2017 Transibiriska järnvägen, Travels/Adventures

Klockan 9 på morgonen gick vi upp och började fixa oss inför dagen. Lågt på varmvatten fick man en relativt kall dusch som definitivt piggade upp en xP
När vi checkade ut lämnade vi ryggsäckarna på hostlet för att slippa bära omkring på dem när vi skulle utforska stan. Igår hade vi sökt på olika saker att göra och ställen att se och lyckades hitta en guidad tur som vi kunde boka in oss på som var gratis! http://moscowfreetour.com#free

Vi tog oss in till stan, till mötesplatsen och gick på en väldigt trevlig och intressant guidad tur, betydligt fler än vad vi trodde som var med på denna. Fick lite historia berättat för oss och även tips på saker att göra och ställen att äta på. Vädret var otroligt oförutsägbart idag men tur nog när det började ösregna som mest var vi nära shoppingcentret GUM och kunde ta skydd där tills regnet upphörde. Väl där inne passade jag och Sofia på att köpa varsin glass som var god och isch våran "frukost" :P Turen avslutades i närheten av röda torget (vackra torget) där de som ville kunde drickas guiden om de var nöjda.

Efteråt började vi bli väldigt hungriga och gick till en restaurang som guiden hade tipsat om som hette "Вареничная №1". Vi beställde flera smårätter som vi delade på för att kunna prova olika traditionella rätter.

När vi kände oss nöjda gick vi till ett riktigt stort varuhus...för barn som ligger bredvid det före detta KGB högkvarteret. Detta är verkligen himmelriket för barn och Sofia ;) riktigt roligt att gå omkring bland alla olika leksaker, kläder, godis och dylikt. Jag hittade några trollvänner och Sofia en "liten" hund som hon väldigt gärna skulle vilja ha. På toppen av varuhuset kunde man även gå upp på taket för att få en fantastisk utsikt över staden.
Trötta efter att ha gått omkring i hela varuhuset satte vi oss och åt lite frozen yoghurt innan vi begav oss tillbaka till hostlet.

Tillbaka till hostlet vilade vi lite i allrummet innan vi orkade ta oss ut igen. Eftersom vi hade gott om tid på oss beslutade vi att istället för att ta tunnelbanan till tågstationen skulle vi gå hela vägen...cirka 7 km. Tog oss ungefär 1,5 timme för oss att komma till Centralstationen Yaroslavsky Rail Terminal. Trötta och hungriga gick vi in till en pizzeria vid stationen och åt middag. Utmanande att beställa mat på ett ställe där menyerna är på ryska och ingen i personalen pratar någon engelska. Genom bilder, Google translate och gestikulering lyckades vi få varsin pizza och vatten till middag.

Nu sitter vi och väntar på att tåget ska komma och försöker hålla oss vakna tills den kommer, jobbig tid att åka men när tåget rullar 23:55 härifrån kommer vi troligen inte ha svårt för att somna!

#2girlsexploringtheworld

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

2017 Transibiriska järnvägen, Travels/Adventures

Idag började äventyret på min och Sofias andra backpacking resa!

Flyget gick rätt snabbt och smidigt, vi flög med Aeroflot direkt från Stockholm till Moskva vilket tog cirka 2 timmar.
På flygplatsen inväntade vi våra ryggsäckar innan vi gick utanför spärrarna där många frågade om vi ville ta en taxi. Jag passade på att plocka ut lite pengar på flygplatsen och när vi var på väg ut såg vi ett stånd som sålde simkort. Vi valde att köpa ett för 1500 rubel och då fick vi ett med fri surf i en månad, tänkte att en utav oss borde ha kvar sitt svenska nummer så jag internetdelar med Sofia när det behövs ^^

Utan några förplaner gick vi ut från flygplatsen för att ta reda på hur vi skulle kunna ta oss in till stan. Jag frågade några kvinnor som jobbade på flygplatsen och alla pratade ryska med mig xD utefter deras dirigeringar gick vi på en buss som vi tydligen inte behövde betala för och åkte till slutstationen. Från Tushinskaya där vi hade hamnat tog vi lila tunnelbanan till hållplatsen närmst vårt hostel. Eftersom vi inte kände någon stress och var för "lata" för att byta linje gick vi de resterande 2,5 kilometrarna till hostlet. Det kostade oss 8 SEK var för att ta oss in till stan och tog cirka 2 timmar, inte så pjåkigt då vi ändå inte behövde stressa till något.

Framme till hostlet checkade vi in och fick våra transsibiriska tågbiljetter till Mongoliet som resebyrån hade lämnat till oss. Vi lämnade sedan ryggsäckarna och begav oss in mot centrum. Tog en kort vandring runtom röda torget innan vi hittade ett ställe där vi kunde äta traditionell rysk middag. Åt på ett ställe som hette "The Old Tower", vet inte hur traditionell min rätt va då den inte innehöll kött, men var god i alla fall :)

Mätta och belåtna tog vi oss tillbaka till hostlet, köpte lite vatten på vägen och snart ska vi sova för imorgon har vi en lång dag framför oss!

#2girlsexploringtheworld

Likes

Comments

Rosa Bussresor, Travels/Adventures , 201672017 Sri Lanka jul&nyår

Idag har det varit en väldigt lugnt och skön dag. Vaknade rätt tidigt men fick väldigt mycket söm under hela gårdagen.
Då jag missade middagen på nyårsafton gick jag och åt lite frukost med resten av gruppen för att få i lite energi i magen ^^
Riktigt god frukost med mycket variation och fin utsikt. Jag skiktade in på fruktbuffén, juice, donuts och bad om att få varmt vatten med honung ;D

Idag kände jag mig betydligt bättre, inte 100% med med hjälp av medicin och vätskeersättning är planen att nå upp till full energi!

Till och från idag har jag träffat olika resenärer som undrat hur jag mår och liknande, hade tur och fick vätskeersättningstabletter från en resenär :)

Lyckades äta en grönsakssoppa som de kom till rummet med, förstår dock inte varför jag fick 6 frallor till det men men :P

Har försökt att få lite skolarbete gjort, allt är inte klart än men tur nog är jag 4,5 timme före Sverige så jag hinner fortfarande jobba på det imorgon innan det ska in för kamratgranskning ;)

Det mesta av min flygbiljett har jag också kunnat skriva ut, fick gå in i reception kontoret för att fixa det så den delen är avklarad.

Tog en lång tupplur under dagen och när jag vaknade gick jag till restaurangen och beställde middag för att äta på rummet igen ^^
Nu blev det grönsakspasta och frukttallrik :D

Tråkigt nog missar jag morgondagens aktivitet då jag inte vill bli sämre inför min hemresa...positivt nog slipper jag den förskräckligt tidiga morgonen :P

Kanske lägger mig vid poolen om det inte är allt för blåsigt ;)

Likes

Comments

Rosa Bussresor, Travels/Adventures , 201672017 Sri Lanka jul&nyår

Halv ett på natten den 31/12-2016 vaknade man för att göra sig redo inför vandringen.
Hade inte fått mycket sömn då en högtalare från gatan hade pratat och spelat musik hela natten, tur nog hade jag öronproppar så lite kunde stängas ute.

Klockan ett samlades alla utanför hotellet och började vandringen. Med morgonaktiviteten dagen innan och 4,5 timmes sömn var man inte riktigt på topp energi men med målet i sikte försökte man ta sig till toppen!

Den första biten var rätt enkel och hade inte mycket sluttningen, men efter att man hade gått över en bro och trapporna började började helvettet.
Fick höra i efterhand att det var över 5000 trappsteg...i stunden kändes det mer som 10 000 steg xD
Kändes som att de sista 500 metrarna var som att klättra på vertikala trappsteg.

Jag hamnade i mitten av gänget med hälften framför mig och hälften bakom och gick mestadels av vandringen själv. Roligt nog stötte man på människor från olika delar av världen som man pratade med och frågade sig själv, varför i hela fridens namn gör jag detta?!

3 timmar med vilopauser tog det för mig att nå toppen och komma till templet. Strax innan toppen stötte jag på Joan och Andreas som var påväg ner och fick styrkekramar från dem, det behövdes nog för att jag skulle kunna ta dem 100 sista metrarna ;)

På toppen orkade jag inte riktigt stå i kö för att se "den heliga foten" eller vad det nu är som får folk att vallfärda dit men jag ringde åtminstone i det stora tunga klockan som "bevis" för min första vistelse ^^
Förstår inte hur folk kan sitta/ligga och sova bredvid den klockan när ljudet är så otroligt högt och människor ringer i den hela tiden. Den klockan ska man ringa i lika många gånger som man har besökt toppen på, förstår inte heller dem som har besökt toppen mer än 5 gånger :o

Roligt nog träffade jag på några från gänget på toppen och efter lite fram och tillbaka hittade vi "öst" och satte oss och inväntade soluppgången i cirka 1,5 timme :P

Fantastisk utsikt och upplevelse att se soluppgången! Vi var alla rätt trötta och orkade inte gå till västra sidan men är jag dum nog för att gå upp på Adam's Peak igen kommer jag vänta där för att se det häftiga sol/skugg fenomenet som uppstår på den sidan ;)

Trött som bara den trängdes jag för att kunna ta mig ner från toppen, otrolig tjock folkmassa som stod kvar för att se resten av soluppgången.
På vägen ner hittade jag en liten utstickande som jag provade gå, därifrån kunde man få en perfekt vy över soluppgången med ingen att putas eller trängas med ^^
Sedan fortsatte jag ner, och då ville jag ner så snabbt som möjligt att jag nästan sprang ner för alla trappor.
Tog mig 1 timme och 15 minuter att ta mig tillbaka till hotellet och äntligen framme...då väntade alla trappsteg först till 4:e våningen där restaurangen var och sedan 5 våningar för att ta mig till mitt rum xD

Troligen på grund av energibrist, AC i bussen och andra faktorer blev jag tyvärr sjuk när bussresan till Mirissa började. Jag frös hela tiden trots att jag fick låna Andreas tröjor och kunde inte svettas trots värmen.
Oturligt nog fick jag feber :(
Jag försökte sova under hela den långa bussresan som tog runt 7 timmar tror jag men inte med så stor lycka alltid.
Äntligen framme till hotellet kunde jag gå upp på rummet, ta febernedsättande medicin och sova. Blev bättre under kvällen men tyvärr vara jag inte stark nog för att äta middag eller fira nyår med de andra.
Fick höra att middagen var väldigt god och från rummet kunde jag höra musik och festande och fick reda på i efterhand att hotellet hade någon lustig tävling, typ "Miss fisherman's bay" som tre av resenärerna vann :p

Fick besök från Andreas och min rumskompis under kvällen som kollade hur jag mådde och undrade om jag orkade fira men tyvärr blev svaret nej. Åtminstone kunde jag se fyrverkerierna från mitt fönster vid midnatt vilket var lite trevligt ^^

Jag har bestämt mig för att när jag kommer tänka tillbaka på denna dag kommer jag minnas min envishet som tog mig till toppen av Adam's Peak för att se soluppgången och inte allt annat som hände efteråt! ;D

Likes

Comments

Rosa Bussresor, Travels/Adventures , 201672017 Sri Lanka jul&nyår

Klockan 6:30 vaknade jag för att göra mig redo. Tyvärr var ingen annan av resenärerna sugna på att göra det men det hindrade inte mig för att dra iväg och göra canyoning och confidence jump!

Ensam med en instruktör åkte vi iväg klockan 7 för att komma fram till stället där jag skulle åka kana.
Lustigt att jeepen vi åkte i behövde en liknande hästsko för att hålla passagerarsätet dörren stängd xD

Framme till "parkeringen" vandrade vi en liten bit för att komma till fallet. Jag hade fått samma utrustning som igår, en hjälm och en flytväst, sedan hade jag med mig en vattentät kasse där min kamera, mobil och en sarong låg.

Första kanan var väldigt lätt men rolig och vattnet var inte allt för kallt :p
Körde några gånger på den innan jag började på andra kanan och den åkte jag både framlänges och baklänges på ^^
Efter en stund när man kände sig nöjd med att glida ner på forsen började hoppandet.
Det första hoppet tror jag var runt 3 meter högt och med min höjdskräck tvekade jag en del. Instruktören pushade mig till att hoppa men då sa jag till honom att han skulle hoppa först, vilket han gjorde utan några problem...då kände jag mig tvungen att hoppa men tur nog var det ingen annan där än oss så ingen hörde mitt lilla skrik ^^

Andra gången från den höjden gick det lättare men vid sista hoppet som troligen var runt 4-5 meter hög var jag ännu mer osäker. Som förra gången bad jag honom hoppa först och då självklart måste han göra någon form av twistad volt ner i vattnet, "show off" ropade jag till honom!
Själv gjorde jag en köttbulle och höll för näsan samtidigt :P Från det hoppet fick jag stora blåmärken vid mina knän men men, något bevis måste man väll ha för att man har haft roligt xD

Vi gick upp sedan till det första hoppet och han försökte lära mig att göra en volt när jag inte hade varken flytvästen eller hjälmen på. Gick inte så bra för honom, för att jag ens skulle hoppa utan utrustning fick han hoppa med mig och hålla i min hand ^^

Ingen stress var det när ingen annan var då så jag simmade runt lite vid fallen och tog det lugnt. Efter en stund tog vi oss längre ner på fallen och badade i olika pooler, självklart hade vi vattenkrig också ;P

Var roligt att ta det lugnt, inte tänka så mycket och prata med instruktören. Pratade lite om vandringen upp för Adam's Peak, för honom tog det två timmar upp men för mig tror jag att det kommer ta betydligt längre tid.

Det roliga måste ta slut så småningom men eftersom jag var själv hade jag lite mer än 1,5 timme skoj vid fallen. Vi vandrade tillbaka till jeepen som var närmare än vad jag trodde och åkte tillbaka till hotellet sedan.

Tillbaka till hotellet träffade jag alla andra som satt och åt frukost. Jag passade på att ta en dusch och sedan packa ihop mina saker och fixa några andra roligheter när ingen var på rummet ;)

Det blev vila och studier fram tills lunch och när alla hade ätit klart åkte vi iväg till Adam's Peak!
Jag sov under nästan hela bussturen, var rätt trött efter morgonens aktivitet.

Framme på hotellet Punsisi fick vi en försmak på hur Adam's Peak kommer att vara. Receptionen ligger på fjärde våningen och rummen låg ännu högre upp xD

Jag lyckades ta mig ner till gatan för att köpa lite snacks för att sedan gå alla jobbiga trappor upp igen. Förberedde min packning innan middagen och ska nu gå och lägga mig för att gå upp strax efter midnatt!

Likes

Comments

Rosa Bussresor, Travels/Adventures , 201672017 Sri Lanka jul&nyår

Som vanligt började vi avresan klockan åtta på morgonen och åkte till Kitulgala utan några större stopp.

Vi stannade till för att se några vattenfall men efter att ha sett så himlans många över hela världen var jag lite mättad och pluggade lite under tiden alla gick ut från bussen.

Vid lunchtid var vi framme i Kitulgala och stannade till strax innan hotellet på något ställe för att äta lunch. Själva lunchen var inte så speciell men stället hade utsikt över floden och ett träd som jag passade på att klättra upp på ;)

Efter lunchen åkte vi till hotellet som hette Rafter's Retreat och fick tilldelade rum och rumskompisar.
Rummen var som trähyddor och hade en fantastisk utsikt över floden och badrummet var väldigt lustigt byggt, "a loo with a view" ;D

Strax efter rumsdelningen åkte de som ville iväg för att rafta!

Vi var 12 personer som drog iväg och bildade ett lag som var "lugnare" och ett "team death" ;)
Forsarna var endast grad 2 och 3 så de var inte så svåra men vi hade roligt ändå och så fort vi kom nära den "lugna" båten skvätte deras instruktör vatten på oss med hans paddel, då började kriget!

Fram och tillbaka hade vi vattenkrig men när forsarna var över och vi kunde hoppa ner i vattnet och simma siktade jag in mig mot motståndarnas båt. Självklart var alla emot mig och öste vatten på mig och när jag vände mig om för att kolla efter min egna båt hade tydligen instruktören hoppat ner i vattnet och drog ner mig under vattenytan.
Då det blev personligt hade jag bara hämnd i tankarna och hoppade upp i min egna båt och sa till vår instruktör att paddla mot motståndarnas.
När vi var nära nog hoppade jag över till deras båt och puttade i instruktören, hämden är ljuv och karma är en BITCH! :D

Enligt mig och min båt så vann jag kriget ;)

Tillbaka till hotellet tog man en skön dusch med bra utsikt innan man tog med sig datorn till matsalen för att plugga lite innan middagen ^^

Ikväll bjöds det på grillade saker med ris och grönsaker och till efterrätt friterad bannan med glass och honung ;)
Mitt under allt släcktes alla lampor och personalen på hotellet kom med en födelsedagstårta till Tomas som fyller år idag!

Får se vart kvällen leder sedan men den kommer nog bli kort då jag ska upp tidigt imorgon bitti :D

Likes

Comments

Rosa Bussresor, Travels/Adventures , 201672017 Sri Lanka jul&nyår

Idag var det en fri dag i Ella med inget speciellt planerat och en morgon som inte behövdes starta så tidigt...självklart vaknar jag för den sakens skull klockan 6 xD

Fick in lite studier innan klockan 9, då var det samling med gruppen och info om möjliga aktiviteter för dagen presenterades.
Jag passade på och följde med bussen som åkte på en liten lustig tur. Vi skulle ha sett på någon bro som var känd eller nått som hette "Nine Arch Bridge" men istället fick vi en rundtur i staden och fick se jättebambu som tydligen används i något land som tortyrmedel då dessa växer 10 cm om dagen :O

Istället för bron åkte vi och såg på Rawana Ella Falls som var väldigt vackert, lite lustigt nog verkar befolkningen använda en dela av fallet som deras dusch ^^
Dock borde man vara försiktig där då tydligen 36 personer har omkommit vid vattenfallet :S

Efter besöket körde bussen tillbaka mot hotellet men släppte av några på vägen som ville vandra upp för lilla Adam's Peak.

Vi bestämde oss för att ta stigen som gick via ett hotell, dock bestämde de i mitt sällskap att äta lunch där innan vandringen så jag började vandra själv. Då hade regnet slutat också så jag vandrade med min ryggsäck och musik i örat. Råkade få fel vägbeskrivning så den första kilometer gick jag tydligen lite knasigt men lyckades se på kartan att den rätta stigen var parallell med den jag var på så jag genade raka vägen upp! Blev väldigt blött om fötterna så det kanske inte var det bästa beslutet ^^

Väl uppe på toppen fick man en fin utsikt över dalen och när jag fortsatte till toppen bredvid träffade jag på Tomas och inte långt därifrån Andreas också. Tydligen hade de gått av strax efter oss och tagit en annan väg upp och väntade på oss men det var endast jag som kom upp då :P

Andreas gick tillbaka men jag och Tomas fortsatte en bit till på bergstopparna tills det började regna igen, då började vi gå ner för berget och tillbaka till byn :)

Nere i byn letade vi rätt på något ställe att äta lunch på, hittade ett litet ställe som bara lokala verkade gå till och åt god street food igen :D
Snarlik mat som lunchen igår blev det med mycket chili till ;)

Efter lunchen gick vi tillbaka till hotellet och tog det lugnt. Hade fått en del lera på benen utav mina flip-flops så det blev duschen för mig och mina skor direkt.

Otroligt skönt att bli ren och torr efter dagens oförutsägbara regnväder, jag började plocka ihop mina skolsaker för att börja plugga igen men råkade somna på sängen i 1,5 timme ^^
När jag vaknade var det inte så lång tid till middagen men jag kunde få in lite skolarbete innan jag gick ner för att äta gott med de andra :)

Trerätters middag blev det ikväll igen och idag fick vi ris och curry till huvudrätt som var fantastisk!
Mätta och glada berättade Andreas om morgondagens planer/ schema och sedan tog en resenär fram ett sällskapsspel som hette Mexican train som en del utav oss spelade en stund, tyvärr så vann jag aldrig :( :P

Men det var en trevlig kväll och nu ska man packa ihop inför morgondagens färd!

Likes

Comments

Rosa Bussresor, Travels/Adventures , 201672017 Sri Lanka jul&nyår

Man är inte den piggaste på morgonen när man måste vakna innan solen :S 05:30 ringde alarmet och då fick man klä på sig och packa ihop alla saker för att vara redo för avfärd 06:00.

Det tog cirka en halvtimme för bussen att åka till staden Bandarawela där tre minibussar väntade på oss för att ta oss den resterande sträckan på 1,5 timme till Horton Plains National Park. Den sträckan sov jag, delvis för att vägen var överdrivet kringlig och krokig och för att man var trött så tidigt på morgonen ^^

Vädret var väldigt dimmigt med lite regn till och från men naturen var ändå fantastiskt vacker!
Något att ha i åtanke skulle ha varit att ta med sig ett par långbyxor men med den informationen jag hade fått gick jag i shorts men jag hade åtminstone min luvtröja :p

Innan man kunde börja vandra blev allas väskor kollade efter plast, tändare och dylikt dimman inte fick ha med sig in. Då man vet hur vissa turister beter sig förstår man varför de har en sådan stor kontroll.

Vandringen var cirka 7 km enligt min klocka och tog för mig ungefär 1,5 timme att gå.
Längs med stigen stannade man för att njuta av naturen, se ett vattenfall och "World's End". I början av vandringen hade jag sällskap men efter att ett gäng turister blockerade stigen smet jag förbi alla och tappade sällskapet. Jag gick i min egna snabba takt och lyssnade på lite musik samtidigt och träffade ibland på några som hade valt att gå vandringen från motsatta håll istället :)

När jag var tillbaka till startpunkten glömde jag bort vart alla skulle träffas så jag stannade kvar vid kontrollen och stretchade tills ett igenkännande ansikte dök upp ^^

Blev en väntan på ungefär en timme tills de sista personerna hade vandrat klart och då kom en glad Andreas som tydligen hade skakat hand med Sri Lankas primärminister.

Den långa resan tillbaka till Bandarawela sov jag igen och när jag vaknade var det dags för lunch!

Jag och tre andra resenärer bestämde oss för att äta street food och behövde inte gå långt innan vi hittade ett ställe och beställde lite blandat gott med chillisås till ;)
Tror att den lunchen var bland dem godaste jag har ätit på denna resa och med mat, dricka och inkluderat dricks blev det 100 rupee var vilket är cirka 7kr.
De var så trevliga på det lilla stället och fixade så att vi kunde sitta inne i deras "kök" och gjorde sedan te till oss alla under tiden vi åt. ^^

Proppmätta gick vi därifrån och köpte sedan lokalt snacks för att ha under resans gång, köpte tre stora påsar för 300 rupee så denna dag har man inte spenderat mycket pengar på ;D

När vi möttes hela gänget sedan gick vi gemensamt till bussen som körde oss till vårt nya hotell i Ella som hette Country Comfort Inn.

Resten av dagen tog man det mest lugnt, några resenärer hade köpt olika ölsorter och hade hemlig ölprovning för att komma fram till vilken öl som var den godaste. Tur nog eller nått så var det den ölen som alla hade druckit under hela resan "Lion".
Jag satt mest vid sidan om och försökte plugga :P

Vi fick en trevlig trerätters middag sedan på hotellet och när alla var klara gick många ut för att prova de lokala barerna...förstår inte hur de orkar efter denna dag.
Själv ska man kanske få lite mer studier gjort innan man går och lägger sig :)

Likes

Comments

Rosa Bussresor, Travels/Adventures , 201672017 Sri Lanka jul&nyår

Med avfärd klockan 07:30 åkte vi ifrån Kandy och körde mot Ella!

Vårt första stopp blev i Gampola där vår guide var så fantastisk och lyckades hitta till ett barnhem som två bröder på resan var adopterade ifrån. Hela gruppen fick följa med men vi höll oss i bakgrunden när killarna blev guidade utav en kvinna på hemmet.
Jag kan inte förstå riktigt vilken känsla det måste ha varit för dem men besöket väckte lite egna tankar och funderingar över min egna bakgrund. Jag är så glad för deras skull att de fick se och uppleva detta.
Med min kunskap vet jag att detta aldrig skulle kunna hända mig...
Tre år av mitt liv har jag inga minnen eller någon aning om vad som hände. Det är otroligt diffust om vart jag kommer ifrån då människorna från barnhemmet lämnade mig på hotellet där mina föräldrar bodde och de inte fick besöka stället. Hjälper inte heller att jag kommer från en stad med cirka 14 miljoner invånare.
Jag gick tillbaka till bussen lite tidigare än de andra, kände att jag inte ville "förstöra" denna upplevelse och hade en känslomässig konversation med en annan resenär i bussen.

När bussen åkte vidare stannade jag bak i bussen och vilade fram tills vårt nästa stopp, vilket var till en tefabrik! :)

Intressant att se hur de olika tesorterna framställs, framförallt när man var i tebranchen en kort period ;)
Efter rundturen fick vi även prova lite te, personligen gillar jag inte de sorterna som vi fick smaka på men jag vet att min mamma gör det så jag köpte ett litet paket till henne ^^

Vi åkte inte långt sedan förens vi stannade till för att äta lunch på Ramboda Falls hotel som med namnet hade en fin utsikt över ett vattenfall.

Jag var inte så hungrig så jag delade lite på en rätt med en annan resenär ^^

Bussfärden till Ella var väldigt kringlig och krokig så jag sov för det mesta under resan för att slippa åksjukan.
Det blev ett stopp där alla gick av i Nuwara Eliya för att ta en promenad i staden. Jag stannade i bussen och följde med till "the meeting point", blev inte sån lång väntan ändå.

När alla var tillbaka till bussen fortsatte resan!
Det tog ett tag men till slut var vi framme i Ella, vägen upp till hotellet var väldigt brant så alla fick gå av och gå upp för vägen... bussen lyckades inte ta sig upp men de fixade en minibuss som körde upp allt bagage :p
Nu var vi framme på Heaven's Edge, eller åtminstone hette hotellet så ;)
Här fick vi alla välkomst te i väntan på att väskorna skulle lyckas ta sig upp hit. Några gick och doppade sig i poolen och Andreas gjorde sitt klassiska magplask ;P

Fantastisk utsikt över dalen och jag och min rumskompis fick ett rum på högsta våningen där utsikten inte heller var så pjåkig ;)

En dusch med lågt tryck blev det innan middagen.
Ringde och kollade statusen hemma lite snabb och har precis ätit middag nu, var buffé som det bjöds på ;D

Ska nog sova snart då det är en otroligt tidig morgon man har framför sig!

Likes

Comments

Rosa Bussresor, Travels/Adventures , 201672017 Sri Lanka jul&nyår

Denna dag har varit otroligt lång men det mycket roligheter!

Vi började med att åka iväg klockan åtta på morgonen mot Hanthana bergskedja.
Inför denna vandring hade guiden sagt att långa byxor och tröja med långa ärmar skulle vara bra för denna terrängen. Det stämde definitivt, jag är otroligt glad att jag bar mina lång byxor och min tunna hoodie då vissa delar av vandringen bestod utav gräs som var längre än mig själv xD

Tuff vandring var det men en fantastisk natur och utsikt från de olika topparna fick man. Vår guide var inte 100% på vägen så han ringde en lokal kille som följde med oss hela vägen som var rätt trevlig. Den killen gick alltid först och jag hakade på strax därefter, gillar att hålla tempot så gott jag kan ^^
Helt plötsligt när vi nästan var på toppen, resten av gruppen var en bit bakom oss och då kom en gigantisk svärm av bin surrandes! Visste inte vad man skulle göra förens den lokala killen sa till mig att huka/gömma mig, vilket jag gjorde tills att de försvann :S
När resten av gruppen var ikapp var svärmen borta och en utav resenärerna lite besviken att han hade missat det...då kunde jag retas med honom lite ;P

Framme på toppen vilade alla och tog en del utsiktsbilder innan vi började den långa och roliga vandringen neråt!
Vandringen neråt bestod först av gigantiska gräs och vass som ibland snärtade en i ansiktet och blev sedan till en fantastisk djungel där man var tvungen att ta hjälp utav linorna och träden i sin omgivning för att ta sig ner utan några större risker. Den miljön var perfekt för mitt klätterapa beteende ;D

Ute ur djungel började sedan en lång vandring på asfalt för att ta oss till vägen där bussen var parkerad.
Idag nådde jag definitivt mitt mål på 15000 steg ^^
Lustigt nog frågade den lokala killen om mitt nummer och dagen planer men "tur" nog var hela den planerad och min svenska nummer var inte lika roligt :P

Äntligen framme till bussen åkte vi gemensamt till hotellet, några utav oss bestämde träff för att äta lunch på stan för att sedan gå omkring på de olika marknaderna.
Idag blev det indisk mat som inte skiljer så mycket från Sri Lankas men det var gott och rätt billigt :)

Därefter följde en otroligt rolig marknads upplevelse! Jag började med att kolla på tyger och lyckades hitta ett fint créme färgat linnetyg som kostade 500 rupee/meter.
Det tygstycket jag hittade var tydligen 14 meter men i mitt huvud kom jag fram till att jag endast behövde 10 meter.
De tyckte självklart då att om jag ville ha 10 kunde jag köpa hela stycket men jag var fast vid att om jag skulle köpa allt, då var de tvungna att göra ett bättre pris för mig. Alla deras tyger var egentligen fasta priser men efter många om och men fick jag ner det och avrundade till 6500 rupee för hela stycket, ungefär 400kr vilket man kan få cirka 2 meter linnetyg hemifrån.

Med allt det dealandet tappade jag och Joan resten av vår lilla grupp, men en man i ståndet bredvid förklarade vart de hade gått så vi gick till matmarknaden bredvid och mötte upp dem.

Blev lite småsaker köpta där innan vi gick tillbaka till "textil marknaden" där jag ville ha en sjal och några andra ville kolla på tyger och fiskarbyxor.

Min sjal som jag ville ha var inte det lättaste att få tag på, hela tiden tog de fram antingen fel färg, fel mönster eller fel material. Jag var bestämd och sa exakt vad det va jag letade efter och till slut sa jag att jag ville ha "den" sjalens material men en annan färg. Mannen fick gå omkring en del till andras stånd innan han hittade min sjal och när den var funnen, då började prisdiskussionen dra igång. Fick ner det från 3000 till 2400 och därefter kommenterade jag hur ändarna på sjalen inte var sydda, han sa att det kunde jag fixa hos en skräddare men jag tänkte inte köpa den om inte sjalen blev fixad direkt och för samma pris. Vi gick till en skräddare som sydde ändarna och till och med där fick jag förklara hur han skulle göra det så att inte tyget skulle fransa sig :P

Efter allt detta började dealandet med Joans tyg, han ville köpa ett tyg som de kunde sy en enkel sarong/fiskarbyxor utav. Han hittade ett tyg som han gillade men berättade för säljarna att beslutet var mitt a.k.a. "The boss". Som med mitt egna tyg tog jag ut en bit tråd för att kolla kvaliteten på materialet, lite roligt för det enda säljarna kunde göra var att titta på då deras expertis inte var lika hög ;)
Jag berättade att kvalitén var bra och då pratade de om pris. Han godkände det och sedan mätte de av honom, men eftersom det var mindre tyg som behövdes användas var jag på säljarna och krävde ett bättre pris, vilket han fick ^^

Alla gick nöjda ifrån marknaden och strax därefter mötte vi vår guide som skulle ta några utav oss till "Tooth relic temple". Riktigt häftigt upplevelse att få se så många troende åka dit för att se denna "tand" och be om välsignelse.
Från guiden fick vi varsin lotusblomma för att kunna ge som en "offergåva". Denna symbol kunde översättas som ungefär "denna gåva är inte stor och jag vet att dess livstid inte är lång, likaså min egen men detta är vad jag kan ge". Riktigt fin filosofi enligt mig och hela denna upplevelse var otroligt!

Efter detta åkte vi med resten av gänget till ett trevligt middagsställe och åt gott innan vi åkte tillbaka till hotellet för att vila ut oss inför den tidiga dagen imorgon ;D

Likes

Comments