Denna helg har varit mer alkoholfylld än någon helg varit på länge. Själv har jag bara druckit ett glas vin efter J lagt sig för kvällen i fredags, men A har nog intagit alkohol för månader framåt! Kort berättat var han ut med vänner i fredags, som ledde till att jag var flyförbannad lördag morgon av olika anledningar. Och sen kom min bror och hans tjej, och brorsan och A gick ut den kvällen med. Så på vårat soffbord stod det en halv flaska Hallonlacks och en nästan tom flaska Fishshot. Jag är nu enormt glad att denna helg har kommit till ett slut och att vi nu kan ha det alkoholfritt en lång tid framöver! Jag är inget fan av alkohol och fylla i närheten av barn - så det här var en once in a lifetime helg.

Nästa helg kommer min mamma och lillasyster hit. Jag längtar! Äntligen en helg även jag tycker är riktigt rolig. För ärligt talat är det mest besvärligt med fulla människor i sitt hem, och dagen efter ligger det liksom en unken lukt över hela lägenheten. Man måste liksom vädra ur och städa ordentligt för att få tillbaka känslan av ett rent hem.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Någon som läser som vet vad Mini rodini är? Jo det är alltså ett företag som gör barnkläder. Vill ni veta närmare, googla :)

Hur som helst är detta klädmärke rätt dyrt, och vissa plagg är faktiskt fånigt dyra. När J föddes kollade jag lite på detta märke men tyckte faktiskt att de var rent utav fula. Jag sa nog faktiskt "Nåt sånt kommer jag aaaldrig köpa!".

Och vad har nu hänt då? Jo vi äger ganska exakt 10 Mini rodini plagg. Tycker jag om dem? Ja! Det är något med kvaliteten på deras onesies och sweatshirts som jag gillar. Deras leggings är jag lite tveksam över däremot, de enda jag äger är väldigt tunna. Men jag ska se till att få klämma på några fler par i butik så jag får en bättre uppfattning.

Och nu till det roligaste, att visa upp några av plaggen!

Likes

Comments

Innan jag födde J så satt jag och kollade Instagram och diverse andra sidor på nätet som sålde olika print, och jag hittade en massa olika som jag ville köpa för att göra en djurvägg till J i hans lekhörna. Men ekonomin satte stopp, de var inte avskräckande dyra styckvis, men vill man ha ett gäng blir det dyrt!

Lösningen? Jag googlade olika djur och skissade upp på papper, och så plockade jag fram vattenfärgerna. För ärligt talat så tror jag inte att J bryr sig om exakt hur de ser ut eller om de är perfekta eller inte. Och eftersom att jag målade själv kunde jag ju välja djur helt själv också. Ovan är alltså resultatet av mitt målande, och jag är nöjd! Man ser vilka djur det är och river J ned dem så är det inga stora pengar förlorade.

Idag är det grått och trist ute, något vi märker av direkt här hemma. Energin finns inte riktigt och ingen av oss vaknar förrän närmare lunch. J vaknade halv 11 och jag kanske en timme före det. Nalle ligger och vilar i ett hörn och alla är allmänt sega.

Men det gäller att vakna till liv idag, för ikväll är det middag med arbetskamraterna på restaurang i stan. Och jag är helt oduschad och allmänt äcklig, så jag ska klämma in en dusch i de vardagliga bestyren. Speciellt som A kommer från jobbet strax före 18 och vi ska ses i stan 18. Svettigt!

Likes

Comments

Visst vet ni att vi i norden behöver få i oss D-vitamin utöver det vi får från solen? De flesta av oss behöver även mer än vi får genom kosten också.

Fick häromdagen höra att det finns de som slarvar med D-dropparna som alla bebisar ska ha dagligen och kände då att det behöver spridas mer information om varför D-vitamin är så viktigt att få i sig!

För det första vill jag säga att D-vitamin är fettlösligt, alltså är det av stor fördel att ge droppas baserade på olja, och måste man ge de vattenbaserade dropparna så kan man ge en sked olja till i samband med dropparna. Detta är för att kroppen ska kunna ta upp vitaminerna så bra som möjligt.

Om man googlar "varför D-vitamin?" så får man bland annat upp denna text från livsmedelsverket:
"Brist på vitamin D kan orsaka rakit, "engelska sjukan", hos barn, vilket visar sig som mjukt och missformat skelett, och benuppmjukning, osteomalaci, hos vuxna. Vitamin D är ett av de få vitaminer vi riskerar att få för lite av och vissa grupper kan därför behöva tillskott."

Alltså är det av stor vikt för våra barns skelett att vi ser till att de tar sina d-droppar!  Men visst vet ni att även vi vuxna borde ta tillskott av D-vitamin? Vad kan det vara bra för då?

Jo det finns studier som visar på att de som får i sig med D-vitamin lever längre, mer om det går att läsa här.

Man blir även piggare och gladare, något jag kan vittna om. Efter att jag börjat ta tillskott av D-vitamin har jag mer ork om dagarna och är sällan "nere" eller deppig. Och det trots att jag har mer att göra och har större psykisk belastning än tidigare.

Att överdosera D-vitamin är inte alls bra däremot, men om man håller sig till rekommenderad dos så är det inte troligt att man skulle lyckas överdosera. Då ska man äta en stor mängd tillskott under en längre tid.

För mer info om D-vitamin och dosering, läs här.

Produkttips till alla vuxna och barn. Holistic D-vitamin i kapsel för oss vuxna och droppar för alla barn!

Likes

Comments

Leksaker. Jag tycker att J har rätt lagom med leksaker, och han har gillat dem och kunnat spendera långa stunder ensam i sin lekhörna. Men nu har han upptäckt Nalles, vår hunds, leksaker! Det är alltså en gris som grymtar, en halvt avskalad tennisboll och en Kong "boll". Jag får ständigt upprepa "lite skit rensar magen" för att inte bli äcklad när J stoppar dem i munnen. Han är ju trots allt i åldern då man smakar på allt, och det är så han upptäcker världen.

Däremot är Nalle inte lika glad över att J har börjat ta hans leksaker, för även om Nalle sällan leker med sina saker så är det ju inte ok att någon annan gör det heller. Men han säger ingenting, ser bara väldigt olycklig ut och skyndar sig att ta tillbaka grejerna när J tröttnat och kryper iväg.

Det är inte lätt att ha en pälslös lillebror utan förstånd alla gånger ;)

Likes

Comments

Detta är ju en blogg om mig som förälder, om min vardag som mamma. Då kanske vissa av er som läser förväntar sig bilder på J. Där måste jag göra er besvikna! Bilder på J läggs upp på min Instagram, Snapchat och ibland på Facebook. Helt enkelt för att jag då vet vilka som ser bilderna.

Eftersom att J inte kan bestämma själv vilka bilder som kan visas offentligt så lägger jag inte upp några bilder alls på honom här. De få bilder som eventuellt läcker ut från mina andra sociala medier får räcka.

Likes

Comments

Idag firar jag och min älskade lilla J 8 månader tillsammans, och han firar lika många månader i livet. Två tredjedelar av ett helt år, och jag tycker det var nyss som vi gick utanför huset med vagnen och var väldigt nybörjare på allt som heter föräldraskap. Nu är vi plötsligt föräldrar till en krypande liten busunge som snart ska lära sig gå!

Eftersom J växer och blir äldre behöver hans garderob ständigt fyllas på och uppdateras. Men jag glömmer gärna att jag själv krymper och även min garderob behöver en liten overhaul egentligen. Gravid-klänningen sitter lite illa och mina byxor glappar i midjan. Med begränsad ekonomi tog jag en liten chansning, jag beställde från wish! Hittills har jag fått hem två plagg, nedan ser ni hur det utlovades att se ut:

Ganska snygga! Speciellt om man skulle haft den kroppen. Nu är jag då ovanligt lång och har lite extra fluff på kroppen, så jag beställde i storlek L och XL för att vara säker på att kunna använda kläderna. Denna gången blev de lite stora, byxorna glider ner för jämnan och tröjan är lite slapp. Men det funkar ändå tycker jag!

Likes

Comments