Header

Idag är en sån här riktig pissdag..

Morgonen var helt okej, var ganska glad och kunde nästan le åt mig själv i spegeln, trots glasögonen.. Kom till skolan och fick världens egoboost av alla fina klasskompisar som sa massa fint ang att jag skaffat glasögon!
Jag uppskattar det, jag lovar, men att säga tack är en sån jävla stor broms.

Dagen fortsatte helt okej, tills betyget på inlämningsuppgiften kom. Underkänd.
Jag satt med gråten i halsen och kände mig så misslyckad. Ledsen och besviken. Vet inte riktigt hur jag ska tackla det.

Och jag vet att det inte är hela världen, det är ett annat sätt att plugga på högskola, men någonstans målade lärarna innan upp en bild om att jag var den duktiga. Så fort jag skrev lite sämre på en uppgift så var det alltid "vi vet att du kan bättre".
Prestationsångest

Det är så svårt att förklara. Jag kan inte förklara. Ibland blir ett bakslag för mycket och tyvärr så förstör det så himla mycket. Och framförallt så förstör jag mig själv så mycket..
Jag gräver ner mig, fast jag egentligen inte vill.
Jag tar det hårdare än vad det är, för jag vet inte hur jag ska tackla det.
Jag vet helt enkelt inte hur man gör.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Allting är roligare än att plugga just nu...

Inte är det då roligt ​att plugga inför tenta, men det kommer vara så värt det i slutändan! Men det är otroligt segt nu i början och man vet inte riktigt vad som är viktigt att kunna osvosv... men har koll på en del tror jag och sen får man hoppas att man har lite tur, så frågorna på tentan är det som man själv ansett varit viktigt och pluggat på.

Förutom att råplugga hela dagen har jag varit hos Synsam där det konstaterades att jag ska få glasögon pga brytningsfel, vilket kanske inte kändes så roligt, men då kanske jag åtminstone slipper denna hemska huvudvärk! Sen har jag gått med hundarna och sladdar ridbanan så den är fin igen!

​Nu ska jag iväg på brottning och väl hemma sen blir det plugg igen!

Likes

Comments

Sitter här med plugg upp över öronen och spänningshuvudvärk, haha!

Sitter här med min seminarieuppgift som ska vara klar imorgon och känner att jag börjar få ganska bra koll på den, men det är svårt nu i början att veta hur man ska skriva osv.. Men man kommer väl in i det så småningom!
Spänningshuvudvärken börjar gå mig på nerverna däremot, den kommer och går och bli betydligt värre när jag läser, men.... jag har en tid bokad hos en optiker på onsdag, så får vi se vad dom säger!

Nu ska jag fortsätta med plugget!Likes

Comments

Alla gör vi fel någon gång. Vissa kanske är lindrigare än andra, men alla gör vi fel.

Vi är inte mer än människor. Det är mänskligt att göra fel, för alla är inte perfekt. Man sårar någon, trampar någon på tårna. Alla gör det, ibland medvetet, ibland omedvetet.

Men det är så lätt att säga att det bara är andra som gör fel, en själv har inte gjort något. Man letar brister hos andra, utan att se sina egna brister.

Jag är likadan.
Jag gör fel och tycker att andra gör fel. Det är ju lättare att skylla på alla andra, så är det ju.
Men gör man fel, eller stöter på någon som gör fel, så måste man kunna förlåta och vara förlåtande.

Vi är människor.

Jag har sårat människor, trampat andra på tårna, men jag får stå för det. Ta konsekvenserna. Be om ursäkt.
Det är mänskligt och någonstans måste man lägga det bakom sig och ge människor en andra chans.

En person kan inte ensam rodda ett bråk och en person kan inte ensam sluta fred.
Man är alltid två om det.

Likes

Comments

Världens bästa låt och ett leende gör en bra morgon, eller hur?

Onsdag idag och jag sitter på bussen påväg till skolan. Sista föreläsningen på den här kursen innan tentan, tänk att det redan gått typ 4 veckor i skolan!
Efter skolan ska jag motionera mina hästar innan jag åker till brottningen. Var så länge sen jag var där och tränade, så det ska bli skönt att komma tillbaka!

Igår blev jag återigen påmind om hur fantastiska människor jag har i min klass. Prestationsångesten slog i till Max och jag hade ingen aning om hur jag skulle börja skriva en sammanfattning. Men som sagt, underbara människor i min klass som bara förklarar om igen och plötsligt blir det hela så simpelt!

Ha en fantastisk dag så hörs vi sen!

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Tisdag idag och jag sitter här med andra koppen kaffe för dagen och ska alldeles strax dyka ner i en vetenskaplig artikel om ungdomar i problem genom styrning av föräldrar. Tungt att läsa, men skönt sen när det är klart!
Vid 11 ska jag ta en paus och åka in till tandläkare för att sen fortsätta plugga resten av dagen..

Någon gång under dagen ska hästarna ridas också, men i förstahand - plugget!

Lyckad helg!

Likes

Comments

Varför ska man skämmas för att man lider av psykisk ohälsa, jag menar, inte skäms man väl över ett skrubbsår?

Psykisk ohälsa..
Det är så tabu att prata om. Det är ingenting man ska prata om, för i vårt samhälle har man målat upp någon fantastisk bild om att alla människor mår bra.Man ska må bra. Depression finns inte på kartan, du är nog bara lite väl känslig.

Vi är många där ute som lider av psykisk ohälsa, eller på något vis har varit i kontakt med det. Man kanske har någon anhörig som lidit av det, eller så kanske man själv har gjort det, vad vet jag?

Jag vet att jag själv varit där och det är inte roligt. Jag kände mig väldigt ensam och hade inte så många fler än mina föräldrar att prata med, det var ju ingen som ville lyssna på mina problem.
De mesta hände i skolan och det började redan i tidig ålder. Tillslut blev det psykiskt påfrestande och det är väl kanske inte så konstigt, med tanke på att ingen ville göra någonting för att hjälpa mig.

Tänk dig att du bär på en ryggsäck, du ska ut och vandra. Du stöter på olika människor som packar i mer i din ryggsäck och tillslut orkar man inte bära den längre.
För mig brast det.

Jag kunde inte bära på ryggsäcken längre. Och det var inte bara en gång det brast.Ibland var det en gång i veckan, ibland en gång i månaden, ibland oftare och alltid fick mina föräldrar ta "smällen".

Jag gick upp i vikt, blev mer osäker på mig själv,for fram och tillbaka mellan olika kompisgäng, hade ett par identitetskriser.Jag passade aldrig in. Och det fick man ju höra, ganska ofta. "Du ser ut som en pojke", "Fan vad tjock du är" etc.

Men av utomstående, ibland till och med de man kallade vänner, fick man mest höra att man skulle rycka upp sig, det är ju bara att strunta i vad dom säger.
Men det är ju inte det.

Det är inte bara att rycka upp sig när man blivit stampad ner till botten. Det är inte så lätt att rycka upp sig när man inte får någon hjälp.

Jag sökte hjälp tillslut, för jag kunde inte bära ryggsäcken själv, det tog stopp. Och även om det är jobbigt, så ärdet bland det bästa jag gjort!

Nu har det gått nått år, 1,5 kanske. Jag kan börja se på saker på ett annat vis. Jag kommer fortfarande bära med mig min ryggsäck med allting, det höll ju ändå på i 11 år. Men någonstans så kan jag känna att det här har format mig som jag är idag, vilket har både för- ochnackdelar.

Idag är jag mycket starkare. Jag kommer nog alltid hata de vuxna som aldrig lyssnade eller tog mig på allvar när jag försökte be om hjälp och jag kommer nog aldrig förlåta de som gjorde som de gjorde mot mig.Däremot måste man gå vidare.
Jagkan prata om detta för att få ventilera mig, men jag kan inte bygga mitt liv på min berättelse.

Precis som du absolut ska prata med någon om du lider av psykisk ohälsa. För om fler pratar om det, så kanske det inte fortsätter vara så fruktansvärt tabubelagt.

Och glöm aldrig, du är inte ensam!

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Onsdag idag och jag har inga föreläsningar. Har en biblioteksvisning vid 14 som jag ska åka på, men är i Falun redan vid 13 så då tänkte jag sätta mig och plugga lite! Efter skolan ska jag hem till Rasmus innan jag åker iväg till Avesta ikväll på en spännande sak, mer om det senare!

Igår gjorde jag inte något speciellt.. Vi hade föreläsning och seminarium i skolan om kön och etnicitet vilket är ganska intressant faktiskt. Sen åkte jag hem, klippte gräset och gick en promenad med Chaos. Som sagt, inte så spännande haha!

Vad har ni för er idag?

En väldigt fin bild från tävlingen i Storbyn förra helgen.
Foto: Malin Högdahl Buhl

Likes

Comments

Tisdag morgon och jag sitter på bussen med en podd i öronen.

Påväg mot skolan återigen, ny vecka och nya tag. Har funderat både en och två gånger om jag vill det här, men ja. Jag är så nöjd över mitt val i livet och jag kan inget annat än säga att jag älskar studentlivet. All tid utanför skolan kan jag disponera precis hur jag vill och tiden jag inte ägnar åt pluggandet blir så värdefull.
Det är till och med mysigt att sitta på bussen, speciellt om man har en mysig podd att lyssna på!
Det är inte speciellt glammigt med studentliv, men det har en viss charm!

Likes

Comments

Hej på er allihopa!
Vi knatar in på tredje veckan i skolan och även tredje boken för den här kursen, så ni kan ju gissa vad jag roar mig med om dagarna.. Har tagit en paus nu för att uppdatera er en snabbis innan jag dyker ner och läser ett till kapitel i boken innan jag ska äta någon lunch. Boken just nu, ​Ett delat samhälle, är faktiskt både lättläst och intressant, vilket underlättar en hel del när man tragglar sociologi och akademiska termer...

Ska även uppdatera er lite senare om gårdagens tävling, där vi återigen tog en placering. Lite annat smått och gott kanske också dyker upp senare!


Så länge får ni nöja er med senaste från instagram!

Likes

Comments