View tracker

Japp, nu har jag ätit enligt VLCF (very low calorie diet) i 2 veckor. Första veckan gick jag på ren Cambridge-kur men eftersom jag var så matt och hungrig i flera dagar funkade det inte med mitt jobb.

Så jag bestämde mig för att höja kalorigränsen så mycket att jag inte gick hungrig. La ribban på max 800 kalorier. En dag vet jag inte vad som hände men då åt jag ca 1 200 kalorier (om jag inte minns fel). Måste berott på att jag bröt mot rutinerna med träning på förmiddagen en vardag och sen frukost (senare än vanligt, brukar äta sent annars också). För det var en engångsföreteelse och jag har sluppit sug "efter nåt" att stoppa i munnen sen dess. Skönt!

Ja, för annars har det gått väldigt bra att äta så här lite, har nästan inte känts som en diet. Så jag fortsätter i samma anda en vecka till. Tack vare Lifesum-appen går det så himla bra, jag skriver in allt jag äter och dricker och tränar och ser på en gång hur jag ligger till. Imorgon ska jag spara så många av kalorierna jag kan till kvällen och plockmaten - mums!

  • 3 readers

Likes

Comments

Jag noterar allt jag äter och dricker samt min träning i gratisappen Lifesum. Jag följer ingen av deras dieter utan använder appen för att hålla koll på hur mycket jag får i mig. Väldigt praktisk app och lätt att använda om man vill hålla koll på vad man stoppar i sig. Det som inte finns med i matväg kan man lägga till själv, verkligen smidigt! Jag undviket kolhydrater, främst från socker och mjöl, så gott det går och försöker få i mig mycket protein. Här kommer screenshots på mina senaste matdagar:

Likes

Comments

Igår tappade jag av någon anledning matrytmen. Maken och jag åkte och tränade på förmiddagen för ovanlighetens skull, antar att det var där det gick snett. Efter middagen, som blev något tidigare än vanligt, var jag inte nöjd o suuuugen på ALLT! Höll mig ändå borta från kolhydrater men ändå slutade "notan" på 1200 kcal istället för max. 800. Nåja, det är en ny dag idag, eller hur?!

Likes

Comments

På måndag ska jag till Vårdcentralen och lämna blod, en årlig kontroll pga. sjukdomen jag hade för ett par år sedan (nej, inte cancer, en annan allvarlig sjukdom, jag är friskförklarad men tar medicin i förebyggande syfte). I alla fall så står det på remissen att jag måste ange vikt och längd. Värdena behövs för att kunna räkna ut mina värden korrekt.

Så i morse sprang jag upp naken (hihi!) på vinden där maken hade hade rotat fram den gömda vågen. Eftersom jag inte hade vägt mig sen den 1 mars -16 var det lite pirrigt. Då, innan CB, vägde jag 78 kg till mina 168 cm). Idag stannade vågen på 67 kg! Jihoooooo! Jag är överlycklig, hade själv tippat på 71-72 kg medan maken var mer optimostisk och tippadd på 65 kg. Så idag är jag överlycklig och svävar på moln!

Jag fortsätter med VLCD och att äta max 800 kcal i nån vecka till. Skulle helst vilka komma ner till 62 kg så småningom, för att sedan landa på ca 65 kg, känner att jag vill ha lite marginal.

Likes

Comments

Och nu sänker jag ribban. Det har varit svårt att orka jobba och hålla humöret uppe, jag har varit döhungrig de senaste dagarna, matt och på rätt dåligt humör. Igår åt jag 700 kcal istället för 500 och mådde mycket bättre, så nu fortsätter jag på VLCD men höjer gränsen till max. 800 kcal/dag.

Likes

Comments

Idag har jag varit både hungrig o matt (inte mÄtt!) hela dan. Har precis ätit en sen lunch, vi jobbar hemifrån både maken o jag o käkar frukost sent, runt halv 11-11, men brukar ändå äta lunch senast vid 15. Har 169 kcal kvar nu... Hur ska det gå, klockan är ju bara halv 4!

Men jag tänker positivt, har absolut inga planer på att ge upp, har ju första veckan utan avtramp så gott som bakom mig.

Bestämde mig dock för att svstå från träningen idag när kroppen är så trött, maken o storsonen fick åka själva. Tur att jag jobbat klart för idag i alla fall.

Dricker gör jag hela tiden, över 2 l redan, så det kan det inte bero på, men jag får nog fylla på min flaska igen ändå o dricka hett vatten (kombi för att inte börja frysa).

Kul väder - inte! Men vovven behövde uträtta sina behov, så vad gör man?

Nu ska jag fixa dricka!

Likes

Comments

Ja, liiite mer kamp än jag hade hoppats har det varit idag, det måste jag erkänna. Men inte en chans att jag kastar in handduken!

För att få lite omväxling åkte maken o jag in till stan efter jobbet o drack en kaffe på ett mysigt kafé innan vi handlade mat. Bra att komma iväg o få tänka på annat!

Ja, så jag biter ihop o fortsätter med min xxl-diet. VLCD, kallas det väl för?
Ikväll får jag fotmassage av maken, fast det får jag iofs nästan varje kväll - vet att jag har det bra😍!

Likes

Comments

Egentligen var gårdagen, dvs. dag 5, tänkt att vara dag 1 men i förra veckan tänkte jag: Varför skjuta på det? Tanken var att hela familjen skulle "detoxa" tillsammans lagom till skolstarten efter en väldigt söt decembermånad. Nåja, resten av familjen börjar idag, första skoldagen. Killarna detoxar från socker januari ut, ev. med undantag för lördagsgodis, vi får se ☺. Själv tar jag en vecka i taget men vill gärna fortsätta 500-kaloridieten i några veckor. Så nu är det bara att fortsätta på samma spår som de senaste dagarna!

Likes

Comments

Ja, nej jag håller mig till grönsaksbuljong. Men jag måste erkänna att maten var väldigt frestande.

Ja just det. Egentligen är det ju knte ren Cambridgekur jag gör just nu, utan lite av en egen variant. Till frukost blir det CB-gröt, till lunch Varma kpooen o på kvällen en proteinbar o om jag vill ha nåt salt grönsaksbuljong. Ligger på ca 500 kcal per dag, +/- 50 kcal. Tycker att CB är så dyrt o testar därför en egen variant. Vill dessutom minska ner på koliarna lite. Jag utgår från (o hoppas) att resultatet blir detsamma.

Likes

Comments

Känner redan nu att vätska lämnat kroppen för jag ser inte lika svullen ut som för några dagar sen. Imorgon, dag 4, startar fettförbränningen, var det inte så?
Tränade lite idag, 20 min. crosstrainer. Gick bra, trots dag 3-dilemmat med huvudvärk o yrsel. Sen bastu hemma. Ut med vätskan!

Känner mig motiverad så det är bara att köra vidare!

Likes

Comments