​I går (torsdag) blev vi klara med allting och vi har under dagens lektioner fin slipat på våran jingel och gott igenom hur det har gått under veckan.  

Vi alla var bra överens och tycker att det har gott bra under veckan och att vi har hållit oss till våran planering.

Det som jag tycker har varit bäst under dom här två veckorna är: hur bra vi har varit på att planera.

så nu är vi klara med hela arbetet och ser framåt åt att visa upp våran film på Tisdag// Ted

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Idag har vi gjort färdigt jingeln till vår reklamfilm. Vi gjorde 2 versioner, en glad en ledsen. Den ledsna gjorde3 vi med akustisk bas och piano. Den glada bestod av bongotrummor och piano. Sedan lade Ted musiken in i videon. //Max

Likes

Comments

Idag hade vi bara en timme att arbeta med reklamen som vi ska ha för vår egna produkt. Så vi har inte fått jättemycket tid och inte hunnit få så mycket gjort. Våran film är nästan klar och idag har vi bara jobbat med jingeln. Vi har kommit på en bra takt till jingeln och även försökt hitta på en text till för att folk ska komma ihåg våran reklam och produkt lättare. Jag tror att jingeln var det svåraste för vår grupp eftersom man både ska ha med olika instrument och en liten text.

Two stars one wish. Vi är nästan klara, vi har ungefär bara jingeln kvar och något mer som är bra är att vi har det väldigt roligt när vi jobbar och tycker inte detta är tråkigt. Något som har varit lite mindre bra idag är att alla inte har försökt sammarbeta så mycket för de andra dagarna har samarbetet varit väldigt bra men inte idag. Så det måste vi förbättra!

//Lina

Likes

Comments

idag har vi hunnit riktigt långt! Vi har samarbetat grymt och vi alla känner att det har varit en bra och givande dag. Vi började med att direkt gå ut och fixa drickan som vi ska ha i våran reklamfilm. Sen delade vi upp oss så att jag (Mathilda) och Lina gick och gjorde klart loggan i slöjden medans Max och Ted gick och spelade in första scenen till reklamfilmen. När vi gjorde våran logga ville vi gärna få in en blixt som ska stå för energi och ett H som står för hercules. Så vi kollade på hur man skulle kunna få in en blixt i ett H. Vi alla blev riktigt nöjda med en utav alla de skisserna och ideerna som vi målade upp på ett papper. Vi skar ut en mall och tryckte färg med hjälp av ströpplings tekniken på en vit tyg bit. Vi gjorde själva H med svart färg och blixten i gult för att det skulle bli en sån effektfull logga som möjligt. Efter en 25 minuters rast fortsatte vi med inspelningen. Vi spelade in alla de resterande scenerna och fortsatte jobba på våran jingle.

Något som jag tycker har gått riktigt bra idag är inspelningen. Vi har varit riktgit fokuserade på att få klart filmen och vi är på rikgtigt god väg.

Något annat jag tycker gått riktigt bra idag har varit samarbetet. Vi har hjälpts åt mycket bättre och tänkt mer på att vi alla måste hjälpas åt.

Något som jag inte tyckt gått så bra idag är jinglen som man ska få till. Vi tycker att det är mycket svårare än vi först trodde. Men vi ska nog få till den efter några gångers träning. Hoppas ni alla får en riktigt fortsatt fin dag. //Mathilda

Likes

Comments

​2 bra saker som vi gjorde idag (måndag) var: vi kom rätt långt med vårt arbete och vi planerade även mycket för resten av veckan.

Det som vi kan förbättra är: vi måste lyssna mer på varandra och undvika onödiga samtal med varandra. //ted

Likes

Comments

​I dagens arbete har vi gjort våran storyboard. det har gått väldigt bra och vi är överens om hur filmen ska bli.

Arbetet med manuset går framåt och är antagligen klart imorgon.

Vi har tänkte på att filma imorgon (12 april)  //Ted


Likes

Comments

Igår gjorde vi en undersökning for att se vad slumpvalda personer hade för några synpunkter på vår produkt, och om dom var intresserade av den. Idag har vi fastfällt informationen till färdiga diagram. Här kan ni se diagrammen.

Först berättade vi om våran produkt och hur den skulle göras. Sedan ställde vi några frågor:

  1. Är du intresserad av våran produkt?

93,3 % svarade ja att de var intresserade av våran produkt.

2. Skulle du vilja kunna vara vaken hela natten och vara pigg sedan på morgonen?

86,7% svarade ja med att dom skulle vilja kunna vara vaken hela natten och fortfarande vara fräsch på morgonen.

3. Vad skulle du kunna betala för denna produkt? 10 kr, 15 kr, 25 kr?

De flesta (80%) svarade 15 kr som ett bra pris. 13,3 % svarade att de tyckte 25 kr var lagom och 6,7 % tyckte 10 kr var ett lagom pris.

4. Är det viktigt för dig att produkten ska vara kalorifri eller spelar det ingen roll så länge du håller dig pigg?

86,7 % svarade att de ansåg att det var viktigt.

5. Är det viktigt att drycken ska vara god?

60 % svarade att det ar viktigt med smaken på produkten och 40 % svarade att det inte spelade någon roll eftersom det inte var så mycket att dricka.

Detta var våran marknadsundersökning /Max och (mathilda)

Likes

Comments

Idag har vi skissat vår produkt och bestämt storlek osv. Vi påbörjade på loggan för produkten och för vårat företag. Vi har många olika bra och kreativa idéer så vi tror detta kommer bli jättesnyggt. Vi har även gjort frågor om våran dryck och bett lärare och elever besvara dom för att sedan göra ett diagram om vad olika kunder tycker om vår egna produkt.

Two stars one wish. Vi har kommit väldigt långt med arbetet och vi har det mesta under kontroll. Vi har fått många olika bra komplimanger om vår dryck, Hercules coffee. Något vi kunde ha gjort bättre idag är att vi kunde fråga fler lärare och elever för att vi ska kunna få mer åsikter om produkten.

/LinaLikes

Comments

Idag har vi fått starta upp detta reklamarbetet. Vi började med att ha ett mingel där man åt lite snacks och drack lite läsk. Efter en stund när alla satt sig i sina grupper hade lärarna en presentation av vad exakt det är som vi ska jobba med. 

Efter presentationen så fick de olika grupperna dra en lapp och på våran lapp stod det livsmedel. Vi ska alltså göra en reklamfilm om ett nytt livsmedel. Vi valde att göra en bättre version av energidricka. Vi bestämde först vilka funktioner drickan ska ha. 

Dessa är funktionerna: extra mycket koffein, mindre dos av drickan så man inte tröttnar efter halva burken, det ska vara som en liten burk som man bara sveper i sig, man ska få en snabbare effekt av drycken, mindre kalorier, billigare och roligare namn på drycken. 

Drycken döpte vi till Hercules coffee. Vi döpte den till det för vi tyckte det passade riktigt bra för funktionerna som drycken har. Som de flesta nog vet var Hercules en liten kille men väldigt stark. Vilket denna dryck också är. Coffee tyckte vi passade som namn för att drycken också innehåller kaffe för att man ska få ännu mer energi.

Two stars one wish. Vi kom på en riktigt bra ide och tänkte genomförligt ut hur vi ville ha vår produkt och vilka funktioner. En sak vi kan tänka på är att vi alla ska försöka tänka mer på att hålla fokus just på arbetet och inte på annat som till exempel mobiler.

/Mathilda

Likes

Comments

Hej vi är ett företag som tillverkar och utvecklar en energi dricka. Denna dryck kallar vi Hercules coffee. Vilket är en blandning av energidryck och Kaffe som kommer ge en snabb energikick för dig som behöver det. Företaget heter MLMT energy som är en förkortning av Mathilda, Lina, Max och Ted som är hjärnorna bakom idén. Vi ser fram emot att få skriva här bloggen om hur vår resa går med vår produkt!

Hadee!

/MLMT energy

Likes

Comments