Just i detta sitter jag på gymmet och väntar på samtalet som vi ska ha. Vi ska bara stämma av hur allt går osv. Efter det ska jag träna, beroende på hur jag känner så får vi se om jag kör 30-45 min. Jag hoppas jag orkar 45 men kan inte lova någonting pga knät. Efter det ska jag hämta ett packet och sen ska jag hem och ta det lugnt ett tag. Funderar på att få ut och gå lite senare men får se.
Bemanningen ringer nog idag också så då får vi se hur jag ska jobba också. Nackdelar med att vara timvikarie man kan inte planera ordentligt.
Ha det bäst!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nemen hallå där!
Jag försvann i sådär 2 månader men jag har haft en stor svacka som jag inte kunde ta mig ur och jag mådde bara sämre och sämre så jag bestämde mig för att ta en paus i från allt.
Man kan väl säga att det har hänt en hel del sedan jag var här sist.
Jag har börjar träna och gå ner i vikt. Går på itrim och tränar och följer deras viktminskningsprogram och jag är super nöjd än så länge. Jag har hållit på i lite mer än 6 veckor och har gått ner över 10 kg. Det ska bli en ny in vägning i morgon så då vet jag hur mycket jag har gått ner exakt. Viktminskningsprogramet går till så att jag endast får äta måltidsersättningar och jag får endast äta 800 kcal per dag. Då ska jag även träna 3 ggr i veckan och det går bra än så länge. Det är riktigt jobbig att inte få äta någon "riktig" mat men efter ett tag så går man in i sin egna lilla bubbla men det kan vara ett helvete i mellan åt. När jag är klar med 12 veckor av att bara gå på ersättningar kommer jag få äta ett riktigt mål om dagen och resten ersättningar. Detta kommer jag köra tills jag har kommit ner till min målvikt och tills jag känner att jag mår bra. På hästfronten mår buggen bra. Han fick en liten skada i hoven men har blivit bättre så han är igång och tränas. Nordsvensken däremot har det inte riktigt gått som planerat. Hon fick antagligen en spark på knät och fick en svullnad på knät som har gått ner väldigt sakta så hon ska ta det lugnt nu så vi får se hur när vi kan komma igång och träna igen. Hon skrittas för tillfället men hon har inte ont eller ömmar inte.
Har ni frågor angående någonting så kommentera bara så ska jag svara så gått jag kan.
Hoppas ni mår bra och har det bra.
Ha det bäst!

Likes

Comments

Idag äkte jag ut till nordsvensken trots att jag var väldigt trött och hängig men det blev bättre när jag väl kom igång. Hon ville inte kom in från hagen utan började buss runt och leka med mig. Vilket jag inte hade lust med då och det slutade med att jag spärrade av hagen då det inte slutade och jag hade inte all tid i världen. Det slutade i att hon ramlar för att hon lyckas snubbla ordentligt och lyckas även dra av en fram sko så det blev ingen ridning utan det fick bli mys. Vilket jag inte sa nej till för hon är helt underbar att borsta och mysa med för hon uppskattar det så mycket. Gick sedan till busstationen från stallet vilket är dryga milen så jag har haft mitt kondis pass för dagen där.
Annars har jag inte gjort så mycket. Mest legat och vilat och pratat med min bästa vän i drygt 2h vilket alltid är lika kul.
Ha det bäst!

Likes

Comments

I lördags jobbade jag och blev otroligt trött efter det men det var en bra dag med saker att göra under dagens lopp. I söndags red jag pricken på söndagsdressyren och det helt OK. Han bar väldigt stark och jag hade väldigt ont i ryggmuskelerna så jag kunde inte sträcka upp mig när jag satt ner i traven och det gjorde så det blev väldigt många missförstånd mellan honom och mig men han skötte sig ändå.
I måndags var jag ledig och då bestämde jag mig för att åka ner till min bästa vän i Norrköping. Hon visste dock inget vilket gjorde allt bättre. Hon verkade vara glad över att jag kom ner och jag har nog aldrig mått så bra mentalt på länge som när jag jag fick vara med henne. Hon betyder verkligen allt för mig. Men ju längre kvällen gick fick jag pulserade huvudvärk vilket senare leder till yrseln som jag har men jag ignorerade det och det fick jag ångra kan jag säg. Jag började yrsla jätte mycket så jag knappt kunde se framför mig. Hade vi inte suttit i en bil hade jag nog svimmat av. Det tog 10-20 min innan det släppte helt och jag var helt slut efter det och dessutom höll jag på att bli förkyld så ja. Hade jag kunnat hade jag stannat hos henne men jag var tvungen att åka hem igen p.g.a jobb dagen efter men det var svårt att säga hejdå.
Igår jobbade jag och det började bra med att jag inte hade någon röst. Eller jag hade röst men inte mycket men fick mer och mer tillbaka rösten ju mer dagen gick. Allt gick bra tills klockan blev runt 11 då jag fick pulserade huvudvärk och började må riktigt illa och blev även kritvit i ansiktet. Så fick lägga mig och vila och sen blev allt bra igen och allt blev som vanligt. Läste att man kan få dessa p.g.a biverkningar av medicinen så ska ta upp detta med läkaren. Idag vaknade jag upp med 0 röst och en hals som brann av smärta + feber. Så jag blir inne och vilar hela dagen idag och i morgon också. Skulle egentligen till sjukgymnasten idag men det går magsjuka nu så blev inget där.
Ska ut till nordsvensken i morgon är planen men som jag mår just nu vet jag inte om jag orkar. Får se i morgon.
Ha det bäst!

Likes

Comments

Well där försvann jag i några dagar.
Jag har inte riktig haft ork eller tid att lägga på bloggen under dessa dagar men ska försöka summera denna vecka lite kort.
I onsdags jobbade jag igen och det kändes ändå helt OK och jag var jätte glad att jag fick träffa mina underbara kollegor igen och jag kände mig verkligen välkomnad tillbaka efter 1,5 veckas vila och kaos. Var även upp till labb och lämnade det sista av samlingen så jag var av med skiten.
Torsdagen var jag bara i stallet hos nordsvensken och jag valde att skritta och trava lite på banan. Gick helt okej, hon var ganska stark och tjafsade en hel del men hon gav sig tillslut.
Idag var jag också till nordsvensken och tanken var att jag skulle rida ut på vägarna men jag har på något vänster lyckats sträck en muskel i ryggen så jag bestämde mig för att rida i hagen. Hon var verkligen super fin idag och hon var jätte pigg men lyssnade ändå bra. Hon var arg i början men jag lät henne va det en stund och sen gick det över. Hon vart någorlunda trött och jag vart helt slut och alla mina muskler på överkroppen är ömma för jag la på ett kol till att jag skulle orka sitta emot när hon bestämde sig för att försöka dra. Jag orkade sitta emot men i slutet orkade jag inte lika mycket så då blev det att rida på 8:or så hon fick jobba och då blev hon super fin.
I morgon ska jag jobba dag så jag kommer hem vid 4 ungefär och på söndag ska jag rida dressyr på en ridskolehäst.
Jag hade hoppats komma iväg på röntgen under nästa vecka men då ringde läkaren och sa att remissen har blivit fel skickad så det kommer ta ännu längre tid och sen ska jag också till klinfys och det tar också sin lilla tid. Troligen nya prover om 2 veckor igen om det inte redan sker i nästa vecka vi får se.
Ha det bäst!

Likes

Comments

Denna dagen kommer vara rätt händelselös. Ska upp till labb nu på morgonen och lämna första delen av allt samlande. Lika bra att lämna det nu eftersom jag inte kommer få plats med den tredje dunken om graderna skulle sjunka på mot -2 igen. Efter jag har varit där blir det hem igen och fortsätta med samlandet tills i morgon.
Funderar på att gå lite på stan efter att gått med det till labb men får se om jag orkar vänta tills stan öppnar får se lite.
Ha det bäst!

Likes

Comments

I helgen blev det mycket stall och sen har jag varit väldigt trött och orkeslös och samtidigt knappt sovit något. I lördags blev det att rida i hagen eftersom det var fortfarande mycket is där vi tänkte rida. Hästen var duktig och lagom pigg för engång skull. Hon bjöd på ett bock språng också haha. I söndags hade herr bugglo och han har lyckas blivit sparkad så han hade ett sår som hade blivit lite infekterat och svullet men det såg bra ut igår. Vi gick lite i ridhuset i ca 30 min. Jag tycker att han bara blir mer och mer avslappnad när jag går med honom och det märks att han äntligen börjar lita på mig allt mer. Och ja jag har varit skötare på honom i 2,5 år men han är ju lite halvt speciell och det är därför jag älskar honom så mycket som jag gör.
Denna vecka är tanken att jag ska komma igång och jobba igen efter 1 veckas ledighet. Onsdag kväll och lördag dag blev det denna vecka eftersom det var bra bemannat. Tycker det blir bra nu när jag ska vänjas in på ny medicin. Jo just det på tal om det. Var på labbet idag och tog lite fler prover men nu ska jag samla urin också i 2 dygn och det har inte läkaren sagt någonting om eller att jag skulle vara fastande tills att proverna va tagna men det förstod jag någonstans ändå. Så nu får jag inte ta medicinen först på onsdag. Vad ska jag säga?
Jaja jag får väll stå ut tills detta är över.
Ha det bäst!

Likes

Comments

Panikattack no.3 denna vecka. Fan att dem aldrig slutar att håna mig! 'Ne nu har du mått bra i en dag nu ska du få må dåligt igen'. Depression stick bara till helvetet eller var som helst bara låt mig va! När jag äntligen trodde jag skulle få bli bra och få må bra så drar psyket ner mig IGEN. Fast varför är jag förvånad?
Idag har dagen varit rätt händelselös. Har bara varit trött och ville bara låta denna dag gå förbi. Var på Ätstörningsmottagningen idag och vi pratade lite och sen åkte jag hem igen. Ska tillbaka till läkaren 10 februari för checka blodtrycket och göra lite andra undersökningar så man kan börja utesluta ännu mer. Och när jag hade varit hemma i 1h så BAM en panikattack. Mår bättre för stunden just nu ihelafall men det kan vända snabbt så som det är just nu.
Ha det bäst!

Likes

Comments

Jag var ute i stallet vid 10.20 ungefär och då var även ägaren ute och de skulle testa och släppa ihop två hästar. Nordsvensken som jag rider tyckte inte om det eftersom hon går ihop med hennes mamma i vanliga fall men nu skulle mamma gå tillsammans med en annan häst i några timmar och det gillades inte. Jag tog in henne med hon gnäggade efter sin mamma och var orolig men så fort vi kom ut och red släppte hon det för stunden. Det gick helt okej att rida idag. Var sådär trött igen och orkade knappt någonting så det blev ett skritt pass med lite trav på en åtta så jag kunde ha kontroll över henne utan att hon flög iväg i full trav. Hon var väldigt fin till och från och det är jag nöjd med.
Ska även rida henne på lördag då jag och en till tjej ska rida ut efter det är plus grader nu och kommer fortsätta va det. Det ska bli väldigt roligt att få komma ut och förhoppningsvis kunna galoppera i skogen.
I morgon blir det bagargatan och kanske till stallet efter det. Får se hur jag känner och hur mycket jag orkar efter jag har på bagargatan.
Ha det bäst!

Likes

Comments

Torsdag idag och det innebär att jag ska till nordsvensken. Eftersom det har varit plusgrader så tror jag att ridbanan är ridbar så planen är att jag ska rida på den i skritt och trav. Vågar inte riktigt galoppera p.g.a resten av isen och de övriga underlaget.
Nu har också utredningen startat av mitt blodtryck och ännu mer prover ska tas på måndag men får inte ta medicinen innan dess. Röntgen ska även göras men har ingen tid till detta ännu eftersom detta räknas som akut. Vilket det egentligen är men hey jag är ingen läkare.
Ha det bäst!

Likes

Comments