från i lördags då solen tittade fram

För första gången på länge är det inte jobbet som gör mig stressad, men det fungerar som bifaktor, för trötthet underlättar inte min stressnivå. Idag har jag väldigt mycket att tänka på och det börjar allt kännas lite för mycket att ha snurrande runt i min hjärna på 24 timmar. En dag ledigt skulle jag inte tacka nej till just nu.

I skrivande stund löste sig ett problem så nu släppte iallafall en tung sten från mitt bröst, nu känns min morgon snäppet bättre!

Så ja, jag har haft några dagar med väldigt mycket att tänka på och det faktum att jag inte haft någon ledig dag att processa alla händelser och planer i lugn och ro har väl tärt på mig lite. I lördags valde jag en lugn kväll med Linda efter ett 9-timmars skift framför utgång, och glad var jag verkligen över det dagen efter då jag satt i jobb återigen.

Om en stund kommer Karro hit för att planera vår resa till Spanien och på kvällen hittar ni mig återigen på jobb.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår mötte jag upp Amanda efter jobbet och med kom Linda och Lumia på aw. Strampen levererar verkligen med sina alkoholfria mojiton.

Fredag och jag gör mig redo för min 3/9 dag av jobb innan några dagars semester.

Från någon annans synvinkel kanske det ser ut som om jag sölat runt hemma med pyjamas och en kaffekopp, men jag känner mig riktig produktiv även om dagen kanske inte började se ut som jag först tänkt. Jag ringde för första gången i mitt liv kundservice (som inte gällde Vasas hälsostationer) och köade sammanlagt en timme. Samtidigt fick jag ett email som jag väntat på länge och nu mitt i allt ska jag skriva på ett hyreskontrakt!

Det har gått flera timmar sedan jag vaknade och jag har varken duschat, ätit eller fixat mig inför jobb, men nu prioriteras allt annat! Blir det bråttom fem minuter innan jobbet så är det så då :).

Likes

Comments

På den senaste tiden har jag fortsatt ta det lite lugnare och hålla planer på låg nivå. Jag har haft turen att ha ledigt några dagar också och känner mig ganska utvilad och mer eller mindre redo för att från och med idag jobba 9 dagar i streck. Jag har också varit ganska mycket ensam hemma nu när pappa har semester, så lugnet hemma har varit otroligt skönt.

Förutom att ha njutit av ensamheten har jag också firat Lina, lagat hamburgare med Linda och Ingrid, och idag varit på sushi med Linda och Diana.

Just nu dricker jag te för att värma mig efter att ha varit ute i det ruggiga vädret och tänker ta det lugnt fram till det att jag ska i jobb.

Likes

Comments

Förra veckan hade jag sammanlagt tre lediga dagar, och jag utnyttjade min ledighet så mycket som möjligt

På måndag tog jag och Linda tåget ner till Helsingfors för en dag där. Vi åt, shoppade och satte oss ner i solen mitt i centrum på ett glas vin.

På fredag efter jobbet började helgens äventyr. Jag hade fixat ledigt åt mig både lördag och söndag för att kunna åka till Rönnskär på den årliga båtsemestern med kusinerna. Och vi hade väldigt tur med vädret i år! Helsol varje dag och så gott som ingen vind.

Helgen var verkligen lyckad och igår när jag hade ett 9h skift kändes det inte alls så jobbigt. Jag behövde verkligen några dagar av tystnad!

Den här veckan jobbar jag sammanlagt 6 dagar, och mina tider ger ingen desto större möjlighet att göra något annat. Men lika bra det. Jag känner att jag behöver ta det lite lugnare ett tag och inte ha planer varje dag.

Likes

Comments

Igår efter jobbet var jag helt utmattad och i den stunden trodde jag inte att jag skulle vara vaken halva natten. Som jag tidigare sagt har det känts tungt att komma hem till fullt hus efter jobbet, men igår kom jag hem till ett tomt hus och ville njuta av tystnaden för mig själv. Jag satte mig ute på terassen i solskenet i två timmar och sedan kände jag mig pigg och taggad igen!

Jag började kvällen med att möta upp Lina och Karro och åkte sedan vidare in till stan för utgång. Jag betalade in mig både till ollis och fontana, men nog var det ju ollis med vännerna som slog allt! Jag hade en superrolig kväll och dansade till stängning och hoppade sedan på cykeln hem igen.

Trots att jag kom mig i säng sent lyckades jag få 7 timmars sömn och direkt jag vaknade började jag dagen med frukost ute på terassen i tre timmar. Resten av dagen har jag segat runt och skjutit upp att städa mitt rum, något jag verkligen vill få gjort men verkligen inte heller orkar göra.

Imorgon väntar en till ledig dag med nya äventyr!

Likes

Comments

Tre kvällar i rad har jag spenderat tid med mina vänner efter att jag kommit hem från jobbet. Det har varit riktigt roligt att vara sysselsatt, men saknar ändå lite att ta det lugnt hemma när jag ständigt är runt människor och tyvärr stänger jag väl ut min familj som resultat.

Det har varit några verkligen glädjefyllda dagar måste jag medge. Jag har nämligen tagit emot en studieplats och det firades igårkväll med lite champagne i solen tillsammans med två andra glada tjejer som också de ska börja studera i höst.

Idag var planen ursprungligen att sitta utomhus och njuta av vädret då jag för en gångs skull var ledig från morgonen, men istället började jag med det kluriga att söka lägenhet. Och jag lämnade att trampa på stället. Om ungefär en timme ska jag vidare på jobb, så någon sol lär jag nog inte se så mycket av idag ändå.

Likes

Comments

Idag började jag dagen så lugnt som möjligt och åkte innan jobbet på lunch till Spices.

Efter jobbet har jag, precis som så många andra gånger, känt mig lite seg och inte alls motiverad att jobba fyra dagar till den här veckan. Som tur är har jag ledigt imorgon, så då borde jag kunna ladda mina batterier. Nu när jag skrivit in mina nya jobbturer i min kalender reflekterade jag på hur lite lediga dagar jag har. Och de flesta av de dagarna har jag redan planerat in något på, vilket gör att allt färre dagar finns kvar att göra allt det där jag sa jag skulle göra innan sommaren började.

Efter att ha pusslat ihop några veckor nu tänker jag lägga huvudet på kudden och sova. Imorgon ska jag ha väckning relativt tidigt för att hinna göra så mycket som möjligt av min lediga dag, samt förbereda min kropp för tidig-tidig-tidig väckning på onsdag!

Likes

Comments

I år firade jag midsommar på samma sätt som vanligt: fredag tillsammans med mina vänner och lördag med mina kusiner.

Med vännerna började vi redan klockan 12 med brunch följt av lekar, drinkar och grillmat. Efter allt grillat åkte vi vidare på hemmafest och där var vi till sena natten.

Morgonen efter steg jag upp relativt tidigt med tanke på hur sent vi kom i säng och körde iväg till Bergö och vidare med båt till kusinernas villa. På grund av lördagens stormväder fick vi hålla oss inomhus i år, men det var en väldigt skön och lugn dag som också den slutade ganska sent.

Idag jobbade jag kväll och för en gångs skull var det en lugn söndag. Imorgon börjar en ny vecka, och en spännande sådan!

Likes

Comments

De fem senaste dagarna har jag jobbat och idag har jag äntligen en hel dag ledig!

Förutom att ha jobbat har jag också hunnit göra lite andra nämnvärda saker. I torsdags gjorde vi sushi och på lördag firade vi Emma. På söndag skulle jag på min kusins konfirmation följt av kvällsskift, och det var lite tungt efter den sena lördagskvällen.

På dagens schema står en visit in till stan för att luncha tillsammans med två vänner, och utöver det njuta av min lediga dag. Synd bara med vädret, det skulle ha varit kul att hitta på något utomhus, men det kommer nya soliga dagar!

Likes

Comments

Söndag. Jag och Nathalie satte oss i bilen efter att hon slutat jobbet och vi körde till Bergö för att fira vår kusin och väl framme fixade vi sushi till middag.

Måndag. Började med brunch, följt av loppisbesök.

Tisdag. Jag började dagen på Öjberget, den här gången tillsammans med mamma. Jag fortsatte dagen i hennes sällskap genom att följa med på stan och handla och på kvällen åkte jag på dagens andra träning.

Onsdag, aka idag. Jag fick igen fixa mig precis som på studentdagen och igen fick jag lägga på mössan. Med glädje. Jag och Linda hade duktiga Amanda att fotografera oss och för att dessutom fira sista semesterdagen åkte vi alla tre till Faros på lunch. Ikväll väntar min sista danslektion på kipinä för denna säsong och imorgon ska jag i jobb igen, och där kommer jag hålla hus resten av sommaren.

Likes

Comments