Mat och recept, Min vardag

Äntligen är det fredag. Jag och E (min sambo) bestämde oss för att lyxa till det denna afton, med tre rätters. Till förrätt blev det en toast skagen och till huvudrätt svamprisotto med champinjoner och kantareller. Nu står efterrätten i kylen och ska avnjutas framför kvällens film. Har ni några film-tips?

Önskar er alla en fin kväll!

Likes

Comments

Mat och recept

Ikväll lyxade jag och sambon till middagen med en härlig pasta med kantareller, en riktig höst-pasta med andra ord. Receptet finner ni nedan. Försvinnande gott!

Det du behöver är:
Pasta av valfri sort
Smör
Grädde
Kantareller (så klart!)
Kantarellfond
Salt
Peppar
Persilja

Så gör du
Börja med att koka upp vattnet med rikligt med salt. Koka sedan pastan enligt anvisningarna. Stek kantarellerna med smör. När kantarellerna blivit mjuka och gyllene, häll i grädde tillsammans med en skvätt kantarellfond. Smaka av med salt och peppar. Häll av pastavattnet, kan även hälla i lite av pastavattnet i såsen, om såsen är tunn, som en redning. Blanda sedan i pastan med såsen. Servera gärna med persilja och några stekta kantareller.

Snabbt, smidigt och framför allt - supergott!

Likes

Comments

Min vardag

Idag har det känts som att hösten är här för att stanna. Hela dagen har det varit grå, rå och mörk. Och nyss kom regnet. Vilket jag tycker är det mysiga med hösten. Höra smattret mot rutan, tända ljus och krypa upp i soffan med en varm och gosig filt. Och denna kväll får Svenska Hollywoodfruarna hålla mig sällskap medan mannen är på innebandyträning.

Ljuslyktor från Tom Dixon i svart och silver, finns här.

Likes

Comments