Hej på er!

I am finally done med alla tentor och det känns så skönt! Äntligen har jag tid att leva lite, eller ja i alla fall fram tills måndag, då är det tillbaka till universitetet igen, fast den här gången i Sverige. Jag hade min sista tenta idag, vettitusan hur det gick, men nu har jag gjort den i alla fall, så skönt! Det firades med en "after exam" öl i skolan, japp, tro det eller ej, men här i Spanien kan man köpa öl i skolan, nä som helst under dagen, vilket är nolltolerans på i Sverige, lite knäppt om man säger så, kan ju inte påstå att jag har gjort det speciellt ofta, idag var första och sista gången jag köpte öl i skolan. Nu är det bara två dagar kvar i Madrid, det känns lite tråkigt, det är ju nu man hinner göra massa saker, men som tur är kan man ju alltid komma tillbaka om man vill! Den här veckan har bestått mest av plugg, med det har även varit lite "Hejdå-middagar och hejdå fika". Det känns så klart lite konstigt nu när alla åker tillbaka, det blir lite tomt..men som sagt, man kan ju alltid hålla kontakten, allt går om man vill! De sista dagarna i Madrid kommer spenderas mest med vänner, imorgon ska vi ut och dansa och på lördag ska vi äta middag, det ska bli kul, och skönt att kunna göra sådant utan att behöva tänka på plugget.

Jag tänkte att jag skulle visa lite hur det har sett ut i min vardag på univesitetet. Fakulteten heter "Facultad de Ciencias Políticas y Sociología" det vill säga, statsvetenskap och sociologi, med en dålig översättning haha. Det finns två olika Campus på Universidad Complutense de Madrid, Moncloa och Somosaguas, Somosaguas är den som jag har gått på och ligger mitt ute i ingenstans, nej men det ligger på andra sidan en gigantisk park som heter Casa de Campo, så det tar ungefär en timme ifrån där jag bor. Själva campus är ganska tråkigt, om jag får säga det själv. Det känns inte som ett riktig campus då det bara är ett fåtal fakulteter som ligger där, byggnaderna är väldigt gamla och det finns i princip inga restauranger i närheten, det finns ett kafé i varje byggnad, vilket är bättre än inget! Moncloa däremot, känns mer som ett campus då det är många fakulteter som ligger där och det kallas även för "Ciudad Universitaria" som är "universitetsstad" på svenska, där tror jag att det är jättetrevligt att gå, just för att det är ett riktigt campus i den bemärkelsen. Nu är det inte så att Somosaguas har varit jättetråkigt, lärarna har varit bra och alla har varit hjälpsamma, men det är väldigt annorlunda än i Sverige, det är grafitti i hela byggnaden, med olika politiska budskap,mycket olika organisationer som står och informerar och det röks inomhus (även om det är förbjudet) Många elever har ett eget lite kafé utanför det "riktiga" kaféet där det säljs allt möjligt, ibland har det varit personer som har sovit över i skolan, vilket säkert beror på många olika saker. En väldigt annorlunda miljö till skillnad från universiteten i Sverige. Väldigt kul att få ha upplevt det och se hur stora skillnader det kan vara mellan olika länder, det har fått mig att öppna ögonen lite mer. Här nedanför kommer några bilder ( med mobilkameran) så får ni se hur min vardag har sett ut under den här terminen. :) Nu är det tapas som gäller!

Chao!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu kommer ett sådant där "djupt" inlägg, vilket kanske passar bra på kvällskvisten. Nejdå, men jag kom att tänka på en sak, nu när man snart ska åka tillbaka till Sverige.. Jag kom att tänka på alla de människor man har träffat under dessa månader; lärare, vänner, klasskamrater. de som jobbar på ens stammis kafé , rumskompisar osv, jaa ni förstår vad jag menar.. Jag hade nämligen mina sista klasser förra veckan, det är konstigt det där att man inte tänker på relationerna man har med sina lärare och klasskamrater, det var ju sista gången jag såg dom, det känns lite konstigt..En av mina lärare ville ta en bild på klassen, bara för att komma ihåg oss, det är ju en väldigt fin tanke, mean tänker att dessa lärare har hur mycket elever som helst per dag, men ändå lägger de energi på att komma ihåg oss, vilket är lite fint tycker jag. En av mina andra lärare som är jättehärlig sa att vi skulle fortsätta hålla mejlkontakt och prata då och då, han sa även att vi kanske ses i Spanien eller Sverige ( han har en svenskt fru) vilket är jättegulligt, sen vet man ju att ofta säger man en massa men sen kanske det inte händer i alla fall. Ni vet när man säger till den där kompisen som man inte har sett på hundra år att: "vi måste ta en fika någon gång" vilket aldrig brukar hända. Men varför inte, egentligen? Varför ska man inte försöka upprätthålla alla kontakter man har? Det är ju det bästa man kan göra? Jag ska försöka mejla honom då och då, det är väl jättekul att höra ur allt är i Spanien. Nej det är viktigt det där..med kontakter och vänner..Många vänner kanske jag bara har träffat någon gång eller några gånger här i Madrid, medan andra har jag träffat i princip varje helg, något som man inte ska förlora bara för att man inte befinner sig i samma land längre. Att ha internationella är ju det bästa man kan ha! Visst kan man inte räkna med att man ska höras jämt och framförallt inte träffa jämt, men det kanske räcker att höras då och då, och kanske ta sig en rundtur på sommaren, jag menar då har man ju en anledning till att resa, nej skämt åsido. Det jag försöker säga är nog, att bara för att man bor i olika länder och inte träffas jämt så kan man fortfarande vara vänner. De är ju det bästa som finns! Jag ska verkligen försöka att upprätthålla kontakten så mycket som jag kan, för jag ser ingen mening i att inte göra det. Det är roligt det där..att träffa så olika många människor, och alla korta "relationer" man har haft, det har ju ändå varit min verklighet under min tid här i Spanien, och nu kommer det bli en annan verklighet när jag kommer tillbaka till Sverige, men man lär sig nåt av allt och jag ångrar inte att jag har gjort den här utbytesterminen, inte ett dugg..

Som sagt ett sådant där "djupt" inlägg men det måste man få ha ibland också, det kommer säkert komma fler. På tal om annat så var jag ute och fotade för första gången på länge i Madrid vilket var jättehärligt! Madrid är faktiskt en väldigt vacker stad, när man verkligen ser sig omkring, synd att man inte har hunnit uppleva Madrid mer, som tur är kan man ju alltid komma tillbaka, skönt det! I alla fall så kommer lite bilder från lördagens fotografering, många platser har ni redan sett, men det skadar inte att se en gång till, det är ju så vackert.


Chao!Likes

Comments

Jaa det är i princip såhär som det närmsta veckorna har sett ut för mig. Vi har tentaperiod här i Madrid och läser man fem kurser samtidigt så innebär det mycket plugg, vilket såklart känns lite tråkigt, i och med att det kanske inte är så som man vill spendera sina sista veckor i Madrid. Tyvärr får man ju inte alltid som man vill, men vi har i alla fall försökt att studera mycket tillsammans för att det är mycket roligare att plugga tillsammans. Vi har mest pluggat på olika kaféer, mest för att det är så fruktansvärt kallt i lägenheterna, det går knappt och sitta där, man får ha tio lager kläder så man ser ut som en Michelingubbe, skämt åsido, men kallt är det allt, usch.. Jaja det finns ju i alla fall varmvatten och flaskor, så man får någon form av värmekälla, men det är snart över! Jag har egentligen inte haft så många tentor de här veckorna, jag har bara haft två, en som är gjord och en som jag har kvar, sen hade jag också en som vi inte skulle få veta om vi var tvungna att göra förrän två dagar innan, spanjorer och planering alltså.. som tur var slapp jag den! Det kanske inte låter så mycket men det räcker väl när de är på spanska..dessutom har det varit lite presentationer som skulle göras. Har haft min första tenta på spanska i alla fall, jag var supernervös, men jag lyckades skriva nåt i alla fall sen vet jag inte om det är rätt..men jag har i alla fall gjort det, vilket är skönt! Nu har jag bara en tenta kvar och på söndag åker jag hem, galet! Kommer ett inlägg om det senare, jag lovar! Nu ska jag plugga vidare!

Chao!


Likes

Comments

Hej på er!


Jaa som vanligt så är jag otroligt dålig på att uppdatera..jag skyller på att det är tentaperiod här i Madrid.. skriver mer om det sen. I alla fall nyår spenderades i Göteborg, närmare bestämt på Chalmers. Jättetrevligt! Det serverades fem rätters middag med Sydamerikanskt tema, trevligt sällskap, vackra fyrverkerier och en trevlig efterfest. Det kändes skönt att vara tillbaka i Göteborg även om det bara var under två dagar, men jag har insett att jag trivs jättebra i Göteborg, en storstad med småstadskänsla och nära till havet och naturen, vad mer kan man önska sig? Kommer säkert tröttna efter ett antal månader nu när man har bott i en storstad som Madrid, det bruka väl vara så..nej men det tror jag nog inte! Spenderade sista veckan av lovet på landet med föräldrarna och massa plugg, han i alla fall njuta lite av snön trots att det var snöstorm majoriteten av tiden, tycke ändå att det är lite mysigt med snö, speciellt om man har en härlig braskamin som man kan värma sig framför.Vi gjorde egentligen inte så mycket, var ute och promenera och fotograferade lite, men sen så blev det mest studier för min del. Vi hade en stor "investigación" att lämna in måndagen efter lovet, på spanska..men vi fick ihop nåt tillslut vilket var skönt! Efter sista veckan var det bara att bege sig tillbaka till Spanien, trots snöstorm och förseningar lyckades jag komma fram till Madrid i rätt tid, vet inte hur men det var ju tur för mig. Visst kändes det lite tråkigt att åka tillbaka till Madrid med vetskapen om att det bara var tentaplugga som gällde, och lämna alla hemma. Men när jag väl var på plats så kändes det helt okej. Nu är det tentor som gäller!

Likes

Comments

På annandagen kom killen på besök, då blev det middag med föräldrarna vilket var trevligt. Sen åkte vi ut till vårt land som ligger i Gryts Skärgård för att ta det lugnt. Jag älskar verkligen landet, det är där jag trivs som bäst, kanske inte på heltid, men jag försöker åka dit så ofta jag kan. Vi har haft det sedan år 1999, så det är väl där jag har växt upp, med tanken på att vår familj flyttat c:a 7 gånger.. Landet är hem för mig. Vi hade en otrolig tur med vädret, soligt och kallt, men det var härligt. Det blev en långpromenad ute i kylan och solen för att sedan komma hem till en varm brasa, jätteskönt!. Det blev mycket film och sällskapsspel, jätteskönt! Sedan bar det av mot Skövde för att hälsa på hans föräldrar, det var mysigt. Fredagen bestod av en heldags spa på Aqua Vitalis i Skövde, ett jättefint och härligt spa! Väldigt välbehövligt för oss båda, då vi båda har haft en tuff höst. Han somnade på hamamstenen och jag somnande i solstolen, som sagt välbehövligt. Tyvärr så lyckades jag slå i tån rejält vilket inte var så bra med tanken på att jag skulle bära klänning och klackar på nyår..men jag får helt enkelt skylla mig själv, förhoppningsvis är den inte bruten i alla fall.... Väldigt välbehövliga dagar och jättemysigt att få spendera dom med honom. Efter Skövde åkte vi mot Göteborg för att fira nyår, den kommer komma mer om det senare.

Chao!


Likes

Comments

Otroligt dålig uppdatering från min sida. Jag kom hem till Sverige välbehållen och rätt i tid. Jag måste säga att det kändes lite konstigt att komma till Sverige, det är en sådan kontrast mot Madrid. Det var väldigt skönt att komma hem igen i alla fall, bra mycket lugnare tempo än vad det är i Madrid... Jag började min vistelse i Sverige med julklappsshopping, vilket tog sin tid, hittade allt till slut i alla fall. Sen hann jag väl i princip bara göra lite julgodis och klä granen och så var det julafton. Jul firades hos mormor som vanligt, jättemysigt! Det blev både det klassiska svenska julbordet ( som jag har längtat) Kalle Anka, julklappsutdelning och julgröt. En alldeles lagom och trevlig jul, fick massa fina presenter och så jag var nöjd. Juldagen bestod av en liten nostalgisk tur ut till sjön Roxen och skogen, jag har insett att man aldrig ska underskatta svensk natur. Det är underbart med massa skog och sjöar! Det blev en väldigt lugn och skön dag. Det är skönt att vara tillbaka till Sverige, även om det bara är för en kort period.

God Jul på Er!Likes

Comments

Efter tre månader i Spanien är det dag att åka tillbaka till Sverige för lite julledigt, det ska bli så skönt! Man tycker inte att tre månader är så länge och det är det ju inte heller, men det känns som en evighet när man har pojkvän, familj och vänner i Sverige. Jag förstår inte att min utbytestermin snart är slut, vad har jag gjort under denna tid egentligen? Det har gått väldigt fort och långsamt på samma gång..krångligt det där.. Men terminen är inte slut än, har fortfarande några veckor kvar i Januari med tentor..vi får se hur det går..Det löser sig säkert! Det ska bli skönt att få lite ledigt i alla fall, även om det kommer bli en del plugg med, nackdelen med att vara student, man har alltid saker att göra..Aja, det är kul på samma gång! Jag hoppas att resan går bra imorgon, har ett byte på 45 min på Schipol imorgon och Schipol är stort..förhoppningsvis går det bra! Måste gå och handla julklappar imorgon också, lite sent ut kanske, men eftersom jag bara åker med handbagage så kunde jag inte ta med mig så mycket, men det ska nog gå vägen! Även om prognosen ser dålig ut för snö, så hoppas jag att det kommer lite i alla fall, det är ändå ganska mysigt! Bilderna är från förra året, jättevackert! Vi får se, man kan ju alltid hoppas i alla fall! Just nu sitter jag i ett hotelrum praktiskt taget på flygplatsen och tittar på spanskt drama, spanjorer är alltid så dramatiska, vilket jag i och för sig själv haha! Hotellrummet var lite dyrare än en taxi och då ingår gratis bustransfer till flygplatsen, det går nämligen inga tunnelbanor så tidigt på morgonen och nattbussar är kaos, dessutom så orkade jag inte springa runt och leta efter taxi kl 03.00 på natten, så hotellrum var smidigast, speciellt om de tär nästan samma pris som en taxi. Nej om man skulle gå och lägga sig, ska ju ändå upp kl 04.00 imorgon, dessutom vaknade jag 05.00 idag av någon anledning.. så det är dags att lägga sig. Har en alldeles för stor säng,man skulle kunna ligga fem stycken i den haha! Det är väl bara att njuta antar jag. Nu är det läggdags!

Chao! Vi ses i Sverige!Likes

Comments


Tiden går så otroligt fort nu..Om en vecka är det julafton och om tre dagar åker jag hem till Sverige! Det ska bli jätteskönt att få komma hem lite, jag behöver verkligen en paus nu, är så otroligt trött på Universitet nu. Jag har lyckats flytta en av mina tentor till slutet av januari också, så lär komma hem lite tidigare till Sverige. Kurserna börjar ju i Januari och tydligen är det många obligatoriska moment, då är det bra om jag deltar i dom. Den är veckan har i alla fall bestått av plugg, fast inte så mycket som jag skulle behöva..jag antar att ajag inte har någon motivation kvar..Det har varit många roliga saker också, speciellt nu när alla åker hem över jul, så vi har passat på att umgås lite, även om ingen egentligen har tid..trevligt har det varit i alla fall.

I måndags kväll var jag och Jana hemma hos Johanna för att baka lite tyska julkakor. Vi gjorde egen "Glüwein", som är tyska motsvarigheten till glögg och bakade två sorters kakor. Det var jätteroligt, då .man själv är van att göra knäck (som jag alltid brukar misslyckas med) marsipanfigurer, mozartkulor och peppakakor osv, nu istället fick jag baka någon form av mandelkaka med glasyr. Man krossar mandlarna och blandar i florsocker, som inte finns här i Madrid, så vi tog en stavmixer och mixade vanligt socker istället, inte perfekt med fungerande. Sen blandar man i kanel, syltade apelsinskal, som inte heller finns här och sen äggvita. Sedan gör man precis som med vanliga pepparkakor, man trycker ut figurer, de ska helst vara stjärnor och sen häller man på lite glasyr, de blev jättegoda Sen bakade vi någon form av smörkaka eller hur man nu ska beskriva det.. Den innehöll smör, florsocker, lite mjöl, citron och säkert något mer som jag inte kommer ihåg. Sedan gör man precis som med mandelkakan, trycker ut olika figurer med pepparkaksformar, om man vill kan man sedan doppa dessa i choklad, de blev också jättegoda! Dock så blev det väldigt många kakor över, får se om jag kan smuggla med mig några hem till Sverige, jag kommer förmodligen inte äta upp alla själv, eller det vet man ju aldrig... Det var väldigt trevligt i alla fall! Lite julstämning blev det allt! Onsdagen bestod av plugg på Faborit med Sofia, jag hade tänkt att jag skulle vara väldigt effektiv, men det slutade med att jag bara satt och tittade igenom min Powerpoint ett antal gånger, blev inte så produktivt..men det var en god sallad och ett gott kaffe i alla fall, alltid något! I torsdag hade jag en presentation om det svenska utbildningsystemet, roligt ämne, jag vet.. Nu är jag i alla fall klar med den kursen, vilket är jätteskönt.! Lämnade in min sista uppsats om kulturella möten i socialpsykologin också, vilket mer var en biografi om mitt liv här i Madrid haha! Han blev glad i alla fall! Kommer sakna den läraren, han är jättehärlig! Nu har jag bara tre kurser kvar, skönt! Vi tog också ett glas vin hemma hos Jana i torsdags, som en liten "Hejdå drink" inför lovet, det var också jättetrevligt.

Fredagen bestod av lektioner och sen julshopping med Sofia. Jag har inte varit i stan på hur länge som helst, eller i alla fall inte för att titta på saker, mest bara gått förbi, så det var lite trevligt. De har satt upp alla juleljus i centrum, jättevackert, speciellt bland alla vackra byggnader. Det blev väl inte jättemycket julklappsshoppning då jag endast ska resa med handbagage. Jag kan ju inte ta med mig så mycket hem, får ta det på torsdag när jag kommer till Sverige istället. Vi gick mest och kollade i affärer och letade efter en julklapp till hennes pojkvän. Det slutade med att vi hamnade på en Italiensk restaurang och pratade en massa istället. Jättemysigt! Igår var det Luciatåg här i Madrid, jag tror att jag har nämt det förut, men det är svensk kvinna osm bor här i Madrid som anordnar detta varje år, i år var dock första gången på länge som hon hade hemma hos sig. Vi har övat två gånger innan och igår var det dagd för "the big performance", nejdå, så dramatiskt var det inte, Det var som en trevlig liten bjudning med gäster från hela världen, jag hade lyckats få med mig Guilio och Sofia, Guilio är ju från Italien där Lucia kommer ifrån, men de firar det inte, så jag tyckte att det var kul att han fick se Lucia på ett svenskt sätt, med vita särkar, killar med strutar, tjejer med ljus och glitter i håret som sjunger massa låtar på ett konstigt språk, han måste ju ha tyckte att det var jätteunderligt haha. Men det verkade som att tyckte att det var jättetrevlig så det var ju roligt. Väldigt trevligt anordnat i alla fall, inte något som man tänker att man ska göra i Madrid, med det blir ju aldrig som man förväntar sig! Kul att få ha upplevt det i alla fall! Det har varit en väldigt härlig vecka i alla fall, lite mindre produktiv men så måste det få vara ibland, annars skulle man ju gå under. Nu är det bara tre dagar kvar innan jul, det är nada!

Chao!Likes

Comments


Då var det söndag igen då.. Helgen går alltid fort, synd att inte veckorna går lika fort... I helgen har föräldrarna varit här och hälsat på. De kom i onsdagskväll och på torsdagen började vi med en stor hotellfrukost, älskar hotellfrukost! Det var kul att träffa dom igen och man märker att ingenting har förändrats, det är som det brukar vara när man umgås med familjen, vilket är skönt. Vi tog det väldigt lugnt hela helgen, dock blev det väldigt mycket gång..Sisådär 1 mil per dag, minst, föräldrarna var lite trötta kan jag säga haha! Jag är van, gick ju minst 6 timmar per dag de första dagarna i Madrid. Jag tycker att gång är det bästa sättet att upptäcka en ny stad, med förutsättning att vädret är bra, annars kan det vara lite tråkigt.. Vi har haft jättefint väder hela helgen, 15 grader och sol i princip varje dag, det är ganska ovanligt för Madrid. Det brukar vara kallare och regna mer, men man ska ju inte klaga. I torsdags gick vi mest runt i Madrid och besökte Retiroparken, slottet och katedralen, vi satte oss på en uteservering på en av mina favoritrestauranger som ligger i La Latina, vi satt utan jack och solen bara brände på, jättehärligt! På kvällen blev det middag på en Italiensk restaurang.

I Fredag skulle vi ha åkt till Toledo, men alla tåg var helt proppfulla, så vi fick ändra om i planerna istället. Vi gick och tittade lite på affären i Salamancaområdet, en av de lite finare områden, där blev det lite shopping för både mamma och mig, pappa var väl mest uttråkad, men sånt får man stå ut med. Vi sprang på en jättetrevlig matmarknad också som låg en bit upp i området, med massa olika kött/fisk/grönsaksdiskar, något som jag tycker är väldigt charmigt med Spanien. Vi gick också och tittade på lite vin, pappa ville köpa hem lite vin, då det är mycket billigare här i Spanien, samt att vinerna är jättegoda. VI hittade en fin vinbutik i Salamanca, men priserna låg på 95-180 euro och det var lite över vår prisklass om man säger så..men kul att se i alla fall. Istället gick vi till en vinbutik nära mig, jättetrevlig butik där vi hittade en del. Tog lite lunch på den lokala "Cervercerian", det är en bar som serverar mat kan man säga, väldigt god mat och sen roligt att se mycket av lokalbefolkningen som hängde där. Vi fick en trerättersmiddag frö 9 euro, otroligt billigt! Efteråt begav vi oss till Temple of Debod så de fick en liten översikt över Madrid och sen så är det ett fint monument med. På kvällen blev det såklart tapas på ett av mina favoritställen, åker man till Spanien måste man äta tapas, jättetrevligt i alla fall!

I lördags tog vi oss äntligen till Toledo, det går direktbussar som tar 45 min från Plaza Elíptica, jättesmidigt, dock är det bra att vara där i tid, då det oftast blir fulla fort, och man reserverar inte ett säte. Toledo ligger ungefär 74 km utanför Madrid och är en gammal medeltidsstad som finns med på Unescos världsarvslista. Otroligt vacker stad! Staden är bygg på ett berg med både en yttre och inre stadsmur, gamla och vackra byggnader, bland annat en storslagen katedral och slottet Alcazar. Runt omkring rinner en flod och det är ganska bergigt och mycket natur. Staden är också känd för sin goda marsipan, och tro mig, den var god! Välbeslkt av många turister, men det var faktiskt lugnt när vi var där, vilket var jätteskönt med tanke på att det har varit kaos i Madrid den här helgen. .Herrejösses vad mycket människor.. Det har varit en långhelg här i Madrid, så jag tror att många har passat på att besöka Madrid nu i helgen. Jag har räknat ut, att även om jag tycket om städer med "puls" så är jag nog mer en "småstadstjej" i alla fall mindre än Madrid. Det ska bli skönt att få ett avbrott och komma till "lilla" Linköping, framför allt landet. Toledo var i alla fall jättefint och absolut värt ett besök, tyvärr tog jag mindre bilder än vad jag hade tänkt..men lite blev det i alla fall. Det blev en tidig kväll igår, vi var ganska trötta efter att ha gått 4 mil på tre dagar, vi åt på en väldigt trevlig Argentinsk restaurang nära Sol (centrum) De restaurangerna i centrum brukar inte vara jättebra, men den här var riktig bra, väldigt trevlig avslut.

Idag har vi mest promenerat runt lite i stan, tittat på paradgatan Gran Vía och sen fikat lite, deras flyg gick relativt tidigt så vi hann inte med så mycket idag, vilket inte gjorde så mycket då alla var lika trötta. Nu är det bara 10 dagar kvar. sen är det lov, eller jag lite lov i alla fall, det ska bli jätteskönt! Det är tredje advent redan, tiden går så himla fort, firade lite med skumtomtar, lussekatt och marabou som föräldrarna tog med sig från Sverige, och imorgon får jag äntligen dricka svenskt kaffe, lycka haha! Nu är det en veckas plugg kvar som gäller, det är bara ock kämpa! Nästa helg, blir det Luciatåg, det ska bli kul, men innan dess, plugg..

Chao!


Temple of Debod

Temple of Debod

Älskar min nya hatt!

Kungliga slottet

Katedralen i Madrid

Toledo

Toledo

Toledo

Toledo

Toledo

Toledo

Toledo

Julgranen på Sol

Likes

Comments

Long time no see.. Som vanligt har jag varit fruktansvärt dålig på att uppdatera bloggen...men nu jäklar! Har varit väldigt mcyket plugg dom här senaste veckorna, vilket jag inte tror att ni har missat haha...Men nu börjar jag äntligen se "ljuset i tunneln" lite i alla fall...Känner att det verkligen är dags för lov nu..är så fruktansvärt omotiverad och trött haha..Men om två veckor så är det dags! 22 December flyger jag hem till Svedala, ska bli skönt och komma hem faktiskt, träffa familjen, killen och vänner. Först ska jag fira jul med familjen, sen ska jag och killen spendera några dagar på landet tillsammans för att sedan fira nyår i Göteborg, det ska bli så mysigt! Längtar! Imorgon kommer faktiskt föräldrarna och hälsar på vilket ska bli skönt! Jag antar att vi kommer besöka alla turistmål, vilket är bra med tanken på att jag inte har gjort det själv haha. Jag antar att det blir så när man bor i staden, jag har till exempel knappt varit på Liseberg sen jag flyttade till Göteborg haha..Det ska bli trevligt att träffa dom i alla fall.

Annars så som sagt har jag mest pluggat, men har blivit några öl här och där med vänner och lite Luciarep. Om en vecka är det Luciatåg, det ska bli kul, haha! Ska försöka bjuda med mig några vänner från Erasmus också, så får dom se de svenska jultraditionerna, vilket säkert är lite roligt för dom. På tal om något helt annat, jag såg skådespelaren som spelar Peeta i Hungergames igår när jag var ute och joggade, han har tydligen en flickvän som är från Madrid, snacka om att jag blev starstrucked! Tyckte att han var jättesöt när jag var yngre haha, lite coolt i alla fall... Idag gick ut och fotade för första gången på flera veckor, det var så himla fint väder så jag var tvungen, Tanaken var att börja i Retiroparken och sedan fortsätta vidare, men jag fastnade där, det var jättefint då många löv fortfarande sitter kvar på träden, dessutom var det ovanligt lugnt i parken, det brukar alltid vara jättemycket folk, bra tillfälle att fota helt enkelt. Jag fortsatte sedan in till Gran Via (shoppinggatan) för att titta på julklappar, men det gick väl sådär..jag tycker att det är så fruktansvärt svårt, jag vill gärna ge en bra present men det är så svårt att komma på saker..aja jag har två veckor på mig, så det ska nog lösa sig. Ja roligare än så blir det inte haha..Det kommer komma en uppdatering efter helgen som förhoppningsvis innehåller lite roligare saker haha..Fram tills dess får ni roa er bilder från dagen.

Hasta Luego!


Likes

Comments