View tracker

Vaken om natten och drömmer på dagen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tydligen är det dags för mig att flytta hemifrån även om det inte alls känns som att det är dags för mig nu. Har fått planlösning o bilder på en liten lya på 18 kvm som jag ska kika på på riktigt på onsdag. knappt att man får in stortån men på nåt vis ska hela jag rymmas där. Dock ligger den hyfsat centralt så jag har "nära" till eko och Trädgårdsgatan t.ex. 2 km mot dagens 60 km känns ju rimligt hur som helst. Lutar åt att jag tar den och isf är det bara att packa kartongerna för då får jag nyckeln den 1 dec. Stekpannor, kastruller, underlägg, knivar och handdukar har jag, men brödrost? Kaffebryggare? Kan man sno dom hemifrån utan att nån märker

Likes

Comments

View tracker

Den här dagen sög vädermässigt pga regn o 3 grader varmt ute. Och pga missnöjd med min insats på morgonseminariet. Och så blev jag inte helt nöjd med passet idag. Kände sjukt grova sträckningar när jag gjorde både hip adduction o hip abduction övningar, måste ha felbelastat på något vis för det kändes absolut inget bra så jag var tvungen att bryta den övningen. Sen googlade jag på den typen av maskin och fick då fram att man egentligen inte bör eller behöver använda den då det är en onaturlig träningstyp, isch. Dock e den chill då man kan träna samtidigt som man smsar haha. Får se hur jag gör på torsdag :P

Likes

Comments

I målet mot Google Spain i EU-domstolen, som handlar om en en privatpersons rätt att bli "glömd" från internet gav generaladvokaten Niilo Jääskinen ett yttrande som gick ut på att det inte finns någon skyldighet för Google att rensa ut uppgifter från deras databaser. EU domstolen gick därefter emot detta och sa att det visst finns en rätt att bli glömd.

Nils Wahl är en svensk jurist som har varit verksam som domare i tribunalen 2006-2012 och är från och med 2012 generaladvokat i EU-domstolen. Wahl yttrade till tidskriften Advokaten nr 9/2014 angående Jääskinens "tabbe" i detta mål att det trots allt och som tur var inte var hela domstolen som gjorde bort sig, utan bara generaladvokaten.

"Man kan se generaladvokaten som en minhund som armén använder för att leta minor i ett minfält. Om hunden hittar alla minorna är allt bra. Om hunden missar en mina och sprängs i bitar är det trist – men det var trots allt bara en hund."

Likes

Comments

CSNs telefonväxel: "Är du över 20 år gammal och har frågor rörande högskola/universitet, tryck 1. Är du under 20 år gammal och har frågor rörande gymnasieskolan, tryck 2. För att höra alternativen igen, tryck stjärna*."

Likes

Comments

vill ha ett snyggt feed på insta men hur gör man ens

Likes

Comments

en kaffe, kanelbulle och boken EU:s grundfördrag och annan primärrätt sen är man där man hör hemma

Likes

Comments

the best thing you can do is find a person who loves you for exactly what you are. good mood, bad mood, ugly, pretty, handsome, what have you, the right person will still think the sun shines out your ass.

Likes

Comments

Jag vet nog än idag inte riktigt vad som fick mig att välja att börja plugga till jurist. Min pappa är det och visst, många stunder har ju spenderats på hans byrå men det var ju mest i fikarummet med ett glas saft och en bulle när man var yngre. Inte så att man fick med sig något matnyttigt som jag har haft användning för i min utbildning mer än att jag visste att på advokatbyråer har dom mycket böcker, mycket papper, och mycket Bob-saft.

Jag sökte till juristprogrammet i Uppsala HT2016 och kom in tillsammans med 202 andra lyckligt lottade, utav 6 600 sökande. Det är en mycket eftertraktad utbildning och antagningsgränsen i år låg på 21.7 i betyg och 1,55 på högskoleprovet.

Innan jag kom dit visste jag inte vad jag skulle förvänta mig, mer än folk med kostym på föreläsningarna. Så i all hast inhandlade jag proper klädsel som jag endast använde första dagen, för sen insåg jag att alla andra kursare är helt vanliga människor i hoodies och sneakers.

Det går flera rykten om juristprogrammet. Först och främst, att betygshetsen är så enorm att folk river ut sidor ur böcker på biblioteken. JA, det är en stor konkurrens om betyg eftersom alla vill sitta ting på de finaste tingsrätterna, och när de tar in folk så går de endast på betygen och inte på intervjuer. Men jag skulle ändå säga att alla är otroligt vänliga och hjälpsamma och jag har iaf inte märkt av att sidor saknas i juridiska biblan.

Ett annat rykte är att det är så mycket plugg att man inte hinner med något på fritiden. Jag skulle säga att ja, det är en hel del läsning men man hinner också göra annat. Jag gymmar fortfarande 4 ggr i veckan o spelar tv spel o fikar med vänner ibland så jag har inte gett upp mitt sociala liv!

Som liten trodde jag att en jurists jobb var att kunna alla lagar i lagboken. Nu vet jag att det kvittar hur många lagar du kan citera utantill, för nya lagar kommer till och gamla lagar tas bort varje år så det är ändå inte tlll någon nytta. Ditt jobb som jurist innefattar att vara problemlösare - du ska analysera juridiska problem och finna lösningsmetoder, men du får och ska ta hjälp av rättskällor. Och nej, en jurist använder sig inte enbart av lagboken som källa :P

Jag går som sagt T1 vilket betyder att jag efter denna termin har 8 återstående terminer. Det känns ganska länge men jag kommer ju bli supersmart efter dessa 4,5 år! Jag är väldigt nyfiken på domstolsväsendet och kommer förmodligen sitta ting någonstans när jag är färdig med utbildningen, för att sedan jobba mig vidare. Jag är inte helt säker på framtiden men det lutar åt att söka sig mot domarbanan! Att vara statligt anställd har alltid förskräckt mig lite men ju mer jag hör om yrket domare så känns det mer och mer spännande. Annars är jag också intresserad av skatterätt och civilrätt och att jobba på något företag med detta vore inte heller fel. Än så länge så är det bara att slita med statsrätten och EU-rätten som jag läser just nu, och längta till ljusare tider i vår när det blir civilrättsplugg som väntar!

Likes

Comments

aa som det ser ut kan jag ej laga mat utan att spilla på spisen :( men matlådorna blev grymma, redan provsmakat en även om dom är tänka att ta med till skolan i veckan :S korv stroganoff är min paradrätt faktiskt. Så med detta inlägg ville jag ba visa att jag faktiskt äter annat än kyckling, ris och broccoli. Ibland.

Likes

Comments