Header

För er som inte sett denna så har ni här en liten snutt på mig från den förra dansen jag gick. :)

Jag fick en fråga på min instagram förut om jag kanske kan vlogga en dag när jag ska till dansen, och det kan jag försöka få till om det nu är så att man får filma inne på dansstudion. Man fick filma in på det stället där jag gick tidigare, men nu ska jag gå på ett annat ställe och jag har ingen aning om vad dem har för regler där. Men jag tror att man säkert får det, man brukar få göra det på dem flesta ställena har jag för mig så man kan kolla tillbaks o genom det se vad man kan bli bättre på. Men om jag ska göra det så får jag isåfall se till att filma så det bara är jag som syns på själva klippet eftersom att det inte är alla som är bekväma med att synas offentligt vilket jag måste acceptera. Men får man filma in vilket jag tror att man säkert får så kan jag självklart vid något tillfälle försöka få till en vlogg så ni kan få följa med, men då får jag isåfall somsagt försöka filma så det bara är jag som syns på klippet när jag är i själva dansstudion. Detta kommer dock inte bli i början av kursen, för jag har aldrig tidigare gått streetdance. Så jag känner att jag först och främst vill komma in mer i den dansen innan jag spelar in en vlogg. Men någon gång så kan jag försöka få till en vlogg om man får filma, men jag kan inte lova exakt när det blir. Men det är roligt att ni iallafall kommer med önskemål, det är något som jag verkligen uppskattar. Ovanför texten här så har ni iallafall precis som jag skrev längst upp en liten kort snutt på mig från förra dansen som jag dansade när jag gick hiphop mix, för er som inte sett den och om ni skulle vilja det. :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den 8 Oktober så ska jag äntligen få börja dansa igen, streetdance kursen som jag anmälde mig till drar nämligen igång då och det känns även sååå bra att jag äntligen ska få börja med dans igen eftersom att jag under en lång period haft dansförbud på grund av min anorexi. Jag saknar verkligen dans så otroligt mycket. Jag saknar att få dansa loss inne i dansstudion. Jag saknar helt enkelt allting som har med dans att göra. Att jag nu ska få börja med dans igen gör mig dessutom ännu mer motiverad till att kriga och kämpa för det friska. När jag var som sjukast så använde jag dansen mycket till att gå ner i vikt, så när jag var som sjukast så var egentligen inte det med dansen så roligt när jag nu tänker efter. För jag strävade ju bara hela tiden efter att gå ner så mycket som möjligt i vikt, så det där med att träna blev ju som ett tvång för mig vilket man inte ska behöva känna. Träning ska vara något som man känner att man mår bra av, man ska inte använda träning som ett tvång. Så nu när jag ska få börja med dans igen så ska jag se till att bara ha det roligt inne i dansstudion. För jag brinner ju för dans, det gjorde jag ju egentligen då när jag var som sjukast också. Men när jag var som sjukast så blev det där med träning ändå som ett tvång för mig och blir det som ett tvång så blir träningen inte rolig, för när jag märkte att jag gick ner mer och mer i vikt av att träna så blev det att jag då fick för mig att jag måste träna varje dag. Dansen var ju något som jag höll på med en gång i veckan, men jag började även träna varje dag på andra sätt också för att förbränna så många kalorier som möjligt, och så ska man inte behöva känna. Det är bara dem där hjärnspökena som hela tiden försöker få en till att tro det. Men så är det inte, för hjärnspökena har helt fel. Så nu när jag ska få börja med dans igen så ska jag se till att enbart ha det roligt med dansen. Jag ska dansa för min skull, jag ska göra det för att det får mig till att må bra. Jag kommer bli tvungen att ta en extra näringsdryck när det är dans vill min behandlare, men det går jag gärna med på så länge som jag får hålla på med dans. För är det något som jag saknar att få hålla på med så är det verkligen dansen. :)

Likes

Comments

Dagvården idag har gått hyfsat bra. Jag hade även ett samtal med min behandlare där idag också, ett väldigt bra samtal tycker jag. Hon sa att det är så roligt att få jobba med mig eftersom att jag är så motiverad till att bli frisk vilket kändes bra o höra, för när man får höra sånt så blir man ännu mer motiverad. Jag var sedan hemma runt 18.50 tiden, så då drog jag iväg till boendebasen direkt. Kände att det kunde vara skönt efter en hel dag på dagvården. Det var även Wii tunering på boendebasen idag också som jag var med på. Dock vann jag inte, men alltid lika roligt med Wii ändå. Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen o kolla lite på youtube innan jag ska sova har jag tänkt. Så med detta inlägget vill jag önska er alla en riktig godnatt, så hörs vi mer under morgondagen. Var rädda om er och glöm inte att ni är bra precis som ni är. <3

Likes

Comments

Här har ni vloggen som jag spelade in i lördags. Dock så blir det väldigt skakigt emellanåt, men det är något som jag ska försöka förbättra till nästa tillfälle när jag vloggar. Här har ni iallafall vloggen som jag även har blandat in lite humor i också. :)

Nu sitter jag i taxin påväg till dagvården i Varberg, den slutar 17.30 ikväll så jag kommer inte vara hemma förrän 18.30 ungefär. Dock så ska jag iväg till boendebasen direkt när jag kommer hem eftersom det är Wii tunering där ikväll, så vi får därför höras mer senare ikväll. Ha en fin måndag allihopa. :)

Likes

Comments

Idag har det verkligen varit en riktigt seg söndag. Jag har varit väldigt trött efter inatt och har därför inte orkat göra så mycket mer än o redigera vloggen som jag spela in igår. Den är färdig redigerad nu också, så jag håller på o laddar upp den. Jag kommer dock inte hinna dela den här på bloggen idag eftersom att den inte blev färdig förrän nu, och det lär ta ett tag att få upp den också eftersom att den är över 19 minuter lång. Men jag delar den här på bloggen under morgondagen har jag tänkt. Så vill ni kika in den imorgon så är det bara o hålla utkik. :)

Likes

Comments

Blev en väldigt trevlig kväll igår tillsammans med Johanna. Vi drog även iväg till en uteservering vilket var trevligt. Idag har jag dock varit väldigt trött vilket jag fortfarande är, men det har det varit värt eftersom att det alltid är lika trevligt att umgås med Johanna. Nu idag ska jag iallafall bara ta det lugnt har jag tänkt och även redigera färdigt vloggen som jag spela in igår, men annars förutom det så har jag ingenting speciellt planerat vilket är skönt. Ska mest bara samla krafter inför dagvården som är imorgon igen. Men ni får ha det så bra så länge så hörs vi nog mer senare ikväll. :)

Likes

Comments

Jag har haft fullt upp idag eftersom att jag vloggat hela dagen, därav den dåliga uppdateringen. Sen kom även min fina vän Johanna hit, så det är också anledningen till att jag inte hunnit med att blogga något mer idag. Jag bjöd henne på tacos o det har varit en jätte mysig kväll, har inte känt så mycket ångest nu under kvällen eftersom Johanna har underhållit mig en hel del vilket är skönt. Hon ska även sova över här inatt, så jag känner på mig att kvällen också kommer bli kanon bra. Hur som helst så finns det inte så mycket mer att skriva just nu, men jag bjuder på två bilder från våran taco kväll så länge så hörs vi mer under morgondagen. :)

Likes

Comments

Som jag skrev förra helgen så skulle ju jag denna helgen spela in en challenge och en vlogg. Så jag spelade in en challenge igår kväll som jag nu klippt ihop som ni ser ovanför texten. En 3 minute makeup challenge. Bildkvalitén blev dock rätt mörk vilket jag ber om ursäkt för. Hur som helst så ska jag iallafall idag vlogga, påbörjade den redan imorse. Dock kommer den inte hinna komma upp idag eftersom att jag inte kommer hinna redigera den, så vloggen kommer därför upp någon gång imorgon. :)

Likes

Comments

Det här är en väldigt jobbig natt, blandannat drömt en massa mardrömmar samt att jag vaknat upp flera gånger av sömnparalyser o hallucinationer. När jag får dessa hallucinationerna så ser jag han som förgrep sig på mig framför mig, och att jag i samband med det även får sådana där otäcka sömnparalyser som gör så att jag inte kan röra mig samtidigt som jag ser han framför mig är så fruktansvärt otäckt. Det känns precis som det gjorde då när han förgrep sig på mig. Att behöva återuppleva allt det här i form av mardrömmar, hallucinationer o flashbacks är riktigt otäckt. Det är jätte svårt att komma till ro när det här sker och jag får jätte svårt för att somna om när det händer. Så just nu mår jag inte så speciellt bra. Vissa nätter går bättre, men så kommer även dem här nätterna vilket händer väldigt ofta och det är riktigt jobbigt, därför är det så skönt att psykolog kontakten äntligen kommit igång så jag kan få börja bearbeta allt det här mer ordentligt. Men ja, jag får försöka somna om igen känner jag, det är en dag imorgon också. Eller idag rättaresagt eftersom att det är en ny dag nu. Min kompis Johanna ska ju komma hem till mig, jag ska blandannat bjuda henne på tacos + att hon även ska sova över, o förutom det så ska jag ju även spela in en vlogg till youtube också eftersom att det var en läsare för ett tag sedan som önskade att jag ska göra det eftersom att jag inte brukar göra det så ofta. Så jag känner att jag helst vill vara någorlunda pigg när hon kommer o när jag ska spela in den där vloggen. Dock är det svårt att somna om, för somnar jag om så är jag livrädd för att jag ska vakna upp av massa sömnparalyser, hallucinationer o flashbacks igen. Men jag får försöka.

Likes

Comments

Som ni kanske läst på min blogg idag så skulle jag imorse bli intervjuad samt inspelad via Skype av två gymnasietjejer eftersom att dem håller på med ett skolprojekt i form av en podcast. Den ska handla om psykisk ohälsa med inriktning anorexi, så dem ville ha med mig i den. Så blev vid 10.00 tiden imorse inspelad via Skype. Jag vet inte hur detta gick, jag var väldigt nervös och kände mig helt darrig o skakig i rösten, men får hoppas på att det inte hörs så tydligt att jag var det. Hur som helst så är det ju första gången som jag ska få vara med i en podcast, så jag ska därför inte döma mig själv allt för hårt om det nu är så att det inte blir så bra. Intervjuen gick iallafall väldigt fort, inom fem minuter så var det redan färdigt. Så det kommer inte bli en så lång podcast, men ändå roligt att dem ville ha med mig i den. Dem tror den kommer bli klar i slutet på december, så det ska bli spännande att lyssna på den när den är färdig. Förutom det här så hade jag även idag mitt första besök hos den nya psykologen som jag ska få gå en trauma bearbetning hos. Idag pratade vi bara mest om hur denna behandlingen ska gå till, och vi kom fram till att besöka platsen där det hände ska ingå i trauma bearbetningen. Så när jag ska besöka den platsen så får jag ta med mig vem jag vill dit, så jag ska nog ta o kolla om någon av mina boendestödjare kanske kan följa med mig. Jag vet dock inte när jag ska göra det här, blir förmodligen inte ännu. Kommer nog först gå på några besök till psykologen först innan jag kommer ge mig in på det andra. Men jag tror det kan vara väldigt bra att göra det. Jag var för ett tag sedan inte så långt ifrån den platsen, men där jag var för ett tag sedan var inte precis där det hände så det kommer inte riktigt bli samma sak som det kommer bli när jag ska stå där själva övergreppet skedde, kommer förmodligen kännas ännu jobbigare att få stå så extremt nära platsen. Men somsagt så är det nog något som kan vara väldigt bra eftersom att jag hela tiden har undvikit att vara alldeles för nära där det hände, så det ska därför ingå i denna bearbetningen. Besöket med psykologen kändes iallafall väldigt bra, vi kom fram till bra saker och det känns även bra att jag nu äntligen har kommit igång med den kontakten. Det ger mig ännu mer hopp till att jag en vacker dag kommer kunna ta mig ur allting starkare än någonsin.

Likes

Comments