Jag har så jävla lätt att falla tillbaka till den deprimerande, orkeslösa jag! Småsaker i livet för andra kan vara en jobbig påfrestande motgång för mej & jag har så obegripligt svårt att ta mej ur det negativa mönstret.

Som jag skrivit tidigare så behöver jag verkligen en nystart i livet! Jag måste/behöver verkligen ändra på ALLT & "omprogramera" hela mej & min hjärna innan det är försent. När jag började med den här bloggen så trodde jag att allt äntligen hade löst sej & att jag hittat den rätta vägen, men så fel jag hade. jag har fortfarande en lång väg att gå innan jag blir en fungerande människa! Men jag ska lyckas, så är det bara. Jag är så trött på att känna mej som ett tomt skal dag ut & dag in. Det räcker nu!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallå på er!

Hoppas ni har en härlig fredag i vårvädret! inte för att de är vår än men idag fick iaf jag lite vårkänslor 🤗🌹

Åh jag längtar så till den 25:e så att jag kan påbörja min detoxkur.. Hoppas verkligen att det kan hjälpa mej både psykiskt & fysiskt för jag måste verkligen komma ur den här depressionen/utmattningen/tröttheten som pågått i flera år. Håller tummarna 👌

Nu ska jag förbereda tvätt & middag så det blir en tråkig händelselös fredag för min del iaf eftersom jag ska jobba hela helgen. Puss I'm out!

Likes

Comments

Hej allihopa!

Nu var det längesen som jag skrev något men jag har varit inne i en "depp-period " igen. Att bara tänka positivt har inte hjälpt till 100% 😔 innan ni läser mer så vill jag bara klargöra en sak: Nej jag söker inte uppmärksamhet!

Senaste 2-3 veckorna har jag dagligen funderat på varför jag är så nedstämd, trött å bara allmänt mått skitdåligt! Vad gör jag för fel? Vad behöver jag ändra på? Finns det något jag kan göra själv eller behöver jag professionell hjälp? kan det bero på min p-stav? cigaretter? kost? Tankar & funderingar har gått på högvarv kan jag ju säga.

Nu har jag iaf kommit fram till att testa en kroppslig utrensning & nystart! så den 25:e Jan (löning) har jag bestämt att jag ska påbörja en detox. jag tänker dock inte köra någon färdig kur som t ex C9 eller liknande då jag anser att det är slöseri med pengar samt att man faktiskt inte vet till 100% vad dessa färdiga kurer innehåller så jag har bestämt att det får bli hemmagjorda Gröna smooties! Eftersom detta kommer bli min första detox kur någonsin så har jag även funderat på hur länge jag borde köra. Har googlat runt lite & enligt andra så borde man endast hålla på i 2-3 dagar när det är första gången. Läste även att man kan bli väldigt känslig (mentalt) & dessutom känna sej lite nedstämd? ni som läser det här & har erfarenheter kring detox får gärna kommentera med tips & kanske berätta hur ni upplevt en detox kur ❤✌

Självklart kommer jag att uppdatera här på bloggen (varje dag) om hur det går för mej & även länka recept osv. Tanken är att köra Smooties på morgonen & enkla, nyttiga maträtter vid lunch & middag.
Önska mej lycka till nu!

Tror det här får räcka för stunden men ååh vad skönt det var att få skriva av sej lite!

Puss, I'm out

Likes

Comments

Hur många gånger har man inte hört "Lär dej livets stora gåta, älska, glömma & förlåt" .. Väldigt många skulle jag gissa på, men hur många har löst gåtan? Det finns nog inga rätt eller fel på hur man löser den såkallade gåtan men tror många tar dom orden "bokstavligen", det gjorde jag iaf. Att älska så skulle jag typ hitta en partner, att glömma så skulle jag lägga jobbiga saker bakom mej, att förlåta så skulle jag ge människor som gör mej illa nya chanser...

Ja, jag var väl nästan på rätt spår men eftersom det är en livsgåta så borde det betyda mer än så!

Idag betyder det ordspråket något helt annat för mej efter en hel del tänkande men lyckas nog inte få med allt som snurrar i huvudet!

Älska= Att ha Empati för andra människor! Tacksamhet över dom fina människor jag har runt omkring som vill mej väl! Viljan att ge tillbaka samma kärlek, omtanke och värme som jag får av min partner, familj & vänner!

Glömma & förlåta= Att inte Älta! Vissa saker som händer i livet kan man faktiskt inte styra över, & då finns det heller ingen mening med att gå under jorden helt & hållet pga det jobbiga som har hänt för det fanns ändå ingenting man kunnat göra för att förhindra situationen! Har man själv gjort något som känns jobbigt så måste man förlåta sej själv för att kunna glömma/gå vidare (lära sej av sina missatag) & är det någon annan som orsakat det jobbiga så får man värdera situationen & personen, alltså analysera om det faktiskt var så illa eller om det bara var en bagatell & hur viktig den här personen är (en vän, familjemedlem, partner, bekant, kollega eller okänd)! Är personen betydelsefull så har man valet att förlåta, men kommer man fram till att handlingen inte går att glömma eller förlåta för att man själv ska kunna må bra igen så är det dags att släppa taget & gå vidare, å för att kunna gå vidare oavsett viket beslut man tog så ska man som sagt inte älta!

God natt❤

Likes

Comments

Många av livets pusselbitar & frågetecken har fallit på rätt plats i mitt huvud. En av dom föll precis till sin rätta plats.

Jag har alltid undrat vad äkta kärlek är & jagat efter det i så många år, att få känna kärlek & även få ge kärlek! Men problemet har mer eller mindre varit att jag faktiskt inte visste vad äkta kärlek är! Jag & troligtvis många andra som letat eller letar efter kärleken tittar väldigt mycket på andras förhållanden, hur deras kärlek till varandra ser ut & önskat eller önskar att man en dag ska få känna den där äkta kärleken! Men äkta kärlek är inte bara att man gör saker ihop, skrattar eller gråter ihop osv. För tittar man på andra så är det oftast bara det ytliga vi ser. Men allt det där ytliga kan lika gärna vara två goda vänner, förutom den intima delen.

Äkta kärlek påminner om kärleken från en förälder till ett barn. En förälder älskar sitt barn villkorslöst & gör allt för att sitt barn ska vara lyckligt utan att kräva något tillbaka, MEN! om en förälder ska klara av att ta hand om sitt barn så måste föräldern även ta hand om sej själv både psykiskt & fysiskt.. för vi alla vet hur illa det kan gå när en förälder inte mår bra av olika anledningar. Samma sak gäller i ett förhållande. Enda skillnaden är att man har inget ansvar för sin partner som man har för ett barn utan båda ska vara föräldern kan man säga. Äkta kärlek till en partner är alltså när du själv VILL ge kärlek, ta hand om din partner & göra honom/henne lycklig utan att kräva något tillbaka, å har man hittat rätt så ska man få lika mycket tillbaka som man ger. Men för att kunna ge kärlek så måste man även må bra i sej själv & ta hand om sej själv & det var där det brast i mina förhållanden många gånger. Min vilja att ta hand om den jag älskar så mycket gjorde så att jag glömde att ta hand om mej själv. Återigen så är balansen väldigt viktig. Balansen är när man tar hand om varandra både psykiskt & fysiskt samtidigt som man tar hand om sej själv.

Nykärskänslan som många av oss upplever i början är också något man ska passa sej för så att man inte blir lurad av sina egna känslor. Nykärskänslan brukade få mej att göra allt för den personen & hade personen ifråga samma nykärskänsla så gjorde även han allt för mej & där blir man oftast lurad & tror att man har hittat den rätta. Men när nykärskänslan omedvetet börjar försvinna så är det då man börjar se sidor hos sin partner som man inte sett innan & där avgörs det om man faktiskt har hittat rätt eller inte! Men eftersom jag har så svårt att bara släppa taget om någon så hoppades jag alltid för mycket på att det ska bli så som det var när man hade den där nykärskänslan..

Inget förhållande är perfekt brukar jag få höra, men kärlek är när jag själv känner att det är perfekt & får tillbaka lika mycket som jag ger, utan några som helst krav från någon!


Vill bara klargöra för dej som kanske läser detta. Allt jag skriver här i bloggen är vad som går runt i mitt huvud & hur jag tänker för att jag ska må bra! Jag skriver alltså inte det här för att övertala någon annan. Läs gärna presentation

Likes

Comments

En av många olika orsaker till depression är ju jobbet! Man hör ganska ofta någon sucka & gnälla över sitt jobb å tycker oftast det är jobbigt bara att behöva jobba, jag var en av dom! Men tack vare mitt nys sätt att tänka så tycker jag inte att där är sådär jobbigt längre. Självklart hade jag hellre varit ekonomiskt oberoende & kunna lägga tiden på roligare saker än jobb men tänker man efter så skapar även den livsstilen problem (fortsättning följer). Just nu fokuserar vi på att "jobba är jobbigt".

Innan jag gick ur min djupa depression så sa jag till mina kollegor eller till mej själv "jag vill/orkar inte jobba" eller " ååh jag vill bara gå hem nu", i stort sätt varje arbetsdag hör man minst en av dom meningarna från någon annan eller från sej själv. Men mitt nya jag har hjälpt mej att inte tycka att det är lika jobbigt längre. FÖR istället för att se jobbet som bara något man "måste" göra så ser jag det mer som mitt eget hjälpmedel till ett lyckligare & bättre liv istället för att fastna i tanken att jobba är jobbigt & tittar istället på fördelarna med arbetet jag har. Mitt jobb är inte fysiskt krävande men väldigt psykiskt påfrestande & eftersom vi alla är olika så har vi även helt olika gränser på hur mycket påfrestning vi klarar, både psykiskt & fysiskt. Här gäller det att hitta en balans för att inte överstiga dom gränserna & där hjälper positivt tänkande väldigt mycket! Jag tänker bland annat: -Vad får JAG ut av mitt arbete?" Jo, Eftersom jag vet att många i samhället behöver min hjälp, eller dom tjänster/produkter jag levererar via företaget jag arbetar för så har jag alltså kunskapen i mitt viktiga arbete som många andra inte kan eller vet hur det funkar & det kommer hjälpa mej den dagen jag själv behöver ha den här kunskapen för att t ex lösa ett problem inom det området jag arbetar med.

Jag försöker med andra ord hitta värdet i mitt arbete & det kommer i sin tur leda till något positivt. Hittar man dock inget värde i sitt arbete så kan det helt enkelt vara så att jobbet inte passar just dej & det är inget man ska tycka är dåligt eller känna sej misslyckad över, eftersom vi är så olika!

Likes

Comments

Rubriker ska generellt kort & snabbt beskriva vad ett inlägg ska handla om. Mina rubriker i mina framtida inlägg kommer alltså vara grunden till vad just det inlägget kommer handla om, för att sen läsa hur jag bland annat tänker & agerar i olika situationer i vardagen, eller när jag ser/läser något som kan trigga hat eller sorg men ser till att det inte tar över mej. Detta & mycket mycket mer kommer jag dela med mej om.

Känner att det blev en bra start på denna blogg! 😊

Likes

Comments

Mitt första inlägg efter mitt stora genombrott i livet! (Läs gärna presentation & beskrivning innan du fortsätter läsa om du vill förstå innebörden med detta inlägg & framtida inlägg!)

Så många gånger & så många år jag fått höra;
"Du måste tänka på dej själv"
"Du ska inte leva för någon annan"
"Du är värd det bästa" & "du måste älska dej själv" .. men jag har aldrig förstått vafan dom menat!
I mitt huvud så förvandlades dessa ord till
"Du måste bli egoistisk"
"Sluta älska någon annan så mycket" & "hur fan älskar man sej själv när man inte verkar vara värd ett piss?"..

I stort sätt hela mitt liv har jag haft en fot påväg ner mot botten och den andra foten försökte klättra uppåt.. men tillslut hamnade båda fötterna på botten & jag fick välja mellan att stanna där eller ta den rätta vägen upp!

Med alla orden ekandes i mitt huvud & efter mycket logiskt tänkande så lyckades jag sakta men säkert klättra uppåt. Och nu har jag äntligen hittat balansen & förstått mitt eget värde efter alla dessa år! Så jag vill bara säga STORT tack till er alla som finns vid min sida å även ni som nångång har funnits vid min sida ❤ Utan er hade det nog tagit mycket längre tid för mej att bekämpa mina "demoner"!

Till dej som läst detta:
Om du undrar hur jag lyckades ta mej ur min depression så kommer jag med hjälp av denna blogg berätta HUR jag tänker i min vardag idag jämnfört med hur jag tänkte för bara några veckor sen. En sak måste man alltid komma ihåg. Alla vi människor är olika & har olika personligheter & olika behov men vi alla har ett gemensamt mål, att få vara lyckliga! & jag vill alltså med hjälp av denna blogg (läs presentation) visa mitt nya sätt att tänka som fått mej att bli starkare & lyckligare än någonsin!

Likes

Comments