Då har midsommarafton passerat. Här firas det inte och Seb har jobbat hela dagen så det har varit ungefär son vilken fredag son helst. För ett år sedan var det vår sista dag i NYC och vi packade ner allt vi skulle ta med hem. Det ställdes i ett rum för förvaring medan vi stack till Miami i nästa en vecka. Härligt! Dock är det andra bullar nu, nu är vi i början på vårt äventyr och vi har mycket att de framemot. När Seb kom hem tog vi drt lugnt innan familjen drog på sig nya kläder och gick ut och åt på en grekisk restaurang runt hörnan. Något som är helt underbart här är öppenheten. Frans vände sig på fel håll i stolen och stirrade bokstavligen ner familjen bakom oss, helt plötsligt satt vi alla vända mot familjen och pratade. De hade nästan precis ätit upp men stannade kvar i lugn och ro. Vi vuxna pratade på och det visade sig att deras tvillingpojkar var lika gamla som Folke och bodde precis på andra sidan korsningen. Pappan och ena pojken gick hem och kvar satt de andra två. Folke och pojken lekte och vi åt upp. Älskar denna öppenhet och välkomnande som finns här. Folk säger att det inte är äkta, jag skiter i vilket jag tycker att det är toppen. Hur ofta pratar man med familjen bredvid dig eller bakom dig på en restaurang i Sverige? Aldrig eller i alla fall sällan! Efteråt gick vi hem och slängde oss i soffan med en bra film. Underbara fredag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår stack vi till Brooklyn och deras barnmuseum. Det är grymt och barnen gillar det. Det är egentligen väldigt enkelt gjort men riktigt kreativt och öppnar verkligen upp för lek. Barnen for runt överallt och det gällde att ha ögonen öppna. Åker ni hit med barn så kan jag verkligen rekommendera detta. Ett tips är dock att ta med sig egen mat, matvagnen inne på stället är både dyr och smakar mindre bra.

Likes

Comments

I måndags var vi snabba som hundan och var på biblioteket strax innan halv tio. Folke klagade och frågade varför vi var tvungna att vara iväg så tidigt. haha. Säger en hel del om vår vardag just nu. Hade fel tid och var där en hel timme förtidigt. Det händer inte ofta om man säger så. Jag hann skriva ut lite papper sen gick vi upp till barnavdelningen där vi läste böcker och bara tog det lugnt. Halv 11 började sagostunden och vi blev inte imponerande. Barnen var lite överallt, föräldrar som pratade så man hörde knappt vad hon som läste sa och den stackars kvinnan hade sämre inlevelse än vad jag har men gjorde ett tappert försök. Efter 10 minuter gav Folke upp och jag förstår honom. Vi smet ut och drog till gymmet istället. Att barn har svårt att sitta still förstår jag men håller man i en sagostund måste man ju försöka få barnen intresserade. Att sen föräldrar pratar är ju allt annat än ok, de försökte inte ens viska. Suck! Jag gav dem onda ögat flera gånger men det hjälpte inte. Kanske gör vi ett nytt försök en annan gång men det får nog vänta för Folke var allt annat än nöjd. Han som mer eller mindre älskade stunderna på biblioteket förra året. Efteråt slet jag ut mig på gymmet så benen skakade. En härlig men obehaglig känsla, igår kunde jag knappt gå och så fort barnen rörde vid benen har jag fått samla mig för att inte skrika av smärta. Usch men idag blir ser nya tag.

Likes

Comments

Igår fick jag en helt underbar hjälp när maten skulle fixas. Folke ville hjälpa till att förbereda maten medan Frans sov middag. Jag och Folke fick en mysig stund tillsammans och han kunde nöjt serverar oss maten på kvällen. Vilken kille alltså. Så duktig och han älskar verkligen att hjälpa till.   Det roligaste var trots allt när Frans vaknade till och jag smög in till honom, då startar Folke dammsugaren(!!!) i köket. Om blickar kunde döda, Frans blev så arg och blicken han gav Folke. haha. Folke ville vara snäll men så tokigt det blev. Kan informera att det blev inte mer sömn för Frans den dagen.

Likes

Comments

I söndags åkte hela familjen till Bronx Zoo. Precis som förra året firade vi fars dag där och det var lika varmt i år igen. Förra året sa Seb, aldrig igen men där stod vi i söndags. haha. Bronx Zoo tycker jag är helt underbart. Djuren har stora ytor och ser ut att må bra och vi får verkligen en möjlighet att vara nära. Det var underbart och när båda barnen dessutom gillar djur (vilka barn gör inte det?) och tycker att det är fantastiskt så står man ut med värmen. En helt underbar dag.

Likes

Comments

Fyllde hela 30 år för en vecka sedan. Jag köpte min en alldeles egen födelsedagspresent och det blev en resa hem till Sverige i sommar för killarna och mig. Seb jobbar hela sommaren så vi tänkte att detta blir nog det bästa innan Folke sedan börjar skolan. Vi får lite semester och möjlighet att umgås med familjen och vänner. Seb, den stackarn får jobba i den ökända värmen här. Vi har inte upplevt den än men har hört talas om den. Tydligen flyr alla som kan och har möjlighet New York i augusti då det ska vara en riktigt jobbig värme här då. Vi åker till Sverige den 23 juli och stannar till den 22 augusti. Ses vi?

Likes

Comments

Natten till onsdag var nog en av de sämsta i mitt liv sen jag blev mamma. Folke hade enormt ont i örat och timmar med sömn var lätträknade. Så i onsdags var vi bara hemma och gjorde vårt bästa för att försöka läka ut det själv. Men idag (torsdag) sprack den andra trumhinnan(!) och tempen gick mot 40 så det blev vårdcentralen igen. Visade sig vara dubbelsidig öroninflammation med ett hål i den ena, så nu blev det antibiotika och örondroppar. Så nu har vi haft ett par sjukdagar och räknar med att han mår bättre på lördag igen. I onsdags tog Sebastian Frans till lekplatsen så den lille fick springa av sig, de kom hem med lite fika till hela familjen. Det var precis vad Folke behövde där i feberdimman.

Likes

Comments

I helgen kom sommaren och det med besked. Både måndag och tisdag har temperaturen stigit mot 34 grader. På min väderapp finns en del som känner "känns som" och idag stod det 34 grader, känns som 41. Ni kan ju själva ana hur varm man är. Älskar vår lilla baksida där man kan vara nu och även vår lilla pool på 340 liter som gör under. Helt ljuvligt är det och vi njuter. Smått komiskt är att det ska sjunka till 27 och Sebastians kommentar på det var "nu blir det äntligen lite svalare" haha. Sen när är 27 grader svalare? Vi njuter av vår sommar som framöver visar en dipp på fredag på 20 för att sedan vända uppåt igen och så långt vi kan se är det inte under. 25 grader resten av juni. Hoppas verkligen att det stämmer. Glad sommar säger vi!

Det fick bli ice tea i eftermiddags och en bild tagen ett par timmar sedan vår "topp".

Likes

Comments

Idag har jag och pojkarna varit på Folkes skola för att registrera honom till hösten. X antal papper fick fyllas i, prata en snabb runda med biträdande rektor då Folke inte pratar och förstår engelska, fick en härlig punta med papper och papper som ska fyllas i hemma eller av doktor. Folke saknar några vaccinationer som man måste ha för att gå i skolan, hepatit B bland annat. Den 7 september börjar han skolan, det blir en kort dag sen är det fullt ös som gäller. 8:10-14:30 varje dag. Vad jag kan läsa ut av det så är det samling utanför mellan 8:00-8:10 då de har en " line up" så fröken hämtar dem, därefter är det lektioner till 10:30 då de har lunch, 11:20 är det vila och toabesök innan de kör igång igen fram till 14:30. Om detta stämmer vet vi först i höst. Det ska bli spännande att följa detta. Vi fick med oss en lista med saker som ska vara med i skolan och markerat med Folkes namn och klass, inga diskussioner här huruvida frukten eller skolan ska vara avgiftsfri 😉. När Folke börjar ska han göra ett engelsktest för att visa sina kunskaper och är de inte tillräckliga får han språkstöd direkt. Helt fantastiskt tycker jag då hans engelska är väldigt sparsam även om han försöker. Nu ska vi njuta av ett härligt sommarlov innan skolan börjar.

Likes

Comments

Igår (läs i söndags) tog vi tåget ut till Coney Island. Vädret har ju vänt rejält här och numera står det 30+ på temperaturen. Vi packade badkläderna och andra viktiga saker när solen skiner. Väl framme var det raka vägen till stranden där vi intog nyinköpt lunch innan badkläderna åkte på. Folke slängde dig i havet och med en badkruka till pappa fick jag hoppa i. Det var väl runt 20 grader så helt ok. De andra två badkrukorna (Sebastian och Frans) stod vid kanten och såg glada ut. Efter bad var Folke karusellsugen så på med kläderna igen och så var vi redo för Luna Park. Folke fick åkband och åkte allt han fick. Vi andra delade på biljetter. Folke älskar att åka karuseller och åker allt, han ser duktigt uttråkad ut i karuseller som är halvtama. Ju vildare desto bättre om du frågar honom. Jag älskar med att åka karuseller så det passar mig bra, det enda jag inte gillar är höjder annars funkar allt toppen. Sebastian vill inte åka snurriga så jag fick offra mig och åka slänggungorna x antal meter upp i luften. Med hjärtat i halsgropen åker vi upp, jag håller HÅRT i Folke då man inte är särskilt fastbunden. Hade helst satt på mig både bälte och annan säkerhetsanordning. Folke tycker att jag är mesig och tycker det är helt fantastiskt. Titta mamma så långt vi kan se. Med en skräckblandad förtjusning tittar jag ut och kan ett par sekunder njuta av utsikten innan jag kommer på att vi är praktiskt taget inte sitter fast mer än i en vanlig gunga förutom en lite pinne framför oss.
Frans åkte runt i bilarna och njöt för fullt. Vinkade, kastade pussar och hejade glatt. Han fick åka ett par lite vildare, en berg-och-dalbana som liknade ett tåg men grät sig igenom halva rundan. Glad i hågen kom han ut igen och halvskrek att han hade åkte Tååååget men sa bestämt att han inte ville åka den igen. Nej, bilarna passar han bra.
Lite spel och massvis med god dricka blev det innan vi tog tåget hem igen. Trötta, glada och nöjda över en helt underbar dag tillsammans.

Likes

Comments