Header

eller vad är det man brukar säga när det är nytt år?

Det är nytt år och jag hoppas kunna få en nystart här, jag älskar ju att skriva. Det här året har så mycket att bjuda på, jag kommer byta tävlingsklubb för att helhjärtat kunna satsa på fälttävlan, jag kommer fortsätta plugga på högskolan och jobba på sidan om. Och jag hoppas verkligen att det här kommer vara mitt åt, för jag är trött på motgångar.

Kanske ska jag göra en kort resumé över 2016, det får vi se. Men 2017 är här och jag hoppas ni vill hänga med!

Likes

Comments

Jag känner mig rent utsagt som ett känslomässigt vrak.

Vinter i all ära, jag älskar den, men den mörka tråkiga årstiden gör livet rätt mörkt... helst av allt vill jag faktiskt stänga in mig på mitt rum och bara vara, men riktigt så funkar det ju inte.
Jag känner mig ensammast i hela världen och den där känslan av att allt man gör och säger bara är fel ligger och gror inom mig. Det är fruktansvärt jobbigt, men jag är så tacksam att jag har skolan, hästarna och vardagliga rutiner som tvingar mig att gå upp ur sängen varje dag!

Snön gör det hela något enklare, men det är knappt man ser solen på dagarna..
och jag vet att många har det så mycket sämre än vad jag har, men för mig är mitt mående en tung jävla ryggsäck ibland, så är det bara.

Dags att sätta fart med matlagning innan jag åker upp till Falun igen och lyssnar på min otroligt starka klasskompis Valle!

På återseende

Likes

Comments

Första december, 23 dagar kvar till jul och 30 dagar kvar till nyår. Sista slutspurten på året!

Jag startade dagen med ett seminarium på skolan, väldigt givande faktiskt då vi hade chansen att fråga vår föreläsare en miljard frågor inför vår tenta på måndag. En hel del frågetecken rätades ut och hon riktade in oss på rätt spår så det kändes riktigt skönt! Fanns utrymme att fråga alla möjliga frågor rörande böckerna vi läser så det kändes som en riktigt knuff framåt och jag hoppas att tentan på måndag inte är allt för svår!
Har även motionerat båda hästarna, men jag tänkte skriva ett eget inlägg om det senare, för planen med Chaos är totalt omlagd så får vi se var det leder i slutändan!

Nu ska jag enligt min kalender (ja jag skriver upp allt just nu... tillomed detta) svara på kommentarer som inkommit både här och på Facebook, sen plugga en timme innan jag städar av övervåningen lite snabbt och åker in till Rasmus. Är inne i en period där jag inte mår så bra och då är det så skönt att ha Rasmus, min fina! <3

Vi hörs när vi hörs!

Likes

Comments

Jag är så less, så fruktansvärt jävla less.

Jag förstår inte, kan någon förklara för mig vad jag gjort för fel här i livet. Folk tar bort mig från Facebook, de blockar mig på instagram.
Jag förstår verkligen inte vad jag gör för jävla fel för att förtjäna all jävla skit.

"Ja, men dom är inte riktiga vänner"

Nej, kanske inte, men vet ni vad. Jag är så trött på det. Jag har typ 2 vänner som jag umgås med regelbundet, pratar med regelbundet och som genuint bryr sig om mig och för mig är det piss. Jag känner mig ensammast i världen, jag menar.... Jag hade inte ens några vänner att fira min 18-årsdag med.
Jag vet att många äldre finns där som bollplank, men jag vill ha några i min ålder också. Några att gå ut med, prata om killar med. Ni vet.

Jag vill bara skrika åt varenda människa att fara åt helvete. Är så trött på att bara tacka och ta emot.

VAD gör jag för jävla fel!?

Likes

Comments

Julen närmar sig med stormsteg och jag älskar det. Jag älskar allting som har med julen att göra, allt pynt, alla julklappar som fås och ges, all mat man äter och den fina gemenskapen man har, men långt ifrån alla delar min uppfattning om julen.

För mig är julen den bästa högtiden på hela året. Egentligen börjar det redan en månad innan, det ska julpyntas, man adventsmyser de fyra söndagarna innan jul, man julbakar, köper julklappar, klär grann och känner hur julstämningen höjs i takt med att självaste julafton närmar sig. På självaste julafton äter man god mat, massa julgodis och lussebullar, dricker glögg, umgås och känner gemenskap. Man kollar på Kalle Anka och inväntar tomten som kommer med klappar till barnen som varit snälla.
Julen är fantastisk.

För mig är det så här åtminstone, men tyvärr så vet jag att alltför många därute fruktar julen. En del har ingen trevlig gemenskap, en del är tyvärr ensamma, en del kan inte ta dela min uppfattning om den goda julmaten, inte öppna fina julklappar eller kolla på Kalle Anka klockan 15.
En del uppskattar julen ändå, trots det som fattas, medan en del fruktar julen.

Julen kan ses som en högtid där man visar vem som har råd att köpa dyrast julklappar, vem som har mest pengar. Och så är det nog många gånger tyvärr, man ska visa hur dyra julklappar man kan köpa till sina nära, man glömmer lite bort gemenskapen och att huvudsaken är att man är tillsammans.

Det är absolut roligt att ha en gran med fint pynt, äta god mat och få fina julklappar, men huvudsaken är att man är tillsammans, att man känner någon sorts gemenskap. Att man får en fin stund, med eller utan julklappar, med eller utan julgran eller Kalle Anka.

Jag önskar att alla kunde få känna den gemenskapen jag känner, få känna den enorma värme som infinner sig på julafton.
Jag önskar att jag kunde ge er alla en fantastisk julafton, för det förtjänar varenda människa.
Jag önskar att jag kunde ge er alla någonstans att vara, för att slippa vara ensam.

Ingen ska behöva sitta ensam på julafton.

Likes

Comments

Några kanske skulle kalla mig attentionwhore, medan några kanske förstår varför jag gör detta. Jag gör det inte för att få uppmärksamhet, jag gör det inte för att få medlidande.
Jag gör det för att ta mig igenom livet. Det här är mitt sätt att bearbeta saker och ting.

Likes

Comments

God förmiddag, eller vad man nu säger vid den här tiden.

Sitter vid köksbordet med mamma och morfar och fikar lite, ska kila ut och göra klart i stallet innan jag åker iväg på möte och lite annat fix och trix. Ikväll ska jag ju som sagt till badhuset och sen får vi se vad vi hittar på för något. Hade tänkt åka till ridhuset idag och hoppa, men det blev ändrade planer och Chico fick gå ett pass i skogen istället, men han var inte missnöjd för det inte!

Apropå ingenting så måste jag verkligen hissa ljudböcker. Via en podd jag brukar lyssna på fick man en gratismånad på Storytel och jag är helt såld. Fantastiskt att bara kunna slå på en bok och strosa runt, åka bil, fixa stallet eller innan man ska sova. Perfekt att man dessutom kan ställa in timer. UNDERBART och jag rekommenderar verkligen er som gillar böcker att skaffa den här appen, för det finns även E-böcker!

Likes

Comments

Nu har jag haft min sadel i drygt en vecka, så jag tänkte att det är dags för en recension och presentation!

Tidigare hade jag en Santa Cruz Facundo och jag har varit så nöjd med den sadeln, men den började ligga allt sämre på Chico och efter min skada i somras så började jag sitta allt sämre i den jag med. Hamnade i stolsits och fick fruktansvärt ont i höften varje ridpass. Så de senaste två månaderna har jag ridit varje ridpass i dressyrsadel och avstått från hoppning, skittråkigt, men så är det när sadeln ligger dåligt!

Iallafall så kikade jag runt lite och funderade på om jag skulle åka till sadelutprovaren jag alltid åker till, eller prova en ny, men i samband med att vi firade Lindas dotter Dorinne så började jag prata med Jon Östhaug om sadlar och han rekommenderade varmt en Anita Sande sadel.

En sadel som är framtagen av Anita själv ihop med equiterapeut, massör, veterinär m.m. Den är även framtagen för att framförallt hjälpa ryttaren.
Kalvskinn för bästa komfort för både häst och ryttare.
Enkel kåpa istället för dubbla för att komma närmre hästen, någonting som jag sett att många fälttävlansryttare har, just för att komma i bättre kontakt med hästen.
Sadeln ger även mer plats för hästen då den har bred kanal, mjuka kåpor. Helt enkelt bra rörelsefrihet för hästen!

Sagt och gjort jag kontaktade Terese Jons för att få prova en sadel då Anita själv bor i Dubai. Fick prova två olika modeller förstå gången, men då priset på en sådan sadel är ganska saftigt så ville jag hem och fundera på saken. Bestämde mig tillslut för att köpa en sådan och fick åka upp till Terese igen för att prova en sista gång.
Och jag säger bara WOW!!

Chico är så nöjd med den, han var det där och då och han är precis lika nöjd nu efter att ha ridit i sadeln fler gånger. Han rör sig mycket mjukare och med större rörelser, han frustar från början av ridpassen till slutet och hela han känns så mycket lyckligare. Häromdagen bockade han tillomed, vilket aldrig händer, haha!

Så genuint lycklig hela hästen och det känns så fantastiskt, jag sitter dessutom så mycket bättre.
En bonus dessutom är att den även ligger på Chaos, HALLELUJA!
Jag är så nöjd med sadeln hittills och jag ger den utan tvekan 5/5!

Den är dessutom mörkrbrun med blåa sömmar och detaljer, sjukt snygg!

Likes

Comments

Godkväll på er!
Sitter i soffan framför säsong 2 av Gåsmamman som äntligen har premiär, rekommenderar verkligen den serien till er som inte sett den. Kommer inte riktigt ihåg var man kan se den första säsongen, men det lär ju bara vara att googla så kommer det fram! En riktigt bra serie iallafall med Alexandra Rapaport i huvudrollen.

Idag har jag pluggat iprincip hela dagen, förutom när jag stack till stan och käkade lunch, var ut med hundarna och lite andra småpauser. Otroligt tråkigt, men välbehövligt faktiskt! Jag kommer tacka mig själv om 3,5 år för att jag orkade fortsätta kämpa enda fram till examen och ett vettigt jobb!

Imorgon kommer dagen gå i ett. Ska upp tidigt och fixa hästarna och försöka hinna plugga en sväng, sen möte i Avesta 13:00, tandläkaren i Hedemora 15:00 och därefter ska jag vara barnvakt. Vi tänkte åka till badhuset, tyvärr en sak jag bara har dåliga minnen av, men jag hoppas att vi ska få en rolig stund imorgon!

Har även skrivit ett inlägg till er om nya sadeln som jag hoppas ni ska gilla!

Morran <3

Likes

Comments

"Nånting krossas mot metall, någon skrek jag hatar dig
Det är lite kallt i fönstret nu men röken lugnar mig
Kan inte sova om jag blundar vill jag sakna dig
Det ligger ensamhet i luften ingen saknar mig"

Danny Saucedo - Super 8

Så fin låt.. och just det här stycket var någonting jag kunde relatera till. Jag tog verkligen till mig det stycket, för ibland känns det så.
Ibland är det verkligen så, men ibland vill jag sjunga "Upp och hoppa, ligg inte och dra dig, du & jag måste fånga dagen".

Livet är så oklart!

Likes

Comments