Dagens mående: Vilsen och tankspridd.

Dagens frisyr: Halva håret uppsatt i en tofs på huvudet. Även om jag skulle försöka så är håret för kort för att lyckas sätta upp allting. Haha.

Dagens smink: Hela kitet. Foundation, puder, en lättare contouring, ögonskugga, eyeliner, mascara, målade ögonbryn.

Dagens klädsel: Svarta stuprörsjeans och min nya bruna, stickade tröja från HM.

Dagens materiella vill ha: Trådlösa hörlurar. Jobbigt att träna med en sladd hängande...

Dagens fundering: Varför är livet så tufft?

Dagens beroende: Dadlar med koks, köpta på jobbet. Så goda! Och bättre än godis.

Dagens tråkigaste: Att medicinen börjat verka, men än så länge inte gör att jag får mindre smärta, bara trött.

Dagens superlängtan: SOMMAR!!!

Dagens tidning: Det får bli den senaste PLAZA interior som jag köpt hem.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Snart är det dags för två av mina favoritmärken att släppa deras spring-summer kollektion för 2018. Mini Rodini och Tiny Cottons.

Förra våren gick jag loss på Tiny Cottons kollektion! Det var mycket vitt, vilket jag gillar. Men sen även kornblått, vilket var en av de hetaste färgerna den sommaren. Tiny Cottons är bättre på att göra specifika och passande mönster/färger för årstiderna än Mini Rodini tycker jag. Mini Rodini gör sommarplagg (shorts, klänningar mm), men kanske inte några direkta ”sommar-färger” och mönster. Tiny Cottons däremot håller sig till en viss färgskala och det som passar för just den årstiden - i höstas var det tex marinblått och rostbrunt. Vilket jag också handlade en hel del av.

När det gäller Mini Rodini så är det istället ingen speciell färgskala, utan mer ett antal nya print som släpps. Vissa mer passande för årstiden än andra. Och där handlar det mer om att fastna för ett speciellt print än att kanske köpa många olika plagg och matcha tillsammans som med TC. Håller ni med?

Bilder på Mini Rodinis kommande släpp som släpps 1 februari (vad jag läst?). Som ni ser, ingen speciell tråd i färgskalan och inte något typiskt vår/sommar-mönster. Dock fastnade jag direkt för tröjan med ödlan och hoppas det kommer i aop (all over print). Gillar dock åsnorna ännu mer! Äntligen ett print med mindre skrikiga färger. Dessa ska jag försöka få tag i!

Här ser ni direkt vad jag menar. En speciell färgskala som de håller sig till. Orange/rött och ljusblått i olika nyanser, i kombination och för sig, men också lite svart och vitt. Jag har fastnat mest för bläckfiskarna i nedersta bilden till höger, men även de plaggen i svart och vitt. Både det randiga, och de med vit bas och svarta detaljer. Denna kollektion släpps 24e januari hos bland annat bästa Mininook.


Så förhoppningsvis lite åsnor och ödlor från MR för vår del, och sen en hel del blandat från TC. Vad är ni sugen på?

Likes

Comments

Så här i starten på ett nytt år är det ju alltid lika intressant att diskutera kommande trender, och sen se i slutet om det stämde eller inte. Jag tänkte skriva ett litet inlägg om de trender jag tror håller i sig, men också vad som dyker upp som nytt.

Till att börja med så tror jag att den största trenden av alla 2018 är medvetenheten. Att tänka långsiktigt och hållbart. Miljömedvetet. Vi köper mer och mer ekologiskt, både när det gäller mat och textilier. Och även i hemmet börjar det bli allt mer populärt att köpa möbler (klädskåp, växasängar mm) second hand och sen sätta sin egen prägel på det hela med att måla, byta handtag eller sätta dit ex ornament. Hantverk överlag verkar bli poppis, även om jag själv är dålig på loppisar och köpa begagnat (jag var bättre på det förr när jag hade annan inredningsstil). Vi vill ta in mer naturmaterial som håller i längden och lägger hellre pengarna på kvalité.

Bilder lånade från Pinterest.

En annan trend jag tror på är mindre vitt, mindre grått. Mer beige, mer jordnära toner. Kanske håller det ihop med det miljömedvetna och att vi söker oss till naturen? Men vi kommer också se rosa. Rosa kommer troligtvis bli jättepopulärt och man ser det redan lite överallt på både väggar, sängkläder, möbler mm. Trenden att våga färg har ju redan startat och jag tror verkligen det bara kommer eskalera. Men i mer varma toner. I och med det tror jag också på mer lugn och harmoni i inredningen, mindre mönster. Folk söker allt mindre kontraster och rummen ska istället ge ett mer mjukt intryck. So far är alltså årets trender inget för mig som är för kontraster, kalla toner, inget rosa, mycket grått, lite second hand. Är jag alltså ute nu? Haha.

Något annat som verkar ta mer och mer plats är sammet. Vi ser dessa populära sittpuffar från Jakobsdals lite överallt. Finns även i andra utföranden och prislapp.


Där ser ni även hur färgerna tar plats och bland annat rosa. Ni hittar de bland annat HÄR.

De populära dynorna från Ellos som sålde slut i omgångar 2017 är tillbaka i nytt utförande. Tunnare, men istället i sammet. Ser otroligt sköna ut och jag gillar den havregula och ljusrosa färgen! Ni hittar de HÄR.

Bilder lånade från Pinterest.

Sist men inte minst så tror jag att den gröna trenden kommer hålla i sig och bli ännu större. 2017 såg vi fiolfikusar och pillerfikusar överallt. 2018 kommer nog större växter ta över, men framförallt att folk faktiskt kommer börja intressera sig för att få gröna fingrar på riktigt. Vad tror ni om årets trender?

Likes

Comments

Många intresserar ju sig, liksom jag, för barnrumsinredning. Men med allt snyggt som cirkulerar och alla fina nyheter som kommer in i alla webbutiker kan det vara svårt att sålla ut vad man gillar bäst och vad som faktiskt är viktigast. Att blanda allt fint tillsammans ger oftast inget bra resultat, då man tappar den röda tråden och får en allt för blandad stil. För mig är förvaring a och o i ett barnrum då jag gärna vill att rummet ska kunna se städat ut och kännas harmoniskt, trots alla tusen leksaker och färger där inne. Jag har därför, som alla vet, väldigt lite färger på inredning och väggar, och istället får parkeringshus, gosedjur, fordon, pussel, böcker mm stå för det färgglada - som såklart också behövs för att barnet ska utvecklas och inspireras till lek. MEN jag tycker inte att färg är något som måste finnas när allt är bortplockat. Tvärtom så tycker jag att när allt är undanstädat så ska rummet kännas lugnt och harmoniskt, och inte skrikigt eller lekfullt. Då min teori är att Samuel inte kan koppla av och exempelvis sova lika bra ifall rummet känns stökigt eller oorganiserat. Vad tror ni?


Jag har samlat ihop några av mina favoriter. Sånt som Samuel själv har i sitt rum och som jag verkligen kan rekommendera vidare till er. Förutom förvaring så förespråkar jag för posters, vägghyllor och fina textilier. Textilier (mattor, sängkläder mm) gör rummet ombonat och mysigt. Medan posters enkelt förvandlar rummet till mer personligt. Det är dessutom lätt att bara byta ut motivet ifall man sen vill ha annan stil osv. Till skillnad från exempelvis hyllor som sitter där de sitter. Dock älskar jag hyllor också, där man kan ställa fina böcker eller leksaker och får en mer öppen förvaring.

Tavellisterna från IKEA har vi i tre av rummen här hemma. Älskar dem! De är lagom stora då inte de blir lika djupa som andra vägghyllor och samtidigt rymmer de mycket böcker och prylar. Vi har ju målat in tavellisterna i väggfärgen i Samuels rum och jag är nöjd! Tellkiddo-påsarna är världsbäst! Trots att de är i papp så håller de SÅ bra. Vi har fem stycken här hemma med olika motiv och i olika storlekar. Rymmer massor av leksaker eller gosedjur tex. Stuva kombinationen från IKEA, kan inte hyllas tillräckligt alltså. Så bra! Och så snyggt om ni frågar mig. Verkligen värt pengarna. Har man tur kan man hitta på blocket. Vi fyndade två garderober och två skrivbord för 400kr! Hyllan Botkyrka från IKEA har Samuel över sängen och där står saker som han själv inte behöver nå: en blomma, poster, fina kartonger jag sparat, spargris mm. Ett tips är annars stringhyllan som ni ser på bilden nedan:

Lite saftigare prislapp, men tycker de är så fina! Har ingen ännu, men drömmer om att ha en i köket, Ellas rum - ja, överallt!

Här ser ni de textilier och posters som man hittar i Samuels rum. Jag har ju en väldigt monokrom stil, och mycket svart, vitt och grått. Men det är ju detta som är så bra med såna här saker - de går ju att byta ut! I Ellas rum finns tex Mrs Mighetto-poster och gråa sängkläder, vilket gör rummet till en helt annan stil och ett mjukare intryck. Dessa posters på bilden kommer från Miniwilla, och likaså sängkläderna. Mattan kommer från Kids concept.


Vad är det viktigaste i ett barnrum enligt er?

Likes

Comments

Nyfiken på hur en vanlig vecka ser ut för mig?

Måndag
Arbetstränar vanligtvis mellan 10-12. Men idag hade jag läkartid kl 11 så arbetsträningen blev inställd. Arbetsträningen ska på order från arbetsförmedlingen och läkare aldrig komma i vägen för allt annat som jag måste prioritera för att må bättre, så som tid på vårdcentral osv. Idag blev det utskrivet tabletter så nu ska jag påbörja det knaprandet igen efter 3 års uppehåll. Känns både och ska jag säga. Sen kunde läkaren konstatera att jag utöver min huvudvärk och nackproblematik också med största sannolikhet har fibromyalgi. Skönt att få det bekräftat så man vet vad som är fel. Men alltid jobbigt att inse i vilket illa skick min kropp faktiskt är. Till middag ska vi äta thai-takeaway. För att jag behöver det idag. För att det blev en sån dag då jag bara vill ligga i soffan. Så det är vad jag ska göra resten av kvällen.

Tisdag
Dags att ta nya tag. Jag har lärt mig att jag måste acceptera en dålig dag när jag har en. Och att det är okej att må dåligt och ligga på soffan. Men inte för länge. Imorgon ska jag göra ett spinningpass vid lunch, sen hem och äta och därefter vila innan jag hämtar S på förskolan. Kl 16.00 ska jag på introduktionsträff på min vårdcentral för att eventuellt börja en kurs i medicinsk yoga. Jag tror det skulle vara bra för mig och min kropp. I alla fall värt att ge det en chans! På kvällen sen har Marcus fotbollsträning så då leker jag och Samuel på tu man hand.

Onsdag
Startar dagen med att lämna Samuel på förskolan. Vila och återhämta mig efter morgonens rutiner. Försöka fota lite samarbeten, sen förbereda för ett pass Muscle Challenge vid lunch. Sen mat efter det och därefter tandläkartid. Är jag den enda som gillar att gå till tandläkaren? Känns så fräscht när man går därifrån, plus att man vet att allt är okej och ser bra ut där inne (förhoppningsvis). Inga speciella kvällsplaner.

Torsdag
Lämna Samuel på förskolan, sen hem och göra mig iordning för arbetsträning. Duscha, sminka mig, klä på mig. Sen hinna återhämta mig en stund innan det är dags att jobba 10-12. Därefter hem och äta lunch innan jag ska hämta Samuel på förskolan kl 15. Marcus har fotbollsträning igen så det blir jag och Samuel och en mysig hemmakväll.

Fredag
Lämna Samuel, som alltid - Marcus jobbar natt och går och lägger sig efter vi ätit frukost tillsammans. Så jag gör iordning S och lämnar honom. Sen hem och förbereda mig för ett pass på gymmet. Ett pass som en PT skapat åt mig. Innehåller lite rygg, axlar, bröst, triceps, bål och ben. En riktig allround-körare med andra ord. Sen hem och äta lunch innan jag hämtar Samuel och vi gör helg! Det brukar innebära någon god mat, soffan framför film/serie och något gott att äta.

Lördag och Söndag
Marcus jobbar nätter varannan helg och sover med andra ord dagtid dessa dagar. Det betyder att jag och Samuel är ensamma. Vi brukar antingen vara ute/inne och leka, hälsa på hos vänner, umgås med mormor eller att jag lämnar hos mormor och gör ett pass på gymmet. Sen eftermiddagarna/kvällar spenderar vi tillsammans med Marcus/pappa innan han ska iväg och jobba igen.

De veckor Marcus jobbar helg så brukar jag se till att ta det extra lugnt för att orka ta hand om Samuel på egen hand. De veckorna med Ella jobbar han bara två nätter så då har vi alltid mer inplanerat för hela familjen.

Kanske verkar detta som en ganska lugn vecka för många. Men denna vecka ser jag själv som att jag har fullt upp. Jag är van att bara sköta min arbetsträning och vanliga träning dagtid och sen mycket vila däremellan. Så när läkartid, introduktionsträff MediYoga och tandläkartid hamnar på samma vecka så blir jag till och med lite stressad. Då förstår ni vilken nivå jag och min kropp ligger på för att det inte ska bli för mycket. Dock ser jag framemot veckan och är pepp på framförallt träning! Jag har satt upp lite mål för det detta året. Mer om det i ett annat inlägg. Ni kanske vill hänga på?

Likes

Comments

Finns ju inte många årstider som slår vintern när det kommer till vackert landskap. Vi har extremt mycket snö just nu och mer ska det komma i veckan! I några dagar nu har det dessutom varit ca -25 grader, så det har varit så där krispigt kallt ute och otroligt vackert. Jag är som jag skrivit innan ingen vinter-människa, men häromdagen när jag körde hem från en vän som bor över en timme bort, så kunde jag inte låta bli att njuta av vintern och hur vackert det är. Då satt jag ju dock i en varm bil, haha. Så kanske gillar jag att njuta av vintern bäst genom att sitta inne och bara ”titta på”.

Och ja, tända ljus, sköna filtar och allt vad det innebär är ju det mysiga med vintern. Men jag kan ändå inte låta bli att längta till sommaren, värmen, ljuset och härliga dagar utomhus nu! Inget slår våren och sommaren. Så är det bara! Vad föredrar ni?

Likes

Comments

I höstas fick jag ett samarbete med Engblad och co. Detta innebar att jag fick välja valfri tapet till valfritt rum. Jag är ju inte så mycket för tapet i vanliga fall, men denna tapet har jag älskat ända sen jag såg den första gången hos bla @olssonlinda.se och @swe_kids_trends på Instagram. Ni hittar tapeten HÄR.

Jag valde att tapetsera Samuels rum då vi precis då var i gång med bytet av hans och Ellas rum här hemma. Jag hade redan hunnit köpa hem gråfärg till en av väggarna, men denna tapeten passade SÅ bra ihop med väggfärgen, då skuggorna i tapeten är samma grå kulör som färgen. Perfekt!

En av de större väggarna fick tapet, den väggen där sängen bla står. Och tapeten var väldigt lätt att tapetsera och det var även enkelt att passa in mönstret. Vi tapetserade över en gammal kalklitirvägg och var lite oroliga innan att tapeten inte skulle fästa. Men vi målade över väggen med en sorts primer som gjorde att det ”pulvriga” i kalklitirfärgen fästes bättre och blev lite som torkat klister. Om någon förstår hur jag menar, haha.

Här ser ni den grå väggfärgen vi valde. Från Rusta och namnet är Skiffer.

På den väggen valde jag att måla in tavellisterna så att alla fina saker man ställer där ska synas bättre och tavellisterna lite mindre.

Lite mörka bilder. Men såhär gjorde jag. Först målade vi väggen. Sen fäste vi alla tavellister, tejpade runt och därefter målade jag dem i samma färg.

Tadaaaa! Här ser ni resultatet och hur fint tapeten och väggfärgen passar ihop. Visst blev det bra?

Och här är resten av rummet! Nu är det äntligen färdigt. Puh!

(Nu ska det bara byggas en lösning för alla kläder. Dem vill jag ju ha hängandes framme!)

Likes

Comments

Just nu cirkulerar det många bilder på olika kontons statistik. Varför? Jo, @janaheinrici och @Bisse har startat en kampanj som går under hashtaggen #nufårdetvaranog. Denna kampanj innebär det som sista tiden varit fokus på Instagram: fejkkonton och köpta följare.

Många av oss ”influencers”, stora som små, sliter häcken av oss, mer eller mindre, för att göra våra samarbetspartners nöjda och stolta. Vi vill leverera klockrena bilder och lägger därför ner tid, kreativitet, engagemang, redigering, styling och energi. Vi fortsätter kämpa med våra konton, trots att vi blir motarbetad av bland annat förändrad algoritm. Vissa lever på detta och vissa lever för detta. Sen finns det dem som startar ett konto, köper sig följare och sen glider på ett bananskal resten av vägen. Deras följarantal ger samarbeten, för att företagen såklart litar på siffrorna och tror att det är till så många exakt som marknadsföringen kommer nå ut. Problemet är bara att dessa köpta följare är fejk. Oftast utländska konton som inte ens har en ”aktiv ägare” och därmed bara är tomma likes.

Företag som söker samarbetspartners ska därför aldrig stirra sig blind på antalet följare eller antalet likes... Detta behöver inte stämma. Som företag - kolla gärna vilka som gillar och vilka som följer. Kolla efter konstiga namn bland följarna. Ha koll på hur konton växer i följarantal och likes - om det växer ovanligt snabbt. Som företag kan man också be oss konton om statistik, för att se om mina följare ens är från Sverige (eller där man vill att det ska nå ut) och vilken målgrupp/ålder - så att tex ett företag med barninredning inte når ut i Ryssland bland 15-åringar.

Jag publicerade dessa två bilder på min Instagram idag. Dels för att visa att mina följare är äkta och att de flesta kommer från Sverige. Men dels också för att visa att jag stödjer den här kampen. Jag bryr mig självklart om mina följare och mina likes. Jag bryr mig om att mina bilder uppskattas och inspirerar. Annars skulle jag inte ha ett offentligt konto där syftet är just det. Och just därför tycker jag den här kampanjen är så fruktansvärt viktig. För att uppmärksamma och informera alla om att detta problem existerar och hur man kan upptäcka det. För att ingen ska få något gratis, medan andra kämpar och försöker växa och utvecklas på rätt sätt och på rättvis väg. Men mest av allt för alla småföretag som kämpar och försöker nå ut till fler via sociala medier så som Instagram, men bara blir lurade, utnyttjade och totalt blåsta.

Avslutar med att skriva att ni som köper följare borde skämmas. Trevlig fredag!

Likes

Comments

Favoritplagg för tillfället?
Min teddy-jacka från HM.

Favoritsmycke för tillfället?
Här borde man väl skriva förlovningsringen, men jag älskar mitt choker-halsband.

Favoritskor för tillfället?
Mina Nike Air Force. Alltid mina Nike. Alltid.

Favorit-skönhetsprodukt för tillfället?
Försvarets hudsalva. Med vintern kommer alltid torra läppar...

Favorit-accessoar för tillfället?
En av mina klockor från DW. Den svarta 👌🏻


Favoritsak i handväskan för tillfället?

Mitt matta läppstift från Nyx. Färgen heter baby doll och är lite nude/rosa-färgad.

Likes

Comments

Många av er har följt mig på resan som inneburit bla sjukskrivning, smärta och försäkringskassan. I maj blev jag utskriven och förväntades kunna jobba heltid enligt dem. Jag tappade min inkomst och har inte haft någon sen dess. Dagarna har varit tuffa och alla problem sen innan med smärta och tunga dagar blev inte direkt lättare att hantera när man nu dessutom behövde må dåligt över ekonomin. Pengar är inte allt, men det är jäkligt mycket om man inte har några.

I augusti tog jag kontakt med Arbetsförmedlingen. Jag kände att något måste hända. Jag kan inte sitta hemma och vara ”sjukskriven” utan pengar. Och min tanke var att jag skulle pröva arbetsträna, inte för att få en inkomst. Men för att göra något av livet innan det är för sent. Att vara utförsäkrad från Försäkringskassan, inte få någon inkomst och inte få någon hjälp, det är inga omständigheter man vill leva under. Därför var det dags att förändra något.

Att börja arbetsträna kunde ge mig två saker tänkte jag. Antingen att det inte hade gått överhuvudtaget, vilket hade gett mer kött på benen och ”bevis” för att skicka in ny ansökan till Försäkringskassan - att de ser svart på vitt att det inte är aktuellt med heltid. ELLER att det går att arbetsträna och jag sakta är på väg mot en anställning, och så småningom inkomst. Nu blev det en mix av de två. Jag klarar av att arbetsträna, men inte i den utsträckning som jag/vi tänkt. Jag började på 6h i veckan, men det slog ut mig totalt. Jag låg resten av kvällarna, fick vila upp mig de lediga dagarna, för att sen orka igen 2h dagen efter. Jag domnade av i armarna av att panta flaskor, jag klarade inte av att lyfta upp Samuel på skötbordet och det fanns inget utrymme för extra aktivitet. Så fort jag försökte med något så svartnade det för ögonen, värkte i nacke, axlar och huvud och domnade i armar. Vi sänkte till 4h i veckan och bara den lilla ändringen har gjort stor skillnad. Detta känns mer hållbart. Jag orkar de 4h, men klarar även att vara närvarande för familjen på eftermiddagar och kvällar. Självklart har jag mer ont och kroppen är mer känslig än när jag inte arbetstränade alls. Men samtidigt ger mig arbetsträningen också mycket. Speciellt för psyket. Att ha ett jobb att gå till, kollegor att prata och skratta med, känna sig behövd och vara bra på något. Det är tillfredställelse i sig, något jag saknat under alla dessa år och som jag tror många människor är i behov av. Så på denna nivå tror jag att jag mår bäst.

Men kvarstår gör ju problemet med ekonomin. Man ska enligt regler ha rätt till aktivitetsersättning så länge man inte klarar av att jobba minst 25% under ett år. Vilket är 10h i veckan. Jag har testat 6h och det gick inte alls. Uppenbarligen ligger det lite längre fram i framtiden. Och likaså 8h. Så 10h känns väldigt långt bort. Detta har gjort att jag bestämt mig för att igen ansöka om aktivitetsersättning hos FK. Nu har jag ytterligare ett läkarintyg. Plus att jag har ett intyg från arbetsförmedlingen där det bla står resultatet och konsekvenserna av arbetsträningen. Kanske, kanske, vågar jag nu hoppas att Försäkringskassan ser att jag är villig att arbetsträna och ta mig framåt. Men att det måste få ta tid. Efter sju år så finns det ingen som kan gå från 0 till 100. Så håll tummarna för mig nu att de ser att jag behöver mer tid och att de godkänner min senaste ansökan! Då har jag tid på mig att successivt trappa upp antalet timmar och att ”skynda långsamt”, men samtidigt också att det är hållbart i övrigt - att jag kan vara närvarande här hemma, klara av min träning och ha ett stabilt psykiskt mående. Med en inkomst. Idag ska jag dessutom ha utredningssamtal med min handläggare på FK. Big day.

Likes

Comments