Header

Jag har varit tolerant med det här en längre tid. Innan dess var jag till och med ignorant och kanske en aning obildad. Men nu sätter jag ner foten. Mot vad undrar ni, jo mot det alldeles verkliga och pågående kvinnoförtrycket i Sverige 2015. Jag tycker det är förjävligt. Vad får mig att sätta ner foten undrar ni?

De senaste dagarna har Zara Larsson varit i blåsväder igen. Jag säger igen för att den här stackars 17-åringen (!) inte har en lugn stund. Först var det en fel-citering om Bråvallafestivan som triggade igång tusentals människor att spotta ur sig saker som aldrig bör sägas, jag menar att vuxna människor, för det var ju majoriteten, som hotar med våldtäkter, gruppvåldtäkter och mord!! Behövs det sägas mer? Sedan forsätter det med att tidningarna gör en stor grej av att hon blockade en hockeyprofil som betett sig lite drygt. Ja, jag håller med att det var ju kanske inte så illa skrivet i sig, men i kombination med tidigare hånfulla kommentarer från sagda spelare och oräkneliga jubelrop kan man väl ändå förstå att bruden blockade honom. Jag tycker hon gjorde helt rätt! DET VAR JU DET MOGNASTE HON KUNDE GÖRA!! Nej, nej, nej! Så får man inte göra för då är man en manshatare.

Vet ni vad! Om de här åsikterna gör mig till en manshatare så vet jag inte riktigt vad man ska tycka för att vilja se en framtid med jämställdhet för män och kvinnor, heterosexuella, bisexuella, transsexuella eller homosexuella. Jag får väl helt enkelt vara en Allhatare för att göra det enkelt för folk runtomkring mig för faktum kvarstår att Kvinnoförtrycket är verkligt likväl som förtrycket hbtq-människor. Jag har personligen fått (och får ibland fortfarande) känna av den bristande respekten eller de konstiga blickarna, och då har vi inte ens kommit till de sexuella trakasserierna som på något sätt rättfärdigas på många arbetsplatser.

Som kvinnlig sotare får jag min beskärda del av tvivelaktiga blickar, kommentarer och uppläxningar. Något jag vet att män inte behöver genomgå. Jag får flera gånger i veckan förklara hur det ligger till med sotningen på olika pannor, eldstäder och dylikt för att fastighetsägare ens ska vilja låta mig titta på deras objekt. Detta är inte bara män ska tilläggas! Jag har lika många tvivelaktiga kvinnor, för det ska man inte sopa under mattan, vi kvinnor är ruskigt bra på att trycka ner varandra! Nu är ju sotningen också ett väldigt specificerat område med relativt få yrkesmän och ännu färre yrkeskvinnor men om man går till de lite vanligare mansdominerade jobben, industriarbete, där jag också har fått diverse erfarenheter, ser man på uppträdande som en prestige att vara störst, värst och vidrigast! Jag säger inte att alla är det då jag har träffat folk från industrin som jag kommer sakna resten av mitt liv! Tyvärr så får inte de här underbara personerna en chans att växa när man har attityden att ¨Det är så det går till på en industri!¨ ¨Ju fortare du lär dig schagongen desto bättre!¨ Nu råkar ju jag som sagt ha en ganska så hög tolerans men att bli utsatt för sexuella trakasserier är FAN TA MIG INTE OKEJ! Det är inte heller okej att i efterhand höra vad som sägs om en när det handlar eventuella sexuella relationer med en underton av pedofili!! GRÄNSER MÅSTE FINNAS!!!

'Med jämna mellanrum sotar jag hos kvinnor som är högt uppsatta inom sina yrken och de frågar mig hur det är att jobba i ett så otroligt mansdominerat yrke som det faktiskt är. Då svarar jag i regel att jag har det ganska bra, företaget jag jobbar för har inte bara framtidsplaner och en genus-inställning som matchar detta århundradet utan jag har även en fantastisk kvinnlig kollega som styr upp det lite. vad jag då får höra skrämmer mig allt som oftast lite. Detta är alltså kvinnor som har jobbat inom sina respektive yrken i 15-20 år, kämpat sig uppåt och lyckats klämma en chefsplats eller liknade, som fortfarande måste tänka på hur de pratar, rör sig och delar ut uppgifter samt att ta på sig långt mycket mer arbete än sina manliga kollegor BARA FÖR ATT BLI RESPEKTERADE SOM VILKEN ANNAN MAN SOM HELST! För några månader sedan pratade jag med en högt uppsatt kvinnlig chef på Polisen, av alla ställen och hon kände precis så här. Hur galet är inte det?

Missförstå mig rätt, jag tycker inte inte att alla manliga chefer är hemska och alla kvinnliga arbetare är fantastiska. Vad jag vill ha är ett jämlikt samhälle där alla har samma förutsättningar vare sig kön eller sexuell läggning. Om det gör mig till en hatare av något slag SO BE IT! Låt mig hata för att få fram ett bättre Sverige för alla!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Så vi har tagit emot en liten amerikansk flicka nu veckan. Eller ja, F har gjort det. Hon är med i ett Projekt (som jag var med tidigare i) där man likson har ett utbyte med ett gäng minnesotiter.... Ja de kommer alltså från Minnesota. Hela projektet går typ ut på att stärka banden mellan Sverige och USA genom att spela fotboll! Så Maija, som hon heter, ska bo hos oss nu i en vecka och få uppleva så mycket svenskt hon bara kan! Vi började bryskt med watt dra iväg henne till öland och fira midsommar!! Also, Jag har insett att mitt hår ser mer ut som en hjälm än ngt annat.... inte riktigt det jag vill...

Likes

Comments

Okej så idag har jag gjort något för första gången någonsin. Jag var på min första körlektion för motorcykel!! Fett nice kan man säga! Var mycket enklare än jag trodde det skulle vara men vi får väl se hur det är nästa gång.... Brukar ju gå superbra första ggn för mig och sen går det lite utför innan jag klättrar på karriärstegen, kunskapsstegen eller vad f*n det är för stege man pratar om.

​Så här glad var jag efter lektionen! Eufori är nog ordet jag letade efter men inte hittade. Det och SVETTIGT!!!

Likes

Comments

Jaha, nähä. det här blev ju ganska så rejält pinsamt. Mitt förra inlägg var i början på april och ett gigantiskt tjut om att jag var tillbaka på internet dessutom... Det blev ju inte riktigt så... Oh well! Jag skriver nu och förhoppningsvis har några enstaka stackare som fortfarande tittar in här med jämna mellanrum. Jag menar jag är ju faktiskt hysteriskt rolig!

Oh lord! Vad mycket som har hänt de senaste 2 (!!!) månaderna. Jag vet inte var jag ska börja... Jag tror vi gör som så att vi låtsas som att det inte finns! Poff, väck! Och så går vi direkt vidare till en helt annan totalt icke-realaterad fråga. Har ni druckit Celcius (well, duh, har inte alla det vid det här laget....) med citron-och limesmak? MUMMA!!! Det är som en underbar fantastisk Mojito! För er yngre läsare, bry er inte om vad föregående knasigt stavat ord är! För er lite äldre, HUR FANTASTISKT ÄR INTE DET!????!!! Det är sånt här jag har haft till lyckorus den senaste veckan. fick träningsförbud av Kiropraktorn eftersom jag dragit ryggen i knas igen... Så sjukt tråkigt har jag haft!! Legat i sängen och fantiserat om olika träningspass hela veckan... Bläää!! Var hos honom igen idag och u kan jag äntligen röra mig åt nästan alla kanter och riktningar igen!! WIIEE!!

Likes

Comments

Halli hallå! Äntligen tillbaka, right! Som ni har saknat mig!! Nä, förmodligen inte men va f*n. Jo det har hänt ganska mycket sen sist så jag tänkte att jag skulle ge er en liten snabbgenomgång av min senaste månad!

Sedan mitten på mars har jag suttitt med näsan låååångt nere i svår facklitteratur och försökt plugga in ursprung, fäste och funktion på att muskler i kroppen på både svenska och latin samtidigt som jag har köttet näringslära och träningslära i olika former. allt detta för det beryktade testet jag skalle gjort 22e och 23e. ¨VA!? Vad hände !??? Gjorde hon det inte???¨ tänker ni nog nu! Självklart gjorde jag det och jag fullkomligt köttade, om man inte räknar med de 10.1 % som jag fick fel... Men jag gled igenom den där veckan om Bambi på hal is, friktionsfritt! Så inte för att skryta eller så men just nu läser ni ett inlägg skrivet av en Lic. Personlig Tränare! Jupp, that's right!

Tyvärr var lyckan ganska kortvarig för jag slets tillbaka tillverkligheten lika snabbt när jag veckan efter jobbade lite drygt 12 timmar extra... Shees, jag har varit slut och utpumpad ganska många gånger men så utmattad var det länge jag var... Ja just det! Dessutom har jag klippt mig! nu har jag inte längre så där halvlångt hår utan kortklippt! En riktig pojkfrisyr, min kiropraktor sa att jag ser ut som en 14-årigpojke... Inte det man vill höra men jag antar att det kan ha sin charm det med...

För övrigt har jobberbjudanden börjat trilla in utan att jag ens har sökt. Känns bra att vara eftertraktad. Hade tänkt sätta mig ner och uppdatera mitt cv nu i helgen så att jag kan börja jobba som Lic. PT snart med! WIIIIEEE!!

Känns som att jag kommer få ändra bilder igen...​ oh well, HAPPY EASTER U GUYS!

Likes

Comments

Halli hallå! Det här med inläggsupptaderingar har ju varit lite skavangigt på sistånde... Jaja, ingen dör ju av att jag sitter mindre vid datorn. Jag har faktiskt haft ännu mer att göra de senaste veckorna än jag har haft det senaste året. och om jag får säga det själv så vill det inte säga så lite! jag har helt enkelt börjat närma mig slutet av min PT-utbildning och har kommit in i min vanliga, lite lätt maniska, pluggmani. inte det trevligaste för de i min omgivning men vad gör man inte! Jag har ju sagt från dag ett att jag ska ha full pott på den här tentan och det ska jag fan ha! Jag sitter alltså antingen i bilen på väg till eller från jobbet, alternativt mellan kåkarna PÅ jobbet, eller så sitter jag med näsan i mina study-cards eller några av de 700-någonting sidorna med ren information jag ska memorera eller scrollar mellan powerpoints på plattan där det mest koncentrerade av den information jag behöver ha finns. God, I LOVE THIS SHIT!

Ja nä men det är väl typ mitt liv just nu... om man inte räknar med de få timmarna jag faktiskt hinner träna... Den här veckan har det hunnit bli 2 pass redan. förra veckan blev det bara ett löppass... Men bättre nått än ingenting as antar jag. Jobbigt bara när man är van att träna minst 3-4 pass i veckan och så de senaste 6 månaderna har det reducerats till näst intill noll... Men det är bara 2 veckor kvar, sen är jag licensierad Personlig Tränare är planen och då kan jag börja fokusera på mig och på andra igen. så tills dess: SO LONG!!!!

Förra veckans löppass med Luna som sällis! ​Nått filter behövs inte när man har en helkass mobilkamera som dessutom får med en bil av mina otroligt rosa hörlurar...

Likes

Comments

Halli hallå! Vad gör ni denna fräna afton? Förmodligen något lite mer spännande än vad jag ägnar mig åt, det ska nämligen bli kalas i helgen så jag har stått och lagat mat som förberedelse sen jag kom hem från jobbet. Så hör sitter jag nu, lyckades snygga till mig en paus och ett glas vin för att fira att arbetsveckan är slut. Har jag tur blir nästa lite kortare och sen har jag två veckor som jag bara jobbar 3 dagar i veckan. Inte för att jag är lat eller så, nä jag måste lägga in dunderkrutet till mitt PT-prov. Jag har ju bestämt mig för att bli nr 1 i Sverige. Först. Sen tar vi norden, Europa och sist Världen med storm! Jag har funderat på att bli världsmästare i antingen styrkelyft ller crossfit med, men vad? Det är frågan... Varför välja kanske?!

Jaja! Jag ska nog ta mig tillbaka till köket med mitt glas och hacka lite sallad eller något annat träligt.. Peace out. 

Likes

Comments

'Sup ma friends! Jag har ju inte uppdaterat på ett tag nu men jag kan inte inbilla mig att er värld har stannat för det så varför lägga för mycket vikt på det?

Vidare istället så har jag hunnit med en hel del nu under den här bloggfria tiden! Jag har hunnit med allt från att blivit frisk till att sticka, jobba extra och till och med göra ny müssli. Jag tänkte dela det med er nu! Jösses, Det här håller på att bli en matblogg ju.... Jaja, den är fantastisk så jag ska dela med mig av frestelserna!

Jag är ju som ni borde veta vid det här laget helt besatt av frukost av olika slag. Fil och flingor, bröd, gröt, müssli, scones, äggröra, bacon (fast vem älskar inte bacon? Kom igen?!) listan kan göras lång så jag väljer att avsluta den här! Vad jag vill ha i en müssli (som är syftet med inlägget) är MYCKET frukt, nötter och bär! Jag snackar lika mycket det som havre! Det ska inte vara nån sån där sågspånsblandning som torkar ut en totalt! Nej nej nej, det ska vara FRUKT; BÄR OCH NÖTTER med lite crunchy havre! Därför är det helt enkelt bäst att göra den själv! Du får den som du vill och kan styra priset precis så mycket du behöver!

SÅ! Jag börjar med att hälla ut havre på en ungsform, efter behag då detta bar är en höftning varje gång... sen brukar jag komplettera med lite physillium-frön, linfrön och sesam frön. detta blandas ihop noga så att allt blir fins och smaskigt. Sen ringlar jag på en liten blandning av smör och honung. Blanda nog ut det med den torra blandningen och sen vipps in i ugnen på ca 200°C tills det får en gllenbrun färg, så där krispigt gott ska det se ut! OBS, RÖR OM EMELLANÅT!!! När torrblandningen är klar tas den ut och får svalna lite. Sen är det bara att gå loss på gottigheterna. Jag valde den här gången att ha i pumpafrön, hasselnötter, gojjibär, plommon, aprikoser, ananas, papaya och tranbär. Gah! Jag älskar tranbär! Världen borde ha mer tranbär!! Äm, okej så gojjibär är rätt dyrt och inte så gott men det är otroligt nyttigt, berikat med de flesta vitaminer och mineraler och en ren energiboost så där på morgonen! Lätt värt det!! Man förlåter dem helt enkelt för smaken.

Lägg till ett snöre och en schysst burk så har du världens bästa och godaste frukost-present! Mumma!

Likes

Comments

Mmmm, Firar av ännu en sjuklig frukost med att göra glutenfria scones! Får vilken dag som helst att börja magisk!

Here´s how u do 'em:

Blanda ihop 3dl glutenfri mjölmix med 1dl havregryn, 1/2dl bovetemjöl, 2tsk bakpulver och en 1/2tsk salt. Nyp ihop de torra ingredienserna med 50g smör till en småsmulig massa innan 2dl yoghurt, filmjölk eller mjölk rörs i till en kletig deg. Klicka ut på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen på 225°C i 12 minuter. Enjoy!

Likes

Comments