en kaffe, kanelbulle och boken EU:s grundfördrag och annan primärrätt sen är man där man hör hemma

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

the best thing you can do is find a person who loves you for exactly what you are. good mood, bad mood, ugly, pretty, handsome, what have you, the right person will still think the sun shines out your ass.

Likes

Comments

Jag vet nog än idag inte riktigt vad som fick mig att välja att börja plugga till jurist. Min pappa är det och visst, många stunder har ju spenderats på hans byrå men det var ju mest i fikarummet med ett glas saft och en bulle när man var yngre. Inte så att man fick med sig något matnyttigt som jag har haft användning för i min utbildning mer än att jag visste att på advokatbyråer har dom mycket böcker, mycket papper, och mycket Bob-saft.

Jag sökte till juristprogrammet i Uppsala HT2016 och kom in tillsammans med 202 andra lyckligt lottade, utav 6 600 sökande. Det är en mycket eftertraktad utbildning och antagningsgränsen i år låg på 21.7 i betyg och 1,55 på högskoleprovet.

Innan jag kom dit visste jag inte vad jag skulle förvänta mig, mer än folk med kostym på föreläsningarna. Så i all hast inhandlade jag proper klädsel som jag endast använde första dagen, för sen insåg jag att alla andra kursare är helt vanliga människor i hoodies och sneakers.

Det går flera rykten om juristprogrammet. Först och främst, att betygshetsen är så enorm att folk river ut sidor ur böcker på biblioteken. JA, det är en stor konkurrens om betyg eftersom alla vill sitta ting på de finaste tingsrätterna, och när de tar in folk så går de endast på betygen och inte på intervjuer. Men jag skulle ändå säga att alla är otroligt vänliga och hjälpsamma och jag har iaf inte märkt av att sidor saknas i juridiska biblan.

Ett annat rykte är att det är så mycket plugg att man inte hinner med något på fritiden. Jag skulle säga att ja, det är en hel del läsning men man hinner också göra annat. Jag gymmar fortfarande 4 ggr i veckan o spelar tv spel o fikar med vänner ibland så jag har inte gett upp mitt sociala liv!

Som liten trodde jag att en jurists jobb var att kunna alla lagar i lagboken. Nu vet jag att det kvittar hur många lagar du kan citera utantill, för nya lagar kommer till och gamla lagar tas bort varje år så det är ändå inte tlll någon nytta. Ditt jobb som jurist innefattar att vara problemlösare - du ska analysera juridiska problem och finna lösningsmetoder, men du får och ska ta hjälp av rättskällor. Och nej, en jurist använder sig inte enbart av lagboken som källa :P

Jag går som sagt T1 vilket betyder att jag efter denna termin har 8 återstående terminer. Det känns ganska länge men jag kommer ju bli supersmart efter dessa 4,5 år! Jag är väldigt nyfiken på domstolsväsendet och kommer förmodligen sitta ting någonstans när jag är färdig med utbildningen, för att sedan jobba mig vidare. Jag är inte helt säker på framtiden men det lutar åt att söka sig mot domarbanan! Att vara statligt anställd har alltid förskräckt mig lite men ju mer jag hör om yrket domare så känns det mer och mer spännande. Annars är jag också intresserad av skatterätt och civilrätt och att jobba på något företag med detta vore inte heller fel. Än så länge så är det bara att slita med statsrätten och EU-rätten som jag läser just nu, och längta till ljusare tider i vår när det blir civilrättsplugg som väntar!

Likes

Comments

aa som det ser ut kan jag ej laga mat utan att spilla på spisen :( men matlådorna blev grymma, redan provsmakat en även om dom är tänka att ta med till skolan i veckan :S korv stroganoff är min paradrätt faktiskt. Så med detta inlägg ville jag ba visa att jag faktiskt äter annat än kyckling, ris och broccoli. Ibland.

Likes

Comments

Likes

Comments

Min bulkperiod på en månad blev lite oväntat förlängd när jag inte alls kände mig nöjd efter en månads "ät vad som helst" tillika vräk i dig rulltårta och pizza stup i kvarten. Jag har verkligen kämpat men uppenbarligen inte tillräckligt hårt, har inte direkt gått ner i vikt men har nog knappt ökat ett kg. Pendlar fortfarande mellan 59-60 kg och hade velat gå upp till 63,5 som var min ursprungliga vikt innan jag slarvade med kosten under 3 veckor i somras och tappade 4 kg. Trodde dom skulle komma tillbaka så fort jag började äta normalt men det har gått riktigt segt, tråkigt nog. Sååå i brist på övriga idéer för hur jag ska gå upp i vikt så köpte jag proteintillskott även om det går emot mina principer (Precis som nikotinprodukter gör, ändå började jag snusa i en period vilket jag dock har slutat med nu :) )

De tillskott jag tar förutom magnesium är då vassleprotein samt kaseinprotein. Än så länge har jag inte använt dem tillräckligt länge för att kunna recensera effekt tyvärr

Det vassle jag dricker heter whey-80 från Star Nutrition i smaken banan. Köpte från Gymgrossisten.se och kostar 199kr för 1 kg pulver. En påse räcker till ca 30 shakes. Så priset per färdigblandad shake blir ca 7 kr vilket känns överkomligt! Jag brukar blanda den med mjölk eller vatten och båda funkar även om den blir liiite lite godare med mjölk, den smakar som en riktig bananmilkshake faktiskt.

Gourmet pro tillverkas också av Star Nutrition och kommer i förpackningar om 900g och kostar 199kr per påse. Jag har den i smaken choklad och den är helt ok men är lite blaskig om man blandar med vatten tycker jag! Annars är det väl oboyfeeling som är helt ok

Skillnaden mellan vassle och kasein är hur snabbt de upptas i kroppen. Kasein brukar kallas ett kvällsprotein, dvs det är fördelaktigt att ta på kvällen innan man somnar så kroppen har att jobba med över natten. Vassle tar du som mellanmål eller under/efter träning och är mer snabbupptagbart.

Såklart har jag en tjejshaker i rosa också because varför inte?

Likes

Comments

Årets löparsäsong för min del är snart över, när temperaturen nått under 10 grader märker jag direkt av en försämring i prestation. Tänkte iaf avsluta 2016 års utesäsong med 15 km runt Rösjön i helgen :) sen blir det löpbandet på gymmet som gäller för att inte tappa allt för mkt inför vårens uppstart! Kommer bli gryyyyyyyymt för i vår är jag starkare än någonsin :))))

E även dags att lägga en del inplanerade resor i verket! Weekend hos Erika i Hagen, besök hos min far i Porto i januari efter terminstentan, samt att jag planerar att åka till Berlin nästa sommar! Lite beroende på min boendesituation då jag ev skaffar valp om jag hittat hundvänlig bostad tills nästa sommar

Likes

Comments

M.A.C är ett av mina favoritmärken så valet av märke för nytt rougeinköp var självklart. M.A.C mineralize blush i nyansen New Romance, 255kr. Rosa baston med kopparinslag. Minus för en otroligt svåröppnad förpackning, plus för en lagom skimrighet och bra stadga och pigment även om bas (typ foundation) saknas.

Real techniques sculpting brush, 129kr.

Likes

Comments