JANUARI
I början av året trodde jag att jag skulle flytta till Gävle för att plugga ekonomi i 3 år. Lägenheten var fixad, delat boende med okänd människa i en lägenhet som hade stort renoveringsbehov. Jobbade sista passen på Naked Juicebar och hade tackat nej till tjänsten som platschef. Mitt rum hos mamma och pappa var i ordninggjort, jag hade till och med köpt de första böckerna till kursen jag skulle läsa. Men det kändes aldrig helt 100 med Gävle. 3 dagar innan skolstart fick jag ett mail från Örebro Universitet där det stod att jag blivit antagen till personalvetarprogrammet, mitt första hands val!! Lyckan var total. All ångest och press släppte för en stund, jag skulle inte behöva flytta till Gävle. Nästa problem var omställningen till Örebro. Som tur är kunde farfar ställa upp och jag fick bo där första veckan, Pappa hjälpte mig med alla saker och jag började söka boende i Örebro. Den 19e januari drog skolan och nollningen igång. Jag var så nervös och jag har nog aldrig gråtit så mycket i mitt liv heller. Trodde inte det skulle vara en så stor och jobbig omställning, men att flytta hemifrån första gången till en helt annan stad där man inte känner någon annan än sin farfar var jobbigt. Som tur var visade det sig att min nollegrupp var underbar och klassen också. Vad som var ännu mer tur var att jag hade min Filip som var hos mig varenda helg. Var även hemma en sväng i Stockholm för att se på teatern Dödsdansen på Maxim med pappa. Det var bra.

FEBRUARI
Den 26e januari fick jag tillträde till ett rum i ett radhus i Adolfsberg. Bodde där ensam de första dagarna tills Anne, som jag hyrde och delade boende med flyttade in. Hade fått ett litet rosa rum. Anne och hennes dotter var inte alls några problem att bo med. Fortsatt föreläsningar, nollning, alkohol och biobesök denna månad. Var otroligt fokuserad på plugget, men hamnade oturligt nog i en seminariegrupp som inte fick mig att känna att jag valt rätt. I mitten av februari började det pluggas till första tentan, samtidigt som jag skulle träna inför att sitta hårmodell för J. Satt mycket på ett café på Fridhemsplan med S, M och Å. Under denna månad började jag verkligen känna att jag hamnat rätt. Var även på teater med pappa och såg Dödsdansen med Mikael Persbrandt. Så bra. Första salstentan 27 februari och första tentafesten med klassen.

MARS
Början av mars spenderades genom att vara på salongen och låta J träna på mitt hår. Provade även brudklänning inför tävlingen och vet nu vad jag ska gifta mig i. Hon vann även alla tävlingar och det var så roligt att få vara med. Hon som jag hyrde rummet av i Adolfsberg bestämde sig för att flytta ihop med sin man igen i deras gamla lägenhet. Jag blev då ensam i det stora huset ute i Adolfsberg. Kommer håg att det kändes jobbigt och jag hade ofta mardrömmar om att det skulle bli inbrott. Kände mig bara trygg när F sov där med mig. Vi var även på vår första lägenhetsvisning tillsammans. Började träna spinning på Friskis med några tjejer från klassen och kom igång ordentligt med träningen.

APRIL
Å och M flyttade in i huset med mig på veckodagar för att slippa pendla. Det var så skönt att få sällskap. Väldigt kul att prova på att bo tillsammans med sina kompisar. Jag och M kom nära varandra då. Bestämde mig tillsammans med N och S att vara fadder inför höstterminen och första mötet var i April. 13 april var jag själv på visning för VNobelg. Kommer ihåg att jag kände mig tveksam till om vi skulle ha denna lägenhet eller inte. Så ringde mäklaren och bad om ett bud. Vi la utgångspriset och fick den för utgångspriset. Jag och F hade köpt vår första lägenhet tillsammans!! Valborg firades med festival på kåren, mycket folk och alkohol, fick även se Panda Da Panda andra dagen vilket var väldigt kul.

MAJ
Mycket plugg och åkande fram och tillbaka till Stockholm för jobb.

JUNI
Lämnade Örebro för jobb och för att spendera första sommarmånaden i Stockholm. Packade ihop mitt rum ännu mer än tidigare för den 25 juni skulle vi skriva på papperna och få nycklar till vår alldeles egna lägenhet. Vi målade, rev tapeter, beställde möbler och försökte få ihop våra två helt olika visioner om hur vi ville att det skulle se ut i vårt hem.

JULI
Första dagarna var det mycket bilåkande till Stockholm och inom Örebro för att köpa färg och verktyg till målningen. Hann med en klassreunion av gamla 9an vilket var väldigt kul. den 7 juli åkte vi en vecka till Sardinen, vilket var så underbart. Den svenska sommaren bjöd inte på någon sol alls. Vi tog verkligen en slapp semester, badade, solade och åkte cab. Mycket pizza och drinkar slank även ned. Fick besök av Fs föräldrar och våra kompisar som var här och hjälpte till och kollade på lägenheten.

AUGUSTI
Sprang midnattsloppet med A och slog mitt rekord från förra året. Vi firade tre år tillsammans. Jag fick jobb på Din Sko i Örebro.Var på Nora marknad. Mamma och pappa var i Örebro på besök och E. fick även en intervju på AW för drömjobbet. Fadderiet började även. Fadderkickoff och skolstart.

SEPTEMBER
Hade nog världens sämsta födelsedag. Vill inte skriva om den för den var så usel. Träffade många nya ansikten i faddergruppen och hade igång många aktiviteter. Jobb, nollning och skola. Det var otroligt roligt att vara fadder och jag är glad att jag testade på, men det var nog inte min grej egentligen, eller så var det fel läge, men jag är ändå glad att jag gjorde det. Fadderiet bjuder på många bra fester och mycket bra folk. Den 16e september skrev jag på avtal för jobbet på AW. Extrajobb som rekryteringsassistent, det kunde verkligen inte bli bättre!!

OKTOBER
Åkte gokart och hängde mycket med tjejerna i klassen. Finsittning, utgång och frukost tillsammans. Mycket kickoffer med jobbet och mycket nytt att ta in i skolan och på AW. Bra månad.

NOVEMBER
Shopping med E, föreläsningar, Stockholm och hälsa på mamma, myskvällar med F och tjejerna, jobb, seminarier,bowling med klassen.

DECEMBER
Grupparbete och mycket träningar. Jag och E kom verkligen igång med pass ochkörde minst 4 per vecka. Advents mys med tjejerna och deras killar hade viockså, mycket spel och skratt. Födelsedagsfirande för Daniela. Shopping avjulklappar och heminredning. Klassfest på grankotten och julfest med jobbet iLinköping. Firade julen i Linköping också. Juldagen var tragisk då farmor ficken hjärtinfarkt och åkte in till sjukhuset. En del operationer har gjorts ochska göras, förhoppningsvis är hon hemma runt 10e januari. <3 Nyårsveckanspenderades i skidbacken i Vemdalen, så länge sedan jag åkte och det var verkligensuperkul. Lite isiga backar bara. Nyår firade vi i C och J stuga i Vemdalen medmiddag, JVM, spel och raketer. Och fick i julklapp av F en resa till London den10e mars.

2015 har varit toppar och dalar och det har hänt såotroligt mycket. Jag är väldigt glad över mitt beslut att plugga i Örebro. Jagär väldigt glad att vi köpt en lägenhet tillsammans. Samtidigt så längtar jagtills vi flyttar tillbaka till Stockholm för det är där jag vill bo. I enlägenhet i stan med F och en liten hund. Med närhet till allt och ett drömjobb.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Introduktion och utbildning med nya jobbet har precis passerat. 
Ska bli SÅ KUL att komma igång och jobba med det här, har verkligen blivit inspirerad och taggad av det här! OCH fick tillbaka en tenta i dag som jag trodde var ett självklart U men fick ett VG. s å g l a d blev jag. 

Skönt att vara hemma och träffa mamma och pappa, önskade att vi hunnit umgås mer bara :( tråkigt när man ses så sällan. Ska försöka bjuda hit dom någon helg så vi kan äta middag tillsammans och kanske kolla på bio eller nåt <3 

Likes

Comments

​Skolan har börjat, känns bra, mycket att plugga. Första tentan ligger redan 11/9. 

Idag fyller jag 22. Förväntade mig inte mycket. 
Kanske en liten frukost på sängen och att mr boyfriend skulle laga middag och ta hand om disken. 
Vad jag fick? Ingenting. 
Vaknade 9.30, inte alls för tidigt för en lördag, enligt min åsikt. 
F gick upp straxt innan 12. Det kändes LITE JÄVLA FÖRSENT FÖR FRUKOST DÅ. Fucking jävla as. 
Nu ska vi iväg och träffa några i min klass + deras pojkvänner. Jag har styrt ihop det = ganska bra om jag + F är där först tycker jag. NEJ JUSTE DET ÄR JÄVLA FOTBOLL TILL KLOCKAN 20. Allt är viktigare än att skaffa sig ett liv i Örebro och ta hand om sin flickvän. 

Tänker inte ens fundera på i fall jag överreagerar för detta är INTE OKEJ. Jävla idiotf*tta. Fattar inget själv heller. Blir bara arg för att jag varit "grinig och tyst" idag. JAMEN UNDRA VARFÖR dickhead. 
Så detta är nog den sämsta födelsedagen jag haft hittills. Tack för det. Grattis. 

Likes

Comments

​Sista dagen på termin ett var igår! Allting är inlämnat. Så skön känsla! Tror jag stressat upp mig mer än vad jag själv velat förstå... Har haft huvudvärk i flera dagar, bara motat bort den och tänkt att det blir bättre om jag får sova, men i förrgår på tåget på vägen hem så small det till, migrän nivå 1000. Om jag trodde att jag haft migrän förut så är det ingenting mot vad jag kände i förrgår, jag kan inte ens beskriva känslan, vet bara att det var helt hemskt. Tur att jag hade sällskap på tåget som kunde hjälpa mig <3. Har sovit i två dagar nu typ och det känns bättre, världens bästa mamma har köpt hostmedicin och migräntabletter till mig, nästa gång det smäller är jag redo! Skulle ha jobbat idag egentligen, men vågar faktiskt inte, är nog bättre att vara hemma och sova idag också så det verkligen blir bra.Likes

Comments

​Är sen i lördags utflyttad ur huset i Adolfsberg. tur att jag har Filip som kom dit på fredagen och körde bilen hem till Stovkholm med alla saker, bästa <3. Det kändes skönt att lämna huset, det var lite för stort och tomt när jag var där själv. Men lite tråkigt att jag och mirri inte ska bo tillsammans på veckodagarna mer. 

Om 25 dagar får vi nycklarna till vår alldeles egen lägenhet!! Längtar så så så mycket.

Idag ska vi göra den allra sista finslipningen på vår examensuppgift innan vi skickar in den och på torsdag efter klockan 12.00 ska allting vara klart, om vi inte känner för att komplettera upp arbetet, hoppas inte. Idag står jobb 13-20.30 på schemat också, det behövs, kommer inte vara speciellt rik i juli-månad annars... 

Likes

Comments

​Anton fyllde 18 i helgen. Det blev tacos och tårta med släkten på pappas sida, mysigt men skönt att vara tillbaka i Örebro. Har varit runt på stan och lämnat ut lite CVn idag, hoppas jag kan få något extra till hösten, helst till juli månad redan så jag slipper pendla Stockholm - Örebro hela sommaren. Vi har jobbat med grupparbetet idag också, kom inte så långt så ska sitta och plugga på det ikväll så jag har något tills imorgon. 

Filip hjälpte mig att få hem massa saker från huset i helgen, men det är ganska mycket kvar ändå, på fredag har vi flyttstädning och jag ska ta tåget hem med alla miljoner saker, undrar hur det går... 

Naked har inte velat ge mig speciellt många jobbtider i sommar, kommer få leva relativt snålt med tanke på allt som ska köpas till lägenheten och resan till Sardinien, men längtar ändå. 

4 juni - termin 1 klar
25 juni - klockan 10 får vi nycklarna till lägenheten
7 juli - Sardinien <3

Likes

Comments

​Fadder kickoff igår. Sjukt kul, över förväntan. Vi åt pizza ute i solen och spelade beerpong innan vi drog till kåren och mötte upp alla andra faddrar. Blev lite många shots bara som kanske bidrog till att grupparbetet idag inte gick superbra. Bestämde mig för att gå in till USÖ och tänkte att det är max 4 km, det va 7 km, helt slut när jag väl var framme. Sen skulle jag hämta cykeln vid uni och gick dit också. Skulle cykla till tybble för att pumpa cykeln men då går ventilen på framdäcket sönder så däcket blir helt platt. Lämnade cykeln där och tog bussen för att köpa popcorn och åka hem. Ska försöka plugga lite nu i eftermiddag och tvätta. Om en vecka måste jag lämna huset och flytta hem till Stockholm tills vi får lägenheten. Om cirka två veckor är första terminen a v k l a r a d. Hemtentan från helvetet får vi tillbaka resultatet på på måndag, men det går rykten om att hela klassen har klarat den, vågar inte hoppas... 

Likes

Comments

​Sista delkursen har startat! Det är mindre än en månad kvar tills hela termin ett är slut. Känns som att det har gått så fort men ändå som att jag har varit här hur länge som helst. Det är grupparbete och seminarium som gäller den här delkursen också. Och jag kommer åka hem till Stockholm och jobba två helger i maj, känns som att det behövs med tanke på lägenheten och allt vi behöver köpa. Jag längtar. Om 50 dagar får vi nycklarna till vår gemensamma lägenhet!! Om 62 dagar åker vi till Sardinien i en vecka. Pengar finns. Tror det går bra, ska försöka jobba mycket i sommar. Ska iväg och köra spinning nu och sen ska några i klassen ut och äta tapas. På fredag åker jag hem och jobbar och fixar håret. Saknar min babyflippo också.

Likes

Comments

​Har lugnat mig nu. Tentan känns bättre. Armen gör fett ont. Vill typ inte gå och lägga mig för jag vill inte ligga där och inte kunna sova. Jag har liksom inte tid att bara ligga i sängen och försöka somna... Lägger man sig så ska man sova, punkt slut.

Snart är det valborg, det kommer bli kuuuul. Vill åka hem till helgen tror jag och fira pappa. ♥

Likes

Comments

​Har haft den värsta natten i mitt liv tror jag. Satt med tentan HELA dagen igår, efter att pappa ringde mig runt 20.30 och frågade hur det gick så brast det för mig, och jag blev inte klar med så mycket som jag hade tänkt mig. Har två stora frågor kvar som jag måste måste måste klara av i dag. 

Natten i alla fall... Gick och la mig innan 22 för att jag skulle upp tidigt idag och plugga för att sen gå på möte med banken, men somnade nog runt 01 och har vaknat ungefär varje halvtimme hela natten. Har haft så in i helvete jävla kukont i armen också, och har fortfarande det. Har sån jävla lust att kapa den. Men då gör det väl ännu ondare också blir jag aldrig klar med den här fittentan. 

Hatar min jävla arm. Hatar tentan. Hatar Örebro. Vill hem. 

Likes

Comments