Oj, vilken vecka!
Jag började min vecka i USA i New York på ett läger, "Welcome Days", för alla utbytesstudenter som flög från deras hemländer samma dag som jag. Det var en upplevelse, att hela tiden va omringad av människor som ska göra samma resa som jag, hela tiden prata engelska, hela tiden lära sig saker.
Efter några bra dagar i NY packade vi ihop våra väskor igen för att bege oss till våra delstater, så jag och ett antal studenter tog morgonflyget till Denver för att sedan ta flyget till North Platte i Nebraska. Flygen den dagen var hemska... På första flighten var vi omringade av skrikande bebisar och den andra bestod av turbulens, åska, ett nedsläckt plan och förseningar. Men när vi kom fram möttes vi av varma kramar, leenden och skratt av våra värdfamiljer. <3
När vi kom hem från flygplatsen visade dem mig vart jag skulle sova, så jag bar in mina väskor och la mig i sängen. Det var då, precis exakt då, som jag insåg att jag ska tillbringa 10 långa månader i Amerika. Tårarna rann som aldrig förr, jag ville bara hem, direkt.
De första dagarna i Nebraska har varit upp och ner. Jag har tyvärr haft mycket hemlängtan, gråtit varje dag och varje gång tänkt på min familj eller om någonting som handlat om Sverige. Men jag har också haft roliga stunder, såsom Bonfire (då alla sitter runt en öppen eld) med mina blivande klasskompisar, roliga skrattstunder med min värdfamilj och träffat skolans rektor och lärare för att välja vilka ämnen jag ska ha i skolan.
Hur som helst är jag sjukt stolt över mig själv som vågade göra detta, det kommer gå galant!
Vi hörs! <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Likes

Comments

Det är lite vemodigt att säga hejdå och farväl till allt och alla man älskar, usch, men man får inte glömma att det okej att gråta, okej att sakna. Det är mänskligt.
Visst är det en underlig känsla att allt är "sista" för ett tag.. Sista fikastunden med släkten, sista cykelturen på cykeln, sista promenaden i byn osv. Men herregud, allt finns ju kvar när jag kommer hem, så varför vara ledsen?
Nu är det mindre än 14h kvar tills jag lämnar Sverige! Det kommer bli en grym resa, det är jag säker på, TAGGA! Vi hörs <3

PS. Kommer sakna er!!

Likes

Comments

För drygt en vecka sedan hade jag mitt goodbye-party med USA-tema, riktigt lyckat! :) Jag hade bjudit in nära och kära, släkt och vänner till mina morföräldrars gård utanför Skänninge där vi hade en fest.

Det var ju ändå en amerikansk fest, så vi kände att vi var tvungna att bjuda på något amerikanskt. Varför inte hamburgare, Coca Cola, brownies och popcorn?? Så så fick det bli :) Pappa stod vid "Texas-Oil-grillen" med en rutig flanellskjorta, jeans och hängslen, som en riktig amerikan, haha!

Väl uppe i lokalen hade vi delat upp de två långborden i olika lag som hade olika delstatsnamn. Varje delstat var ett lag i 5-kampen som hölls under kvällen, och ställningen var jämn kan jag lova er! :)

Till sist vill jag tacka alla er som var där och förgyllde kvällen, alla fina presenter, de superfina talen och för alla minnen som vi skapade. Magiskt<3

Likes

Comments

Tisdagen den 27 juni fick pappa ett sms där det stod "Greetings from EF High School Exchange Year. We have exiting news for you! Please contact your local EF office for details.". GISSA om det pirrade till i magen! Vi ringde såklart EF-kontoret så fort vi hade möjlighet och fick mycket spännande information tillbaka. Dem meddelade att jag kommer att bo i delstaten Nebraska, som ligger precis i mitten av USA, i en pytteliten ort som heter Maywood.

Min värdfamilj består av pappa Brett, mamma Annette, döttrarna Paige och Alexis (01, 04) som bor på en bondgård precis utanför Maywood. Familjen har mycket djur, bland annat nötkreatur, grisar och en hund vilket jag tycker är jättespännande eftersom jag inte har vuxit upp med något djur alls. :)

Jag kommer att gå på Maywood High School som har ca 100 elever. Det verkar vara en jättemysig skola som hittar på många roliga aktiviteter och där alla känner alla!

Inte långt kvar nu, 15 dagar kvar till avresa, TAGGA!!

Likes

Comments

Haaaallå där!

Mitt namn är Moa Magnusson och jag är 15 år gammal. Om exakt 3 veckor ska jag ut på mitt livs äventyr, nämligen ett utbytesår i USA. Jag är otroligt tacksam över att jag har fått denna möjlighet och ska försöka ta vara på varje minut.

Min resa börjar den 9:onde augusti, då bär det av mot New York där jag och många andra studenter ses och har ett litet läger, "Welcome Days", i 4 dagar. Därefter åker jag ut till min värdfamilj och spenderar ett år tillsammans med dem innan det är dags att åka hem igen. Det där sista jag sa, med att åka hem igen, vill jag helst inte börja tänka på än... Det roliga har ju inte ens börjat! :)

På denna blogg ska jag försöka uppdatera så mycket som möjligt så att alla där hemma kan läsa om hur jag har det på andra sidan Atlanten. Hoppas du vill hänga med på min resa! <3

Likes

Comments