Header

Sjukvården är fantastisk, på många sätt, men tyvärr administreras det mer än vad det läggs ner tid på patienterna. Mer vård och mindre administration, någonting som Conscriptor jobbar för att se till.

Den svenska sjukvården är enligt mig fantastisk. Det är klart man kan stöta på läkare eller sköterskor som man inte alltid drar jämt med, tyvärr. Men sjukvården i överlag är fantastisk. Ta bara som exempel den gången jag ramlade av och blev trampad på armen, bägge såren blev fulla av lera vilket resulterade i att jag var tvungen att sövas för att de skulle kunna spola rent mina sår. In i en steril operationssal rullades jag för att läkarna skulle kunna göra så bra ifrån sig som möjligt och för att jag skulle kunna läka ihop. Bara en sån sak som att vi har fina sjukhus runt om i landet, helt fantastiskt!

Jag har mycket att tacka den svenska sjukvården för, men jag kan verkligen hålla med om att det i flera fall krävs mer vård och mindre administration!

Bild tagen från Google

Likes

Comments

Mysig förmiddagstur i solen.

Hej på er!
Startade min dag på bästa sätt - en ridtur på min stjärna. Igår kväll var vi iväg och tränade dressyr för Vanja och han var fin, riktigt fin faktiskt, men tyvärr var det väldigt stökigt i ridhuset så det blev en del pannkaka... men han försöker sitt bästa, trots den stressiga miljön! Vi jobbade mycket på att få upp ryggen på honom och han börjar förstå vad vi vill. Mina stjärna!

Visst är det fantastiskt skönt ute nu när solen skiner?!
Ha en fin dag

Likes

Comments

Knappt en månads träning, fan vad jag är bra!

Likes

Comments

Varför inte följa trenden och göra en bucketlist? En otroligt rolig grej att göra och jag har såklart en miljon saker jag vill göra, men just nu begränsar vi oss till 2017!

1. Leva ett hälsosammare liv. Jag är en bit på väg, helt klart, men jag måste hålla i det och fortsätta kämpa!

2. Genomför lag-SM i fälttävlan. Att bara ta sig dit ät ju ett mål i sig och häftigt, men att just genomföra hela tävlingen skulle vara så otroligt fantastiskt. Speciellt eftersom det här troligtvis blir min sista säsong med Chico.

3. Ta hand om mig själv. Tyvärr har jag en tendens att totalt köra över mig själv. Lyssnar inte på kroppens hundra stoppsignaler utan bara matar på, måste skärpa mig!

4. Träna regelbundet. Är ju även här en bra bit på väg, men jag måste som sagt hålla i det.

5. Springa en mil. Jag har som mål att innan året är slut kunna springa en mil, ett tufft mål, men jag är övertygad om att jag klarar det!

6. Resa. Jag vill resa någonstans, behöver inte vara utomlands, kan räcka med en tripp till Skåne eller något, men jag vill resa. Ta semester.

7. Starta en podcast. Detta kanske är att sväva iväg, vad vet jag. Men jag och min kära kompis Nike pratar alltid om allt mellan himmel och jord och skulle verkligen vilja starta en podcast, hur det blir med det, det får vi se!

Det här var några saker jag vill uppnå under 2017, kanske ska sätta mig och skriva ner 100 saker att göra inom 10 år, lät inte det som en rolig sak att göra?

Likes

Comments

Så otroligt trött. Mina dagar är verkligen äta-plugga-rida-jobba-sova, sen repeat. Försöker klämma in träning däremellan också och lite roliga saker som inte inkluderar hästarna.

Men det känns härligt att ha ett liv, att ha någonting att göra på dagarna. Och dessutom ha två jobb som gör att jag börjat betala en del själv, det känns härligt. Men kroppen är kanske inte riktigt van vid tidiga morgnar och sena kvällar, får helt enkelt sätta rutin på att kliva upp på morgonen så att jag vänjer mig. Dagar som idag när solen är framme vill man ju kliva upp, men sängen är väldigt lockande de dagar det är grått och trist ute....

Både igår och idag har vi fixat hagarna, vi ska ha en gäst på lösdriften. Så äntligen fick jag tummen ur att se över hagarna och fixa en del. Tacksam att mamma, pappa och Rasmus ville hjälpa mig, gick tusen gånger fortare då än om jag skulle gjort det själv!

Annars väntar en rätt rolig vecka, men mer om det senare!

Likes

Comments

Woho, äntligen fredag!

Godmorgon mina vänner!
Idag är det äntligen fredag och jag har en ganska lugn helg framför mig. Har två seminarium i skolan nu på fm/lunch och sen har jag hela eftermiddagen och kvällen fri, så det är riktigt skönt. Ska verkligen passa på att njuta! Imorgon är det dags att kika på Fifty shades darker, hihi och på söndag väntar ett jobbpass. En relativt lugn helg med andra ord för att ladda upp inför nästa vecka!

Idag har vi som sagt två seminarier och jag lovar er... en del kurslitteratur vill man bara ta och kasta ut genom fönstret. Speciellt sådana böcker där samma sak nämns om och om igen och författaren kommer inte fram till något vettigt. Dock skönt att ha läst det, för jag antar att det är viktigt för kursen haha!

Dags att käka frukost och läsa lite mer.. Ha en fin dag!

En av de bättre böckerna man läste!

Likes

Comments

Har lite funderingar på det här med sponsorer.. det är ju en dyr sport man håller på med och mina tankar har gått lite åt hållet att kanske försöka skaffa sig någon sponsor..

Vad tycker ni, kan man skaffa "sponsor"/teammedlem trots att man inte är proffs ryttare? Eller är det bara konstigt?

Likes

Comments

Det finns många människor och konton som inspirerar. Det handlar om träning, kost, ridning, boxning. You name it!
Men man ser inte så ofta någon eller några som uppmanar människor att älska sig själva, kändisar gör det såklart, men det är sällan man ser "mindre" människor/konton göra just det. Det handlar istället mycket om träning, kost eller sport. Frågan är ju då om det är för att man är rädd för kommentarerna eller för att man inte finner det vara roligt? Jag vet inte och tror inte att någon vet?

Jag vet att jag alltid skämts över mig själv. Alltid hatat min kropp, varit missnöjd över mitt utseende och mina prestationer. Haft svårt att ta komplimanger både vad gäller utseende och prestationer. Fruktansvärt tråkigt, men så är det tyvärr.
På senare tid har jag därför känt att jag saknade den där inspirationen till att älska sig själv, saknat den där uppmaningen som kommer från någon annan än familj och professionella. Jag har valt att acceptera hur jag ser ut, acceptera min kroppsform och accepterat att man inte alltid presterar på topp.

Detta vill jag såklart förmedla till alla mina följare, mina vänner, min familj och mina läsare. För några kanske det känns konstigt, medans det för några andra känns som världens mest naturliga sak. Jag lever för att inspirera er andra, faktiskt. Jag älskar att skriva något som gör att andra känner sig inspirerade och jag önskar att det fanns någon som kunnat inspirera mig när jag mådde som sämst.

Glöm aldrig, aldrig, aldrig att ni är fantastiska allihopa. Man presterar inte alltid på topp och det är okej, man har sin egna berg- och dalbana i livet och ingen annan har rätt att lägga sig i den. Ingen annan har rätt att tala om för dig vad du "får" må dåligt över, det är det endast du som kan avgöra, du äger dina känslor. Och du är fin, precis som du är och låt absolut ingen annan tala om för dig hur du ska se ut eller vara. Du äger dig själv!

Likes

Comments

Hej på er!
Känner mig lite hängig idag, vet inte om det beror på att det växer visdomständer eller om jag faktiskt håller på att bli sjuk. Jag hoppas innerligt på att det är det första alternativet, för har inte tid att bli sjuk faktiskt.

Onsdag idag och jag klickade precis in på min portfoliomapp och hittade ett godkänt på senaste uppgiften med kommentaren "klart godkänd, innehållsrikt och tydligt." Så det kändes extra skönt faktiskt, för det var en lite halvklurig uppgift. Man skulle sammanfatta det sociala arbetets historia i Sverige och ihop med referenser + referenslista fick det inte överskrida 1000 ord. Klurigt som sagt, men roligt! Och extra roligt när man klarar det, det är ju amazing!!

Just nu läser vi om socialt arbete med äldre och funktionshindrade, samt makt i relationer. Intressant att dyka ner på djupet i hur man bör ställa frågor, hur man behandlar människor egentligen osv. Helt rätt program jag valt iallafall!

Ni får en söt bild på min ponnyskrutt i brist på annat!

Likes

Comments

Det är väl typiskt... när jag och Chico äntligen är på G så ska han SÅKLART tappa en sko..

Insåg imorse vid utsläpp att Chico tappat ena framskon, vilket gör att han måste få en ofrivillig vila idag och troligtvis imorgon också.. tur åtminstone att hovis kommer imorgon så det inte blir så lång vila!
Han som är så fin just nu och verkligen jobbar på bra, men det kanske blir skönt för honom att få två dagar off work och bara strosa i hagen!

Likes

Comments