Julen? Den betyder olika för alla, vissa ser julen och tänker bara på all stress med maten och presenterna. Och andra tänker bara på precis maten och presentera. Det finns även dom som avskyr julen, eller inte firar.

Alla ser olika på julen olika, men när jag tänker på jul tänker jag på. I år bestämde vi oss för att fira jul ensamma, bara vi 4. Annars gör vi det med släkten, men nu tror jag det var som en “julavslutning som barn". Min bror fyller 20 den 5 januari, jag blir 18 i april, så vi kommer nog inte ha likadan jul som tidigare.

Det är inte säkert att det är vår sista jul ihop men kommer bli skönt att ha lite familjetid bara vi 4 och indra (min hund). För nu kan man ha Julen precis så som man vill ha det iallafall mindre att bråka om med tanke på familjen. Man kan välja mat vi kan göra lite hur som på själva julafton.

Men julen betyder inte julafton, jag kopplat julen mycket med min släkt. För det är typ den gången man kan åka till sina kusiner o släkt.Det jag ser mycket fram emot varje jullov är att åka upp till Dalarna och hälsa på min faster, farmor och farbror. I princip hela min pappas släkt, det är så betydelsefullt.

Jag älskar stämningen och det är en del av familje släkte man kan chilla och bara umgås. Det är behövligt under julen. Att man är med nära och kära o bara slappnar av. Goda familjemiddagar med stora släkten. julen ger en samlingsplats för alla. Sen kommer vi till nyår men det kommer nog in i ett annat inlägg.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Mina tankar kring julklappar några tips på vägen, kom ihåg att inte jul stressa för mycket o tänk på det som är viktigt.

Power bank, mini fläkt, strumpor, ljusbox, badbalja (För vuxna)

Likes

Comments


Alla dom varma dagar man bara va på stranden med en bra spellista i högtalarna med en kall dricka i handen, med syn över havet. Ingen stress ångest bara njuta i stunden.

Jag kan inte nog tacka mina föräldrar för att dom gjorde en liten investering i nybyggd bostad, med infinity pool på taket med havs utsikt. I en lite liten by med få affärer.

Det jag gillar där är framför allt är ljuset som finns. Det är inte bara sol det är liksom lycka som strålar, här är det mest moln.

Jag saknar även som underbara dagarna man gick ut på kvällen och det fanns folk ute sent för man behövde inte gömma sig i mörkret. Om man är ute på stan kl 23 så finns det bara vissa människor. Men där så fanns alla barn vuxna gamla.

Jag vet inte hur jag ska förklara det men jag hör inte hemma här i Sverige. iallafall på hösten för nu är vi i den värsta perioden... så vill bara tänka på allt positivt där.

och det bästa är att jag vet att det finns att vi har ett ställe, det finns ett "happy place "

Likes

Comments

varför hatar man vissa människor? asså det finns bara ett inre hat det är liksom större än vad det behöver vara. Det finns en person som jag hatat i flera år de va från början för att hen var "populär" och på den tide då jag ville dö så, hatade ja för att få hat tillbaka och må dårligt och sen ta självmord.

Men då lyckades jag bygga upp ett hat mot personen och jag fick som jag ville. Hen blev en anledning att jag stod på rälsen en gång, men efter det så har det bara eskalerat. Jag kan inte klandra hen att hen hatat mig jag var jävligt dryg på den tiden.

Men nu är det bara jobbigt jag måste ändå se det positiva, hen skulle gått den linje / gymnasiet så jag började kolla på andra alternativoch nu har jag det så mycket bättre. Trots det så lever hen och jag måste leva med att kunna träffa på personen osv.

Önska jag bara kunde släppa hatet och hen också för jag är så trött på att vara arg hela tiden. Fast någon gång i framtiden vet jag att det hen kommer vara långt borta i mitt liv, men hen kan inte försvinna. Det är som en förbannelse som aldrig försvinner.

Likes

Comments

Alla vänner man har ger man något och man tar något. Jag har varit väldigt orättvis när det kommer till en person som jag egentligen behandlat ganska fel.

Hon fanns där för mig trotts att jag inte gjorde det för henne, hon älskade mig oavsett att det var emot alla dom "sociala reglerna". Men jag kunde inte se att hon verkligen gillade mig, för jag var upptagen med att jämföra mig med henne.

Jag tyckte om henne så som många andra och jag var trött på att folk titta på henne istället för mig. Så jag försökte "bli" henne och det gjorde att jag mer och mer förlorade mig själv.

Jag behövde tid och hela mig själv från tankarna att jag inte var lika bra som henne, medan jag gjorde det stängde jag ut henne och det ångrar jag i efterhand. Jag behandlade henne inte rättvist när hon bara stod vid min sida och gjorde allt för att jag skulle må bra.

Vi spenderade nästan varje dag tillsammans och jag valde och kasta bort det. Men jag är ändå glad att jag gjorde det, jag insåg saker om mig själv och hon hade gett mig råd på vägen. Så jag började bry mig mer om " utsidan" och det har faktiskt gjort skillnad.

Jag har börjat ta upp kontakten igen vilket jag är sjukt tacksam för men, börjar dok komma in i samma tankebanor. Men nu ska jag försöka lyssna på mig själv och göra det bästa av allt, hon har ju inte gjort något fel.

💗Mattikatti💗

Likes

Comments

Jag måste sluta hata på mig själv, för att någon annan ska kunna gilla mig så måste jag gilla mig själv? antar jag.


Men hur slutar man? Jag kommer ihåg varför jag börja, det var under tiden jag var utfryst. Jag började hata på mig själv, antingen för att andra skulle sluta göra det eller för att jag började tro på det.

Jag började mobba mig själv, och tryckte ner mig. Jag gör det fortfarande då och då, men det är därför jag har så svårt att se någon annan kunna älska mig. Men hur gör man ? hur börjar man älska sig själv.

För vill bli älskad av min själv och kunna bli det av någon annan också.

Likes

Comments

Vänskap. När jag tänker på vänskap och då menar jag riktig vänskap, då tänker jag på en person som man kan va sig själv med. Att ha en vän är som att ha en bekräftelse att en person kan gilla en precis som man är.

Jag har kanske haft få vänner. Men dom jag haft har jag kunnat jag göra allt med tillsammans, och då menar jag "allt". Fast den vänskapen är det mer som en Systerskap, man vet hur personen Tänker, vad den gillar, vilka värderingar och att det är ömsesidigt. Med de här personerna har man byggt upp något speciellt något äkta för att man har blottat sig själv.

Jag tror vänskap är det viktigaste man kan ha, för det är ömsesidigt och evigt. Folk kan förändras och man glider i sär, men oavsett så har man kommit så nära personen så man ser vem det är.

Jag hade aldrig haft någon riktig vän på det sättet, men när jag fick det så öppnade jag upp mig och blev sårad. Man kan säga att din bästa vän vet exakt allt så hen kan använda det emot dig.

Det finns en stor risk med det har jag lärt mig, för man om man öppnar upp sig så kan man bli sårad, men även älskad. Jag gick ner som fan efter den vännen, men jag behövde tid och nu har jag börjat och även avslutat vänskaper.

Så det handlar egentligen om att våga chansa, våga vara sig själv för då hittar man de vännerna/ vännen som är äkta. Men om du inte kan vara dig själv kommer det aldrig bli en äkta vänskap för så ser inte personen hela dig.

Så jag vill tacka mina vänner för att dom gjort mig till den jag är och den jag blivit. Det här personerna har jag kunnat vara helt mig själv med. Oavsett om vi inte är vänner eller har kontakt så borde jag ändå tacka er för ni har gjort mig till den jag är i dag. På ont och gott

A💗K/T💗H/M💗J/F💗N/M💗H/E💗D

N✌W/L✌W/E✌B/T✌E/M✌B/B✌B/K✌P/T✌H


Likes

Comments

jag fick precis en flachbaak till när jag var mindre och under min utfrysnings period. mellanstadiet. Jag kommer ihåg att jag så gärna ville ha en halloween fest. först skicka jag inbjudan själv. Men ingen ville komma, jag vart så ledsen

Men med åren lärde jag mig att det var bra om man kunde ha festen "med" en kompis. Med andra ord så fixade jag allt, godis, film och allt sånt. Medans det ända min " vän" behövde göra va att folk skulle komma. För om jag gjorde allt själv skulle ingen komma.

Jag minns även de få gånger som jag hade mina vänner över och min bror var hemma.Dom satt ju och drägla över han, jag gick in på mitt rum och väntade på att någon skulle komma men ingen gjorde det. Jag satt där inne och grät tills min bror själv letade upp mig. Den känslan var så jobbig min bror har altid varit högre i den sociala rankingen, kan inte skylla på han. han va social snäll snygg och allt det där som jag inte var.

Sen lyckan jag fortfarande kommer ihåg när jag fick mitt första samtal, någon ringde till mig. Och frågade efter mig? Normalt så satt jag på fredagen ensam vid telefonen och den tjocka boken "gula sidor" tror jag den hette, det var en tjock bok med nummer på alla föräldrar och typ adress och sånt. På den tiden man inte hade en mobil eller sånt.

Men jag kunde sitta där och leta upp alla namn och nummer, bokade av en efter en.

Nej jag kan inte komma jag är för trött,

Nej, jag ska va med *** och vi vill inte vara flera.

Alla olika svar kunde man få, och jag visste att folk ljög. Det var en gång jag ringde och hen sa: nej jag ska på fest hos*** men vi ses där. Jag var inte inbjuden och visste inte ens om att det var en "fest". Så jag ringde hen som skulle ha festen och frågade om vi kunde hitta på något och hen sa nej. Jag ska på träning, så nej.

Det är helt sjukt hur hemska vi var, tjejer var grymma mot varandra. Det här var bara en sån liten del av hur jag bröts ner till den punkt jag valde att ge upp.

Likes

Comments

För typ två år sedan hade jag massor av frågor i huvet inför gymnasiet.Eftersom jag inte direkt gick så mycket förra året så tänkte jag svara på dom nu.

Hur ser min klass ut? Jag går i en ovanligt stor klass, jag tror vi är ca 30 elever.

Hoppas jag får en bra mentor? Jag har en jätte bra mentor, hon går är inte vår klass mentor längre för att hon gick ner i tjänst. Men jag har kvar henne för att hon är ganska insatt på min situation.

Hur blir nollningen, hur är det med drickandet? Jag hade en jätte rolig nollning, det var skit kul men pinsamt när flera andra klasser från andra skolor kom och tittade på när vi. Klädde av oss, fick soppsäckar och skulle gå ut på stan tigga pengar, köra dopp boll med en dildo, göra sexställningar med ballonger. hahah super pinsamt men sjukt kul. Det blir förmodligen ingen nollningsfest så det blir inget drickande.

Hur får man ett bra första intryck? Vi var ju så sjukt många i min klass så det var lite svårt att hålla koll på alla, men alla verkade va trevliga.

Kommer jag få några vänner?

Jag får nog säga att jag hade en sjukt tur med vänner. Jag har 3 vänner som är ihop, sen är vi också med 5 till. Men jag har sjukt härliga klasskompisar.

Är det bra lärare?Alla lärare är verkligen professionella, det märks att dom kan det dom undervisar. Det är även väldigt mån om elevernas hälsa.
Hur använder man en Mac dator? Till en början var jag väldigt förvirrad och fattade typ ingenting. Men när man lärt sig så fungerar den kanon bra och smidigt.
Kommer det vara jobbigt att pendla till skolan? Kan va jobbig då vi börjar mellan 25 över till 10 i. För mitt tåg kommer på morgonen 25 och om jag börjar 30- 50 så hinner jag inte och måste ta ett tåg innan.Men det ät absolut inte jobbigt
Kommer det finnas några snygga killar? hahah den frågan är oklar.

Likes

Comments