Header

Hola fellow human beings! Varför har här ekat så tyst de senaste veckorna you might wonder? Hälsan har sviktat, både fysiskt och psysiskt, Jag har fått tänka om och ta nya beslut angående framtiden än vad jag ursprungligen planerat, suck. Men OK vi orkar inte höra mig whina om mina bekymmer, låt oss istället göra en lista på NAJS saker som hänt den senaste tiden - håll i hatten vänner för nu ska positiviteten strömma;

- JAG SER LJUSET, SPRING IS COMING. Man kan andas lättare, dagarna blir längre och sinnena vaknar till liv.

- Jag har börjat planera min 25årsfest. Ja, jag är väl medveten om att jag fyller om lite mindre än 6 månader men ska man kirra lokal och göra en planering så gäller det att börja NU.

- Annan planering som går framåt är Ellen-na och Mikeeylas Thaitakeover planering. Blir ganska ofta besatt av saker så har spenderat X antal timmar på att undersöka, researcha och planera.

- Jag har äntligen börjat ta tag i mitt liv på socialamedier igen. Gjort ett nytt fresh outro till min youtube videos och ska nu pyssla ihop en ny header. Den jag har nu har höst-tema. Hehe_tjejen_som_är_i_fas92

- Våren som skulle vara så händelselös verkar nu ändå bli Tyskland - Österrike - Stockholm-Växjö!

- Jag fick förlängt på jobb till påsk, tjoho. Kanske inte borde varit något positivt eftersom jag tagit förgivet jag skulle bli förlängd till sommarlovet, men då jag tydligen inte skulle ha blivit förläng alls är detta värt att fira.

- Innan vi dör. Söndagarnas SVT serie. Sååå bra. Den växer mer och mer efter varje avsnitt.

- Igår var det party för lilla M, som helt plötsligt inte är så liten utan hela 20 jordsnurr!! Var tog de åren vägen? Släkten och lite amigos kom över på dryck och käk och mina minioner gav mig ny energi. Thaibuffé stod på menyn och det var så brutalt gott och MASSA RESTER. Så idag har jag nostalgikickat med som tam som får läpparna att sticka och pad thai som smältit i min mun. NOM NOM NOM. Under middagen började jag även planera vad jag och Mikeeyla ska äta första dagen i thai thai, håll i dig babe för du är in for a treat! ♥♥


Nu ska jag krypa till kojs, ni får avnjuta en bild tagen med min NYA KAMERA, oh lord ytterligare något positivt i mitt liv, på denna fab-maten från Pai Thai i Bjärred metropol. Sovgott lovebugs,

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Yesterday I cried. I cried like a baby and could barley breath at all. But afterwards I felt free, or at least more free than before. I can’t really recall the last time I cried, previous to yesterday, it’s like my tears have been plugged up for so long. I used to cry quite often before but nowadays it’s mainly just anxiety that takes controll over my body, and I’d really missed my tears.

What led to this flood of emotions and tears? Well, I came across an old youtube clip, it was an interview with a random swedish reporter who’d made a documentary about a girl 10 years after she survived the tsunami. Apparently she’d lost both her parents that horrible day and the way she talked about them and her current life as an orphan was just so graceful and so worthy. In seconds I just ripped down my wall of stone and ice and let all the emotions flow through. Memories, dreams, smells and thoughts. My wound was healed a long time ago but that doesn't mean I remember less. My once so broken life is now glued back together, but it will never be exactly the same way it was before it broke into a million pieces and shattered all over Koh Lantas red sand.

Today it’s a part of me, it’s who I am. What used to be the most devastating part of me, the darkest corner, is today what makes me feel most alive. I was crawling in the deep for so long that I thought I’d never see the light of sun again but I pulled through. I’m on the other side. So the tears that flooded down my cheeks weren’t just pain and horror, it was thankfulness, joy, loneliness, fear, love and every other emotion I’ve been suppressing for so long.

Today I woke up feeling much lighter than yesterday, like it was easier to breath for the first time in quite some while. I remembering being a child and telling my mom that I liked to cry, mainly because I felt so much better afterwards. And that’s still the case for me.


There is a sacredness in tears. They are not the mark of weakness, but of power. They speak more eloquently than ten thousand tongues. They are the messengers of overwhelming grief, of deep contrition, and of unspeakable love.

- Washington Irving

Likes

Comments

Gårdagen blev inte lika glam n goals som jag planerat, mådde riktigt ruskigt eftermiddagen på jobbet, feberfrossade och gick med jacka inomhus. Med tanke på att mellan-minionen visade sig ha feber i söndags efter hon krypit upp i min famn flera gånger år så var det antagligen inte en helt oväntat outcome. Så fick bli en slappkväll i soffan istället för restaurang besök i stan. Men jäklar vilken nice tvshow's dag måndagar är! The Walking Dead och Homeland som båda återtar sin forna glory nu i säsong 7 respektive säsong 6.

Men idag så blev det andra bullar. Dammat, dummsugit, tvättat golv och toaletter uppe och nere. Städat köket och luftat alla sängkläder och kuddar, fotograferat saker som ska säljas och dumpat en massa sopor. Igår rensade vi ut kylen och nu är här skindande rent så vi ligger i bra fas inför fredagens hemkomst. UTÖVER DETTA, ja - ännu mer saker har jag fått gjort, har jag skrivit ett argt brev och gjort min egen retur sedel till Forever21 (hoppas verkligen de godtar min retur haha), rensat min "titta senare" lista på youtube, catchat upp på Chicago PD och lyssnat på Svenska mordhistorier. Dressed to impressed. Fancy dinnah blev vego schnitzel med mac n cheese ♥♥ Forever an american at heart. Hämtat ut mitt planning paket och blev tårögd av lycka när jag såg mina $100 value produkter. Helt normal as always. UTÖVER DETTA (omg) har jag även haft en fab future chat med min partner in crime dun dun dun..

Likes

Comments

Söndag kväll! Woopa!

Söndags ångest är bara för suckers, dvs mig cirka 50 söndagar om året. Men idag har jag fått energikickar av mina små minioner och på två sekunder kan de sudda ut varenda gnutta ångest. I'VE FOUND THE CURE. // Vampire Diaries tar slut om typ fyra episoder? Hur sjukt att 8år av mitt liv där med har passerat. Sidetracking // Vi tog en sväng till Vällingeblommon och avnjöt deras påskutställning. I februari. Desperata mucho? Men det var en mysig söndags aktivitet, speciellt då det var min favorit plats att besöka under våren som liten. Efter jag kört hem i dimman (förstår ni, det var mörkt OCH dimma och jag softade bakom ratten som en kung) blev det lite söndags organisering innan vi poppade popcorn och såg senaste avsnittet av Riverdale. Och nu är jag förberedd till tänderna på att återvända till jobbet imoron - not. Men varför klagar jag ens, jobbar imorgon och sen blir det resaurang med bedstemor och Tompa och sen är jag ledig på tisdag #goals

Nu ska jag se kvällens avsnitt av Innan vi dör och hoppas på att SVT levererat! Sovgott lovebugs,

  • Filed under: DIARY

Likes

Comments

Hi alla lovebugs och välkomna till mitt magiska liv, eller åtminstonde till resan mot magin!

För det är den där vardagsmagin jag söker med ljus och lykta efter just nu. Att återta förmågan att kunna leva i nuet och se det vackra i det ordinary. Första varningen, välkommen till the blog of swenglish, det må låta tacky as fuck men det kommer inte kunnas hjälpa. Jag är ingen rookie på det här med att blogga, jag bloggade när jag var tonåring, när jag bodde i Bangkok, när jag var hjärtkrossad och under mitt år i USA. Och det senaste 1,5 året har jag faktiskt saknat att blogga, även om youtube har blivit min go to uttrycksform är det något speciellt med nostalgi trippen i att blogga. 9år efter jag startade upp min första blogg hos blogg.se lät jag nu nouw ta mig med storm och älskar redan mitt val av bloggdomän. Det är 2017 och då ska man fan inte behöva kunna HSLM koder för att få en soft design.

Så vem är jag då? Den här svengelsktalande, magisökande bruden med lite för dålig skills i gramatik, både i svenska och engelska. Ellen, eller THATSSOELLEN som jag så käckt vill leka på youtube. 24 år och skånebaserad. Haha jag skulle kunna kämpa med en bra introduktion i timmar utan att bli nöjd. Så för att göra en ganska lång och ointressant historia kort; THIS IS ME; Jag brukar kalla mig själv en swedishborn citizen of the world med en gypsysoul som lider av wanderlust, haha, that's so me. THAT'SSOELLEN (smygreklam för mig själv) Att resa, upptäcka andra kulturer och lära mig av världen är min största passion i livet, också det jag hoppas på att en dag få syssla med på heltid.
I den icke magiska världen bor jag fortfarande hemma hos min föräldrar, är outbildad, drömmer om att vara minimalist, arbetar som elevassistent/resurs/fritidspedagog på en lågstadieskola och krigar mot lite ångest, precis som varenda offentlig person i dagens sverige. MEN PRAISE THAT, FÖR PRAISE NORMALISERING AV PSYKISK OHÄLSA.

Så 2017 blir denna blogg min dokumentation av min resa mot mitt magiska liv. Jag ska flytta (LÄSKIG.) Jag ska börja skolan igen (LÄSKIGARE) samt förhoppningvis bekämpa mina små demoner och finna magin igen. Jag har uplevt den förr så jag vet att den finns där ute och lurar någonstans, bara väntar på att jag ska hinna ifatt! Så välkomna! Till min lilla ironiska, överdrivna, stundtal trasiga men oftast väldigt glada vardag. Sitt ner i tåget för NU KÖR VI.

  • Filed under: DIARY

Likes

Comments