Har fixat en ny Instagram där jag inte har en privat Instagram och där jag lägger upp bloggrelaterat samt annat när jag inte hinner uppdatera här. Har också en ny mail för kontakt och samarbete.

Instagram: mkba91
Email: kontakt.mkba@gmail.com

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I min nya lägenhet behöver jag fixa lite ny inredning och en grej jag tänker fixa som jag saknade i förra är organisering av mitt smink. I första lägenheten hade jag det men sen har jag vara haft det på toaletten då jag haft ont om plats. Har inte så mycket större just nu men tänker mig att jag ska ha ett bord i sovrummet. Så att man kan sitta där och fixa sig, med bra ljus mm. Har ni tips på smarta lösningar när man har ont om utrymme, säg gärna till! 😄

Likes

Comments

Feminism är ett ämne som är riktigt hett just nu och det är också ett otroligt viktigt ämne i samhället idag. Dock är det många som inte vet vad det egentligen är och missuppfattar vad det är. Det är också många som blandar ihop feminismen med manshat, vilket är två olika saker. Feminismen hjälper inte bara kvinnor i samhället även om det är en stor del utan också män eller vilket kön man anser sig vara. Feminismen hjälper alla i samhället!

Feminism handlar inte om att man hatar män, det handlar inte om att män inte borde få existera. Utan feminism är ett ämne inom jämställdhet, att kvinnor också är lika mycket värda som män. Att kvinnor också har makt och också ska kunna lyckas i livet. Kvinnor ska inte bara vara där för männen utan kvinnor ska leva sina liv precis som varje annan människa. Däremot finns det ett begrepp så kallat manshat men det har inte med individer i sig att göra, utan det handlar oftast om män som ger sig på kvinnor som inte vill, att män tar sig friheten att göra vad de vill mot kvinnor trots att hon inte vill, som att våldta eller utföra våld och detta är inte acceptabelt men det handlar inte om, som många tror att alla män gör detta mot kvinnor, utan det handlar om ett beteende som vissa män har. Det är med största sannolik män som utför detta mot kvinnor därav namnet manshat men om du vet att du inte är sån, så varför ta åt dig?!

Feminismen i Sverige har gjort mycket för oss kvinnor men det är långt ifrån klart. Det har till exempel gjort att vi får bli myndiga, vi får rösta, vi får arbeta med nästan vad vi vill, vi kan inte bli sparkade om vi blir gravida, vi får ta preventivmedel, vi får själva bestämma om vi vill göra abort eller inte och det är inte okej att misshandla eller våldta en kvinna i ett äktenskap. Feminismen är otrolig viktig och även om den gjort mycket för oss så är det mycket kvar. På arbetsmarknaden ser det fortfarande inte så bra ut, kvinnor får söka vilket jobb de vill men det tjänar oftast mindre än män med samma arbete. Arbeten där det är flest kvinnor som arbetar har lägre löner än arbeten där det är fler män som arbetar. Till exempel inom vården är det tunga och krävande arbeten men också lågavlönat. Att fler män är vd i Sverige förekommer också med hiskliga höga löner, ändå har kvinnor generellt högre utbildning än män.

Tyvärr är samhället inte jämställt, även om det finns arbete kring de. Vi är långt efter att ha ett jämställt samhälle. där det inte finns några löneskillnader trots kön och där alla kan bli chefer oavsett man eller kvinna. En annan viktig faktor inom jämställdhet är att ens ord som uttrycks gäller och ett nej är ett nej, att vad man än har på sig så är antastande inte okej. Ens kläder pratar inte, utan det är det man säger som gäller.

En grej som jag inte förstår mig på är hur man inte kan supporta varann. Till exempel finns de personer som kallar sig feminister men ändå kallar andra kvinnor för slampor. Hur går det ihop?. Så länge vi kallar varandra för slampa, hora osv. kommer andra också göra det. Det är sjukt för mig hur man kan klaga på att killar trycker ner tjejer med fula ord, när man själv kallar tjejer för dessa ord.

I diskussioner där män hatar feminister, har jag också sätt hur kvinnor håller med männen. Det får jag inte heller ihop?. Du som kvinna vill du ha ett ojämställt samhälle, där du hamnar i en lägre klass? Där du inte får föra din talan? Där du inte får samma lön som en man med samma arbete och erfarenhet? Där du är mindre värd?
Visst alla får ha sina åsikter och tycka som man vill, men ibland känns det som att det är mycket dubbelmoral hos människor och att man kanske borde tänka efter vad man har för åsikter och ambitioner i livet innan man uttrycker sig i media, eller är det bara jag som känner så?

All eloge till de som vågar stå upp för sina åsikter trots att man får hat om att man är en "feministfitta" eller liknande och till er män som faktiskt förstår att det är inte könsrollen män i sig utan det är en viss grupp när det kommer till manshat och våld hos kvinnor.

Jag är feminist och en stolt sådan. Kvinnoförtrycket och ojämställdheten i samhället gör att jag tycker det är viktigt att stå upp för detta och arbeta för förbättring i samhället. Ju fler vi är som visar vad vi vill, ju lättare är det att förändra.
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Tillsammans är vi starkare!


Likes

Comments

Sommaren är här och denna sommaren jag drömmer om, just nu ser min sommar inte ut såhär men kan ju alltid drömma och vem vet vad som händer i Augusti efter jobbet är klart. En sommar borde absolut innehålla sol, bränna, bad och roadtrips med vänner!

Likes

Comments

Innan jag och Julia lämnade Gävle för flytt till annan stad gick vi & Elin såklart på Håkan i Gävle (16e juni)! Det var en helt fantastisk kväll med mina bästa vänner, Håkan och öl! 🙌🏻
Ett minne för livet och något jag kommer leva på länge!

Likes

Comments

Idag är de första dagen på mitt sommarjobb, ska vara här i 5 i veckor så de blir en del av sommaren. Men jobbat här innan så kan arbetet även om det är nya människor. För ni som inte vet jobbar jag på ett äldreboende med gamla människor. Så givande för att man känner verkligen att man behövs och gör nytta för andra människor.

Slutar vid 4 och då blir det nog ett dopp i poolen för så varmt och skönt det är! Sommaren är här så härligt!

Likes

Comments

Har inte alls känt mig i mood för att blogga men har ändå mycket bilder på lager! Så nu ska jag uppdatera er lite. Har hänt mycket senaste veckorna med examen, firande, umgänge med vänner och familj och flyttkaoset jag lever i!

Min examen var för ungefär 1 vecka sen den 9e juni, vi började festa på torsdagen med de från klassen som ville va med, sen drog vi ut på slicken som abonnerats för oss studenter den kvällen. Var inte ute jättesent för dagen efter skulle vi ha bubbelbrunch vid halv 11 innan vi skulle till aulan för ceremoni. Blev lite senare än tänkt men hann ändå med lite bubbel, frukt och foton. I aulan fick vi diplom och en ros och sedan bjöds de på mingelmat. Hela familjen kom hit upp och vi gick ut och åt och sen festade jag & syskonen vidare hela natten. Riktig bra examen, dock försvann den alldeles för fort.

I söndags mötte jag upp Linda för bio och käk, blev på pinchos, mums och bion vi såg var också väldigt bra, en lyckad kväll. Vi såg ingenting och allting och den rekomenderar jag. :)
I veckan som varit har jag mest tagit det lungt och packat inför flytten. I torsdags däremot öppnade Espresso House upp här i Gävle och då drog jag och @MickisEstander ​dit såklart, blev en chailatte och morotsmuffins! Supernice café och ett av mina favoriter om de ska vara kedjor. Innan i Gävle har vi bara haft Waynes typ..
passade också på att slänga i en toning i mina toppar, en rosa så jag fick roséfärgade toppar - så nöjd! :)

Likes

Comments

I torsdags fick Linda 3 biljetter från en vän till Furuvik så efter vi pluggat i skolan drog vi till Furuvik som är en nöjespark utanför Gävle med djur och åkattraktioner. Vi åkte bara 1 attraktion då de var massa folk. Tog en glass och kollade in ett fort de använde förr i tiden vid krig. Njöt på klipporna av havets brus och solnedgång för att sedan åka till Akten och Fören - där vi avsluta kvällen med en god pizza!

Likes

Comments

Efter plugget i Onsdags, bestämde vi för att gå på bio, måndag-torsdag har de studentbio på vissa filmer så då kostar det bara 60kr. Vi bestämde oss för att se Get out och den var jättebra. Lite konstig men ändå bra. Hände mycket och sånt gillar jag.
Vi åt innan på Java också, vilket är mitt favoritfik i Gävle!

Kul att göra saker mitt i veckan för att bryta av plugget och alltid kul att hänga med vänner!

På dagen var det också en temadag med alkohol där man fick blanda alkoholfria drinkar, prova att va full nykter och prova alkoholfria drycker från Systembolaget.

Likes

Comments

Syrran var på besök här i helgen! Så mysigt att äntligen få ha henne här och att träffas igen!
Vi började helgen med att äta på pinchos sen på lördagen tog vi en sovmorgon för att sedan gå ut på stan och kika lite. På kvällen var de medlemskväll med HIP så tog med syrran på de och träffa alla goa i föreningen plus några från PA. Satt ute och snackade och körde trekamp för att sedan gå in och festa vidare. När de andra gick ut på krogen, gick vi hem för syrran skulle åka tidigt på söndag morgon!

En supertrevlig helg med mycket skratt! Nästa gång jag får träffa henne är det examen för mig!!

Likes

Comments