Den här veckan har varit en av de bästa veckorna på länge! Jag har ätit regelbundet, jobbat mindre, umgåtts med vänner, satsat på skolan och varit allmänt mycket gladare! Den kommande veckan börjar också träningarna igen, vilket gör att jag kommer kunna komma in i bättre rutiner.

Precis som hela veckan har min helg varit riktigt lyckad. Jag jobbade, åkte på hockey med pappa, umgicks med familjen och hade brunch tillsammans med Linda, Ingrid och Diana. Den enda ledighet jag haft har varit under sen kvällstid, och den tiden tog jag friheten till att kolla serier.

Likes

Comments

Den här onsdagen känns väldigt lyckad för min del.

Jag har studerat fysik aktivt i flera timmar och har också hunnit ha roligt. Efter dagens sista lektion åkte jag på kaffe tillsammans med Amanda och Linda, och eftersom lön är på kommande om ett par dagar kändes det absolut värt att lägga pengar på.

Resten av kvällen tar jag ledigt från läsande, och imorgon tar jag nya tag!

Likes

Comments

Bilderna ovan beskriver ganska bra min favorit outfit över jullovet. (Pyjamasbyxorna fick jag till julklapp och tog en tydlig första plats i rank av paketen)

Nu är jullovet hur som helst över och slutspurten i skolan kan börja! Även om det betyder tidiga morgnar känns det ganska skönt, speciellt att börja äta regelbundet igen. Det betyder också att jag inte kommer jobba lika mycket. Och det leder till att jag hinner börja läsa på studenten!

Det var planen idag - alltså att börja läsa på studenten. Men då kom något emellan, en liten ändring av planer: pizza och Netflix. Efter två serieavsnitt kom jag mig aldrig riktigt för att öppna någon bok utan gjorde det man inte borde göra: klicka mig vidare på youtube, ett klipp efter det andra.

Det var min måndag. Förhoppningsvis känner jag mig lite mer motiverad att studera imorgon, men när känner jag mig någonsin mer motiverad för att läsa än att ha fritid?

Likes

Comments

Slut på jullovet och slut på helgen. Jag fick inte så mycket till helg eftersom jag jobbat totalt 19h under de senaste två dagarna. Jag fick iallafall uppleva lite helgfeelis i fredags då jag träffade tre av mina absoluta favoritpersoner med en trerätters middag

Även om jag ikväll kom hem först efter nio och ska stiga upp redan klockan sju imorgon tänker jag avsluta detta jullov med att se slutet av Harry Potter.

Likes

Comments

Igår hade jag en dag med fullt program. Hela dagen jobbade jag och när jag kom hem kunde jag bara pusta ut i 45 minuter innan jag och pappa åkte på hockey. Därefter åkte jag till Malin och träffade några som jag inte sett i grupp sedan högstadiet. Även om vi inte setts på så länge kändes det som om inget ändrats sedan sist. Och eftersom jag själv inte tog någon egen bild på dem så tog jag mig friheten att låna Malins bild.

Roligt var det och sent blev det innan jag kom hem.

Ikväll ska jag träffa nästa skara med vänner och igen är det matlagning på schemat. Innan det har jag en hel ledig dag framför mig, bortsett från en moddaessä som jag medvetet skjutit upp, men nu måste den verkligen göras.

Likes

Comments

De senaste dagarna har Harry Potter ständigt rullat på min tv i bakgrunden medan jag antingen gjort annat eller såklart följt med noggrant. Idag var jag dessutom och såg Fantastic Beasts igen, för varför inte?

I början av lovet kände jag konstant en stress över att jag inte hann med studentläsning eller andra skolarbeten, det var ju meningen jag skulle börja läsa redan nu enligt planen. Men vartefter har jag märkt att det är själva tanken att jag inte sätter in mig i läsandet som stressar upp mig. Så nu har jag helt och hållet bestämt att inte läsa alls över lovet. På det sättet får jag chans att känna mig fri. Så nu de dagar som jag inte jobbar gör jag precis vad jag vill!

Jag har mått mycket bättre nu efter att jag lade upp målet att ta det lugnt över jullovet och hoppas att också mina vänner som läser till studenten tar det lite lugnt.

Likes

Comments

Nyår firades med vänner

Penkkis tillät oss vara galna en hel dag, från morgon till nästa morgon.

Jag fattade tycket för ishockey mer än någonsin förut och under studentskrivningarna var det min utväg från all stress.

Efter en intensiv vår med skola samtidigt som studentskrivningar var det roligt att lägga det bakom sig, och det firades med en rolig utgång.

Jag dansade mer än någonsin och deltog i tre landsmästerskaper.

På skolavslutningen satt jag längst fram med min blivande klass 4A och under dagen körde jag runt och hälsade på alla mina vänner som tagit studenten. På kvällen firades det med utgång.

När sommarlovet nästan nyss börjat flög vi ner till Barcelona på en några dagars semester.

Midsommar firades med mina vänner med grillkväll och hemmafest, samt vid mina kusiners villa.

Flera båtsemestrar till mitt favoritställe

Många brygghäng och drinkar följda av spontana barrundor

Ett redan suveränt sommarlov avslutades med att uppträda i Hartwall arena

Jag började skolan igen, denna gång som fjärdeklassare, redo för mitt sista år i gymnasiet.

Jag och Nathalie åkte till Danmark för att delta i ett dancecamp och passade på att besöka Köpenhamn samtidigt.

Jag åkte ner till Helsingfors några dagar och deltog i Mattetäphlan och passade på att träffa några nära vänner.

Jag åkte till Stockholm för att se mitt favoritband Bastille.

Jag fick möjlighet att komma med gratis till Geneve och CERN med ett stort gäng från Finland.

4A +två deltog med bästa gruppandan i skolans klassinnebandy turnering

​Under jullovet fick jag träffa alla mina vänner som inte befunnit sig i Vasa på länge

Likes

Comments

Nyår är överstökat och jag firade först hemma med en trerätters lunch och på kvällen vidare med mina vänner.

Ingenting slår förra nyåret, för då var det verkligen superkul hela kvällen. Det här året dalade det lite, men eftersom jag hela tiden hade vänner vid min sida måste jag ändå säga att jag hade väldigt kul. Nästa år kan ju bara bli bättre då eller?

Jag är helt redo för 2017 och vad det innebär. För min del kommer det ske en stor livsförändring men jag måste jobba hårt för att nå mitt mål. Jag tror 2017 kommer bli lika händelserikt som 2016, eller kanske ännu mer händelserikt!

Likes

Comments

Det känns omöjligt att berätta om något annat än jobb här på bloggen nu, för det är det enda jag gjort. Imorgon blir min fjärde dag i rad, men sedan får jag två dagar ledigt, något jag ser såå mycket fram emot!

Det har blivit väldigt lite tid över, och som jag tidigare nämnt (tror jag iallafall) har jag svårt att komma igång med något efter att jag kommer hem från jobbet. Jag bara lägger mig i sängen och klickar mig vidare på youtube när jag egentligen borde göra något åt studentläsningen.

Idag kan jag i alla fall säga att jag gjort något annat än slöat. Jag var nämligen på första pienryhmäträningen! Det är dags igen, och vi är sent ute i år, men det ska nog bli till något ändå!

Något jag skulle vilja hinna med innan året är slut är en årsresumé, men med tanke på hur lite tid det är kvar och det faktum att min syster inte fört över bilder till mig är risken stor att det inte blir något med den saken. Jag har dessutom en del resor odokumenterade här på bloggen, något jag skulle vilja dela med mig av. För även om många kommer minnas 2016 som ett hemskt år kommer jag personligen minnas det som händelserikt - både positivt och negativt.

Nu börjar det faktiskt vara dags att börja gå och lägga mig. Jag tror nog jag helst vaknar imorgon kl 6:15 med flera timmars sömn bakom mig!

Likes

Comments

Nu är julhelgen över och roligt har jag definitivt haft! Juldagen firade jag först hemma hos fammo o faffa, och på kvällen åkte jag till Lina och träffade en stor bunt med 97:or som jag inte sett på flera månader. Vidare åkte vi till fontana och dansade loss!

På julannandagen satte vi oss i bilen och körde norrut för att fira jul tillsammans med mammas släkt, den här gången med min morbror som husvärd. När vi kom hem så sent som åtta åt vi den julmat som fanns kvar från julafton och avslutade kvällen med ost och vin.

Nu när allt är över ser jag redan fram emot nästa år och då tror jag jag kommer uppskatta mötet med släkten ännu mer än vad jag någonsin tidigare har gjort. Det roliga med lovet är verkligen över nu för några dagar framåt, för nu är det dags att jobba några dagar framöver. Den tid som blir över borde jag lägga åt att börja bläddra i böcker inför vårens studentskrivningar, men just nu känns det som om jag behöver några dagar att bara pusta ut efter höstens stress.

Likes

Comments