God kväll/ morgon/ lunchtid eller vad det nu blir i Sverige! 😂 Här är klockan i alla fall strax 12 på kvällen och jag sitter i min NYA säng i mitt NYA (tillfälliga) rum!

Idag var varit lite kaos. Jag har i princip inte gjort någonting vettigt men dagen har ändå försvunnit🤔 i alla fall så är en av sakerna jag gjort idag att jag har flyttat ut från rum 319 och in till rummet utan nummer: Intern-rummet. Och alltså ursäkta mig men det här kan vara det värsta rummet jag har skådat/upplevt! 😂

Hejdå rum 319👋🏼😢


För det första så är rummet pyttelitet men dom har ändå mosat in 2 våningssängar fast det knappt finns plats för 1. Så man kan knappt röra sig😂
Men sen är rummet något slags förvaring också där dom har staplat 25 st backar på hög utmed den enda fria väggen.

Men mina vänner... som om det inte är nog så ska jag också meddela att ventilationen ej fungerar i detta rum och det finns ingen fläkt. MEN någonting som finns (och som jag trodde va en bra sak) är att det finns ett fönster. Jag tänkte direkt när jag kom in i rummet: "kanske jag ska ta och öppna fönstret och vädra lite här" varav jag gick fram och drog bort gardinerna. Men det värsta möjliga va ett faktum... fönstret var ju ut i trappuppgången... alltså ett fönster inne och mot den trappan där ALLA gäster går för att komma upp till sina rum.
Den här detaljen gör att det inte existerar syre i det här rummet, det är 200 grader varmt och jag kan höra varenda person som går upp för trappan utanför mitt fönster.

Kanske jag är lite negativ nu men ärligt så är det inte direkt goals att bo i det här rummet!
Men som tur är: jag ska bara bo i det här rummet i ca 1 vecka och sedan ska jag få flytta in i ett annat! 👏🏼 yaaaas🎉

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan mina vänner!

Idag tänkte jag att jag skulle dela med mig ännu mer av mig själv och mitt liv. Många av er som läser min blogg är ganska nära mig och känner mig ganska bra. Men jag tänker att ALLA som läser min blogg ska få en uppfattning om mig som person.
Den här bloggen är ju väldigt personlig, det är i alla fall det jag vill att den ska vara. Och jag tänker att det kan vara lättare för er att förstå vissa saker som jag skriver om om ni vet lite om hur jag är som person och varför jag tänker som jag gör!

Så jag tänker att jag kör en liten lista med punkter om mig som kanske inte alla vet. Kanske lär ni som redan känner mig er någonting nytt också!
Enjoy! 💞

1. Att jag bodde 1 år hemifrån i en egen lägenhet under mitt första år på gymnasiet. Jag bytte dock skola och flyttade hem igen till andra året.

2. Jag är sjukligt sockerberoende. Jag äter godis nästan varje dag.

3. Jag älskar hundar och önskade mig en hund i julklapp/ födelsedagspresent varje år tills för 2 år sedan då min familj "adopterade" min storebrors frus hund Mira. Hon är nu i princip hela mitt liv.

4. Jag har en tatuering på bröstkorgen som jag skaffade när jag va 18 tillsammans med min bästa vän Therese. Tatuering är ordet "Fearless" då det är mitt stora mål i livet att bli det!

5. Mina 2 favorit maträtter är tacos och ryggbiff med vitlökssmör och jag äter någon av dom helst varje fredagkväll framför idol/ fångarna på fortet eller ett romantiskt drama.

6. När jag va yngre ville jag bli artist eller skådespelerska.

7. Idag vill jag utbilda mig till mäklarekonom och fastighetsförvaltare.

8. Idag är jag i princip frisk men i många år har jag lidit av psykisk ohälsa och varit sjukskriven från skolan i flera omgångar. Jag har däremot aldrig hoppat över eller blivit underkänd i några kurser utan läste ikapp kurserna parallellt med de pågående kurserna när jag kom tillbaka efter sjukskrivningarna.

9. Jag har otroligt svårt att släppa in människor i mitt liv för att jag är rädd för att dem ska döma/ ogilla mig.

10. Jag är vanligtvis väldigt blyg och tillbakadragen i sociala situationer men med min familj och mina närmsta vänner kan jag prata i timmar. Oftast slutar det med att dom ber mig vara tyst när jag pratat i för många timmar i sträck.

Det finns även en del 2 av denna lista som kommer ut om några dagar! 👍🏼☺️

Likes

Comments

Hallå vänner!
Idag är det riktigt dåligt väder här i Mel. Det har ösregnat och åskan har dånat hela dagen så jag har faktiskt varit på hostlet hela dagen! Förutom en liten lunch på Vapiano!

Imorse när jag vaknade så vaknade jag verkligen på fel sida av sängen! Hela förmiddagen var jag på riktigt dåligt humör och orkade knappt gå upp ur sängen. Men jag bestämde mig i alla fall för att äta lunch ute och inte köra på take away och äta i sängen som jag annars brukar göra om jag bara ska hänga på hostlet på dagen. Och som sagt så matchade ju vädret verkligen min sinnesstämning idag! 😂

Men jag blev faktiskt på bättre humör efter att jag suttit på vapiano i typ 2 timmar och filosoferat om livet. Jag skrev lite anteckningar i min skrivbok och åt fantastisk pasta😍 älskar verkligen att sitta på vapiano och kolla ut på trafiken utanför och bara vara!


MEN mina vänner... när jag kom tillbaka till hostlet så hade ytterligare en tjej flyttat ut från mitt rum. Jag ska förklara: senaste 2 veckorna så har nämligen 2 av oss 5 som har bott i det här rummet flyttat ut. Jag frågade en av dem varför och dem sa att dem flyttade till andra rum pga att detta rum inte längre ska vara staff-room. Men hon sa att det var längre fram som dom skulle göra om det och att dem bara flyttade till andra rum nu för att det fanns lediga sängar i deras kompisars rum. Men idag hade alltså ytterligare en tjej flyttat ut och den 4:e hade packat sina väskor vilket innebär att det bara är jag som är kvar i rummet.
Jag frågade tjejen som hade packat sina väskor varför alla flyttar ut redan nu när dom inte ska göra om rummet än. Då fick jag veta att dom fått order om att flytta ut INNAN MÅNDAG!

Jag tror inte ni förstår men alltså jag sitter alltså i ett rum med 8 sängar HELT ENSAM och har fram till för en liten stund sedan inte haft en aning om var fan jag ska ta vägen med alla mina grejer innan måndag morgon. Men jag skrev faktiskt till min chef och frågade och då va det ingen fara egentligen det var bara att rummet som jag ska flytta in i inte var "ledigt" än då det är 2 personer som ska flytta ut. Och därför hade hon inte meddelat mig än eftersom hon inte hade "löst" situationen riktigt än.

Men så planen är såhär: jag ska stanna helt ensam i detta stora rum fram till tisdag då jag ska flytta till Intern rummet i någon vecka eller 2 och sen flytta in i mitt nya rum när dom andra 2 har flyttat ut. Lite kaos så att säga.

Så det blir 2 nya rum för mig dom närmsta 2 veckorna... därmed kan jag sen checka av att jag bott i 4 olika rum på detta hostel! 😂

Likes

Comments

Hejsan! Nu var det länge sedan som jag skrev här, förlåt för det!

Idag är det i alla fall lördag den 18 november... och detta betyder att jag har bott utomlands i 1 hel månad! 👏🏼👏🏼🎉 Jag kan inte förstå att det redan har gått en hel månad och att jag har överlevt den här tiden! På ett sätt har tiden gått så otroligt fort men på ett sätt känns det också som att jag har varit borta hemifrån i flera år, som att allting borde vara helt annorlunda hemma. När jag åkte iväg så hade jag ganska mycket ångest över att allting skulle fortsätta rulla på hemma, men utan mig. Människors liv går vidare och vardagen rullar på och det händer saker och jag är inte en del i det längre. Jag är istället åskådare till allt som händer i mina vänners-, familjs liv.
Jag var inte där när min hund fick opereras akut, jag var inte där för att tända ljus på graven för min farmor som skulle fyllt år och jag var inte där när min bästa vän fyllde 20. Det är bara några saker som skulle varit självklart att vara en del i om jag hade varit hemma. Men nu är jag inte det...

Det är slitsamt att vara långt borta från människorna man älskar. Även fast det bara är ett år, och det här året förhoppningsvis kommer bli en resa för livet. Jag tycker inte att man ska vara rädd för att åka iväg för att man är rädd att vardagen ska rulla på som vanligt utan att man är en del av den längre. Man ska inte stoppas av vetskapen om att det kommer bli slitsamt utan alla man älskar. Självklart känns det skit att inte kunna vara hemma när det händer saker men det borde inte stoppa en. Man lär sig så mycket så det kommer vara värt det!

Mitt älskade Forsvik! ❤️


Jag är otroligt stolt över mig själv att jag har tagit mig hit trots alla rädslor, trots ångesten för att vara långt borta hemifrån. För även fast jag längtar hem med jämna mellanrum för att jag missar massa saker hemma så är det här en nödvändig resa för mig och jag måste göra den själv. Alla jobbiga stunder här borde jag välkomna för att det var för dem jag kom hit! Jag åkte ju hit för att utmanas, utvecklas och lära känns mig själv bättre och för att bli mer orädd för livet. Det kommer absolut inte vara enkelt, den här månaden har varit allt annat än enkel och nästkommande kommer också vara det.

Jag har ju gjort det svårt för mig själv genom att göra en sak som utmanar varenda liten millimeter av mig. Det innebär att det är ganska för jävligt i perioder. Men förhoppningsvis kommer det här utveckla mig mer än mitt liv hemma någonsin skulle göra.

Men ni ska veta att jag saknar er alla där hemma! Jag försöker följa med på sociala medier så jag i alla fall har en aning som vad som händer där hemma. Och jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan här så ni också kan följa mig! Kram på er! ❤️

Likes

Comments

Sommar, sommar, sommar nu är du äntligen här! ☀️ 32 grader har det varit här idag, fortfarande nu klockan halv 11 på kvällen är det 26 grader så nu är det riktigt varmt!

Min dag började i alla fall halv 7 som vanligt i och med att jag börjar jobba vid 7 på morgonen. Typ det bästa med att bo här på hostlet är ju att man kan gå upp typ 10 minuter innan man börjar och bara gå ner för trappan och så är man framme på jobbet! 😂
Jag jobbade till halv 4 och efter det så tog jag en dusch och drog sen direkt till Coles och handlade lite picknick-mat till mig själv.

Idag kände jag att jag behövde eftermiddagen och kvällen för mig själv så därför drog jag till parken och låg där och stekte i solen i några timmar. Man försöker ju också få en liten bränna även fast det verkar vara omöjligt för min del! 😂
Men det är verkligen påfrestande att ständigt ha människor runtom sig hela tiden som jag har gör på hostlet! Jag tror till och med den mest sociala personen skulle dra sig undan ibalnd härifrån! Det är ständigt folk i rummet och det strömmar ju flera 100 personer in och ut från hostlet VARJE dag så lite ensamtid tror jag verkligen alla som bor här en längre tid behöver!


Min egentid blev i parken med en egen liten picknick. Det var så mysigt! 😍
När skyskraporna började skymma solen i parken så bestämde jag mig för att ta en löptur. Det var min första löptur här i Melbourne och jag kan bara säga en sak... DET VA DET VÄRSTA NÅGONSIN! Det var ju 32 grader när jag var ute och sprang och emellanåt fick jag snällt springa i solen vilket gjorde att när jag kom tillbaka till hostlet så var jag helt genomblöt, det var så fruktansvärt varmt och så himla mycket folk också!
Men i övrigt va det skönt att vara ute och springa igen! Det är ju något jag gjort till och från sedan jag var liten så det är verkligen något jag tycker om väldigt mycket! Men i 32 graders värme var det ganska jobbigt kan jag meddela. ☀️💦

Jag ska försöka bli lite bättre med mina inlägg här. Jag känner själv att det blir lite tradigt med ett opersonligt inlägg om vad jag har gjort under dagen typ varje dag. Jag har lite planer på hur jag ska försöka liva upp bloggen och göra den lite mer spännande och varierande. Det kan dröja några dagar möjligtvis innan jag börjar med de nya inläggen men dom kommer! 👌🏼

Nu ska jag gå och lägga mig och sova! Imorgon är det sovmorgon för imorgon är jag ledig! Jag ska också iväg på bbq- kväll hos svenska kyrkan imorgon vilket ska bli så mysigt!

Vi görs! Kraaam❤️

Likes

Comments

Hejsan vänner! 😘👋🏼

Idag har det varit riktigt bra väder här! Det var nog närmare 30 grader idag och stekande sol. Det känns verkligen som att sommaren är påväg hit till Melbourne nu, ungefär 2 månader efter resten av Australien haha😂

I alla fall så hade jag bestämt träff med ett gäng svenskar idag. Nu är det dags att försöka hitta lite vänner som bor här i Melbourne kände jag. Jag tog spårvagnen vid 3 och åkte ut till Fitzroy där vi skulle träffas utanför en restaurang.
Vi var 4 stycken som träffades till en början, de andra 3 var vänner sedan innan så det var bara jag som va "ny" i det gänget. Det klart det va lite nervöst när jag satt och väntade på att dem skulle komma. Det är ju en ny sorts situation att stämma träff med helt okända människor och sen möta upp dom och tillbringa en eftermiddag med dom! Speciellt när dom alla kände varandra sedan innan! Men det gick jättebra! 🙌🏼

Det visade sig senare att vi skulle ansluta till en annan grupp svenska tjejer som hade picknick i en park i närheten. Så vi drog till Coles och handlade lite kex, hummus, frukt och kakor innan vi drog iväg till parken och den andra tjejgruppen.
Ärligt talat så vet jag inte riktigt vart det var vi var men jag vet att det var i närheten av Melbourne Museum i alla fall haha😂


Det va svårt att riktigt bli en del av gruppen när dom kände varandra sedan innan men jag kände mig ändå välkommen och delaktig! Som sagt är det här helt nytt för mig att umgås såhär med nya människor. Jag är ju ganska reserverad med nya människor så det är ju en utmaning att helt plötsligt lära sig att umgås såhär! Men I alla fall va vi tillslut 7 tjejer som satt tillsammans och pratade i flera timmar! Det va verkligen en perfekt dag att sitta i parken och lära känna människor på! Varm och behaglig och vi satt i skuggan av 2 stora träd som gjorde att vi kunde sitta länge utan att bli stekta!

Jag hoppas att det blir fler tillfällen att lära känna dem här tjejerna på! Det vore så fantastiskt roligt att få riktiga vänner här borta! 😍

Nu ska jag försöka sova för imorgon 06:00 ringer klockan för jobb! Däremot har jag en annan träff med ett annat gäng svenska tjejer imorgon kväll också. Så efter jobbet blir det att snabbt göra sig i ordning och sen dra ut med dom!

Vi görs imorgon vänner! Ha det bäst! ☺️💞

Likes

Comments

Hej från ett soligt Melbourne! ☀️
Min andra lediga dag den här veckan har jag tillbringat på Queen Victoria Market. Wow var den marknaden var stor! Jag hann nog bara så igenom halva marknaden även fast jag gick runt där i flera flera timmar och kollade.

Det fanns dessutom grönsaker och frukt i MASSOR och dem va helt fantastiska. Paprikorna, gurkorna, auberginerna, apelsiner, äpplen och mangos va enorma och dessutom organiska! Och det va så himla billigt! Jag köpte på mig tomater, en paprika, en gurka samt en liten purjolök och dem alla kostade $1 per kilo vilket i stora drag kan översättas till ca 7 svenska kronor/ kilo. Det är ju lite skillnad mot hemma där man får mentala mellan 25-60 kr/kg beroende på vad det är man vill köpa. Så det va en riktigt lyx att kunna välja och vraka mellan fantastiska råvaror och inte behöva tänka på vad det kostade!

Avokadosarna må ha varit gröna men dom var också enorma!

Efter några timmar på marknaden och en lunchmacka på ett mysigt litet café så tänkte jag mig försöka hitta tillbaka till spårvagnen. Men jag tror att jag gick ut i fel ände av marknaden för jag gick och gick utan att hitta någon spårvagn. Tillslut så insåg jag att jag än en gång hade vandrat åt totalt motsatta hållet från vad jag trodde och helt plötsligt hamnat mitt i centrum. Det var i och för sig bra att det visade sig att jag hamnat där, för det är också där min bank ligger och jag skulle ändå gå dit!

Mitt rosa bankkort hade äntligen kommit och jag skulle hämta det på banken. Dock så tog det ganska mycket längre tid än jag tänkte mig. I 35 minuter satt jag och väntade på min tur... och när dem äntligen ropade upp mitt nummer och jag gick fram till disken så meddelade dem att jag hade tagit fel kölapp och därmed behövde ta en ny för att prata med rätt person. Detta innebar att jag fick sitta ytterligare 30 minuter för att få hämta det där förbannade bankkortet. Men mina vänner, det är inte det värsta...inte nog med att allting tog en otrolig tid så visar det sig att jag ändå inte kan använda kortet eftersom jag inte fattar ett skit av hur jag ska föra över pengar från Sverige och hit. Jag kände bara nu ikväll att det vore så skönt om någonting någongång kunde bara fungera för mig! 😂 Men är det någon av er som läser som vet hur man för över pengar mellan olika länder snälla hör av er! 😂 jag blir galen på det här! Haha

Tillslut fick jag mitt rosa bankkort🙌🏼

Nu ikväll har jag inte gjort så mycket. Det va egentligen tänkt att jag skulle följa med ett gäng svenskar ut på krogen ikväll men då dom bestämde sig för att gå ut i St Kilda så hoppade jag det. Av många olika skäl så va det inte optimalt att följa med ikväll så jag planerar att följa med nästa gång istället! 😃

Så nu ska jag tacka för mig och lägga mig och kolla på film. ✨

För övrigt: om det är någonting speciellt som ni vill att jag ska skriva om här på bloggen får ni gärna kommentera det! Tycker ni om att jag skriver mest om vad jag gör på dagarna och mina allmänna tankar om allt. Eller vill ni att jag ska skriva om någonting annat ibland också? Skriv gärna vad i så fall! 😘😘

Likes

Comments

Idag var ingen vanlig dag för idag var det Moas LEDIGA dag hurra hurra hurra🎉🎉

Idag har jag varit ledig heeeela dagen! Och det har jag utnyttjat så mycket jag bara kunnat!
Jag började dagen med sovmorgon till halv 10, var på jag gjorde mig iordning och sen begav mig ut på stan.
Jag tog en lång promenad utmed vattnet, in till centrum, gick runt lite där och sedan över till andra sidan ån till Kings Domain. Detta tog ungefär 3 timmar plus ett stopp på en restaurang, jag ej minns namnet på, för lite lunch. Min grundtanke var att jag skulle hitta till det gamla fängelset som vi besökte när jag gick på den där dagsturen då jag ryckte det va så fint där. Men eftersom jag har satt upp en nolltolerans mot gps så gick jag helt enkelt i blindo och letade. Tyvärr så hittade jag det aldrig (vilket va förståeligt när jag senare när jag va tillbaka på hostlet och kollade på kartan insåg att jag varit på helt fel del av stan och letat)😂.

Istället gick jag som sagt till Kings Domain, den otroligt stora parken ovanför de botaniska trädgårdarna, och la mig i gräset. Det va riktigt skönt väder idag, 21 grader och sol så det va perfekt att vara ute hela dagen. Jag låg där i parken i närmare 3,5 timma. Jag låg och kollade upp i den blå himlen, kollade på fåglarna som hoppade runt i gräset, kollade på ett gäng som spelade frisbee, lyssnade på musik, poddar och ljudböcker. Jag slumrade till och med till en liten stund. Det var sååååå skönt!!

Strax innan klockan 6 så hoppade jag på spårvagnen ut till Richmond och Victoria gardens shopping center. Jag hade lite småsaker som jag ville köpa inne på Kmart som är så himla dyrt att köpa i vanliga mataffärer. Jag drog en snabb runda inne på Ikea också och år köttbullar till kvällsmat👏🏼👏🏼

Nu är klockan 21:45 och jag är hemma igen. På vägen hem så lyssnade jag på min favvo-podd "Spår" och avsnittet om "Förlösamordet" och jag ÄLSKAR den podden för den alltid är så spännande. Och också detta avsnitt va spännande och intressant så jag ville inte vara framme när vi anlände till min station. 😂 Jag ville bara fortsätta kolla ut genom fönstret och se staden swisha förbi utanför medan jag lyssnade .
Men nu har jag lagt mig i sängen och ska alldeles strax faktiskt släcka och sova. Är helt slut efter dagen!

See ya😘💞

Likes

Comments

Heejsan gänget! 😘

Idag kan jag meddela att det har varit en riktigt bra dag! Jag är så otroligt lycklig när jag vaknar och känner att IDAG så kommer det bli en dag där jag inte längtar hem och inte har ångest över alla utmaningar jag är omringad av här!

Att flytta helt själv utomlands är inte en dans på rosor. I alla fall inte för mig, kan jag väll tillägga. Själva grejen med att flytta utomlands till andra sidan jorden, flytta till solens- och värmens land och helt plötsligt bli en del av en stor världskänd drömstad... är ju att det låter sjukt drömigt! Och det är det ju på sätt och vis, men för en som mig så innebär det också väldigt jobbiga stunder också! Och jag har haft det tufft ett tag nu i början som ni kanske förstått. Men jag kämpar på i hopp om att det en dag blir en "drömigt" för mig också! 😂☀️🌴

Nog om det om mer om att dagen faktiskt har varit väldigt bra! Jag jobbade 9-17 idag och det gick riktigt bra! Jag blev lämnad HELT ensam idag i 1,5 timma. Det fanns inte ens någon på kontoret att fråga efter hjälp. Som vanligt blev det ju så fruktansvärt mycket folk just under den tiden, det hade varit otroligt lugnt hela dagen tills att jag blev ensam kvar.
Men jag redde ut allting på egen hand! Det är som att man helt enkelt skärper sig när man blir lämnad själv, helt plötsligt får man bara lösa saker varken man vet hur man gör eller inte... det är bara lösa situationen så smidigt som möjligt.

Efter jobbet så bestämde jag mig för att gå ut. Idag var det SOOOOOL här i Melbourne. Jag gråter seriöst av lycka när jag ser solen och kan känna värmen av dess solstrålar värma i ansiktet. Jag bestämde mig tillslut för att köpa en take away Sallad och gå en promenad utmed vattnet till Victoria gardens.
Det slutade med att jag satte mig vid vattnet istället för att gå in i parken. Jag satt på gräset och kollade på när "Melbournes univercity boat club" hade träning i sina lååånga kajaker medan jag åt min sallad. Riktigt mysigt var det!

När jag hade ätit upp bestämde jag mig för att gå över bron och in till stan. På federstion Square är det alltid liv och rörelse. Stadens absoluta centrum bjuder alltid på musik och ett myller av människor och det är en fantastisk kombination med bra väder. Jag satt där i centrum på trappan precis utanför acmi enda tills solen gick ner. Det var så skönt att sitta i solen och bara låta omgivningen strömma på i samma höga tempo medan man själv satt still och kollade på och njöt av att få ha en lugn avslappnad stund i solen. ☀️

Puss och kram skumbanan! 💞

Likes

Comments

Hallå people! 👋🏼👋🏼

Nu har det allt varit lite off här i några dagar! Men det beror mestadels på att jag senaste 4 dagarna har jobbat heldagar och därmed inte hunnit med att göra något speciellt spännande eller roligt på dagarna.
Jag kan meddela att det går framåt på jobbet i receptionen i alla fall! Nu har jag börjar jobba själv sedan i lördags vilket innebär att jag varken jag vill eller inte helt enkelt får försöka kunna i princip ALLT fast jag bara jobbat i 1,5 vecka. Men det går okej och dom flesta är förstående vilket är tur!

Igår jobbade jag till klockan 3 och jag hade bestämt att jag skulle storstäda min del av rummet och dessutom släpa mig ner till tvättstugan (Laundromaten).
Min tvättstund blir nog ett minne jag kommer att minnas ett tag. Först och främst vill jag bara meddela er alla att jag kan tvätta gjorde det hemma hela tiden. MEN när jag nu skulle tvätta i en "self service"- tvätthall så kände jag mig verkligen inte säker på hur det skulle gå till. Det var liksom hela grejen med hur man skulle betala direkt i maskinen och vilka program som gällde för vilka temperaturer, hur lång tid tar det och att man dessutom inte skulle kunna lämna tvättstugan. Jag var hyfsat nervös när jag klampade ner med 3 fullproppade (små) plastpåsar och sängkläderna i en hög i famnen. Jag ringde upp mamma för att ha som stöd nu när jag skulle göra entré i tvätthallen. Jag låter ju sjuk i huvudet som pratar med min mamma så mycket som jag gör och om allt men helt enkelt så tänkte att jag att det skulle bli lättare att ha henne på tråden undertiden som jag skulle försöka lista ut hur fan dom där tvättmaskinerna fungerar. Kanske skulle jag se lite mindre konstig och oklar ut om jag pratade i telefonen samtidigt?!?

Det började dåligt med att jag fick sitta och vänta i 30 minuter för att ens få tag på en ledig tvättmaskin. Det va tydligen bara en (visade sig efter ca 2h vara två som fungerade) av fyra torktumlare som fungerade vilket gjorde att allting stannat upp och alla väntade på torktumlaren så det tog en otrolig tid för alla.
Närmaste 3 timmarna tillbringade jag i tvättstugan. En kall och ekande tvättstuga där tvättmaskinerna dånade lika högt som trafiken utanför den öppna dörren gjorde. Jag försökte vara optimistisk medan jag försökte överleva timma efter timma där. Jag satt på den hårda soffan och spelade Tetris, slöade på tvättmaskinen, låg och kollade film på träbänken, åt kvällsmat och lyssnade på musik. Efter några timmar där kändes det som ett fängelse och jag ville ingenting annat än att bli färdig och gå därifrån. Och halv 10 på kvällen va min tvätt äntligen klar i torktumlaren och jag kastade i allt i mina påsar och rusade så snabbt jag kunde därifrån.
Det var en upplevelse som jag inte känner va nödvändig. Det är typ det värsta jag varit med om att tillbringa 3 timmar i en kall, smutsig allmän tvättstuga. Finns ju roligare saker att göra med sin tid.

❌Helvetes platsen: Tvättstugan ❌


Jag gjorde ingenting mer igår kväll utan vek all tvätt, hängde upp det som ej torkat och gick och la mig. Jag va så uttröttad av allt väntande och frysande så jag helt enkelt somnade direkt när jag la mig i sängen.

Idag har jag jobbat... till skillnad från resten av Melbourne. Idag har det nämligen varit en piblic holliday här i Melbourne då "Melbourne Cup" har ägt rum idag. Så hela staden har stått stilla. Butikerna och restaurangerna va stängda, antalet tåg och spårvagnar va en 3 del av det vanliga och folk va lediga från jobbet och skolan. Melbourne cup är basically ett vanligt hästlopp förutom att det helt enkelt är så viktigt att hela staden får ledigt för att närvara. I hela melbourne har det varit fest och firande och folk har klätt upp sig något otroligt. Det är en del av högtiden: att kvinnorna har klänning och en huvudbonad/ roset i håret och klackskor och männen har finaste kavajen och hatt. Den högklassiga klädseln är viktig en viktig del.

Jag är så fruktansvärt ledsen över att jag missade den här stora högtiden och det stora firandet. Tänk vilken upplevelse! Mina kollegor åkte finklädda iväg tillsammans för att fira dagen med resten av staden. Men jag stod istället i receptionen och klickade på en dator. 😥 Men jag säger bara en sak... jag måste få uppleva den här högtiden! Får helt enkelt åka hit nästa år och närvara då för det verkar vara något utöver det vanliga! 😂😂

Såhär var folk på riktigt klädda idag på Melbourne Cup! 🏇Otroligt roligt att se folk så involverade och så otroligt fina! 😍🇳🇿

Likes

Comments