Hej på er! Idag är det måndag och start på en ny vecka. Igår gjorde jag inget speciellt. Jag körde ett litet mag-fyspass, och sedan åkte jag och tittade på mitt lag när de spelade fotbollsmatch. De vann med 4-3, så det var väldigt bra. Jag längtar efter att få spela fotboll och vill verkligen att min fot ska bli bra nu.

Idag har jag gått i skolan som vanligt. Efter skolan träffade jag mamma och vi gick på stan en stund, vi kikade på lite presenter till min lillebror som fyller år i april. Efter det åkte vi hem och då bakade jag hamburgerbröd till kvällens middag. De blev supergoda som vanligt. Jag har tidigare publicerat receptet på min blogg, det finns under kategorin Mat/Bakning, men för att snabbt nå dit kan ni klicka på länken HÄR. Efter middagen har jag suttit vid Tv:n en stund, pluggat, pratat med mamma och förberett kläder m.m. inför morgondagen.

Här kommer bilder på hamburgerbröden, och de fina tulpanerna som vi har på köksbordet just nu. Det skapar sådan vårkänsla med blommor tycker jag. Det är ju riktigt vårväder ute nu också, älskar det!

Ha en bra tisdag imorgon! Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej! Nu är det lördagkväll och jag har haft en riktigt bra dag. Jag har pluggat, kollat på serier med Marcus, gått promenad och spelat lite innebandy med Marcus (stod mest bara still eftersom jag inte kan springa med foten haha).

Nu sitter vi och tittar på Talang och myser bara. Till middag lagade vi hemgjord pizza, på "pizza-tortillabröd" från Santa Maria. På pizzan hade jag tomatsås, ost, kalkon, oxfilé, champinjoner, ruccola, pizzakrydda och körsbärstomater. Det blev verkligen helt otroligt gott! Älskade det! Kan verkligen rekommendera att testa.

Vad gör ni ikväll? Hoppas att ni har en toppen lördag!

Kram

Likes

Comments

Hej allihop, igår var det fredag och det firades tillsammans med familjen och några familjekompisar. Innan det hann jag dessutom med att köra lite fysträning för magen, igen, eftersom det tyvärr är det enda jag kan träna med en stukad fot.

Det var iallafall jättemysigt att umgås igår, vi åt en jättegod trerättersmiddag. Till förrätt åt vi carpaccio (tunt skivad rå oxfilé, med tillbehör som t.ex. tomat, pinjenötter, parmesanost, vindruvor och bröd). Till varmrätt blev det potatisklyftor, grönsallad och fläskfilégryta. Efterrätten stod jag för, jag hade förberett en Oreo-Cheesecake, den är så himla god och perfekt att göra då det är ont om tid- den ska nämligen stå i kylen över natten. Receptet på Oreo-cheescaken hittar ni HÄR. Jag är iallafall supernöjd med kvällen.

Det blev ganska sent igår och därför vaknade jag sent idag också. Jag gjorde bananpannkakor med jordnötssmör till frukost/lunch. Nu sitter jag och bloggar och har tänkt att jag ska plugga lite snart. Jag har inget annat bestämt idag, Marcus kommer hit, så vi får se vad vi hittar på. Kanske blir det bio senare!

Här kommer bilder på middagen vi åt igår!

Kramar!

Likes

Comments

Godmorgon på er! Idag är jag som sagt hemma från skolan. Det är för att vi har friluftsdag i skogen idag, och jag har gjort illa foten (som ni kan läsa om i förra inlägget) och kan därför inte vara med utomhus. Vill ju att foten ska bli bra så fort som möjligt och då är det dumt att belasta den.

Idag vaknade jag 07.30, men låg kvar i sängen till 8.00. När jag gick upp gjorde jag en riktigt lyxig frukost. Förutom att äta skorpor och macka med ost, åt jag bananpannkakor med jordnötssmör. Jag gjorde receptet lite på måfå, men herregud så gott det blev! Dessutom innehåller det få ingredienser, och är nyttigt. Receptet finns nedan, mätningarna är för en liten portion, vill ni öka mängden är det bara att multiplicera receptet.

Ingredienser 1 portion
1 banan
1 ägg
ca 1 msk jordnötssmör
kokosolja till stekning
(Bär till servering)

Såhär gör du
1. Knäck ägget i en bunke och vispa lätt.
2. Tillsätt bananen och mosa med en gaffel.
3. Ha i en klick jordnötssmör ca. en matsked, men välj själv efter smak.
4. Mixa blandningen med stavmixer eller i en blender.
5. Stek små plättar i kokosolja, precis som du steker vanliga pannkakor. Har du inte kokosolja hemma går det bra att ersätta med margarin eller naturell olja (kokosolja är ett nyttigare alternativ och ger dessutom lite god smak).
6. Lägg upp på en tallrik tillsammans med dina favorittillbehör, själv tinade jag lite frysta hallon i micron.

Nu när jag fått i mig en ordentlig frukost är jag redo för allt som ska uträttas idag. Jag har massor med plugg att göra, ska förbereda en OREO cheesecake som vi ska bjuda på imorgon (då vi får gäster), måla naglarna och ikväll ska jag åka hem till Marcus och sova där. Ha en bra torsdag allihop!

Kram!

Likes

Comments

Hejsan! Idag har jag haft en riktigt tuff dag. Igår skadade jag mig nämligen på fotbollsträningen och har därför hoppat på kryckor hela dagen. Jag vred till foten, igen... Jag var så ledsen hela kvällen, delvis för att det gjorde ont, men allra, allra mest för att jag inte kan träna fotboll på några veckor nu. Känns som de kommande veckorna är helt förstörda, jag som har sett fram emot att spela match så snart som möjligt, men, men. Det är bara att fokusera framåt, och tänka på att man blir starkare av motgångar.

Nu börjar dagen gå mot sitt slut och jag tycker att jag har hunnit med mycket. Jag har kört lite fysträning och tränat magen (tyvärr nästan det enda jag kan träna just nu), duschat, dammsugit, dammat och bäddat rent i rummet och pluggat. Imorgon ska jag vara hemma från skolan eftersom vi har friluftsdag, känns inte som nån mening att promenera i skogen med kryckor, tyvärr och det tyckte även lärarna.

Men för att göra det här inlägget lite gladare ska jag ge er ett recept på falsk toscakaka eller ryttarkaka, som det också kan kallas. Det är så himla gott, enkelt och blir så många kakor! Det här kommer förmodligen bakas snart igen då det är Marcus absoluta favorit-kaka, haha.

Ingredienser till kakbottnen
175 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Ingredienser kokostosca
75 g smör
0,5 dl strösocker
1 dl sirap
1,5 dl matlagningsgrädde/vispgrädde
200 g kokosflingor

Såhär gör du
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Sikta ned det i äggsmeten.
4. Tillsätt det smälta smöret och blanda.
5. Bred ut smeten i en långpanna (ca 30x40 cm), klädd med bakplåtspapper.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 12 min.
7. Blanda alla ingredienser till kokostoscan i en kastrull. Gör detta medan kakan är i ugnen.
8. Låt blandningen koka upp och låt sedan sjuda några min på svag värme.
9. Bred ut glasyren på kakan.
10. Grädda i ytterligare 10 min.
11. Låt kakan svalna och skär sedan i rutor.

Testa om ni vill, lovar att det är värt det! Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att min fot mår bättre imorgon. Ha en bra torsdag imorgon!

Kramar till er alla!

Likes

Comments

Hej allihop! Idag är det måndag och dagen har gått ganska fort. Jag tog bussen till skolan 9.30, efter en välbehövlig sovmorgon. Vaknade med träningsvärk i axlar och rygg efter fyspasset jag hade igår. Skoldagen gick fort och när jag kom hem satte jag mig och pluggade. När mamma kom hem från jobbet fick jag övningsköra till Coop. Det gick så himla bra, jag älskar verkligen att köra, haha! På kvällen har jag bara fortsatt med plugget och tagit en mysig promenad i motionsspåret med mamma.

Nu sitter jag framför TV:n och bloggar, ska äta lite frukt och plugga lite svenska innan jag ska gå och lägga mig. I det här inlägget tänkte jag dela med mig av ett recept på "choclate chip peanut butter cookies"! Kan mycket väl vara den godaste kakan jag har smakat. Inspiration till receptet kommer från bloggen Jonas bakar, den hittar ni HÄR .

Ingredienser
120 g smör
1 dl farinsocker
1 dl jordnötssmör
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 msk mjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
ca 150g mjölkchoklad

Såhär gör du kakorna
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret.
3. Blanda farinsocker, strösocker, det smälta smöret och jordnötssmör med elvisp i några minuter.
4. Tillsätt ägget och mjölken i smeten och blanda lite till.
5. Rör ihop de torra ingredienserna för sig och ha sedan ned i smeten.
6. Hacka chokladen och blanda ned i smeten.
7. Lägg upp matskedsstora klickar av smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Platta till dem något.
8. Grädda i ugnen ca 11 minuter. Låt kakorna vila på plåten i några minuter innan du flyttar på dem.

Testa gärna detta recept då det är så mycket godare än köpta kakor, så värt det! Kommentera vad ni tycker om ni provar.

Massor av kramar!

Likes

Comments

Godmorgon! Idag är det söndag, och jag var uppe rätt så tidigt imorse. Klockan åtta gick jag upp för att ta en morgonpromenad med mamma och mormor. Solen skiner ute, men det är lite kyligt fortfarande. Jag älskar iallafall vädret, känns att våren är påväg nu!

När vi kom hem igen väckte vi pappa, Marcus och Mathias. Sedan gjorde mamma i ordning en liten frukostbuffé, så det blev en lyxig frukost framför nyhetsmorgon med familjen. En riktigt bra start på dagen med andra ord.
Dagens planer består av plugg, bakning och träning ikväll. Jag vill inte alls tillbaka till skolan imorgon, då en vecka med mycket läxor och prov väntar, men det är sådant som måste göras helt enkelt.

Hoppas ni fått en fin start på söndagen!

Kramar

Likes

Comments

Hej! Lördagen har gått riktigt fort. Jag gick upp vid 9.00 och åt frukost, då sken solen ute och det kändes verkligen som vår! Sedan hjälpte jag mamma att göra i ordning i uterummet, vi är aldrig där på vintrarna, eftersom det inte finns någon värme därute. Men nu är det storstädat och uppvärmt, det är ett vårtecken för mig!

När vi var klara med uterummet åt vi lunch och sedan var det dags för fotbollsträning. Idag var min sista fotbollsträning tillsammans med Irsta IF, jag har verkligen haft det jättebra i det laget, men nu är jag sugen på att gå tillbaka till moderklubben Tillberga IK igen- av flera olika anledningar. På måndag ordnas det med övergången, och sedan är jag officiellt en tillbergaspelare igen, haha.

Efter träningen åkte hela familjen till Intersport och där handlade både jag och Mathias nya fotbollsskor inför säsongen. När jag kom hem duschade jag, Marcus kom hit och sedan åt vi en mysig middag i uterummet allihop. Vi åt hemgjord kebab, med pommes frites och sallad. Nu har vi precis kollat på Talang Sverige och ska bara mysa resten av kvällen, vad gör ni ikväll?

Här kommer bilder på den middagen!

Kramar

Likes

Comments

Hej! Nu är ännu en skolvecka avklarad och det är äntligen helg. Jag har egentligen inget att berätta om veckan, jag har bara gått i skolan och tränat. Idag slutade jag skolan ganska tidigt, och sedan jag kom hem har jag bara fixat hemma, pluggat, kollat serier och bakat. Marcus sover hemma hos sig idag eftersom han ska upp tidigt imorgon för att spela två innebandymatcher i Örebro.

Imorgon har jag fotbollsträning och annars har jag inget planerat. Ikväll har vi ätit hamburgare och det jag bakade idag var hamburgerbröd, så idag var middagen extra god. Kan inte låta bli att dela med mig av receptet till er, då det är så otroligt enkelt och gott! Vill vara tydlig med att receptet inte är mitt, utan kommer från bloggen Fredriks Fika, som är helt underbar! Ni hittar bloggen HÄR.

Ingredienser till 10st hamburgerbröd
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
50 g jäst
50 g rumsvarmt smör
12 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 ägg
(sesamfrön)

Såhär gör du hamburgerbröd
1. Värm mjölk och vatten i en kastrull till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan. Rör tills jästen löst upp sig.
3. Blanda i det rumsvarma smöret och allt vetemjöl. Arbeta med degen i ca 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin.
4. Tillsätt saltet och knåda ytterligare.
5. Låt degen jäsa under plastfolie och bakduk i 30 minuter.
6. Häll ut degen på ett bakbord och rulla den lång. Dela i 10-20 delar, beroende på hur stora bröd du vill ha.
7. Lägg bröden på bakplåtspapper, under bakduk och låt jäsa i 30 minuter till.
8. Sätt ugnen på 225 grader.
9. Pensla bröden med ägg, (strö över sesamfrön om du vill).
10. Grädda i ugnen ca 11 minuter.
11. Låt svalna lite innan du delar bröden på mitten och fyller dem med hamburgare (eller annat gott).

Ni bara måste prova detta! Hamburgaren känns så mycket lyxigare att äta när bröden är hembakta. Dessutom känns det riktigt tryggt att veta att bröden inte innehåller några konstiga tillsatser.

Ha en bra fredagkväll allihop!

Kramar!

Likes

Comments

Hej allihop! Nu har den nya veckan kickat igång och idag är det onsdag. Veckan har rullat på som vanligt och inget speciellt har hänt. Jag har gått i skolan, tränat fotboll och pluggat. Idag var vi på UF-mässa med skolan, det var riktigt roligt att få se alla duktiga företagare, det ska bli så kul att arbeta med UF nästa år i skolan.

Efter skolan gick jag på stan en stund och sedan åkte jag och mamma och handlade. När jag kom hem pluggade jag och åt middag. Sedan har jag bakat, idag blev det lite nyttigt snacks! Jag gjorde mina hälsosamma chokladbollar och energibollar. De är perfekta, små mellanmål att ta då man är sötsugen, men inte vill stoppa i sig något som är dåligt för kroppen. Här kommer iallafall recepten så att ni kan baka dem själva!

Det här behöver du för 15 st nyttiga chokladbollar
2,5 dl havregryn
0,75 dl kokosolja
9 st dadlar
1,5 msk kakao
1 nypa havssalt
2 msk kaffe
Kokosflingor att rulla i

Såhär gör du nyttiga chokladbollar
1. Mixa allt i en mixer eller matberedare.
2. Ställ in i kylen 10 minuter.
3. Rulla till bollar, rulla i kokosflingor och lägg upp på ett fat.
4. Ställ in i kylen, minst 30 minuter innan servering.
5. Njut av dina nyttiga och goda chokladbollar!

Det här behöver du för 20 st energibollar
2 msk honung
1 dl jordnötssmör (sockerfritt och ekologiskt)
2,25 dl havregryn
1 dl linfrö
ca 0,5 dl vatten
(hackad mörk choklad)

Såhär gör du nyttiga energibollar
1. Mixa alla ingredienser utom vatten i en matberedare eller mixer.
2. Tillsätt så mycket vatten du tycker behövs för en bra konsistens.
3. Hacka i choklad om du vill, jag valde att inte göra det den här gången. Välj gärna mörk choklad då det är det hälsosammaste alternativet.
4. Rulla degen till bollar och lägg upp på ett fat, förvara i kylen.

Hoppas ni testar något av recepten, de är verkligen enkla och nästan omöjliga att misslyckas med. Tar dessutom en mycket kort stund att göra. De är även väldigt goda, när jag bjöd min vän på en nyttig chokladboll tyckte hon att den smakade precis som en som innehåller socker och smör, det anser jag vara ett bra betyg!


Stor kram!

Likes

Comments