Ja, haha, sitter på tåget på väg till Göteborg. Nu ska nämligen denna lantis ut på storstadsstök med 20 år yngre ex-kursare! Ska bli jättekul att träffa mina vänner igen, har inte setts på nästan 3 månader! Mina killar får ha fredagsmys utan mig idag!

  • 4 readers

Likes

Comments

Kände mig märkligt bedstämd i morse, lite känsla av meningslöshet med allt. Kan det vara så att klimakteriet börjar göra sig gällande så smått. Eller är det vanligt vinterdepp? Ja jag har i alla fall inget att klaga över, så nåt sånt måste det vara. Idag var jag ledig och dessutom skulle en grävare komma o gräva fram fiberledningen till huset - snart är vi hör på landet också med fiber. Dessutom var rörmokaren här som ska fixa en toa åt oss på övervåningen. Allt gick bra och "best case"-lösningen funkade. Vovven och jag tog en häääärlig morgonpromenad i solen och dessutom ringde jag tillbaka till vikarieansvarig på ett gymnasium i stan. Jag vill läsa in pedagogiken för att kunna undervisa på gymnasiet. Spännande! Ska på intervju på måndag. Eftermiddagen tillbringades med storsonen. Det blev en kaffe på stan, biltvätt o gymmet. Så du ser, jag har absolut inget att klaga på, hade verkligen en bra dag idag!

  • 3 readers

Likes

Comments

Jättefina blommor av maken (o lillsonen som valde färg) o trisslotter av mamma till hela familjen. Minstingen skrapade sin i morse och vann prompt 30 ×10 kronor! Och han som aldrig vinner vann 300 kr "bara sådär", det brukar annars vars storebror som gör det. Resten öppnas ikväll - spännande!

Härlig Alla hjärtans dag!

  • 3 readers

Likes

Comments

Den här veckan tänker jag äggfasta. Känner mig pluffsig och vill snabbt göra mig av med vätskan som jag samlade på mig ynder helgen efter att ha ätit lite för gott. Fast jag äggfastar på mitt eget vis. Jag tänker hålla mig till vlcd men i i stort sett bara äta ägg. Idag blev det två kokta ägg med salt till frukost, 150 kcal totalt.

  • 7 readers

Likes

Comments

Hejhej!

Maken o jag var och såg Macken på Lorensbergsteatern förra helgen. Vilken nostalgitrip, snacka om "trip back on memory lane"! Det var så underbart, du vet när man träffar en gammal go vän från förr som det bara klickar med på en gång. Att det var 30 år sen sist (OMG!) spelar liksom ingen roll. Vi hade bokat bord på restaursngen o hade en fantastisk kväll, från början till slut! Finklädda var vi också -  observera att jag hade på mig samma kavaj som jag hade på mig när vi gifte oss borgerligt för över 15 år sen! Yes! Är sååå nöjd med min storlek o gillar mitt korta hår skarpt!

  • 12 readers

Likes

Comments

Översta bilderna är från idag (tog dem på en toa på stan...), de undre är från februari 2016, innan jag gick ner 11 kg med Cambridgedieten.

  • 12 readers

Likes

Comments

Ja, nu är det dags att skärpa till sig igen, så idag blir det VLCD för hela slanten. Igår noterades veckans största slarv, där i princip allt var tillåtet på kvällen. Onödigt men jag skyller på mensen som kom som ett brev på posten idag.

Måste ta reda på hur jag kan förebygga denna månatliga katastroffas dagarna innan mensen, det är ju helt klart hormonerna som slår slint. Jag tappar nästan förståndet, jo men verkligen.

Idag har jag kommit till sans igen, tackolov! Min största motivation: före- och efterbilderna. Vill aldrig dit igen, här, under 70-strecket, vill jag stanna!

Före då...

Före och efter...

Har tydligen ingen helbild på mig med aktuell frisyr. Sitter i bilen nu, men det kommer en bild snart!

Här ser man lite mer...

  • 14 readers

Likes

Comments

Det är lätt att bli lite slarvig med VLCD när man egentligen är nöjd med sitt utseende. Så det har jag varit i två dagar nu - slarvat men också varit nöjd med mitt utseende. Absolut inte tokslarvat men inte heller hållit mig till 800 kcal. Och idag ska vi provlaga en het korvgryta som vi ska bjuda vänner på om den blir lyckad. Bara ordet korv har ju över 800 kcal. Jaja, vad är det man säger: Livet kom emellan. Så är det! Sen är det dags att ta nya tag. Imorgon alltså. För "fet är ju en dag imorr'n, då"...

  • 16 readers

Likes

Comments

Japp, nu har jag ätit enligt VLCF (very low calorie diet) i 2 veckor. Första veckan gick jag på ren Cambridge-kur men eftersom jag var så matt och hungrig i flera dagar funkade det inte med mitt jobb.

Så jag bestämde mig för att höja kalorigränsen så mycket att jag inte gick hungrig. La ribban på max 800 kalorier. En dag vet jag inte vad som hände men då åt jag ca 1 200 kalorier (om jag inte minns fel). Måste berott på att jag bröt mot rutinerna med träning på förmiddagen en vardag och sen frukost (senare än vanligt, brukar äta sent annars också). För det var en engångsföreteelse och jag har sluppit sug "efter nåt" att stoppa i munnen sen dess. Skönt!

Ja, för annars har det gått väldigt bra att äta så här lite, har nästan inte känts som en diet. Så jag fortsätter i samma anda en vecka till. Tack vare Lifesum-appen går det så himla bra, jag skriver in allt jag äter och dricker och tränar och ser på en gång hur jag ligger till. Imorgon ska jag spara så många av kalorierna jag kan till kvällen och plockmaten - mums!

  • 21 readers

Likes

Comments

Jag noterar allt jag äter och dricker samt min träning i gratisappen Lifesum. Jag följer ingen av deras dieter utan använder appen för att hålla koll på hur mycket jag får i mig. Väldigt praktisk app och lätt att använda om man vill hålla koll på vad man stoppar i sig. Det som inte finns med i matväg kan man lägga till själv, verkligen smidigt! Jag undviket kolhydrater, främst från socker och mjöl, så gott det går och försöker få i mig mycket protein. Här kommer screenshots på mina senaste matdagar:

Likes

Comments