Helgen är över och snabbt gick den!

Precis som vanligt jobbade jag fredag och lördag, och direkt efter lördagsskiftet åkte jag och Linda hem till mig och hade ost- och vinkväll till vilken Ingrid också joinade lite senare.

Efter att klockan vridits framåt har jag verkligen hamnat lite efter. Förstår verkligen inte hur klockan nu snart är 13 och jag inte ännu fått något gjort. Jag tänker faktiskt inte läsa matte idag, just på grund av att jag känner mig väldigt efter i tidsschemat. Ikväll ska jag och jobba igen, roligt med lite vardagsjobb tycker jag som annars endast är under veckosluten. Eftersom jag missar kvällens träning tänker jag nu innan jobbet träna på egen hand, också en orsak till att jag inte tänker plugga idag. Hoppas hur som helst att jag går och sover i tid ikväll och vaknar acceptabel tid imorgon så jag kan komma in i rutiner igen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

De senaste dagarna har för min del varit ganska ångestfyllda. Denna ångest har skapats av min beslutsångest att skriva om matten eller inte. Ännu igårkväll så sent som halv tolv var jag osäker. Det slutade hur som helst efter långa tankestunder med att jag inte åkte. Det spelar ju ändå ingen roll om det står M eller I på ett höjt prov när jag har mitt gamla resultat att vara nöjd över.

Hur som helst fick tanken om ett I mig lite skrämd, även om jag vet att det inte påverkar något. Om jag skulle kunna påverka på något sätt skulle jag säga åt mitt förflutna jag att inte anmäla mig för att höja, för nu kommer jag aldrig ha chansen att höja matte igen om så skulle behövas. Så ångest är minst sagt vad som snurrat i min hjärna!

Hela förmiddagen var jag väldigt seg efter att ha sovit dåligt och varit tvungen att vakna tidigt för att ringa och meddela att jag inte skulle komma på skrivningen. Jag kollade bara youtubeklipp och researchade lite resemål.

Efter lunchen bestämde jag mig för att ta mig i kragen och tog av mig min pyjamas och tog på min favorittröja, samt mina favoritbyxor och började städa mitt rum. Det tog sin tid, men var helt klart värt timmarna!

På sistone har jag ju i stort sätt varit ledig varje dag, och mina dagar har mest gått ut på att streckkolla serier, men till och med det börjar vara tråkigt. Dessutom känner jag mig alltid lite deppig för att det känns som om en hel dag har gått åt ingenting. Därför har jag nu börjat med ett nytt koncept, precis som min rubrik säger: att göra det mesta av en dålig dag. Det räcker med att gå ute i finvädret för att jag ska minnas dagen som en lyckad dag.

Likes

Comments

Don't judge me för att jag var och lunchade trots mitt pengaspenderande-förbud.

Klockan 10 idag mötte jag Linda vid bibban för att precis som för några veckor sedan plugga tillsammans. Efter ungefär en och en halvtimme utan att knappt ha rört böckerna "gav vi upp" och åkte på sushi istället.

Jag avslutade stan-visiten med att åka till skolan och hämta min mattepreli och fick samtidigt höra goda nyheter, samt pepp från andra lärare som nog tyckte jag skulle komma på skrivning på onsdag. Jag tänkte skippa det, men efter att ha hört deras åsikter började jag fundera igen. Det återstår isåfall en dag för mig att läsa. Kul.

Likes

Comments

Precis som jag trodde har jag inte ännu öppnat matematikböckerna, men jag känner absolut ingen panik över det. Istället har jag njutit av fritid, men samtidigt haft lite tråkigt då och då. Så att jobba fredag och lördag kändes bra, så man kom ut ur huset och gjorde något nödvändigt, samtidigt som man fick träffa mänskor.

En halvtimme efter att jag slutade jobbet igår befann jag mig på fondis med några andra tjejer. Jag åt en efterlängtad middag samt tog ett glas vin. Att hålla i pengarna som jag sa i förra inlägget fungerade alltså med andra ord inte så bra. Men! Jag såg på det som att fira att mina skrivningar var över, samt vinglaset för att njuta av afterwork med Linda. Så lite måste man väl få lyxa till det.

Idag ska jag och städjobba den lilla del jag har kvar och utöver det njuta av en ledig söndag! Nästa vecka MÅSTE jag börja läsa matte. Om inte för studenten, så för inträdesprovet.

Likes

Comments

Ååh vilken härlig dag idag!

Tanken var väl ursprungligen att börja läsa matte, men tog istället sovmorgon och lite fortsatt seriemys. Vid lunchtid ringde min syster och drog ut mig ur huset, eftersom hon låst ut sig och jag hamnade att köra in med reservnyckeln. Så jag åkte till stan och lunchade med henne, samt gick en runda på stan. För varför bara köra av och an?

För mig som inte alls hade planerat en visit till stan blev det en dyr sådan. På bilden ser ni endast mina favoritköp: ett par nya solglasögon (som variation från de ginatricot-bågar jag haft i två år) och en highlighter från lumene. Men jag tycker det är fullt okej att unna mig något efter studentskrivningarna! Nu måste jag dock hålla pengarna i styr resten av månaden!

Likes

Comments

Nu är stressen över för min del! Ingen mer prestationsångest på ett tag!

Efter måndagens totala flopp i skrivsalen hade jag under hela tisdagen ångest och panik över fysiken, som jag skrev idag. Jag förberedde mig på det värsta och fick gladeligen komma ut ur salen nöjd med min prestation. Rädslan att det skulle gå dåligt var dock väldigt jobbig att bära på under tisdagens gång.

Nu när fysiken är över har jag endast matte kvar, om en vecka. Men eftersom jag bara tänkte åka för att höja ett redan bra vitsord tar jag ingen större stress över det. Risken att jag skippar att åka och skriva är dock ganska stor. Min närvaro på mer eller mindre frivilliga situationer har varit ganska låg under mitt fjärde år i gymnasiet to be honest.

Resten av min onsdag har jag varit på träningar och bara tagit det lugnt framför en serie. Imorgon börjar jag nya tag med matten och sedan får det bara bära eller brista! Nu ska jag krypa till sängs, för de senaste nätterna har inte varit så långa och jag börjar känna mig trött och hängig.

Likes

Comments

Oj hjälp vad skrämmande fort dagarna går! Min helg har varit super, även om den till stor del bestod av fysikläsning.

På lördag kväll firade vi Ida, följt av några timmar på ollis dansgolv. Jag glömde totalt bort att jag tidigare hade planerat att inte vara ute så länge, men i stunden var det totalt bortglömt. Så hem kom jag vid 4-tiden, men tack och lov började mitt skift dagen efter först vid 14, så jag fick sova ut!

Idag skrev jag modersmålsessän och skönt att ha det överstökat fastän jag lämnade salen med ganska dålig feelis. Jag tillät mig lite fritid nu innan jag ska börja läsa på fysiken som jag skriver på onsdag. Ikväll ska jag på säsongens sista hockeymatch och imorgon väntar en dag med non stop läsning!

Likes

Comments

Det blev tidig väckning igår, och kort natt blev det verkligen.

Jag och min syster satte oss på tåget mot Helsingfors och väl framme åt vi lunch: sushi! Vi fortsatte att döda tid med att såklart gå runt i butiker, och nog hittade jag en hel del fastän så inte var planen.

Mot kvällen tog vi take away från Fafa's och resan från centrum till ishallen visade sig vara svårare än tänkt för oss, men vi kom ju fram!

Vi presenterades till en ny artist, nämligen förbandet Matt Wills, och wow vilken glad överraskning.

Bastille överraskade också positivt med en suverän show. Det är svårt att jämföra konserten i Stockholm med denna, för showen var uppbyggt på ett lite annat sätt i och med att det var i en ishall.

Kvinnodagen i ära slängdes det ut flera tulpaner över publiken och gängets synpunkt på pågående händelser runtom världen var starkt nära mina egna åsikter. Jag bara älskar detta gäng!

Likes

Comments

En till vecka har gått och för mig känns det som om den bara flugit iväg utan att jag fått något gjort. Sportlovet gjorde det omöjligt för mig att läsa hemma eftersom jag inte var ensam, men inte heller ville jag åka till bibban pga problem med lunch samt att jag tillät mig själv lite senare morgnar för att hålla mig frisk - vilket ändå inte lyckades.

Efter fredag och lördag med jobb var det skönt att komma hem till ett tomt hus och chilla lite innan jag åkte till stan under kvällen för att träffa Ida igen. Nöjd var jag med en nykter och tidig lördag även om planen lät på ett annat sätt tidigare under veckan.

Förkyldningen var omöjlig att undvika och bröt ut ordentligt under natten, men jag hade en bra lördagkväll, så no regrets!

Idag tog jag en lite lugnare morgon med dunderfrukost och det nyaste avsnittet av Riverdale. Dagen fortsattes med städjobb samt träning med crew. Som vanligt missade jag det fina söndagsvädret som hela Vasa njöt av.

Den kommande veckan är riktiga slutspurten före skrivningarna, så jag kommer högst antagligen ha panik största delen av tiden. Men det ska väl gå bra!

Likes

Comments

Sedan den sena lördagen har jag varit förföljd av en förkylning som vägrat bryta ut, vilket i och för sig är ganska bra. Men det känns fortfarande aningen störande att vakna med konstig känsla i kroppen varje morgon utan att faktiskt ha några större symptom.

På grund av detta har jag försökt sova så långa nätter som möjligt, vilket har lett till att det blivit allt färre tid för studentläsning. Och nu med knappa två veckor kvar är det kanske inte det mest optimala, men jag vill ju inte heller bli sjuk till skrivningarna.

Utöver läsning och träning idag är jag ledig. Skönt, eftersom jag jobbade igår och igen ska i jobb fredag och lördag. Ingen överraskning där precis. Nu hoppas jag bara att jag blir frisk så att helgens planer får bli av!

Likes

Comments