”Tänk om han inte känner samma sak?”
”Jag vill inte såra han”
De två meningarna jag själv sagt och fått höra de senaste veckorna. Men vad är det egentligen som hindrar en från att “come clean” om vad man känner och tycker? Vad vinner du på att inte säga sanningen? I slutändan egentligen ingenting, du kanske till och med förlorar på att inte säga sanningen. Det är ju egentligen det enda människor vill ha, sanningen. Och oftast leder att undanhålla sanningen till att människan blir med sårad.
Jag försöker att alltid vara ärlig om vad jag känner och tycker oavsett om det sårar. Nånting jag däremot är dålig på är att vara ärlig om jag vet att jag själv kan bli sårad, vilket inte är konstigt, för varför skulle jag inte skydda mig själv? Men gud vad jag förlorar på det, på att inte vara ärlig med om vad jag känner för en annan människa. För det mesta är det just det jag inte är ärlig om. Rädslan över att se ut som en desperat idiot.
”För tänk om han inte känner samma sak? Och om han inte gör det vad gör jag då?”

”Men tänk om han känner samma sak då? Och du bara står och håller käften?”

Då har ju jag obviously förlorat på att inte vara ärlig.
För vad är egentligen bäst i längden? Att jag går runt och mår dåligt för att jag håller allt inom mig i flera dagar/månader/år och tillslut blir sårad, eller att jag är ärlig och mår dåligt bara för stunden om det skulle skita sig.

”Jag vill inte såra han”
Oavsett vad det handlar om så kan jag garantera att sanningen är det som sårar minst, att vara helt ärlig från första början. Det hjälper inte att ljuga eller undanhålla sanningen, för allting kommer fram i slutändan. Och att veta att någon har ljugit eller undanhållit saker från en är nog det som sårar mest.

Hur klyschigt det än låter så varar ärligheten alltid längst.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vad du gör och vad du säger till mig. Vad du gör och vad du säger till andra. Vad andra gör och vad andra säger till mig. Vad andra gör och vad andra säger till dig.
Det blir rätt förvirrande eller hur?
Man börjar tvivla rätt lätt.

Kommunikation och tillit, nyckeln i en relation.
Så vad är det som är så svårt med att kommunicera och lita på varandra?
Så många gånger som man har blivit brevuggla i nån annans relation för att kommunikationen och tilliten inte finns där. Eller så många gånger som man har gjort någon annan till sin brevuggla för att nån vägrar kommunicera och vara ärlig mot en.

Vad hände med att prata direkt till en person? När började man gå genom andra för att man vill få reda på nånting om nån annan?

När slutade man vara ärlig mot varandra?

Likes

Comments

”New Year, New me!”
Ehm nej?
Är inte det den mest töntigaste och äckligaste meningen i hela världen? Varför krävs det ett nytt år för att det ska ske en förändring i ens liv? Varför skjuta upp lösningar till grejer man inte är nöjd med till det nya året? Är inte det att förstöra för sig själv ännu mer. Man drar ju bara ut på lidandet, och det är väl ändå det mest dummaste man kan göra.
Vill du förändra nånting i ditt liv GÖR DET NU! Sitt inte och vänta på att det nya året ska ”motivera” dig, ta tag i dina jävla problem och motivera dig själv!
Där har vi en annan sak som stör mig enormt mycket. Folk som klagar på sin jävla problem hela tiden men så fort man försöker hitta en lösning eller försöker ta tag i problemet så backar de. Varför gör folk så? Är det så att de sitter och skriver ner alla de här tipsen och lösningarna och sparar dem till det nya året? För ofta har jag varit med om att de människor som gör så även är de människorna som använder frasen ”New year, New me!”.

Likes

Comments

Tvivla aldrig på dig själv när det kommer till vad andra gör mot dig! Det är aldrig du som är idioten i en situation där du inte har gjort något fel. Och om du väljer att vara en idiot tillbaka då är det fortfarande inte ditt fel. Om en idiot väljer att bete sig illa mot dig, så ska även den här idioten kunna ta att du gör samma sak tillbaka.
Men du är inte heller svag för att du låter nån vara en idiot mot dig. Du är inte svag för att du går tillbaka till nånting som skadar dig.
Och du är inte svag om du fortfarande bryr dig.
Det är inte nice att vara en robot utan känslor.

Bli aldrig en robot utan känslor.

Likes

Comments

”Hur går det med kärleken?” den får jag höra varje gång jag pratar med morsan, blir lika irriterad varje gång, men då tycker hon tydligen att jag ska ”skärpa mig”. Men vad är grejen med att man hela tiden måste vara i ett förhållande? Jag har en massa vänner som hoppar från relation till relation hela tiden, som har haft nya pojkvänner hela tiden enda sen de var små. Nu under nyår satt jag och pratade om det här med nån random tjej jag träffa på festen jag var på och hennes svar var att kalla dessa tjejer för ”horor”. Jag reagerade på en gång, för visst är det synd att man blir stämplad som ”hora” för att man hoppar från relation till relation hela tiden? ”Hon har ju varit med alla! Tror hon aldrig varit singel, klarar hon sig inte själv eller? Jävla hora” hur ofta har man inte hört nån säga det om en annan tjej egentligen?
Jag kan i för sig inte själv relatera till varför man hoppar från relation till relation hela tiden, för jag har aldrig riktigt varit den som har gått in i relationer. Mostly because I’m a fugly bitch.. nej men jag har alltid varit så jävla fokuserad på mig själv hela tiden, på att jag ska hitta mig själv och bli självständig som människa, kunna leva med bara mig själv eftersom att i slutändan så är ju du den enda människa du själv måste leva med. Men folk tycker ju inte heller om när man säger det så fort de frågar varför man är singel, ”att du ska hitta dig själv är bara en ursäkt”. Vilket i för sig inte förvånar mig för hur ofta har folk inte använt den ursäkten när de inte vill såra nån eller inte vill erkänna att de inte är i ett förhållande för att de vill kunna knulla med vem fan de vill (vilket vissa människor verkar göra ändå även fast de har en partner).
Och där har vi en annan sak, otrohet. Vissa kallar det ett självskadebeteende, andra kallar det ren idioti. Ofta när jag frågat folk varför det varit otrogna så har svaret varit att de är/var osäkra på sig själva och dumma i huvudet, så själv tror jag att man skulle kunna kalla det för båda sakerna.
”Varför går man in i en relation om man ska vara otrogen?” tror svaret på den fråga är densamma som varför vissa människor hoppar från relation till relation. ALLTING HANDLAR OM OSÄKERHET! Jag har jätte många kompisar som hoppar in i nya relationer hela tiden för att de är så jävla osäkra på sig själva, för att de inte klarar av att vara ensamma, för att de alltid har fått höra att ett förhållande gör en människa hel. Att man inte kan leva med sig själv resten av sitt liv, för det är inte så världen funkar. Och då börjar jag tänka på den där frågan igen, ”hur går det med kärleken?” Är inte det egentligen världens mest onödigaste fråga? För om vi inte hade haft den här jävla förhållande hetsen som vi har, om vi lärde folk att du inte behöver nån annan för att känna dig hel, hade folk då varit lika osäkra?

Likes

Comments