Recept

 • 3 cl melonlikör (t.ex. bols watermelon)
 • 1 cl vodka
 • 4 cl tranbärsjuice
 • 1 skvätt sockerlag
 • 1 cl färskpressad limejuice
 1. Häll alla ingredienser i en shaker med is.
 2. Skaka ordentligt.
 3. Sila ner i kylt cocktailglas.
 4. Garnera med limehjul eller apelsin zest.


Denna drink drack jag när vi var på New York Legends och kan definitivt rekommendera den. Passar den som gillar något syrlig/surt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

30 mars firade jag och min pojkvän hans födelsedag. Till kvällen åkte vi in till Linköping och åt på New York Legends. Efterrätten åt vi hemma där han fick öppna sitt sista paket.

Likes

Comments

Igår fick jag äntligen mitt aktivitetsarmband från USA. Den enda serien ännu som har ett batteri som ska hålla i ca 1 år utan att behöva laddas, väldigt praktiskt ifall man skulle glömma ladda den någon dag. Jag valde ett svart band eftersom att det passar min stil bäst. Vivofit 2 finns i många olika färger och utseenden men de flesta får man köpa till.

Jag har haft på mig armbandet sedan igår kväll och är riktigt nöjd. Får se om jag kan få den att funka tillsammans med heart rate monitorn jag beställde.

Likes

Comments

Vem kommer inte ihåg klassikern? Den kända drinken med en snygg röd färg som tjejerna i Sex and the city dricker. Självklart menar jag Cosmopolitan.

T.G.I Friday's har en egen variant på sin Cosmo med lite mer sötma i som gör att man glömmer bort att det är en alkoholhaltig drink eftersom att den smakar som godis. Om man gillar sötma rekommenderar jag deras variant men receptet jag skriver är den traditionella Cosmopolitan.

Recept:

 • 3 cl citron vodka
 • 1 cl Cointreau/Triple Sec
 • 4 cl tranbärsjuice
 • 1 cl färskpressad limejuice
 1. Häll alla ingredienser i en shaker med is.
 2. Skaka ordentligt.
 3. Sila ner i kylt cocktailglas
 4. Garnera med ett limehjul eller apelsin zest.

Likes

Comments

Jag har letat och letat efter den perfekta klänningen att ha på min kompis bröllop i maj. Idag hittade jag en och beställde den här klänningen från Nelly.com, Chiffong Waist Trim Dress. Jag längtar till nästa vecka när jag får prova den. Vi får vänta och se om det är den perfekta klänningen jag letat efter.

Likes

Comments

Idag var det nervöst.
Blev uppropad tillsammans med 15 andra och sen var det bara att vänta tills det blev ens tur att få gå in och provspela. Jag spelade upp Yirumas "Wait there" för flöjt och piano och Montis "Czardas".

Tyvärr avbröt de mitt i låtarna så jag fick aldrig chansen att avsluta ett stycke.
Avista- och gestaltningsprovet gick bra, men det finns alltid saker man inte blir riktigt nöjd med.
Nu får man vänta tills beskedet kommer ikväll om man blivit godkänd eller inte.

Likes

Comments

Pink Lady

 • 4 cl gin
 • 2 cl färskpressad citronjuice
 • 5 droppar grenadin
 • 1 äggvita
 1. Häll alla ingredienser i en shaker med is.
 2. Skaka med kraftiga tag.
 3. Sila ner i ett kylt cocktailglas.
 4. Garnera med rött cocktailbär
  (eller ett hallon som på bilden)

Söt och rar? Den här drinken har traditionellt legat i facket "girly drinks". Skenet bedrar. Pink Lady är nämligen lite tuffare än vad man kan tro när man ser den. På 50-talet sa man att denna flickigt rosa cocktail lockade kvinnor med liten erfarenhet av alkohol. De gick bara på färgen - söt och fruktig - men fick en maskulin drink med ganska rå ginsmak och nästan utan sötma.

En av mina favoritdrinkar är Pink Lady för att den har snygg färg och ska drickas med måtta. Jag föredrar att ha i ett rött cocktailbär också.
Ta dig tid att dricka denna drink.

White Lady

 • 3 cl gin
 • 1 cl cointreau/Triple sec
 • 4 cl färskpressad citronjuice
 • 2 cl sockerlag
 • 1 äggvita
 1. Häll alla ingredienser i en shaker med is.
 2. Skaka med kraftiga tag.
 3. Sila ner i ett kylt cocktailglas.
 4. Garnera med rött cocktailbär.

Likes

Comments

Idag blev det en tur till akuten efter att pojkvännens mamma halkat och slagit i underarmen. Det blev en fraktur som ledde till gipsning. Dagen har varit lång med väntan men tillslut efter ca 6 h är vi påväg hem igen.

Likes

Comments

Idag var det konsert med Bof. Roligt att få spela i en symfoniorkester igen! Publiken blev nöjd och solisten var jätteduktig. Efter konserten blev det finmiddag med pannacotta till efterrätt.

Tyvärr blev det ingen bild men imorgon kommer första drinktipset ut! :D

Likes

Comments

Tjena! Första inlägget!

Idag har jag varit till Gävle och provspelat till Landslaget i Blåsmusik som hålls i sommar.
Sen var jag och repade med Bof (Borlänge Orkesterförening) som ska ha konsert i helgen. Bof är en symfoniorkester där lärarna från Borlänges Musikskola och några fler spelar i. Kan ni gissa vilket instrument jag spelar?

Likes

Comments