Detta är bara ett tips!! (Innehåller länkar)

Hej hej.

Som jag skrev ovan så är jag inte sponsrad eller någonting. (Skulle ju gärna bli men det är en helt annan sak)

Men jag känner att jag vill tipsa.

Vi precis som många andra små barns föräldrar har ju fastnat i klämmis träsket och just för oss är det otroligt skönt och bekvämt då Casper är otroligt dålig på att äta frukost. Han är ett barn som behöver vara uppe bra länge innan han äter.

Och visst att vi kan kliva upp tidigare när han ska till dagis till 9 MEN.. Han måste upp ca 5-6 timmar innan han överhuvudtaget äter någonting på morgonen. Sen kan han äta ofta och bra på dagen men just på morgonen är han svår. Han har alldeles för bråttom att leka, gå ut o massa annat. MEN.. Nu har jag hittat något som han äter/dricker.

Och det är smoothie, med yoghurt i alla olika smaker.

Och jag är så glad, ett stort plus i kanten är också att jag har hittat en av dom bästa klämmisarna jag varit med om. Den är lätt att diska, det spiller inget, så man kan tryggt sätta Casper i soffan medan han tittar på barnkanalen.

Absolut skulle det rinna ut om nu Casper vänder flaskan upp och ner o trycker, men de hoppas jag att han inte gör och han har inte gjort det hittills.

Men, flaskan kommer ifrån Inbeout och just klämmisen ser ut så här.


Bilderna är lånade därifrån och ni kan hitta just denna här: Inbeout (klämmis)

Det finns i massor av olika färger och 2 olika storlekar.

Jag ska helt klart beställa fler, för dessa är just nu dom ända som används. Eller rättare sagt den ända som används och jag känner att jag behöver nåt att byta med och inte bara köra på samma.

När jag ändå beställde denna klämmis beställde jag en tallrik med 3 "fack".

Anledningen till att jag fastnade för just denna är att den kan frysas, jag kan baka i den.

Man kan köra den i diskmaskin, micro och dessutom har den roliga och söta mönster.

Jag och Casper älskar den och ni hittar den här Inbeout (tallrik)

Så är ni intresserade, in och kolla hemsidan. Dom har massor skoj.

Bara ett tips så där =)

​Kram Carro

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är så jävla glad just nu.

Jag har kommit in på utbildningen och informations mötet är kl 9 den 16 oktober.

Spännande spännande så idag har jag suttit och fixat med csn.. Sånt krångel och jag lär mig aldrig.

Men det ska bli så grymt skönt och kul att faktiskt göra någonting, någonting jag verkligen vill.

Så glad =)

Och utöver de så är jag så sjukt glad över helgen. WOW..

Att jag har såna vänner och en sån familj trodde jag faktiskt aldrig. Dom var helt underbara och jag fick precis vad jag önskade mig också. Jag fick min bakmaskin, jag fick min blender..

Jag är så glad =)

Men just utöver vad jag fick matriellt är egentligen ingenting till skillnad från vilka som kom hit, som ville fira mig.

Som ville vara här på min dag. Det är verkligen helt otroligt.

När jag tänker tillbaka på lördagen så ler jag bara, jag är så glad.

Det negativa är dock att jag fick laga maten, men tack och lov hade jag min syster som hjälpte mig. Vi bjöd på lasagne och en massa sallad o fika. Men trots att folk alltid åt någonting så har vi så jävla mycket kvar i kylskåpet och skafferiet. Jag kanske bakade och lagade alldeles för mycket mat...

Så, vilka var här då?

Pierre, Björn (2 killkompisar), svärfar och hans tant, svärmor, min bror med familj, min syster med familj och Freddes bror o dotter. Och jag är så innerligt tacksam..

Men en del av er precis som jag reagerar över att det fattas 2 personer. 2 personer som jag anser borde finnas där och fira mig. (Jag som inte ens tycker om att bli firad) och det är mina föräldrar. Men precis som varje år kring min födelsedag så är dom inte hemma. Dom var 80 mil härifrån och gick på marknad.

Normalt vis brukar jag inte bry mig men denna gång, denna gång tog det rätt hårt när jag insåg hur en familj kan vara.

Men... man ska inte sitta fast i det förgångna utan man måste titta framåt och såååå många gånger som Freddes familj funnits här för mig.. Och jag är så glad att min bror o syster med deras familjer kom ❤

Alla verkade dessutom ha trevligt, det var mycket skratt.

Så jag är mycket glad och nöjd över helgen, lördagen och det verkar som alla faktiskt hade det riktigt bra. Har fått många tack så där nu efter =)

Så ja, det blev mycket lyckat

​Kram Carro

Likes

Comments

HEMSKA tanke men idag blir jag 30 år gammal..

Fy fan haha

Nej, men de känns inte så hemskt, 30 är ändå bara en siffra på ett papper.

Hoppas allt är bra med er 😊

​Kram Carro

Likes

Comments

God morgon där ute
Just nu när detta inlägget kommer ut så har jag (om jag har tur) precis klivit upp. Lovar att tala om hur det gick 😄

Men i alla fall så njuter jag av min första kopp kaffe, Casper av sin frukost framför barnkanalen.

Casper ska till dagis/förskolan och jag ska återigen till affären. Känner mig som en stamkund, känns precis som att jag är där dagligen.. Men ja.. Kanske varannan dag i alla fall. haha

Så, vad händer idag?

Idag står det städ, bak och matlagning på schemat.. Och Casper ska hämtas 14.

Jag kommer att stressa ihjäl mig.

Men till saken hör, så eftersom jag fyller 30 😳 på söndag så har gubben min ordnat ett firande för mig på lördag.

Kruxet är dock, att jag har ingen aning om vilka eller hur många som kommer. MEN jag är den som ska ställa mig och laga mat. Så för att underlätta så har jag bestämt att jag gör köttfärssåsen redan idag. Tanken är att det ska bjudas på lasange. Men inte bara de, jag ska baka också. Jag lovade min syster att göra en stor dumle, sen ska jag göra någon chokladfudge paj av något slag som gubben ville ha. Sen har jag tänkt att göra citron muffins, känns som att det blir väldigt mycket choklad annars. Sen med mina ryck så kanske jag bakar med än så. Man vet ju aldrig.

Men där i mellan hade jag tänkt att dammsuga, vika tvätt, lägga in den, ta bort tvättställningen, skura toaletterna och golven INNAN jag hämtar Casper.

Så jag lämnar Casper vid 9 och han slutar 14 så har jag tur är jag hemma igen vid 10 och kan då börja med dumlen, det som är skönt är att det inte är något (bortsett från muffinsen) som behöver bevakas i ugnen.

Jag har faktiskt ingen aning om jag kommer att blogga något i helgen.

Det återstår o se, men samtidigt så har jag nu lovat mig själv att inte tvinga fram några inlägg utan jag ska skriva för att jag verkligen vill.

Men om jag inte kommer tillbaka på hela helgen, så kan ni ju önska mig ett grattis eller nåt och så hörs vi en annan dag 😘

​Kram Carro

Likes

Comments

Ja, vad mer har hänt, vi har haft semester.

Eller semester och semester.. Har fan knappt varit hemma.

Freddes semester flyttades fram en vecka, men ända skillnaden blev egentligen att jag flyttade fram semestern med barnen. Varje år kör vi så att vi har dom 2 veckor i sträck och sen återgår till det "normala". Så som vanligt hade jag en vecka själv med barnen och sedan en vecka hela familjen.

Så under våran ensamma vecka spenderade vi med att vara husvakt till mina föräldrar då dom åkte utomlands med bror och hans tjej samt barn i 2 veckor. Så då lånade vi huset. Så mycket skönare att kunna "släppa ut" barnen när som helst, slippa känna att man kanske väcker eller stör gubben osv. Så det blev en liten frihet. Problemet vi hade var att det var bevattnings förbud. Man fick liksom inte använda vattnet i onödan. Så trots badväder blev det inte mycket till bad.

Men vi hade det bra.

Veckan tillsammans med gubben och barnen var vi självklart på landet, där vi spenderar mycket tid. Därefter åkte vi hem för lämning av barn o sedan var vi hemma några dar. Men under en av helgerna åkte jag och Casper upp till Åre tillsammans med min syster och hennes gubbe samt dotter.

Den helgen kan vi säga var mycket intressant. Vi kom upp på torsdagen och på fredagen klöv vi ved, systers gubbe sågade ner ca 5 STORA granar.. Så ja, vi hade en del att göra. Det skulle klyvas, släppas ris, staplas, eldas.. Vi sov riktigt gott den natten. På lördagen så åkte vi in till byn och kollade lite. Käkade o drack lite. Tyvärr så valde mina föräldrar som också var där upp att inte göra oss sällskap vilket var sjukt tråkigt. Men pappa ville fixa i huset. Lite besviken blev jag men.. De är som de är. På vägen hem så åkte vi förbi en affär för att överraska mor och far som hade sin bröllopsdag på måndagen. Så det blev lite sådär i förskott. Vi köpte lite ost, korv o annat smått och gott.

Det blev lyckat, dom blev överraskade.. Men sen vet jag egentligen inte alls vad som hände.

Men hela kvällen blev förstörd. Det blev sånt bråk, så kontakten mellan mig, mamma och pappa finns typ inte längre.

Jag saknar dom varje dag, men att höra sånt jag fick höra den kvällen känner inte jag är okej. Alls. Det är inte upp till mig att be om ursäkt om man säger så.

Men vi åkte hem på söndagen, och fy fan vad skönt det var att få mysa med gubben igen. Att få vara i hans famn och känna sig trygg. Veta att man är älskad..

Veckan därefter åkte vi till Småland på kräftskiva. Alltid lika gott men tyvärr så var det lite brist på kräftfisket.. Det var inte mycket kräftor vi fick om man säger så. Men självklart så hade ju gänget där nere fryst ned när det varit bra. Så kräftor fick vi så de räckte o blev över ändå 😃

När vi sedan kom hem så började allvaret igen. Gubben började jobba, Melissa åkte till hennes far och Cleo fick stanna några extra dar hos oss innan jag åkte o lämnade honom på fritids.

Så det blev återigen jag och Casper själv. Tills hans inskolning. Det var mer skrämmande för mig än det var för honom. Han älskade det. Men det var bara skönt.

Cleo har i alla fall börjat 2:an och han var så nervös över att få en ny lärare, en kille.. Och han visste inte alls hur det skulle bli. Men enligt Cleo idag är läraren en av dom bästa. Han har ju i alla fall sina kompisar med sig upp så det är ju skönt.

Melissa då? Jo, hon har ju gått om en klass och går nu i fyran. Skolan är en pärs för henne men för några veckor sen fick vi en förklaring. Ni (gamla läsare) kanske minns att vi gick i genom en utredning med henne. Och vi fick resultatet strax efter att hon började skolan. Och hon har grad 1 Asperger/autism.

Jag kände mig tom efter den diagnosen. Lättat men tom, jag kunde inte alls placera mina känslor och jag egentligen fortfarande inte. Men jag är glad att vi fått en förklaring till hennes beteende. Men jag är ledsen över att hon sätts in i ett fack men samtidigt glad över att hon kan få den hjälpen och stödet hon behöver. Främst i skolan.

Dom som utredde henne tror starkt på att hon kommer att behöva det stödet hon har idag även i vuxen ålder. Och det om något skrämmer mig. Visst nu vet vi absolut inte hur framtiden ser ut.

Men som ni märker. Alla känslor är verkligen överallt gällande det, gällande hennes diagnos.

Men men.. Detta är typ allt som hänt på senare tid, livet har liksom rullat på helt enkelt. Det har hänt så mycket samtidigt som att det inte har hänt någonting.

Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll


​Kram Carro

Likes

Comments

Så, vad har hänt när jag har varit här ifrån?

Jag har levt typ, Casper har börjat på dagis (förskola för er som tar illa upp) vilket gick alldeles utmärkt i början. Han var glad, han ville dit. Både när jag var med under inskolningen och efter. Men sen kom ju Caspers astma i fatt honom och han hostade en del så då ringde dom hem honom. Därefter blev de värre så han fick vara hemma med mig i ca vecka och därefter är han inte lika glad när man lämnar honom.

Däremot så är han jätte glad när man hämtar honom och speciellt när hans far är med. Men det är så jävla jobbigt att lämna när man verkligen hör hur ledsen han blir. Jag vet att det kan gå över o han blir glad igen vid lämningen och om inte annat så vet jag att han är glad på dagis. Det är bara när jag lämnar honom som är jobbig. Men mamma hjärtat går sönder varje gång.

Efter att Casper började på dagis så har han fått ett sånt jävla humör. Går det inte som han vill sparkar han o skriker rätt ut. När man ska byta blöja så sparkars, skrika och ta sig därifrån. Ibland undrar man vad grannarna tror att man gör med sitt barn. Men jag förstår Casper också, från att han varit hemma med bara mig. Bara haft mig och tyrt sig till då hans far jobbar massor och helt plötsligt hamnar på ett ställe där mamma får ifrån honom, massor av andra barn springer omkring och andra vuxna som gör allt de som jag alltid gjorde. Det blir en omställning utan att ens tveka. Och på något sätt måste han ju få ur sig sina känslor.

Så, vad ska jag göra nu när Casper inte är hemma?

Jag ansökte om en utbildning i Augusti som undersköterska inom äldreomsorgen. Och det visade sig att jag står just nu som prioriterad. Vilket innebär att jag ska börja studera (igen) OM kursen ens börjar och/eller det inte är för många som ansöker då dom väljer ut dom som har sämst betyg osv. Dom som inte kommer med, får erbjudande att studera på en annan skola, o andra sorters kurser men ändå inom samma område.

Utbildningen börjar den 16 oktober så jag väntar just nu på brev från skolan typ. Kan komma en vecka innan skolan börjar så just nu är de egentligen bara att vänta.

Så jag kan just nu inte söka nå csn ingenting.. Fattar inte varför dom skickar ut allt så sent.

Vet chefer som har problem med att ge sin personal ledigt, man får utan inkomst en månad o hamnar efter med räkningar för att man inte kan söka i god tid o dessutom hinna få ett beslut. De är bara skit..

Men så är det i alla fall.

Gubben jobbar som vanligt, nu mera mer natt än dag. Han påstår att de är bättre men jag vet inte. Nu sover han hela dagen och åker sen till jobbet än jobbar hela dagen. Så de är lite samma sak.

Nej, jag ska avrunda här innan det blir alldeles för mycket text.

Ha de gott


​Kram Carro

Likes

Comments

Hej.

Här är jag. Återigen sitter jag med en blogg som jag försöker lära mig på nytt. Återigen har jag öppnat en ny blogg i hopp om att de kommer gå bättre denna gång. Att jag kommer att hitta dom där orden att skriva ned istället för att ligga och grubbla på nätterna. Jag får helt enkelt se hur länge denna blogg överlever.

Jag kommer att blogga när jag känner för det, inte "hitta på" massa inlägg bara för att skriva. Någon gång kanske det sker och med "hitta på" menar jag alltså att skriva bara för skrivandes skull..

Jag har tidigare bloggat här på Nouw under namnen "CarroEde" och "Nathalie87" och visst att jag trivdes men jag kände att jag behövde en helt ny start.

Så, varför har jag bytt helt istället för att börja blogga på någon av dom sidorna? Jo, för att jag kände för det, göra om allt på nytt. Fundera på om jag vill gå ut med bilder på mina barn. Skriva så öppet jag kan utan att känna att det kan vändas emot än. Hoppas jag i alla fall.

Jag ville ha en helt ny start helt enkelt.

Men jag hoppas att det denna gång kommer att gå bra, för oj vad jag saknat att blogga.

Men vi får oxå se om det är här jag stannar. Men jag ska i alla fall ge det en ärlig chans.

Ha de gott tills vidare :)

​Kram Carro

Likes

Comments