Header

Vardag

Imorgon är det dags för dop för grabben. Vi hade svårt att få tummen ur och ringa & boka, men bättre sent än aldrig.

J är nere på Sjömansgården och gör iordning lokalen, och jag slurkar i mig sista skvättarna kaffe i vårsolen på balkongen innan plikten kallar.

Förkylningen har inte gett med sig helt, men är betydligt bättre. Hoppas kunna kasta mig upp på cykeln under helgen, men vi får se!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag

Fick hem denna mästartavla med posten igår, framtagen av Bröderna Bläck Tattoo och supportern Dennis. Fakturan kräver insättning på minst 75:- vardera till Barncancerfonden & Supporterhuset. Ett välgörenhetskonstverk helt enkelt.

Det släpps ytterligare två tavlor med ännu hemliga motiv, men gissa om även dom ska upp på min vägg..!

Likes

Comments

Landsvägscykling

Här ovan är första delen av mitt 6-veckors träningsschema. 3 veckor kvar, sedan kör vi igång ett 12-veckorsprogram med målet att överleva min Skåne Runt-tur i sommar.

Behöver köpa en del utrustning innan det blir premiär ute på vägarna också. Just nu är det enbart trainer som jag kopplar upp mot träningsappen Zwift. Tillsammans med andra användare världen över kan man välja att cykla i grupp, anta utmaningar och följa diverse träningsprogram likt det på bilden ovan. Alla resultat går sedan att spara på din profil och du kan enkelt följa upp träningstid, distans, klättringar, kraft, antal brända kalorier osv.

Fram mot sommaren hoppas jag kunna ta mig råd till en GoPro så jag kan "ta med er ut" på lite turer i det Skåneländska landskapet, samt dokumentera mitt planerade mjukglass-test hehe!

Likes

Comments

Vardag

Egenkomprimerad mirakelmedicin.

Smoothie med allt jag kom över i fruktväg här hemma. Banan, apelsin, mango, äpple, ananas. Och så ingefära förstås.


Mirakelmedicin eller inte får tiden utvisa, men gott och bra mättande är det.


@joossans var ute på veckans andra löprunda nyss. I eftermiddag hämtas så väl träningskläder som pilatesboll. Och en snygg tavla från Bröderna Bläck!

Likes

Comments

Landsvägscykling, Vardag

Mitt planerade tempo-pass blev aldrig riktigt vad det skulle. Fick avbryta efter 12 minuter med tung bröstkorg och nästäppa från ingenstans.
Nu hoppas jag på mirakelmedicinen coldzyne, men det är väl för bra för att vara sant.

Nu byter jag träning mot soffhäng, te och ofantligt många avsnitt av Vänner ett tag..

Likes

Comments

Vardag

Tungt arbetspass denna onsdag, åtminstone mentalt.
Har hjälp av en praktikant mellan kl 15-20 som jag har satt i kassan medan jag själv fixar det mesta som ska göras på golvet/lagret. I samma ögonblick som hon går hem för dagen dör också kundflödet ut och jag blir seg i huvudet som ensam arbetande i butiken.

Hemma nu i alla fall. Blev vars en toscasnäcka för mig och sambon i soffan, och jag ligger och läser och känner ett begär efter alltför dyra cyklar jag hittar i tidningen, haha.

Imorgon förmiddag har jag ett tempo-pass på cykeln inplanerat, och @joossans ska förmodligen ut på ännu en löprunda.
Antagligen får vi imorgon även hem en pilatesboll - perfekt för att träna upp lite bålstyrka och stabilitet. Vad jag har förstått så ökar belastningen på både fotleder och knän när bålens muskler blir trötta.

Lyssnar jag riktigt noga nu, så hör jag faktiskt sängen kalla..

Likes

Comments

Landsvägscykling

Sol och behagliga temoeraturer. Dagar som dessa, minus den kraftiga blåsten, får mig att längta efter utepremiären av hojen.

Inte ens en kaffe i solen på ett mysigt café kan jag få, för nu kallar 7h jobb.

Likes

Comments

Löpning

Sambon ville komma igång och röra på sig, så igår lade vi upp ett 12-veckors träningsschema för löpning, lugna kortare pass blandat med längre, hårdare och intervaller.

Hon fick dessutom användning för min gamla TomTom Runner-klocka och har redan varit ute på en kortare runda i vårsolen.

För egen del är det vilodag som gäller fram tills jobbet kallar.

Likes

Comments

Landsvägscykling

Denna tisdag bjuder på det gråaste vädret på över en vecka. Då är det bara till att dra fram trainern för intervallträning framför TVn.
Eftersom jag inte börjar jobba förrän kl 15 om dagarna har jag hela förmiddagarna på mig att ägna tid åt cykeln.

Planen är att jag i sommar ska cykla Skåne runt, längs med kusten, på två dagar. Rundan är inte planerad i detalj än, men eventuellt går etapp 1 till Osby där sambon och sonen möter upp för övernattning i stuga.

Likes

Comments