Allmänt

Dagen började rätt bra. Vakna, packa och äta lunch. Skulle ta mig till tåget, då ville inte bilen som mig. Så jag fick gå/småjogga för att hinna. När jag kommer fram så får jag veta att tåget är inställ. Yes, 20 minuters promenad all for nothing. Så nu sitter jag och väntar på ersättningsbuss för att ta mig till skolan. På tal om den, här kommer den!

Likes

Comments

Lärling

Inte för att jag klagar, men att vara i stallet vid sju är inget jag är van vid. Normalt så brukar jag vara här runt åtta varken tidigare eller senare, om jag inte är i Frösåker eller ska tävla. Men idag hade vi konferensridning så då började vi sju. Nu blir det mockning och sen lunch!

Likes

Comments

Lärling, Skola

Intressant, lite äckligt och stinkande. Ah så kan man sammanfatta förmiddagen. Det var inte så jobbigt som jag trott och mycket mer intressant. Bättre förklaring kommer när jag har dator att skriva på. Men som sagt varning för bilderna!

Likes

Comments

Skola

Inte alltid man missar frukost, men tur att man kan köpa på tåget. Hade med mig ett ägg och frukt dock, men det räcker inte riktigt när man ska till stallet och jobba. Dissikera hästben idag ... Hjälp! Kommer säkert att svimma, haha. Ska försöka ta någon bild för jag tror att det kan vara intressant att se. Eller inte, får se. Nu ska jag förbereda mig mentalt för dagen ...

Likes

Comments

Hästar, Lärling

 Dagen vart kort men intensiv ... Började som vanligt vid sju, fodring och sen göra i ordning Bompan för ridning. För första gången ute i Frösåker så skulle jag linda benen och självklart var lindorna tvungna att matcha schabraket! Bompan fick gå i ett svart schabrak med guldkant och till det svarta lindor, tänkte ta brunt eller grått sett först, men guldkanten var övertalade. (Tycker dock att han borde få ett sett i lite skrikigare färg, kanske gult eller orange😉) När han var klar och ute med Philippa så var det Portis tur att göras i ordning. Med honom skulle jag lasra ena hoven då han har fått en mindre spricka. Som jag skrivit tidigare så är lasern super för att det ska läka och förebygga bättre, så fick bli ett varv på hela honom också. Självklart skulle han göras i ordning för ridning och det fick bli marinblått på honom. Stilrent och passande på en fux!

Porti skrittade jag fram för hand. Fick kolla runt på anläggningen lite och se hur fint det verkligen är! Testade att göra halt, skritta igen, halt och backa. Killen lyssnade jättebra! Inga konstigheter för honom, han är väldigt lyhörd och det är viktigt hos dressyrhästar. De ska ha respekt för de som hanterar dem (gäller så klart alla hästar), men inte minst så måste de ha respekt för sin ryttare. Vänta på signaler, vara närvarande och uppmärksam, svara på de frågor som vi ställer och ha en vilja att arbeta med oss. Det är det som jag tror är viktigast och jag tror definitivt att en del går att träna upp. Exempelvis uppmärksamhet, det gäller att vara konsekvent och hela tiden be om samma svar när man ställer samma fråga. Det är något som jag märker att Philippa jobbar intensivt med. Hästarna ska hela tiden lyssna och vara med henne, så väl uppsuttet som från marken!

Något som jag tydligt märker av under dagarna är rutiner och att det ska vara ordning. Idag fick jag testa på lite hur man sköter om paddocken på Frösåker. Först kör man med en harv för att jämna ut underlaget, det här görs varje dag! Efter det går man med kratta för att dra in de extra underlag som hamnar under staketet och för att jämna ut där harven inte når (hörnen framförallt). Medans man går med krattan så tar man bort om man ser att till exempel gräs har börjat växa och det här görs varannan dag. Blir inte så mycket tillväxt och underlaget hinner inte bli dåligt eftersom att det sköts så väl. SMART! Efter det här var klockan närmare lunch för hästarna och efter det slutade vi för dagen då Philippa behövde vara i stan runt ett. Kan inte klaga på schemat😉

Bompan efter ridning i duchen // Lunchen
Unika dörrstopp!

Likes

Comments

Allmänt, Planer

Oj oj, veckorna rullar förbi och jag vet inte ens vart tiden tar vägen. Självklart så är det skola och stallet hela veckan. Helgen kommer spenderas på tävling och framför datorn, plugg och tävling. Härlig blandning? Annars då? Träna, klubbtävling och träna lite till. Här följer en bättre förklaring:

Måndag:

Startar med skola, fixa bil och springa

Tisdag:

Rocklunda, plugg och hoppträning

Onsdag:

Stallet (Virsbo) och dressyrträning

Torsdag:

Skola, gymma och förhoppningsvis inte redovisning

Fredag:

Skola, hämta transport, klubbhoppning (70 och 80 cm) och fixa Derby för lördag

Helg:

Lördag: Hopptävling och tvätta?

Söndag: Plugga och födelsedagsmiddag.

Ganska stor blandning den här veckan, framförallt helgen. Två tävlingar samma helg, spännande! Anledningen till att jag ska vara i Virsbo istället för Frösåker är så pass enkel att Philippa är i Tyskland och tränar, hoppas det går bra för henne! Så det blir två veckor i Virsbo. Nu är det skola så vi hörs senare!

Sötnöten Derby i lördags

Likes

Comments

Allmänt

Gjorde jag något som jag helt ärligt inte trodde att jag skulle göra. Inte än i varje fall. Kanske när jag gått ut gymnasiet, eller senare ... Haha, nej nu överdriver jag lite. Jag skulle nog ha gjort det, men inte än om jag själv fått bestämma. Och definitivt inte på en måndag! Det här är också anledningen till min frånvaro, det har krävts fokus. Det har dragit ner min sociala sida.

Jag gjorde ...

​.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Teoriprovet för körkortet!

Nu återstår bara körningen ...

Likes

Comments

Allmänt

Hemma efter en ny dag ute i Frösåker. Skönt det är att bara kunna vila ett tag nu innan jag ska ner till stallet för ett dressyrpass. Skulle dock inte klaga på att få sova en timma eller två. Bara lite seg i huvudet nu när värmen slog till igen - vad hände där?! Klagar inte, men hade ställt om mig helt till höst/vinter väder. Vart lite chokad när jag kom ut idag och det var varmt. Redan vid 20 i sex ... Hoppas att det kan hålla i sig ett tag!

Ska snart äta lite för att sedan tvätta innan stallet, men håll ögonen öppna - en "hemlis" kommer ut här senare idag!

Likes

Comments