Ut med det gamla och in med det nya!

Under år 2016

Gillat min vardag, förutom när man har PMS och allmänna hormonproblem

Klarat mig till andra året på utbildningen, YES

Hittat jobb/praktik på världens bästa kontor, PARTY

Varit i Danmark, (Odense & Köpenhamn) o hälsat på sis är hon pluggade där

Välkomnat Bob in i mitt liv

Spenderat sommaren i Vasa

Åkt på date till Paris

Tagit en sista minuten själv till Fuerteventura (bästa valet någonsin, kommer att göra det till en tradition)

Festat i en limousine, med galna mäklare..💛

Ja listan kan göras lång, men med detta i bagaget välkomnar jag nu år 2017!


  • Vardag

Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

View tracker

Höstens/vinterns favvo soppa - broccoli & palsternacka

Birthdaykid!

& Julia fixa världens bästa Söndagssnacks till oss!

Likes

Comments

Fick för inte så länge sedan en fråga angående utbildningen jag går på Kungliga Tekniska Högskolan och hur tidskrävande den är. Så tänkte dra ihop ett kort inlägg om det nu samtidigt som jag sitter här på en föreläsning var vi för tillfället håller på att behandla Anläggningslagen.

Utbildningen, Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling, är ett 3årigt kandidatprogram. Varje år är indelat i 4 perioder och om man inte väljer att lägga till någon kurs (eller måste gå om en kurs) har man vanligtvis 2 kurser per period som sträcker sig i ca 2mån.

Föreläsningarna är oftast inte obligatoriska, vilket betyder att du inte behöver vara i där utan kan plugga på egen hand om man så vill/kan. Finns några enstaka kurser som kräver närvaro till en viss procent.

Hur mycket tid själva utbildningen tar är till stor del beroende av hur man är personligen i skolan och hur höga krav man ställer på sig själv. Har många i klassen som lägger ner väldigt mycket tid på skolan och så har vi de som lägger ner så lite tid som möjligt. Många har jobb eller deltidsjobb. Och eftersom jag redan nu vet att jag kommer att välja inriktningen fastighetsförmedling så kör jag praktik nu samtidigt som skolan (eftersom 10 veckor praktik krävs för att kunna bli reg. fastighetsmäklare).

Praktiken är ju mycket flexibel och det är just därför det fungerar så bra för mig att göra både och just nu. Skulle kanske inte rekommendera att har ett jobb var det är vääldigt strikt med tider osv. Eventuellt helgjobb då.

Ärligt sagt lägger jag ner väldigt lite tid på skolan, har inte toppbetyg då heller, men klarar mig hur bra som helst och tar ingen stress om jag inte presterar bäst, bara jag blir godkänd. Då är jag nöjd. Så själv skulle jag säga att utbildningen inte är så tidskrävande. Dock kan man sitta en hel dag med plugg om man vill. Det finns att göra, så att säga. Men det går även hur bra som helst att göra det snabbt och effektivt, som jag föredrar. Inget slöseri med tid här inte! 😄

  • Vardag

Likes

Comments

Kickoff med skandiamäklarna o lite Lambos i omgivningen

Bob får också vara med o jobba ibland

Ev weekend med bästa Nadde i staden ♥

Catchup över lunch med saknade Fanny

Fika fredagar på söder och office!

Likes

Comments

Likes

Comments