Igår, lördag 26 augusti, var jag på ett evenemang som kallas för Välkomstmiddagen, även VKM. Detta är en finsittning för alla nollor där man ska klä upp sig och äta trerättersmiddag. Under middagen framförs också flera olika gyckel (framträdanden så som spex, låtar etc.) som arrangeras av vem som helst på sittningen. Kvällen till ära hade jag min klasskompis Tim som bordskavaljer.

Innan sittningen hade vi förfest hos två av våra Phösare med DJ och roligheter. Efter att middagen sedan var slut fortsatte festandet på Stuk till sent på natten.

En av de bättre kvällarna på nollningen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godkväll!

I skrivandets stund har jag äntligen tagit mig lite tid till att strosa rundor på datorn en stund och bara tagit det lugnt! Det har varit full rulle nu i två veckor och tiden bara springer iväg. Dagen idag har, till skillnad från resterande aktivitetsdagar, bestått av proppen-plugg (en minikurs i matematik innan den riktiga matematikkursen drar igång på måndag). Det är väldigt grundläggande matematik, så allt är endast repetition från gymnasiet.

På måndag skriver jag mitt första test, nämligen Proppen. Vi kan genom detta lilla test få två extra poäng till vår första riktiga tenta i matematik i oktober.

Finns det någon godare och enklare studentmat än potatisbullar?

Likes

Comments

I skrivandets stund sitter jag på en liten luftmadrass i hörnan av mitt sovrum (den nedre bilden). Bredvid mig har jag ett provisoriskt nattbord/köksbord gjord av kartongen till min micro och i kyl och frys har jag mat för några dagar. Det är ungefär detta som min lägenhet är inredd med just nu. Lyckligtvis kommer två fullastade bilar med möbler och inredning till min lägenhet på Vänortsvägen på lördag!

Jag flyttade in igår, måndag den 14e augusti, och blev riktigt överraskad över hur mysig och fin lägenheten är. Väggarna är dock lite håliga och i olika tapeter, men hyresvärden har sagt att de ska målas om någon gång framöver. Detta är däremot inget jag ser så tydligt för tillfället eftersom jag endast har lampor på toaletten och vid spis/vask. Jag längtar alltså jättemycket tills mina saker kommer. Speciellt på kvällarna!

Här kommer en liten sneak-peak på hur lägenheten ser ut

Imorgon är det inskrivning och första dagen på nollningen, wish me luck!

Likes

Comments