Uppdatering! Nu har vi haft Lady i 12 dagar, hon är fortfarande lika perfekt. Vi har nyligen investerat i en tömkörningsgjord så imorgon ska vi tömköra henne för första gången. Förra veckan o denna veckan har jag mest försökt hitta "knepen" på Lady. Innan vi börjar ställa krav på henne vill jag först att vi ska lära känna varandra bättre och bygga upp tilliten. Jag är stolt över våran utveckling hittills. Idag red jag ut på henne och bara red igenom alla gångarter. Vi ville att hon skulle bli trött eftersom att hovslagaren kom idag. Hon har tendens att bli lite rastlös. Så hon fick galoppera och trava mycket och vi la även till ryggningar, halter, tempoväxlingar och övergångar. Allt gick super och jag är väldigt glad, som vanligt. På en sån här kort tid har jag redan börjat känna en otroligt stor förälskelse i denna häst, hon är helt enkelt bäst. Just nu går det faktiskt inte att beskriva mina känslor!

Om ni har några frågor så kan ni kommentera de så tar jag upp det i nästa inlägg :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sist jag skrev såg jag fram emot den måndagen då Lady skulle veterinärbesiktigas. Besiktningen gick bättre än förväntat. Det är inte många 15-åringar som inte får en massa anmärkningar på hälta. Så idag, 1 Juli 2017 kan jag officiellt kalla henne min! 😍 Hon är inte helt min då jag delar henne med mamma. Känslan är obeskrivlig och min hjärna verkar inte ha förstått hur det ligger till.... Hehehe. Jag ville bara berätta allt detta om hästköpet lite kort för jag vill inte att det ska låta skrytig osv. Men det som jag skriver om Lady är så jag känner och det här är min blogg där jag skriver hur jag känner osv. 😉

Här är hon, världens finaste häst ❤️❤️❤️

Och bara så att ni vet kommer jag ändra lite i min presentation och har även lagt till en ny bloggkategori "Lady" ❤️

Tips! Om du inte redan har appen Ztable så ladda ner den! Jag har inte börjat använda den än sålänge men ska börja med det nu. Det är liksom en app där man kan lägga till ridpass osv. så kan man komma ihåg det och följa andra. Det finns massor med ridövnings tips! Om ni vill kan ni ju alltid följa mig där "Line Beckman" ❤️❤️❤️

Hejdå!

Likes

Comments

Ja, bloggen har varit utan aktivitet ett bra tag nu :/ Men jag har sommarlov sen någon vecka tillbaks. Har faktiskt inte tänkt så mycket på bloggen men tänkte uppdatera lite nu när jag ändå har sommarlov :D Senaste tiden har varit ganska händelsefull. Nu tänker jag faktiskt berätta, vi har letat häst sen i höstas men inte hittat något intressant men nu tror vi att vi har hittat den rätta för oss. Hon (hästen) ska veterinärbesiktigas på måndag så får vi se vad som händer :) Jag tänker inte prata mer om hon just nu mer än att hon kallas Lady. För om hon inte går igenom besiktningen kommer det faktiskt vara lite tragiskt att kolla tillbaka på det jag har skrivit nu :)

Jag har ändrat designen på bloggen då jag inte trivdes så bra med den andra. Igår var det midsommar och vi firade den genom att ha gäster och ja, bara ha kul helt enkelt. Våra grannar hade också gäster så våra gäster och deras gäster skulle spela en fotbollsmatch då det är en slags tradition varje år. Men alla deras gäster ville inte vara med så vi körde barnen mot de vuxna och kan ni gissa vilka som vann? Jo barnen med 6-5 typ tror jag, vi spelade i 2 timmar xD. Jag var då lite osmart och spelade fotboll i två timmar med converse. Så min lilla tå är ett enda skavsår! xD Hoppas ni andra också har haft en bra midsommar!

Tack o hej för den här gången! :D

Likes

Comments

Någon kanske har märkt att jag inte har bloggat på ett tag nu, alltså väldigt länge! Jag har tyvärr inte haft tid och ork till det. Men nu på senaste har jag blivit sugen på att blogga igen!

Så idag tänkte jag berätta vad som har pågått på senaste i mitt liv! Jo jag har ridit Dickens och vi startade våran första dressyrtävling förra måndagen och tävlade den andra i helgen! På första tävlingen gick det inte så bra då bilen gick sönder och vi kom fram till tävlingen (Södertälje) 7 minuter innan jag skulle rida och dessutom var det hans första tävling så vi fick 36%... Men det kan man ju förstå! Fast i söndags (Skånsta) fick vi faktiskt ihop 61% och känslan var jättebra! Det vi behöver öva på är galoppen och att ha mer energi.

Idag i skolan har det varit som vanligt antar jag. Men jag har märkt en sak, jag är beroende av att springa, knäpp va?? Fast det är väl en bra slags beroende eller vad man ska säga. Dessutom blir jag så glad av att springa! Det bästa idag var att det var 60-meters sprint idag på idrotten och det var jättekul! Sedan stötte vi kula och det gick därå mindre bra, Hahah!

Hejdå 💖

Bilden ovanför 👆🏻 Är på mig o Dickens förra veckan tror jag ❤️

Den här bilden 👆🏻Är på mig o Dickens från tävlingen i söndags! ❤️

Likes

Comments

Den här måndagen och idag onsdag har vi haft NP (nationella prov) i matte. Man har ju det i 3:an, 6:an och 9:an och eftersom jag går i 6:an hade vi det nu. På höstterminen hade vi muntliga NP i svenska, engelska och matematik. Nu på vårterminen har vi skriftliga, vi gjorde skriftliga svenska i början av terminen och nu har vi gjort mattens skriftliga. Jag vet inte om man har skriftliga i engelska också men jag tror det... Jag tycker allt har gått bra hittills.


Idag: Idag hade vi som sagt matte prov, men det vill jag inte prata mer om nu. Nu är det så att jag var i stallet i onsdags, torsdags, fredags, lördags, söndags och i måndags så idag och igår vilade jag. Dessutom var det ridlektion torsd. o fred. sen jobbade jag onsd. o lörd. på söndagen var det fyra timmars mockning i hagarna och i måndags var det måndagsträning så man kan kortfattat säga att jag är trött. Men idag har jag bara tagit det lugnt hemma, imorgon är det idrott i skolan...


Planer inför helgen/påsken: Jo på söndag ska jag tävla med en d-ponny som heter Anna. I hoppning någonstans där jag inte kommer ihåg hehe. Sen är det ju påsklov och då ska vi åka till fjällen o åka skidor, men jag föredrar snowboard. Suger dock på både och så aa..... I måndags red jag ut på Anna o min kompis gick med, vi kom tillbaka till stallet kl. 8. Men det var jätte kul för Anna brukar oftast var trög och "ledsen" jag tror att hon är missförstådd, näst intill vet det! För ja visst hon har lite egen vilja och är lite "trög" men bara för det kan man ju inte ha lång spön o dressyrsporrar! Jag har själv märkt att hon är ingen häst som man kan bestämma helt över, man måste kompromissa. Det gäller också att man inte skäller, man ska bara uppmuntra det hon gör bra. Hon har inte så bra självförtroende så man måste verkligen peppa så att hon får en positiv inställning till det man ska göra! Hon är en otroligt rolig häst som när man kommer överens blir som en ren dröm!


Hoppas ni tyckte detta inlägg var roligt, jag tyckte att detta inlägg var lite kortare men viktigt! ;)

Likes

Comments

Hahaha, det "ordet" tycker jag ska komma med i Sveriges ordbok det kan man få nytta av ;). Idag har varit en rolig dag och jag har en massa bilder från idag! :))

Stallet: Först gjorde jag höpåsar till lilla stallet (på stallet finns det "lilla stallet o "stora stallet"). Efter det matade jag Lambi. Lambi är ett lamm vars mamma inte kunde ta hand om henne så hon har bott i gårdsägarnas hus fram tills nu. Nu måste hon börja vänja sig med att vara lamm. Men hon är jätte van med människor o är därför jätte kelig! När jag hade matat klart Lambi red jag en haflinger som heter Anér. 25 min skritt o 10 min trav då han är under igångsättning. Efter "ridturen" gjorde jag alla påsar till stora stallet, puh... Efter det gjorde jag kvälls påsar till två hagar. Idag har jag fyllt typ exakt 63 kg hö (räknade ihop allt). Efter det tog jag det lite lugnt och gick och myste med alla djuren osv. Sen kollade jag på när "sena-lördagsgruppen" red på ridbanan.

Hemma: Idag hemma har jag bara vilat. Var helt slut när jag kom hem! Sen imorgon är det mockningsdag från 9-13 i stallets hagar så att inte hästarna ska få mask! Ugh!

Nu kommer det bilder! <3

Från när jag red haflingern Anér. Han är en väldigt glad och positiv häst <3

Här är fåren. Bilden högst upp är på en jätte kelig tacka som när man kliar henne viftar på svansen!! 😻Det har även kommit lamm!! 👏🏻👏🏻👏🏻

Och såklart en liten bild från i fredags när jag fodrade Dickens hage och kunde inte låta bli att fota! 🙈🙈<3

Hoppas er dag har varit lika bra som min. Hejdå!! <33

Likes

Comments

Ja idag har det varit otroligt fint väder. Man blev sugen på att gå ut men var ju tvungen att sitta inne på lektioner... Men på matten fick vi gå ut och göra en uppgift utomhus! Idag på spanskan övade vi inför diagnosen som vi har på torsdag. Det är lite olika verbformer osv. Imorgon ska jag inte till stallet utan då ska jag öva lite mer på diagnosen. På onsdag ska jag troligtvis jobba men om jag inte känner mig helt hundra på spanskan kommer åka hem o öva på det istället.

Idag åkte jag till stallet och det var så fint väder så jag red på Dickens och hon en C-ponny som heter Falcon, vi red ut i skogen. Det var jätte mysigt! Sen skulle jag ridit en C-ponny som heter Brownie men hon hade en svullnad mellan frambenen vid sadelgjorden så hon fick stå istället. Sen var ryttarträningen inställd så då mockade vi lite och tog in de hästar som ska sova inne.

Det var min soliga måndag bilder kommer :)

Översta bilden är på Dickens när jag hämtade in honom i hagen, visst är han väl söt?! Sen fotade jag en blomma som jag tyckte var lite fin osv. 😹💗💗

Hejdå! 💗

Likes

Comments

Hej, länge sedan jag har bloggat nu. Jag har liksom inte haft så mycket att blogga om. Men nu tänkte jag iaf släppa ett inlägg. Som ni kanske har märkt är designen annan! Jag tycker själv att den är fin. Jag tänkte att gräset symboliserar hästhagar, själv tycker jag att designen är fin men ändå inte. En tanke är att göra om den igen men jag vet inte ännu, om ni vill kan ni ju kommentera vad ni tycker! Det är ju ändå ni som läser den ;)

Dickens och jag har verkligen börjat komma närmre varandra och det går mycket bättre i ridningen! Det är superkul. Galoppen är också bättre, galoppfattningarna är lätta och han lyssnar bra för de. Förut hade han mest raka bakben och var stel i galoppen. Nu har min ridlärare tipsat mig om att höja händerna ett snäpp och driva på till en början så att får stärka sin galopp ordentligt. Så snart kommer nog galoppen sitta, vi vår bara träna lite extra på den. I fredags red vi ut och Dickens var jätte glad att få komma ut i skogen. Sen var det ett dike som vi skulle gå över och då ökade han på och hoppade det. Jag älskar när hästarna ökar på och man känner att de vill göra något som man själv vill göra, det känns liksom som om man är ett med hästen. Aa det är lite svårt att förklara men jag hoppas att ni förstår lite grann i alla fall <3 Idag är mina två bästisar här och vi ska kanske hoppa med käpphästarna! Bild kanske kommer ikväll eller något sådant <33

Bjuder även på en bild på mig och Dickens

Skrev detta igår men glömde publicera det så det publiceras idag 💕

Likes

Comments

Ja rubriken stämmer. Jag tänkte byta lite design på bloggen jag vet inte när. Någon gång i veckan iaf. Så denna "marmor designen" kommer att bytas ut mot något annat som jag ännu inte har bestämt. Det blir en liten överraskning! ;) Det är inte så långt inlägg det här men det kommer nog ett längre om hur dagen har varit och hur det har gått med Dickens idag.


Likes

Comments

Hej, en härlig söndag idag. Har ingen ångest för en ny skolvecka. Faktiskt rätt så taggad för att se vad denna vecka har ett erbjuda. Dock inte vad skolan har att erbjuda utan stallet. Idag som ni kanske förstår så var jag först på ansiktsbehandling och sen var jag i stallet.


Ansiktsbehandlingen: Själva ansiktsbehandlingen var i Nacka Forum, på en hudvårdssalong som heter "Unni". Det var jätte skönt! Jag använder Dermalogicas serie Clear Start. Men hon förklarade att för min hud är det för starkt så jag ska börja använda andra sorters ansiktstvättar & återfuktningskrämer för ansiktet.

Stallet: Ja, efter behandlingen åkte vi hem och var där i cirka 45 minuter. Sedan skulle mamma och min storasyster till mammas medryttarhäst. Jag själv skulle och rida Dickens. Så när jag kom fram till stallet sen insåg jag att min telefon bara hade 30%.... Det är svårt att ha min telefon i kyla med bara 30%. När ja till hagen för att hämta Dickens fotade jag honom. Men telefonen dog så bilderna sparades tyvärr inte... Såg inte det förrän nu :( Men sen la jag iaf telefonen på laddning i det stora fikarummet för där är det varmt och inte strömavbrott... Sen borstade jag Dickens. Idag hade jag ganska gott om tid så jag ryktade och gjorde nackmassage. När jag var klar med det sadlade jag och tränsade. Jag själv tycker att det är bra att rida med väst för att det är säkert och ganska så skönt stöd för hållningen :) Min rosa reflexjacka och Dickens rosa reflexridtäcke matchade bra idag. Men jag hade bara täcket på under framridningen. Dickens var väldigt stel i början men idag övade jag mycket på att rakrikta och efter ett tag började han frusta och gå i fin form. Jag testade också att göra skänkelvikningar i trav åt båda hållen och han flyttade undan super bra! Framdelsvändning och bakdelsvändning gjorde vi också då det mjukar upp bogarna. Man märker att desto längre man rider fram desto mjukare blir han. Galopp/konditionstrning stod också på schemat idag då han har väldigt svaga galoppmuskler. Så jag stod upp i lättsits och gjorde galoppintervaller, öka samla upp öka samla upp osv. Det var svårt att inte sakta av när vi skulle samla galoppen. Idag är jag jätte stolt över Dickens och jag tror att det här passet var väldigt passande för oss båda två.

Morgondagen: Ja imorgon tänkte jag att vi bara skulle jogga och jobba lite lösgörande då han har gått lektion fredag & lördag & idag konditionsträning. Idag hittade jag hans stamtavla och han är född 1999 alltså är han 18år! Så han är mjuk i ställning och så för att vara så pass gammal ;)

Hejdå, hoppas ni fick en trevlig lässtund!

Likes

Comments