View tracker

jag mår skit igen. Mina föräldrar tror att så fort jag gjort ett själv mordförsök så kommer jag ta snabbaste efterkommande chans att göra det igen. Så fort jag glömmer berätta att jag går iväg så tror som att jag kommer begå självmord.

Som idag så har jag haft en jätte bra dag med Mathilda. Vi sa igår att vi skulle gå på stan och retunera ett par byxor. Så jag glömde att berätta för mina föräldrar att jag fick ut på grund av att de hade fått ut i och var inte i huset. Jag fick som vanligt ner på stan som man gör men utanan att tänka på de.

Jag gjorde de jag skulle men sen så ringde de och var skit oroliga, de trodde  att jag smitit och lagt mig på tågspåret eller något. Hur realistisk är det?? De är så korkat att de tror de. Men jag förklara att jag glömde att berätta, så de löste sig.

När vi kom hem så tänkte Mathilda på om vi skulle få en utskällning för att vi lämnade Huset utan att säga. Det fick vi inte men det första de fråga va om jag gåt in på ett apotek och köpt något som jag kan ta livet med.

Så nästa gång jag går utanför dörren kommer jag göra d som dom tror att jag ska göra. För om de ändå tror att jag får ut och tar droger så kan jag väll likaväll göra de om dem behandlar mig som det.

Likes

Comments

Jag hade dom stunderna då jag mådde som värst och jag hade en sån smärta i mitt psykologiska mående. Förut tog jag den lätta vägen och göra smärtan ytlig genom att göra illa sig själv, men allt mer insåg jag att det fortplantar sig.

Jag kommer alltid komma ihåg första gången jag tog upp ett vast föremål och skulle göra illa mig. Jag kommer även ihåg hur svårt det var, det är inte mänskligt att göra illa sig själv. Det är ju en sak att göra illa sig av misstag men att medvetet göra illa sig. Jag stod länge och tänkte "vad fan ger jag mig in i"

för jag tror att när man passerat den mänskliga instinkten om att inte göra illa sig själv. Då är man omänskligt, man är i ett destruktivt beteende. Man mår då dåligt på insidan så man ska kunna dölja sig genom att vissa utsidan.

Jag fick ofta höra "hon gör get bara för att få uppmärksamhet". Då frågar jag till er som tror så? Tror ni att man vill ha ryktet som "hon som cuttar sig", NEJ det vill man verkligen inte.

Det ända man vill är att vissa sin sårbarhet, snälla jag mår inte bra utsätts mig inte för massor av konflikter och hat. Men oftast är det exakt den reaktionen man minst vill ha. Ens "vänner" sviker en och man får hat folk stirrar på en som att dom aldrig sätt ett sår i hela sitt liv.

Jag fick en hel del hat som uttalade sig i den här formen: Mariana gud vilken uppmärksamhets hora, vem tror hon att hon är, har du någon respekt för någon?
Och ja som kommenterarerna fick man höra se och läsa.

Man gick in i en ond cirkel av ångest och självhat. Men det bara eskalerade och jag gav upp, man hamnar i dupera ångest och vill öra illa sig själv ännu mer. Tillslut är det det ända man kan tänka på.

Jag tänket på det nästan hela tiden, om jag inte hade något redskap så kollade jag ständigt i min omgivning, Glas, pennvässare, nålar, vassa föremål det blevett behov att det finnas i min omgivning bara OM. om man fick ångesten, om man fick sen lilla tanker om att göra illa sig.

Likes

Comments

Jag kämpade på i skolan men såg inget hopp i något öppnade inte upp för någon tills jag kom en tjej farligt nära. hon gick i samma klass vi hade ute så stora konflikter sen inman, men jag kommer ihåg att jag haft i tanken " kom henne inte förtära för då komet du sabba det lilla vi hade". Men jag var gjorde det, vi började umgås och hon fick mig att skratta på siktigt vi umgicks näst intill varje dag efter skolan. Varje gång vi umgicks så hade vi det jätte kul, vi båda kunde ligga på marken och garva. Men under allt så mådde jag fortfarande dårligt men hon lyckade fylla hållet i mig och hon blev som mitt allt.

Dok hade hon andra vänner som också fanns men jag hade inte det så hon upoftade sjukt mycket för mig och efter ett tag började jag ta hennes vänsakap föregivet. Vilket jag har lätt att göra med mina vänner, men det biter mig alltid i det hela.

Jag hade en period i skolan då jag var borta, sen när jag kom tillbacks och allt var annorlunda jag kom tilbaka och hade tanken att hon skulle finnas där och så. men istället så var det som att allt vi gjorde innan bara var borta, jag betyda nästan ingenting för henne. O när jag konfruterade henne så sa hon att innan jag kom tiobaks så ville skolan att jag inte skulle "special behandlas". Men då började jag fatta vår vänskaps var tydligen bara speciell behandling.

hela den grejen fick mig att åka ner till botten. Jag blev rigält hjärta krossad och den smärtan kunde inte varit värre, jag sörjde i dagar. Vägrade gå till skolan, grät hela tiden, kunde inte sova ensam, jag hade inte lust med någonting. Jag blev fick ett riktigt psykbryt. Jag kommer ihåg att så fort någon nämnde hennes namn så började jag gråta.

Jag hamnade i dessa mood


Den perioden var det värsta jag varit med om. Jag gick in i den värsta perioden i mitt liv. Jag blev tvungen att gå till BUP på grund av mina självmordsförsök.Tillslut var det BUP som råd gav oss och sa att jag bör börja om och byta skola. För mitt psykiska tillstånd inte klarade av alla minnen osv.BTW: Vill inte skuld beläggs en viss person . Det var just de som utlöste det sista men det hade förr eller senare hänt.

Likes

Comments

Jag avskyr känslan när man känner sig skyldig, att man sårat någon som kan bryr sig om. Men ibland är det bäst så, att gå vidare och se hur man klarar sig på sin egen hand. Jag har förstått att man kan inte hitta sig själv genom andra, utan man måste hitta sig själv på egen hand.

Jag har alltid sökt bekräftelse för att jag blev nedbruten genom min depressions start. Jag tappade bort mig själv jag gick från positivitet, glädje och självsäkerhet. Till en negativ, tråkig, och osäker människa.

Jag kommer ihåg att en människa i 8:an såg igenom mig, jag bad hen att säga vad hen analyserat om mig. Då sa hen att jag tappat bort mig själv och försöker hitta mig själv genom andra. När du gör någonting så får du deras uppmärksamhet och du tror att det kan bekräfta dig. Medan det är du som måste bekräfta dig själv.

Då insåg jag hur det var. Jag såg vilka jag umgicks med jag blev helt beroende av de människor som jag trodde jag var. Jag blev en del av dem för att jag inte visste vem jag själv var. Och i den perioden behövde jag det för att när jag tappde bort mig så slutade det att jag inte såg någon lifsglöd för att jag var ingenting för mig själv.

Jag såg bara tomhet, jag såg mig själv som ingenting jag skadade mig själv för att jag hatade mig själv. Jag lärde mig att hata mig själv och se mig själv som jag trodde alla andra såg på mig. Som en idiot, psykfall, dryg osv. Så i slutet var det mitt huvud som inbilda att det var så.

Jag måste hitta mig själv och göra det på min egen hand. Ingen annan kan göra det åt mig. Det är derför jag måste släpa taget om de som jag var en del av. Jag kan inte vara en del av dem medan jag hittar mig själv. Just nu behöver jag lite med ytliga vänner som jag inte låter ta över mig själv. De gamla vännerna måste jag ta bort för att kunna gå vidare med mig själv.

Det finns två som kom mig så nära att det gick för långt vi blev en familj och de blev en del av mig. För att hitta mig själv behöver jag komma bort från den jag trodde jag var, hitta mig själv och sen kan jag gå tillbaka till de och se hur det blir. Men just nu kan jag inte vara med de som "känner" mig för de vet inte vem jag är förens jag vet.

Haha. Djup text och lär ju ha upprepat mig osv. Men jag tror folk fattar va jag menar. säkert massa felstavning men jag skriver från hjärtat inte från gärnan.

Likes

Comments

View tracker

På senaste har jag känt mig i ett chill mood och inte haft så mycket att göra. Jag har pysslat mycket och varit med Mathilda. Vi har varit på bio och hängt runt lite överallt hela tiden. Hon får mig att må bra för vi hittar alltid på något galet kul!

Jag har gjort mig av med de vänner som får mig att må dåligt, vilket är skönt! Ibland är vänner som killar, man bygger upp en relation och älskar varandra osv. Men mitt förra "förhållande" fick mig att gå in i skiten.

Man måste inse hur mycket man blir sårad och fatta att man måste gå vidare. Så nu känner jag en lättnad att vara fri och ny "kär" i Mathilda.

Jag behöver dom som är lojala och inte sviker en. Mathilda är den mest lojala människan jag känner och jag älskar henne.

Likes

Comments

Känner mig så klar med detta år! Över gången från grundskolan till gymnasiet. Från gamla trygga vanor till nya obekväma, ny stan nya vänner. Gammal stad gammla vänner. Nu är vi inne på ett gammalt år och om några timmar är det ett helt nytt år, en ny start!

det är helt sjukt hur fort tiden går jag kommer fylla 17 år? det är inget speciellt egentligen men det är en "mognadshetsiffra" om ni fattar. Jag  kommer få hjälp av min behandling i Stockholm, så jag kommer kunna hantera 2017 bättre.

Gott nytt år på er! Så ses vi 2017 😊❤❤

Likes

Comments