Idag blev Leonel fyra månader gammal. Det firades med att han för första gången fick smaka något annat än bröstmjölk och D-vitamindroppar. Mosad potatis med smör var det som bjöds, och den verkade gå hem. Leonel var inte sen med att själv gripa tag i skeden och dra den till munnen (vilket är fallet med allt han får tag i) så då kunde han slicka av den på sina egna villkor.En del kladd och lite trixande att få av maten från skeden men en del av moset fann i alla fall sin väg in i munnen. Ska bli spännande att se om det blir några större reaktioner när han får pröva andra smaker. Potatis är som bekant ganska neutral i smaken och därför var det nog ett bra val att börja med. Men som sagt det här var bara början, blir spännande att få följa hans smakäventyr!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Som rubriken säger så har vi bara tagit det lugnt hemmavid idag. Leonel har sovit rätt mycket så jag har haft mycket tid till att pyssla på här hemma. Det var bra då det bland annat behövde dammsugas och röjas en del. Måste säga att jag verkligen påverkas av vädret. Har ingen energi sådana här dagar när det är grått och kallt, medan jag däremot lever upp när solen tittar fram. Så man kan väl säga att jag egentligen bor på fel ställe, då den svenska sommaren oftast inte är så mycket att hänga i granen. Så kan lova att jag ser fram emot att vi ska resa till Rhodos i slutet av maj!! Perfekt att få tjuvstarta sommaren lite.

Likes

Comments

Idag har jag och Leonel umgåtts med några mammor och bebisar från föräldragruppen som vi går i på vårdcentralen. Mycket trevligt som vanligt. Vi hade med oss vagnarna och gick en promenad i solen också. Efter det så var vi på kontroll på BVC. Allt var fortfarande bra, Leonel väger 6270 gram nu och är 67 cm lång. Sjukt hur fort dem växer från det att de föds, han har nästan dubblat sin vikt sedan födseln och vuxit 15 cm på längden. De minsta kläderna hann man knappt använda innan de var för små. Nu börjar det i alla fall sakta ner lite grann och det var nog drygt en månad sedan vi gick upp en storlek vilket är lite skönt ändå.

Likes

Comments

På torsdag blir Leonel fyra månader och då tänkte vi börja ge honom smakportioner. Sista dagarna har jag därför läst på en del angående barns första måltider och hur man kan tänka kring introduktionen av mat. Jag köpte en bok som heter "Smakäventyret - att lära små barn äta" som jag tycker är väldigt bra, och som jag inspireras av nu när Leonel ska börja äta vanlig mat. Det är väldigt typiskt mig att verkligen gå in så här 100 % när jag gör något, därav min grundliga research. Så i helgen har jag börjat förbereda en del och frysa in så det finns mat tills det är dags. Jag har gjort broccoli- morot- och aprikospuré, äppelmos och järnberikat grötpulver. Det blev en del pyssel men nu har jag en början i alla fall så får jag göra mer allt eftersom.

Jag tycker det ska bli spännande att få följa honom på hans smakäventyr och vill såklart ge honom en så bra grund som möjligt. Det är ju rätt stort att det är mitt och Johans ansvar att ge honom bra matvanor då det är något som kan påverka mycket i ens liv. Och det kan låta klyschigt men jag försöker faktiskt förbättra mina egna vanor för min sons skull också. Han får mig att vilja bli en så bra människa som det bara går. Därför tycker jag det här är ett ypperligt tillfälle att verkligen se över mina egna vanor då jag vet att barn gör som sina föräldrar. Och då fungerar det till exempel inte att äta kakor flera gånger i veckan eller att småäta godis som blev över från helgen på veckorna. Nu är vi i grunden ganska hälsosamma här hemma redan men det finns alltid bättringsområden och det är dem jag vill jobba på redan nu innan Leonel hinner ta efter något.

Likes

Comments

Har haft mamma och syskonen på middagsbesök ikväll. Vi åt pasta Alfredo och de har nyss åkt hem. Ska passa på att gå och sova nu då vi var uppe redan strax efter sju imorse, så börjar bli trött. Leonel somnade för en stund sedan han med.

Likes

Comments

Tog en långpromenad ut till Juniskär idag för att hälsa på syskonen som har påsklov nu. Väl där körde jag även igenom dagens träningspass medan Leonel låg ute och sov i vagnen. Vi hann även med en del kortspel. Med andra ord en mycket trevlig dag!

Åsa fick även hem sitt paket med alla Harry Potter böckerna på engelska idag. Som den HP-nörd jag är kan jag säga att jag inte är lite avundsjuk. Får se om jag också köper dem snart...

Likes

Comments

Idag var jag och Leonel på biblioteket där det är "babysång" på onsdagar. Då sjunger och ramsar man och tittar i lite böcker. Även om det inte är så mycket för barnens skull ännu så är det i alla fall trevligt för oss föräldrar. Vilket även gynnar barnen indirekt, för glada föräldrar har bättre chans att vara bra föräldrar. Dessutom är det skönt att ha en anledning att ta tag i dagen och ta sig ut från lägenheten.

​Natten var ganska jobbig. Tror Leonel och jag är i otakt när det kommer till maten, för han vaknade ca 1 gång i timmen från kl. 00 under natten. Men får hoppas att det kanske går till sig nu så jag får sova ut lite jag också. Men är ändå tacksam för har i stort sett inte varit något problem med sömnen sedan Leonel föddes. För det mesta vaknar han bara 1-3 gånger per natt och äter i 10 min och somnar om igen. Hur länge han sover är rätt olika men nu i slutet så har han somnat ungefär 20.00 och vaknar för dagen runt 8.00. Plus minus någon timme hit och dit och ibland lite vaken tid runt 4.00 tiden.

Likes

Comments

Så skönt att solen ville titta fram idag! Tog tillfället i akt och satt ute på balkongen och läste idag medan Leonel sov. Har varit väldigt dålig på att läsa de sista åren men det känns som att nu kan vara ett bra tillfälle att börja igen. Tidigare har orken och tiden inte riktigt funnits när dagarna bestått av plugg och träning. Men nu så har läslusten börjat komma tillbaka.

Hann även med en sväng på gymmet samtidigt som Johan kom dit efter jobbet. Det var skönt så jag kunde köra igenom hela passet utan att behöva ta hand om Leonel. Det blev både lite löpning och en del cykling. Får fortfarande lite värk i bäckenbenet av att springa för fort/länge, så försöker cykla istället så jag kan komma igång med konditionen igen.

Idag var det dessutom sista ansökningsdag till universitet. Så nu går det inte att ändra sig. Jag har sökt en kurs på 25 % fart nu till hösten som jag tänker läsa på distans. Informationsteknologi på Uppsala universitet blev det till slut. Tittade även på en del andra kurser men tänker att det här blir ett sätt att känna efter ifall det är något jag kan tänka mig läsa mer om i framtiden. Om inte annat så kan det säkert finnas något nyttigt att lära sig då IT är en stor del av vår vardag numera. Men det ska bli skönt att få väcka upp hjärnan lite igen till hösten, saknar faktiskt att plugga lite.

Likes

Comments

Idag var vi och hälsade på Johans mamma, så nu har Leonel träffat alla sina mor- och farföräldrar under påskhelgen. Imorgon ska Johan jobba igen så då blir det bara jag och lillen hemma. Funderar på att fara och gymma med Pontus som har påsklov, men vi får se hur det blir med det. Är ändå skönt att vara två på gymmet så man kan turas om att roa Leonel ifall han bestämmer sig för att han vill vara vaken och missnöjd just då. Men oftast brukar det inte vara något problem att gymma ensam heller då det finns så mycket att titta på där, vilket Leonel tycker är roligt.

Likes

Comments

Då det blev så sent igår kväll så bestämde vi att jag och Leonel skulle sova kvar hos mamma/mormor. Så även idag har vi varit där. Och dagen avrundades på bästa sätt med goda men inte så fotogeniska våfflor.

Likes

Comments