Alltså jag har blivit helt galen i tatueringar. Jag vet inte varifrån begäret kommer, aldrig känt det tidigare... Snarare avskytt tatueringar haha. Men nu, från ingenstans så har jag börjat känna ett otroligt sug efter att få göra en! Nej förresten, inte En... utan två, fem, tio vill jag göra!! Varenda en av tatueringarna ni ser ovan vill jag ha. Varenda en av dom ska jag göra hihi! Men min egna version av dom..

Likes

Comments

Hur känner du dig utan smink?

Det är väldigt olika från dag till dag. Jag har en tendens att trycka sönder mitt ansikte när jag mår dåligt, så mitt ansikte är en del gånger väldigt sårigt. Därför känner jag mig inte särskilt fin utan smink. Men jag har bättre och sämre dagar. På senare år har smink blivit mer och mer bara ett intresse snarare än ett måste, till skillnad från när jag var yngre, då jag sminkade mig mycket för att jag kände mig osäker. Så i dag gör jag det mest för att jag tycker det är kul, och fastän den där osäkerheten fortfarande finns kvar, så kan jag nu utan större problem gå ut med bara ifyllda ögonbryn exempelvis.

Var handlar du helst dina skönhetsprodukter?
Jag föredrar faktiskt internetshopping. Lyko, Eleven, Kicks och Cocopanda är nog hemsidorna jag handlar ifrån mest!

Vad använder du regelbundet för basprodukter – foundation, concealer, puder etc?
Det är väldigt olika, beroende på i vilket skick min hud är. När den är som mest sårig använder jag hela rubbet. Men för det mesta kör jag bara på lite concealer och puder som bas!

Brukar du använda ögonskuggsprimer? Isåfall, vilken är din favorit?
Jag brukar använda mig av concealer som ögonsskugsprimer! Dels för att det blir billigare, liksom som 2 i 1, och dels för att jag tycker att det funkar bättre. Jag har testat lite olika ögonskuggsprimers, bland annat en från Lumene. Den var alldeles för torr för mina ögonlock. Milani har också en som jag testat och den var inte heller någon hit. Så jag har aldrig fått det att funka med ögonsskuggsprimer!

Berätta om några makeupfavoriter som du älskar lite extra just nu.

Under en längre tid har jag älskat Nyx Eyebrow Gel. Den är helgrym, precis som en pomade fast i en förpackning som gör att produkten inte torkar ut på samma sätt. Jag har testat Anastasias dipbrow pomade, gillade den men den torkade väldigt snabbt och gick inte att använda. En annan favorit i sminkväg är Anastasias ögonsskuggspalett - modern renaissance och om vi fortsätter med ögonskuggor - så har jag nyligen fått upp ögonen för Tikeis ögonskugga i färgen Glorious! En fjärde sminkfavorit är definitivt Bare Minerals Complexion Rescue Tinted Moisturizer

Finns det någon färg som är typiskt dig när det gäller makeup?

Oja, riktigt typiskt för mig är bruna, röda och orangea färger! Raw Sienna, ifrån anastasia är jag helt tokig i hehe.

Gillar du eyeliner? Vilken typ kör du helst?
Jag tycker inte om eyeliner. Använder det i princip aldrig, och om jag vill ha lite mer markerade ögon så använder jag mig istället av svarta och/eller bruna skuggor och lägger det lite som en eyeliner.

Vilka favoriter köper du om och om igen?
Nyx micro brow pencil och Bare minerals complexion rescue

Berätta om guldkornen bland dina verktyg.
Hmm... Beautyblender och Miracle Complexion Sponge från Real Techniques är något jag använder mig mycket av. Men av dom två så måste jag nog säga att jag föredrar den från Real Techniques. Den är billigare, fyller samma funktion och har dessutom en platt yta. Några favoritmärken på borstar är EcoTools, Real Techniques och Sigma.

Hur målar du läpparna, skiljer du på vardag och fest?

Jag målar nästan aldrig läpparna. Jag tycker det är mest bara obehagligt och jobbigt att ha produkt på läpparna. Använder jag något, så är det läppbalsam. Ibland, IBLAND slänger jag på Nyx Butter lipstick i färgen pops - den är väldigt behaglig för att vara ett läppstift. Håller inte särskilt länge dock.

Din åsikt om lösögonfransar?
Roligt! Jag är riktigt dålig på det, men jag försöker lära mig haha. Favoriterna är singelögonfransarna från Ardell, och några jag gillar från House of lashes är Bambi och Siren. Det är även därifrån mitt favoritlim är ifrån. Riktigt tips till er som gillar att använda lösögonfransar. Duo limmet är standard, och även jag började med att köpa det, men det tar evigheter för det att torka och det sitter inte särskilt bra heller för den delen. Så köp limmet från House of lashes!

Vilken är din favoritmascara?

Oj, jag har typ ingen. Testat så många olika, men fastnar inte för någon.

Använder du någon primer?
Jag har börjat inse att primer inte fyller någon funktion för mig. Jag vet inte huur många jag har testat, men ingenting fungerar. Trots den insikten så envisas jag, i hopp om att det en dag ska dyka upp någon primer som ska fungera för mig, med att köpa på mig en efter en. Känns lite som att sminkvärlden lever i en lögn, vad gäller primer. Hehe... Funkar det verkligen liksom? Eller är det min hud som är problemet?

Favoritmärke på smink?
Jag vet faktiskt inte. Men det jag använder mest är Nyx, Isadora och Lumene!


Bilder lånade från Google.

Likes

Comments

Hej!

Sedan sist har det faktiskt hänt en del. Just därför har jag inte hunnit skriva något! Jag har börjat skolan igen, men inte den vanliga sortens skolan som man tänker på när man hör just ordet skola. Jag har känt extrem tveksamhet, nervositet och förvåning. Jag trodde nämligen till en början att jag inte skulle trivas, att den här kursen inte alls skulle vara något för mig, i den dagsformen jag är... Men oj så fel jag hade. Det här är förmodligen precis vad jag behöver! Jag har träffat så fantastiskt fina människor som jag redan känner att jag kommit väldigt nära, och det gör mig så himla glad!

Utöver det har jag även hunnit fatta några mindre roliga, men ack så nödvändiga beslut om diverse olika saker, både seriösa och mindre seriösa. Jag har bland annat gått och blivit mörkhårig, igen. Detta är då ett av dom mindre seriösa beslut som fattats, hehe. Jag och hårfärger... Det är verkligen en never ending story, Kan aldrig riktigt bestämma mig och när jag väl har bestämt mig och det redan är gjort, så ångrar jag mig. Så har det alltid varit, kommer förmodligen alltid vara, och den här gången har inte varit något undantag! Ambivalent i sinne med andra ord. Suck. Hoppas ni haft det bra senaste dagarna och att ni får en trevlig helg!

Likes

Comments

Historia var alltid mitt favoritämne i skolan. Vissa delar var mer intressanta än andra, däribland Andra världskriget, förintelsen, och slaveriet och triangelhandeln. Tyvärr var inget av det något som egentligen togs upp, vad jag kan minnas. Jag vet inte hur det är i dag, men när jag gick högstadiet ägnade vi dom flesta historielektionerna åt att prata Gustav Vasa, industrialiseringen, diverse olika revolutioner etc. Men aldrig något ingående i varken förintelsen eller slaveriet, vilket jag alltid varit väldigt konfunderad över. Att det av någon konstig anledning prioriteras bort. Det är ju så viktigt att upplysa yngre generationer om hur vidrig stora delar av vår historia faktiskt är, vad vi människor har gjort mot varandra... Detta, för att kanske förhindra att det på samma vis händer igen. Och jag tror inte att det räcker att man bara pratar om det, eller delar ut läsning eller liknande till elever... För det blir många gånger för informellt och det kan vara svårt att ta till sig. Det väcker inte känslor på det viset som egentligen kanske krävs, för att ska vi kunna växa som dom medmänniskor vi egentligen är. Väcka människors känslor till liv, med hjälp av serier, dokumentärer, filmer, bilder eller vad det allt mest kan vara! Inte bara texter att läsa eller genomgångar med en lärare som pratar och skriver på whiteboarden. Gör det mer verkligt.

En miniserie som jag tycker att man borde visa i skolan, för att upplysa och påminna, en serie som jag tycker att ALLA på denna planet borde se... det är ROOTS. En fantastisk serie, som provocerar fram så otroligt mycket känslor och tankar. Serien skildrar slaveriet på ett verkligen skoningslöst sätt, ett ärligt sätt... Den är så brutalt ärlig och hemsk men också så otroligt vacker. Den är enormt kraftfull och den rör mig ända in i själen och detta tror jag att många i dagens samhälle skulle behöva. Med tanke på hur vår värld ser ut. Jag menar det verkligen, se den. Sprid den. Prata om den.

Det är en miniserie på fyra delar, gjord 2016. Det är en remake på originalet som gjordes i slutet av 70-talet med precis samma namn - ROOTS.  Serien är baserade på novellen "Roots: The saga of an american family" som skrevs av Alex Haley år 1976.


Likes

Comments

Fem dagar in på det nya året, och det har varit en oerhört bra start för min del faktiskt. Jag känner nästan inte igen mig själv. Den här känslan, den har jag haft periodvis tidigare vet jag, nu när man tänker tillbaka i tiden. Men nu är det mer än 2 år sedan sist. Och det är en bra känsla! Jag känner mig som den glada, spralliga Moa igen! 

Till en början, innan jag riktigt var medveten om vad allt var, så uppfattade jag det som något läskigt. Jag somnade med en konstig och för mig väldigt främmande känsla, och jag vaknade även upp med precis samma känsla. Detta gjorde jag i ett par dagar och jag kunde inte sätta fingret på varför jag kände mig så jäkla annorlunda. Första dagarna såg dagarna likadana ut som dom gjort på senaste tiden, jag orkade inte göra något, knappt så att jag tog mig ur sängen... Men jag kände mig ändå.. annorlunda.. lättare(?) typ. Jag blev orolig, kändes inte som att det var jag som var i min kropp. Kanske låter konstigt, och det tyckte jag även själv när jag försökte beskriva känslan för min behandlare. Men hon fick mig att förstå, det hela kanske egentligen är något bra. Att jag kanske är på väg in i en ljusare period. Att den här "känslan" jag känner, kanske i själva verket är en mer lättsam Moa, en mer sorgfri Moa, som jag har varit utan så länge att jag inte längre riktigt kan minnas "den". Att det är därför det känns så främmande för mig.

Jag kan somna på kvällarna och känna ro i kroppen, vara full av förväntan inför dagen som kommer, längta efter att se vad den har att erbjuda. Jag kan somna med en känsla av hopp, och det bästa av allt, jag kan vakna med en känsla av hopp! Jag har en energi som känns helt främmande för mig, det känns så otroligt bra. Jag vill göra saker, jag ser framemot saker och jag känner ett lugn som jag inte trodde fanns. Jag inser först nu, på riktigt, att jag faktiskt hade glömt bort hur det känns och hur det är att må bra. Bra, för att vara jag förstås. Jag försöker verkligen njuta av varenda sekund, för jag vet inte när allt blir som "vanligt" igen, Om det ens blir som "vanligt" igen... Det är det som känns så jävla tungt just nu, och det är det som gör mig så otroligt rädd... jag vet inte om det bara är tillfälligt, jag vet inte hur länge jag kommer få må såhär pass bra... Om jag kommer vakna upp imorgon, och känna all den där vidriga smärtan igen. Men som sagt, jag försöker ta tillvara på varenda sekund av min nuvarande sinnesstämning, för jisses vad jag har saknat den utan att veta det förrän nu!

Likes

Comments