Hejhej!

Det blev CB till frukost o lunch idag, båda målen tidigare än vanligt pga. att jag skulle på föreläsning i Göteborg: frukost vid 9 innan jag åkte o lunch vid 13 strax innan föreläsningen. Efter föreläsningen stannade jag kvar på UB för lite skolarbete o blev så hungrig att jag inte kunde koncentrera mig. Så jag åt en proteinbar. Den hjälpte bara för stunden, hade nog druckit för lite för de brukar mötta, så jag o mamma, som jag sover hos i natt eftersom jag har tidig föreläsning imorgon, gick ut o åt på kvällen. Jag åt en god Ceasar sallad, dock utan krutonger o bara halva portionen dressing.

Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men jag är nöjd ändå.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Japp, har fixat ytterligare en dag med ren kur - heja mig! Ligger åter i sängen o skriver. Maken känner sig krasslig o jag måste upp tidigt imorgon - leverans av ganska stort o tidsintensivt jobb på fm o sen iväg till Göteborg på föreläsning. Så det passar bra att krypa till kojs tidigt. Nåja, klockan är snart 11, så det blev inte lika tidigt som det var tänkt. Nåja.

Idag var storsonen o jag iväg o gymtränade efter arbete, skolarbete o sonens skoldag. Det blev 30 min. crosstrainer som enligt maskinen resulterade i ca 400 förbrända kalorier. Efter det styrka lika länge: armar, mage o lår. Klapp på axeln, bra jobbat O kul var det också!

Imorgon ska jag köra ren kur igen. Sover hos mamma eftersom hon bor närmare Gbg. Har föreläsning imorgon em o övermorgon fm. Men i övermorgon ska jag först köra henne till sjukhuset som ligger åt fel håll, så nån tid sparar jag inte. Men mamma är glad att jag hjälper henne. Hoppas i alla fall hinna med tåget dtrax efter 8...

Nu ska jag sova. Gonatt!

Finaste huset!

Galnaste, roligaste o goaste vovven som finns! O envis är han också!

Likes

Comments

Jajamän, idag fick jag till en ren CB-kurdag! Ligger i sängen o ska strax släcka - så jag kan redan nu säga att det gick vägen - jippiiiii!

Vovven värmer makens plats🤗

Likes

Comments

Ja, vad ska man säga? Det är det dumma svarta Lack-bordets fel att det inte blev ren CB-kur för min del! Maken o jag var en sväng till IKEA o stötte på det klassiska Lack-bordet. Vet inte hur många vi avverkat genom årens lopp o för endast 49 kr var det dags för ett till. Vi har ett i killarnas spelrum på övervåningen men ville ha ett till, det är lättare att duka då om killarna har kompisar hemma.

O så klart skulle vi inviga det nya bordet med lördagsplockmat o film uppe hos killarna! Det blir alltid ploxk över så det var ett bra argument - att äta rester, så att säga. Så det blev pulver till frukost o lunch men plockmat på kvällen. Gott som vanligt men så klart ångrade jag det efteråt, proppmätt som jag var...

Nåväl, ingen idé att grina illa för det, utan det är bara att ta nya tag!

Likes

Comments

Inget sött idag! Första dagen gick som planerat. Åt lowcarb, ville helt enkelt inte missa kvällens plockmat. Imorgon är det dock Cambridge som gäller för hela slanten. Till att börja med i 3 dagar på ren kur, dvs. bara pulver, sen får vi se. Känner mest att jag vill komma ur sockerträsket aå dort som möjligt o dessutom bli av med all extra vätska i kroppen. För kolisar gör att kroppen samlar på sig vätska - o det märks!

Så nu är det bara att köra på igen!

Likes

Comments

Ja, så är det, tyvärr. Efter nästan 4 månader utan sötsaker o annat kolhydratgott snubblade jag i Barcelona. Och jag vet exakt varför. För att vi bodde hos vänner de första två nätterna o jag inte ville vara krånglig med maten. Så jag låtsades vara normal o åt av maten vi bjöds på, bl.a. panerat kött med pommes o hemmagjord glass, paella (dvs. ris o skaldjur), bröd till frukost osv. Tänkte först inte på det men insåg redan andra dagen att jag hela tiden tänkte på vad vi skulle kunna äta härnäst, hela tiden. Glass i 25 graders värme är förståeligt men det hade räckt med något att dricka för min del.
Tur för vikten att vi promenerat mycket!
Idag spårade jag dock ur helt genom att äta choklad - alldeles för mycket choklad! Imorgon tänker jag bara äta low carb o på lördag börjar jag med CB-pulver o käkar det i några dagar. Kommer att skriva om detta varje dag. Önska mig good luck!!!

Men annars var Barcelona på tu man hand med maken fantastiskt!

Likes

Comments

Vi är påväg till Barcelona!
Synd att flyget är ca 1,5 h försenat.
Men att tvingas sitta o göra ingenting är faktiskt rätt skönt.
O Espresso House har studentrabatt o gratis påtår på kaffet (varför kan man välja en stor kaffe när påtår ingår)?
Så jag klagar inte.
Vår minivecka på tu man hand har börjat. Hemma styr mormor i några dagar!
Nej, jag klagar inte!

Likes

Comments

Att bli student igen "på äldre dar" (det kan man väl säga om man tog sin examen på 90-talet?) är tufft! Inte tidsmässigt, jag har 2 föreläsningar i veckan den här perioden,  utan psykiskt! Det är ett helt nytt liv, nytt sätt att tänka och prestation som värderas på ett sätt som jag inte är van vid längre - guuuud vad det är lätt att jobba!

Eftersom det tar nästan 2 h att åka från dörr till dörr hade det inte varit möjligt att kombinera studier med jobb om jag hade föreläsningar oftare, jag har ju en familj att tänka på!

Nåja, första betygsatta uppgiften, en muntlig redovisning, är avklarad! Och nu börjar jag minnas hur det är och vad som väntas. Självklart lade jag ner alldeles för mycket tid och oro på den här uppgiften. Kvaliteten på presentationerna varierade dramatiskt, men alla fick godkänt. Och det fick mig att minnas - nivån är inte så hög som jag inbillade mig att den skulle vara, trots studier på masternivå. Jaja. Efter denna insikt känns allt mycket lättare - nu känner jag att det här nog ska gå vägen ändå. Nästa vecka tar jag dock ledigt. Maken o jag sticker till Barcelona i några dagar på tu man hand. Det ska bli riktigt mysigt❤. Men innan dess måste jag skriva en kritisk gransking av de kapitel vi har att läsa till det jag missar. Men det ska nog gå bra.

Likes

Comments

Som nybliven student igen efter många år ute i arbetslivet kan jag säga att det är TUFFT att börja plugga igen! Det är inte lätt att få allt att fungera på alla plan: yrke, familjeliv, studier och egentid, dvs. träning. Det som för tillfället lider mest är matlagningen och att jag två dagar i veckan är borta hemifrån så gott som hela dagen gör ju inte saken bättre. Jag bor en bra bit från Göteborg och det tar mig nästan exakr 2 h att ta mig från dörr till dörr - och då talar vi såklart enkel väg. Sammanlagt 4 h transport för 2 h föreläsning, vad har jag gett mig in på??? Som tur är funkar Internet klockrent på universitetet, så jag kan kolla jobbmail både före o efter föreläsningar - perfekt!

Men det är intressant o roligt o spännande! Hade min första inlämningsuppgift igår och fick slita hår i timmar för att få till det! Men nu är den inlämnad!

Så om jag ser sliten ut så beror det på att jag är det!

Likes

Comments

Röd som en tomat men nöjd o glad efter 50 intensiva träningsminuter!

Likes

Comments