Postad i: Hästar, 2017, idéer , Intervjuer

Hej allihopa idag tänkte jag att jag skulle göra en intervju inlägg och det var ett tag sen. Tänkte i alla fall intervjua Jennifer Bratt.

1. När börja du rida? När jag var 5 år tror jag, då började jag på en ridskola som hette Hägnerholm

2. När fick du din första häst, vad hette den och hur stor var den? Jag hyrde en ponny när jag var 8 år, en liiiiten B-ponny vid namn Comet II, men 5 dagar innan jag fyllde 9år fick jag min första egna ponny som var en B-ponny som hette Munsbro Senator men kallades för Ture.

3. Varför börja du rida? Mamma har alltid varit hästintresserad och tyckte väl att det skulle vara roligt om jag också var det.

4. När var din första hopptävling på ett ungefär? Hmmmm... någon gång på Comet 2010-2011 något sånt. En Ld och en Ld div III. Utesluten i den ena eftersom jag missade ett hinder men nolla i andra.

5. Vilka klasser tävlar du nu? Jag har ridit ett flertal SM och ridit MSVA

6. Hur många hästar har du just nu och vilka klasser tävlar du med vilken? Just nu har jag två hästar som jag tävlar aktivt med och en yngre som jag inte tävlat. Fideli (8 årigt sto) senaste tävlingen var faktiskt SM där vi debuterade MSVA med tre nerslag och ett tidsfel, men en fantastiskt bra runda! Nalle slog sig i hagen och fick en blödning "orakat av yttre våld" och därav knappt tävlad under hösten. Men med Nalle har jag hoppat internationella klasser samt MSVA, vi red även SM men utgick eftersom känslan inte stämde (han fick sin knöl ungefär då)

7. Vad är det bästa med hoppningen? Fart, fläkt och samspelet mellan hästen och ryttaren.

8. Din största merit? Jag vann inverkans SM på min B-ponny Munsbro Samson och med honom har jag flera SM-placeringar och placeringar på internationella tävlingar.

9. Bästa hopptävlings minne? Förmodligen när jag tog guld i inverkans-SM eller den internationella GP i Drammen som var sjukt rolig!

10. Mål med dina ponnyer detta år? Nalle vill jag rida internationellt på och ett väldigt högt mål jag har är eventuellt ett EM. Fideli vet jag inte hur länge jag kommer ha kvar men felfri MSVA skulle inte sitta fel:)

11. Ditt sämsta minne från en tävling? När jag skuller rida Div I på en B-ponny jag hade och vi stanna ut oss i förklassen och i lagklassen hade vi 6 fel i omhoppningen men laget vann ändå.

12. Intresse utöver ridningen? Tror inte jag har nått intresse utöver hästarna allt är bara häst häst häst hela tiden!

Jag hoppas ni gilla den ska försöka göra en till, har ni tips på ryttare vem isåfall skriv! Hoppas ni får en bra dag Baii! Fick tyvr inte in några bilder men följ Jennifer på insta @Jennifer.bratt


Likes

Comments

Postad i: Vardagen , 2017, naturen, tankar och åsiker, Tycker till om

Halloj! Tänkte starta året med en tycker till om fyrverkerier och jag går utifrån min åsikt och jag tycker inte om fyrverkerier ni få veta varför i inlägget, så vi kör väll igång. kommer bygga upp detta inlägg på ett annorlunda sätt.

Positivt: egentligen så finns det inte så mycket positivt att säga om fyrverkerier förutom att dom är Fina

Negativt: Här har jag betydligt mer att säga. Det finns väldigt mycket negativt så jag punktar upp det.

 • Fyrverkerier är inte bra för miljön eftersom folk inte plockar upp efter sig.
 • Det skrämmer djur.
 • Det kan skada folk om man får på sig

Ja ni märker ju jag gillar inte fyrverkerier men ja. På nyår brukar vi använda tomtebloss eftersom vi har hästar. Jag fick inte in några bilder men ni vet väll hur det ser ut.

Baii och gott nytt år!!

  Likes

  Comments

  Postad i: Flora, Hästar, Vardagen , åsatuva , Kompisar, 2016

  Hej alla idag tänkte jag skriva om mitt 2016.

  Januari: Nytt år nya mål, jag fick hem ny häst. Jag var med i snögubbe cupen med den nya hästen (Windy) i första klassen ramla jag av och andra fyra fel men men. Wilma lånades ut på foder.

  Februari: Det börja gå bättre och bättre med Windy sen hände inte mycket mer.

  Mars: Jag red min första lokala tävling på Windy, Jag nolla första klassen och gick 0 i grundne med 4 fel i omhoppningen

  April: Vi red några tävlingar som gick bra och strata en dressyr och lite sånt.

  Maj: Vi tävlade dressyr med ok % och några felfria hopptävlingar

  juni: Jag tävlade på min födelsedag och vann, det var även ridläger som var ok.

  Juli: Vi lämnade tillbaka Windy. jag red Flora i sugar cup regional finalen. Finalen gick bra för att var 2 gången jag red terräng på henne

  Augusti: Jag starta några tävling med Flora som går super bra. Jag åkte på ett kristet läger som var så kul.

  September: Jag tävla med Flora och det gick bra. Jag startade även min och Floras första Lc utan fel. Jag åkte även på studieresa.

  Oktober: Tävla några Lc och det gick bra

  November: Jag tävla och lite sånt. Wilma såldes också.

  December: Jag red årets sista lokal tävling med 4 fel i varje klass. Jag debuter på p&j på Åsa Tuva och det gick bra.

  Som ni märker Har 2016 varit ett bra och dåligt år med motgång och framgång. Nu hoppas jag på att 2016 blir ännu bättre.

  Gott nytt år på er och baii! Lägger in lite bilder från 2016.


  Likes

  Comments

  Postad i: Flora, Hästar, träning, tävling , åsatuva , 2017

  Hej allihopa! Tänkte skriva om mina mål med hästarna 2017

  Flora

  Hoppnigen. Placering i Lc och ridit en felfri Lb

  Dressyr: Rida en lc:1 på 65% och en Lb:1 på 60%

  Fälttävlan: Rida en godkänd P70 gärna med placering och en P80

  Det är nog tyvär sista året på flora eftersom hon är Bponny

  Åsatuva

  Hoppning: 90 felfritt och 1 meter felfritt

  Dressyr: En Ld:1 kanske Lc.1 om jag orkar få ner henne

  Fälttävlan: Tror inte jag kommer rida det på ett tag med henne

  Det var mina mål med båda hästarna men vem vet det kan ju ändras. Är ialla fall sjukt taggad på tävlingsåret 2017.

  Hoppas ni får en super dag! Baiii!

  Likes

  Comments

  Postad i: Flora, Vardagen , naturen, tankar och åsiker

  Hej allihopa! Satt här på morgonkvisten och tänkte lite och det känns verkligen inte som december ute, jag har mer vårkänslor än vinterkänslor men men. Man får väll tänka lite positivt paddocken är ju ok. Om 3 dagar är det liksom nyår. Detta blev ett väldigt kort inlägg men ska skriva ett inlägg om mina mål 2017 nu så baii!

  Vi har inte snö :(z

  Likes

  Comments

  Postad i: Flora, Hästar, träning, Kompisar, åsatuva

  Halloj! träningen igår gick super bra, Vi övade mycket galoppen och lite sånt. Flora var jättefin och hoppade allt hon stanna bara en gång på vattenmattan. Efter träningen satte jag och Vilma i cafeterian och fika lite och bytte presenter. Jag fick en pälsglans av Vilma och hon fick choklad och en huva av mig. Idag ska jag in till stan förhoppnigsvis. Nu ska jag äta frukost så baii!

  Likes

  Comments

  Hej hoppas ni haft en bra jul och får en bra fortsättning❤ Tänkte berätta om min jul lite snabbt bara. Vi börja med att rida och sen så kolla vi kalle anka. Efter kalle anka öppna vi våra julklappar och sen så öppna vi våra julklappar. Jag fick en ​​ny HJÄLM (Charles owen ), presentkort på Höörs, mulletofflor,ridvantar,ridstrumpor, T-shirt, armband, högtalare och 2 dagarsridläger. Vad fick ni? Jag har haft en underbar jul. Ni kan ju tänka er min min när jag fick en hjälm, jag red i den idag och den är så så super skön men kommer bara ha den när jag tävlar och tränar. När Flora såg den istallet sa hon med blicken
  - Matte vad snygg hjälm!😍
  Iallafall så kommer det förhoppningsvis ett tycker till om inlägg i morgon eller tisdag❤ Hejdå👋

  Likes

  Comments

  Postad i: Vardagen , helgen, Shopping, skola

  Hej allihopa det är julafton imorgon! Just nu äter jag frukost och sen ska jag gå ut och fota. Igår slutar jag 11:30 så runt 12:30 åkte jag och Isak in till stan och max sen åkte vi till esplanaden och shoppa lite, sen kom mamma och Isak åkte hem så var i stan från 13:00 till 20:00 ungefär. Idag ska vi pynta färdigt och ta in granen även spel bingolotto. Hoppas ni får en bra jul❤

  Likes

  Comments

  Postad i: Hästar, träning, Vardagen , helgen, Kompisar, skola

  Hej! I Tisdags var det Lucia ju och vi hade luciatåg idag iskolan och JAG var Lucia. Det gick jättebra och jag är nöjd, det var super kul❤ Imorgon ska jag ha sovmorgon och på kvällen kommer min faster, farbröder, morfar och mormor så ska vi äta risgrynsgröt. På söndag så har Mariestad ridklubb idrottslyftet med den tränaren jag brukar byta (Lotta) Så först är det clinic om ryttarens still tror jag det var nåt sånt iallafall och sen är det träning❤ Blir en rolig helg❤ Nu ska jag ta det lugnt😊 Godnatt sov så gott💝

  Sur Flora😂

  Likes

  Comments

  Postad i: Flora, Hästar, träning, Vardagen , helgen, Kompisar

  Hej! I Onsdags var jag hemma för jag var jätte förkyld, var hemma i torsdags också men mådde bättre då så gick i fredags. I Torsdags så tränade jag, vi hoppa mycket gymnastik och Flora stanna inte en ända gång😊 I helgen så var jag på myskväll hos min kompis Ebba. Vi kolla på film och gott och pyssla. Igår kväll så longera jag Flora lite och idag ska jag rida henne. Hoppas ni få en bra vecka❤ Hejdå👋

  Likes

  Comments