Inte så mycket att förtälja idag. Vanliga rutiner. Härligt väder idag, såg till och med flera - de kan väl knappast ha varit spanjorer? - som gick runt i kortbyxor och sandaler! Jo det är sant!

Fuzzi har tydligen gått in i en annan fas av sitt kattliv nu. Flera morgnar envisas han med att bråka med mig ett par timmar på förmiddagen så jag inte kan jobba ordentligt. Han ska var på tangetbordet och som om inte det räckte ska han bitas och rivas också. Jag får med vilt våld putta ner honom från skrivbordet gång på gång. Men han är tillbaks igen lika fort. Vattensprutan hjälper inte längre heller. Han bara tittar på mig som om jag var dum i huvudet, ruskar på sig och fortsätter bråka med mig. Till slut får jag resa på mig och leka ett tag med honom för att han ska bli trött. Tycker han har vänt lite på dygnet. Katter borde väl vara aktiva på nätterna ... men Fuzzi ligger gärna och sussar med oss på nätterna så då måste han ju få utlopp för sin energi på dagarna förstås. Nå framåt lunch-tid brukar han lugna ner sig och sover sött.

Inte förrän idag presenterade vi oss för varandra, mamman med barnen som väntar på bussen på morgnarna och som säljer Oriflame-produkter. Christina heter hon. Lovade att jag skulle kolla lite till helgen och köpa något. Om jag ger henne beställningen på måndag så skulle jag ha det på onsdag-torsdag. Låter ju bra.

Torsdag = marknadsdag. Blev som vanligt påfyllning med citrusfrukter + lite annan frukt och grönt. I början köpte jag från lite olika stånd där, men har på sistone fastnat hos ett par damer som hälsar igenkännande när man kommer. Jag håller mig till dem nu. De har stor variation av grönt och frukt och är mycket trevliga.

De har även satt upp en estrad nu igen på torget så till helgen blir det någon fest där. Vad har jag ingen aning om, men det har säkert något med julen att göra. Blir mer om det till helgen. Alltid trevligt i alla fall och Juana kommer att bli riktigt glad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det var ju trots allt Lucia idag så Juana och jag åt frukost tillsammans med tända ljus och så hittade jag Luciasången på Youtube som vi lyssnade på samt åt pepparkakor som jag köpte på IKEA för längesedan och som jag sparat tills nu!

Riktigt kylig morgon med klarblå himmel. I väntan på Juanas buss blev det samtal med mamman med de två barnen som vanligt. Och jag vet inte ens vad hon heter. Medan vi pratade så tar hon plötsligt fram en katalog för Oriflame och undrar om jag kanske skulle vilja ha något därifrån . Hon har börjat sälja deras produkter sedan en månad tillbaks. Först fattade jag inte att det faktiskt är ett svenskt företag! SWEDEN stod det på katalogens framsida. Det blev ju lite skratt när jag berättade att jag var svenska - det visste hon inte. Får väl ta mig en titt och se om jag kanske köper något. Bra produkter? Ingen aning, men blir kanske billigare än att åka till FAN när det är dags för nyförvärv i kosmetika! Minnena kom till mig då när vi bodde i Galicien och jag sålde Avons produkter där. Vilken dålig försäljerska jag var. Har väldigt svårt för att knacka dörr och försöka sälja produkter - det blev mest svärmors vänner som köpte, inte för att de ville men svärmor "tvingade" nog dem. Hi, hi. Det var i alla fall trevligt vid mötena vi hade - hur ofta kommer jag inte ihåg - men man fick alltid små presenter då.

Var hos läkaren idag och han lyssnade på lungorna och kikade mig i halsen. Verkar rätt okej i alla fall var det fritt fram för att börja styrketräna igen. Imorgon kör jag, även om det bara blir en gång den här veckan för på fredag hinner jag inte då Juana har sin julfest och jag ska iväg till Marratxi. Fick även ny remiss till hudläkaren då den där lilla bölden jag hade i somras på höger käkben kommit tillbaks. Då i juni månad var den jättestor och hudläkaren sa att den skulle opereras bort den dagen då jag fick diagnosen psoriasis. Men jag fick aldrig någon kallelse för det och bölden försvann helt och hållit. Nu har den börjat komma tillbaks igen även om i mindre format. Men som sagt ny remiss till hud. Suck. Alltid är det något. Jag gick en promenad efter läkarbesöket, härligt i solen men lite kyligt hela dagen, inte mer än 15 grader och lite vind.

Lååånga jobbardagen idag. Suttit till nu klockan åtta och är återigen helt slut. Så här kan jag bara inte fortsätta alltså. Tycker aldrig jag är ledig. Att det blir så sena arbetskvällar beror nog också på att jag inte kommer upp på morgnarna som jag brukar! Alltså vem vill upp och börja knattra på datorn klockan 5 på morgonen?? Inte jag.

Likes

Comments

Inga problem med inloggning idag. Hipp hipp hurra. Videomöte på jobbet. Alltid kul att se arbetskamraterna mer eller mindre "live"! Efter det mötet iväg med Juana till doktorn. Hon har besvär med ena örat efter öronspolning och fick droppar för det. Hoppas irritationen försvinner nu då hon klagar mellan varven på irritation i örat. Passade på att beställa tid till mig själv också när vi ändå var där. Fick tid i morgon - här går det undan. Jag kommer ihåg i Brandbergen fick man ibland vänta en månad innan man fick tid och då hade man hunnit kola av innan dess? Hur kommer det sig?

Nå när vi ändå var ute lämnade vi in en Lotto-rad och hoppas som vanligt på det bästa, men hitintills ingen högvinst där alltså, men skam den som ger sig. Därefter en kaffe och en juice till Juana. Fotade några servetter som finns vid alla barer. Gillar vad som står på dem! De som inte kan spanska får försöka översätta - hi, hi.

Hem igen och full fart på journalfronten - ja så mycket att jag inte slutade förrän dryga en kvart sedan. Helt slut och bara längtar till sängen. Men vi måste få lite mat i oss också först. Snabbmat blir det från sparade rester i frysen! Hoppas på lugnare dag i morgon.

Ha en fin Luciadag alla i morgon. Hade haft en liten tanke att åka in till Katedralen imorgon och se det svenska Luciatåget där, men tror inte att jag kommer att orka med det tyvärr. Tänk Juana kommer fortfarande ihåg Luciasången på sitt sätt. När jag sjunger den sjunger hon med och kan en hel del även om det blir med lite egna ord.

Likes

Comments

Inte en till måndag som idag snälla. Upp lite tidigt som vanligt. Dunderdrycken, kaffe, på med datorn. Skrev någon timme och allt flöt på, mycket att skriva. Upp med Juana, frukost med henne = ännu en kopp kaffe + smörgås. Blåsten slet och rev i träden här utanför, mörka moln på himlen, mörkt ute och inne. Vi drog på oss vinterkläder men jag tog inget paraply, det hade inte gått att använda så jag hoppades på det bästa. När vi kommer ner på gatan blir man som alltid förvånad, trots den starka blåsten var det varmt ute. Vi var ute i tid och gick i sakta mak till hållplatsen. Träffade inte på señor Angel med hundarna och katterna idag. De höll väl sig inomhus undan blåsten, katterna i alla fall, hundarna måste ju ut! På busshållplatsen stod mamman med de två barnen som vanligt + några andra. Vi hade vårt lilla morgonsamtal som idag mest bestod i hur det blåste och om det där ovädret skulle komma eller inte.

Väl hemma igen slog jag på datorn, skrev in lösenordet "fel lösenord" stod det. Tusan. Skrev in det igen. Nähä. Tittade på tangenterna när jag skrev in lösenordet. Nej. Om och om igen. Ingenting. Fel lösenord. Började fundera på om jag fått en blackout, men nä jag har ju skrivit det lösenordet tusen gånger och på morgonen fungerade det ju. Stängde ner datorn, började om igen. Nada. Stängde av routern. Öppna upp igen. Nada. Då var jag beredd att slänga ut datorn alltså. Det finns ett alternativ att man kan skippa lösenordet och logga in med din profilbild. Har inte velat det men hade nu inget annat val tänkte jag. Loggar in där - kameran tar ett foto där jag ser halvt galen ut - men skit detsamma bara jag kom in. Så skulle man skriva sin mejladress och jag började skriva mitt namn och skulle skriva @ men se det gick inte det heller! Jag försökte och försökte på tusen sätt. Nada. Då slår jag helt blint och galet på alla tangenterna och åker ur bilden och kommer tillbaks till den vanliga inloggningen. Nästan med tårar i ögonen skriver jag åter in lösenordet och - jag tror knappt mina ögon - jag kom in! Suck, det tog näsan en timme. Skrev som en galning och skulle sedan byta kund/program. Vad hände? Jo då kom inte in i det andra programmet nu. Då var det liksom nära en riktig nervous brake down. Stängde ner allt och tog dagens tredje kopp kaffe. Satte mig igen och började om på nytt. JO jag kom in, men var ju kanonstressad hela tiden. Jäkla teknik alltså vad den ska trilskas ibland. Förstår fortfarande inte varför jag inte kom in på mitt lösenord.

Ja så gick det med den måndagen. Mindre hosta, mindre snuva, mer frustration.

Likes

Comments

Liiite mindre hosta. Längesedan jag gick upp så sent som idag - strax innan åtta! Halvmulet och blåsigt men inte den storm de varnat för - men dagen/natten är inte slut ännu. Som vanligt blev det någon timmes jobb på morgonen, måste jobba lite extra för veckan som kommer blir det många timmars frånvaro. Det var inte min vanliga kund jag skrev på så det var en rätt jobbig läkare, så jag tröttnade snabbt. Istället gjorde vi oss iordning och gick ut på promenad. Och OJ vad det blåste längst strandpromenaden. Ibland gick man faktiskt framåtlutad för att komma framåt. Denna blåst hade lockat massor av vindsurfare - tror aldrig jag har sett så många ute på vatnnet. Trots blåsten var det en hel del människor ute och promenaden. Vinden var varm och det var riktigt skönt trots allt.

Fotade lite längs vår promenad. Ett blommande träd. En annorlunda utsmyckning på en husvägg. Till slut hamnade vi på en bar där vi inte varit innan. Vi har gått förbi där förut, men tror inte den varit öppen så länge. Har sett att de hade churros och chocolate där, så varför inte pröva på! Sagt och gjort. De hade dekorerat väggen med typiska fiskgrejor och det såg riktigt trevligt ut. Vi satt ute med plastvägg mellan oss och trottoaren. Tycker om att sitta ute och se folk gå förbi på gatan utanför. Det är ett med charmen att fika på uteservering. Inne i baren var det några som spelade Dart såg jag. En trevlig tjej kom ut och serverade oss och det var riktigt gott med chokladen. Mums att doppa churros i en varm, tjock choklad!

Efter det hem igen där Fuzzi som vanligt väntade i dörrspringan och smet ut - som vanligt - i korridoren utanför. Men han går inte så långt och jag skickar alltid Juana att ta upp honom och bära in honom. Tänkte jobba lite till, men det gick lite dåligt med det. Hängde ut tvätten som jag satt på innan och fixade en currygryta som nu står och puttrar på spisen.

Likes

Comments

Sov lite bättre i natt, men fortfarande besvärad av hostan. Är trött på den nu - verkligen. Suck. Upp vid åtta-tiden och Juana var också tvungen att gå upp - hon ligger inte kvar i sängen när jag går upp. Så vi tog en lång frukost med nypressad apelsinjuice, kokt ägg, gröt, smörgås och jag kaffe. Det blev i alla fall jag mätt på. Sedan öppnade jag datorn och jobbade i nästan fyra timmar. Märkligt så mycket lättare det är att jobba en lördag - söndag, när man liksom inte är "tvungen" att jobba! Kände mig lite yr i skallen mellan varven. Vattenbrist? Fylla på vattenflaskan och klunka i sig lite mellan varven. Därefter blev det full fart med städning och sortera tvätt - på med en tvättmaskin - hämta in tvätten som hängt ute hela natten. Därefter ta bort nagellack för ny målning. Märkligt att kunna ta bort nagellacket med Aceton. I somras när min psoriasis var som värst fick jag använda engångshandskar för att ta bort nagellacket och ändå kunde det svida rakt igenom. Nu kan jag ta bort utan handskar! Men tyvärr har naglarna drabbats av psoriasisen och ser hemska ut. Vilken tur att man kan måla över dem. Får ha dem kortklippta för de bryts hela tiden. Annars är det bättre med både fötter, ben och armbågar angående psoriasis. Om det är havsvattenkuren eller inte får tiden utvisa.

Vi gick till Al Taco idag igen. Det var helt tomt där. Bara ägaren och lille chihuahuan. Vi blev bjudna på tacos medan vi väntade på en burrito som vi delade på. Tur var väl det för den var enormt stor.

Därefter tog vi en promenad längs stranden och det var så skönt och avkopplande.

Hemma hos Fuzzi som väntade otåligt när vi öppnade dörren som vanligt. Filmkväll och tidigt i säng. Hoppas på fortsatt bättring. Är trött på den här hostan nu och att jag inte kunnat träna.

Likes

Comments

Ja, vad gör man när man är krasslig? Först rinnsnuva som försvann. Nu eländeshosta. Hostade igenom hela natten och sov knappt en blund. I alla fall upp på morgonen och har försökt jobba men inte lyckats komma upp i de rader jag borde. Så trött. Blir till att jobba några timmar på helgen för att få ihop raderna. Betydligt behagligare temperatur idag i alla fall. Kämpade med ACn som vanligt, men gav upp till slut. Det var okej att jobba utan att ha den på.

Mindre nysningar, mindre näsdropp men en hel del hosta, även om det var mycket värre på natten. Det är helgdag idag igen. Juana är hemma. Affären hade öppet till klockan 2 och passade på att handlar lite saker som saknades. Härlig sol några timmar mitt på dagen om än lite blåsigt. Vi gick en kort promenad och sedan tillbaks till jobbet, men känner mig ännu lite matt och det blev inte så mycket gjort.

Svägerskan ringde och hon var lika hostig och eländig som jag! En liten tanke var ju att flyga dit för julfirande, men så väldigt dyrt. Inte lönt. Satsar istället på en en vecka där i Galicien till påsken. Ska börja kolla resor nu i januari redan så får vi se hur det blir.

Förbereder för en soppa ikväll och sedan blir det lite TV-tittande och tidig säng igen. Hoppas på stor förbättring nästa vecka. Vill börja gå på gymmet igen! Jo, nästan alltid känns det jobbigt att byta om och gå dit, men när jag nu inte kan då jag mår dåligt så saknar jag det verkligen. Trevlig andra Advent till er alla.


Likes

Comments

Stress, stress ... vi skulle ju vara inne i Palma på "Juzgados" klockan 09:15 idag och hur dags jag skulle vara tillbaka hade jag ingen aning om. Så då hade jag ju förstås tänkt mig att börja jobba i alla fall typ 5-tiden för att få ett par timmars jobb = rader innan vi stack iväg. Och hur blev det med det. Nitlott förståss. 07:22 hasade jag mig upp efter att ha slängt en blick på mobilklockan. Socorro. Blev att klunka i sig min dagliga dos med havsvatten - kallt som attan. Sedan fixa en kaffe och slänga mig över datorn. Nä, det blev inte så mycket gjort inte. Upp med Juana, klä sig, fixa facet och i sista stunden slängde jag ner mitt pass i väskan också. Det skulle kanske behövas. Hade ingen aning om vad jag behövde ha med mig. Allting var ju egentligen klart och nu var det bara "högste domaren" eller vad det heter som skulle slå i bordet att jag är ansvarig för Juanas ve och väl. Iväg till busshållplatsen. Ingen buss inne. Skulle kolla via EMT ( en app där man kan se när bussen kommer om det inte finns sådan information på själva busshållplatsen - som det finns på många ställen ). Men se det gick ju inte. Mobilen stod på laddning där hemma! Shit. För sent att gå hem igen. Det kommer en tjej och jag fick förklara min situation och frågade hur mycket klockan var. Man har ju inte ens en klocka längre på grund av mobilen! Hon småskrattade och nämnde att "oj, jag skulle inte kunna leva utan mobilen" - lite väl överdrivet kanske, men det var en ung tjej. Sedan kom mamman med de två barnen som jag pratar med varje morgon. Hennes barn hade ingen ledig mellandag mellan två helgdagar. Vi småpratade lite om det här med mobiler och förstås om att det var kallt. Så kom bussen. Istället för att stirra på mobilen småpratade jag med Juana men till och med hon undrade var jag hade mobilen! Tittade ut genom fönstret. Vi åker bland annat förbi lite mer lantligt med åkrar längs ena sidan och på ett ställe finns en ganska lång stenmur. Ni vet sådana som det finns gott om i alla fall i Småland, som är gjorda för hand sten för sten. Detta är något liknande. Då kom jag ihåg en dag när vi - också väntade på bussen - i Bona Nova där vi bodde tre månader. En äldre man väntade på hållplatsen och berättade att han hade varit med om att bygga den stenmuren som fanns där!

Väl i Palma i närheten dit vi skulle finns några barer - ja det finns ju nästan över allt här - Tänkte om vi hann ta en kaffe eller inte, men visste ju inte vad klockan var så jag frågade en kvinna som satt på uteserveringen och drack en kaffe. Fick ju förklara det där om mobilen! Hon sa att inte hon heller hade någon vanlig klocka längre! Det var en halvtimme kvar innan vi skulle vara på plats och det var bara några minuters promenad därifrån. Så vi beställde en kaffe och en varm choklad till Juana.

Väl vid "Los Juzgados" får man gå igenom en kontroll - som på flygplatserna - och lämna av väskan och annat som kan pipa när man går igenom kontrollen. Juana vet detta nu och tog av sin väska. Hon gick igenom först utan pip. Sedan jag - med pip. Det var mina boots med ett spänne på slejfen. Jag fick komma in jag också.

Upp till andra våningen. Vi sätter oss och väntar och väntar och väntar lite till. Tyckte att det tog lite väl lång tid. Slutligen måste jag knacka på ett fönster och fråga en tjej där vad klockan var och den var då 09:38! Men hjälp då! Jag förklarade varför vi var där och med hjälp av Juanas namn kollade hon på datorn - ATT vi var på fel våning. Vi skulle en våning högre upp. Tackade så mycket och sprang upp för trapporna, ja sprang och sprang, så gott det nu gick med Juana. Där kände jag igen mig sedan förra gången! Hmmm. Lyckades hitta samma kille som visat in oss sist och förklarade vad som hade hänt. Ut från "hörsalen" eller vad det het kommer "El gran juez" i sin långa cape. En rund liten man med grått skägg och ett varmt leende! Jag förklarar vad som hänt och bad tusen gånger om ursäkt och tänkte att jaha nu var det bara att få en ny tid då. Men se det behövdes inte. Ärendet var självklart och hade klubbats utan vår närvaro! Ha, ha.

När vi kom hem såg jag att någon ringt tre gånger på mobilen! Typiskt, det ringer ju nästan aldrig någon till mig egentligen. Det var Juan från ASNIMO - han som har hand om allting med eleverna/boendena på ASNIMO. Han hade ringt strax efter att vi gått hemifrån och två gånger till senare. Jag ringde ju upp förstås och fick förklara vad som hänt. Han skrattade gott. Han hade ringt för att höra om jag ville att han skulle möta upp oss för att vara med på mötet! Det var ju snällt men det gick ju bra ändå, eller ja det gick ju bra utan Juana och mig också.

Hade tänkt bjuda på några bilder från Palma, men bjuder i stället på en gammal sommarbild i kylan. Även här låser älskande par sin kärlek med ett hänglås.

Likes

Comments

Lyckades ju ha på ACn flera timmar i sträck igår och det hjälpte nog till. Vi la oss tidigt efter en varm kopp kamomillte med honung och hopp i säng. Sov som en stock hela natten och har nog aldrig börjat jobba så sent som som idag, nära halv 8. Det blev ju lite stressigt förstås. Å andra sidan har näsan nästan slutat rinna, tjoho och nysningarna avtagit betydligt. Det var nog den där värmen som behövdes när man sitter still. Att sedan tänka på kommande elräkning ... nej det vill jag INTE tänka på nu. Det får bli som det blir. Det är ju helgdag i Spanien idag - tänk om man hade fått alla Spaniens helgdagar även i Sverige, det vore ju inte så tokigt. Men för mig blev det vanlig jobbardog och inget gym idag heller. Jag får avvakta till nästa vecka och hoppas på det bästa då! Juana alltså hemma och hon tycker ju det är tråkigt att se på mig hela dagarna där jag sitter och knattrar. Vi gick ut vid ett-tiden på en promenad och det var så skönt i solen. Fick knöppa upp kapporna då det var för varmt. Det blev en kopp kaffe och juice till Juana i solen idag också innan tillbaks till skrivbordet och fortsatt jobb som tyvärr inte resulterade i de rader jag borde komma upp till. Tog lite bilder på promenaden. Bland annat en "planta baja" ( bottenvåning med terass ) där de hade säkert 5 - 6 små kaniner. Skulle ta en bild på alla men tyvärr rörde de sig alltför snabbt och det blev bara en kvar på bilden. En balkong med härliga färgglada blommor och enormt vackert träd. Ett övergivet hus där allt har glömts bort, så synd på en så stor fin trädgård. Har hört att ägarna tydligen har någon tvist och huset säljs inte utan får bara stå där tills det faller sönder och samman. Konstiga saker! Tidig säng idag också och hoppas på än bättre mående i morgon.

Likes

Comments

Puh, ingen vidare dag. Kunde knappt sova på grund av nästäppa. Sedan hade jag en 5-kilos katt som envisades med att sova på bröstkorgen - något nytt det också. Varför jag inte tog bort honom då? Nä, hade inte hjärta till det. Det var varmt och gott ju ... Plus 3 grader i morse. DET var kallt det. Såg att det var frost på bilrutorna! Jo minsann. Träffade señor Angel med hundarna och katterna på morgonpromenad när vi gick till busshållplatsen. Vid busshållplatsen stod även en annan kvinna jag börjat prata med på morgnarna med sina två barn. Hon tar lokalbussen med barnen till skola i El Molinar var morgon. Vi får en liten trevlig pratstund innan buss 15 kommer - den kommer nästan alltid innan Juanas skolbuss. Hem igen och "slänga sig" över jobbet. Har inte gott något vidare. Känner mig rätt matt. Hade ju tänkt gå på gymmet idag men vågade inte och hade nog inte orkat heller. Blev en promenad istället. Visserligen sken solen från en blå himmel, men det var mycket kallare än igår. Nu känner jag mig helt slut och det får bli ännu en tidig kväll i goa sängvärmen. Hoppas detta går över snart - tycker nog ändå att jag har nyst liiiiite mindre och haft liiiite mindre näsdropp. Håller tummarna.

Likes

Comments