View tracker

Dagen har precis sett ut som jag sa igår: provskrivning och lunch med Karro. Dessutom lite till lektioner i skolan. Istället för att stanna på matten åkte jag hem med planen att packa allt klart innan jag åker på jobb. Eftersom det är måndag idag tror jag det blir en ganska skön dag på jobbet. Är det en så lugn dag som jag tror kanske jag åker in en sväng till Emma efteråt om ögonen håller sig öppna!

Angående tröjan på bilden. Medan jag väntade på att Karro skulle komma in till stan gick jag runt lite i hm och förälskade mig i denna. Med Linda som min onda ängel på högra axeln fick den komma med hem även om jag imorgon åker på resa och borde spara pengar till det. Men som hon sa, treat yourself, jag har faktiskt jobbat hårt de senaste veckorna så visst har jag väl rätt till lite materiell lycka jag också!

Okej, nu måste jag ta mig i kragen och göra de saker jag kom hem för att göra: packa och laga mat.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Den här söndagen har varit dels jobbig och dels skön. Jag steg upp först halv tolv vilket resulterade i att hela min dag blev uppskjuten tre timmar.

Hela dagen satt jag med kemiboken i famnen och emellanåt kände jag att oj, det här var ju inte så svårt, men senare under dagen konstaterade jag att jag inte längre kom ihåg vad jag läst. När klockan var åtta och jag fortfarande inte hade ätit middag började jag bli gnällig och dessutom småstressad över att jag fortfarande inte lärt mig allt.
Mitt humör var helt i botten och jag ville inte ha något att göra med mina familjemedlemmar, vilka jag ursäktar så mycket åt.

Jag stängde boken, lagade mat och satte mig framför datorn med några favoritlåtar spelandes i bakgrunden - det perfekta receptet för att bota mitt dåliga humör.

För inte så länge sedan slängde jag ner kläder och lite andra grejer i en kappsäck och hoppas jag hinner packa resten imorgon. Nu ska jag hur som helst gå och sova, lite väl sent enligt mig. Imorgon väntar ett prov, bra lunchsällskap och jobb och på tisdag bär det av på resa!

Likes

Comments

View tracker

Oj den här veckan som gått! Jag vet inte hur länge sedan jag haft lediga dagar som jag kan tillägna åt serier. Jag har allt som allt hunnit ta ikapp på tre serier som jag förut hängde med slaviskt.

Utöver ledighet och befrielse från skolarbete är förra helgen nämnvärd. Jag jobbade en stor del och min lediga dag tillbringade jag med släkt och vänner med julmys. Dessutom var jag och Karro och såg Fantastic Beasts and where to find them. Sååå sevärd!

Den här helgen har jag också jobbat en del, och kvar är städjobbet. Min plan för resten av kvällen är just städjobb för att jag ska få en ledig söndag för en gångs skull. Dock har jag prov på måndag och åker på resa på tisdag, så jag har på känn att jag inte kommer kunna sitta och ta det så lugnt som jag egentligen skulle vilja.

Likes

Comments

Provveckan är igång och jag antar att jag vant mig vid glesa provveckor under det senaste året eftersom jag nu känt mig stressad över att ha kemi och fysik direkt efter varandra.

Idag skrevs kemi och provet gick bra med tanke på att jag inte hann läsa så mycket pga jobb igår. Idag är min ursäkt inte lika godtagbar eftersom jag lade ungefär 4h totalt på att åka på en hockeymatch med pappa.

Får nu se hur det går imorgon, men jag åker dit med inställningen att höja provet om några veckor. Det har blivit en taktik jag drar till med för ofta nu känner jag.

Det har varit mycket på gång de senaste veckorna och det har märkts otroligt bra. En efter en har jag lämnat efter i kurserna och jag vill inte ens veta hur många läxuppgifter som jag lämnat ogjorda.

Det kommer bli första gången jag åker och skriver fysikprov utan att ha räknat en enda uppgift och inte läst genom allt, men jag tänker inte heller ge hela min kväll åt fysik, så jag tänker faktiskt gå och sova nu.

Likes

Comments

Nu är jag hemkommen från lilla resan till Stockholm, och vilken resa det var!

Det enda negativa över resan är att jag ärligt talat börjar bli trött på att åka till Stockholm. Det finns så många andra ställen jag vill åka till och speciellt när man inte är shoppingsugen skulle vilken annan stad som helst fungera lika bra.

Bastillekonserten var suverän och jag är så imponerad av dem. Alltså det är helt sjuk hur duktig man kan vara. Jag ät helt säker på att jag kommer åka på en till av deras konserter någon gång.

Efter att ha spenderat hela måndagen på resande fot var det skönt att komma tillbaka till Vasa och lite extra glad är jag över att jag skulle till skolan först till 11. Resten av min tisdag ska jag på dans, ta det lite lugnt och börja läsa på prov.

Likes

Comments

Min fredag började på bästa möjliga sätt när resultaten från höstens skrivningar kommit. Jag kan inte annat än att säga att jag är supernöjd med the outcome.

Efter min löjligt korta skoldag gick jag och diskuterade lite med studiehandledaren angående vårens skrivningar. Ännu är jag något osäker på vad jag ska skriva... Efter det gick jag och Linda till sweet vaasa och lyxade till det med lite kaka.

Sen dess har jag gjort veckans sista inlämningsuppgift, vilken gick snabbare än förväntat, så veckans första fritid har jag också fått ta del av! Om ungefär en timme ska jag på jobb och där är jag resten av kvällen. Imorgon börjar ett litet till äventyr, nämligen Stockholm, och innan det måste jag också ta i tu med packning och städjobb... Ska bli skönt när jobbdelen är över för denna vecka!

Likes

Comments

Min förkylning har inte blivit bättre, helt tvärtom bröt den ut riktigt ordentligt efter söndag. Så nu har jag en eländig hosta dragande efter mig. Kan jag inte träna ordentligt får jag väl magmuskler av att hosta iallafall!

När jag inte varit i skolan har jag antingen varit fast med en läxbok, på kipinä eller på jobb. Någon fritid existerar inte. Jag var tvungen att ta paus från matten för att jag redan går på övervarv med mina tre kurser, något jag inte trodde skulle hända. Men denna vecka är färgglad i min kalender. Inlämningsuppgifter, läxor, jobb och lite roliga saker. De roliga sakerna får jag ta del av först under helgen efter allt det jobbiga.

Kan nu bara hoppas att jag blir av med min förkylning tills Stockholm, men i det här tempot är det svårt att ge tid åt kroppen för återhämtning. Nu ska jag hur som helst gå och sova för att få så många timmar sömn som möjligt. Förhöret som skulle läsas på hann jag inte med, cern-inlämningsuppgiften som jag skulle göra hann jag inte ens kolla på. Men två labbrapporter är inlämnade.

Likes

Comments

Så var den helgen över...
Det har varit tungt men samtidigt så otroligt roligt. Igår jobbade jag hela dagen och när jag kom hem åt jag bara middag innan jag åkte in mot stan för att träffa Karro. Vår orginalplan inkluderade också Ida, men eftersom hon tog en jobbtur åkte vi dit och hälsade på istället.

Det är alltid kul att träffa vänner som studerar på andra håll, och man uppskattar verkligen umgänget mycket mer. Kvällen blev sen för en förkyld jag och när jag idag vaknade av min väckning var jag desto mer förkyld. En rolig lördagkväll hade jag i alla fall.

Idag är det ju farsdag, men eftersom jag hade en jobbtur från morgonen kunde jag inte åka med och hälsa på moffa på bergö, men till Faffa åkte jag själv efter jobbet. Nyss har vi ätit en trerätters pappa i ära, och resten av kvällen ska jag göra en inlämningsuppgift samt möjligtvis se ett serieavsnitt med min syster.

Likes

Comments

Jag har nästan svårt att minnas vad jag gjort denna vecka. Varje dag har i princip gått ut på att jag varit i skola, åkt hem och tagit en nap, åkt och kollat på/ varit med på träning, lagat läxor och försökt gå och sova i tid. Förkylda jag har i alla fall varit nöjd med mina sovmorgnar denna vecka. Jag har verkligen behövt dem!

Igår efter skolan hade jag lite mer spännande program. Jag träffade nämligen Nora och åt en lite tidigare middag vid Amarillo. Senast jag såg henne var när skolan nyss börjat, så det var roligt att träffa henne en sväng innan hon åker till Malta. Därefter åkte jag på hockey med pappa.

Idag har jag varit otroligt slö, men nästa så slö så att allt varit roligt. Det var iallafall en fnittrig jag som kom till skolan idag. Fnittrigheten övergick dock till rent av slöhet i slutet av dagen. Direkt när jag kom hem började jag med skolarbeten. Det är nämligen så att jag har en till helg med fullt program. Ikväll ska jag och städjobba och resten av helgen har jag mm-jobb under dagarna och på kvällarna har jag diverse planer. Så som planerna ser ut nu verkar det bli en rolig helg! Få bara se hur det känns på måndagmorgon då det är dags för en ny skolvecka och jag fortfarande är på släp med skolarbeten.

Likes

Comments

Jag vet inte om jag någonsin nämnde det, eller om det bara var tänkt att jag skulle skriva om det. Men den här hösten har varit fylld (och fylls) med roliga händelser och många små/stora resor. På den listan fanns bl.a. Köpenhamn och Mattetäphlan. Kvar har jag nu två saker som jag ser sååå fram emot. Av dem är Bastille konserten först ut, redan nästa vecka faktiskt.

Jag är verkligen så otroligt taggad på detta att det är helt sjukt. Enda sedan de släppte den kanske mest kända låten Pompeii har jag slaviskt följt med varje gång en ny låt släppts ut och i år är det så vitt jag vet, första gången de gör en Europa-tour utanför festivalevenemang. Ledsamt såklart att de inte kommer till Finland, men jag är nöjd med en liten resa till Stockholm.


Likes

Comments