I helgen har vi monterat upp sänghimlen som jag köpt från Ellos. Jag har sett den hos andra och tycker den är såå fin. Har sovit under den eller i den eller hur man nu ska beskriva det i två nätter och det är verkligen så mysigt! Känns som att sova i ett skirt tält! Jag är riktigt nöjd om än jag inte känner att det är jag fullt ut. Men alltid roligt med lite variation!

Annars har måndagen rullat på i högt tempo och alldeles strax ska jag ta på mig målaroverallen och försöka färdigställa Vilgots rum. Kan bara säga att jag älskar färgen det blev! Tyvärr verkar det ta ett tag innan vissa saker som jag beställt kommer så set lär dröja innan jag kan visa er! Men den som väntar på nåt gott.. hihi.., Ni får lite bilder på sovrummet så länge. Vad tycker ni??


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Alltså vilken tävlingen ni bjuder upp till! Herregud vilket deltagande. Så otroligt roligt!

Vinnaren i tävlingen tillsammans med Www.bagarenochkocken.se är......

@annelieninni68

Stort grattis till dig! Ta kontakt med Bagaren och Kocken för att få ta del av vinsten!

Tusen tack alla som var med!

Likes

Comments

Hej på er! Har inte hunnit uppdatera bloggen under veckan. En del övertid på jobbet och målningen i Vilgots rum har tagit min tid!

Som många säkert sett så har det cirkulerat en hel del statistik på stories utifrån en kampanj som två tjejer startat om köpta följare! Jag la själv upp min statistik i stories för att delta då jag tycker att diskussionen är otroligt viktigt att ta upp och belysa ur många aspekter!

Jag tycker det ör otroligt tragiskt att det finns konton som valt att köpa följare och jag tar helt avstånd från detta och vill på inget sätt förvara det. Dock tänker jag att dessa personer många gånger mår sämst själv, för vem vill leva i en lögn?. Detta med köpta följare påverkar givetvis oss andra bl.a. genom att bilder med flera tusen köpta likes konkurrerar ut andra bilder. De konkurrerar även ut samarbeten från "rena" konton då företagen väljer konton med många följare. Det sorgliga i allt är att många tappar motivationen att fortsätta. För mig handlar mycket av detta om ärlighet och moral men där är vi ju förstås många som tänker olika. Jag är helt övertygad om att allt detta kommer visa sig förr eller senare. What goes around comes around!!

Men med sånna här diskussioner kommer tyvärr mindre roliga saker också fram. Jag tänker att det är otroligt viktigt att vara är väl insatt i ämnet vad gäller algoritm mm när diskussionen om köpta följare dras igång för att INTE rikta missvisande misstänksamhet mot oskyldiga konton! Ibland upplever jag det som en jakt att kunna hänga ut någon! Man pratar om olika sätt att kunna se om man har köpt följare eller inte. Likes i förhållande till följare, hur fort kontot har vuxit mm. Jag tror dessvärre inte att det är så enkelt! Mycket handlar om algoritmen och hur långt ens bilder når ut. Ett konto med 3000 följare kan med en bild hamna i rekommenderat flöde för att instagram styr det så och på det sätter få otroligt mycket följare. Ska man då misstänka det kontot för att ha köpt följare direkt?!! Ett konto med 20 000 följare kan vid dålig räckvidd endast få drygt 250 likes. Har denne då köpt sina följare för att likes i förhållande till följare inte stämmer??!

Låt inte denna diskussion handla om att misstänka varandra vilket jag upplever att det har blivit just nu! Handlar inte instagram om att lyfta varandra inte anklaga varandra??! Får vi slippa diskutera om vem som lägger ner mest tid för att få kvalitativa flöden, vi alla kämpar och lägger ner tid på våra konton

Jag tänker att diskussionen snarare behöver handla om att hjälpa företagen att hitta sin målgrupp. Det är verkligen så att ett konto med 5000 följare kan uppnå samma resultat i ett samarbete som ett konto med 100 000 om denne har rätt målgrupp för samarbetet. Att följa upp ett samarbete och utvärdera det för att se om samarbetet gett företaget önskat resultat! Bygga långvariga relationer mellan kontoägare och företag. Att samarbetet ska handla om att båda parter strävar efter att hjälpa VARANDRA! Många företag stirrar sig blinda på antalet följare och inte om kontots följare motsvarar företagets målgrupp. På så sätt betalar företaget för ett samarbete som inte ger dem det resultat som de trott och hoppats på. Dock tänker jag att företaget har ett ansvar att kolla upp detta innan de inleder ett samarbete! Ömsesidigt hjälpande mellan konto och företag är det jag tror på🙏🏻


.

Kram!

Likes

Comments

Jag har ju som många av er säkert redan läst varit i det gråafärgträsket tidigare där jag skrivit hur svårt jag haft att hitta rätt grånyans till våra rum. Nu tänkte jag när jag köpte hem lite provburkar till Vilgots rum att det inte skulle bli lika svårt då jag inte ska ha en grå färg men ta mig tusan så svårt det är. De ser ju så otroligt fina ut på de små korten man väljer från i affären men de skiljer så otroligt mycket när man väl målar dem hemma. Nu är tre väggar målade med olika färger men jag måste hämta hem fler provburkar. Det händer igen, jag är i provburksträsket. Får se hur länge det tar innan jag hittar rätt färg!

Nu ser färgerna rätt grå ut på bilderna och de är ju lite gråaktiga men trodde ändå det skulle vara lättare! Ack vad fel jag hade! Alla tre färger på bilden ska vara åt det gröna hållet men vet inte om jag tycker de syns så mycket! Hoppas sluttresultatet blir bra i alla fall!

Hoppas ni haft en fin helg!

Likes

Comments

Alltså jag är så fantastiskt glad just nu!! Jag har i många år velat åka till Stockholm för att besöka Formex och nu håller den drömmen på att bli sann!!! Japp, flygbiljetter och biljett till mässan är köpt! Jag och sambon åker ner tillsammans och är en helg i Stockholm där jag kommer besöka mässan på fredag! Så otroligt, fantastiskt, magiskt kul! Håller på att längta ihjäl mig! Om fler av er ska dit då så hör gärna av er!

Trevlig kväll!

Likes

Comments

Dagarnas springer iväg och jag har inte hunnit uppdatera bloggen något på det nya året. Vi hade en supermysig nyårsafton med otroligt god mat. Jag är fortfarande väldigt försiktigt med maten så tyvärr kunde jag inte äta i den utsträckning jag velat men kanske lika bra det 😂 Sedan nyår har vi bara haft mysiga lata dagar.


Visst är det nåt speciellt med nytt år. Ett blankt blad som ska fyllas. Nu ser jag framemot att snart kunna lägga lite mer tid på instagram och bloggen. Jag är fortfarande sjukskriven och kommer vara det till på söndag. Jag längtar tills jag kan börja använda min kropp som vanligt ingen utan att vara rädd att det sliter i operationssåren. Jag har nämligen ganska många småprojekt som snurrar i mitt huvud som jag vill börja verkställa!Blir helt pirrig i kroppen av tanken på att vi går mot ljusare tider. Vårvintern med fjäll, skoterkörning, fiske mm. Sen vår och sommar! Nu har vi allt härligt framför oss!


Likes

Comments

Igår summerade jag mitt instagramår och nu tänkte jag summera mitt 2017. Vid första tanken på det gångna året så kändes det som att inte så mycket har hänt men det är ju helt fel.


I januari började jag jobba igen efter 1 1/2 års föräldraledighet. Skönt men samtidigt vemodigt! Mycket hade hänt på arbetsplatsen sedan jag var där sist. Samtidigt fortsatte jag vidare med instagram om än tiden för den krypte en aning. Våren rullade på rätt fort och sommaren kom med en hel del projekt som att måla huset och bygga utekök. Vi blev med husbuss som ska ta oss till de vittäckta vidderna i fjällen. I samma veva så startade jag min blogg. Herregud vad nervöst det var. Vid denna tidpunkt bestämde jag mig också för att starta eget för bl.a. underlätta fakturering och se på tusan, några slantar har rullat in.

I oktober drog jag och några tjejer från Piteå och Luleå till Saxnäs för ett event tillsammans med flera andra egna företagare för en helg i inspirationens tecken. Otroligt tacksam för den helgen! Den gav så mycket på ett plan jag inte hade räknat med.

I slutet av oktober åkte jag tillsammans med mitt järngäng, en hel drös fantastiska tjejer gjorde Stockholm. Så tacksam att jag har dessa tjejer i mitt liv.

Sen avrundade vi året på ert mindre roligt sätt och denna jul blev långt ifrån det jag hoppats på och laddat för. Men viktigast är att barnen fått ha en fin jul och att vi har fått vara tillsammans. Nu välkomnar vi det nya året och ser framemot nya utmaningar där tanken är att jag ska satsa lite hårdare på mitt eget företag och se vart ser leder! Förhoooningen är att gå ner i tid i mitt ordinarie jobb för att möjliggöra detta. 

Summa av kardemumma så har detta år bestått av väldigt mycket jobb. Jag ser detta år som starten på något nytt och hoppas att 2018 låter mig utvecklas ännu mer.

Tusen tack 2017 för allt som varit och tusen tack till alla underbara människor därute som läser min blogg, stöttar och uppmuntrar mig i min lilla inspirationsbubbla. Tacksam ör förnamnet!

Likes

Comments

Under året som gått har instagram varit allt annat än enkelt! Under mitt första halvår efter jag startade mitt konto 2016 växte mitt konto i raketfart! Alla ljusslingor och chynkyplädar gjorde likesantalet skyhögt! Efter diverse diskussioner på instagram i början av detta år, om att konton inte kan växa så fort som vissa gjorde, började jag sätta mig in i hur saker fungerar på instagram. Jag började förstå detta med algoritmen och hur den väljer ut det den vill att vi ska se. Ljusslingor, chunkyplädar och blomblad mm var just sådana triggers som fick otrolig räckvidd och gigantiska likesantal. Då jag inte ville ha ett flöde med enbart dessa saker för att få följare och likes så slutade jag med det! Jag slutade även använda vissa taggar och började blockera konton som jag upplevde är bluffkonton (det gör jag fortfarande) Jag beslutade mig för att jag ville nå en kvalitativ publik inte kvantitativ (om det ens ör ett ord🙈) Det viktiga var inte att växa fort utan att fortsätta utvecklas. Med det sagt vill jag ju givetvis att mitt konto ska växa och att mina bilder ska nå ut men i så fall utifrån vad jag tycker om inte vad jag tror andra ska gilla. 

Jag märkte under våren en drastisk skillnad på likes och tillströmning av följare och efter att ha läst på så märkte jag att mina bilder under ett par månader varit ”shadow banned” Instagram bannade mina bilder för att jag alltid hade samma taggar under varje bild. Det ska man inte ha. Väldigt många drabbades av detta.  Det skadade min räckvidd på bilderna väldigt mycket. Jag fick tips och råd att lägga ut två bilder om dagen, en på morgonen och en på kvällen för att komma tillrätta med detta. Det blev bättre. Dock kände jag en stor press och stress över att leverera bilder och kom fram till att det inte är hållbart. Jag vill inte hålla på så. Det tar död på det jag tycker om och då kan jag lika gärna sluta. 

Jag förändrade också stilen på mitt flöde till lite mörkare bilder vilket i sig också påverkat räckvidden. Idag har jag inte ens en tredjedel av de likes jag tidigare fick och inte i närheten av antalet nya följare per dag men jag lägger ut de bilder jag tycker om, inte vad jag tror instagram och algoritmen ska gilla. Det ger mig inte lika mycket likes eller följare men det ger mig ett välmående. Hellre en fågel i handen än tio i skogen.

Under året som gått har jag också gjort många otroligt fina samarbeten men också haft att göra med företag som bara vill få och inget ge! Sånt får va!


Sammantaget har detta år varit kämpigt vad gäller instagram men som jag tidigare skrivit så är det i motvind som draken flyger! Jag är nöjd över vad jag ådstakommit med mitt konto och mitt flöde. Mitt mål 2018 vad gäller instagram är att lära mig ta ännu finare bilder! Sen har jag några fler mål men de behåller jag för mig själv än ett tag💕

Likes

Comments

Jag har inte visat så mycket bilder från Vilgots rum senaste tiden och det har nog att göra med att jag funderar om jag ska göra om lite där. Jag funderar, håll i er nu, på att måla om därinne i en liten mörkare färg! Men tycker fortfarande om den tapet som är där. Dock upplever jag att rummet sticker ut lite från det övriga i hemmet vilket i sig är helt okej men jag saknar den där harmoniska känslan i rummet! Han kommer även få en ”ny” begagnad säng som jag hittat på köp och sälj då den han har nu är i minsta laget! Älskar när man kan göra bra fynd! Men fram till dess ser hans rum ut som det gjort det sista året och tänkte jag bjuda på några bilder från hans rum samt svara på lite frågor som jag ofta får kring saker i hans rum!

Vilgots sänghimmel kommer från Numero 74 och är grå i färgen. Som jag skrivit tidigare så älskar jag Numero 74:s fina saker och skulle i princip kunna ha allt därifrån! Ballongerna på väggen är det otroligt många som frågat om och de kommer från Byon och kan bl.a. hittas HÄR och HÄR

Ljusslingan i Vilgots sänghimmel kommer från watt&veke. Det är inte en batteridriven ljusslinga utan man stoppar den i ett uttag i väggen. Superfin om ni frågar mig! Sängkläderna är så fantastiskt sköna och dessutom så snygga. De hittas här

Likes

Comments

Hej vänner I’m back!
Hoppas ni haft en fantastiskt jul med god mat, mycket klappar och trevligt sällskap! Här har allt utom det första varit på topp. Flytande föda är ingen höjdare på julafton! Nåväl, nu är operationen gjord och jag är sakta men säkert på väg tillbaka. Rätt ont gör det ju förstås efter operationen men det går förhoppningsvis över snart! Man får liksom ta dag för dag.

Om än det varit lite skönt med en paus nåde från instagram och blogg måste jag säga att jag saknat det. Jag lovar att komma med mera inspirationsinlägg nu snart efter allt mitt skrivande elände. Men det känns knepigt för mig att skriva och delge inspiration när man inte är på topp. Känns nästan lite falskt att visa bilder och skriva som att allt är som det ska när det faktiskt inte är det! Hoppas ni förstår hur jag menar, kanske blev lite tjorvigt förklarat!

Nu tar vi nya tag och siktar framåt 💕


Ha en fin dag!

Hyacintglasen hittar ni HÄR och dessutom nu till reapris! Jag tänker att dessa kommer vara användbara året runt!

Vaserna kommer från Ernst och de hittar du HÄR

Inlägget är i samarbete med ERNST och Solheminredning

Likes

Comments