Header

Fick en hel del reaktioner på min insändare som igår publicerades hos lajvo. Dem flesta innehöll negativitet vilket bevisar att det verkligen behövs pratas om sånt här. Dem flesta negativa kommentarerna var självklart även från män och jag hade nu tänkt att jag ska ta o göra svar på tal till ett par av kommentarerna, dock inte alla eftersom att det är hur många som helst. Men iallafall en del utav dem.

1. Säger bara usch den var ful !!!!

- Vad var det som var så fult med min video? Att jag tar upp sann fakta? Tog du åt dig kanske? Eller vad ville du ens få ut av din kommentar? Uppenbarligen tog du ju iallafall åt dig eftersom att du var tvungen att lägga en sådan kommentar. Eller var det min fuskpäls jacka som jag hade på bilden du kanske mena? Om så är fallet så kan du ta och hålla den åsikten för dig själv. Man behöver inte säga exakt allt man tänker på vettu, speciellt inte om man menar det med avsikt av att vara elak. Dessutom har inte min fuskpäls någonting med min insändare att göra, och jag klär mig inte för att det ska passa alla andra, jag klär mig i sånt som jag tycker om. :)

2. De som har en sådan fetisch då?

- Haha alltså va? Vadå de som har en sådan fetisch? Om du har en fetisch till att våldta så bör du verkligen söka hjälp. Våldtäkter är ALDRIG någonsin okej och så är det bara.

3. ”Hahahahhaha”

- För det första: vad var det som var så kul? Detta handlar om ett viktigt ämne som är ett riktigt stort samhällsproblem, så förstår inte ens vad det är du skrattar åt? Och för det andra så bevisar bara det här att det verkligen behövs pratas om sånt här. Du som kommenterade ”Hahahhaa” är dessutom en tjej, vill du kanske inte att man ska jobba för jämnställdhet? Vill du inte ha ett samhälle där alla behandlas lika? Eller du kanske tycker det är okej med våldtäkter? Hade du skrattat lika mycket om du själv skulle bli utsatt? Eller om din framtida dotter kanske skulle bli utsatt om du får en dotter? Eller vad var det roliga?

4. Vilken tur xD

- Om du nu tycker det är tur att vi kvinnor inte finns till för att tillfredsställa er män så kanske du borde vara med och försöka göra skillnad istället.

5. Själv har man ingen men vet flera fall där män och kvinnor som har haft det och sedan ångrar sig efteråt.

- Detta handlar ju dock inte om att man först vill och att man sen kanske ångrar sig efteråt. Det här handlar om när man gör något mot någon som inte vill. Och skulle det vara så att man först vill men sen ångrar sig under tiden som det pågår så har man rätt att säga att man inte vill mer. Bara för att man påbörjat ett samlag så innebär inte det att man måste fortsätta. Man har alltid rätt att ångra sig och ångrar man sig så ska den andra acceptera det och inte fortsätta. Svårare än så är det inte. Eller just det ja, killens syfte är ju att om tjejen först sagt ja så räknas det inte om hon sen under tiden som det pågår säger nej, för hon har ju redan sagt ja, så då är man ju tvungen att ge killen utlösning. Förlåt, jag hade glömt det. (Ironi)

6. Kan inte ligga så mycket där bakom om man verkligen tror, som kvinna, att dem finns till för att tillfredsställa kåta män.

- Fast det verkar ju dock vara det många män tror, eftersom att många män verkar tro att dem har rätten till att våldta. Så jag skulle snarare vilja säga att det inte kan ligga så mycket där bakom om man som många män tror att våldta är okej.

7. Tror dem vet att dem gör fel? Eller tror dem flesta att det är okej?

- Spelar ingen roll om dem förstår att dem gör fel, eftersom att dem trots det utför sådana brott. Fattar inte ens varför ni män ska ifrågasätta så mycket så fort det kommer ut artiklar och insändare om sånt här? Det säger mer om er än vad det gör om oss tjejer.

8. Kåt man = våldtäktsman? Njaaa

- Alla kåta män är inte våldtäktsmän. Märks att du uppenbarligen inte läst texten och kollat videon, för jag är faktiskt väldigt väldigt tydlig i den. Förstår inte varför så många av er män ska missförstå så mycket.

9. Rubriken kan vara vilseledande, annars var det en bra artikel.

- Och exakt vad är det som är så vilseledande med rubriken ”vi finns faktiskt inte till för att tillfredsställa er kåta män”? Bara för att rubriken heter så, så betyder det inte att alla kåta män är våldtäktsmän. Om ni tycker den är vilseledande så förstår ni ju uppenbarligen inte syftet med själva insändaren. Det handlar om dem kåta männen som ÄR våldtäktsmän. Inte om er som inte är det. Men även fast det inte handlar om er som inte är våldtäktsmän så finns vi faktiskt inte till för att tillfredsställa er heller. Vi tjejer lever inte för er skull.

10. Det är så kvinnorna ser oss män :)

- Hur ser vi kvinnor er män? Som våldtäktsmän? Vi förstår somsagt att alla män inte är våldtäktsmän, vi vet att det finns bra män också. För somsagt, precis som jag sa i videon, om alla män vore våldtäktsmän så skulle jag isåfall inte kunna vara hemma hos min pappa. Jag hade heller inte kunnat ha en manlig boendestödjare och inte heller en manlig psykolog om alla män vore våldtäktsmän. Så vi vet somsagt om att alla män inte våldtar. Hade du kollat videon vilket du uppenbarligen inte gjort så hade du märkt att jag faktiskt sa att vi vet att alla män inte är våldtäktsmän.

11. Sofia, är det sant att män enkelt kan komma undan med att våldta? Jag trodde massor av män åkte i fängelset för detta brott? Men jag kan ju naturligtvis ha fel...

- Ja då har du isåfall väldigt fel. För det finns jätte många som kommer undan hur lätt som helst, genom att enbart säga att dem inte hade ”uppsåt” att våldta trots att tjejen försökte ta sig loss eller trots att tjejen blev som paralyserad och spelade död som en fisk. Jag har läst om hur många fall som helst där gärningsmännen kommit undan trots att det funnits starka bevis. Sen blir många dömda också, dock oftast med ett jätte lågt straff medan vi offer för alltid får leva vidare med något som vi inte ens själva valt att bli utsatta för.

12. Er kåta män. Blir placerad i ett fack direkt, schysst

- ”Er kåta män” uttrycket är riktad till våldtäktsmännen, att ni inte själva kan förstå det. Vi menar inte ALLA män. Men sen finns vi faktiskt inte till för att tillfredsställa er som inte är våldtäktsmän heller. Men denna insändaren var dock riktad till våldtäktsmän vilket jag har varit väääääldigt tydlig med. Så nej, jag har inte placerat någon i ett fack eftersom jag var väldigt tydlig i videon med att påpeka att vi förstår att alla män inte är våldtäktsmän.

13. Fast det är nog bättre om du kallar våldtäktsmän, våldtäktsmän och inte kåta killar. Det är en jäkla skillnad

- Fast våldtäktsmän är ju kåta, och om du dessutom vet med dig att du inte skulle kunna begå sånna brott så behöver du somsagt inte ta åt dig, för då är detta inte riktat till dig.

14. Hon ser lite kåt ut :)

- Om du tycker jag ser kåt ut på videon som var med till insändaren så vet jag inte vad du har för ögon isåfall, du ser iallafall riktigt fel ska du ha klart för dig. För varför skulle jag stå i en video där jag pratar om seriösa saker och vara kåt? Vet seriöst inte om jag ska skratta eller gråta, tror mer jag skrattar åt era trångsynta kommentarer. För ingen av er verkar inte förstå syftet med min insändare.

Sen kom det även in en kommentar där en kille menar på att det inte hjälper att prata om sånt här. Då vill jag bara säga att det kan visst hjälpa. För det första så kan man få andra utsatta att förstå att det inte är ens egna fel, eftersom många av oss utsatta väldigt lätt klandrar oss själva - och för det andra så kan man få fler och fler till att faktiskt våga anmäla, eftersom att många av oss utsatta tyvärr inte anmäler. Sen är det heller inte så lätt att anmäla lång tid efteråt, eftersom att det lång tid efteråt kan vara väldigt svårt att få fram bevis. Och eftersom att jag själv är en av alla som inte anmält så vet jag hur svårt det är att klara av det, just pga att man kommer få möta sin gärningsman igen, i en eventuell rättegång. Däremot om man går ut och pratar om sånt här öppet, så kan det få andra utsatta till att kanske ta sig modet att gå till polisen med en gång. Sen påstår han även att jag uppmuntrar folk till att inte anmäla bara för att jag påpeka i videon att det inte är konstigt att många inte anmäler. Där har han dock helt jäkla fel, för jag försöker inte uppmuntra folk till att inte anmäla. Däremot så gav jag svar på tal i den videon till dem som skuldbelägger oss som inte anmäler, men jag uppmuntrar inte till att man inte ska anmäla. Dessutom har ju inte han någon som helst aning om jag uppmuntrar folk till att anmäla eller inte, eftersom han inte kan utgå från en insändare. Jag tycker somsagt att det är jätte bra när folk anmäler, det jag däremot mena är att det är INTE konstigt många inte anmäler. Jag har exemelvis en vän som blev både våldtagen och dödshotad. Hon vågade aldrig anmäla honom eftersom han dödshotade henne, så det finns även sånna saker som kan ligga bakom. Skulle hon få in honom i fängelset eller anmäla fanns det så många andra som kunde döda henne eftersom att han hota med det. Så det finns somsagt många orsaker som ligger bakom till varför man inte anmäler. Detta som jag skrev nu om min vän behöver inte vara enda orsaken till att man inte anmäler, finns flera orsaker till det, blandannat att man blir så chockad och rädd, men även för att man väldigt lätt får för sig att det är ens egna fel samt att man kan vara rädd för att få möta sin gärningsman i en eventuell rättegång, och ni som aldrig blivit utsatta kommer aldrig förstå hur jäkla svårt det är att gå till polisen. Jag tänker hur som helst inte skriva mer i detta inlägget, för då kommer det bli alldeles för långt. Jag kommer nog heller inte kolla mer vad för kommentarer som slinker in, för helt ärligt talat så är det mer hat och negativa kommentarer i kommentarsfältet än positiva, och 99% av kommentarerna var just från män, och att det var mer hat och negativa kommentarer än positiva gör mig fan mörkrädd alltså! Vart fan är vi påväg?! Jag kan garantera att många håller med mig, eller jag vet att många håller med mig. Bara synd att ett kommentarsfält ska fyllas med mer hat och negativitet istället för kärlek och positivitet. Detta är ju iallafall ännu ett till bevis att sånt här behövs pratas om, vilket jag även kommer fortsätta göra. Jag tänker stå upp för både mig själv och andra utsatta!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I Lördags när jag var ute på en skogspromenad med Tuffe så gick jag och funderade väldigt mycket kring allt som har med livet och dess funderingar att göra. Jag funderade väldigt mycket kring hur fint och härligt livet är, men även hur skört det faktiskt även kan vara. För trots att livet är väldigt fint så är det ändå även väldigt skört. Vi lever i en värld där det förekommer väldigt många hemskheter, vi lever även i en värld där det förväntas att vi ska se ut som värsta modellerna. Media försöker hela tiden mata en med en massa sjuka kroppsideal som man ska följa och det begås hur många våldtäkter som helst. Även sexuella ofredanden samt sexuella trakasserier osv. Det förekommer även väldigt mycket våld samt misshandel i denna världen och en massa andra hemskheter som mobbning. Jag förlorade ju även min älskade lillebror 2 dagar innan nyår för snart ett år sedan som varit sjuk enda sedan han föddes, jag var ju även med och såg på när han tog sina sista andetag. Så man ska verkligen vara rädd om varandra och aldrig ta varandra för givet, för man vet aldrig när det är försent. Man vet aldrig när man får stå och prata mot en gravsten. Så jag tycker helt enkelt att man ska sprida ännu mer kärlek i denna världen, kärlek är så mycket bättre än all denna ondska och hat som finns.

Likes

Comments

Bildkälla

”Hej lilla vacker! Min fetisch! Sprut i mus och slicka rent!!i ok för dig? Du får suga upp mig igen så kör vi igen!? Oskyddat Mao! Gubbe på 50! vad önskar du i gåva/ersättning?”

Detta som står här ovanför är ett meddelande som min kompis fick av en man i 50årsåldern tidigare idag. Jag kommer inte nämna namnet på min kompis, men jag har iallafall frågat henne om det är okej att jag publicerar det meddelandet här på min blogg som den mannen skrev till henne, vilket är helt okej för henne. Jag blir verkligen så fruktansvärt arg på sånt här! Detta är en vardag för många av oss tjejer, vi är hur många tjejer som helst som dagligen får sexuella meddelanden ifrån män. Även jag har fått liknande meddelanden och det är fan vidrigt alltså! När ska ni män som håller på såhär fatta att detta inte är okej? Vi tjejer är somsagt inga sexobjekt och vi vill heller inte ha betalt! Ni måste förfan skärpa till er alltså. Ni måste lära er vad som är rätt och vad som är fel, för detta är verkligen långt ifrån okej och alltså ååååh!! Jag blir så jäkla arg så att det bokstavligt talat kokar av ilska inom mig! Hur kommer det sig ens att många av er män tror att detta är okej? Sexuella trakasserier är INTE okej, och det är inte okej på internet heller! Det är inte okej att skicka sexuella meddelanden till andra, för samma lagar gäller faktiskt på internet som i verkliga livet. VI TJEJER ÄR INGA SEXOBJEKT OCH VI VILL HELLER INTE HA BETALT, FATTA DET!!

Likes

Comments

Är idag med i en insändare hos lajvo, dem har publicerat min video där jag talar ut om våldtäkt tillsammans med en text som jag skrev förut till artikeln. Videon kanske många av er som läser min blogg redan sett, isåfall så kan ni ju bara läsa texten om ni vill. Ni hittar iallafall min insändare genom att klicka ​HÄR.

Likes

Comments

Som liten kände jag mig hela tiden så annorlunda och konstig. Dels pga mina funktionshinder, men även mycket pga mobbningen som jag utsattes för om och om igen under flera årstid. Jag fick hela tiden för mig att det är fel på mig och jag kände ofta att jag inte passade in. Jag hade vänner, även fast jag inte hade extremt många under högstadiet så hade jag ändå lite vänner. Men trots det så kände jag mig så annorlunda och konstig pga mina funktionshinder och mobbningen. Jag tryckte hela tiden ner mig själv, för jag fick för mig att jag inte dög. När jag var 14 år satt jag till och med i mitt rum och funderade på om jag skulle ta livet av mig, för mobbningen påverkade mig så grovt. Jag funderade även ofta på hur det skulle vara om jag skulle försöka ändra på mitt utseende. I början så var jag den som inte sminkade mig, men ju mer tiden gick i högstadiet så började jag med det för att försöka passa in. Det där med att sminka mig kände jag blev som en slags press. Jag fick för mig att börjar jag sminka mig så kanske mobbarna iallafall inte tycker jag är ful längre. Så just då sminkade jag mig alltså inte för att jag själv ville, utan det gjorde jag för att försöka passa in. Men det spelade ingen roll hur jag än bar mig åt, för jag var ändå hela tiden så ful enligt dem. Jag började även fundera mycket kring skönhetsoperationer i tonåren, hur skulle det exempelvis vara om jag skulle ändra mitt utseende genom att skönhetsopera mig? Kommer jag kanske bli mer omtyckt då funderade jag ofta på. Mitt svar utifrån det är att det hade jag inte blivit, för det hade inte spelat någon roll hur jag än hade burit mig åt, dem hade ändå i vilket fall som helst fortsatt mobba mig, för jag var ju det där ”perfekta” mobboffret. Jag var den där blyga tjejen som man lätt kunde trycka ner. Idag förstår jag dock det att jag inte ska behöva ändra på mig själv för att passa in, dessutom är jag så mycket starkare idag. Allting som jag tvingats utstå har bara gjort mig starkare och idag är jag till och med en förebild för andra just pga dem erfarenheterna som jag faktiskt har och eftersom att jag vågar vara såpass öppen om allt som hänt mig. Att jag skulle kunna komma såhär långt var aldrig någonting som jag skulle kunna trott. Men jag blev faktiskt tillslut starkare av all skit, och det här är bara början på någonting som tillslut kommer att bli så jäkla bra - för starkare kommer jag att bli!

Likes

Comments

Igår när jag gick in för att kolla min mejl så fick jag se att jag hade fått ett mejl av en som går dagvården i Varberg där jag gick mina 12 veckors behandling. Jag har målat över hennes namn eftersom att jag inte vet om hon vill att hennes namn ska synas. Så därför valde jag att måla över det. Jag tycker hur som helst att det är jätte roligt när ni tar kontakt med mig, när ni skickar iväg mejl osv. Det gör mig verkligen jätte glad! Att dessutom en av dem som jag gick dagvård tillsammans med läser min blogg och sedan skickar iväg ett mejl till mig gjorde verkligen mig jätte glad och jag hoppas att min blogg iallafall kan vara till någon hjälp. Vi alla klarar så mycket mer än vad vi själva tror. Tillsammans så ska vi vinna kampen mot denna jävla sjukdomen, för tillsammans är vi starkast och tillsammans klarar vi allt. <3

Likes

Comments

”Fyfan vad ful du är” ”Jävla kråka” ”Du ser ut som en häst” ”Nästa gång jag ser dig så ska jag möblera om ditt ansikte” ”Du är äckligt ful” ”Gör något åt ditt fula ansikte” ”Jävla särunge” ”Hoppas du blir påkörd”.

Detta som jag precis skrivit ner är bara en del av allt som jag fick höra när jag blev mobbad i grundskolan och det är fruktansvärt att jag blivit så dåligt behandlad, det är fruktansvärt att lärarna inte tog tag i det. Det är fruktansvärt att dem valde att blunda för det och det är fruktansvärt att dem ens kunde med att säga ”dem bara retas lite” fast att det faktiskt var mobbning eftersom att det här pågick varje dag. Jag tror seriöst inte dem förstod hur dåligt jag faktiskt mådde av mobbningen och hur dåligt jag faktiskt mådde av att dem förminska det när jag för en gångs skull försökte ta tag i det. Jag minns att jag när jag var 14 år satt inne i mitt rum och funderade på om det kanske vore bättre om jag avslutar mitt liv istället, kan ni förstå att jag endast 14 år gammal satt och funderade på det hemska? Lärarna fick verkligen mig till att tro att det var mig det var fel på eftersom att dem förminska det. Lärare som annars ska vara ens trygghet och som man ska kunna vända sig till sket fullständigt i det fast att jag faktiskt tillslut försökte prata med dem om det som pågick. Dem fick mig till att bli rädd för att prata om det, för tack vare att dem förminska det så valde jag därför att leva i tystnad. Jag trodde ju att det var mig det var fel på. Men idag så förstår jag att det inte var mig som det var fel på. Jag hade inte gjort något fel. Jag var den där tysta och blyga tjejen i skolan som inte vågade säga så mycket. Jag var väldigt tystlåten utav mig och det var väl förmodligen det som mobbarna valde att utnyttja. Dem märkte förmodligen av att jag var väldigt blyg och därför såg dem antagligen mig som det perfekta mobboffret. Men jag blev iallafall tillslut vinnaren, och det är allt som spelar någon roll.

Likes

Comments

Idag fyller lilla Tuffe hela två år. Mamma och mammas man köpte honom någon gång i januari tror jag det var 2016, men han föddes den 18 November 2015. Helt galet att vi snart haft honom i 2 år, åren går verkligen fort haha. Var även tidigare idag ute på en lång promenad med honom i skogen vilket verkligen var riktigt mysigt och härligt. Skogspromenader är nog bland det bästa helt ärligt talat. :)

Likes

Comments

Jag spelade igår in ännu en till video, som min fina vän Johanna spelade in på mig i en skog. En video där jag pratar om våldtäkt. La upp den på youtube igår kväll och tänkte även nu att jag kan ta och dela den här på bloggen också.

Likes

Comments

Det märks att jag har mått sämre det senaste i samband med den där trauma bearbetningen, för när jag mår sämre så drabbar det min ätstörning och vikt. Jag var även idag och träffade min behandlare på äs-mottagningen, hon vägde mig blandannat samt att vi även åt, och jag har gått ner en hel del i vikt vilket verkligen inte känns bra. Så det känns skönt att jag om ungefär en och en halv vecka ska tillbaks på en booster vecka på dagvården i Varberg. För jag behöver den booster veckan. Det känns som jag ätit som jag ska, men uppenbarligen så har jag inte gjort det och såhär tänker inte jag tillåta att det ska vara. Tänker verkligen inte tillåta det, så jag får ta och lägga till en extra näringsdryck igen. Fick ju minska ner till en näringsdryck om dagen för ca två månader sedan, men får ta och börja ta två näringsdrycker igen om dagen samt tre näringsdrycker på söndagar när det är dans tills jag uppnår den vikten som jag hade när jag gjorde min sista vecka på dagvården, vilket min behandlare också sa att jag måste göra. För såhär vill jag inte att det ska vara, anorexin ska inte få vinna över mig för jag är så mycket starkare. Jag ska inte börja gå ner en massa i vikt igen. Jag ska faktiskt kunna dansa och då kan jag inte gå ner i vikt. För då vet jag att det kommer innebära dansförbud igen och jag tänker inte tillåta att anorexin ska få förstöra för mig ännu en gång till. Dansen är så mycket viktigare, dansen får mig att må bra och det är i dansstudion som jag verkligen kan koppla bort allt jobbigt. Det kunde jag inte då när jag var djupt nere i anorexin, men nu kan jag koppla bort allt jobbigt när jag är i dansstudion, så dansen är väldigt bra för mig. Så det här ska det bli ändring på nu, jag ska upp i vikt igen hur mycket sämre jag än mår. Punkt slut.

Likes

Comments