Sådär då var första dagen som sjuksköterska avklarad. Det barn lite smånervöst imorse när man i mörkret tog sig till sjukhuset o skulle köra dagpass. Det är misstämning på något sätt att röra sig ute på morgonen när alla börjar vakna lite till liv. Första dan är ju alltid lite halvdant o rörigt, då man saknar passerkort o allmän genomgång på det mesta. Men tur man har underbara kollegor som verkligen stöttar o hjälper till. Hade en något stressad dag på min klinik idag som jag var, så det var kanske inte bästa starten men sånt är läget. Viktigt att man får vara ny och inte har för stor press på sig själv som jag ofta har tendens att ha.... så det var bra dag punkt. Och det finaste var ett sånt fint litet paket från finaste trion i kollegor, då de vet att jag älskar ROSA så då fick jag rosa presentpåse med tillhörande rosa vattenflaska, rosa grattiskort, rosa tulpaner, blev sååå himla glad! Världens bästa brudar de där! Så detta lever jag länge på, imorn väntas kvällspass så ska njuta av en låååång kväll då klockan ställs på sovmorgon imorn bitti! Skönt med skiftade arbetstider ibland faktiskt....

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Och så är kvällen kommen, kvällen innan mitt nya jobb, och kvällen innan min sjuksköterskekarriär. Nya kollegor, nya arbetsuppgifter och framförallt ny arbetsplats. Det ska bli så spännande och hoppas verkligen jag kommer in i rollen som sjuksköterska ganska fort. Värsta som finns är känslan "ny på jobbet", det kan nog fler än mig intyga... så hoppas tiden som ny går fort. Men även låta sig vara "ny exad sjuksköterska", våga fråga utan att känna sig dum. Det tror jag inte kommer vara några problem, då mina blivande kollegor är underbara och jag längtar verkligen tills min anställning imorgon. Väskan är packad med namnskylt, nya arbetsskor och matlåda som mamma lagat till mig. Det bådar för en super-måndag.

Min söndag har bestått av mjukiskläder, långprommis, lunchlåda, lägenhetsvisning, mathandling, fika hos syrrans familj och barnvakt. Perfekt uppladdning inför en spännande Måndag med massor av tankar och känslor. Hoppas jag kommer kunna sova inatt, då tankarna kan famla in på annat.

Likes

Comments

Och så var den där examensdagen över, den där dagen som man väntat på under 3 års tid. Det var en väldigt fin dag, som började med sovmorgon och egentid framför morgontv, som sedan följdes av en långpromenad och lunch. Jag njöt av varje timme, och va såklart lite smånervig och nevös inför vad som skall komma skall... Men klockan slog 1 och jag trippade över till min syster som hade lovat att fixa ordning mig till examensceremoni, vilket hon gjorde med dunder och brak. Kände mig så fin med långt lockigt hår och en passande svart klänning till det. Sedan bar det av till kyrkan där familj och släkt hade samlats för att se oss alla blivande sjuksköterskor. Våra 3 bästa lärare var även de där och höll fina tal om oss, och att vi valt världens bästa yrke, vilket jag nog kan garantera innan jag ens börjat, hihi.

I talet framkom det även hur mycket tid vi har spenderat med allt vad plugget innebär, jag fick nästan en chock, det va 19 tentor, 13 seminarier, si och så inlämningsuppgifter och ett examensarbete etc... listan kan göras lång och minnet kommer inte riktigt ihåg allt vad läraren stod o sa. Men iaf så var det 1095 dagar sedan som vi startade sjuksköterskeprogrammet 2015, känns som det var igår om jag ska vara ärlig, men oj vilken resa i livet JAG gjort sedan dess.

Efter kyrkan samlades familjen och släkten hemma och firade med god mat, dryck och fika, och såklart lite fina presenter. Det var så mysigt och var så tacksam för fina presenter och fint sällskap. Kvällen avslutades vid 00.00 då gästerna var trötta och reste hemåt, och då var det även dags för mig att knapa mig i säng och få lite sömn. Så denna dag var fantastisk på många sätt o vis, och overkligt att man nu kan titulera sig med en högskola-examen.

Likes

Comments

Idag gick jag från min sista dag i skolan med blandade känslor. Tänk att jag tillbringat 3 år på högskolan och idag kl. 12 så var det sista gången jag passerade ut genom högskolans entré. Overklig känsla, som är svår att sätta på ord, men samtidigt så otroligt skönt att vara klar i skolbänken och kunna visa sina teoretiska kunskaper genom praktiskt arbete. Så trots kylan på hemvägen, så vägde det upp mitt humör då jag insåg att imorgon FREDAG tar lilla jag examen, som är helt otroligt, så jädrans STOLT över mig själv, så som jag kämpat med både studier, jobb och praktik så är jag äntligen i mål, eller ja, snart… en dag kvar…. Examensbeviset är iallafall inskickat och klänningen ligger så fint på soffan i väntan på att klockan slår 15.00 imorgon, då ceremonin i kyrkan kallar…

Likes

Comments