Det är inget vidare väder här på Kreta så idag åkte vi till staden Chania (eller Cina som jag säger). Det är Kretas näst största stad och jag tror att det är Greklands femte största stad.

Det skulle finnas internationella butiker i Chania typ som H&M, men vi gick mest i de lokala. Delvis för att vi inte hittade de mer "vanliga" butikerna men också för att det är mysigare att gå i mindre.

Det blev inte så mycket shopping, jag köpte hem lite pressenter till min familj osv, ett par örhängen och en body. Enligt mig är det ganska dyrt här men det kanske för att jag är så snål... Imorgon får vi se hur vädret är eller om det blir att gå mer i butiker.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har Rasmus och jag besökt en av Europas vackraste stränder, Elafonissi. På den här stranden så skiftar det rosa längst havskanten, det var dock lite svårt att få bild på. Det sägs att det rosa färgen kommer från ett blodbad som hände för länge sen när två olika grupptyper stred över Kreta. Det är inte sant utan den rosa färgen kommer från krossade snäckskal.

Guiden som var med under turen sa att det skulle blåsa på stranden men det var ytterst  lite, när det väl blåste så var det välsigt skönt! Vi hade tur som åkte iväg från hotellet idag. Vi hade underbart väder på stranden, här där hotellet ligger har det tydligen varit mulet och blåsigt! 

Likes

Comments

Nu är Rasmus och jag utomlands, Kreta! Snart har det redan gått tre dagar?! Det är sjukt hur fort tiden går...

Hittills har vi inte gjort så mycket, det vi har gjort är ätit och druckit väldigt gott, promenerat runt i området (igår gick vi nog närmre 10km längst stranden och idag gick vi ca 2 timmar längst vägen och spanade in butikerna). Och självklart har vi solat och badat!

Nu ska jag byta om innan Rasmus kommer tillbaka från löpturen, sen ska vi gå ner till gymmet!

Likes

Comments

Ikväll har jag varit på en spelkväll med jobbet. Det här var andra gången jag vad med och vi var betydligt färre än andra gången men vi hade roligt ändå tycker jag! Vi spelade bla "vem vet mest?" "tyck till" "rappa på" och "det lilla tåget". De flesta spel var roliga fast "vem vet mest?" var svårast för jag vet inget! Ser fram emot nästa år.

Likes

Comments

Säger den bilden något? Ja den säger att jag ska åka och jobba idag och imorgon sticker Rasmus och jag utomlands. Fördel med att bo hemma, vi slipper oroa oss över lägenheten (här är det alltid någon hemma så).

Jag har ingen koll på vad jag har packat känns det som! Har säkert glömt något men det viktigaste är väl biljett, pass och lite pengar (?) Det ska bli skönt att koppla av i en vecka!

Likes

Comments

Idag har jag jobbat, lugn dag med trevlig kollega. Dock fick jag inte så roliga nyheter under förmiddagen...

Jag bokade nämligen en tid hos en frisörsalong i Norrtälje för 1-2v sen, jag hade valt en viss person eftersom vi hade disskuterat under en längre tid att just hon skulle fixa mitt hår. Nix, hon skulle inte vara där under hela veckan men då tänkte jag att någon annan där skulle ta emot mig. Nix, det hade de inte tid med! Fan!

Som tur är hittade jag en annan frisör i sista minut men jag kommer aldrig säga ett gott ord om första salongen!

Likes

Comments

Ikväll lyxade jag verkligen till det! Jag gjorde iordning pannkaka med banan och riven kexchoklad på. Till hade jag hallon, lite mer banan och lite glass! Gud så gott och gud så mätt jag blev.. Men ibland ska man få lyxa till det!

Likes

Comments

Då var sista tävlingsloppet sprunget för det här året, Hässelbyloppet. Vi var tre stycken som åkte dit tillsammans och skulle springa i olika startgrupper, Rasmus, hans far och jag.

Rasmus pressade en tid på 39:49! Jag själv maxade en tid på 59:59, på den 10 km långa banan. Det här är både PB och SB (personbästa och säsongbästa) för min del! Den tiden ger mig en förbättring på ca 10 min från mitt första 10 km lopp!

Det ska bli så kul att se hur mycket jag kommer förbättras under nästa år.

Likes

Comments

Idag blev det marknad i Norrtälje. Varje år första onsdagen i Oktober är det marknad i Nt. Jag hade planerat att köpa strumpor och en sopborste samt prova käka langos. Tyvärr blev det bara strumpor, haha. Jag är väldigt nöjd för det!

Innan blev det även träning, sista passet innan söndag. 5km på löpbandet, extremt varmt och en aning tungt för benen. Känner av lite smärta i smalbenet nu så det passar bra med vila några dagar.

Likes

Comments

Woho idag köpte jag jackan och handskarna som jag kollade på under förra veckan. Eller rättare sagt, Rasmus betalade handskarna åt mig och jag köpte de!  Blev lite osäker om handskarna skulle passa men jag tror faktiskt att de kommer göra det.

Det blev även löpträning idag, i den värsta vinden ever! Så jävla tungt att springa i motvind men jag klarade det i strax över 7 km! Tror det kommer gå bra på nästa lopp.

Likes

Comments