View tracker

Hej finisar! Helgen har gått fort och söndagen börjar gå mot sitt slut. Idag har jag varit och gjort fys-tester för "M5", tillsammans med fotbollslaget. M5 arbetar med att utveckla idrottares fysik och delar ut individuella träningsprogram. Jag ser fram emot att träna med dem!

Ikväll har jag bakat bröd! Müsli-bröd, som är underbart goda. Alla fibrer som müslin innehåller gör också att de är väldigt mättande. Söndag är en prefekt dag att baka på tycker jag, då brukar man ju inte ha speciellt mycket planerat ändå. Här kommer receptet!

Det här behöver du
25 g jäst
5 dl mjölk
2 msk rapsolja
1,5 tsk salt
3 dl müsli av valfri sort
11-12 dl vetemjöl
1 dl vatten

Såhär gör du
1. Smula ned jästen i en bunke, eller använd torrjäst, det går lika bra oavsett.
2. Värm mjölken på spisen tills den är fingervarm. Häll över jästen och rör tills den lösts upp.
3. Blanda i rapsolja, salt och müsli.
4. Häll i vetemjölet lite åt gången.
5. Knåda degen för hand eller i assistent.
6. Låt jäsa i 1 timme under bakduk.
7. Tryck ut degen i på bakplåtspapper i en plåt, med mjölade händer. Skär rutor i degen, ca 12 st.
8. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
9. Pensla bröden med vatten och strö över müsli.
10. Grädda i ugnen i 15 minuter på 250 grader.
11. Låt brödet svalna i plåten och dela bitarna från varandra med hjälp av en kniv.

Perfekt som frukostbröd till veckan. Annars går det såklart bra att frysa in. Imorgon väntar skola och jag önskar er alla en bra start på veckan!

Kram!

Likes

Comments

Hej fina ni! Idag är det lördag! Började dagen med att sova ut länge, sedan har jag legat i sängen och tittat på solsidan, haha, så himla bra! Jag har även pluggat juridik eftersom jag har prov på tisdag, Snart ska jag iväg på fotbollsträning. Efter det ska jag hem till Marcus och där ska jag spendera kvällen och sova. Vi får se vad vi hittar på.

Igår var jag hemma hela kvällen. Var så trött efter skolveckan så det var skönt. Jag passade på att baka lite, men allt gick verkligen fel igår! Jag bakade ett morotsbröd som blev alldeles för degigt, är osäker på om jäsningen gick rätt till och en totalt misslyckad kladdkaka. När jag skar i den rann smet ut. Men, men, det är inte alltid man har bra dagar, ibland ska det gå dåligt också.

Här kommer iallafall lite bilder från igår. Jag har fått en ny plånbok förresten, den kommer från KappAhl om någon undrar. Älskar den verkligen! Visar hur fin kladdkakan var innan jag skar i den också, haha.

Likes

Comments

Hej på er! Nu var det flera dagar sedan jag bloggade. Inget speciellt har hänt den här veckan. Jag har varit med Marcus nästan varje dag och sovit med honom. Skola och träningar har rullat på som vanligt och imorgon går vi äntligen mot helg! Ska bli otroligt skönt med lite ledighet. Min helg kommer att bestå av träningar och juridikplugg. Vad har ni för planer?

Jag ska snart äta middag innan jag åker iväg på kvällens fotbollsträning, mer än så hinns inte idag.

I det här inlägget tänkte jag visa er lite förändringar som skett på mitt rum. Jag har nämligen skaffat ett nytt sminkbord, tidigare har jag haft ett svart glasbord utan låda. Men detta blev så himla mycket bättre! Jag har även köpt ett nytt sängbord, så nu är alla möbler i rummet vita, istället för svarta. Tycker att det är mycket finare och ljusare så.

Här kommer bilderna! Min sminkspegel har varit med ett bra tag och har två trasiga glödlampor som förstör fotona lite, men de ska snart bytas ut, haha.

Har ni frågor om vad något kommer ifrån är det bara att kommentera så svarar jag så fort jag kan.

Kramar!

Likes

Comments

Hejsan! Idag gick jag i skolan en väldigt kort stund, mellan 13.30-14.50. Det var för att vi hade en inställd lektion och en lektion som vi hade kompensationsledigt ifrån. Så otroligt skönt. Idag var jag med Marcus innan skolan, vi åt lunch och fotade lite utomhus. Efter skolan pluggade jag engelska och sedan åkte vi till veterinären med våran katt August.

Nu tänkte jag iallafall visa er bilder på vad jag har haft på mig idag.

Byxor-VERO MODA // Vit långärmad tröja-Gina Tricot // Poncho- Hampton Republic (Kappahl) //Skor- DinSko// Armband-Thomas Sabo


Likes

Comments

Hej, här kommer ett recept på hemgjorda tekakor. Jag har tidigare gjort ett inlägg om tekakor på bloggen. Men dessa är om möjligt ännu godare och luftigare. Receptet kommer här!

Det här behöver du
5 dl vatten
2 dl havregryn
50 g smör
1/2 tsk bakpulver
50 g jäst
4 dl dinkelmjöl (går att byta ut mot vetemjöl om man vill)
1 ägg
1 tsk salt
1/2 dl sirap
8-9 dl vetemjöl

Såhär gör du
1. Koka upp 2,5 dl vatten.
2. Lägg smör och havregryn i en bunke. Häll över det kokande vattnet och rör tills smöret har smält helt.
3. Tillsätt de resterande 2,5 dl vatten och låt blandningen svalna tills den är fingervarm.
4. Smula i jästen (eller använd torrjäst, det gjorde jag) och rör tills den rört upp sig.
5. Blanda bakpulver och dinkelmjöl i en skål. Häll i degvätskan tillsammans med sirap, ägg och salt.
6. Kör degen i köksassistent eller för hand. Tillsätt lite vetemjöl i taget, börja med hälften. När degen har lossnat från bunkens kanter är den klar.
7. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
8. Kavla ut degen på ett mjölat bord, den ska få en en höjd på 1 cm.
9. Tryck ut cirklar på 10 cm i diameter med hjälp av t.ex. en mindre skål. Picka tekakorna och lägg på bakplåtspapper.
10. Låt jäsa i 30 minuter.
11. Baka brödet i ugnen på 225 grader i 10-12 minuter.
12. Lägg en bakhandduk över och låt bröden svalna. Förvara sedan i plastpåsar. Frys in bröden eller ät!

Kommentera vad ni tycker om ni tetsar. Jag älskar dessa tekakor och de är otroligt populära hemma, haha.

Här har ni bilder på tekakorna och en fruktsallad jag bjöd på igår!


Stor kram!

Likes

Comments

View tracker

Hej, idag är det en härlig ledig lördag! Jag har börjat dagen med att sova ut länge och äta en lyxig frukost med familjen. Efter lunch åkte Marcus hem och då åkte jag iväg på fotbollsträning.

Jag kom hem vid fyra och duschade. Sedan bakade jag nyttiga chokladbollar igen. Det receptet lade jag ut på bloggen tidigare i veckan och ni kan hitta det under kategorin Mat/Bakning eller så klickar ni HÄR.

Vi har även ätit en underbart god middag. Mamma och pappa lagade bookmaker toast. Det är en varm macka med sallad, fläskfilé, tomat, bearnaisesås och bacon, men man kan ju såklart ha vad man vill inuti. Till det hade vi även chips.

Ikväll sover Marcus hos några kompisar, jag ska passa på att måla naglarna och ta det lugnt. Har faktiskt inga planer alls den här helgen, ibland är det skönt också. Men jag och mamma har bestämt att imorgon ska vi baka bröd! Så kul. Jag har fått en köksassistent av mina föräldrar också! Så himla snällt och kul verkligen, den ska jag pröva för första gången imorgon. Då tänkte jag öven visa er bilder på den.

Här får ni bilder på chokladbollarna och bookmaker toasten!

Kram!

Likes

Comments

Hejsan! Idag är det äntligen fredag och helg. Vi har gått i skolan som vanligt. Nu på kvällen har vi käkat pizza. Hela dagen har någon varit hemma och tagit hand om våran katt.

En av våra katter har gjort illa sig då en vildkatt slagits med honom. Hans tass är helt trasig och vi har därför varit till veterinären med honom. Där opererades han och nu har han en "tratt" på huvudet och bandage om tassen. Stackarn, jag tycker så synd om honom. Han är fortfarande lite borta sedan han sövdes inför operationen. Hoppas verkligen att han blir bra snabbt, våran lilla älskling.

Det här blir en lugn kväll hemma bara. Imorgon väntas fotbollsträning. Vad gör ni i helgen?

Kram

Likes

Comments

Hej på er! Som jag lovade er igår skulle jag visa er min chiapudding eller "overnight oat" som det också kan kallas, som jag åt till frukost imorse.

Det här var första gången som jag provade att göra, och äta chiapudding. Jag ska vara ärlig och säga att det här var långt under vad jag förväntade mig. Det föll mig inte i smaken, vilket är väldigt synd då chiapudding är proppfull med nyttigheter för kroppen. Men, men nu har jag iallafall provat och det var inget för mig. För mig föll det både på smaken och konsistensen.

Jag tänker iallafall ge er receptet ifall ni skulle vilja prova! Vem vet? Någon annan kanske älskar detta. Receptet kommer från bloggen Agnes Tugg som ni hittar HÄR.

Det här behöver du för 2 portioner
1 banan (+ lite till topping/dekoration)
2,5 dl mjölk (eller t.ex. mandelmjölk)
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma
1 dl havregryn
2 msk chiafrön
1 msk linfrön (eller något annat som t.ex. hirsflingor)

Såhär gör du
1. Mixa banan, mjölk, kanel och kardemumma.
2. Blanda i de torra ingredienserna havregryn, chiafrön och linfrön.
3. Häll upp i ett glas eller en skål. Lägg i bananskivor om du vill.
4. Låt stå i kylen i minst 4h, gärna över natten.

Ni som prövar detta får jätte, jätte gärna skriva en kommentar och berätta vad ni tycker om chiapudding. Är det något för er? Eller tyckte du som jag att det inte föll dig i smaken?

Kram

Likes

Comments

Hejsan! Idag är det onsdag, halva veckan har redan gått. Igår gick jag i skolan som vanligt, på kvällen såg jag min lillebrors innebandymatch mot Sala, som de vann. Sedan hade jag fotbollsträning utomhus, åkte hem och duschade och sov med Marcus.

Idag slutade vi skolan vid halv tre och jag kom hem ca 15.15. Då började jag baka hönökakor, som är ett av mina favoritbröd. Jag har tidigare gjort ett inlägg med recept och bilder på dem. Det hittar ni HÄR, eller så klickar ni på kategorin Mat/Bakning.

När jag hade bakat färdigt lagade jag middag. Idag blev det en krämig tacopasta. Det jag gjorde var att koka pasta, blanda i färdigstekt och kryddad tacofärs, chilisås och några matskedar créme fraîche och blandade runt. Kryddade även med salt och peppar. Serverade tillsammans med gurka, tomat, majs och tacochips. Självklart smakade vi några nybakta hönökakor också, haha.

Jag förberedde även en chiapudding som jag ska äta till frukost imorgon. Det blir första gången jag testar det och självklart kommer jag uppdatera er med bilder och åsikter senare.

Imorgon väntas lång skoldag och fotbollsträning.

Här har ni bild på middagen!

Kramar!

Likes

Comments

Hej på er! Idag började skolan igen, tillbaka till verkligheten då. Eftersom vi hade sovmorgon till 11.50 hann jag köra lite styrketräning hemma på morgonen, det kändes bra efter en helg med vila. Det var en seg skoldag, vi hade dessutom en inställd lektion mitt på dagen vilket innebar håltimme i 2h. Då gick jag och Marcus ned på stan och åt lunch. Vi åt en västerbottenost-och skinkpaj på Waynes Coffeé. Det var supergott och verkligen mysigt att sitta och prata och äta bara vi två. Jag köpte även en foundation då min nuvarande har tagit slut.

Sedan jag kom hem vid fem har jag bara umgåtts med familjen, fixat inför morgondagen, övningskört lite och bakat. Idag blev det nyttiga chokladbollar! Det receptet ska jag ge er nu. Hur underbart är det inte att kunna stoppa i sig något gott, med gott samvete. Dessa är både goda och bra för kroppen, helt fria från vitt socker!

Det här behöver du för 15 st nyttiga chokladbollar
2,5 dl havregryn
0,75 dl kokosolja
9 st dadlar
1,5 msk kakao
1 nypa havssalt
Kokosflingor att rulla i

Såhär gör du nyttiga chokladbollar
1. Mixa allt i en mixer eller matberedare.
2. Ställ in i kylen 10 minuter.
3. Rulla till bollar, rulla i kokosflingor och lägg upp på ett fat.
4. Ställ in i kylen, minst 30 minuter innan servering.
5. Njut av dina nyttiga och goda chokladbollar!

Testa det här receptet för att dämpa sötsuget under veckorna, så mycket bättre än att stoppa i sig godis eller annat (även om man såklart ska unna sig det med, haha). Kommentera iallafall vad ni tycker om ni provar!

Kramar

Likes

Comments