Header

Ska du ge bort något som inte går att slå in i ett paket? Vill du överraska med en mycket speciell fråga? Kanske skämma bort dina kunder med något litet extra? Eller har du tröttnat på "vanliga" inbjudningskort till visningar eller kalas?

Skraplotter är enkla och roliga att göra själv!

Du behöver:

Färgad kartong

Pennor

Bred tejp eller självhäftande bokplast

Acrylfärg

Diskmedel

Pensel

Klipp till kartongen till lagom lottstorlek och skriv ditt budskap.

Delen som ska skrapas fram täcks av tejp eller bokplast. Över plasten målar du med en blandning av acrylfärg och några droppar diskmedel. Låt torka

Tack vare tejpen, släpper färgen lätt när din mottagare skrapar med ett mynt eller nageln.

Vill du bjuda in gäster på ett annorlunda vis? En skraplott väcker nyfikenhet!

Vill du skämma bort dina kunder med något extra som tack för deras beställning?

("Skrapa fram din premie"-PDF kan fås via mail. Skicka en förfrågan till a.persson@lrworld.com)

Kul - annorlunda - enkelt! LYCKA TILL!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Små, smarta krämprover till kunder eller engångsförpackningar till resan av dina favoritprodukter är enkla att göra själv!

Du behöver:

Sugrör av tjockare modell

Sax

Tång

Tändare

Etikett

Favoritprodukt

Klipp sugrören i lagom bitar och förslut ena änden genom att värma den med en tändare. Håll stadigt med tången. Låt svalna innan du släpper taget. Fyll i produkten och förslut den andra änden på samma sätt.

Sätt på en liten klisteretikett!

Förpackningen är klar att använda! Klipp upp den och applicera - supersmart och enkelt! :)

Billiga prover till kunder - smarta resekit - smidiga engångsförpackningar!

Likes

Comments

På lördag smäller det på Tylösand! LR Summer Party med lansering av ett helt nytt produktsortiment baserat på våra allra mest populära produkter. Förberedelserna är många och dagarna rusar så fort, men vi ligger allt i fas... ännu iallafall.

LR-event är mycket speciella för mig. Jag vet kraften i att deltaga på event - jag har sett det så många gånger! Deltagare som inget hellre önskar än att eventet ska vara över så de kan ut och verkställa alla nya idéer de fått av mötets föreläsare eller från informationen från företaget. Eller de som under eventets gång önskat att de bjudit med någon som borde fått uppleva detta. Att få förstahandsinformation ger ett försprång - så är det bara. Att vara en del av ett större event ger den större bilden av företaget - så är det bara. Att få möjlighet att prata med de som varit med längre än en själv ger värdefull input - så är det bara.

Väl på plats på Tylösand på lördag ser vi till att leverera det allra bästa. Snacka om att vara laddad! :)

Jag har fin-fin hjälp på kontoret av bästa Therese och Angelica - utan dem vore jag inget. Paket står travade längs väggarna, skrivaren går varm och den komplicerade logistiken för helgen antecknas på whiteboard och i kalendrar. Vi packar goodiebags, klipper och klistrar, planerar displayer och slår in vinstpaket.

Jag är kan redan nu känna en gemensam nöjdhet värma inombords när vi rott iland detta Summer Party-skepp.

Likes

Comments

I morgon är det dags för Åby Marknad här hemma i lilla Klippan. Marknaden har anor från 1764 och lockar 15000 besökare varje år. Jag minns marknaderna när jag var liten - årets höjdpunkt! Man hade sparat pengar för att kunna spendera dem på alldeles nödvändiga saker som lyckopåsar, ärtrör och sockervadd.

Åby Marknad har för länge sedan mist sin tjusning för mig. För mycket krimskrams och för mycket som är likt varandra. Men MARKNADSNOUGATEN!


Jag kommer inte att besöka marknaden i morgon, så därför lagade jag egen marknadsnougat idag. Hur enkelt som helst!

Du behöver:

125 g margarin

5 3/4 dl strösocker (! ! !)

1 3/4 dl vatten

6 1/2 dl vetemjöl

4 dl florsocker

1 dl kakao

Smält margarinet i gryta, tillsätt vatten och socker och rör tills sockret smält.

Sikta ner vetemjöl, florsocker och kakao i en bunke och rör om. Tillsätt den varma sockerblandningen under ganska kraftig omrörning. Nu går det fort!

Bred ut på bakplåtspapper, ca 1 1/2 cm tjockt och låt stelna. Skär upp i snygga rutor och lägg i vacker skål. NJUT!

Likes

Comments

Jag bara älskar att gå på skattjakt på loppis! Spänningen i att aldrig veta vad man kan hitta och stimulansen när kreativiteten flödar och man ser ett annat andvändningsområde än vad som var tänkt från början. Jag får ofta frågan av gäster här hemma var jag köpt det eller det och finner att mitt svar nästan alltid är: "Loppis..." Att fynda fina saker för några tior, göra om för att sedan njuta av resultatet är oslagbart.

På ekskänken hemma står just nu en ungsfast glasform med ett gjutjärnsställ ursprungligen från ett fondueset. Det blev min egen version av de populära (och svindyra) Klongvaserna. Rosorna har förvisso vissnat för länge sedan, men eftersom det dröjer länge mellan J's blomsterköp, får de allt stå kvar som ett kärt minne. :)

Den lilla kupan tror jag är för smör eller kanske salt... I min kupa ligger laserutskurna bokstäver - älskar den grafiska formen! Bokstäverna har jag fått av J. Säkert när det dröjt länge sedan han köpt några blommor.

Den stora kupan är egentligen från en sån där förgylld klocka som står i varje mormor eller farmors bokhylla. Glaskupan passade precis på ett betongfat och med den lilla fågeln och en kvist trollhassel blev det ett fint blickfång.

I köksfönstret har jag samlat glasburkar och -flaskor. Klossarna i den stora skålen använder jag då och då för små kära meddelanden. Burken med lock blir ibland fylld med hembakta kakor.

I ett annat fönster tronar min största glaskruka. Keramikkloten är dessvärre osignerade, men glasyren är helt fantastisk! Det är en riktigt skicklig keramiker som gjort dem en gång och de blev mina för bara några tior styck. En riktig skatt! Glaskupan med bokstaven står egentligen upp-och-ner. Den ska nog hänga i en smideslampa eller ha någon annan ställning som en enkel ampel. Men den passade ju perfekt på glasskålen som det varit planterat en växt i. De var nog tänkta för varandra - utan att de visste det. Det stora A:et har J skurit ut i lasern och är en del av min samling av just A:n. :)

En rund träask med fint utskuret lock och en glascylinder från en trasig lykta blev efter lite färg en snygg burk för fina saker. En jasminkvist, till exempel. Enkelt och ganska snyggt, tycker jag.

Ja, loppis är verkligen poppis! Den spännande skattjakten, fyndandet för små pengar och att ta tillvara gamla grejer istället för att köpa nytillverkat tilltalar mig.

Jag har till och med börjat "samla" på bra loppisar på andra orter. Då jag reser land och rike runt, brukar jag passa på att förgylla mina turer med besök på de lokala loppisarna.

Jag är biten av loppis-loppan, det är ett som är säkert. Men jag gillar't! :)

Likes

Comments

På lite drygt 4 år har Selcan från Turkiet nått den allra högsta titeln inom LR: 5-stjärnig President. RESPEKT!

Följande korta intervju publicerades när Selcan blev Vice President och hennes mål, driv och engagemang fascinerar mig djupt.

Selcan Güleryüz, 5-stjärnig President Turkiet

”Framgång är inget mirakel – framgång är något man vill”

Vilken dröm var den första du kunde uppfylla tack vare LR?

Jag deltog i projektet ”Alla barn skall skratta” tillsammans med den välkända sångerskan Gülben Ergen och lät bygga en lekplats vid en nybyggd grundskola.

Vilket är ditt bästa ögonblick med LR?

Jag älskar att gå först i ledet. Det bästa ögonblicket för mig var att tillsammans med min familj ta emot den första Porschen i Turkiet.

Vad anser du är det bästa med LR-verksamheten?

Att kunna beröra människor, bilda ett team, vara en familj.

”I love my company” eftersom…

…tack vare LR kan jag inte bara förändra mina barns framtid, utan även påverka andra mödrar och framtiden för deras barn. Både mina och andra människors drömmar förverkligas. Av den anledningen älskar jag verkligen mitt jobb.

Hur förklarar du din framgång?

Hemligheten bakom min framgång är definitivt mina mål. Jag har aldrig lockats av materiella ting. Jag vill beröra andra människor och vara delaktig i den positiva förändringen för andra barns framtid. Det har gett mig en stark drivkraft att inte ge upp. Tiden har visat att jag är på rätt väg. Det har kommit in allt fler människor i mitt liv som jag har kunnat stötta i deras strävan efter att få en egen inkomst, att bli självständiga och att uppnå många saker som de hittills bara har kunnat drömma om. Dessa upplevelser har motiverat mig att jobba ännu mer för att kunna beröra ännu fler människor.

Hur klarar du att hålla balansen mellan familj och karriär?

Jag tycker det är viktigt att jobbet är klart när barnen kommer hem från skolan. Vid möten på annan ort, planerar jag så att jag kan flyga hem samma dag. Genom att även min man ingår i LR-familjen förstår han vad mitt arbete innebär och han är mitt största stöd.

Vilka är dina särskilda styrkor?

Stark kämparglöd och ihärdighet.

Hur arbetar du med nya konsulenter?

Jag ber dem tänka på vad de har åstadkommit hittills i livet och om de kommer att kunna förverkliga sina drömmar genom att fortsätta på samma sätt. Om svaret är att de aldrig lyckats med något och att de aldrig kommer nå sina drömmar, berättar jag att det är möjligt med LR.

Vilken roll spelar internet, Facebook et c för din LR-verksamhet?

Stor roll! Vårt team använder sig intensivt av sociala medier. Vid ett personligt möte kan de ge information om LR under en timmes tid, men en text kan nå ut till miljoner människor via internet blixtsnabbt. Det får till följd att vissa följare och intressenter kontaktar oss direkt. Det är viktigt att ha en identitet på internet som inger förtroende. Det finns många tips kring detta. Själv har jag gått många kurser och sett till att vidareutbilda mig. Jag rekommenderar alla att gå en kurs i sociala medier.

Finns det något du vill säga till LR-konsulenter runt om i världen?

De bör sätta upp ett mål och aldrig sluta sträva efter det. De bör följa Organisationsledarna. Framgång är inget mirakel – alla som vill bli framgångsrika kan bli det. LR har bevisat detta ett antal gånger redan. När du ser dig själv göra karriär inom LR, bör du kämpa för att nå den. Till sist vill jag rikta ett hjärtligt tack till hela LR-familjen, LR-ledningen och teamet på LR i Turkiet, min sponsor, min familj, mina barn samt min älskade make Emin som alltid ger mig stöd och som alltid är mig nära.

Likes

Comments

Låt oss ta det hela från början. Min LR-historia började redan 1996 med anställning som ordermottagare på ett företag jag aldrig hört talas om. För att vara helt ärlig, hoppades efter intervjun att jag INTE skulle få jobbet – för jag tyckte allt verkade så konstigt. Ett företag i lilla Klippan där jag själv bodde som jag inte visste fanns? Med produkter som var så himla bra, men som inte säljs i butik? Jag fattade verkligen ingenting…

Men jag fick ju jobbet och bara efter ett par dagar var jag fast! Jag insåg snabbt styrkan i MLM och det faktum att de konsulenter som ringde in till kontoret (på denna stenålderstid fanns varken webshop eller omsättningsöversikt) var 100% dedikerade och superpositiva infekterade mig snabbt med LR-bacillen.

LR hade startat sitt svenska dotterbolag redan något år innan jag blev anställd, och som många andra storföretag idag, började man i en källarlokal. I detta fall i detta lilla krypin i korsningen Järnvägsgatan – Thorsgatan i Klippan.

Snart behövde man dock expandera och under 10 år var Fabriksvägen 6 i Klippan adressen för kontor, avhämtning av paket och lager. Vi var upp till 18 medarbetare här.

2006 flyttade LR till Lidköping vid Vänern. Den Country Manager vi hade då bodde i Lidköping och dessutom fanns LR-Sveriges största organisation i de trakterna. Det var tänkt att jag skulle veckopendla under en sex månaders period för att starta upp de nya medarbetarna, men av olika anledningar blev det sex år av pendlande. 35 mil enkel väg.

På Strandgatan 28 i Lidköping, våningsplan 3, huserade vi och till en början hade vi även lager i förlängningen av denna byggnad.

Med ny, Göteborgsbaserad Country Manager, gick flytten så till Sävedalen, Partille. I fina, moderna och ändamålsenliga lokaler som även inkluderade utbildningslokal såg vi till att serva alla våra duktiga konsulenter runt om i Sverige under några års tid.

I maj 2016 ville man ha ett LR-kontor närmare Göteborg C och flytten gick till Gårda Business Center på Drakegatan 10 i Göteborg. Det blev både en kort och intensiv period. Mindre än en månad efter att LR flyttat in, gick nämligen kontorshotellet i konkurs och samtliga företag fick 14 dagar på sig att finna nya lokaler och flytta…

…vi hade turen (skickligheten?) att finna lämpliga lokaler tvärs över gatan, i Regus kontorshotell på Fabriksgatan 7 på Gårda i Göteborg. Här finner du oss nu – Angelica, Therese och undertecknad – i ett förhållandevis litet men ändamålsenligt kontor.

Jag kan inte låta bli utan finna det intressant att min LR-resa startade på Fabriksvägen 6 och att vi nu befinner oss på Fabriksgatan 7.

Likes

Comments