Nu en dag när jag steg upp innan min väckning passade jag på att göra en dunderfrukost åt mig, och dessutom lägga lite tid åt att skriva ett inlägg. Jag har låtit bloggen stå relativt tom, och det på grund av att jag inte haft sån stor lust att blogga alls, det finns så mycket mer roliga saker att göra nu när studierna börjat!


TF:s phuxintagning i lördags är absolut en av de roligaste dagarna jag varit med om sedan skolan börjat! Dagen började redan 7:30 och höll på till efter 4 för min del. Jag var nästan vaken 24 timmar, vilket egentligen var målet, men tröttheten tog över. Imorgon får jag uppleva en liknande dag, och förhoppningsvis blir den minst lika kul, för jag kommer också delta i Vasa nations gulisintagning.

Sedan skolan börjat har jag också varit väldigt fast i Otnäs och endast åkt in till stan för stadisuunnistus och phuxintagning, alltså relaterat till skolans program för phuxar. I onsdags kom jag mig iväg på egen hand! Kvällen började med pizza och vin hos Frida, och sedan vidare till Apollo där vi dansade vilt några timmar innan jag tog bussen hem till Otnäs igen. Det var verkligen kul att göra något sådant, även om det inte varit brist på kvällsprogram och fester så där annars.

Den här veckan har jag haft program måndag, onsdag och torsdag, så ikväll är jag glad över att ha en ledig kväll, och kanske jag utnyttjar ledigheten till att städa lite, för det är något jag haft svårt att hinna och orka med.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Oj vad tiden har gått fort! Jag kan knappt fatta att det redan gått en och en halv vecka sedan jag tog tåget ner till Helsingfors och bussen till Otnäs, släpande på full packning.

Första veckan var såklart fylld med program och jag, som knappt hunnit bli frisk från förra förkylningen, drog på mig en ny förkylning efter få timmar sömn och kalla kvällar i regnet. Jag skulle gärna berätta mer specifikt om varje kväll men det skulle ta hundra år och kanske inte det hör till allas intresse. Så istället tänker jag bara säga att jag hade en riktigt rolig introvecka. 

Efter introveckan fick jag ladda mina batterier på söndag för att på måndag sätta mig på min första riktiga föreläsning. Jag kan redan säga att det kommer bli tufft, men så länge som jag längtat efter att börja studera tror jag att jag kommer trivas hur bra som helst!

Likes

Comments

Nu har jag räknat ner dagarna till flytten rätt länge och imorgon händer det, flytten till Esbo! Att packa ner det sista har varit en utmaning och ännu känner jag att jag är tvungen att ta med mig lite saker från Vasa nästa gång jag besöker. När det blir är ännu oklart.

Jag har verkligen maxat umgänge med familj och vänner nu, fast kan man egentligen maxa sådant? Kul iallafall att träffa folk så mycket jag bara kunnat men jag har på¨känn det inte kommer kännas som så lång stund mellan gångerna jag kommer tillbaka till Vasa. Tiden lär gå snabbt de första veckorna.


Likes

Comments

Som jag sa träffade jag igår Lumia och Linda över en lunch vid Kaavya. Efter lunchen och en stund på stan åkte jag hem och vilade en stund innan jag igen körde in mot stan för något jag trodde var filmmys med Linda. Men härliga hon, Ingrid och Diana hade fixat en överrasknings-avskedsfest åt mig.

Nog har jag guldvärda vänner som trots gulisprogram och skola lyckats trycka in en liten träff! Förutom att äta täckte vi Ingrids golv med tidningspapper och målade tavlor, något som vi tänkt göra länge men inte blivit av. Så här tills jag flyttar känns det perfekt för jag vet exakt var jag ska lägga min tavla!

Likes

Comments

Under de senaste dagarna har jag försökt utnyttja det faktum att jag är kvar i Vasa en liten stund ännu.

I måndags hade jag en ultimat chilldag, vilket jag kände behövdes efter en vecka med fullt program och folk omkring mig non stop. På tisdag uträttade jag några ärenden inför flytten och på kvällen ställde jag mig i den långa kön till ollis för att joina alla nya studeranden på deras första ollistisdag. Jag hade superkul även om jag inte kände lika många som jag gör under helgerna, men kul att se dem som jag såg.

På onsdag lunchade jag med min syster i ÅAs studentrestaurang och såg sedan på min feel-good film frozen. På kvällen var det äntligen dags för säsongens första ishockeymatch för min del, även om det bara var en träningsmatch. Men jag åker ju ner till Esbo innan de riktiga matcherna kickar igång så roligt att åtminstone få heja under en träning.

Idag ska jag träffa Lumia och Linda på lunch och därefter försöka uträtta några ärenden på stan om jag orkar. De två sena nätterna har väl tärt lite på mig, för IGEN är jag förkyld.

Likes

Comments

Den här helgen har jag verkligen träffat många vänner! I fredags åkte jag på taco-kväll till Karro och träffade där vänner jag inte sett på hur länge som helst, samt vänner jag inte kommer se på ett tag.

Igår åkte jag till villan över dagen för att någorlunda fira villaavslutning med min familj, vilket jag alltid förut gjort. På kvällen träffade jag tre jobbkompisar och hade hur kul som helst. Sedan åkte tre av oss in till stan och fortsatte kvällen på Ollis där jag såklart också hittade flera bekanta ansikten samt Ida som nu äntligen är hemma från Spanien. Kvällen slutade sent och idag är jag minsann inte så pigg, men att vara ledig hela dagen är ju perfekt.

Likes

Comments

Hej på er! De senaste dagarna har befunnit mig i Estland. Senast jag besökte Estland gick jag i lågstadiet och jag, precis som säkert många andra, har endast besökt Tallinn och aldrig sett något annat av landet. Jag fick möjligheten att följa med Linda och bo i deras lägenhet i Varbla och därtill se hur det kan se ut i mindre orter.

Dag 1. Tallinn och gamla stan. Då båten tog i land i Tallinn stannade vi i gamla stan resten av dagen för att gå runt på gatorna och i stor del beundra husens färger. Då klockan började bli mycket började vi vår tvåtimmars långa bilresa till lägenheten.

Dag 2. Pärnu.

På tisdag körde vi till Pärnu, som låg ungefär en timme från lägenheten, för att shoppa. I efterhand tycker jag det är synd att vi inte gick in i gamla stan där också, för husen var väldigt fina där också. När vi kom tillbaka från vår shoppingresa åkte vi ner till stranden i Varbla och där fick vi se blåmaneter (?). Något som inte syns så bra på bilden nedan, men jag håller i en.

Dag 3. Shopping i Tallinn. Onsdag morgon började skönt med att vi alla fick massage. Sedan hoppade jag och Linda i bilen igen och körde till Tallinn igen, denna gång för att shoppa.

Dag 4. Resan hem. Ingen av oss hade lyckats kolla rätt tid på när båten skulle gå, så vi kom en timme för tidigt till hamnen. Men det gjorde ingenting för vi gick bara in till shoppingcentret viru och kikade lite en sista gång. Väl i Finland började bilresan upp till Vasa med två mellanstopp: min lägis och Ikea.

Likes

Comments

Oj vilka sköna dagar jag har haft sedan jag slutat jobba! Ändå har det känts lite tråkigt när man är van att sitta i jobb 7h per dag ofta omgiven av vänner.

Igår socialiserade jag mig ändå då jag träffade några jobbkompisar vid Strampen. Det var sjukt roligt att tala utanför jobbet och vi var bland de sista som gick hemåt.

Idag ska jag fortsätta packa, vilket går otroligt långsamt framåt. Imorgon sätter jag mig i en bil tillsammans med mina föräldrar och kör ner till Esbo för att flytta nästsista lasset med grejer samt gör en visit på Ikea för att skaffa det sista. Men först ska jag träffa Amanda och Linda ikväll!

Likes

Comments

Igår var en bra dag! Jag åkte i jobb från morgonen och slutade redan vid tretiden. Det var mitt sista skift, och ett bra sådant! På kvällen åkte jag till Lina på kräftskiva med ett gäng vänner och vid elvatiden åkte vi ut i Vasas nattliv. Jag har haft roligare kvällar på bar, men jag träffade många som jag inte sett på länge, så kvällen hade sina positiva sidor också.

Idag ska jag lämna in min jobbnyckel och antagligen shoppa lite lägis-saker med mamma. Alltså det känns sååå skönt att nu ha sommarlov! Nu är jobb inte längre i vägen för att hinna ta det lugnt, och det är precis vad jag vill göra innan skolan börjar och flytten sker på riktigt.

Likes

Comments

I år jobbade jag under konstens natt, vilket var synd. Men vanligtvis brukar jag själv vara med och uppträda och ändå inte hinna gå runt och kolla, så det var ingen desto större förändring.

Både jag och Linda jobbade till stängning och vi bestämde oss för att aw var en bra idé, då det ändå skulle vara livat på torget. Det var en riktigt rolig kväll, och tro det eller ej, men det var sommarens andra aw. Trodde verkligen man skulle hinna med fler, men så har det inte varit, och ikväll åker jag på mitt nästsista skift.

Likes

Comments