på sjukhuset och några dagar senare avled han.

Jag förlorade fotbollen, som jag älskade och älskar, och jag förlorade en kort tid efter det en av dom som jag älskade mest i världen. Så det var vid det laget, som jag totalt tappade fotfästet. Jag blev i stort sett sängliggande och låg bara och grät. Jag planerade min egen död, missade halva årskurs 2, orkade inte längre göra vad jag älskade - träna och jag började gå upp jättemycket i vikt. Samlade på mig mängder av vätska, började med en ny medicin som inte gjorde saken bättre.

Livet ser inte annorlunda ut i dag tyvärr, åtminstone inte på ett positivt vis. Jag är så oerhört olycklig i mig själv och känner mig fången i min egna kropp... Det känns inte ens som att det Är min kropp. Det skrev jag om på min tidigare blogg, att jag inte längre känner mig som Moa, som mig själv. Stora delar av mig och min kontroll över saker och ting, försvann i samband med att farfar försvann...

Jag tar snart studenten och det sägs vara en av dom bästa dagarna man någonsin kommer uppleva. Folk omkring mig som tar studenten i år, är exalterade och längtar. Själv får jag ont i magen bara av tanken. Inte för att jag efter studenten är på ruta 1 i livet. Nej, utan för att jag kommer ska ha på mig klänning... Visa mig inför folk... Bli fotad av familj och vänner... Jag är livrädd och varje dag snurrar tanken att "jag önskar jag var sjuk igen". Jag vill inte ens ta studenten. Jag Vill inte vara med på mer än själva "kyrk-ceremonin"... Mina närmsta vänner får höra hur jag överväger fettsugning och hur jag inte vill vara bland människor. Jag undviker sociala tillställningar, för att jag skäms. Detta har jag redan pratat om på min förra blogg men i dag är det värre än vad det någonsin tidigare har varit. Jag tycker det är obehagligt bara att vara på skolan, tänk då vilken ångest jag kommer ha på studentdagen... Hjärnan slutar aldrig skrika hur ful och äcklig jag är - så varför skulle den inte göra det även på Min stora dag. Min studentdag...

Jag vet att jag är rund. Jag vet att jag inte längre är lika fin, det får jag till och med bekräftat av en person som står mig väldigt nära. Jag är inte vacker och jag Är inte "attraktiv" längre. Jag vet det, och jag vet att det är det folk som ser mig/vet vem jag är tycker... Åtminstone så är det något jag Tror mig veta. 

Jag vill inte vara såhär, och min student kommer inte bli som jag alltid drömt om - att jag går runt obrydd om allt och alla utanför mig och mina klasskompisar. Jag har föreställt mig den perfekta dagen, då jag får vara obesvärad och bara glad. Då kanske man kan tycka att "men sluta bry dig så mycket då?"... Det är inte så lätt, jag försöker varje dag men det är inte lätt. Jag påminns varje gång jag ser min egen spegelbild eller reflektion i fönster etc. Jag påminns så fort en annan person råkar kolla åt mitt håll, även om det inte är Mig hen kollar på. 

Ytlig, det är något jag inte är. Inte när det gäller andra än mig själv. Vikt, hudfärg, längd, storlek, och allt vad det är... det är så lite värt i mina ögon... det är bara tillfälligheter som egentligen inte säger något alls om en person. Det är det inte som gör en människa hel... Men detta tankesätt som jag har når inte så långt att det gäller även när det kommer till mig själv och mitt yttre... 

Då en människa inte ens kan känna längtan efter att en gång för alla säga tack och good bye till skolan som plågat en i 12 år... Då är det något som inte stämmer. Jag är sjuk - ja, men det är också samhället som med alla vidriga ideal är en del av skapandet av denna rädsla inför en egentligen väldigt glädjefylld dag. Vem bestämde egentligen att jag i den kroppen jag har i dag, inte är vacker?... Vem var det som bestämde det från allra första början..?

Jag har ett gott hjärta och jag vill precis som många andra, rädda världen ifrån allt hemskt. Men man brukar ju säga att man måste hjälpa sig själv, innan man kan hjälpa andra... 

Likes

Comments

Mitt namn är Moa och jag är en vimsig norrlänning på 19 vintrar. I skrivande stund går jag tredje och sista året på gymnasiet och om exakt 29 dagar tar jag studenten. Jag går samhällslinjen med inriktningen beteendevetenskap och trots min stora passion för psykologi och alla dessa olika varianter av beteendeämnen, så är det ändå ett något jag frågar mig själv varje dag... Varför valde jag det här när jag gick i årskurs 9? Visst, det är en intressant linje, ja - men tung, långdragen och jävlig på samma gång.

Jag är tidigare fotbollsspelare, som fortfarande lever i förtvivlan över att inte kunna spela. Även tidigare träningsnarkoman (utöver fotbollen) - som i dagsläget, och en tid tillbaka, inte har haft styrkan och energin åt att träna. Jag är tidigare anorektiker och i dagsläget är jag diagnostiserad - ätstörning UNS, vilket betyder; Ätstörning utan närmare specifikation.

Vad mer kan jag säga om mig själv? Jag kan uppfattas som väldigt dyster, då mycket av det jag brukar skriva om har med psykisk ohälsa att göra (har tidigare skrivit på blogg.se), vilket jag för den delen också kommer fortsätta med, men nu vill jag även försöka varva med vardagligare och förhoppningsvis lite gladare inlägg. Anledningen till att jag byter "bloggportal"(?) är att jag vill börja om från scratch och testa på något nytt. Känner att jag är ganska less på blogg.se, så nu följer jag strömmen och gör ett försök här!

Avslutningsvis... Skulle jag beskriva mig själv med 7 ord, så skulle det vara - Ödmjuk, komplicerad, djup, öppensinnad, frispråkig, ängslig och slarvig!


Likes

Comments