En härlig dag med underbara hästar, skola, vänner. Mira min Mira får oss att skratta var dag med allt hon hittar på. Ser så fram emot att fortsätta hennes utbildning nästa år. Bilden säger väl en del om hur kul det är att trava runt på sin första uppfödning ☺

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En av prinsens första rundor som 6-åring 😊

Vi har påbörjat plugg inför tentaskrivning. Så ganska lugnt nu, känns som att mitt liv står lite på paus just nu. Skönt kanske men mest ganska tråkigt. Megamind vilar. Mira vilar. Windy vilar. Roma tutar på dock, tur är väl det!

Lillen växer också med sina kamrater. Han har blivit lite tjockare, lite hårigare och framförallt väldigt brun så vi knappt känt igen honom! Idag hälsade vi på igen och lika snäll det är han minsann. Han är alldeles särskilt god vår lilla häst!

Annars funderar jag en del, på hur lurig hästsvängen är. Jag är så tacksam över de fina samarbeten och relationer jag har som tidigare nämnt. På riktigt, att jag är där jag är idag hade aldrig vart möjligt utan dem som helt utan egen vinning hjälpt mig på olika sätt. Samtidigt som jag inte kan låta bli att fundera ett varv på snicksnack och oförskämd stil. Senast idag läste jag ett för mig fint inlägg om en fin häst som ska säljas. Där ryttaren fick skit öst över sig. Jag blev också taggad i ponnymammans inlägg apropå uthyrning av stallplatser och inhyrda krav kontra deras eget stallarbete och hyra. Oerhört intressant, tror alla stallägare känner igen sig. Men tyvärr att färre inhyrda som tänker till. Jag tror inte att någon kan förstå, liksom jag själv inte gjorde, hur mycket jobb som ligger bakom innan jag stod där själv.

Likes

Comments

I helgen har jag haft mycket kul och träffat en hel del hästfolk. Alltså vilken välsignelse det är att jag har fått lära känna så mycket fantastiska människor genom hästar! Jag har fått så fint förtroende på kort tid att jag ja, blev jätteglad! :) tack underbara älskvärda människor för det. Jag är så tacksam för de möjligheter jag ges på så många plan!

 

Likes

Comments

Ung pärla hoppar. Och på tal om träning av unga pärlor, dagens tips!  Corren har gjort ett reportage om Björn Svensson aka captain tourettes. Han ryter ju allt som oftast ifrån mot ridsportens orättvisor, särskilt för hästarnas räkning. Läsvärt, särskilt för orutinerade..... #okunskapärhästensvärstafiende

Likes

Comments

Vill trimma på Megamind igen. Utmana, utveckla. Få känslan av genomsläpplighet. Ta oss vidare mot nya mål. Bara få rida och släppa alla tankar kring annat som händer runt omkring. All stress. Även om inte vädret är så inspirerande så är prinsen det.. 💖

Likes

Comments

Det är tur att vår jycke är på samma nivå som mig just nu! Mycket somna i soffan i helgen😂 Men lägger en tuff men bra vecka bakom mig. Denna är mer rimlig och rolig hoppas jag. På fredag är det dags att åka tillbaka med Megamind! Hoppas och tror att han är helt återställd nu. Ser fram emot ett positivt besked att få rida igång honom nu. Det längtar både han och jag efter!  Hästnet är också hett för mig nu, har dels hittat riktigt gp-prospekt  till bra pengar och lagt ut Roma på annons. Alltså jag är ju mer fan av att sälja via kontakter men har fått bra respons hitills i varje fall :) Och gphästen måste jag nog sälja in till min familj lite om den ska bli verklighet... För även om den är billig så är den rätt dyr ;) 

Likes

Comments

Jag har haft en galen dag som började i panik och som senare gav en ganska hög puls så avslutades den härligt. Efter tråkiga grejer som tenta och smärta kom vi iväg med Mira till Eklunda Open. Hon fick sitt första bad, torkade dock i flera timmar, fixade knoppning och kamning galant. Travade in i släpet och stog som ett ljus hela vägen och även när hon väntade på sin tur. På banan tittade hon runt lite men kändes ändå relativt avspänd ganska omgående. Tittade till någon gång men hoppade allt utan tvekan och felfritt dessutom. Jag fick jättebra hjälp av underbara Louise J och Felix briljerade som ledare. Hon fick inga superpoäng och jag kan hålla med om hennes kritik. Något svagt avstamp och svag ryggverkan. Men avspänd med positiv inställning. Det håller jag med om sedan tycker jag att hon hoppade upp sig väl bak men i övrigt var vi ju överens jag och domarna. Men en så bra erfarenhet och jag tyckte att hon skötte sig så fint! Sedan är hennes minussidor sådant som hänger ihop lite med hennes storlek och växtfas och kommer förhoppningsvis att utvecklas i och med att hon växer till sig och blir starkare. När jag nöjd och glad klappade om henne och gav MVG så undrade hon om hon verkligen redan skulle åka hem.. Och tog ut sin frustation på felix och satte ett hovavtryck på hans lår... Inget allvarligt men hur typiskt när hon vart perfekt hela dagen och jag säger det? Sedan gick hon lätt och snällt in i släpet i varje fall. Ser fram emot kommande år med Mira 💖
Duktig och trött prinsessa 💕 Stort tack till Eklunda för ett bra arrangemang! Välordnat och trevligt! Nästa år hoppas vi på repris men då kommer vi med Lillen.

Likes

Comments

Fortfarande i tentaträsket... Det är så väldigt tråkigt. Jag känner också en viss stress att jag vill bli klar lite tidigare än imorgon kl 17 då jag gärna skulle vilja hänga lite i stallet en stund då och bara vara. Hur som helst, när jag pausar lite så funderar jag kring vilka nya mål jag ska sätta upp för 2018 - hur kul? Det är bland det roligaste jag vet! Jag har haft några år där många av mina hästmässiga mål faktiskt med goda marginaler uppfyllt. Det är jättekul! Så i år så gäller det att spänna bågen ytterligare men fortfarande hålla det på rätt nivå för både mig och mina hästar. I och med att Megamind blir sju år nästa år så är jag ju inte heller någon renodlad unghästryttarinna längre heller utan har "vuxet" material, för visst finns det tursamt nog delar att utveckla hos honom även under kommande år. Men lite fokus flyttas ju till mig och jag känner att under 2018 så är det nog faktiskt främst min egen förmåga som måste förbättras. Och självförtroendet om jag kanske eventuellt skall försöka övervinna någon centimeter högre hinder, just nu kan jag ibland sätta lite griller i mitt eget huvud. Även om det gått bra så kan jag bli bättre på det och behöver bli bättre på det för att kunna komma till nästa nivå.

Sedan har jag eventuellt ett treårstest framför mig och lite olika valmöjligheter efter det... Och så ska jag förhoppningsvis döpa nästa lysande stjärna och eventuellt följs upp av nytt hingstval. Dessutom så skall vi gå in i fas inridning återigen och kanske visa upp en liten bror på Eklunda också. Ni hör ju! Jag är så taggad, särskilt nu när jag längtar bort från allt vad förvaltningspolitik heter! Skall försöka uppdatera med hela planen snart, jag har dock inte fått ned allt på print ännu :)


Likes

Comments

När jag borde plugga, det är då jag hamnar här... Puh vad komprimerat det är just nu! Men åh, vad mycket gladare jag blev av att titta på denna film på min fina Alpha. Så underbar häst och vilken fantastisk känsla hon gav mig från första början. Det var verkligen som handen i handsken, det tror jag att både Lotta och pappa kan intyga från min provridning. Det handlade mer om när jag skulle hämta henne än om jag skulle göra det. Hon hade vart iväg på inridning och hade "dålig attityd" tyckte de. Vilket var tursamt för mig för då kunde jag förvärva en fantastisk häst - till kaffepengar.


Hon var en otroligt ambitiös och härlig häst på alla sätt. Vi hade någon slags kontakt, egentligen från första dagen som jag aldrig tidigare, eller senare för den delen, fått med någon annan. Hon var lite som mig fast i en hästkropp. SÅ mycket glädje denna underbara häst skänkte mig på inte ens ett år är så sjukt! Det är jättetråkigt att vi inte har mer bilder och filmer på henne men vad visste vi - hon var ju 3,5år och vi hade ju många mästerskap framför oss trodde vi... Jag har verkligen sörjt detta på så många sätt, förträngde i början, grät senare innan jag kom till någon slags accepterande fas och nu kan jag verkligen bli glad när jag tänker på henne. Det är skönt. Samtidigt, tror jag nämnt det tidigare, så finns det väl alltid kvar. Jag har inte alls samma relation till hästar idag. Tror att det också blev värre när Dina försvann, mina två hästar som jag inte hade några som helst planer på att göra mig av med försvann väldigt abrupt. De var ju verkligen inte ens till salu men ändå fanns ingen av dem i stallet inom ett år. Hur som, här är hon min superstar - på film och allt! Sunkig styling också, tur att hästen kan tala för sig själv :) SÅ - ta vara på varje dag med era hästar. Det vänder snabbt i den här världen!! (& nä jag vill inte byta, då hade jag aldrig fått uppleva allt det bra!)

Likes

Comments