Header

Hej på er!
Det känns alltid både spännande, roligt och nytt samtidigt som det känns konstigt, lite stelt och aningen tomt när man startar en helt ny blogg.
Det här är inte min första blogg, Jag har alltid, ända sen jag var liten, älskat att skriva. Det har liksom varit min grej på nåt sätt, samtidigt som jag också alltid älskat att berätta saker - alltifrån saker ur mitt liv till att skriva noveller - och att fota. Så att blogga har alltid varit en så naturlig sak för mig och faktiskt nånting som jag behöver i mitt liv - jag har alltid känt en sån lycka när jag bloggar och framförallt ett väldigt behov av det. Det kliar ofta i fingrarna och jag vill skriva av mig men samtidigt dela med mig av det jag skriver. 


Majoriteten av mina tidigare bloggar är gamla bloggar som jag hade när jag var betydligt yngre och när internet såg lite annorlunda ut än idag.
Men förutom den här så driver jag en blogg till jämnsides med denna, men den är betydligt mer nischad och håller sig till ett och samma ämne, mer eller mindre. Så det går inte att skriva om sånt som inte faller inom ramarna av den bloggen - för det skulle förstöra hela bloggens uppbyggnad, och helt ärligt skulle jag som läsare inte vilja läsa om till exempel personliga upplevelser eller konspirationsteorier om Titanic eller John F Kennedy mordet i en blogg som handlar om t.ex sport eller matlagning. Nischar man sin blogg får man också hålla sig till ämnet (eller kringliggande ämnen).
Anledningen till att jag startade den här bloggen
var för att jag flertalet gånger gick in på min andra blogg och började skriva om nånting som jag verkligen var på humör att skriva om men som jag fick radera innan jag ens kommit i närheten av att publicera inlägget för att det inte platsade i bloggen. Jag kunde inte skriva om till exempel alltifrån det faktum att Donald Trump blev vald till president i USA, eller bristerna i svenska sjukvården, eller hemska människoöden - till nåt så ytligt som scrapbooking eller the Sims! Vad jag än tänkte på eller ville skriva om så fick jag radera det eftersom det inte passar i den typ av blogg jag driver. Så tillslut fick jag nog och skapade Mitt Sjuka Liv där jag kan prata om allt och inget!👩🏼💻

Men det är alltid så när man startar en ny blogg - att det känns väldigt tomt. Tomt både på innehåll och på läsare. Det är svårt att rikta inlägget utåt när man inte vet om nån kommer att läsa det. Men jag antar att man får låtsas att det är massvis med folk som läser så att sen när man bloggat ett tag och förhoppningsvis ökat både antalet inlägg och läsare, så kommer det se bra ut i läsarens ögon trots att det kanske inte var så många som läste när de första inläggen väl skrevs.
Ibland är det skönt att få en fräsch start och inte ha en massa gamla inlägg som man ofta stör sig på liggandes i bakgrunden, men nog är det alltid lite stelt att börja ifrån noll - bara att veta vad man ska skriva om i början och att känna att man får till ett läsvärt och intressant innehåll är svårt. För på bara ett par inlägg ska du få folk att vilja stanna kvar och läsa mer. Jämfört med om du har över 100 inlägg att välja på! Men man ska väl börja nånstans och jag antar att det här är början för den här bloggen - som jag hoppas blir man portal utåt i att kunna prata om exakt vad jag vill och låta varje inlägg ha sin individuella gång istället för att försöka få allt att platsa i en och samma box!📝

Det var allt för den här gången. Ta hand om er så hörs vi i nästa inlägg!xx

Likes

Comments

Mitt sjuka liv är en blogg som handlar om exakt vad titeln avslöjar - mitt relativt sjuka liv och allt vad det innebär.

Varje liv är unikt - men ändå är vi sammansvetsande via våra livsöden, intressen, relationer, åsikter, känslor, tankar, upplevelser och drömmar.
I den här bloggen vill jag försöka inkludera precis allt som livet har att bjuda på - och förhoppningsvis kan du som läsare och enskild individ relatera på ett eller flera plan - eller åtminstone finna det jag skriver om intressant, one way or another.

Jag tänker mig att den här bloggen kommer att handla om det mesta - den har ingen specifik kategori eller en "egen nisch". Nischen är livet i sig! Mitt sjuka liv bjuder på alltifrån berättelser direkt ur livet (både allvar och mer humoristiskt & lättsamt), tankar och åsikter om allt ifrån människors rättigheter till betydligt mer triviala saker (och allt däremellan!), intressen, resor, upplevelser, framtidsplaner m.m - listan kan göras oändlig! Jag har inga egentliga ramar utan jag skriver om det jag känner för. I'll go with the flow, helt enkelt. Jag tänker inte sätta några gränser för vad som komma skall, utan det får visa sig allt eftersom.

Inget manus - inga gränser
bara mitt sjuka liv!🦋

Likes

Comments