Hejj alla🌟!
Fredag idag, bra feeling men spelar typ ändå ingen roll för mig jobbar alltid helger.. men förhoppnings vis bara ett tag till sen har jag nog en helg i månaden ledig.. återstår och se hehe.

Just nu när vi har lite lugnare period så tittar jag mycket på videos och läser en massor, hittar så sjukt mycket inspiration, och jag tittar om och om igen och hittar alltid nya saker!
De ryttare jag hittar mycket tips och inspiration hos är ~ Marijke De Jong ~ Manolo Mendez ~ Anja Beran
Mycket grundligt arbete för hand, mycket hur jag motivera hästen. Såklart än gladare och friskare häst!
Kan verkligen starkt rekommendera dessa och kolla på lite filmsnuttar!

Idag hoppas jag att underlaget är okej och kan longera lite, annars blir det en promenad! Jag innerligt längtar när man kan sätta igång och hålla igång redigt.. Man får göra det bästa av situationen när man inte redigt har tillgång till ett ridhus!

Karpa i sina fancy skooor ;)

Hoppas alla får en trevlig helg!!
// E

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejj!! Jag hann knappt börja med bloggen innan jag "tröttnade". Helt enkelt var inte den tiden rätt att börja iallafall!

Jag har varit i en period där jag varit väldigt stressad och när man väl tänker skriva så är energin slut!

Nu är det iallafall nya tag och har mer bestämt att den blogg kommer mest bestå av ridsport och hur utvecklingen går våra mål och om vad som händer! Det faller mig lättast att skriva om!

Nu har vi vart i en liten svacka och vädret har inte redigt varit det ultimataste med is precis över allt.
Karpa fick brunst för ett tagsen vilket hon tog ganska hårt blev, stressad orolig vilket gjorde att vi mest jobbade var dag där hon var just då!
Nu tar vi det lungt några dagar innan vi sätter igång igen ❤️

//E

Likes

Comments

Hej på er!! Längesen jag skrev nu, har varit heeeeeelt upp och ned vänt i min vardag. Sen har jag blivit sjuk på detta.. jätte roligt.
Hur har ni det?
Jag har flyttat och mer om det kommer jag skriva i senare inlägg, whooooho.
Min vardag sen i tisdags har bestått av sova, äta, flytta saker och djur & mocka bajs..
Är helt slut man tror inte att en flytt ska ta så jätte mycket på sina krafter men shit.. jag vet knappt vad jag gjorde igår..eller vad jag ska göra imorgon. Haha!!!

Idag har jag spenderat tid med min mormor och morfar, åt frukost - och lunch! Sååå mysigt <3

Sen såklart stallet, satt i hagen en stund & bara njööt. Red min lilla fisa, strechning (eller hur det nu stavas) stod på schemat. Kändes verkligen kanonas och att jag verkligen kunde arbeta igenom henne utan NÅGOT rus eller stress. Hon har verkligen blivit vuxen nu.. trots att det kan vara tufft/jobbigt så är hon med en och springer inte ifrån en!!

Kvällen spenderade jag med min systeryster.. hon är 15 men känns såå mycket äldre. Jag var verkligen inte så mogen när jag var 15 haha!!! Herregud, dom små växer ikapp oss äldre..

Imorgon tänkte jag lägga ut lite om Mary kay!! Känner mig rätt taggad för att dra igång nu. Nu har jag även själv fått prova produkterna ett tag och jag är sjukt nöjd & jag älskar att dom inte testas på djur!!!! Stooor eloge❤️

Dags för att sova & jag hoppas ni har/haft en fantastik helg!

//E

Likes

Comments

Blev senare inlägg än väntat! Varit rätt mycket att stå i nu senaste dagarna! Jobb, djur och en massa farande!! Men dagarna går mot ett bättre håll ;)

Just nu sitter jag med min kära familj inte så jätte social kanske är så sjukt trött så vet knappt vad jag ska prata om! Min lilla mamma har fyllt år, så vi har grillat, badat och myst med närstående.

Jag tänkte berätta om min lilla häst! Hon är helt magisk! Karpa är hennes namn och är ett lettiskt halvblod 9år, hon har varit vid min sida i 3år nu. Det började egentligen väldigt standard! Jag var helt desperat efter häst då min medryttare häst hade sålts.
Jag fann karpa och var en väldigt het häst vilket jag DÅ tyckte var kul. Jag hade då ETT mål i sikte och det var hoppning. Ett år funkade detta, och kan säga att det var mer motgångar än framgångar inte så värst kul var oftast bitter men någon stans gav man sig inte, det var något med henne som höll en kvar. Hon var en jätte lätt stressad häst som om omställningarna blev förstora markerande hon direkt! Med exempelvis vandring.

Efter ett år flyttade vi & hennes beteende blev mer massiva och jag blev oförståelig & minst i världen. Blev tipsad av en kär stallkamrat att hon visste en person som kom att bli Karpas och min räddning & därefter började vår resa! Som fortfarande är i full fart!

Min syn har förändrats totalt! Jag förstår mer och hon tilltalar mig HELA tiden.
Karpa är min kärlek och jag i princip ströp henne med den.

Vår syn på träning är annorlunda & allt behöver inte styras på kunskap, att kunna gå på sin känsla av sin tro av hur det ska kännas, att kunna förmedla med energi och se svaret från henne att det lilla räcker! ( men såklart ibland behöver hon mer tydlighet )

Vi tränar idag för världens bästa Camilla, och WOW! Akademisk dressyr och streightness training! Ska förklara mer om detta senare!
Att få en hållbar häst, som har harmoni och lugnet i sig. En välmående häst & såklart spelar stallmiljö, foder mineraler osv in också!!

Jag älskar det! Karpa ger mig en utmaning varje gång vi ses & det är aldrig för hon är dum utan för att jag kanske har instängda känslor!? Hon speglar mig! HON går hela vägen för att få en förändring! Hon är den mest tydligaste och ärligaste vän jag har! Hon lär mig alltid något nytt, med såklart hjälp påvägen, hon får mig att våga & får mig att släppa kontrollen! Likvärdig respekt och det är så jäkla tydligt när man väl så kommer dit!

Camilla kan ni läsa mer om på www.horseunity.se

Bjuder på lite bilder
Ha de fint så länge! /E

Likes

Comments

& så kom hösten, usch fy & blä.. Dock har hösten sin charmiga del också, lika så som alla andra årstider!! Men dessa mörka, regniga kväll hade jag mått mycket bättre utan!

Har funderat över just det här med skitsnack över alla sorters lag ett tag.

När man va såhär 8-9 år börjades det.. Man kom till en ålder då det var viktig att den lilla grupp vänner man umgicks med att ingen kom in i den! Man snackade illa om de som stod utan för. Med åren blev ju skitsnack värre & värre.. Vill inte ens se tillbaka hur taskig man va.. Men på något vis bildade alla en sorts press på sig om hur man va och såg ut, & för de personer som utsidan inte va lika viktigt för DOM fick ta skitsnacken..

Man tänker att skitsnack försvinner när man blir vuxen. Men sååå f****n heller att det gör. Det är typ ÄNNU värre än när man va liten.

Har inte människor något annat att prata om? Värken hemma eller på arbete?
Vilket tradigt liv & vilken tradig vardag man omger sig av massa negativitet..
Det värsta är när man är på sitt arbete, & någon arbetskamrat är ledig då blurras det, hen gör inte så inte si, hen är lat osv.......

Först, vi alla är olika, unika på vårt sätt & tack gode gud för det!!! <3
För det andra, för er som ska leva ett liv igenom att snacka om andra, ta & skaffa er ett lliv, jag kan lova er att det finns annat trevligt att prata om! Öppna era ögon och se det unika av den person ni tycker så illa om, det kanske till och med blir lite intressant av vad hens egenskaper kan ge er för lärdom här i livet.
Så snälla innan ni ser ner på någon för att hen inte är som du, titta istället med nya ögon och ser det som intressanta av hen som faktiskt inte är som du. Det gäller alla åldrar och vart man är, skola, jobb osv!
Man är bra precis för den man är!

Skönt att få skriva av denna irritationen!!!

Sov så gott alla.

Likes

Comments

Ja & så blev de blogg, känns som de kan vara något för mig. Jag gör rätt mycket olika saker vilket kan vara roligt att dela med sig.

Kan börja med att jag har tre olika jobb. Granngården där jag ansvarar för häst avdelning, OKQ8 säljare, & hudvårdskonsult för Mary Kay. Dessa jobb är såååå olika varandra men på ett sätt hör de samman. Jag får träffa så mycket människor & det älskar jag. Det kan nog även förklara lite av vilken "typ" av människa jag är.

På min fritid, för det mesta häst som gäller.. Kommer såklart berätta mer om mina pärlor senare.. Jag var iallafall hoppryttare en gång i tiden men under olika omständigheter blev jag fascinerad av akademisk dressyr, streightness training såklart ligger hoppningen kvar men inte längre som ett prio! Läran om hästen från insidan till utsidan blev så mycket viktigare och så mycket roligare. Men mer om detta senare!!

Andra intressen är makeup & där kommer marykay in.. Så sjukt roligt. Det kommer oxå blii massor av detta senare. Musik, jag kan knappt gå 10 meter utan musik i öronen & är headsetet sönder vilket bruka hända mig så är typ dagen förstörd. Vänner, familj och mina tre små fluffisar(kaniner). Och livet är ganska så komplett!

Lite kort om mig & mer lär det ju bli.

Ha en fortsatt fin kväll <3

Liten bildbombLikes

Comments