Dagarna rullar på och snabbt går det. Jag har svårt att fatta att det snart är december och ett nytt år som närmar sig.

Angående min bloggning funderar jag att försöka steppa upp mitt game igen, men det har börjat kännas konstigt att skriva om mina dagar här när de pretty much ser exakt likadana ut varje dag, bortsett från evenemangen (vilka jag ändå inte känner mig bekväm att tala om), så få se om jag alls kommer utföra denna tanke.

Imorgon är jag ledig/befriad från lektioner, men det innebär ju såklart inte att jag inte kommer studera, för när är man egentligen riktigt ledig? Nej, det börjar bli en vana att jag sitter i skolan enda tills 18-19 tiden på kvällarna och kämpar med antingen matte, fysik eller programmering. Men jag trivs väldigt bra där, och det är roligare än att studera på egen hand hemma.

Till helgen har jag inga desto större planer, men en visit till stan skulle vara en bra idé, även om jag är rädd för att det då kommer gå en del pengar.. Få se vad som händer, skönt i alla fall att inte ha några fastspikade planer för en gångs skull.

Som jag tidigare sa kommer den kommande veckan bli väldigt intensiv i och med glöggrundan samt en kryssning och lite annat där emellan. Så skönt med en lite lugnare helg innan allt detta.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

De senaste veckorna har det roliga bara fortsatt! Dessutom har evenemangen glesnat och jag hade tid att åka och hälsa på i Vasa och där fira farsdag. Roligt att träffa vänner och familj, men nog hade jag ju hemlängtan till Esbo.

Även skolarbete har börjat ta mindre tid efter att vi bytt period och det har gett mig möjligheten att ta det lite lugnt mellan varven.

Angående evenemangen har det varit skönt med lite mindre program än vanligt och det känns som om jag hunnit bra med både skola och program mitt i veckan. Vad har jag gjort då? Sedan sista inlägget har jag varit på min första hemmafest i Esbo, varit på två sitzer: Mattetäphlan och fuksien juhlasitsit, vilka båda två var sjukt roliga, och i Vasa såg jag Freddy Kalas i leipis.

Den här veckan hade jag inga fester alls inplanerade, utan bara lugnare event som TacoBells öppning och omakiva med min ENY-phuxgrupp. Hur som helst var det ju "länge sedan" vi gjorde något roligt på TF, så igårkväll åkte vi ett gäng dit och höll oss vakna hela natten för att 5-tiden stiga på den efterlängtade metron och åka på äventyr till östra Helsingfors. Det var en otroligt rolig natt och sova gick jag först vid 8 imorse. Förutom länsimetron hade vi en annan rolig sak att fira och utan att säga vad det är måste jag säga att det var en spontan idé som vi utförde samma dag som vi kom på den, och jag är sååå taggad!

Nästa vecka är det igen inget inplanerat för min del, vilket ju är helt super, för veckan efter det är det dags för en massa roligheter i streck. Lite orolig för hur det kommer gå faktiskt.


Likes

Comments

Jag har haft min första tentvecka! Med en tent, men ändå.
Sen senast har jag haft två helt suveräna veckor. När har jag egentligen inte en bra vecka? Vid den här tidpunkten på året börjar höstmörkret dämpa mitt humör något enormt, men det har ännu inte hänt. Och jag hoppas alla roliga evenemang och nya vänner här gör att humöret hålls så bra som det är nu, även då jag börjar ha fler kurser och kanske inte tiden räcker till för allt som jag tidigare hunnit med.
Eftersom jag skrev min enda tent på onsdagkväll betydde det att jag var ledig på torsdag, men det stoppade mig inte från att trots det åka till skolan och joina dem som läste på en andra tent. Var hela dagen med dem, tills jag på kvällen tog bussen till stan och träffade Linda som återigen var i Helsingfors! Vi tog ett glas vin på Bar Cón, en tapasrestaurang på översta våningen i Kamppi. Otroligt vackert där!
Till helgen har jag planer för både ikväll och lördagkväll och jag hoppas jag någon gång här emellan orkar göra en inlämningsuppgift med deadline på tisdag.

Likes

Comments

Här är en bunt med bilder från snapchat under de senaste 7 dagarna. Och jag tycker de bra beskriver hur en vanlig vecka ser ut för min del. En del plugg, en del evenemang, en del chill (och en minimal del städning).

I helgen agerade jag som serviphux på spexets sitz, och kul var det. Den kommande helgen är det istället min tur att få se spexet. Och spexet kommer förresten också till Vasa i början av november, så ni som då befinner er där rekommenderar jag att gå och se det, jag har hört väldigt positivt om det!

Anyway. Imorgon är jag ledig, och ska försöka göra det mesta av dagen. Jag har en programmeringsuppgift kvar att klura ut, och måste också och handla till Tapiola, samt diska undan all disk som jag lämnat orörd några dagar. Så bäst för mig att gå och sova!

Likes

Comments

Ojojoj, den senaste veckan var verkligen fylld av glädje. Under veckans början städade och bykade jag, samt gjorde undan så många skoluppgifter som möjligt. På onsdag åkte vi ett helt chack in till stan och deltog i tfif-sitzen som hade eftersläpp på TF. Från stan plockade jag med mig Linda som skulle stanna några nätter. Vi åkte på efterfesten och dansade en lång stund. Jag kom hem vid tretiden men lyckades ändå ta mig upp ur sängen relativt tidigt för att gå på föreläsning följande dag.

Eftersom jag hade lång skoldag hela torsdagen hann vi inte riktigt göra något under dagen. Jag gjorde en inlämningsuppgift samtidigt som Linda gjorde sitt. Fredag däremot. Efter skolan åkte jag in till stan och lyckades bränna lite pengar på tre nya klädesplagg, samt lite smycken. Vi åt middag på Memphis innan vi tog bussen tillbaka till mig och lag på en dokumentär innan vi gick och sova.

På lördag sa jag hejdå till Linda och började göra absolut ingenting. Så här i efterhand ångrar jag väl lite att jag inte lade lite tid åt skolarbete medan jag hade tid. Men iallafall. På kvällen var det dags för Fest1! Och det blev en lite vildare kväll än tänkt, men hem kom jag med mina flesta saker kvar.

Den här veckan kommer bli lite lugnare och det tackar jag för. Dessvärre har jag skjutit upp skolarbete så iallafall ikväll kommer jag sitta och kämpa.

Likes

Comments

Mina helger är alltid fyllda med program, och därför har jag också haft svårt att pricka in möjliga datum att åka och hälsa på i Vasa. Men jag trivs väldigt bra här i Otnäs, och har också insett hur lätt det är att bo här, nära till skola och evenemang, och inga nattbussar att missa.

Hittills har ungefär varje helg sett ut på detta sätt: lunch med vännerna efter föreläsningen och hem för att jobba med lite skolarbete. Ofta städar jag just också på fredagar eftersom det är svårt att hitta tid och ork andra dagar i veckan. På kvällen tar jag alltid helt ledigt och bara myser framför några serieavsnitt. Hittills varje lördag har det varit någon slags fest, så då är det nästan redan givet hur lördagen och söndagen kommer se ut.

Just den här helgen var Lumia en sväng i Helsingfors, så såklart träffade jag henne inne i stan på brunch vid Date + Kale. Om man gillar rawfood kan jag verkligen rekommendera stället, som ligger i Kamppis högsta våning.

Resten av lördagen spenderade jag med mina studiekompisar på evenemangen Otatarhan ajot och Lakinlaskijaiset. Kul var det också att få dra på sig halaren igen. Det blev en väldigt sen natt för min del och det förklarar bra hur trött jag varit idag. Jag tog nämligen en nap under dagen och sov hela 4,5 timmar, haha. Men gladeligen har jag endast en uppgift kvar med deadline ikväll som måste göras, resten lämnar jag till imorgon!

Veckan som kommer ser jag nu otroligt mycket fram emot. Förutom två sitzer tillsammans med andra phuxar kommer även Linda på besök!

Likes

Comments

Jag har varit i Vasa två dagar och under tiden där hade jag fullt program för att hinna med så mycket som möjligt.

Tåget startade på tisdag 7:24 och framme i Vasa var jag 11-tiden. Jag blev upplockad av Nathalie och vi åkte på sushi, något jag saknat otroligt mycket. Efteråt följde jag med på hennes mattaföreläsning, vilken var barnlek jämfört med vad jag satt och räknade under tiden. Väl hemma satt jag i köket och umgicks med familjen, samt programmerade, fram tills dess att jag och pappa åkte på hockey (som jag saknat det!). Efter matchen mötte jag upp Linda och Lumia och åkte till Ollis och där fick jag dessutom träffa några andra vänner.

Idag hälsade jag på hos fammo o faffa och fick där både lunch och kaffe. Jag följde även med dem till stan och handlade på min gamla arbetsplats. Senare träffade jag min syster och kusin och han, som datanom, hjälpte mig med programmering. När jag sedan kom hem började jag packa och 19:34 startade mitt tåg tillbaka till Huvudstaden.

Under tiden i Vasa hann jag göra flera av mina favoritsaker och ärligt talat var det hockeymatchen som drog dit mig i första början, hehe.

Likes

Comments

Nu en dag när jag steg upp innan min väckning passade jag på att göra en dunderfrukost åt mig, och dessutom lägga lite tid åt att skriva ett inlägg. Jag har låtit bloggen stå relativt tom, och det på grund av att jag inte haft sån stor lust att blogga alls, det finns så mycket mer roliga saker att göra nu när studierna börjat!


TF:s phuxintagning i lördags är absolut en av de roligaste dagarna jag varit med om sedan skolan börjat! Dagen började redan 7:30 och höll på till efter 4 för min del. Jag var nästan vaken 24 timmar, vilket egentligen var målet, men tröttheten tog över. Imorgon får jag uppleva en liknande dag, och förhoppningsvis blir den minst lika kul, för jag kommer också delta i Vasa nations gulisintagning.

Sedan skolan börjat har jag också varit väldigt fast i Otnäs och endast åkt in till stan för stadisuunnistus och phuxintagning, alltså relaterat till skolans program för phuxar. I onsdags kom jag mig iväg på egen hand! Kvällen började med pizza och vin hos Frida, och sedan vidare till Apollo där vi dansade vilt några timmar innan jag tog bussen hem till Otnäs igen. Det var verkligen kul att göra något sådant, även om det inte varit brist på kvällsprogram och fester så där annars.

Den här veckan har jag haft program måndag, onsdag och torsdag, så ikväll är jag glad över att ha en ledig kväll, och kanske jag utnyttjar ledigheten till att städa lite, för det är något jag haft svårt att hinna och orka med.

Likes

Comments

Oj vad tiden har gått fort! Jag kan knappt fatta att det redan gått en och en halv vecka sedan jag tog tåget ner till Helsingfors och bussen till Otnäs, släpande på full packning.

Första veckan var såklart fylld med program och jag, som knappt hunnit bli frisk från förra förkylningen, drog på mig en ny förkylning efter få timmar sömn och kalla kvällar i regnet. Jag skulle gärna berätta mer specifikt om varje kväll men det skulle ta hundra år och kanske inte det hör till allas intresse. Så istället tänker jag bara säga att jag hade en riktigt rolig introvecka. 

Efter introveckan fick jag ladda mina batterier på söndag för att på måndag sätta mig på min första riktiga föreläsning. Jag kan redan säga att det kommer bli tufft, men så länge som jag längtat efter att börja studera tror jag att jag kommer trivas hur bra som helst!

Likes

Comments

Nu har jag räknat ner dagarna till flytten rätt länge och imorgon händer det, flytten till Esbo! Att packa ner det sista har varit en utmaning och ännu känner jag att jag är tvungen att ta med mig lite saker från Vasa nästa gång jag besöker. När det blir är ännu oklart.

Jag har verkligen maxat umgänge med familj och vänner nu, fast kan man egentligen maxa sådant? Kul iallafall att träffa folk så mycket jag bara kunnat men jag har på¨känn det inte kommer kännas som så lång stund mellan gångerna jag kommer tillbaka till Vasa. Tiden lär gå snabbt de första veckorna.


Likes

Comments