Contains affiliate links

Ni som läst min blogg tidigare vet att jag har nämnt att Daniel Wellington hörde av sig igen och ville ha ett till samarbete, så jäkla kul!

Och nu äntligen ska jag få dela med mig om de nya härligheterna som kommit in i kollektionen Classic Petite!

De första klockorna som släpptes i kollektionen var en klocka med en urtavla som är 32mm, vilket är mindre än deras tidigare klockor. Sjukt snyggt enligt mig. Bandet som var på de första klockorna i kollektionen var i ett material som heter mesh, detta kunde man välja om man ville ha i antingen guld eller silver. För er som sett Daniel Wellingtons tidigare klockor vet att det varit snygga band av tyg tidigare.

Det som också var nytt va att man kunde väja om man ville ha en svart eller vit urtavla. Sjukt snyggt med svart måste jag säga, det ger liksom en fin liten twist!

Men nu har jag fått hem den senaste klockan från kollektionen, det är samma upplägg på den men skillnaden är att bandet är gjort utav läder, jäkligt stilrent tycker jag!!

Jag tänker att jag länkar mina favoritklockor från varje kollektion här nedan:

Classic petite ( mesh ) https://www.danielwellington.com/se/dw-watch-women-classic-petite-melrose-rose-gold-white

Classic Petite ( läder ) https://www.danielwellington.com/se/dw-watch-women-classic-petite-bristol-black-32mm

Classic ( tyg ) https://www.danielwellington.com/se/dw-watch-women-classic-glasgow-36mm


Tack så mycket till Daniel Wellington för att ni skickat så fina klockor till mig!!

Jag har även en rabattkod som ger er 15% på hela sortimentet! SÅ BRA. Dessutom så är det fri leverans över hela världen!!

RABATTKODEN ÄR ( MOAAHLSKOG15 )

FÖR ATT HITTA KLOCKORNA PÅ BILDEN SÅ TRYCKER NI PÅ DEN SVARTA PRICKEN I HÖRNET AV BILDERNA!

W love from Moa<3


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår så hoppade jag Larry lite i paddocken, och alltså wow säger jag bara! Han var verkligen så galet fin. Vi hoppade en liten bana på ca 1,15m. Han hoppade felfritt i stort sätt hela träningen, och ni vet när det känns så bra efter ett pass så man har känslan av att man typ skulle kunna hoppa världs cups grand Prix? Den känslan var det,

( lite överdrivet, jag vet ). Det är verkligen så kul att Larry är så fräsch för sin ålder, jag menar han fyller liksom 20 nästa månad!

Även Bella har blivit bättre och bättre för varje dag som går, så nu är jag typ mer taggad än någonsin på att börja på gymnasiet eftersom att jag tror att det kommer hjälpa mig och Bella super mycket.

Ni som följt mig ett tag vet ju att jag haft en del samarbeten med Daniel Wellington, och idag så fick jag ett mail utav dem igen, jag blir typ lika " starstruckt " varje gång. Det är verkligen så coolt! Jag har ju sedan innan fått hem 3 klockor och ett armband från dem, och jag säger bara TACK. Men som sagt så har vi planer med dem igen, så keep your Eyes upp!

Vissa tycker att det är själviskt att vara stolt över sig själv, men helt ärligt så är jag verkligen super glad och stolt över att vara där jag är idag. Jag tycker att samhället måste börja acceptera att folk ska få vara stolta över sina prestationer och liknande! Våga vara stolt, hihi!

Nedan ser ni några bilder på Larry från träningen, samt lite bilder på de klockorna och armbandet jag fått hem av Daniel Wellington tidigare!

W love from Moa <3

Likes

Comments

Jag vet inte om ni tänkt på det men jag börjar aldrig ett inlägg med typ " Hej alla ". Jag tycker verkligen att det känns så himla standard, och jag avskyr standard. Dessutom så känns det så cringe att skriva typ " Hej hej bloggen ". ( För er som inte vet vad cringe betyder så är det något man tycker är super konstigt eller pinsamt tex. )

Vilket fall som så hade jag träning med Bela igår, jag skulle nog inte säga att det gick dåligt, men jag skulle inte heller säga att jag tycke att det gick bra. Det var mycket kamper om vem det är som bestämmer, även en del fighter för att Bella blev grinig när hon var tvungen att arbeta på rätt sätt. Men vi alla vet ju att dom där små divorna alltid vill ha det på sitt eget lilla vis...

Men som sagt det gick inte jätte bra, men är nöjd med henne ändå. Jag kan ju inte precis kräva att hon ska bli perfekt direkt, utan jag vet att det kommer ta tid. Men vilket fall som så är det typ 100 ggr bättre än vad det var för 2 månader sedan.

Nu låter det som att jag och Bella haft typ krig med varandra, men NEJ det har inte vi har bara haft lite test perioder och lite trotts ålder på min lilla dam. Nu håller vi även på med att bygga upp de där musklerna och allting som hon tappade under tiden jag var skadad. Men snart är vi på topp, men vi ska ge det den tiden det krävs!

Larry där emot är verkligen så himla mega fin just nu, tex idag så red vi dressyr i paddocken och asså WOW vad fin han var!

Han är så härlig att rida så man kan liksom sitta och trimma hur länge som helst.

Ni som följer mig på instagram har kanske märkt att jag inte lägger ut så mycket på när jag hoppar Larry, men det är för att jag knappt hoppar honom. Jag hoppar ca en gång i månaden + tävlingar då. Men jag har även bestämt mig för att han inte ska hoppa så mycket mer än max LB+ och möjligtvis att vi åker till nån tävling nära oh hoppar bara en LA, men då ska allt sitta på topp.

Detta beslutet har jag tagit på grund utav att Larry är faktiskt 20 år i år, och man måste tänka på att spara på honom och hans välmående.

Hoppas det går bra för alla er som har häst och läser min blogg hihi.


W love from Moa <3


Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag har precis inlett ett samarbete med JFR.se, det är super kul att vara en utav deras influencers!

Denna gången så skickade dem hem ett par så kallade Fish net strumpbyxor, det är som ni förstår ett par strumpbyxor som är som ett fiske nät. Jag har själv inte varit något större fan utav dessa, men kände att jag skulle ge dem en chans, vilket var en bra idé!

När jag fick hem dem och tog upp dem ur paketet så typ skrattade jag åt hur roliga dem såg ut när man inte har på sig dem... Men jag satte på mig dem under ett par jeans med typ as mycket hål på, och alltså det var riktigt fräsch måste jag faktiskt säga!

Jag lägger in lite bilder nedan. Länkar även produkten i första bilden, så tryck bara på den svarta pluppen som är vid min mage typ.

När jag kom till stallet idag så börjad jag med att mocka de tre boxarna jag mockar dagligen, därefter så red jag Bella på galoppbanan. Medan mamma hjälpte mig med hö påsar och vatten osv. Bella skötte sig super bra i både skritt och trav men hon har fortfarande lite svårt att kontrollera sitt humör och energi i galoppen. Det var även ett tält som enligt Bella var helt och hållet livsfarligt idag. Det ska nämligen vara en clinic med en western ryttare som kommer till stallet i helgen, spännande.

När jag var klar med Bella så skulle jag rida Larry lite i paddocken, tanken var att jag skulle rida med sadel, men jag har nåt problem med att jag får skav på insidan av mina knän när jag rider med sadel, så det blev ett barbacka pass på Larry idag. Men det är trotts allt typ skönare att rida Larry barbacka.

Jag har tänkt på det de senaste, varför finns det inte barbacka TÄVLINGAR i både hoppning och dressyr??? Liksom ärligt det skulle vara så satans kul!

Men som sagt båda hästarna levererade på topp idag, så summan a det hela så har jag haft en bra dag i det härliga vädret. ( hade dock önska att vi typ var lediga från skolan till sommarlovet, för just nu vill jag bara börja gymnasiet och lämna grundskolan. )

W love from Moa <3

HÄR

Likes

Comments

Vissa av er et att jag har en ( sjukdom ) i mina leder, framför allt från höfterna och neråt. Det kallas Hypermobilitet, med ett lättare ord så är det att jag är överrörlig , det vill alltså säga att jag kan typ böja mina ben onaturligt långt bakåt... Detta gör att jag har en konstant smärta i benen, detta har jag haft i ca 6 år. Jag brukar beskriva smärtan med att det känns som växtvärk fast gånger 100 när det är som värst, men som sagt känner jag av det hela tiden.

Sedan är det klart att jag har bättre dagar och ibland till och med bättre perioder, sedan är det självklart perioder som är så illa att jag typ tror att mina ben är förlamade. Jag har dock märkt att vädret påverkar hur lederna är, dem är tex som värst under vintern och hösten, och lite bättre under sommaren. Så har det vari tidigare i alla fall, så det är väll bara att hoppas det är så i år också...

Men idag var en sådan dag där jag typ trodde dom skulle gå av för dem gjorde så ont, så när jag hade varit ute vid 05:30 och släppt ut hästarna i typ ösregn och galen blåst, så gick jag upp och la mig i sängen och somnade typ direkt, så skönt.

Så idag har jag varit hemma från skolan, och det är många som typ säger att jag är klen som skippar skolan för att mina leder gör ont, men jag tror inte riktigt att dem förstår hur det känns att ha så ont att benen bara skakar och på grund utav det så kan jag verkligen inte fokusera de dagarna. Så när folk kommer och säger att de är töntigt att jag inte går till skolan så blir man typ besviken, för dessa dagarna så klarar jag inte ens av att rida. Läkarna har till och med sagt till mig att jag kanske inte ska rida båda hästarna varje dag, eller i alla fall ta en paus mellan dem.

Det värsta med hela denna baletten är att det inte finns något jag kan göra åt det för att det ska bli bättre, läkarna sa till mig att det FÖRHOPPNINGSVIS blir bättre när jag blir gammal och stel... TACK SOM FAN FÖR DEN, not...

Det värsta är att varje gång jag har såna här dåliga dagar så går jag igenom 3 olika faser:

Fas 1: Rädsla, jag är typ livrädd att benen ska bli helt förlamade

Fas 2: Arg, asså jag blir verkligen arg när jag kommit över fasen med att vara rädd. Jag blir arg för att jag inte kan göra allt det jag vill göra, jag kan tex inte gå ut och springa en runda utan att få hysteriskt ont dagarna efter, DET gör mig arg.

Fas 3: Depp fasen, När jag kommit förbi de två första faserna så blir jag alltid ledsen för att det gör så himla ont. Och även för att det är så många saker jag hade velat göra utan att det hade påverkat mig i stunden och även att de ger så mycket konsekvenser dagarna efter.

Men som sagt så har jag verkligen bara sovit och vilat mina leder idag.

Men min fråga till er är om det är det någon utav er som har liknande problem? I så fall så får ni gärna höra av er till mig så kan vi kanske hjälpa varandra!

BTW så har jag så spännande samarbeten och planer på gång! Så keep your Eyes open!

W love from Moa <3

Bilden är inte från idag som ni kanske förstår, eftersom att vädret var galet dåligt idag.

Likes

Comments

Jag har ju inte riktigt velat skriva ut vilket gymnasium jag har sökt till innan, men nu känner jag att jag kan skriva ut det eftersom att jag vet att jag kommit in!

Jag har sökt till Sveriges rid gymnasium, och inte vilken linje som helst utan jag har kommit in på deras NIU linje!!

Det känns så bra, jag var där i slutet på januari och gjorde ett antagningsprov, det gick ut på att man hade ett pass på hästen i den grenen man tävlar och tränar. ( min var ju då hoppning ). Efter att jag hade haft träningen till hästs så var det dags för ett fys test, och till sist en intervju.

Jag var så nervös eftersom det var ca 21 st som var där och skulle söka, och det finns bara 6 platser... LAGOM nervöst host host, men allt gick i princip som jag ville men det är klart att jag tänkte på så många saker jag kunde gjort annorlunda efter att allt var klart. Så typiskt mig...

Dom sa att vi skulle få veta om vi kom in ca 3 veckor efter att vi hade varit där på antagningsprovet.

När jag fick mailet där beskedet skulle stå var jag så nervös att jag inte ens vågade kolla, men när jag tittade och såg att jag kommit in så typ skrek jag av glädje. Det är helt sjukt i mitt huvud att jag faktiskt kommit in på en elitsatsande linje med hästarna, jag menar det var ju typ 20 andra super duktiga ryttare där och sökte! Och bara 6 platser. Så sjukt roligt.

Nu i veckan så fick jag hem ett brev om att vi ska få komma dit och träffa dom andra som ska gå på SRG, det ska bli super kul att se vilka andra som har kommit in, för just nu har jag ingen aning om vilka som kommit in. Ska bli så himla spännande med en ny skola och ett HELT annat upplägg av skolgången, och att få göra det an älskar mest av allt på

skoltid; jag menar ärligt liksom hur grymt är inte det!!

Jag vill även säga grattis till alla andra som kommit in. Ska bli super spännande med denna linjen, jag tror verkligen att den kommer utveckla både mig och Bella jätte mycket på ett sjukt positivt sätt.

Hoppas ni som söker gymnasium detta året också kommer in på det ni vill!

W love from Moa<3

Likes

Comments

De som känner mej vet att jag och min familj haft/har en tuff tid, men vet ni vad, jag börjar faktiskt komma till det läget där allt går bättre. Jag är i den fasen där jag liksom ser en motgång mer som en vinst, jag ser det som en chans att lära mig hur jag ska hantera den typen utav situation och motgång. Det är verkligen så skönt att vara på väg upp på banan igen! Och nej jag har inte mått dåligt varje dag under dessa tider, det är mer att jag har haft några sämre veckor och sedan kanske jag har haft en eller två veckor där allt har känts bättre. Men de där veckorna som varit dåliga dem har varit jobbiga. Men nu är det mycket fler veckor där jag mår bra, och när det är en dålig vecka så är det inte lika dåligt som innan.

Jag har även på senaste börjat släppa mina prestationskrav på mig själv. Jag hade nämligen jätte höga krav på mig själv för ett tag sedan, jag kunde tex sitta och kolla på videos från träningen och typ skämmas för att jag tyckte att jag red så dåligt. Men det börjar gå över LITE nu i alla fall. Men jag menar det är ju inte så konstigt när en VUXEN MÄNNISKA har stått och sagt rakt upp i ansiktet på mig att " ah men det är ju klart det inte är så roligt för dig eftersom det ända du gör är att misslyckas." Aha aja tack som fan, kan du inte bara spotta mig i ansiktet istället, typ så kände jag då...

Men till den personen skulle jag bara vela säga att man inte behöver hoppa de högsta klasserna för att lyckas, utan att lyckas i mina ögon kanske är att jag känner ett bra samspel med hästen och känner att det är en harmonisk ritt och bra känsla. Jag är även stolt för att jag faktiskt kommit dit jag är idag med mina prestationer i både ridningen och på sociala medier. Och skulle aldrig kunnat ta mig hit utan de grymma människorna runt omkring mig, TACK!

Så till er som också har haft mycket motgångar på senaste tid, jag lovar er det kommer ett slut, och när det börjar lätta lite så kommer du att vara så stolt över att du tagit dig igenom det och är på väg upp igen.

Snart är du FITT FOR FIGHT IGEN!!

Hoppas allt är bra med er annars.

W love from Moa <3

Likes

Comments

Okey hörni, jag har ett väldigt bra samarbete med klockföretaget Daniel Wellington just nu.

Och nu menar jag inte bara för mig utan det är bra för er också, dem har nämligen ett jätte bra erbjudande nu som gör att när du köper en klocka hos dem så får du en jätte gullig hjärt berlock som du han hänga på klockan. Och hur bra är inte det nu inför alla hjätrans dag!!

Du får även en jättefin presentinslagning, och detta får du utan extra kostnad! GRYMT!

Jag själv har tre stycken klockor från DW och jag bara älskar dem, jag tycker att det är stilrena klockor.

Jag brukar ju ha mina klockor i stallet också och då blir dem ju lätt smutsiga, det fiffiga med Daniel Wellingtons klockor är att man kan ta av själva armbandet så du kan tvätta det, super smidigt!

Jag gillar även att det har en egen stil på klockorna (se bilderna nedan). Det ser liksom inte ut som de flesta andra klockorna.

Dem har även fått in super snygga armband, även dem är en perfekt alla hjärtans dag pressent.

Jag har även en rabatt kod som är MOAAHLSKOG den ger er 15% rabatt på erat köp. Erbjudandet som ger er en hjärt berlock och en fin presentinslagning gäller fram till 15 februari, så passa på att beställa era klockor nu!!


TACK för de fina klockorna och armbandet Daniel Wellington!!!

Likes

Comments

Okej, hörni jag trodde inte att detta skulle bli ett problem, men det har det blivit. Jag har så svårt att somna på kvällarna, och när jag väl somnar så sover jag inte bra alls. Och ja jo vist under lovet nu så har det ju inte varit något större problem eftersom att jag inte behövt ha lika mycket fokus som under skoltid, men nu när skolan börjat igen så känner jag ju att detta inte fungerar, jag kommer ju känna mig som en död säl hela tiden i skolan. Och hur ska jag kunna lära mig något om jag går runt och är konstant trött? Det funkar ju inte liksom...

Jag har provat typ allt jag kan komma på som kan hjälpa mej att somna, jag har provat att göra olika andning och avslappnings övningar, jag har provat att gå och lägga mig tidigare och senare, jag har provat att somna till Youtube, jag har provat att lägga undan mobilen en timme innan jag ska sova.

Jag vet verkligen inte vad jag ska göra nu, för asså jag kan vara super duper trött men jag kan verkligen inte somna. Nu när jag skriver detta inlägget så är klockan 03:56 så jag ska ju gå upp om typ 3 timmar, och då ska jag göra mej i ordning för att gå till skolan... Ja för jag lär ju nog lära mej mycket när min hjärna kommer vara som typ potatismos...

Men det känns på något sätt onödigt att söka hjälp för detta, jag menar varför kan jag inte bara somna??

Åh blir så trött på mig själv.

Men är det inte någon utav er som upplever samma sak? I så fall hur hanterar du det, och vad gör du åt det?

W love from Moa <3

Likes

Comments

Det finns en person som jag vet gör allt för mig, jag vet att denna personen kommer älska mig vad som än händer. Jag vet även att denna personen kommer vara mig nära ända tills någon utav oss dör, och när någon utav oss dör så kommer vi alltid ha varandra i hjärtat.

Det är denna personen som påverkar till 98% för att jag ens ska kunna hålla på med ridning. Det är den personen som engagerar sig allra mest i min ridning, det är hon som stöttar mig mest och aldrig slutar tro på mig. När andra har sagt till mig att jag bara misslyckas så har hon fortfarande stått vid min sida och stöttat mig.

Jag älskar henne, och är så glad över att jag har henne. Vi tillbringar MYCKET tid tillsammans, mestadels på häst tävlingar och häst relaterade evenemang.

Något utav det bästa jag vet är att få dela det jag älskar att göra med någon jag älskar, så jag är glad att jag får dela det med just denna personen.

Om ni inte redan listat ut det så är det min mamma jag pratar om, och jag menar verkligen det jag skriver, hon är min hjälte. Mamma jag älskar dig.

Och ja vi har våra upps and downs men vet du vad, det är det som stärker oss!! Nu när det är lite tuffa tider med livet så är jag så lyckligt lottad över att faktiskt ha en mamma som gör allt för att jag ska få rida och ha mina fantastiska hästar, och även att vi står i ett sådant fint stall. Det är helt otroligt hur mycket du offrar för att jag ska få göra det jag älskar, du är bäst.

VI TVÅ FÖR ALLTID!!

Till er andra som läser detta som inte är min mamma, har ni någonsin tänkt på hur mycket era föräldrar gör för er?

Nu vet ju självklart inte jag hur ni har det hemma med era föräldrar, men jag hoppas att ni har det bra. Men tänk till och försök förstå hur mycket dem faktiskt gör för er, och ta er tid att faktiskt berätta för dem att ni är glada att ni har dem.

Jag själv är väldigt dålig på att berätta det, och det skäms jag faktiskt över...

Nu när jag säger det så tror jag faktiskt att det ska bli mitt nyårslöfte, att uppskatta vad mina föräldrar gör för mig.

W love from Moa <3

Likes

Comments