Idag är det 6(!!) dagar kvar till vi åker, kan fortfarande inte förstå det.. Och i helgen var det dags för vår avskedsfest med alla fina vänner, som jag kommer sakna alla. Lite ledsamt ändå att inse att vi alla börjar växa upp och börja göra olika saker på olika håll. Att vi inte längre går i skolan och ska bo i samma stad och träffas varje helg. Kvällen var hur som helst jätterolig!

Huur fint är det inte att båda våra tjejgäng hade gjort dessa böcker med foton i från allt roligt vi gjort tillsammans?? Blev jättechockad när dom tog fram dessa och här kom tårarna. Så fint gjort <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Så flytten/resan (vet ej vad jag ska kalla det haha??) till Australien närmar sig med stormsteg. Idag är det 3 veckor kvar tills vi åker men jag har fortfarande inte förstått att det faktiskt ska hända. I och med att jag fortfarande inte tror att jag ska åka har jag en drös av saker kvar att fixa innan vi åker. Jag tänkte iallafall göra en liten guide över det mesta som en generellt sett lär fixa innan en sån här resa till Australien, vissa självklara saker och andra mindre självklara.

Flygbilett - Flygbiljett och visum är väl de saker som kanske är mest självklara att ordna inför en resa, men också kanske det dyraste och mest tidskrävande. Vi köpte flygbiljetten först och utgick ifrån datum, lågt pris men också att det skulle vara ett känt flygbolag med ett okej omdöme. Vi visste att vi ville åka i början av oktober och valde en dag som låg i början av veckan då det oftast är billigare då än att resa t.ex. under helgen. Så måndag 3 oktober blev ett lämpligt datum för oss. Enkelbiljetten kostade ca 5200 kr och då har vi en restid på mellan 28-29 timmar med två mellanlandningar om jag minns rätt.

Working Holiday visa - Det finns ju olika typer av visum beroende på vad syftet med resan är men om du som jag ska åka och planerar att vara borta upp till ett år och vill jobba under tiden samt är mellan 18 - 31 år så är det Working Holiday du ska ansöka om. Visum ansöker man om på border.gov.au vilket är Australiens migrationsverk och den enda sidan man ska använda sig av. I ansökan är det många frågor som ska besvaras och det tog kanske ca. 15 min för mig. Jag hade tur och fick min ansökan beviljad samma dag som jag skickade in den, men det gäller att vara ute i god tid då det kan ta betydligt längre tid än så. Kostnaden för visumet varierar lite beroende på hur växelkursen ligger men kostade för mig 2800 kr.

Boende - Vi planerar att hyra lägenhet i Australien, vilket är något som vi kommer att fixa på plats. Dock vill vi ju inte komma fram till Australien sent på kvällen den 4 oktober och inte ha någonstans att ta vägen. Därför har vi bokat hostel för de två första veckorna. Det ligger centralt och i våra 14 nätter ingår frukost och wifi. Detta kostade ca 1800 kr, ska bli spännande att se standarden på detta alltså haha...


Försäkring - Försäkring har jag inte skaffat än, men det jag vet är att det är viktigt att ha och att det ofta är svindyrt haha. Ska gå till mitt försäkringbolag någon dag så får dom hjälpa mig med den biten!

Mobil & abonnemang - Jag har avslutat mitt svenska abonnemang men har kvar mitt telefonnummer så kommer att kunna använda mig av det när jag kommer tillbaka till Sverige igen, vilket känns skönt. Kom ihåg att det ofta är uppsägningstid på abonnemang! En annan sak som kan vara bra att kolla upp innan man åker iväg är om din telefon är operatörslåst. Isåfall måste du låsa upp den innan du åker för annars kommer du inte kunna använda dig av en annan operatör. Kostar lite olika men vanligen runt 300 kr.

Viktiga papper att skriva ut - Det finns en del papper som du måste ha/kan vara bra att ta med sig. Dels så måste du ha ett kontoutdrag som visar att du har tillräckligt med pengar för att klara dig i landet och för att köpa en flygbiljett hem. Är inte säker men tror att rekommendationen är att ha minst 5000 AUD med sig vilket motsvarar ca 32 000 kr.

Andra papper som kan vara bra att ha med är: CV på engelska, flygbiljett, passkopia, kopia på din försäkring, kopia på att ditt visum är beviljat och bokningsbekräftelse på ditt boende.

Pengar & bankkort - Som jag skrev ovan så lär du kunna visa att du har minst 5000 AUD med dig, utifall du skulle råka ut för ett stickprov när du kommer fram. Jag kommer ha mer än så då jag vill kunna resa runt och stanna kvar så länge som möjligt.

Jag har Swedbank som bank och kontantuttag i Australien kostar då för mig 35 kr/uttag. Jag har ändå valt att stanna kvar med Swedbank (vet att de t.ex. är gratis med ICA-banken) då jag ändå ska skaffa en australiensisk bank där borta med tanke på att jag ska jobba. Dock planerar jag att ta ut några hundra dollar innan jag åker för att ha under den första tiden där.

Övriga småsaker - Några andra småsaker som jag måste ordna innan resan är bl.a. att köpa en adapter, köpa en ny resväska och få ihop en rimlig packlista. Testade skriva en packlista för ett tag sen och den blev typ 7 A4 lång och så mycket saker kommer jag garanterat inte få med mig haha!

Likes

Comments

En och en halv vecka efter balen åkte vi till Kos ett härligt tjejgäng på 15 personer, vilket var något som var tänkt att vara en lugn resa med uppladdning inför studenten. Så blev dock inte fallet då det blev ganska mycket fest och aktiviteter för de flesta av oss haha, naiva vi var som trodde att vi inte skulle festa. Veckan bestod iallafall av sol, bad, dagsfester och kvällsfester, promenader för att se Kos och en båttur som gick till tre jättefina öar där vi bland annat fick se vilda delfiner!!

Likes

Comments

Okej så next up är balen som vi hade den 7 maj. Dagen som jag har längtat efter i såå himla många år och som blev så perfekt som jag drömt om. Vädret var superfint, min klänning var fin och alla vänner var så himla vackra.

Ber om ursäkt för att bilderna i detta inlägg kommer ha varierande kvalité samt storlek. Det beror helt enkelt på att det är olika personer som tagit bilderna med olika kameror/telefoner!

Baldagen började med att jag fixade sminket och sedan åkte jag till min mosters frisörsalong Hårharmoni och fick håret fixat. Jag visste att jag skulle känna mig obekväm i att bli fotad i en uppsättning så jag valde att ha utsläppt, lockat hår och vi piffade till det lite med en waterfall braid. Vi valde också att göra håret superlockigt så att det skulle hålla hela dagen och natten. Vilket det gjorde, hade samma lockar i 4 dagar haha... Nu när jag ser den här bilden saknar jag mitt långa hår.. Är så imponerad över att hon lyckades få mitt hår att se sådär långt och fylligt ut utan något löshår!

När håret var fixat och klänningen på så samlades vi hos Emma för lite plockisar och bubbel innan det var dags för röda mattan!

Sedan kom våra limousiner och hämtade upp oss och vi åkte upp till Högbo för att gå röda mattan. Det var så kul för nu kände man verkligen att baldagen var här på riktigt.

Okej.. Från röda mattan har jag ingen bild på mig som ens ser okej ut haha. Typ alla bilder är tagna underifrån utav alla föräldrar som typ tyckte det var en bra idé att sitta ner efter kanten och fota, väldigt ocharmig vinkel på mig haha. Här har vi en bild på mig och min baldejt och en bild med en utav mina småbröder!

Två bilder med fina vänner!!

Dessa fina tre bilder ovan är tagna av Ulrika Forsström, @Umemories hittar ni henne på!

Efter en massa fotografering i Högbo var det dags att sätta sig i limon igen och nu åka till Engeltofta. Där någonstans börjar mina bilder från balen ta slut, iallafall de som ser någorlunda anständiga ut haha. På Engeltofta var det trerätters och sedan "nattklubb", hur vidare bra uppstyrt det var går ju att diskutera MEN jag hade kul ändå så det är väl allt som räknas.

@Umemories. Och sedan var det slut på en väldigt fin dag som ligger mig så varmt om hjärtat!

Likes

Comments

Okej så först ut bland mina inlägg om studenten har vi Studentkryssningen som var i mars! Har egentligen inte så mycket att berätta/visa från den nu när jag tänker efter haha. Tog inte så mycket bilder och de som togs är inte så fina att visa upp haha, så har skrapat ihop några som får fylla ut det här inlägget.

Kryssningen var iallafall huur rolig som helst, ända från det att vi alla stod på resecentrum här i Sandviken och väntade på bussen som skulle ta oss till Värtahamnen tills att vi var tillbaka hemma igen. Vet egentligen inte riktigt varför studentkryssningen var så himla rolig men tror att det har att göra med att det var det första evenemanget kring studenten som verkligen fick en att känna att studenten var nära vilket gjorde att alla var så peppade. Dessutom är det såklart jätteroligt att ha så pass många studenter och vänner samlade på ett och samma ställe och festa tillsammans konstant i ett dygn. Slutligen tror jag att jag tyckte det var så roligt för att jag fullkomligt älskar dagsfester, och nu fick vi festa både dagen då vi var påväg dit och dagen efter påväg hem.

Likes

Comments

​Okej så helt plötsligt är det den 29 augusti och det är exakt fem månader sedan jag senast var inloggad och skrev här och nu är hela studentåret förbi och hela sommaren har gått . Hösten är här och alla börjar återgå till sin vardag, skolan har startat men min skolgång är över. Nu i veckan startar danskurserna men för mig är även dansen slut för nu. Jag är fortfarande ganska lost i min nya vardag och får liksom inte någon rutin på mitt liv. Visst jag jobbar, men är liksom så ovan med att jobba kvällar och helger istället för att gå i skolan under dagtid måndag-fredag. Ja jag tror ni förstår vad jag menar. 

Men anledningen till att jag faktiskt loggar in här efter ett fem månaders uppehåll är inte för att berätta om min nya och förvirrade vardag, haha. Utan det är för att det idag är exakt fem veckor kvar tills min vardag verkligen kommer ta en vändning. Det är alltså fem veckor kvar tills jag flyttar till Australien. I och med att jag snart åker så har jag fått order om att börja blogga igen. Självklart vill även jag att jag ska blogga under min vistelse i Australien, för minnets skull. Innan hela Australien-bloggningen drar igång tänkte jag dock publicera inlägg med de olika delarna från studentåret, för det är ju också fina minnen som jag vill ska finnas bevarade här på bloggen. Så härnäst kommer det komma inlägg om studentkryssningen, balen, resan till Kos, studentveckan och självklart studenten. Nu kör vi igen!

Likes

Comments

Eftersom att jag knappt bloggat på typ hela det här året så tänkte jag dela med mig av några för mig stora saker som hänt de senaste månaderna. Kan vara kul för mig att blicka tillbaka till.

... I början av Februari fick vi våra efterlängtade studentmössor! Så roligt att äntligen få hem den och då började studenten bli verklighet. Så nöjd att jag valde guldiga detaljer på min, känns klassiskt och lite "lyxigare" än silver.

... Samma vecka tog jag körkort! Planen var ju från början att ta körkortet i slutet av Oktober när jag fyllde 18 men jag mådde inte så bra då och körkortet var därför något jag inte kunde prioritera då. Men i Januari fick jag nog och gick till körskolan och bokade proven och 1,5 vecka senare hade jag körkort! Hade nästan räknat med att kugga någon av delarna så när jag inte gjorde det blev jag så himla glad, glädjetårarna slutade inte rinna haha. Samma dag skrev jag dessutom avtal för ett till jobb!

... I slutet av februari köpte jag min balklänning! Så fin är den, precis som jag ville att den skulle se ut. Här ovan är en svartvit sneak peek.

... Och nu i söndags gick en av mina drömmar i uppfyllelse. Har så länge jag kan minnas drömt om att flytta utomlands när jag tagit studenten och nu har jag en enkelbiljett till andra sidan jorden. Så himla roligt!! I oktober lämnar vi Sverige.

Likes

Comments

I onsdags var det dags för vårat 100-dagars firande, alltså att vi har 100 dagar kvar till studenten. Jag och tjejerna startade dagen med en jättehärlig (och jättestor) brunch. Vi passade även på att fira Maja som fyllde 19. Sen på kvällen var det dags för festen med temat pyjamasparty. Jag älskade temat, det var så himla skönt och roligt att gå ut och dansa i sådana kläder. Hade en jätterolig kväll ute som avslutades på bästa sätt med att dom spelade Sorry med Justin och sen den allra sista låten var Studentsången. 

Bra 100-dagars och nu har den riktiga nedräkningen till studenten börjat!

Likes

Comments

Haha ja hörni, förra veckan fick jag nog av mitt risiga hår så det fick åka av. Egentligen var det inte meningen att jag skulle klippa det såhär mycket innan balen då jag vill ha långt hår då men nu gjorde jag det ändå. Minns inte ens när jag hade såhär kort hår senast, måste vara många år sen. Hade ungefär till naveln innan och nu är det som ni ser på bilderna, så det känns väldigt ovant. Men samtidigt så känns det mycket fräschare och ser fylligare ut nu så det är skönt!

Likes

Comments

​Två av helgens köp blev dessa läppstift från MAC, så fina. I färgerna Creme cup och Faux, kunde verkligen inte välja en så det fick bli båda två den här gången. Köpta på NK. 

Likes

Comments