Här kommer maaaassor av bilder från min magiska homecomingvecka i USA<3<3<3


Sunday - Fixardag. Vi pyntade skolan i grönt/svart/vitt som är våra färger, satte upp plancher, vargar och allt möjligt man kan tänka sig för att få till den perfekta "High School-spiriten". Man var även tvungen att reta veckans motståndare i fotboll och volleyboll (som var röda cardinals), så att skolan fick extra mycket pepp och energi att krossa motståndarna i slutet av veckan. Tycker att min klass på 5 personer lyckades ganska bra med att dekorera vår vägg...!!?!

Monday - Mathlete vs Athlete

Tuesday - Dynamic Duo

Wednesday - Opposite Day

Thursday - Throwback Day

Friday - Spirit Day !!GO WOLVES!!

Detta är veckans royalty som röstas fram av alla elever på skolan, en tjej och kille från varje klass. I mitten ser ni Homecoming Queen and King som man kan bli om man är en senior. Jag, som är en freshman, blev framröstad som kunglighet från min klass, superkul!!

Saturday - Homecoming Dance <3 <3 <3 <3 <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är det fredag kväll här i Nebraska, och jag är mer taggad än någonsin! Nästa vecka är det nämligen Homecomingweek! Åååhhhh som jag har längtat! Man firar homecoming som en tradition, då de studenterna som graduerades året innan kommer tillbaka till High School som en hemkomst. Tyvärr är det inte så många som återvänder, men det gör inte festveckan mildare. Varje dag klär alla (inklusive lärarna) ut sig efter dagens tema. Våra teman är:

Måndag - Mathletes vs Athletes

Tisdag - Dynamic Duo/Twin Day

Onsdag - Opposite Day

Torsdag - Throwback Day (jag har 80-talet)

Fredag - Spirit Day

Varje dag "peppar" man, har olika tävlingar, matcher och hela skolan förvandlas till en festplats. Så ja, jag är extremt taggad. Vi startar redan på söndag, då skolan samlas för att dekorera skolan i WOLVES-tema, vilket är vår skolas mascot. På torsdagen kommer skolan ha en grillkväll, vilket innebär umgås med alla fantastiska vänner, äta mat och delta i ännu mer tävlingar, haha! Homecomingfredagen tillgängnas åt dem traditionella homecomingmatcherna i amerikansk fotboll och volleyboll. Därefter presenterar rektorn homecomings King and Queen, precis som i filmerna!! Veckan avlutas med en homecoming dans, med fina klänningar, klackskor och en homecomingdate.

Nu ska jag avsluta denna fredag med att äta lite amerikansk pizza och sedan gå till bädd, för imorgon ska jag upp 05.30 för att åka på en volleybollturnering med laget<3. En bättre lördag med andra ord.

See you! <3


Likes

Comments

Innan jag ens kom hit hade jag bestämt med min värdfamilj att vi skulle gå på en Nebraska Husker game i september. Så förra helgen var det dags! Vi åkte till Lincoln på fredagskvällen och tidigt morgonen efter körde vi till arenan. Organisationen EF som jag gör detta utbytesår med hade en träff utanför där alla EF-studenter som gick på matchen träffades och åt frukost tillsammans. Det var jätteroligt att äntligen träffa riktiga svenskar och prata svenska, haha! Det blev helt knas i skallen, för man bytte mellan engelska och svenska beroende på vilka man pratade med, så jag råkade säga något till min värdsyster på svenska, och hon bara stirrade på mig med frågande ögon, hahaha!
Matchen var helt magisk! Det är en så mäktig känsla när en hel arena ställer sig upp, tar av sig sina huvudbonader och sjunger nationalsången tillsammans. Riktigt mäktigt.
Själva matchen förstod jag inte så mycket av, yards hit och dit och en massa vältränade killar som antingen fightas eller springer som om det vore det sista dem gjorde i livet. Men, det va kul ändå! Resultatet behöver vi inte prata så mycket om.... Ja dem förlorade, men i mina ögon kämpade dem på bra... Den dagen var värd att minnas!
❤️GOOOO BIIIG REEED, GO BIG RED! ❤️

Likes

Comments

Oj, det har hänt sååå mycket på senaste tiden, har inte hunnit blogga alls tyvärr.. Men nu fick jag en lugn stunt och tänkte skriva lite om hur jag har det här i Nebraska.

För 2 veckor sen hade vårt lag vår första match för säsongen, och visst gick det bra! Vi delade som vanligt upp laget i 2 delar, varsity och junior varsity. Man kan förklara det som A och B lag. A-laget vann båda matcherna och B-laget vann en av två, så vi är nöjda. VARJE gång du vaknar upp och vet att det är gameday är det en speciell känsla. Man vill bara gå ut och kötta järnet, direkt när man vaknar! Hela laget klär upp sig, sminkar sig lite extra, allt för att få den rätta feelingen. Magiskt. Älskar laget, älskar laget, älskar laget!

Förra helgen var jag och min värdfamilj i Grand Island på State Fair. Det är som en megautställning där bönder från hela Nebraska visar upp deras djur och deltar i olika tävlingar. Det finns också en marknad där folk och företag säljer sina produkter och det finns karuseller och mat. På lördagskvällen firade vi min värdsysters födelsedag med att gå på restaurang, och jag beställde in FISK <3. Första och enda gången på 1 månad som jag åt fisk, och det va himla gott!

Veckorna här rullar på bra. Varje vardag har jag volleybollträning, så jag kommer hem sent, sen plugga, äta, duscha, och så är det en ny dag igen. Men det är en sjuk upplevelse jag är med om. Tanken slår mig varje dag, "Oj, det här är en grej man inte upplever i Sverige, shit va coolt".

Förra tisdagen när Sanne (en annan utbytesstudent från Nederländerna som går på min skola) och jag kom till träningen möttes vi av en vacker syn. Vår skolas rektors mentor hade beslutat sig för att hedra oss utbytestudenter genom att sätta upp våra flaggor i hallen. Så himla fint gjort <3<3!! Så nu, varje träning, varje hemmamatch, ser jag och hela skolan den blågula flaggan hängandes i hallen. Känns ganska häftigt att liksom representera Sverige, prata om Sverige och lära dem ord på svenska (även dåliga, förlåt...).

Nu i lördags deltog vi i en volleybollturnering! Vi började med att spela 2 matcher mot 2 andra skolor, och för att ta sig vidare till finalen var man tvungen att vinna båda, vilket vi gjorde...!! Väl i finalen, där vi mötte en annan skola som också hade vunnit sina två matcher, blev det en jämn kamp. Meeeeen VI VANN!!! Ni vet den där känslan, när man är en del i ett lag, alla kämpar, alla älskar, alla är tillsammans. Det är underbart, High School Spirit, som det kallas. Så vi åkte därifrån med en pokal, ett lag som grät av glädje och stolthet, och massor massor minnen. Vi firade med att ha en bonfire hos systrarna Widener, vilket var supermysigt! Det kom massor nytt folk, så vi åt korv, pratade och gjorde s'mores (kex med choklad och marshmallows). <3<3<3<3

I söndagskväll hade Hayes Center, skolan som vi har alla sporter med, en grillkväll som start på deras homecommingvecka. Vi åt mat, pratade och hade tävlingar mellan de olika klasserna.SUPERROLIGT!! Tyvärr vann inte min klass, men som tur är lärde jag känna alla vännerna mer. Jag lägger ut lite bilder från kvällen nedanför, så får ni se mig och några av mina fina fina kompisar!

Hoppas ni i Sverige mår bra, tänker på er! Kram<3

Likes

Comments

Som ni kanske vet är jag med i skolans volleybollag vilket är sjuuukt kul! På vår skola går det till såhär, de första månaderna i skolan spelar man volleyboll, runt november byter man till basket och på våren kör man friidrott. Vi har träning varje dag direkt efter skolan i 2h. Alla tjejer är jättemotiverade, peppande, glada och fokuserade, det blir som om man kommer in i en familj där alla älskar alla och kämpar tillsammans. <3

På torsdag taggar vi säsongens första match, GO WOLVES!!

Likes

Comments

Igår gick jag som sagt gått min första dag på Maywood Public High School. Vi samlades först i hallen för information, sen hade vi endast 30 min långa lektioner och slutade vid 13.00, så det blev en lugn dag med mycket intryck.
Eftersom jag är utbytesstudent på skolan får jag själv välja vilka lektioner jag vill ha, eftersom skolåret ändå inte räknas i det svenska skolsystemet. Det betyder då att jag hoppar mellan olika årskullar och har lektioner ihop med dem som är både yngre och äldre vilket är roligt. De enda kraven är att jag ska läsa amerikansk historia och engelska. Alla dagar ser precis likadana ut, man börjar med lektion 1 i 50 minuter, 3 minuter rast, lektion 2, 3 minuter rast, lektion 3, 3 minuter rast osv. Så mitt egengjorda schema ser ut som följande:

Lektion 1 - Music Band
Lektion 2 - English
Lektion 3 - Amerikansk historia
Lektion 4 - Personlig ekonomi
Lektion 5 - Kemi
Lunch
Lektion 6 - Geografi
Lektion 7 - Matematik
Lektion 8 - Kör

På bilden nedanför ser ni mitt skåp i skolan. Inget skåp har något lås, så vem som helst kan öppna skåpet och ta vad dem vill. Dock finns det kameror överallt, så man ser lätt vem det är som är inne och kikar. Vissa lärare tillåter inte att man tar med sig sin mobiltelefon i klassrummet, så visst känns det lite läskigt att lämna sin viktigaste ägodel i ett olåst skåp. Maten på skolan verkar helt okej, men man får betala för den vilket är väldigt vanligt i USA. Eftersom hela skolan äter samtidigt på en lunchrast som är 30 minuter lång innebär det att det blir en lååååång kö. De som är äldst får stå först i kön, så jag låtsas som om jag är äldre än vad jag är och ställer mig långt fram i ledet, smidigt för en person som äter långsamt som jag, haha! Man får skynda sig att äta, för på den rasten är det tillåtet att använda sin mobiltelefon, såklart inte i matsalen, men på de resterande minuterna av lunchrasten som man inte är i matsalen.

Jag är supertaggad på detta skolår, längtar redan till Homecoming och Prom<3

See you!

Likes

Comments

Oj, vilken vecka!
Jag började min vecka i USA i New York på ett läger, "Welcome Days", för alla utbytesstudenter som flög från deras hemländer samma dag som jag. Det var en upplevelse, att hela tiden va omringad av människor som ska göra samma resa som jag, hela tiden prata engelska, hela tiden lära sig saker.
Efter några bra dagar i NY packade vi ihop våra väskor igen för att bege oss till våra delstater, så jag och ett antal studenter tog morgonflyget till Denver för att sedan ta flyget till North Platte i Nebraska. Flygen den dagen var hemska... På första flighten var vi omringade av skrikande bebisar och den andra bestod av turbulens, åska, ett nedsläckt plan och förseningar. Men när vi kom fram möttes vi av varma kramar, leenden och skratt av våra värdfamiljer. <3
När vi kom hem från flygplatsen visade dem mig vart jag skulle sova, så jag bar in mina väskor och la mig i sängen. Det var då, precis exakt då, som jag insåg att jag ska tillbringa 10 långa månader i Amerika. Tårarna rann som aldrig förr, jag ville bara hem, direkt.
De första dagarna i Nebraska har varit upp och ner. Jag har tyvärr haft mycket hemlängtan, gråtit varje dag och varje gång tänkt på min familj eller om någonting som handlat om Sverige. Men jag har också haft roliga stunder, såsom Bonfire (då alla sitter runt en öppen eld) med mina blivande klasskompisar, roliga skrattstunder med min värdfamilj och träffat skolans rektor och lärare för att välja vilka ämnen jag ska ha i skolan.
Hur som helst är jag sjukt stolt över mig själv som vågade göra detta, det kommer gå galant!
Vi hörs! <3

Likes

Comments

Likes

Comments

Det är lite vemodigt att säga hejdå och farväl till allt och alla man älskar, usch, men man får inte glömma att det okej att gråta, okej att sakna. Det är mänskligt.
Visst är det en underlig känsla att allt är "sista" för ett tag.. Sista fikastunden med släkten, sista cykelturen på cykeln, sista promenaden i byn osv. Men herregud, allt finns ju kvar när jag kommer hem, så varför vara ledsen?
Nu är det mindre än 14h kvar tills jag lämnar Sverige! Det kommer bli en grym resa, det är jag säker på, TAGGA! Vi hörs <3

PS. Kommer sakna er!!

Likes

Comments

För drygt en vecka sedan hade jag mitt goodbye-party med USA-tema, riktigt lyckat! :) Jag hade bjudit in nära och kära, släkt och vänner till mina morföräldrars gård utanför Skänninge där vi hade en fest.

Det var ju ändå en amerikansk fest, så vi kände att vi var tvungna att bjuda på något amerikanskt. Varför inte hamburgare, Coca Cola, brownies och popcorn?? Så så fick det bli :) Pappa stod vid "Texas-Oil-grillen" med en rutig flanellskjorta, jeans och hängslen, som en riktig amerikan, haha!

Väl uppe i lokalen hade vi delat upp de två långborden i olika lag som hade olika delstatsnamn. Varje delstat var ett lag i 5-kampen som hölls under kvällen, och ställningen var jämn kan jag lova er! :)

Till sist vill jag tacka alla er som var där och förgyllde kvällen, alla fina presenter, de superfina talen och för alla minnen som vi skapade. Magiskt<3

Likes

Comments

Tisdagen den 27 juni fick pappa ett sms där det stod "Greetings from EF High School Exchange Year. We have exiting news for you! Please contact your local EF office for details.". GISSA om det pirrade till i magen! Vi ringde såklart EF-kontoret så fort vi hade möjlighet och fick mycket spännande information tillbaka. Dem meddelade att jag kommer att bo i delstaten Nebraska, som ligger precis i mitten av USA, i en pytteliten ort som heter Maywood.

Min värdfamilj består av pappa Brett, mamma Annette, döttrarna Paige och Alexis (01, 04) som bor på en bondgård precis utanför Maywood. Familjen har mycket djur, bland annat nötkreatur, grisar och en hund vilket jag tycker är jättespännande eftersom jag inte har vuxit upp med något djur alls. :)

Jag kommer att gå på Maywood High School som har ca 100 elever. Det verkar vara en jättemysig skola som hittar på många roliga aktiviteter och där alla känner alla!

Inte långt kvar nu, 15 dagar kvar till avresa, TAGGA!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Haaaallå där!

Mitt namn är Moa Magnusson och jag är 15 år gammal. Om exakt 3 veckor ska jag ut på mitt livs äventyr, nämligen ett utbytesår i USA. Jag är otroligt tacksam över att jag har fått denna möjlighet och ska försöka ta vara på varje minut.

Min resa börjar den 9:onde augusti, då bär det av mot New York där jag och många andra studenter ses och har ett litet läger, "Welcome Days", i 4 dagar. Därefter åker jag ut till min värdfamilj och spenderar ett år tillsammans med dem innan det är dags att åka hem igen. Det där sista jag sa, med att åka hem igen, vill jag helst inte börja tänka på än... Det roliga har ju inte ens börjat! :)

På denna blogg ska jag försöka uppdatera så mycket som möjligt så att alla där hemma kan läsa om hur jag har det på andra sidan Atlanten. Hoppas du vill hänga med på min resa! <3

Likes

Comments