Okej hörni nu är det dags att ta tag i detta med allt skit snack som går runt...

Jag har hört på så himla många håll nu att folk snackat skit om mig, det handlar om allt mellan att jag inte kan rida, att jag är dryg och att jag inte tar hand om mina hästar.

Och jag skriver inte detta inlägget för att jag bryr mig om vad de som snackar skit om tycker och tänker, utan jag skriver detta för att folk måste fatta att det inte fungerar att fortsätta såhär.

Många som jag vet tar väldigt illa upp av att folk pratat skit om dem, och det förstår jag för det är inte så himla kul!

Jag tror att skit snack oftast grundas i att man är avundsjuk på personen i fråga, eller så är det väll helt enkelt att man inte tycker om personen. MEN tycker ni ärlig talat att det är en bra lösning att gå runt att prata illa om den personen istället för att bara låta bli att lägga energi på personen? För det tycker jag är en väldigt dålig lösning!

Så istället för att berätta för alla andra att du nu tycker att personen är så himla dålig på att rida eller vad de nu kan vara så kan du väll bara hålla dina åsikter för dig själv?

En annan viktig sak att tänka på är att i hästvärlden så KÄNNER ALLA, ALLA! Så oavsett så kommer snacket fram...

Och som sagt så tror jag ju att mycket av snacket grundas i avundsjuka, så då känner jag bara såhär, kan man inte istället uppskatta att någon är duktig på att ta hand om sina hästar eller kanske är jätte duktig på att rida och ta lärdom utav det och bli bättre själv? Är inte de en mycket bättre lösning på detta?

Jag har tröttnat på detta eviga skit snack för att folk inte kan bete sig och tänka innan de öppnar sin mun, så SNÄLLA tänk på vad du säger!!

Hoppas att ni håller med mig och att det inte är jag som är helt ute och cyklar.


W love from Moa <3
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ni som känner mig vet att jag har extrem otur, men även att jag har tur i oturen.

För ca ett år sedan så blev jag ju prejad av en bil när jag körde moppe så jag trillade och bröt foten. Efter den olyckan så bestämde vi oss för att skaffa en mopedbil eftersom att jag vägrade sätta mig på en moppe igen. Men sedan i somras så var jag sugen på att köra moppe igen så vi bestämde att vi skulle sälja moppebilen och skaffa oss en moppe igen... Ah de trodde jag var en bra idé, och det var en bra ide till en början! Allt har gått bra hela sommaren och jag är glad att jag körde moppe i somras eftersom jag tycker det är kul att köra. Men sedan i måndags kväll så skulle jag köra till skolan för att jag skulle sova hos en kompis för vi skulle nämligen iväg ganska tidigt på tisdagen, så jag tänkte att om jag sover där så kan man ju sova några minuter längre hehe, dessutom är de mysigt att vara på skolan med alla kompisar som bor där!

Men men jag kom aldrig hela vägen fram till skolan innan jag krockade med en flock av vildsvin som fick för sig att springa över vägen... Som ni antagligen förstår så körde jag rätt in i ett utav dem, och vildsvin är ganska stora och om inte annat extremt tunga. Så moppen tog tvär stopp och jag flög.

När jag väl landat och ligger still så känner jag att jag ligger på något halv mjukt så de första jag tänkte var, " SHIT nu ligger jag på ett vildsvin!!" Men när jag kände efter så märkte jag att de var gräs jag låg på, hehe så jag låg inte på vildsvinet. Men i vilket fall som så visste jag att jag bara hade 1 % på min mobil, så jag visste att jag behövde ha hjälp utav någon som körde förbi. Jag såg att de kom en bil så jag drog upp mobilen snabbt som fasen och blinkade med min ficklampa. Bilen som såg mig stannade som tur var, det var typ den bästa känslan för då visste jag att jag skulle få hjälp. Jag trodde inte att bilen skulle stanna eftersom att förra året så stannade inte en ända bil, och då var det ändå ca 5 bilar som körde förbi.

Men det var en ung kille som stannade och hjälpte mig med att ringa ambulans osv medans jag ringde och berättade för mamma vad som hade hänt. Sedan så hjälpte mannen mig in i hans bil eftersom att vildsvin har en tendens att bli aggressiva och attackera.

Efter ett tag så kom både ambulansen, mamma och min syster. Jag fick hoppa in i ambulansen och fick hjälp av ambulanspersonalen. Under tiden som jag var i ambulansen så kom även min kompis som jag skulle sova hos för att se hur allt gick,

Vägen som jag krockade på är precis utanför min bästa kompis hus så hennes pappa kom ut och hjälpte till med att rulla in moppen till deras gård för den låg i deras staket hehe.

När jag låg där i ambulansen så fick jag höra att vildsvinet som jag körde på hade dött av smällen, jag blev helt paff eftersom de inte ens dör av att krocka med bilar ibland...

När allt lugnat sig lite så åker vi iväg med ambulansen mot Varbergs sjukhus. När vi kom in till sjukhuset så möttes vi av en polispatrull som skulle fråga mig lite saker kring olyckan och även kolla så jag inte hade druckit alkohol ( vilket jag inte hade gjort såklart ). Efter det så var det bara att vänta på att det var min tur att träffa doktorn, efter ett tag fick jag komma in på röntgen för att kolla min fot samt rygg och bäckenet. Efter ett par timmar så kunde dem konstatera att jag inte har några allvarliga skador utan att jag bara är mörbultad. Helt otroligt tänkte jag, här har jag liksom krockat med ett vildsvin när jag körde moppe och klarat mig i princip helt och hållet, bortsätt från blåmärken, sår och ömhet. Men det är ju ingenting jämfört med hur de kunde ha gått!


Nu ligger jag iallafall här hemma i min säng och vilar kroppen. Men jag skulle vela tacka alla som både hjälpte mig vid olyckan men även alla ni som skrivit och brytt er om mig, så TACK!

Summan av det hela är alltså att jag mår fint och är snart på banan igen ;)


W love from Moa<3
Likes

Comments

Den frågan har jag nog hört både en och två gånger nu, hehe. Men jag förstår att folk frågar, det är ju ändå en ganska stor händelse i livet. Speciellt eftersom att jag valt att ha med min hobby i skolan. Det är ju lite speciellt för man blir ju liksom betygsatt i din hobby, så jag blir ju betygsatt i hur jag rider, mockar och sköter stallsysslorna bland annat. Jag blir ju självklart betygsatt i annat än bara hästrelaterade ämnen, jag har ju fortfarande svenska, engelska, matte, biologi och naturbruk.

Men som sagt så känns det lite konstigt att bli betygsatt i sin hobby... Men jag tror jag gillar det!

För er som läst min blogg tidigare så vet ni att jag valt att ställa min stor-häst Belle Noir på skolan, vilket har gått helt okej. Men det som inte riktigt fungerar är att just nu så går hästarna ute halvdagar, det vill säga antingen förmiddag eller eftermiddag. Och eftersom att Bella är en häst med otroligt mycket energi så är 4 timmar i en liten grushage ingen världs hitt. Men skolan håller på att göra fler hagar så jag hoppas att dem blir klara så snart som möjligt...

Men som sagt så blir min lilla Bella gaaalen av detta system, så tex idag när jag skulle göra iordning henne så kunde jag knappt borsta henne utan att hon tryckte upp mig i väggen. Det stör mig att hon gör det men samtidigt så kan jag ju inte bli arg på henne eftersom att jag vet att det är på grund utav att hon har alldeles för mycket energi...

Men utöver det systemet så är jag super duper nöjd med val av linje och skola. Och jag vill inte få det att låta som att SRG är en dålig skola, för det är verkligen inte en dålig skola! Den är super bra.

Men det är som sagt bara detta systemet som inte funkar för min lilla dam för tillfället, men skolan jobbar på att få färdigt de nya hagarna så snart som möjligt. Så jag tror nog det blir bra snart.

Eftersom att jag går NIU ( nationell idrotts utbildning ) så har jag extra mycket ridning vilket har gjort väldigt mycket bra för mig och Bella, tycker det är skönt att ha någon på marken som kan hjälpa till utifrån det dem ser.

Så jag trivs bra på min skola!

Hoppas att ni andra som också börjat på gymnasiet trivs lika bra på era skolor som jag trivs på min!


W love from Moa <3

Likes

Comments

För ett par veckor sedan så fick jag hem en sorts activitetsklocka eller mer exakt en GPS FITNESS WATCH. Och jag måste säga att jag är sjukt imponerad över hur mycket olika saker denna klockan innehåller! Det är lite därför som jag väntat med att skriva om den, då jag ville ha lite mer koll på alla inställningar så jag vet vad jag rekommenderar, jag vill ju inte rekommendera något som jag inte tycker om!

Men som sagt så finns det en hel drös med olika inställningar och användningsområden.

Det finns bland annat:

tid och datum såklart.

stegräknare för både en dag och för hela veckor.

antal minuter du gått / dag och vecka.

antal km / dag och vecka.

du kan lägga in upp till 500 låtar i din klocka!

det finns så du kan ställa in din klocka på springning, cykling, simning, löpband, gym, inomhus cykling, freestyle och stoppur.

du kan lägga in dina mål så du blir informerad när du uppnått dina mål.

det finns även så du kan köpa till grejer för att ha pulsmätare också.

sedan så kan du ansluta din telefon till klockan och där ifrån se dina aktiviteter och mycket annat.

Detta är en del utav de många inställningar och användningsområden. Jag själv tycker att det bli mycket roligare att träna när man kan se sina framsteg och ha en bättre koll på din träning.

Om du är intresserad av att skaffa dig en sådan här grym klocka så hittar nu den på Cykelkraft.se

Jag lägger in lite bilder på klockan här nedan, hoppas ni kommer gilla den lika mycket som jag gör!

( tryck på första bilden för att komma direkt till produkten)

W love from Moa<3


klockan hittar du här.

Likes

Comments

Ni som följer mig på instagram har sett att jag har fått hem en ny ponny. Och detta är en ponny som vi tagit hem som en projekt ponny. Jag har nämligen länge velat ta mig an ett helt eget projekt, men har tidigare inte känt att jag varit redo för det.

Sedan är visserligen min storhäst Bella ett projekt som vi har jobbat med i ett år nu, men med henne klarar jag inte av det själv utan där vet jag att jag behöver hjälp utav både tränare och equiterapater.

Däremot så är tanken med denna lilla ponnyn är att jag ska klara av detta helt själv, och detta tycker jag ska bli så himla spännande.

Nu är det säkert många som kommer klaga på att jag har skaffat mig en C ponny, MEN helt ärligt så är det väll ändå mitt val?

Och jag har redan nu fått en del reaktioner på detta, men det ni inte vet är att jag är typ 1,60m lång och väger runt 50 kg kanske. Så det är liksom inte så att jag är överdrivet stor på henne.

Sedan är ju inte tanken att jag ska ha henne jätte länge, utan vi siktar på max 1,5 år.

Men lite små fakta om vad det är för häst:

Det är ett sto som är född 2009.

Hon heter Xena.

Hon är antagligen en maxad C ponny, ( ska slutmäta 24 juli )

Hon har arab på både mammas och pappas sida, även en del Welch i sig.

Kommer ursprungligen ifrån Danmark, och har varit i Sverige i ca 2 månader.

Hoppas att ni också ser fram emot att se hur det kommer att gå med denna lilla damen! Vi ska iväg till Frillesås imorgon för att hoppa en pay&jump, ska bli sjukt spännande!


W love from Moa<3

Likes

Comments

Nu har det slutgilltliga svaret om gymnasiet kommit, och jag är faktiskt inte så förvånad över att jag kom in. Jag menar det är ju inte direkt det svåraste att komma in på en lantbruks linje...

MEN själva NIU har jag ju vetat att jag kom in på sedan typ februari.( efter antagningsprovet då asså ) Och för er som inte vet det är så är det en nationell idrotts utbildning ( typ en elit satsning ) som jag och 5 st andra har kommit in på.

Jag har fått en del frågor om just detta gymnasiet nu det senaste, så jag tänkte svara på några stycken.

Vilken skola är det och vart ligger den?

Det är Sveriges ridgymnasium som ligger i Kungsbacka.

Ska du bo på skolan?

Nej jag ska inte bo på skolan eftersom att det tar ca 15 min att köra dit hemifrån där jag bor.

Ska du ta med dig någon häst?

Ja, Bella ska få flytta till skolan. tror att vi kommer utvecklas jätte mycket tillsammans.

Känner du någon som ska börja på skolan?

Jag skulle inte säga att jag känner någon som ska börja där, men jag har ju pratat med någon utav dem på någon tävling under åren. Men skulle inte säga att jag känner någon.

Spontana tankar om gymnasiet?

Jag tror helt klart att jag kommer lära mig super mycket och utvecklas super mycket i min ridning! Jag hoppas dock att allt kommer gå bra med klassen osv, det är ju liksom bara tjejer ( vad jag har förstått det som ) som ska börja där. Och vi alla vet ju att det inte är så kul med tjejbråk. Men eftersom vi alla delar ett och samma intresse så tror jag att alla kommer komma hyfsat bra överens!!

Och jag hoppas verkligen inte att folk börjar jämföra sig med varandra, för om det är något jag är trött på så är det bråk och annan skit som grundar sig i avundsjuka.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Ni som läst min blogg tidigare vet att jag har en "sjukdom" i mina leder som gör att jag har en konstant smärta i benen.

Detta har ju påverkat mig genom att jag inte kan tex gå ut och springa osv utan att jag får en värre smärta dagen efter. Men igår så var jag ute och sprang ändå, det kan ju liksom ha blivit bättre tänkte jag. Men nu såhär i efterhand så märker jag att det kanske inte har blivit mycket bättre, hehe.

Men trots allt så var det ganska värt det tycker jag.

Jag är egentligen inget större fan av att vara ute och springa sådär vidare mycket, men jag älskar att ha musik på och bara vara ute och röra på mig. Och igår så hade jag de grymma hörlurarna som jag har fått utav Sudio Sweden. Det är en super fin design på dem, de som jag har är vita med guldiga detaljer. Det är även ett grymt bra ljud i dem!!

Hörlurarna har även funktionen med Bluetooth anslutning, så dem är riktigt smidiga att använda när du är ute och rör på dig.

Modellen som jag har heter VASA BLÅ. När man beställer hem sina hörlurar så får man hem dem i en sjukt fin och lyxig förpackning. Plus att du får med en liten läder ficka som du kan ha dina hörlurar i.

Glöm inte heller att ni kan använda min rabattkod som ger er 15% rabatt, koden är ( moaahlskog )

Jag lägger in en länk i första bilden som ni kan klicka på för att komma till sidan där du kan beställa dem.

W love from Moa<3

Likes

Comments

Contains affiliate links

Ni som läst min blogg tidigare vet att jag har nämnt att Daniel Wellington hörde av sig igen och ville ha ett till samarbete, så jäkla kul!

Och nu äntligen ska jag få dela med mig om de nya härligheterna som kommit in i kollektionen Classic Petite!

De första klockorna som släpptes i kollektionen var en klocka med en urtavla som är 32mm, vilket är mindre än deras tidigare klockor. Sjukt snyggt enligt mig. Bandet som var på de första klockorna i kollektionen var i ett material som heter mesh, detta kunde man välja om man ville ha i antingen guld eller silver. För er som sett Daniel Wellingtons tidigare klockor vet att det varit snygga band av tyg tidigare.

Det som också var nytt va att man kunde väja om man ville ha en svart eller vit urtavla. Sjukt snyggt med svart måste jag säga, det ger liksom en fin liten twist!

Men nu har jag fått hem den senaste klockan från kollektionen, det är samma upplägg på den men skillnaden är att bandet är gjort utav läder, jäkligt stilrent tycker jag!!

Jag tänker att jag länkar mina favoritklockor från varje kollektion här nedan:

Classic petite ( mesh ) https://www.danielwellington.com/se/dw-watch-women-classic-petite-melrose-rose-gold-white

Classic Petite ( läder ) https://www.danielwellington.com/se/dw-watch-women-classic-petite-bristol-black-32mm

Classic ( tyg ) https://www.danielwellington.com/se/dw-watch-women-classic-glasgow-36mm


Tack så mycket till Daniel Wellington för att ni skickat så fina klockor till mig!!

Jag har även en rabattkod som ger er 15% på hela sortimentet! SÅ BRA. Dessutom så är det fri leverans över hela världen!!

RABATTKODEN ÄR ( MOAAHLSKOG15 )

FÖR ATT HITTA KLOCKORNA PÅ BILDEN SÅ TRYCKER NI PÅ DEN SVARTA PRICKEN I HÖRNET AV BILDERNA!

W love from Moa<3


Likes

Comments

Igår så hoppade jag Larry lite i paddocken, och alltså wow säger jag bara! Han var verkligen så galet fin. Vi hoppade en liten bana på ca 1,15m. Han hoppade felfritt i stort sätt hela träningen, och ni vet när det känns så bra efter ett pass så man har känslan av att man typ skulle kunna hoppa världs cups grand Prix? Den känslan var det,

( lite överdrivet, jag vet ). Det är verkligen så kul att Larry är så fräsch för sin ålder, jag menar han fyller liksom 20 nästa månad!

Även Bella har blivit bättre och bättre för varje dag som går, så nu är jag typ mer taggad än någonsin på att börja på gymnasiet eftersom att jag tror att det kommer hjälpa mig och Bella super mycket.

Ni som följt mig ett tag vet ju att jag haft en del samarbeten med Daniel Wellington, och idag så fick jag ett mail utav dem igen, jag blir typ lika " starstruckt " varje gång. Det är verkligen så coolt! Jag har ju sedan innan fått hem 3 klockor och ett armband från dem, och jag säger bara TACK. Men som sagt så har vi planer med dem igen, så keep your Eyes upp!

Vissa tycker att det är själviskt att vara stolt över sig själv, men helt ärligt så är jag verkligen super glad och stolt över att vara där jag är idag. Jag tycker att samhället måste börja acceptera att folk ska få vara stolta över sina prestationer och liknande! Våga vara stolt, hihi!

Nedan ser ni några bilder på Larry från träningen, samt lite bilder på de klockorna och armbandet jag fått hem av Daniel Wellington tidigare!

W love from Moa <3

Likes

Comments

Jag vet inte om ni tänkt på det men jag börjar aldrig ett inlägg med typ " Hej alla ". Jag tycker verkligen att det känns så himla standard, och jag avskyr standard. Dessutom så känns det så cringe att skriva typ " Hej hej bloggen ". ( För er som inte vet vad cringe betyder så är det något man tycker är super konstigt eller pinsamt tex. )

Vilket fall som så hade jag träning med Bela igår, jag skulle nog inte säga att det gick dåligt, men jag skulle inte heller säga att jag tycke att det gick bra. Det var mycket kamper om vem det är som bestämmer, även en del fighter för att Bella blev grinig när hon var tvungen att arbeta på rätt sätt. Men vi alla vet ju att dom där små divorna alltid vill ha det på sitt eget lilla vis...

Men som sagt det gick inte jätte bra, men är nöjd med henne ändå. Jag kan ju inte precis kräva att hon ska bli perfekt direkt, utan jag vet att det kommer ta tid. Men vilket fall som så är det typ 100 ggr bättre än vad det var för 2 månader sedan.

Nu låter det som att jag och Bella haft typ krig med varandra, men NEJ det har inte vi har bara haft lite test perioder och lite trotts ålder på min lilla dam. Nu håller vi även på med att bygga upp de där musklerna och allting som hon tappade under tiden jag var skadad. Men snart är vi på topp, men vi ska ge det den tiden det krävs!

Larry där emot är verkligen så himla mega fin just nu, tex idag så red vi dressyr i paddocken och asså WOW vad fin han var!

Han är så härlig att rida så man kan liksom sitta och trimma hur länge som helst.

Ni som följer mig på instagram har kanske märkt att jag inte lägger ut så mycket på när jag hoppar Larry, men det är för att jag knappt hoppar honom. Jag hoppar ca en gång i månaden + tävlingar då. Men jag har även bestämt mig för att han inte ska hoppa så mycket mer än max LB+ och möjligtvis att vi åker till nån tävling nära oh hoppar bara en LA, men då ska allt sitta på topp.

Detta beslutet har jag tagit på grund utav att Larry är faktiskt 20 år i år, och man måste tänka på att spara på honom och hans välmående.

Hoppas det går bra för alla er som har häst och läser min blogg hihi.


W love from Moa <3


Likes

Comments