Okej, nu är det bara en vecka kvar med gipset, tar alltså bort det på måndag!! ( 31 oktober ). Det ska bli så himla skönt men jag har samtidigt sådan ångest inför att ta av det, det ska ju självklart bli super skönt att bli av med det och få börja med min rehabilitering, MEN jag har sådan ångest över att läkarna som ska ta bort mitt gips ska behöva röra vid min fot, jag har nämligen typ som en fot fobi. Jag skulle väll inte säga att jag är rädd för fötter men jag är mer äcklad utav dem, får i princip kräk reflexer av att ens tänka på fötter. Om jag badar med kompisar så badar jag allra helst med sockar på mig, även när jag sover med andra vill jag att dem har sockar på sig för jag tycker det är äckligt med fötter.

Men som sagt så har jag en stor klump i magen över att ta bor gipset, jag menar min fot har liksom varit instängd i ett gips i 6 veckor, det luktar ju inte direkt blommor, och under 6 veckor så hinner man ju även tappa en del hud på och under foten. Så i mitt huvud ser jag att det luktar äckligt och att det typ är hud överallt som bara lossnar...

Men det ska bli fruktansvärt skönt att få rida ordentligt igen, för just nu så har jag och Bella lite svårigheter, hon är ju så känslig så när jag har den ena stigbygeln längre än den andra (eftersom jag inte kan trampa ner ordentligt i stigbygeln med gipset) så blir hon lite grinig så hon bockar gärna, väldigt mycket dessutom. Så det ska bli skönt att få komma tillbaka!

Men jag ska försöka bearbeta min ångest så jag kan ta bort gipset utan att spy...

Är det någon mer än jag som har fotfobi?

W love from Moa <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har tänkt på att det ofta är mycket prat om att ungdomar kör dåligt med sina mopeder runt om i samhällen, men jag tycker det är så fel att vuxna människor klagar så mycket innan de faktiskt tänker efter hur de själva kör, I mitt fall så var det ju faktiskt bilistens fel att jag trillade, det vill säga att det inte var jag som körde dåligt och oansvarigt.

Och när du sitter på en moppe så har du verkligen ingenting som an skydda dig, du har endast en hjälm och förhoppningsvis kläder som tål att trilla med, men annars har du INGENTING.

Så nu efter olyckan så har jag inte varit så sugen på att köra moppe så jag pratade med min mamma och la fram ett förslag om en mopedbil, hon sa inte blankt nej så vi skulle prata mer dagen efter.

Dagen efter så pratade jag med mamma, mormor och morfar, och tillsammans kom vi fram till att det var en bra ide att köpa en mopedbil, så i söndags så hämtade vi hem en liten blå Aixam.

Så nu hoppas jag att folk tar lite mer hänsyn till mig och andra mopedister i trafiken, men hoppas även att de vuxna som läser detta kanske tänker till en gång extra gång innan ni klagar på hur ungdomar kör, och nu menar jag inte att vi ungdomar kör helt perfect MEN många gånger så är de bara några få som kör dåligt, därför tycker jag det är onödigt att dra alla över en kam.


W love from Moa <3

Likes

Comments

Har ni tänkt på att man ofta dömer ryttare efter vad de har för utrustning osv på tävlingar? Jag själv upplever att folk ser en ryttare som ett större hot om dem har ren och välvårdad häst samt välvårdad och snygg utrustning. Jag förstår inte varför det är så, men samtidigt är det verkligen så jag tänker, men om jag ska formulera mig från mitt perspektiv så tycker jag att jag själv rider bättre om jag och hästen har ren och fin utrustning, samt att hästen är ren och väl borstad, jag kan till och med vara så "beroende" av att hästen är ren så jag kan ställa mig och tvätta hästen innan en träning, även om det är typ 1 timme innan den börjar.

Men jag tror att det är såhär på grund utav hetsen kring märkes saker som finns inom ridningen, och jag tycker att det är så fel, eftersom att utrustningen påverkar inte hur du rider, Men visst det är klart att jag också helst har de nyaste och snyggaste för att alla andra har det, och jag vill hänga med i de trender som kommer och går, men som sagt tycker jag det är så fel att det har blivit såhär, för utanför ridningen så tycker många att man är snobbig om man bara har märkes saker, "iallafall här jag bor", varför är det inte så i ridningen också??

Sedan finns det ju självklart många ställen där det är likadant utanför ridningen men som sagt jag tycker det är fel oavsett om det är inom ridningen eller inte, jag tycker inte att det ska spela någon roll vad man har för kläder eller utrustning, jag tycker att man ska få gå i vad man vill, och om men vill gå i märkes kläder tycker jag att man ska få göra det, och om du vill gå i kläder du gillar, även om de inte är märkes kläder tycker jag att man ska få göra det.

Det är ju trots allt inte kläderna som spelar någon roll hos en kompis, det är ju insidan som räknas:)

Jag har ju dock ett problem just nu, jag kan ju knappt få på mig kläder med mitt gips..

W love from Moa <3


Likes

Comments

Idag så har jag ridit på Larry i både paddocken och sedan red vi ut en liten sväng, det var såå mysigt.

Det var lite krångligt med gipset, men jag fick låna en barbacka sadel från bästa Nathalie Steffner. Jag och Larry träade lite på skänkelvikningar, galopp byten och även lite galopp fattningar från skritt och halt, de gick jätte bra:)

Jag och Nathalie har även börjat försöka övertala de som bestämmer på Kungsbacka ridklubb om att jag ska få tävla KM även om jag har gips, för vad jag vet så finns det inte någon regel som säger at man inte får tävla om man har gips, eller har jag fel???

Det är väldigt skönt att jag får rida Larry nu, och om ca 3 veckor så ska jag få börja rida bella lite igen, men det får jag inte göra förens jag har fått mitt nya gips och får börja belasta foten.

Och nu på onsdag så ska jag få ett nytt gips som jag inte får stödja på över huvud taget, jag får knappt ens sätta ner foten...

Men jag är ändå glad och mår faktiskt helt okej, det finns ju trotts allt de som har de värre;)


W love from Moa <3

Likes

Comments

I fredags kväll så var jag och min kompis på väg hem till henne, och när vi körde på en utav de lite större och mer trafikerade vägarna så var det en bil som kom bakom mig med helljuset på, det gjorde så att jag blev bländad, sedan så skulle bilen köra om mig, men den körde så nära så jag var tvungen att köra ännu längre ut till kanten, då hamnade jag ute på gruset som kommer innan själva diket. Eftersom att vi hamnade ute i gruset så började moppen sladda vilket ledde till att vi trillade, sedan gled vi till andra sidan utav vägen, och då har jag antagligen haft moppe över mig och därmed klämt min fot.

Dum som jag är så sa jag ingenting till mamma under kvällen, utan vi åkte hem till min kompis och sov där.

på morgonen så åkte jag hem och berättade för mamma vad som hade hänt och att vi antagligen behövde åka och kolla min fot och resten utav kroppen.

Vi åkte till akuten, och då fick vi veta att min fot är bruten och även att ligamenten är trasiga.

Så nu är jag gipsat från tårna till knät, och väntar på att få veta om det ska opereras eller inte, men det är näst intill bestämt att det blir operation...

Det känns riktigt jobbigt att jag inte kommer kunna tävla på läge, men är glad att jag kommer få rida lite grann även om jag har gips.


W love from Moa <3


Likes

Comments

I helgen så har jag varit iväg på en liten meeting med Larry, i lördags så hoppade vi en LC och en LB han petade tyvärr ett hinder i båda klasserna. När vi hade tävlat färdigt så åkte vi hem till en av mina närmaste kompisar, vi fick även ha Larry i deras stall, så snällt!!

Idag så hoppade vi en LC och en LA, i första klassen så var jag lite feg och höll honom ett steg för mycket, då han går bäst om han får hoppa av lite större, så det resulterade med att vi fick en rivning. Och sedan i LA n så var han jätte jätte fin på framhoppningen, men sedan när vi skulle in på banan så började det SPÖ regna, men första hindret gick bra, sedan rev han andra, men jag kände att han var lite trött, så jag satte igång honom lite mer då det var en lite längre sträcka till 3 a och 3 b "alltså kombinationen" men eftersom han var så trött så stannade han, tror även det kan ha påverkat honom med att det var så blött så han kanske kände att han inte fick helt 100 grepp. Där av att jag trillade av. Men jag är jätte nöjd med helgens helhet, många fina språng och nu har vi ju kommit varandra närmre, det var ju trots allt våran första tävling:)


W love from Moa <3


Likes

Comments

Som jag har berättat tidigare så har jag problem med mina leder i framför allt knäna och fötterna, vi har tidigare varit och tagit prover för att se om de kunde hitta ifall det var någon sjukdom, vilket det inte var. Så vi fick en remiss till barn och ungdoms mottagningen här i Kungsbacka, så igår så var vi där och hade ett litet möte och så kollade hon lite på när jag gick, sedan så kände hon även på benen och kollade rörligheten i dem.

Det hon kom fram till var att det beror på att jag är över rörlig, det vill säga att istället för att benen går rakt ner när man står upp osv så går mina i en båge bakåt. Det vill säga att att det antagligen inte kommer att bli bra fören jag blir gammal och stel ungefär...

Så nu ska jag få börja på sjukgymnastik och försöka stabilisera mina ben och fötter för att förhoppningsvis bli av med en del av smärtan. Jag tyckte att det kändes okej att det blev som det blev, men ju mer tiden gick så blev jag mer ledsen och besviken, det känns för jävligt att de är så att jag kommer behöva leva med denna smärtan som till och med hindrar mig från att röra på mina ben ibland, läkaren sa även att det inte finns något medicin mot detta, jag ska inte heller få ta värktabletter varje dag, utan ska bara ta det när det är som värst, men det värsta är att jag inte känner att vanliga värktabletter hjälper.


Läkaren sa även att det är viktigt att jag tänker på att inte träna för mycket, och när jag rider så måste jag släppa ut stigbyglarna lite ibland för att vila, måste även ta en paus ibland tycker dom, men de lär ju inte hända...

Men just nu så känns det åt helvete, önskar att jag bara kunde få iallafall en vecka utan att ha ont alls, men som det har varit nu så har det inte gått en ända dag utan att jag har haft ont :(


W love from Moa <3Likes

Comments

Jag har tänkt på en sak nu på senaste.

Det jag har tänkt på är hur mycket en liten liten sak kan både göra saker bättre men även hur lätt dom kan göra något värre.

Här om dagen så var jag så ledsen över väldigt mycket olika saker som jag "lagrat" i huvudet, men det är saker som har pågått länge, så det var därför jag blev så förvånad att jag blev så ledsen. men nu efteråt så funderade jag på vad det var som satte igång allt, jag kom fram till att det var en sådan liten sak som att jag såg en video som någon hade gjort till mig och min förra häst Eye of the tiger som tyvärr har gått bort, det är så lätt att en sån liten sak sätter igång något så stort.

Nu får ni verkligen inte tro att jag inte gillar alla videor som ni gjort till mig, för det göt jag verkligen!

Men sedan så dagen efter när jag vaknade så tog jag upp min telefon och såg att jag hade fått mail, så jag kikade på vad det var, blev SÅÅÅ glad!!

Och på grund utav det så var hela den dagen bara bra, så jag tror att det är små saker som oftast kan sätta igång starka känslor, men som sagt så kan det ju vara skönt att det är så, för om man går och lagrar saker man tycker är jobbigt så kan det bli värre av det, så då är det bara bra att få gråta ut och bara få ur sig alla känslorna.

Sedan är det ju underbart att en liten sak kan få dig så glad också, ni kommer självklart få veta mer om vad det var för mail sen, men jag ska hålla lite mer på det tills allt är klart:)


W love from Moa <3
Likes

Comments

Nu är jag och min kompis Ida på våran sommar stuga i Finland, vi har såå bra väder!

Vi har haft lite som ett tränings schema, det består utav en runda med power walk, ett pass med kanot runt en av de andra öarna här och lite styrke träning.

Något ni alla säkert inte vet är att jag har problem med mina leder i båda benen, jag har ont nästan dygnet runt, det blir som att jag har växtvärk fast 10 gånger värre även fast jag har slutat växa. Jag har även skadat min häl för ett tag sedan, jag trillade av en häst så min häl kudde och slem säckar i hälen gick sönder, på grund utav det så tar mitt hälben i marken när jag går "vilket det inte ska göra", detta kan ta upp till ett år att läka....

Men vilket fall som så försöker jag så gott det går att träna eftersom jag själv tycker att man ska vara i form när man rider, för annars tycker jag att det är fel att kräva att hästen ska vara i form och orka ett helt pass.

Så nu har vi precis varit ute och gått så vi ska ut och paddla senare ikväll.

Vi håller på att försöka reda ut vad problemet med mina leder är, men de tester vi har gjort har inte visat någonting, det känns faktiskt lite jobbigt att vi inte får veta vad det är så jag kan få hjälp mot det, eftersom att nu är det inte mycket jag kan göra åt det, så de dagarna när jag har så ont så jag knappt kan lyfta på benen så känns det ganska hopplöst.

Tidigare så har jag inte haft några större problem med det när jag rider men nu har det blivit värre, det brukar ju inte kännas eftersom att jag kommer in i min lilla värld som jag brukar prata om, men som sagt så har jag kunnat känna det även då på senaste tiden.

Hoppas att ni blir lite mer inspirerade på att träna nu, det ska ju som sagt vara rättvist mellan häst och ryttare tycker jag:)

w love from Moa <3


  • 4257 readers

Likes

Comments

Den 30 juni så var vi tvungna att ta ett VÄLDIGT svårt val. Men det slutade med att vi var tvugna att avliva min D-ponny, det blev ett STORT hål i mitt hjärta.

Min D-ponny hette Eye of the tiger, men kallades för Tigge. när vi fick reda på att det resan jag och Tigge hade framför oss inte kommer att gå att fullfölja "när vi fick reda på att han aldrig kommer bli frisk alltså" så började vi fundera på om jag skulle skaffa en ny ponny eller om jag var redo för storhäst, det blev storhäst.

Från början så var tanken att jag och mamma skulle åka till Irland och hämta hem en storhäst, men sedan så fick jag ett samtal utav min tränares sambo, hon frågade om jag ville komma och prova hennes kompis häst, jag tänkte, varför inte det är alltid bra att prova.

2-3 timmar senare så satt jag där på häst ryggen, jag blev helt kär i Bella.


Bella är alltså min första storhäst, hon är 7 år men har bara varit inriden i ca 1 år. Hon har fin stam på både sin mammas och pappas sida, hon är från Imma Bell "mamman" och Dionysos "pappan".

Jag fick även den stora äran att starta henne på hennes första start någonsin på en tävlingsbana, det känns så kul för då kommer man verkligen kunna känna skillnad på hur hon var första gången och hur mycket vi utvecklas under våran resa!

Men sorgen av att vi var tvungna att ta bort Tigge finns fortfarande kvar, han hjälpte mig igenom så mycket under detta svåra och tuffa året, men nu hoppas jag att jag hittar tillbaka och blir lika tajt med Bella, men jag har en bra känsla för att det kommer bli toppen med Bella, hon har redan nu varit felfri 3 av 4 starter!! HON ÄR BÄST!!

w love from Moa <3

Eye of the tiger.

​Belle Noir.

Likes

Comments