Det finns ett evenemang på LTU som kallas för "Skratta på Stuk". Detta innebär att en stand up komiker helt enkelt kör en show. Detta evenemang har varit två gånger tidigare i höst och jag har bara hört en massa gott om det. Därför drog jag med Felicia och Tim ikväll för att se vad det var.

Jag hade läst på evenemanget att det börja 19.30, vilket vi skyndade oss till för att inte bli sena. Väl där ska vi hänga av oss jackorna och får då reda på att själva showen inte börja förrän 20.30. Vi fick heller inte komma in om vi inte skulle äta sushibuffé. Eftersom vi inte ville stå ute i kyla och vänta köpte vi även till buffén. Detta kosta bara 50 kr extra och då ingick dessutom ett glas vin etc, så det var helt klart värt det. Jag kan säga ärligt säga att jag skratta från början till slut och de två timmarna som gick kändes som max en. Kvällens stand up komiker var Tobias Persson och värden var Marcus Palm. Otroligt roliga båda två!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godkväll!

I helgen storhandla vi i stan och hitta billig kyckling om man var medlem på Willys, vilket vi alla blev. Jag la därför två paket i frysen och ett i kylen. Men eftersom jag blev sjuk har jag inte orkat tillaga kycklingen och blev därför rädd att den skulle bli dålig. Därför bestämde vi oss för att göra något gott av kycklingen till middag. I vanlig ordning gjorde Markus iordning maten medan Tim satt vid datorn och jag syssla med annat. Kanske blir det bäst så?

Likes

Comments

I skrivandets stund är jag helt utmattad efter dagen som varit. Eftersom det blev sent på Stuk inatt tog jag lite sovmorgon innan vi åt pizza. Därefter kom Tim över för att plugga, men istället utforska vi skogsstigen som går från Vänorts vid ett naturreservat om jag förstod det rätt. När vi var tillbaka kom även Markus för att skriva på fysiklabben. Efter en stund tog energin slut och vi åkte hem till Markus, där han laga kyckling och ris med currysås. Efter det åkte vi vidare till Tim för att basta och ladda upp inför läsperiod 2. Rekommenderar starkt att blanda i lite öl i vattnet som hälls över stenarna i bastun. Det kommer nämligen att lukta nybakade bullar i hela bastun!

Börjar känna mig förkyld igen på grund av nattens promenad hem från Stuk och ska därför dricka upp mitt ingefärste innan jag hoppar ner i sängen. Godnatt!

Likes

Comments

Inatt kom snön till Luleå och jag kunde inte låta bli att ta några bilder påväg hem från Stuk. Ikväll ska vi basta och eventuellt åka upp till berget igen för att eventuellt få se norrsken. Innan dess ska vi få färdigt vår fysikrapport så att vi är redo för läsperiod 2 som börjar imorgon. Hade även behövt göra några matlådor inför veckan, men tiden räcker ju inte till!

Mysiga (men aningen läskiga) stigen hem till mig!

Likes

Comments

Enligt tradition på LTU finns det något som kallas för Tentaöl. En öl som man dricker på Stuk direkt efter en skriven tenta för att fira att den är skriven. Idag skrev jag alltså min första riktiga tenta i matematik och egentligen är jag inte jätteglad för öl, men eftersom jag är svag för traditioner tog jag också en! Efter Tentaölen begav vi oss till stan för att inhandla lite nya pennor och block inför läsperiod två som börjar på måndag. Ikväll har vi endast ätit god mat och tittat på den nya Jungelboken.

Likes

Comments

Idag lyxa vi till lunchen med rotfrukter och kyckling i ugn med fetaost och tsatziki. Mina vänner de kan de! Kolla bara så många olika kryddor Markus tog med sig?!

Likes

Comments

ÄNTLIGEN har jag fått se mitt första norrsken!

Den senaste veckan har kylan smugit sig på här i Luleå och jag har hört att flera av mina vänner lyckats se norrsken vid några tillfällen. Natten till dag skulle vara väldigt stjärnklar och meteorregn skulle synas. Därför åkte vi ett gäng upp på Mjölkuddsberget för att försöka se meteorregnet. Tyvärr såg jag bara en stjärna falla i ögonvrån (om jag inte såg fel vill säga..). Men istället för meteorregn fick vi se norrsken. Så fint! Eftersom det var så kallt gjorde vi även upp en eld på berget och hade utsikt över Luleå. Det är för dessa stunder jag flytta upp till Norrbotten!

Likes

Comments

Godmorgon!

Just nu är jag inne i en hektisk vecka, bestående av endast rapportskrivning för de två labbarna i teknik och fysik som vi gjorde förra veckan. Eftersom detta är våra första labbrapporter här på LTU är det lite svårt att tolka exakt hur rapporterna ska struktureras och läggas fram, vilket tar mycket tid och energi. Vi har alltså pluggat från morgon till sen kväll denna vecka. Så för att lyxa till denna tidiga pluggmorgon hade vi pannkaksfrukost tillsammans innan vi tar nya tag resten av dagen.

Kan säga att mina vänner är helt sålda på bananpannkakorna jag visa och vi äter det hela tiden!

Likes

Comments

Tacka ja till denna lägenhet idag!!

Jag och Marlene var på lägenhetsvisning idag och min mage sa som rubriken JA TACK! Eftersom jag var först i kö tacka jag ja direkt när jag kom hem! Blev överraskad över hur fin och fräsch den är. Tycker planlösningen är hur bra som helst och hyran är helt acceptabel. Dessutom ligger den endast några hundra meter från där jag bor nu, vilket är 10-15 min gångavstånd till universitetet. Jag är så glad att jag kan bo på Vänorts eftersom det är ett så mysigt stundentområde med grillplatser, bastu etc. omringat av skog. Får tillgång till lägenheten den 15e november och jag längtar ihjäl mig!!

Likes

Comments

Marlene kom verkligen på rätt helg! Igår var det nämligen BEAT där temat var den mexikanska högtiden Dia de Muertos, vilket är deras hyllning till de döda och vår motsvarighet till Halloween. Det roligaste är att alla faktiskt går in för teman på de olika evenemangen. Hela Stuk var dessutom pyntat mer än någonsin och stämningen var på topp under kvällen.

Likes

Comments