Hur mycket jag än vande mig vid prepkursens schema och livsstil är det skönt att vara tillbaka i Vasa och egen säng och egna villkor. Jag var helt utmattad och somnade direkt och idag vaknade jag med lite träningsvärk efter att igår ha kånkat runt med full packning några timmar. Det säger väl något för hur otränad jag är efter tre veckors paus.

Jag har verkligen stortrivts på kursen och känner mig verkligen såå mycket mer förberedd på utmanande uppgifter nu än innan. Schemat var hur som helst ganska fullt och så fort man kom hem om kvällarna var man för trött för att riktigt göra något. Det har därför varit några intensiva och tunga veckor, men givande!

Min tjugoårsdag blev inte helt ofirad eftersom det kvällen innan var sitz följd av efterfest, och det var nog en av de roligaste kvällarna jag haft på länge! Förutom sitzen fick vi vara med på litet annat kvällsprogram också då och då. Väldigt skönt att göra något annat än läsa hela tiden!

Många bekanta studerar på Aalto och kul var det att träffa dom. Sista kvällen träffade jag Anna och lyxade till det med tofuspett efter tre veckor med endast en mikro att laga middag i.

Igår kväll efter några timmar på resande fot blev jag upplockad från tåget av Ingrid och vi åkte tillsammans med Linda till Strampen på varsin alkoholfri drink. Första i sommar, men det kommer bli fler har jag på känn! Härligt att träffa dem igen även om man från förr är van vid att det brukar gå flera dagar mellan gångerna. När jag kom ända hem till Sundom efter tolv möttes jag av kramar från min familj och vi satt närmare en timme i köket och talade och delade ut födelsedagspresenter till moi.

Som sagt. Skönt att vara hemma, men det kommer kännas konstigt att inte vara omgiven av samma människor som i tre veckors tid, och jag kommer sakna vissa saker som värmen och alla gröna träd. Actually, nu när jag tittar ut ur mitt fönster ser jag rätt på en björk och den har inte ens fått gröna knoppar ännu. I helgen jobbar jag och på måndag firar vi pappa. Där mellan varven ska jag försöka läsa så mycket som möjligt för på tisdag och onsdag gäller det!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

En vecka av prepkursen är redan förbi och lite stressad är jag över inträdesprovet när jag nu insett hur svåra uppgifter där kan vara. Överlag är det väldigt roligt här och jag lugnas av att jag har bra studentbetyg. Fast det vet jag ju inte helt säkert före om några dagar då vårens resultat kommer!

Under helgen tog jag en paus bort från läsning och Otnäs överlag. Jag tog tåget direkt efter sista räkneövningen på fredagkväll och joinade min dansgrupp i Tammerfors för street FM. Så sent som på lördag bara några timmar innan vi själva skulle upp på scen tränade vi för första gången alla tillsammans.

Lika bra som förra året gick det ju inte, men det fick iallafall mig att vilja börja träna tidigare nästa år och man lär sig väl av sina misstag.

I år var jag endast med i kategorin för smågrupper så hela söndagen fick jag sitta i publiken och heja. Det var såklart lite tråkigt men samtidigt skönt att inte behöva vara så nervös.

Nu är jag tillbaka i Otnäs och redo för en ny vecka. När jag kom hit igår kväll var det dessutom endast jag (av tre) i rummet på plats så jag fick njuta av några timmars ensamhet.

Kvar är det två veckor, och denna gång stannar jag tills kursen är slut. Om ungefär två veckor skriver jag inträdesproven så nu gäller det att plugga!

Likes

Comments

För att kort sammanfatta denna vecka har jag läst mindre än jag borde, varit på många extra danslektioner, samt tränat mycket inför tävlingen. Vasas väder har varit suveränt och sommarkänslan har satts igång även om det varit ganska kallt.

Idag har jag förutom tränat träffat Linda en sista gång innan jag åker ner till Helsingfors. Köpte sedan det sista som ska ner i resväskan och packat som en galning under några timmar. Tre veckor utan att komma hem en enda gång är nog en ganska svår sak att planera... Förutom allt detta hann jag kolla en hockeymatch med pappa, och synd nog var det kanske den sista VM-matchen jag får se för i år (om inte någon god själ i Otnäs har tv eller annan skärm att kolla från), även om den nyss börjat.

På måndagmorgon åker jag 6:50 med tåg mot huvudstaden och jag är både taggad och nervös. Jag har blivit väldigt fäst vid att hålla rutiner som fungerar och under de senaste veckorna har jag byggt upp något som känns bra. Att nu bryta detta känns jobbigt och jag vet ju ännu inte riktigt hur mina dagar kommer se ut när jag väl är på prepkurs, och det skrämmer mig ännu mer.

Maj månad.
Jag åker på en treveckors lång prepkurs. Under denna tid kommer jag vara en helg på street FM tävligar i Tammerfors, få de slutliga resultaten från vårens skrivningar, fylla 20 år och förhoppningsvis utöka min kunskap inom matematik och fysik.
Då jag kommer hem har jag endast ett par dagar att själv preppa inför inträdesproven och bara några dagar senare tar jag studenten.

Allt detta sker inom tiden av en månad. Helt sjukt!

Likes

Comments

Helgen kändes verkligen lyckad för mig! Det var roliga dagar på jobbet och dansuppvisningen gick bra, men gjorde att det lämnade ett litet tomrum inom mig, nu när det kan hända att det var min sista gång någonsin. Jag har städjobbat för sista gången, förhoppningsvis någonsin (!), och får nu lämna det bakom mig. Det har varit ett bra sätt att skaffa pengar de senaste 6 åren, men nog började det kännas tungt i och med att även mina mm-skift oftast var helgtid.

Valborgskvällen firade jag lugnt hos Linda med lite vin och vänner. Det kändes mer lyckat än att som förra året ha försökt komma in på någon bar med de massiva köerna. Kvällen slutade med en liten sleepover för min del och jag minns nog inte senast jag har sovt över hos en kompis och legat i sängen och talat som vi gjorde i söndags.

1 maj, alltså måndag, slopade jag all läsning och bara kollade serier innan jag på kvällen åkte på städjobb. Vädret var då väldigt härligt och blev så påmind om sommaren då jag såg folk på stranden fota solnedgången! Åååh vad jag längtar till värmen!

Likes

Comments

Jag har varit riktig stolt över mina prestationer hittills under denna vecka. Det börjar äntligen kännas som om jag refreashat mitt matteminne.

Efter några timmars pluggande idag åkte jag till stan för att träffa Ingrid på Fazer café. Efteråt gick vi runt i några butiker och hem kom jag först runt halv sju och då började ett 4 timmars streck-kollande på hockey. Det var nämligen tre matcher ikväll som jag ville se så jag och pappa satt med flera skärmar framför oss samtidigt. Det var en riktigt rolig kväll och skönt att bara sitta i soffan med pappa och äta nachos framför hockey.

Det är sällan man hittar ingredienser som tofu och oliver i våra skåp, så förr i veckan när jag själv åkte och storhandlade plockade jag med det JAG ville ha. Så den här veckan har min mat varit mer varierad än vanligt, men synd är det ju att det är svårt att själv hinna äta upp allt innan bäst före datumet. Hur som helst har min inspiration varit på topp och kul att ersätta de vanliga maträtterna med några nya.

Samtidigt som jag storhandlade mat hittade jag dessa kakaoöverdragna dadlarna i butiken, och dom har fungerat som bra snacks medan jag pluggar.

Nog om mat! Nu till helgens planer!

Min helg kommer som vanligt vara fullspäckad, men nu lite mer hektisk än vanligt. Imorgon har jag träning under dagen och ett kvällsskift som väntar. På lördag är det dags för Kipinäs våruppvisning och mellan genrep och föreställningarna ska jag försöka hinna städjobba (sista gången, whiii!). På söndag har jag ett 8timmars skift följt av vappens festligheter, så tungt kommer det väl bli minst sagt!

Likes

Comments

Ibland får jag sådana dagar då jag bara så snabbt som möjligt vill åka bort från Vasa, och igår var en sådan dag. Det faktum att information om prepkursen äntligen kommit har gjort mig mer taggad än någonsin på att spendera tre veckor i huvudstaden inom snar framtid. Men det finns även dagar då jag så gärna skulle stanna kvar för trygghet och bekantskap men just igår kände jag att en nystart skulle vara skönt efter 4 år i gymnasiet.

Det känns lite skrämmande att också veta att jag inte har något annat val än att stanna i Vasa ifall jag inte slipper in i den skola jag sökt till, då är jag kvar ett år till mot min vilja. Det är två veckor tills jag åker ner på prepkurs och innan jag åker ska jag försöka lära mig så mycket som möjligt för att göra det lättare för mig att slippa in!

Förutom extrem ångest över att stanna i Vasa igår pluggade jag stenhårt nästan hela dagen och plöjde allt som allt genom två matteböcker. Idag kör jag lite lugnare, för planen är sådan att jag ska och handla några klädesplagg till kipinäs våruppvisning och handla lite mat så snart som möjligt. Ikväll har jag två träningar med en ganska lång paus mellan, och under den tiden har jag planerat att plugga fysik som omväxling.

Likes

Comments

Det känns som om det just blev helg, men lika snabbt är den över som den kom.

Hittills har det varit en lyckad helg. Fredagkväll satt jag i kassan och på lördag hade jag program från morgon till kväll. Först lunchade jag med Nora, Lillon och Ida, följt av städjobb. På kvällen mötte jag upp några tjejer från jobbet och drack lite vin på pocket. Riktigt roligt att träffa dem utanför jobbet för omväxlings skull!

Idag har jag ett kvällsskift som jag tänker toppa upp med resten av städjobbet som jag inte orkade sköta igår. Och för tillfället önskar jag lite att jag inte skulle ha tagit emot skiftet utan bara skulle kunna sitta och slöa framför finalen för u18 pojkarnas VM i hockey.
För att göra det möjligt borde jag åka och fixa undan städjobbet innan jag åker till mm, men lite för trött för det känner jag mig nog.

Likes

Comments

Igår hade jag fullt program från morgon till kväll. Jag var bland annat och köpte min studentmössa tillsammans med Linda, och träffade efteråt Amanda och Lotta på sweetvaasa. Det var länge sedan sist, så vi satt där en bra stund. Efter vår lilla meeting fortsatte jag springa ärenden på stan och hem kom jag för att äta innan jag åkte på träning. Efter träningen var jag ute på en promenad och lite senare åkte jag tillsammans med Ida och hälsade på i Ninas nya lägenhet!

Det blev en lite stressig dag, men rolig var den!

Likes

Comments

Påskhelgen börjar vara slut och hur skön helg har det inte varit?! Jag har inte rört matteböckerna på några dagar, men börjar nu känna mig skyldig att börja återgå till rutiner.

Nu till helgens höjdpunkter. På lördag när jag kom hem från jobbet åt vi påskmiddag och senare på kvällen åkte jag först till Malin på förfest innan vi åkte till Ollis där jag träffade så många människor som jag inte sett på flera veckor och till och med månader. Kvällen kändes lite kaotisk och jag vet inte vart tiden sprang iväg, för i slutändan hann jag ju ändå inte umgås med alla jag ville träffa. Dagen efter sov jag så länge jag bara kunde och sedan fick vi besök av moffa några timmar innan vi satte oss i bilen och körde till Bergö för att äta en till påskmiddag, nu hos mina kusiner.

Idag tänker jag bara ta det lugnt och mot kvällen åka på städjobb. Kanske jag öppnar en mattebok i något skede, kanske inte.

Likes

Comments

Idag har jag haft en lite fuskdag från min läsning och bara tagit det lugnt. Eftersom min syster bor hemma denna vecka gjorde vi sushi till lunch innan vi båda skulle åka och jobba.

Det som lämnade tog jag med i min matlåda till jobbet och såå sjukt nice att sitta på pausen och äta sushi!

Efter jobbet lämnade jag som vanligt och handlade - en väldigt dålig vana. Hem kom jag med lite snacks för kvällen för att fira att jag har en ledig fredag framför mig. Första lediga fredagen på väldigt länge!

Likes

Comments