Det går fort när man har roligt. Imorgon beger vi oss hemåt igen. Frans längtar efter sina tåg så han är lycklig. Själv hade jag gärna stannat ett tag till, älskar det här med sol och värme. Vi har redan börjat prata om nästa års vintersemester. Hihi. Idag har det varit blåsigt men annars ok. Vi spelade minigolf och schack i förmiddags innan vi tog ett dopp i havet innan lunch. Sen har barnen lekt på lekplatsen och ätit glass, därefter tog vi oss det sista doppet. Efter kvällens buffé spelade vi biljard och pingis. Det blev en underbar avslutning på en härlig semester. Det har varit helt underbart att få komma iväg hela familjen och bara fått varit. Visst hade jag önskat bättre väder men det har varit varmt och skönt trots solens frånvaro. Att bara få vara utan att ställa klockan och njuta med familjen är trots ju allt det bästa.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har vi haft en riktigt skitväder. Vid lunch gick jag och Frans in för att vila. Strax efter kom Folke och Seb. En stund senare hörde jag hur det vräkte ner ute. Det kom iallafall perfekt till vilan. Barnen fick bada i poolen på förmiddagen och dopp i havet på eftermiddagen. Vi fick även se en rocka som simmade långt in idag. Imorgon är det sista dagen och jag hoppas verkligen att vi får härligt väder. Efter kvällsmaten spelade hela familjen yatzi och Frans vann den striden. Det är verkligen underbart att vi numera kan göra fler och fler saker tillsammans på en ny nivå. Han blev så glad när han fick yatzi att han ställde sig och skrek och sen började skaka rumpa. Vår älskade lilla showman. Han älskar att vara i centrum. Vi avslutade kvällen med att se en show, vi trodde att det var en eldshow men det var inte mycket att hänga i julgranen. Nu ligger barnen i sängen och Sebastian läser Bamse.

Likes

Comments

Idag var det dags för Folke att prova att snorkla. Det gick hur bra som helst och han älskade det. Han har snorklat så mycket han har fått. Vi matade fiskarna direkt från händerna och båda pojkarna var lyriska. Det känns som jag har legat i havet hela dagen. Folke och Sebastian tog även ett varv runt den lilla ön som ligger precis vid hotellet. Sebastian provade även att fotografera och filma under vattnet med min nya mobil. Jag var ruggigt nervös men den klarade det. Nu har vi fina filmer under vattnet.

Likes

Comments

Idag har vi klart haft en bättre dag. Solen har visat sig på sin bättre sida. Barnen har badat så gott som hela dagen. Folke har haft fisk- och krabbjakt hela tiden. Han har sett både fiskar och krabbor och en  rocka. Han har lekt med en kompis och det är ljuvligt att se hur enkelt det är för honom nu att leka med kompisar. Han pratar på och är nästan helt obehindrad i engelskan. Kommer han inte på hur han ska säga det så hittar han ett annat ord och grammatiken är inte hundra men det går hur bra som helst. Kompisen ska åka hem imorgon men de har verkligen haft skoj tillsammans. Ikväll blev det trerätters och därefter yatzi på uteplatsen innan läggdags. En ny dag i paradiset väntar imorgon.

Det verkligen skillnad på hur havet ser ut beroende på om solen skiner. På bilden i mitten strålar solen och vattnet glittrar turkost.

Likes

Comments

Då har vi avverkat första hela dagen på Jamaica. Vädret kunde varit bättre. Molnen är tunga på himlen och i eftermiddags vid fyratiden kom regnet. Tog resten av eftermiddagen på uteplatsen och därefter buffé. När vi satt där kom vad man kan kalla tropiskt regn. Snacka om att det ösregnar, det gör det fortfarande när jag skriver detta. Detta är tydligen den värsta vintern på många år, det brukar komma mindre än en inches (2,5 cm) regn i januari men den kvoten är fylld nu. Förhoppningsvis blir det bättre väder i veckan. Trots tunga moln är det varmt och Folke har legat i havet så gott som hela dagen. Han leker med en annan pojke, så honom ser vi mest på håll. Frans håller sig hos oss och vill mest busa med pappa i havet eller gräva i sanden med oss. Vi njuter verkligen och herregud vad skönt det är att kunna vara ute i bara sommarkläder.

Likes

Comments

Tidigt imorgon steg vi upp och tog en taxi till flygplatsen. En mellanlandning senare med 2 exemplariska barn landade vi i Jamaica. Vädret var kanske inte riktigt vad vi väntat men ändå varmt och skönt. Vi hann knappt in på rummet förrän killarna stod ombytta och väntade på att få bada. De har badat så de var blåa på läpparna. När jag och Frans skulle hämta dricka till honom fick han feeling och hoppade rakt ner i poolen. En sekund senare kom vi båda upp dyngsura. Så min strandklänning hann jag använda ca en timme innan den var blöt. Haha. Tror ingen som känner Frans blev förvånad men nu får han inte röra sig bland vatten utan puffarna. Han blev själv lite chockad men jag tror inte han hann reagera utan verkade tvärtom lite halvnöjd när han kom till stranden. Sen har pojkarna badat i havet tills maten skulle intas. Det blev buffé idag. Nu ligger vi alla lite småtrötta i sängarna och det lär bli en tidig kväll.

Likes

Comments

Idag har jag försökt fixa så att jag kan börja använda min nya mobil. Jävlar (ursäkta svordomen) vilket jobb, tur det är värt det. Jag har ju såklart alldeles för många bilder, närmare 5000, som jag tänkte föra över på ett usb-minne men det var bara på 7GB så där kom jag inte långt samt att datorn inte riktigt ville samma som jag. Tanken var ju att föra över bilderna och sedan radera från minneskortet och sen börja om från ny kula. Det gick åt skogen. Så nu sitter jag med en ny mobil men fortfarande ca 4500 gamla bilder istället. Jag får ta tag i de gamla bilderna när jag kommer hem. Mina nya mobil är så fin och jag är så nöjd. Wii, längtar efter att få testa kameran och bjuda på härliga bilder från semestern. Jepp, imorgon (söndag) åker vi. Nu ska jag fixa och trixa det sista innan jag måste lägga mig. Hörs igen när vi har det varmt och skönt igen. 

En bild från dagens träning. Ett av målen för 2018 är att bli smidigare. Som ni ser är jag inte alltför vig nuförtiden.

Likes

Comments

En fråga som jag ofta får är ”tror du att ni kommer hem igen?”. Svaret på den frågan varierar från dag till dag. Vi har satt en 2 årsperiod på denna resa. Det har vi själva gjort men Seb har en fast tjänst och får stanna så länge han/vi vill. Vissa dagar undrar jag va fan vi gör. Hur kan vi lämna allt vi har i Sverige? Dessa dagar är tack och liv få men kommer ibland. Då vill jag bara sätta sig på ett plan igen och få tillbaka vår svenska vardag. Sen finns det dagar då jag har svårt att se oss flytta hem till Sverige. Jag funderar på om jag verkligen vill att våra pojkarna ska behöva växa upp i ett land som ibland känns laglöst. När utredningar läggs ner, när domar känns självklara men förövrarna går fria och alla människor som blir av med sin assistans för att det ska sparas pengar. Ibland känns det som människorna har förlorat allt sitt värde i Sverige. Då vill jag stanna här. Men oftast är består dagarna om att jag inte alls tänker på vart vi ska bo i framtiden. Jag njuter helt enkelt här och nu. Jag älskar att vi har fått denna möjlighet. Jag älskar att jag kan vara hemma med barnen. Att kunna gå och lämna Folke på skolan för att sedan hämta honom direkt efter. Att vi kan hitta på saker på eftermiddagen om vi vill och faktiskt inte har någon stress alls. Jag fixar under vardagarna så att vi på helgerna bara kan vara en familj utan en massa måsten. Vi kan hitta på en massa utan att tänka på allt som måste göras. Det är underbart och ger mig livskvalité. Jaha, så vad händer då när våra 2 år har gått? Tanken är att vi ska hem till Sverige igen och Folke ska börjar skolan enligt svensk skolgång (har visserligen ändras from hösten 2018) och han ska bli förstegluttare. Jag saknar vårt underbara hus i Åhus och har många planer för hur det ska renoveras när vi kommer hem. Jag vill fixa kök, badrum och hall men även pojkarnas rum behöver förändras. Jag saknar våra vänner och familjer ochatt kunna känna sig delaktig i deras liv mer än genom paddan. Jag tror dock inte att vi stannar i New York mer än dessa två år. Jag har under hösten/vintern känt att om vi ska bo utomlands vill jag ha sommar året runt och om vi ska stanna har jag sagt till Seb att vi måste flytta söderut. Jag skulle kunna tänka mig Florida men Seb är mer inne på Kalifornien. Jag tror dock att vi hamnar i Sverige, det är så det känns idag.

Likes

Comments

Idag har jag och Frans haft en riktig mysdag. Jag frågade ifall han ville gå ut och förvånad som jag blev sa han "ja". Okej, på med (ytter)kläder så går vi ut. "nej mamma, vi läser istället". Jag ogillar nästan lika mycket som Frans att gå ut under hösten och vintern, så jag var inte svårövertalad. Vi hoppade upp i sängen och läste böcker, både svenska och engelska. Sen lekte vi med hans tåg, spelade spel, pysslade och målade. Ja, hela förmiddagen var det verkligen fullt fokus på Frans. Idag hade jag inga måsten som skulle fixas innan hämtning och det var verkligen skönt. Jag kan ibland få ångest att Frans bara måste hänga på eller får leka själv på rummet med jag fixar här hemma eller springer ärende. Dock vet jag att han är hur nöjd som helst som får hänga med mamma oavsett vad vi gör. Men idag var fokus på Frans och det var toppen. Vi hämtade på skolan och fixade läxorna här hemma. Efter alla läxor, både Folkes och Marcellos, blev det fika på farmors goda vanilj- och kanelbullar. Barnen älskade dem och så även jag. Gäller att njuta för efter semestern är det LCHF som gäller. Marcello blev hämtad och vi andra gick till träningen. Frans busade med en av killarnas syster och gud vad han skrattade när hon jagade honom. Folke fick idag hem en lapp från fröken, hon hade testat honom på alla bokstäver (stora och små) och han fixade dem plus deras engelska ljud! Wow! Han är så duktig. Han fick dessutom hoppa upp till level C i sin läsläxa och därmed bara en nivå upp till godkänd läsning. Jag är imponerad. Själv avslutade dagen med att göra lite yoga samt skriva ner mina mål för 2018. Inser att många av målen handlar om hur min kropp ska må bättre och hur jag ska nå dit. Intressant att det blir så tydligt när man skriver ner det. Namaste hälsar nya yoga-gurun. haha.

Likes

Comments

Ett nytt år innebär nya möjligheter. Håller just nu med om att göra en lista över mål som jag vill ska hända under 2018. Jag börjar med att anta utmaningen från nouw om att blogga varje dag under 30 dagar. Min ambition är att komma igång med bloggen igen och få tillbaka motivationen. Jag älskar att få minnen på facebook just från bloggen då man så lätt glömmer. Målet under denna månaden är även att börja fotografera mer under vardagen och fånga ögonblicken bättre. Förhoppningsvis ska även bilderna bli bättre. Jag har även fått en ny mobil som ligger och väntar på ett fodral. Jag hoppas att ni hänger med under dessa 30 dagar men även fortsätter efteråt. Nu kör vi! #nouw30daychallenge

Likes

Comments