De som känner mej vet att jag och min familj haft/har en tuff tid, men vet ni vad, jag börjar faktiskt komma till det läget där allt går bättre. Jag är i den fasen där jag liksom ser en motgång mer som en vinst, jag ser det som en chans att lära mig hur jag ska hantera den typen utav situation och motgång. Det är verkligen så skönt att vara på väg upp på banan igen! Och nej jag har inte mått dåligt varje dag under dessa tider, det är mer att jag har haft några sämre veckor och sedan kanske jag har haft en eller två veckor där allt har känts bättre. Men de där veckorna som varit dåliga dem har varit jobbiga. Men nu är det mycket fler veckor där jag mår bra, och när det är en dålig vecka så är det inte lika dåligt som innan.

Jag har även på senaste börjat släppa mina prestationskrav på mig själv. Jag hade nämligen jätte höga krav på mig själv för ett tag sedan, jag kunde tex sitta och kolla på videos från träningen och typ skämmas för att jag tyckte att jag red så dåligt. Men det börjar gå över LITE nu i alla fall. Men jag menar det är ju inte så konstigt när en VUXEN MÄNNISKA har stått och sagt rakt upp i ansiktet på mig att " ah men det är ju klart det inte är så roligt för dig eftersom det ända du gör är att misslyckas." Aha aja tack som fan, kan du inte bara spotta mig i ansiktet istället, typ så kände jag då...

Men till den personen skulle jag bara vela säga att man inte behöver hoppa de högsta klasserna för att lyckas, utan att lyckas i mina ögon kanske är att jag känner ett bra samspel med hästen och känner att det är en harmonisk ritt och bra känsla. Jag är även stolt för att jag faktiskt kommit dit jag är idag med mina prestationer i både ridningen och på sociala medier. Och skulle aldrig kunnat ta mig hit utan de grymma människorna runt omkring mig, TACK!

Så till er som också har haft mycket motgångar på senaste tid, jag lovar er det kommer ett slut, och när det börjar lätta lite så kommer du att vara så stolt över att du tagit dig igenom det och är på väg upp igen.

Snart är du FITT FOR FIGHT IGEN!!

Hoppas allt är bra med er annars.

W love from Moa <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Okey hörni, jag har ett väldigt bra samarbete med klockföretaget Daniel Wellington just nu.

Och nu menar jag inte bara för mig utan det är bra för er också, dem har nämligen ett jätte bra erbjudande nu som gör att när du köper en klocka hos dem så får du en jätte gullig hjärt berlock som du han hänga på klockan. Och hur bra är inte det nu inför alla hjätrans dag!!

Du får även en jättefin presentinslagning, och detta får du utan extra kostnad! GRYMT!

Jag själv har tre stycken klockor från DW och jag bara älskar dem, jag tycker att det är stilrena klockor.

Jag brukar ju ha mina klockor i stallet också och då blir dem ju lätt smutsiga, det fiffiga med Daniel Wellingtons klockor är att man kan ta av själva armbandet så du kan tvätta det, super smidigt!

Jag gillar även att det har en egen stil på klockorna (se bilderna nedan). Det ser liksom inte ut som de flesta andra klockorna.

Dem har även fått in super snygga armband, även dem är en perfekt alla hjärtans dag pressent.

Jag har även en rabatt kod som är MOAAHLSKOG den ger er 15% rabatt på erat köp. Erbjudandet som ger er en hjärt berlock och en fin presentinslagning gäller fram till 15 februari, så passa på att beställa era klockor nu!!


TACK för de fina klockorna och armbandet Daniel Wellington!!!

Likes

Comments

Okej, hörni jag trodde inte att detta skulle bli ett problem, men det har det blivit. Jag har så svårt att somna på kvällarna, och när jag väl somnar så sover jag inte bra alls. Och ja jo vist under lovet nu så har det ju inte varit något större problem eftersom att jag inte behövt ha lika mycket fokus som under skoltid, men nu när skolan börjat igen så känner jag ju att detta inte fungerar, jag kommer ju känna mig som en död säl hela tiden i skolan. Och hur ska jag kunna lära mig något om jag går runt och är konstant trött? Det funkar ju inte liksom...

Jag har provat typ allt jag kan komma på som kan hjälpa mej att somna, jag har provat att göra olika andning och avslappnings övningar, jag har provat att gå och lägga mig tidigare och senare, jag har provat att somna till Youtube, jag har provat att lägga undan mobilen en timme innan jag ska sova.

Jag vet verkligen inte vad jag ska göra nu, för asså jag kan vara super duper trött men jag kan verkligen inte somna. Nu när jag skriver detta inlägget så är klockan 03:56 så jag ska ju gå upp om typ 3 timmar, och då ska jag göra mej i ordning för att gå till skolan... Ja för jag lär ju nog lära mej mycket när min hjärna kommer vara som typ potatismos...

Men det känns på något sätt onödigt att söka hjälp för detta, jag menar varför kan jag inte bara somna??

Åh blir så trött på mig själv.

Men är det inte någon utav er som upplever samma sak? I så fall hur hanterar du det, och vad gör du åt det?

W love from Moa <3

Likes

Comments

Det finns en person som jag vet gör allt för mig, jag vet att denna personen kommer älska mig vad som än händer. Jag vet även att denna personen kommer vara mig nära ända tills någon utav oss dör, och när någon utav oss dör så kommer vi alltid ha varandra i hjärtat.

Det är denna personen som påverkar till 98% för att jag ens ska kunna hålla på med ridning. Det är den personen som engagerar sig allra mest i min ridning, det är hon som stöttar mig mest och aldrig slutar tro på mig. När andra har sagt till mig att jag bara misslyckas så har hon fortfarande stått vid min sida och stöttat mig.

Jag älskar henne, och är så glad över att jag har henne. Vi tillbringar MYCKET tid tillsammans, mestadels på häst tävlingar och häst relaterade evenemang.

Något utav det bästa jag vet är att få dela det jag älskar att göra med någon jag älskar, så jag är glad att jag får dela det med just denna personen.

Om ni inte redan listat ut det så är det min mamma jag pratar om, och jag menar verkligen det jag skriver, hon är min hjälte. Mamma jag älskar dig.

Och ja vi har våra upps and downs men vet du vad, det är det som stärker oss!! Nu när det är lite tuffa tider med livet så är jag så lyckligt lottad över att faktiskt ha en mamma som gör allt för att jag ska få rida och ha mina fantastiska hästar, och även att vi står i ett sådant fint stall. Det är helt otroligt hur mycket du offrar för att jag ska få göra det jag älskar, du är bäst.

VI TVÅ FÖR ALLTID!!

Till er andra som läser detta som inte är min mamma, har ni någonsin tänkt på hur mycket era föräldrar gör för er?

Nu vet ju självklart inte jag hur ni har det hemma med era föräldrar, men jag hoppas att ni har det bra. Men tänk till och försök förstå hur mycket dem faktiskt gör för er, och ta er tid att faktiskt berätta för dem att ni är glada att ni har dem.

Jag själv är väldigt dålig på att berätta det, och det skäms jag faktiskt över...

Nu när jag säger det så tror jag faktiskt att det ska bli mitt nyårslöfte, att uppskatta vad mina föräldrar gör för mig.

W love from Moa <3

Likes

Comments

Jag antar att de flesta utav er vet att min stor häst Bella har varit skadad. Hon blev ju behandlad för inflammation i en av musklerna som sitter i halsen, så har vi även ett schema på hur jag ska rid osv. Nu har vi kommit till de dagarna när jag ska skritta henne uppsuttet, och alltså det är en utmaning i sig att ens hålla sig kvar.

Hon har så himla mycket energi nu när hon får stå i en mindre hage än vad hon brukar göra. men jag tänker såhär, att antingen så håller hon på att bocka för att hon har så mycket energi i kroppen som måste ut, eller så känns det som att hon tror att det ska göra ont, för hon håller bara på typ de 3 första minutrara sedan ger hon sig, det skulle också kunna vara en sådan simpel grej som att hon fortfarande har lite ont.

Så just nu har jag lite svårt att avgöra om hon har ont eller om hon har mycket energi. Vi funderade på om det hade varit bra att släppa henne i antingen korallen eller i paddocken innan vi rider, för att hon ska göra sig av med lite överflödig energi, men samtidigt vill jag ju inte göra det eftersom att jag vet att hon kommer springa i så fall, och då riskera att hon drar upp skadan igen.

Men just nu så försöker vi bara vara lugna och ta det lite passivt med att ta till några åtgärder, vi ska ju tillbaka till veterinären 4 januari så då får vi veta lite mer. Men nu sa vi bara försöka hålla oss till schemat vi fått utav veterinären, och så ska även en massör känna igenom hennes kors eftersom hon är spänd där.

Så vi ska nog få ordning på denna lilla Divan, men som sagt just nu rider jag med all skyddsutrustning man kan hitta. Känner inte riktigt för att trilla av och bryta något igen....


W love from Moa <3

Likes

Comments

När jag tävlade i Kungsbacka den 20 november så hittade jag och Larry varandra så bra. Tävlingarna innan dess har jag varit lite för passiv i ridningen inne på banan, men i Kungsbacka så kände jag verkligen hur jag skulle göra för att få honom att lyfta den där extra biten på benen, han är nämligen inte en häst som lyfter på benen onödigt mycket, han gillar att stryka bommarna. Men som sagt, eftersom att vi hittade varandra så himla mycket den rundan så har det gått så bra efter det. Nu är vårat ända problem att han inte har riktigt den bästa konditionen och sedan behöver han bli lite mer muskladd.

Förra helgen så tävlade vi en tävling som heter lussehoppet, då vann vi första klassen, men sedan orkade han inte riktigt med andra klassen, jag var även slarvig och satte inte igång honom ordentligt, därav att vi blev uteslutna. Eftersom att han har gått hårt de senaste så har han fått vila hela denna veckan, det var han så välförtjänad. Men nu nästa vecka så ska han börja ridas igen, då ska vi köra mycket kondition och styrka.

Jag vill tacka Steffner horses för att ni sponsrar mig med Larry, han är bäst!!

Likes

Comments

Om ni läst min blogg tidigare så vet ni att jag var med i en moppe olycka, där jag blev prejad av vägen. Efter olyckan så bestämde vi oss för att köpa en mopedbil, och för er som inte vet så är det en liten bil som har två säten och går i 45 km/h. Vi valde att köpa den eftersom det känns säkrare, då du både har väggar runt dig, samt att du tar mer plats på vägen, det vill säga att bilarna uppmärksammar att du är där på ett annat sätt än vad de gör när du kör moppe. Men som sagt, när jag hade moppe så var det var och varannan dag som bilar som körde otroligt respektlöst och visade inte någon hänsyn till oss som mopedister. Och ja, det är många som kör moppe som kör vårdslöst, MEN sedan är det även många utav mopedisterna som kör jätte bra. Så när jag på grund utav en bil trillade med moppen och bröt foten så kände jag och min mamma att det var läge för en mopedbil, sagt och gjort så blev det. Det är verkligen sååå skönt, du kan ju för det första köra året runt, du behöver inte bry dig om vad det är för väder eftersom att du har tak över huvudet. Och jag har verkligen varit så nöjd, men eftersom mopedbilen tar mer plats än vad moppen gör så blir folk nästan ännu mer hetsiga när de ska köra om, vilket hände idag. jag körde hem från stallet och när vi är på en utav de raksträckorna som finns här i Fjärås så ser jag att en bil bakom mig kommer i en väldigt hög hastighet, jag märker ju att bilen har tänkt att köra om. Problemet är bara att eftersom bilen är så hetsig med att köra om så lägger den inte märke till att det faktiskt kommer en mötande bil. Eftersom jag ser detta så saktar jag ju naturligtvis ner. Den mötande bilen blinkar på bilen som kör om mig , bilen som kör om glider in i höger filen igen när den har kört om, och allt gick ju bra. Men grejen va ju den att detta gjorde bilen ca 70 meter innan en rondell, då känner jag bara såhär, hur värt var det egentligen?? Jag menar du riskerar både ditt liv, mitt liv, den mötande bilen förares liv OCH de som kanske sitter som passagerare, vilket jag såg att det fanns, även i min bil. Och personen som körde om tjänade kanske 30 sekunder, så då undrar jag är det värt att riskera minst 3 liv, för att tjäna 30 SEKUNDER??

Nä juste, jag tror inte de va...

Så snällaaaaa tänk på hur ni kör i trafiken, ni bilförare ska ju trots allt vara ett föredöme för oss unga förare. Så kör som ni vill att vi ska göra, det tycker jag att även vi unga förar ska göra, visa respekt för varandra!!


Likes

Comments

Jag har alltså fått hem mina inloggningsuppgifter till sidan där man fyller i sina gymnasieval, hur sjukt är inte det egentligen.

Och vissa av er tycker antagligen inte det är något speciellt, men för mig är det en ganska härlig känsla för jag har så bra planer om hur jag vill göra med de kommande 3 åren.

Gymnasiet ska bli så mycket roligare än högstadiet, eftersom nu får man ändå välja vilken linje man vill gå, då kan man ju välja utefter sina egna intressen, och det känns så skönt. från 0 - 9 är det liksom obligatorisk utbildning, vilket det i princip är nu med, men som sagt nu får man ju välja själv vad man vil ha för inriktning på utbildningen. Jag själv är en person som gillar att göra mycket praktiskt istället för att sitta bakom en bänk och lyssna och skriva, så därför är min förstahands plan att välja en linje med mycket praktiskt.

Jag tänker tyvärr inte berätta exakt vilket gymnasium eller vilken linje ännu, de får ni veta först när ansökningarna är inne.

Men jag kan hinta om att det lutar mot en linje med hästar:)


W love from Moa <3

Likes

Comments

Jag är helt övertygad om att det inte bara är jag som tänker och känner såhär, nu ska jag förklara vad jag och många andra tjejer (säkert killar också men idag ska jag bara skriva om det från mina egna erfarenheter och perspektivet som tjej) säkert också kan relatera till. Det är detta ständiga tjat om killar som frågar ifall vi/jag kan skicka bilder till dem, och nu menar jag inte små gulliga bilder när vi typ myser med en katt, utan jag snackar om bilder där de vill att vi ska vara lättklädda och helst inte några kläder alls. Jag själv får denna fråga ca 3 gånger om dagen, utav OLIKA killar. Jag tycker det är sjukt!!

De vanligaste frågorna/fraserna jag brukar få skickat till mig är :

Men nu har vi ju ändå skrivit med varandra i 20 minuter, så jag tycker du borde skicka en nakenbild.

Men du gumman, kan man få se lite röv eller?

Sötnos, kan man inte få se lite naket?

Skicka nakenbild.

___

Mina personliga tankar som kommer upp i huvudet är, USCH. Och nej jag tycker inte att det är något fel på att skicka nakenbilder, men jag själv vill inte göra det, ( vill inte trycka ner de som tycker att det är helt okej att göra det, om du tycker det så, GO ON. Men jag har en annan åsikt)

Det är inte själva principen med att skicka nakenbilder jag stör mig på, utan det är sättet som killar frågar det på, eller ah rättare sagt säger att de BORDE få en, ursäkta mig men vadå borde få en!!! Det stör mig.

Ni som följer mig på instagram har säkert sätt att jag kan lägga ut lite mer lättklädda bilder, och med lättklädda kanske jag menar typ shorts och en spets topp, och det anser jag vara helt okej, för jag tycker alla har rätt till att faktiskt vara stolta över hur man ser ut.

Visst det kan säkert dra till sig att fler skriver till mig och frågar om jag kan skicka bilder till dem, men jag tycker inte det borde vara så. Bara för att jag lägger ut en lite lättklädd bild på instagram så betyder det inte att jag vill skicka nakenbilder till andra. Snarare tvärt om, kan de inte nöja sig med att de fick se lite hud istället för att hela tiden försöka få mer, va nöjd med det du får någon gång!!

Som ni kanske märker så blir jag typ irriterad utav att bara skriva om detta, men jag tycker verkligen inte det är okej att tjejer ska behöva leva med detta dag in och dag ut.

Visst det finns säkert folk som tycker det är en positiv grej att få den frågan, det blir ju samtidigt lite utav en bekräftelse om att man ser bra ut eller något liknande, kan jag tänka mig. Men jag ser det mer som en nedvärderande grej, att vi tjejer bara ska gå med på allt, men det tycker jag inte vi ska göra.

Men har någon utav er blivit utsatta för något liknande, hur känner ni för det i så fall??

Skulle vara kul att veta.

Men jag tycker att vi tjejer ska få vara stolta över våra kroppar utan att det ska behöva bli nedvärderande, så nedanför kommer en bild som jag faktiskt är stolt över!!

W love from Moa <3

Likes

Comments

Nästan alla mina kompisar gillar julen, jag brukar också gilla julen, men i år är jag så trött på allt som är jul relaterat. Om jag typ kommer in i en affär som är julpyntad så blir jag typ lite små frustrerad. Det finns dock lite saker jag fortfarande gillar med julen, det är all julbelysning, det tycker jag är riktigt mysigt, det är typ det ända dock. De tidigare åren har jag för det mesta tyckt om julen, men i år är jag verkligen emot allt som har med julen att göra, jag vet faktiskt inte riktigt vad det beror på, men tror det är för att de har varit så turbulent på det senaste. Men nu får ni inte tro att det är mina föräldrar som har bestämt detta, vi har kommit fram till det tillsammans hela familjen. Så mamma ska jobba, min syster ska vara hemma med pappa tror jag och jag tänkte att jag skulle vara i stallet och mysa med hästarna största delen utav dagen.

Men igentligen så är ju julen mysig, de flesta är ju med sina nära och kära och har de allmänt trevligt, men jag tror faktiskt att jag kommer ha en riktigt mysig julafton. Och ja det är jag som har valt att jag vill vara i stallet själv, det är många utav mina vänner som erbjudit mig att jag får vara med hemma hos dem, och det är jag jätte tacksam för! Men jag tror att jag kommer ha en super duper jul!!

Men nu är det ju inte så långt kvar tills de är jul, det är inte heller långt kvar tills min fina syster fyller 18 år!! Så vi har mycket mysiga saker framför oss.


W love from Moa <3

bilden är tagen utav Nathalie Steffner.

Larry hälsar god jul!

Likes

Comments