Vart hamnade vi med våratt samhälle, alla är så utlämdade och jag känner flera i min omgivning som blir lurade att skicka bilder på sig själva för att folk utpressar dem. Det här måste sluta, men hur ska det kunna sluta om ingen gör något åt det, alla är för rädda att bli blottade. Men snälla vad ska man göra? Polisen hjälper inte ens hälften av de unga flickor som blir sexuellt ofredade.

Jag kan ärligt säga att jag blivit sexuellt hotad och ofredad men jag var naiv och såg det inte faran i att skicka ett foto på mig själv. Men jag vet att mer än 50% av alla 11- 20+, olika kön jag känner både killar och tjejer skickar "noudes" till folk via lika plattformar.

Men vissa kan utnyttjar chansen och hotar med att publicera bilederna och kräver mer i utbyte. det gör att man hamnar i en ond cirkel och man själv inte har något eget val längre. Eftersom bilderna kan vara så privata vill man inte att alla i ens omgivning får se dem.

Till alla er som blir sexuellt ofredande borde samla bevis och skita i de "saker" det har att utpressa dig med. Om de nu sprider en bild så kan det få göra de. Trotts att man kommer bli blottad till omgivningen, så är rätta att stå upp för dig själv för snälla vi lever i 2017 och folk vet vad som händer.

Folk kommer förstå säg bara vad du har blivit pressad till så kommer det bli ännu lättare att få den idioten som behandlade dig så, hen kanske inte hamnar i fängelse, men hen kommer förmodligen sluta. För nu har hen inget att utpressa dig med, det är över.

Så avsluta, låt inte hen ta dig och göra saker som du inte vill. Sluta så fort så möjligt innan det är försent, för du kommer gå och ha ångest över den makt hen har. Det kan leda till skador psykiskt, o i värsta fall självmord.

Men jag vet själv att det kan vara svårt för att man vill tillfredsställa personen du skickar till, du kanske tror att det leder till något mer. Nej, oftast hamnar man i "the awkward sone" det ända som kommer hända är att personen inte har någon respekt för dig. Vill oftast bara komma åt din kropp inte kärlek eller något mer.

Man tror att man känner någon man bygger upp tilit till personen, men sen börjar man ta det förgivet att man kan lita på alla. Men det kommer en dag då det händer att man gjorde ett misstag och det slutar på 3 sätt.

1. Man blir bedragen och personen gör allt för att få mer o mer tills du mår så dåligt att du får ett självskadebeteende eller självmordstankar, I värsta fall ens död

2. Personen sprider bilden och ditt sociala liv kommer ställas på kanten, o du kommer må dåligt och folk kommer stämpla dig.

3 Du kommer klara dig, men du vet att du gör och du är stark i dina åsikter och litar på folk du vet att du kan lita på. Med en risk att tiliten bryts

--------------------------------------------------------------------

Här är några länkar där ni kan läsa mer om ämnet.

https://www.raddabarnen.se/vad-vi-gor/barn-utsatta-for-sexuella-overgrepp/natsmart-handbok/ladda-ner-guiden-avsnitt-4

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/sexuella-overgrepp-via-natet-skadar-lika-mycket

http://www.bup.se/sv/Rad-och-fakta/Artiklar/Sexuella-overgrepp-pa-natet/

Likes

Comments

Just nu sitter jag på ett ganska jobbigt beslut i mina händer. För ett tag sen gjorde jag det jag behövde för att må bättre, vilket ledde till att jag blockerade två personer helt ur mitt liv trotts att de betyde  mycket för mig.

Nu har jag kommit över dem och det är skönt, jag trodde jag inte kunde leva utan dem men nu vet jag att jag kan.

Sen var det att vi alla hade förändrats, utväklas, grorde isär. Hittat intressantare relationer och prioriterade andra saker. Jag hoppades på att den skulle inse att jag karnske hade någon mening i att vara i deras närvaro.

Jag måde dårligt ett tag men nu är allt bra utan dem. Dok så vet jag att jag förmodligen sårar dem så mycket som det sårade mig eftersom jag inte tar tag i allt.

Jag var trött på att jaga och att dem skulle ta det så, att om dem försvan skulle jag jaga, komma tillbaka med svansen mellan benen.

Men nu karnske det insåg att när jag sprang iväg så saknade de mig, det vill verkligen att jag skulle hitta dem. Och det var det jag ville se.

Nu har jag sett det, men problemet nu är att jag har det så bra utan dem. Ska jag ta dem in i mitt liv, riskera att bli sårad. Eller ska jag gå kvar den lilla stoltheten kvar och gå förbi dem med rak rygg och högt huvud?

 För nu har jag.

Glömt gått vidare och gått där ifrån med stolthet

Eller

Ska jag minnas och gå tillbaka med rädsla av att det är ett misstag?  Kan någon svara på den frågan.

Likes

Comments

Man lär sig mycket i livet folk brukar säga att man lär sig av sinna misstag och jag har gjort en hel del. Så vem vet jag karske är smart nu, iallafall smartare än vad jag var som nyfödd. Något jag fått lära mig är att livet älskar att pröva en och sätta en på kanter för att se hur mycket man tål. Det är som fågeln fenix i harry potter, man föder upp den man tar hand om den och den dör men sedan kommer den upp ur sin aska dubbelt så fin.

Skit vad man måste ta skit för att nå det man har ambitionerna till. Tänk exempelvis "obama" han föddes precis som vi och har fått lära sig att gå, äta, cykla och allt grundläggande. Men det som gjorde han unik var hans ambition att nå det mål han ville.

Alla får jobba och slita sig igenom livet varje dag, men trotts det ger vi inte upp. Nej vi hjälper varandra, för hur skulle vi annars överleva? Samhället blir bara tuffare och tuffare. Jag tror nog att det är för att vi måste öppna våra ögon för varandra för om vi fortsätter skita i skolan, sluta jobba, sota bidra till samhället, sluta hjälpa varandra. Så kommer vi hamna där vi håller på att hamna idag.

Jag hoppas att vår nu tid kommer bli tuffare, för att jag tror att det är så allt börjar om. Att vi ska se våra medmeniskor och bygga upp ett samhälle som är hållbart för alla. för just nu ser det inte ut så.

Tänk dig att alla omkring dig alla du ser på stan, på tv, på ica, överallt har något att kämpa med. Vissa kämpar med att se till att byxorna sitter bra, medan andra kämpar med att hålla sig vid liv. En person kan kämpa mot cancer medan en person kan kämpa med att vinna os. Ovaset vad hen kämpar med så ger den allt, trots att den ger upp och hoppar av, så gör den fortfarande sitt bästa.

För det var der människa föddes för, att kämpa. Men folk kämpar med sig själva och kan lätt glöms bort att alla är i en ständig kamp, det är derför vi måste kämpa tillsammans. peppa folk och sprid glädje för hur kan det skada sig? att hjälpa andra kan inte skada dig. Men att hjälpa dig själv skadar dig inte heller. Så Hjälp är det ända sättet för oss att kunna leva

Likes

Comments

Det känns som att jag nästan alltid skriver negativa saker på min blogg. Men det är nog för att jag hittar detta forum som jag kan utrycka mina negativa känslor och tankar. Jag kan bara skriva av mig och jag vet att folk vet om att jag är lite ostabil i perioder.

Men nu är allt ganska ljust! Jag har börjat i grupp terapi som kommer ge mig verktyg och jag känner att det är givande att gå ditt. Trotts att det är på fredagar... Men jag trivs och lär mig nya saker, så nu ser jag lite extta mycket från mot fredagar.

Jag tror att den här helgen kommer bli väldigt positivt för på lördag kommer jag åka till kokpungten (sveriges största aktion bad). Jag kommer åka dit med mina bästa vänner och vi kommer ha 100% God times.

Nästa vecka kommer jag återvända till skolan, kommer delta på svenska lektionerna och eventuellt matte lektioner. just nu men vet inte hur det kommer se ut fram över men just nu ser allt ganska ljust ut.

Hoppas alla får en bra vecka och spenderar den med de som förtjänar att ha kul med dig.

Likes

Comments

På senaste har jag sovit massor! Jag borde gå utanför dörren mer än vad jag gör, bortsett från bilen pappas jobb och psykologen.

Nästa vecka kommer jag gå till skolan och ha svenska och matte kurserna. Det ska bli skönt att göra något normalt som att gå till skolan. 

Jag har inte ätit mer än typ fil så jag börjar nå normalvikt igen. För jag var lite stor efter julen men det syndes inte det var bara vågen som jävlades lite. Jag har tappat apriten och inte ens chokladen kan ge mig ett sug.

Jag behöver ett Miljö byte, tror jag ska försöka göra något i helgen. Med Mathilda, men det jobbiga är att jag kommer hem efter 19 på fredagar. jag är i Stockholm från 13 till 17.

Jag har börjat med grupp terapi, det känns bra men ibland kan det vara en jobbig tid på fredagen. men hoppas att jag i framtiden får vara där och träffa några vänner jag känner i Stockholm för de är jobbigt att hela fredagen ska gå till att prata problem.

Likes

Comments

Jag har märkt att allt fler använder sammet, kläder, inredning m.m.

Jag kan ärligt säga att jag inte tycket det är så snyggt som alla värkar tycka. Sen tycker jag det är obekvämt material, vet inte varför. Men här är en bild på hur sammet finns i alla olika former

Likes

Comments