Header
Presentation picture
mittstorkebarn
Ønskemor
Jeg kaller meg Ønskemor og er en selvvalgt enslig mor, enestående mor, solomor... kjært barn har mange navn. Etter en lang reise fra første forsøk på å bli gravid i 2011 lyktes jeg endelig sommeren 2014 og i mars 2015 kom vakreste lille Storkfrøken til verden. Jeg blogger om mitt liv som enestående mor og alt som opptar meg. Du kan kontakte meg på onskemor@mittstorkebarn.com

 

bild

Blogglistenhits

Lykke

Når man våkner halvti med sovende baby og klarer å snike seg opp for å lage en kopp kaffe.

 

Likes

Comments

Irritert.no

​Dette blir et kort innlegg bare for å få ut frustrasjonen. Og uten bilde for jeg er ikke bare litt frustrert. Jeg er altfor frustrert til å ta noe som helst bilde.

Jeg må bare si først som sist at jeg er veldig fornøyd med nouw. MEN! Alle gamle innlegg vises uten avsnitt og linjeskift. Jeg har vært inne i innleggene og ser at informasjonen egentlig ligger der, men jeg må trykke på "redigere" på hvert eneste innlegg for så å lagre igjen uten å gjøre noen endringer. Og DA vil innleggene vises som de skal. Og det kjedeligste er at nouw ikke får til å hjelpe meg med dette. MEN jeg gidder ikke å fikse det enda fordi ALLE bilder fra før enellerannen dato er blitt borte. Og det viser seg at de ble borte den gangen jeg flyttet fra domenet mitt til familieprat. ERDETMULIG?????

Så det jeg må gjøre er å hente informasjonen fra det gamle domenet. OG når DET er gjort og alt er på plass her, først DA kan jeg begynne å gå gjennom hvert eneste innlegg tilbake i tid for å få tekstformateringen rett. Kjedelig ja?

DET passer meg dårlig (og beklager mye CAPSLOCK i dette innlegget, men slikt skjer når man er FRUSTRERT)

Og da skjønner der sikkert hvor fornøyd jeg ellers er med nouw da som gidder?

Uansett, så blir det ikke prioritert. Jeg har verdens vakreste skatt som er først og fremst i mitt hjerte <3

SÅ DET!

Klem og god natt fra Ønskemor

 

Likes

Comments

Kontor in the making

Dagene flyr. Jeg nyter livet med Storkfrøken og når hun sover prøver jeg å få gjort litt i huset. Jeg har så lyst til å få gjort ferdig rommet hennes snart. Men der inne står det så mye som må ut først. Mye av det som står der skal inn på mitt kontor så da må jeg gjøre ferdig kontoret først.

På kontoret har jeg endelig fått kjøpt meg hev/senke-pult fra Ikea og HÅGs Capisco-stol som jeg har fått anbefalt av bedriftshelsetjenesten da jeg jobbet som lærer. Med dette kontoret ligger alt til rette for at jeg skal få en ergonomisk god arbeidsstilling og det kommer godt med til høsten for når skal jeg ta et deltidsstudie nettbasert.

Over kontorpulten har jeg skrudd opp hyller som jeg har brukt en hel uke på å få opp. Det går ikke akkurat fort når det bare kan jobbes i korte bolker. Jeg skal ha enda flere hyller opp og så gjenstår det å få ryddet ting på plass.

Jeg synes sånn smått om senn også at jeg begynner å bli fornøyd på ny bloggplattform. Litt startvansker må man alltid regne med og jeg har enda ikke fått fikset med formateringen i de gamle innleggene. Men håper det snart blir bra. Bildene skal iallefall være på plass nå. En leser gjorde meg oppmerksom på at mange bilder var borte. Hvis det er noe annet dere merker som er feil eller mangler her så må dere bare si ifra.

Jeg regner også med at adressen hit blir www.mittstorkebarn.no etterhvert. Og alle som følger bloggen min via blogglovin har blitt flyttet over.

Hva synes dere om min nye blogg? Begynner det å se greit ut her?

Ønsker dere alle en god natt eller god morgen alt ettersom når dere leser dette.

Klem fra Ønskemor

 

Likes

Comments

Nede for telling

Endelig en morgen med overskyet vær. Ønskemor og Storkfrøken har vært nede for telling i 3 dager. Storkfrøken har rett og slett vært veldig misfornøyd i varmen. Hun har omtrent ikke sovet på dagtid og vært veldig trøtt og grinete når ettermiddagen og den virkelige varmen har kommet. Dermed har det også kokt i hodet til Ønskemor.

Siden jeg fullammer har jeg vært bekymret for om Storkfrøken har fått i seg nok væske. Beskjeden fra helsestasjonen har vært å amme mye og skal ikke være nødvendig å gi vann utenom. Storkfrøken har (som alltid) fått mat ved behov. Fra før har det behovet vært ganske ofte. Men enda mer i varmen. Og til informasjon, så er det ganske varmt å amme.

På ettermiddagene har vi gjerne dratt til ønskebesteforeldrene for de har akkurat bygget svømmebasseng i hagen så Ønskemor har fått seg en dukk. Dessuten er det kjøligere i stua dems enn i den kokhete stua til Ønskemor på ettermiddagene.

Vel hjemme på kvelden har vi bare lagt oss på det kaldeste rommet for å amme. Heldigvis er det soverommet som er det kjøligste rommet. Så vi har bare ammet til Storkfrøken har sovnet. I gårkveld ammet vi fra 19 til 21 og hun spiste, eller iallefall sugde hele tiden. Da klokka var ni sovnet hun. Det var det tidligste hun har sovnet for kvelden så langt. Det var godt.

Da fikk Ønskemor bruke kvelden til å skru ikeamøbler. Sist søndag var det mulig å bestille varer på nett på ikea og få det gratis hjemkjørt. Så i går fikk Ønskemor endelig hev-senkepult så det blir lettere å arbeide med bedre arbeidsstilling. Gleder meg til å få kontoret ferdig.

Bildet viser hvordan det ser ut på stua når man er midt i prosjekt oppfriske kontoret. Og det går jo ikke akkurat unna med baby i hus.

 

Likes

Comments

Da flytter jeg igjen

Endelig har jeg fått mail fra familieprat om at de kommer til å flytte bloggene til ny plattform. Jeg har igrunnen ventet på at noe skulle skje, for det var helt tydelig at vi bloggere levde litt vårt eget liv. De som har jobbet med å hjelpe oss med det tekniske har brått forsvunnet uten noen forklaring og det ble planlagt et bloggevent som aldri kom. Derfor har jeg gått og lurt og vurdert veldig på om jeg skulle flytte tilbake til eget domene, eller om jeg skulle finne en annen portal å blogge på. Den nye portalen jeg skal blogge på heter nouw.com og jeg tok meg en tur innom der nå for å se hvordan designet var. Og jeg må si at jeg synes det ser kjempebra ut. Så jeg gir det iallefall et forsøk og hvis jeg ikke trives der, så får jeg flytte "hjem" igjen til www.mittstorkebarn.com Jeg vet enda ikke hva den nye adressen min kommer til å bli, så det kan jeg ikke fortelle dere. Jeg vet heller ikke om jeg rekker å informere dere alle før jeg flytter og denne blir slettet. Men jeg skal gjøre hva jeg kan. Det som er sikkert er, at dersom du liker meg på bloglovin, så trenger du ikke gjøre noe som helst for jeg overfører følgerne mine der, så dere får den nye bloggen min i newsfeeden deres uansett. En annen ting dere kan gjøre er å like meg på facebook, for der vil jeg hele veien oppdatere og jeg kommer til å skrive ett innlegg på www.mittstorkebarn.com med infoen der. Så jeg håper ikke jeg mister for mange i forbindelse med flyttingen. Ellers skjer det mye med Storkfrøken om dagen. Jeg fortalte om at hun har begynt å le så mye. Men enda nyere nå de siste dagene er at hun har virkelig oppdaget stemmen sin og den skal utforskes. Det er så herlig å høre at det er akkurat som at hun har sitt eget språk. Som om hun forsøker å fortelle meg noe. Jeg kan høre på stemmen hennes når hun er glad, og når hun synes at nå er det snart på tide med mat eller at hun er veldig sliten. Etter en stund med "nå er det snart på tide-stemmen", så går hun over til "nå-med-en-gang-helst-i-går-stemmen" og DA er det ikke NOE annet som gjelder enn det hun vil ha og det er pupp. Her er hun ikke så pratete, for her er hun dypt konsentrert om yndlingsleken sin for tiden: Blekkspruten. IMG_7066-2   Klemmer fra Ønskemor
 

Likes

Comments

Latter!

IMG_7051-2 Når man er 2,5 mnd gammel og oppdager sin egen latter. Når man oppdager at mamma kan lage rare grimaser og at hun kan gjøre mange rare ting. Når mammaen driver med noe som knitrer og lager en deilig lyd. Da har man det jammen gøy. Dere kan tro det er mye grimaser, knitring i plastposer og latter i dette huset om dagen. Flaks at Ønskemor synes Storkfrøken har verdens deiligste smil og latter og ikke kan få nok av det. Herlig tid. Dette skrev jeg altså i en kladd til et innlegg da Storkfrøken var 2,5 mnd og hun nettopp hadde begynt å le. Hun ler og smiler mye fremdeles, men har rukket å bli 3 måneder nå. Så tiden flyr og jeg rekker ikke alt jeg skal gjøre. I går, da jeg satte meg ned for å skrive om Ønskemamma, så oppdaget jeg hvor lenge det var siden jeg hadde sittet ved pc. Det verste var ikke at det lå en kladd til et eldgammelt innlegg på bloggen, men jeg hadde også 444 uleste e-poster (ja, ialleall over 400, jeg husker ikke eksakt tallet). Før jeg la meg rakk jeg å gå gjennom ca 100. Heldigvis er det meste reklame, som bare kan slettes. Men noe må jo også svares på. Den viktigste e-posten fra Nabby hadde ligget lenge, så jeg skammer meg noe helt enormt. Grunnen til at dette innlegget ble liggende som kladd var at jeg hadde planer om å legge ved et bilde av smilet til Storkfrøken. Så jeg prøvde å lete fram et smilebilde i går da. Det fantes ikke gitt. Og i dag da jeg forsøkte å ta smilebilder av henne, så skjønte jeg godt hvorfor jeg ikke hadde det. Det er IKKE like stas når mamma tar den store, sorte dingsen foran ansiktet... så da er det ingenting å smile og le av. Men noen få klarte jeg da å få tatt. IMG_7040 IMG_7059 Med all denne bloggpausingen lurer jeg på om jeg har noen lesere igjen der ute, for jeg planlegger en stoooor giveaway snart og vil så veldig gjerne ha med så mange som mulig i den konkurransen. Så i dag kommer jeg med et spørsmål til dere: Er det noen igjen som leser bloggen min om dagen? Mange klemmer fra Ønskemor.
 

Likes

Comments

Fantastiske Ønskemamma!

IMG_7024 Ønskemamma er litt av ei dame... ja, det er ikke meg selv jeg snakker om altså. Jeg er ØnskeMOR, mens dette er ØnskeMAMMA. Vi har ganske mye til felles i tillegg til ganske så likt pseudonym. Jeg har endelig lykkes med å bli gravid og få barn. Ønskemamma er fremdeles der at hun ønsker sterkt å bli mor. Jeg kjenner meg godt igjen i hennes ønske og intense jag etter å lykkes. Vi har også til felles at hun også kommer til å lykkes. Det vet jeg hun gjør. Hun er som meg og gir seg ikke. Ønskemamma skriver også blogg og den er her for dere som ikke allerede leser den. I dag skrev Budstikka om Ønskemamma og det synes jeg ble en utrolig god artikkel. Vel verdt å lese. Den får fram alt jeg synes er viktig og jeg kjenner meg så godt igjen. Jeg er så glad for at det kommer fram at det ikke alltid er karrière som er årsaken til at vi til slutt ender opp med å reise til Danmark og bruker donor for å bli gravid. Hverken jeg eller Ønskemamma har tenkt at karrière måtte komme først, og deretter mann og barn, i den rekkefølgen. Det bare ble slik og som det så fint står skrevet: Når du vet at du har dårlig tid, så tar du deg ikke tiden til å finne en mann. Selv om vi begge hadde sett for oss mann og barn i den rekkefølgen. Vi vil fremdeles ha mann begge to, og de kommer. En til henne og en til meg og de må gjerne ha egne barn. Det synes både Ønskemamma og jeg hadde vært koselig. Jeg var jo mye yngre enn Ønskemamma da jeg satte igang prøvingen og på papiret hadde jeg mye bedre odds, så man kan jo si at jeg kanskje burde forsøke å finne en mann først. Men nå er det jo slik at det faktisk går an å gjøre flere ting på en gang, og jeg gjorde et tappert forsøk underveis i prøvingen også. Men det forholdet, som så mange andre, var ikke liv laga rett og slett. Da jeg startet prøvingen så jeg tilbake på mitt voksne liv: I løpet av 16 år hadde jeg hatt en rekke korte forhold, der kun ett av disse var kommet så langt at vi faktisk forsøkte å bli gravide (og da lyktes jeg faktisk på første forsøk, så viser det seg at mannen ikke var den jeg trodde han var og jeg måtte innse at det beste for spiren i magen var å la det få slippe å bli født. Vondt og vanskelig og en helt annen historie.)IMG_7027 Men Ønskemamma ja. Hun kom på besøk til meg og lille Storkfrøken i går (på fredag) og jeg kan bare si en ting, og det er at den dama har barnetekke. Se bare på disse bildene. Klart at denne dama fortjener å få barn. Ja, det pratet vi faktisk også om i går da hun var hos meg. ALLE som ønsker det, fortjener å få barn. Sånn er det bare rett og slett. Og barna fortjener å få slike foreldre som har ønsket dem så sterkt. Ellers, så beklager jeg at det er lenge siden siste innlegg nå. Jeg prøver, men prioriteringene er litt annerledes om dagen. Jeg har maaaange innlegg i hodet. Blandt annet, så har jeg og Storkfrøken tatt med oss Ønskebestemor til Århus og vist oss fram på klinikken og shoppet masse og kost oss enda mer. DET gleder jeg meg til å skrive mer om. Mange klemmer fra Ønskemor    
 

Likes

Comments

Tøybleier #1

Tøybleie jukselapp   Jeg husker at jeg diskuterte dette med tøybleier med moren min for veldig mange år siden. Hun holdt hardnakket fast på at jeg burde bruke det til barna mine. Først og fremst av miljøhensyn trur jeg. Selv var jeg noe skeptisk, for jeg så for meg masse ekstraarbeid for meg og sa at det var greit hvis hun tok seg av klesvasken. Vi hadde dermed en slags "avtale" etter hva jeg kan huske. Men det er mange år siden, og tanken har vokst på meg og jeg tenker ikke å sette bort klesvasken til henne altså. Det skal jeg da klare selv. Da jeg ble gravid, hadde jeg egentlig ikke tenkt så nøye på det, men utover i svangerskapet, så har tanken kommet smygende. Jeg leste og satte meg inn i alt jeg kom over om tøybleier og spurte en del i en facebookgruppe som heter tøybleiesnakk og blitt overbevist om at dette vil jeg virkelig prøve. Slik jeg ser det, er det både fordeler og ulemper, som ved det meste annet. Jeg er blitt overbevist om at fordelene er store nok til at jeg vil satse på å bruke tøybleier til Storkfrøken. Jeg er nærmest blitt litt tøybleienerd. Det er utrolig gøy faktisk og det er så mange nydelig bleier. Litt å sette seg inn i i starten. Etter å ha satt meg inn i mye nytt var jeg ganske overveldet og forvirret over all informasjonen og det gikk litt surr i hodet mitt for å være ærlig. Derfor dro jeg på besøk til en familie som brukte tøybleier og fikk sett litt i praksis. Deretter kjøpte jeg en brukt tøybleiepakke slik at jeg kunne prøve litt forskjellig når Storkfrøken kom. Dersom jeg skulle kjøpe alt nytt, så ville det jo bli veldig dyrt, men jeg har så langt kun kjøpt brukte bleier. Jeg har også fått låne en tøybleiepakke til nyfødte fra tøybleiegruppa på facebook. På den måten har jeg fått prøve litt forskjellig og funnet mine favoritter og hvilke bleier som ikke fungerer her i huset. Bildet øverst i innlegget har jeg fått lov til å bruke i bloggen. Jeg har fått det i en facebookgruppe for kjøp og salg av tøybleier. Det hjalp meg veldig godt igang med å orientere meg mer i denne tøybleiejungelen.

TøybleierMine første tøybleier. Kjøpt brukt.

Hvorfor velge tøybleier? I starten var jeg veldig overasket over at den enkleste formen for tøybleie faktisk ikke trenger å koste så mye i det hele tatt. Det er egentlig så enkelt som at innerst har man en brettet gasklut (vanlig gulpeklut i str. 70x70cm) og utenpå den, en bukse i ull. Bleiebuksen i ull må inneholde lanolin for å holde tett og ikke være superwash. For små babyer er dette helt klart den beste løsningen for det puster så godt og kan tilpasses små rumper. Nøstebarn selger utrolig gode ullbukser til dette formålet og ullgarn dersom du vil strikke selv. For meg er de viktigste argumentene for å bruke tøybleier, miljøhensyn. Det er mange som er påvirket av engangsbleieprodusentene og mener at miljøargumentet ikke holder mål, men det vil jeg skrive mer om i et eget innlegg senere en gang. Argumentet om økonomi holder nok dårlig. Jeg skal innrømme at jeg allerede har gått på noen smeller og brukt litt for mye penger på de nydeligste tøybleiene som finnes. I forhold til klesvask, så trodde jeg faktisk at det kom til å bli altfor mye jobb. Men med tøybleier har jeg faktisk ikke bæsjelekasjer. Du vet når babyen virkelig har samlet opp et stort lager og sender alt ut i samme store eksplosjon? Selv da holder tøybleia godt. En dag jeg av en eller annen grunn satte på en engangs kom en slik eksplosjon og dermed var både baby og jeg fulle av bæsj og måtte både dusje og skifte alle klær. Slikt blir det klesvask av. Av en eller annen grunn, så føler jeg ikke at det blir voldsomt mye klesvask med tøybleier. Jeg vasker dem annenhver dag, og da er de jo ferdig sortert i en egen våtpose, og de tar ikke lang tid å henge til tørk og heller ikke å brette sammen. Bruker du, eller kunne du tenke deg å prøve ut tøybleier? Ønskemor
 

Likes

Comments

Kosedag

IMG_6993Himmel for en fin kosedag vi har hatt. Barseltreff er virkelig hyggelig! I dag hilste jeg og Storkfrøken på to andre babyer og alle tre babyene var født innenfor en periode på fire dager. Ganske så like gamle altså. Artig å se de oppdage hverandre og moro for oss mødre og se alle likheter og ulikheter og fortelle om livene våre. Vi er nøyaktig like opptatt av bæsj, gulp og søvn alle sammen. Herlig! Da har man jammen meg mye å prate om! At alle tre mødrene hadde drevet med hest gjorde jo også sitt til at praten gikk lett da, selv om babyene var i fokus. Storkfrøken har ikke vært helt i slaget i dag og har fått masse kos og pupp. Kanskje har hun hatt et økedøgn for pupp var det eneste som hjalp på humøret hennes. Det er iallefall deilig å vite at jeg har det som skal til for å roe henne når hun har det slik. Da er det bare mamma som gjelder for alle penga. Hun har ikke villet sove alene heller, men hun har duppet en del i armene mine. Så masse kos i dag altså. På barseltreffet fikk jeg vist fram noen av de søte tøybleiene jeg har og skrytt av at jeg slipper bæsjelekasjer. Jeg har ikke fått vist fram bleiene her på bloggen enda. Tøybleieinnlegg er bare ett av sikkert et dusin innlegg jeg har i hodet og planlegger, men som jeg aldri får tid til å skrive. Må jo få tatt noen fine bilder også, så vi får se når det blir. Det kommer, det kommer, det lover jeg, men om det skjer i år eller neste år, se det aner jeg ikke (haha... slik er det virkelig med barn, jeg får prioritere det viktigste, som er tiden min sammen med Storkfrøken). Jeg har slitt litt med å fullføre fødselshistorien min også, for det var så mye jeg ikke husket helt klart. Så jeg har skrevet til sykehuset for å få tilsendt journalen min og i dag fikk jeg den. Veldig rart å lese og gjenoppleve fødselen gjennom den. Jeg hadde helt merkelig tidsperspektiv, det er iallefall sikkert. Etter barseltreffet, kom mamma en tur innom og da badet vi Storkfrøken. Hun virkelig elsker vann. Jeg har forsiktig begynt å gjøre noen øvelser for å forberede henne på at hun skal lære å dukke hodet under etter hvert. Men det får gå veldig gradvis. Jeg er ikke tilhenger av å bruke babyens lukkereflekser, men heller trene opp hennes evne til å bevisst lukke luftveiene. Jeg har ikke fått meldt henne på noe babysvømmekurs, men det skal jeg gjøre. Men siden jeg er instruktør i barnesvømming selv, så kommer jeg nok til å tørre å gå veldig forsiktig fram på egen hånd. Men altså, jeg trur og mener at det beste for babyen er å være med på kurs for der er det instruktører som vet hvordan det skal gjøres. Når det gjelder babysvømming, så har jeg bare lest teorien og lært noen teknikker ved å lese. Jeg synes ikke det holder. Det er best å ha noen til å vise og se til at jeg gjør det riktig. Trår man litt feil i dette minefeltet, så kan man gi babyen traumatiske opplevelser som vil påvirke tryggheten i vann kanskje for resten av livet og det vil jeg ikke. Men å trene litt i balja hjemme med å si en, to, tre og deretter renne litt vann ned over hodet hennes, det har jeg turt. Får se hvor langt jeg tør å gå på egen hånd, men så lenge Storkfrøken viser alle tegn på at hun  har det bra, så føler jeg meg trygg. På fredag er siste dagen svømmehallen her er åpen. Jeg har tenkt så lenge på at jeg skal ta med Storkfrøken dit før sommeren, men det har liksom aldri blitt. Nå har jeg to dager å få det til på, så det må jeg prøve å få til. Men jeg kjenner jeg vegrer litt også. Det er jo litt styr. Jeg gleder meg til å komme i vannet, men alt før og etter. Klesskift både på meg og henne, dusjing, og ikke minst amming oppi det hele... mye styr? Hvordan skal man klare å ordne både seg selv og baby samtidig? Hvilke feller risikerer jeg å gå i? Jeg vet iallefall hvilket tidspunkt jeg skal gå. Siden jeg har jobbet en del i hallen der selv, så vet jeg at hverdager klokka to er et utmerket tidspunkt for da er det veldig stille og rolig der. Grugleder meg. Ønskemor  
 

Likes

Comments

Savn

//annonse// IMG_6958Bak denne døren ligger Storkfrøken og sover sin søteste søvn. I det siste har hun gjerne sovnet tidligere enn vanlig. Hun gråter ikke på kveldene noe særlig lenger, slik hun gjorde en stund. Jeg var vant til at kveldene gikk med til mye dulling og kos. Nå avsluttes kvelden tidligere. Hun er trøtt, men fornøyd når jeg legger henne i sengen for å sove. Det er ikke alltid hun sovner med en gang, men da blir hun bare liggende og kikke rundt seg og "småprate" litt for seg selv. Dermed blir det mindre kos. Nå er det jo ikke noe problem å ta igjen det på morgenkvisten og ellers på dagen, så det gjør jo strengt tatt ikke noe, og det er vel et godt tegn at hun virker så tilfreds og synes det er helt greit å ligge litt alene også? Men jeg savner henne! Nå blir det mange timer til hun våkner igjen og skal ha pupp. Men da skjer det jo mens hun er helt i halvsøvne og hun sovner lenge før hun egentlig er ferdig med å spise. Så jeg kjenner at det blir mange timer uten jenta mi. Jeg har hengt babycallen ved siden av sengen hennes slik at jeg kan høre henne med en gang hun lager lyd. Men det er ganske så stille. Et og annet tungt pust hører jeg bare (jeg har innstilt babycallen på høyeste sensitivitet, fordi jeg gjerne VIL høre pusten hennes.) IMG_6962 Jeg har vært så heldig å få prøve Nabby babycall. En babycall som er ganske ny på det norske markedet. Den er, som Storkfrøken selv, laget i Danmark, og det lover jo godt for produktet. Danskene er gode på mye, ikke bare babylaging og design. Men jaggu har de ikke klart å lage en nett liten babycall som har mange fordeler sammenliknet med andre babycaller også. De første ukene i Storkfrøken sitt liv, hadde jeg en babycall med radiosender. Nabby bruker bluetooth og kommuniserer med nettbrettet mitt (eller mobiltelefon, men min telefon er på reparasjon for tiden, så jeg bruker en eldgammel sak, som ikke vil prate med nabbyen min). Fordelen med at den bruker bluetooth er først og fremst at jeg slipper å være redd for at det skal være naboens babycall som slår inn. Signalet er unikt mellom min Nabby og min telefon/nettbrett. Også har den utrolig god rekkevidde! (340 m i luftlinje, og noe mindre når det er hindringer). IMG_6976-2 Nabby babycall er utrolig liten og nett. Den radiostyrte babycallen har to store deler, mens nabby har bare den ene, lille delen som ligger inne hos babyen. Telefonen (eller nettbrettet) fungerer som mottaker og telefonen har jeg jo med meg uansett. Selv om den er veldig liten, så har den utrolig god batterikapasitet (70 timer!). Eneste ulempen med det, er at det er veldig lett å glemme å lade (haha). Men heldigvis står det tydelig på appen hvor mye strøm som er igjen. Jeg har faktisk enda ikke behøvd å lade den etter at jeg fikk den og enda er det mye batteri igjen. Den lades med usb-kabel, og i disse dager er jo det veldig enkelt. 2015-05-30 10.16.08 Nå som hun ligger der bak døren og jeg savner henne, så finner jeg stadig fram nettbrettet mitt og trykker på knappen for å lytte til babyen. Da kan jeg faktisk høre at hun puster. For ca en time siden, så våknet hun litt. Hun gråt ikke, men hun gryntet litt og pustet slik at jeg skjønte at hun var våken. Jeg var veldig fristet til å gå inn for å prate med henne. Men så lenge det virket som at hun hadde det bra, så fant jeg ut at det var best å se om om hun kanskje sovnet igjen. Det gjorde hun. En fredelig liten sjel dette altså. Vakkert. IMG_6987 Nå på våren synes jeg det er veldig vanskelig å vite om babyen er riktig kledd for temperaturen når vi er ute. Hvordan kan jeg vite hvilken temperatur som er i vognen der hun ligger og sover? Der har heldigvis også nabby blitt en god løsning for meg. Den har et innebygd termometer, slik at jeg kan sjekke temperaturen. Jeg kan også stille inn nabbyen på å varsle meg dersom temperaturen blir for høy eller lav. Det gjør meg veldig trygg og jeg slipper å sjekke hele tiden... men, eh... jeg klarer jo ikke la være, jeg må jo bare sjekke iblandt også. Og siden nabby ikke er avhengig av å være koblet til strøm for å virke (og ikke telefonen heller), så kan jeg la den ligge i vognen også når jeg er ute og går tur. På den måten kan jeg alltid vite hvilken temperatur det er i vognen. Det synes jeg er veldig betryggende. 2015-06-10 01.58.46 Før jeg bestemte meg for å prøve Nabby, bekymret jeg meg veldig for det med stråling. Men jeg ble raskt betrygget på at strålingen er ultralav med kun 0,08mW gjennomsnittsstråling når Nabbyen lytter. Jeg kan rett og slett ikke få rost denne babycallen nok. Den er verdt hver eneste krone, for den har gjort meg mye tryggere som mor, både med tanke på temperatur i vognen og på å la min lille skatt ligge å sove alene i et annet rom eller ute i vognen etter at vi har gått tur. Slik får jeg gjort litt annet uten å være redd for å vekke henne. Nabby babycall fungerer både med epleprodukter og android og du kan blant annet få kjøpt den på barnas hus og jeg kan anbefale den på det varmeste. Den kom nærmest uten brukermanual, men det var aldeles ikke nødvendig med noe mer heller. Det eneste jeg gjorde, var å søke opp og installere appen, startet appen og skrudde på nabby. Voila! Funket med en gang. En liten funfact om nabby tilslutt: Som dyslektiker, synes jeg det er veldig moro med alt det gode som kan komme ut av skrivefeil (oftest morsomt). Han som lagde nabby, skrev feil. Han skulle egentlig skrive din baby, men det ble di nabby, og da var navnet født. IMG_6965-2   Du kan lese mer om Nabby her. Et hot tips på tampen: Hvis du går inn og liker Nabby på facebook HER, så kan du også bli med i en konkurranse de har gående der i disse dager. Ved å like siden, og kommentere, like og gjerne dele konkuranseinnlegget blir du med i trekningen om en nabby babycall. Og det er en mulighet jeg ikke ville latt gå fra meg. Jeg håper at en av dere, mine lesere, blir den heldige vinneren. Oi, nå er klokka halvtre på natta. DA må man legge seg, plutselig er det ikke så lenge til Storkfrøken skal ha pupp allikevel. God natt, eller god morgen, alt ettersom når du leser dette innlegget. Klem fra Ønskemor
 

Likes

Comments

1 2 34547 Neste