Senaste månaderna har varit väldigt händelserika samtidigt som dem varit väldigt krävande också. Det började redan vid jul då jag på allvar började fundera över vad jag ville göra efter studenten. Jag visste att jag ville stanna i Umeå och förmodligen studera vidare direkt på universitetet. Efter en del (mycket) funderande och informationsletande om de olika programmen så hade jag kommit på att jag ville läsa till civilingenjör. Jag sökte några månader senare in till Civilingenjör Öppen ingång. I samma veva var jag i full färd med att söka sommarjobb samtidigt som Johan började leta efter jobb till då han också skulle flytta upp till Umeå. Mitt jobbletande slutade med att jag blev erbjuden två jobb. Hann med att arbeta en del på hemtjänsten mina sista två skolmånader.

Men sedan så blev jag gravid. I och med att jag fick det beskedet så var helt plötsligt all planering helt betydelselös. Jag insåg rätt snabbt att det skulle betyda att jag måste skjuta upp mina studier och istället flytta tillbaka till Sundsvall. Det blev som en kompromiss i och med att det annars hade varit en stor omställning bara att flytta tillsammans uppe i Umeå men sen då vi dessutom ska få ett barn också så kändes det som det ända rätta att flytta hem för att få närmare till våra familjer och i lugn och ro kunna vänja in oss i den förändrade tillvaron. Sedan om något år så får vi se vad som händer. Jag vill fortfarande plugga och ska ta upp innebandyn igen efter jag återhämtat mig från graviditeten.

I och med den förändringen så blev det som att börja om all planering igen. Jag skulle bli tvungen att skaffa nytt jobb, vi skulle behöva fixa bostad på egenhand utan att ha stått i nån bostadskö (vilket jag hade i Umeå), och utan hjälp från någon innebandyklubb som jag annars hade fått. Sedan så insåg vi att vi skulle behöva en bil, för att inte tala om alla extra prylar som behövs till barnet. Så sedan studenten har både jag och Johan arbetat mer eller mindre heltid, samt sökt bostad flera timmar i veckan, letat efter bil, varit och tittat på lägenheter, haft bankmöten, testat bilar och så vidare.

Men det jag ville komma till är att nu börjar det äntligen alla bitarna falla på plats. Vilket jag tror är väldigt viktigt för det har varit en ganska lång och stressig period och nu behöver vi båda ett tag att få slappna av och förbereda oss innan vårt nya tillskott till familjen kommer. Vi köpte i förra veckan en bil, vi båda har jobb så vi klarar oss, och vi är mitt i ett lägenhetsköp! Så snart så kan jag äntligen släppa alla dessa stressmoment och fullt ut koncentrera mig på att börja vårt nya liv som sambos. Även om det har varit rätt skönt och praktiskt att bo hemma över sommarens så har jag varit väldigt less den senaste månaden och bara velat flytta ut på en gång. Det är väl så det är när man redan har bott hemifrån i tre år och är van att sköta sig själv på ett annat sätt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Kommer kunna titta tillbaka på en oförglömlig helg då vi bland annat fick se Maskinen, Veronica Maggio, DVBBS med flera.

Likes

Comments

Så var sista matchen spelad och säsongen över för den här gången. Lite tråkigt att inte avsluta den lika bra som förra året. Men är dock på det stora helt okej nöjd med året. Det var ju dessutom mitt första år i div 1! Nu ska det bli skönt med lite uppehåll så man kan komma tillbaka ännu mer taggad till nästa säsong. Den närmaste tiden väntar nu försäsongsträning och en del innebandyträningar sen är det sommarlov och egenträning resten av tiden.
💪💪💪

Likes

Comments

Fick dessa underbara byxor av mina vänner idag. De köpte dem när de var i huvudstaden i början av lovet. Jag hade tydligen nämnt att jag behövde ett par finare mjukisar som inte var träningsbyxor. Så fint att de tänkte på mig. ❤️

Likes

Comments

Jag vill ha sommar med sol och värme. Kunna ligga på stranden och steka hela dagarna. Slippa alla dessa jackor och vantar när man ska gå ut. Sena kvällar ute på klipporna. Äta glass nere på Café Juniskär. Att bada på Bergafjärden. Och allt annat som hör sommaren till. Men mest av allt längtar jag nog till att fylla 18 och förhoppningsvis att klara körkortet. Så ge mig sommar nu! ☀

Likes

Comments

Idag har jag samlat vuxenpoäng, var nämligen på min första lägenhetsvisning. Tova och hennes pappa var med mig som tur var. Skönt att ha vänner som kan ställa upp. ❤

Likes

Comments

Hittade nyss denna bild från min sista skolavslutning på Nylands skola. Känns som det var nyss men det är snart 6 (!) år sedan.

Likes

Comments

...men det går som vanligt inte så bra. Är hopplös på att ta tag i saker och hamnar alltid inne på massa annat (Facebook). Var på väg att bättra mig ett tag där trodde jag, men sen fick vi jullov och då var det kört. Så nu är jag tillbaka på ruta ett...


Likes

Comments

* Hade idrottsprov, fick 17/18 rätt så det gick bra!

* Fick C på mattenationella, inte helt nöjd men det var förväntat då provet var svårt.

* Nytt rekord på cooper, igen! Denna gång 44 sek bättre. Tid: 12,58.

* Lyckad svenskaredovisning, så kommer få A i svenska 1 kursen.

* Har hunnit med en beehövlig storstädning av lägenheten.

* Sist så har vi kört backintervaller upp för en slalombacke! Så mina ben värker...


   

Likes

Comments