Idag tänkte jag prata lite om den nya netflixserien "13 Reasons Why"! Många av er har säkert hört om denna och till och med sätt den, vissa av er vet inte vad detta är.
Jag såg klart denna serie på en och en halv dag, samtidigt som den sedan tog hårt på min själ. Att se hur skolan idag egentligen ser ut, vissa har sett detta i verkliga livet och vissa visste inte att detta fanns i skolor idag. Jag tycker att alla ska titta på denna serie för att uppmärksamma mobbning i dagens skolor och hur lärare egentligen "hjälper" folk som behöver hjälp. Vad tycker ni? Vad kände ni som sett denna serie? Själv kände jag en väldig likhet genom hela min barndom och min egen statistik i huvudet säger att ungefär 95% av alla kvinnor har gått igenom minst en av dessa 13 stadier som beskrivs i denna serie!
Jag är inte man, och kan därför inte säga samma sak om dem då jag inte har kunskapen om hur alla killar har det i det vardagliga livet men jag vet många män som känner likheterna i grupptrycken och hur de också, sakta, trycks ner mot marken i skolan, och utanför.

Med detta vill jag bara säga, titta på serien! Du är inte själv! Det finns folk som bryr sig och vi borde ta hand om varandra bättre än att mobba andra, vi är trotts allt i år 2017?
Tack

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Så vad händer i mitt liv? Jo jag ska pierca mig O.O Jag ska få en näspiercing! Hur sjukt är inte det?! Jag har tänkt på det rätt länge men det kom upp först nu för ett litet tag sedan då jag och en kompis bestämde oss för att göra detta. Är nervös men det kommer nog gå bra! Har just du piercat dig någonstans? Vill du göra det igen? Berätta!

Hörs 👋

Likes

Comments

Jag har länge velat börja träna för att få upp min kondition då jag aldrig har arbetat för att få upp den förut, så ni kan nästan förstå ur illa det är. Utan att ha haft någon motivation av att börja så har man alltid kunnat skjuta upp det längre och längre fram, detta har samtidigt fått mig att bli latare på ett sätt då jag nu den senaste tiden också har fått ett höjt sockerberoende än vad jag någonsin har haft förut i mitt liv.
Jag har nu fått hjälp av min pappa, som en motivation till att få upp min kondition, och tillsammans fått ihop ett träningsschema som jag nu är väldigt peppad till att följa helt och hållet.
Till er alla som vill börja träna men inte har någon motivation till det så vill jag ge er tipset att ta hjälp av en, eller flera personer. Ni kan då motivera varandra och bestämma tider som alla måste hålla så att man inte har något att skylla på. Ni kan också tillsammans välja ett kostschema, om man vill, för att också äta tillräckligt när man tränar. (Detta gör inte jag och man måste såklart inte.)
Jag är väldigt glad över att jag har tagit tag i de saker som jag länge velat göra och jag tänker fortsätta framåt!
Tack för mig! 👋

Likes

Comments

Youtube har länge varit där när jag behövt något att göra eller komma bort från. Idag tänkte jag ge er 5 tips på manliga youtubers som finns där ute, engelska, för jag själv vet desperationen man kan få av att inte ha någon/något att titta på under dagarna.
Jag kommer senare göra en med 5 kvinnliga youtubers!


Jag tänkte börja med killarna vid namn Kian and Jc (Eng): Två killar som lever livet, man kan ta del av deras allt "lata" vloggar men också deras helt orimliga galna ideer av youtube klipp som antingen skadar någon eller innehåller att stöka runt det överallt. Två goingar som lätt får dig att skratta!👯
Nästa person är Pointlessblog (Eng): Killen vid namn Alfie som gör vanliga videos men också både gör vloggar (PointlessBlogVlogs) och gaming videos(PointlessBlogGames) utöver allt det andra. En kille som drar med sina tittare på äventyr och som får personer att le varje dag med sina fåniga kommentarer.👫
ThatcherJoe (Eng): Well... Vad kan man säga, han är som han är helt enkelt. Se på honom när han missar så enkla lösningar på ThatcherJoeGames eller hans,som han brukar säga, inte daily vlogs på ThatcherJoeVlogs 🏠
Mark Ferris (Eng)
är en redig goding som gör allt möjligt på sin kanal med hjälp av sin klumpighet, charm och positivitet bygger upp sina videos på bästa sätt, denna killen är helt klart min förebild <3🐠
Sist men inte minst har vi gruppen Good Mythical Morning (Eng): Om du vill se två män, Rhett och Link, äta sådant som man absolut inte ska äta, kvälja, lära sina tittare konstig fakta eller bara visa sin kärlek för varandra på konstiga sätt så är detta rätt för dig! 🐔

Jag hoppas på att detta var till nytta eller så har ni plötsligt hittat en ny bästa vän 👀! Let's talk about our lovely youtubers!
👋
Likes

Comments

För det första vill jag säga, I'm back! 👏

Det har varit mycket med skolan den senaste tiden och det har dragit ut mycket av min fritid, men också gjort det svårt för mig att skriva här. Men nu är det värsta äntligen över och jag är tillbaka igen!
Detta betyder också att jag äntligen har kunnat lyssna på mina podcasts som jag ligger efter med och jag ville bara berätta om en sak som jag började fundera på under ett avsnitt som jag idag lyssnade på.
Ämnet är nyårslöften, och jag vet att detta är sent in i 2017 redan, jag har dock aldrig varit mycket för nyårslöften men på grund av vad som nu snurrar i mitt huvud så har jag detta året bestämt mig för att ta ett löfte som många idag använder sig av, just att titta över mitt liv och tänka efter! Varför jag just valde detta är för att jag, en gång för alla, borde ta kontroll över mitt liv! Att verkligen titta över vad som verkligen är bra och dåligt för mig, både människor och vanor eller saker runt omkring mig, för att sedan försöka få bort det negativa som sänker ner mig så att jag börjar gå uppåt! Jag skulle verkligen behöva detta och jag uppmanar er som läser detta att i alla fall titta över dessa saker för att se vad som egentligen tynger ner er, vare sig det är mycket eller lite! Jag tycker det är viktigt att titta över dessa sakerna lite då och då och samtidigt våga ta tag i det så att man själv sedan mår bättre.
Jag är stolt över att kunna säga stopp samtidigt som jag kan resa mig från det som trycker ner mig! Det borde du också vara! 👐

Likes

Comments

Under en lång tid nu så har jag haft något som kallas för APL som innebär att åka ut i arbetslivet för att arbeta i 7 veckor totalt.
Nu är det skolan som väntar.
Vårterminen har också precis startat och detta kommer antagligen bli den jobbigaste tiden i skolan, så önska mig lycka till! 😁
Jag har också bestämt mig för att inte ta högskoleprovet i vår då jag är rädd för att få färre poäng på detta då jag har ganska bra betyg nu, är detta ett bra beslut?

Jag hoppas att alla har det bra och njuter av snön som precis har kommit, samtidigt som vi nu kan se fram emot våren som är runt hörnet!
Ha det bra!

Likes

Comments

Falla tillbaka? Det är precis vad jag har gjort.

Efter att varit i samma rutiner varje dag i 8 veckor och samtidigt blivit isolerad, från omvärlden, av detta så har jag nu fallit tillbaka sakta i en värre del av min självkänsla. Panikattacker, svimningar,andningssvårigheter m.m. Från att åka buss samma strecka varje dag i tomma bussar, vistas på samma ställe i 7-8 timmar och sedan hem igen utan något som helst stop... Till att gå på stan igen, vara tvungen att åka fullsatta tåg och knuffas för att komma förbi klungorna på stan.

Det funkar tyvärr inte för mig..😰

Idag var jag nära på att få en panikattack när jag skulle av ett tåg, som dessutom var fullsatt, då jag blev omringad av folket för att jag inte hann ut först genom tågets utgång som brukar göra att jag klarar av att åka tåget. Suddig syn, andningssvårigheter och min heta kropp fick mig nästan att spy.

Har ni haft det såhär någon gång? Har ni några tips för att göra det enklare att handskas med?
Skulle vara oerhört tacksam för all hjälp jag kan få från er! 😃

Tack så länge!

Likes

Comments

Under många år har jag alltid haft en klump i magen inför julen och aldrig redigt kunnat ha någon som helst förväntan inför julafton, men i år, för första gången, kan jag och min familj njuta av julen och vad den egentligen innebär. Så nu sitter jag här med min kopp med jul-te och filten runt min kropp och väntar på att det ska börja snöa perfekt till "Kalle Ankas Jul" på tv.
Ta denna tid att va med familj, vänner, eller någon annan som står dig nära. Ta denna dag och njut, ta det lugnt, stressa inte, alla är värda minst en dag med lugn. Du också.
Med detta så vill jag önska alla en redigt bra jul.
🎄🎅

Likes

Comments

Som ni säkert läst på rubriken, ja de har bytt datum på alla stjärntecken, samtidigt som de lagt till ett extra.
Detta har då hänt på grund av att våran kalender ändrar datum varje år, och därför inte stämmer överens med datumen till de stjärntecken som vi har och det har ändrats för långt. Detta är NASA som har bestämt, då de samtidigt lagt till ett stjärntecken som heter "Ormbäraren". Själv ändras inte mitt stjärntecken, som är lejonet, men för er kanske det gör det! Berätta gärna om du inte har samma stjärntecken längre!
Datumen som nu gäller är:
Stenbocken: 20 Januari- 15 Februari
Vattumannen: 16 Februari- 10 Mars
Fiskarna: 11 Mars- 17 April
Väduren: 18 April- 12 Maj
Oxen: 13 Maj- 20 Juni
Tvillingarna: 21 Juni- 19 Juli
Kräftan: 20 Juli- 9 Augusti
Lejonet: 10 Augusti- 15 September
Jungfrun: 16 September- 29 Oktober
Vågen: 30 Oktober- 22 November
Skorpionen: 23 November- 28 November
Ormbäraren: 29 November- 16 December
Skytten: 17 December- 19 Januari

Likes

Comments

Jag kliver ut ur min lägenhet med hoppet om att idag kunna ta mig igenom gatorna på stan utan att bli nedsatt av andra med deras blickar. Jag går på gatorna, men hoppet varar inte länge då de första personerna jag möter ser ner på mig,
har jag något i ansiktet? Är det något med mitt utseende? Sitter mina kläder fel på min kropp? Eller visar jag bara för mycket hud för dig?
Jag vill bara springa där ifrån.
Att gå utanför porten och samtidigt aldrig räcka till för samhället är svårt.
Sätta sig ner på gatorna i centrum och känna sig naken framför allmänheten samtidigt som man blir trampad och spottad på.
I skolan där jag gått i 3 år nu kommer jag tillbaks en dag efter min praktik med samma hopp som jag hade på gatan utanför mitt hem. Min kropp blev varm, svetten kom och för första gången på länge så kändes det som jag skulle få en panik attack. En plats som ska vara en trygg plats för elever, som nu har blivit en av de svåraste situationerna i vardagen för många.
Jag med svår självkänsla drabbas av detta varje dag på grund av alla normer, hur man ska klä sig, se ut och samtidigt vara som person. Vissa drabbas mer och mindre av hur samhället ser ut idag.

Min slutsats av denna summering är att vårt samhälle inte är som det borde vara, istället för att arbeta tillsammans så arbetar vi mot varandra mer än vad vi tror, vi sätter fortfarande kastsystemet framför varandra och sitter och hoppas på en högre plats i samhällets system idag, medan de lägre blir just trampade och spottade på.
Tack för mig! 💪

Likes

Comments