Postad i: Flora, Kompisar, träning, Vardagen , Nytt, Ziwa

Hej alla jag har lov! Igår kom min kompis och idag har vi badat. Imorgon ska jag rida Ziwa på förmiddagen och på kvällen har jag lottaträning och är så taggad. Mamma är i paris och hon ska köpa med franskt godis så kan skriv vad jag tycker här sen. Jag tror vi ska baka efter maten så tänkte lägga upp receptet här<3 Kommer lägg upp ett favorit recept en gång i veckan tänkte jag. Ha det bra hejdå!!

Likes

Comments

Postad i: 2017, Flora, Hästar, träning, Ziwa

Hej idag så skulle jag och mamma rida ut men hästarna blev galna så vi red dom en och en. Mamma fick longera Flora och sen skritta jag och trava lite i skogen. Men det gick bra annars. I torsdags tränade jag Ziwa och det gick jättebra. Vi övade mycket lydnad. Men nu har jag lov så ska uppdatera hela veckan<3 Hoppas er helg blir bra baii!

Likes

Comments

Postad i: Flora, Hästar, Kompisar, 2017, Nytt, Ziwa

I torsdags var det Lotta träning och Flora gick super fint men blev trött i slutet så det blev tokigt. Vi träna kanske svåra övningar också. I går kväll var vi inne i ridhuset och red Ziwa som jag kommer tävla och träna i hoppningen åt en tjej. Jag hoppade Ziwa och hon var jättefin och rolig. Ska rida Ziwa på måndag innan gröntkort kursen. Idag ska jag på konfirmation och sen till en kompis. Ni får gärna kommentera vad ni vill ha för inlägg❤ Baiii!

Bilder på Ziwa🌟

Likes

Comments

Postad i: Flora, Hästar, Vardagen

Hej allihopa mst bli bättre på det här med bloggen😐 Iallafall blev det inget Helsingborg i Söndags då hästen vi skulle kolla på blev såld men men det blev en P&j istället. Jag red två st 70 och nolla en och 4 fel i en så är supernöjd med Flora. Efter p&j så åkte vi till ridhuset och jag red en B ponny som jag kommer tävla i år så jag är super taggad nu. Idag fick dom stå men imorgon blir en uteritt. Om ni vill följa mig och få uppdatering lite snabbare så finns jag på instagram under namnet majzi04
Hoppas ni får en super kväll så baiii!

Likes

Comments

Postad i: Vardagen

Hej hoppas ni mår bra, själv mår jag sådär men det hindrar mig inte från att blogga. Igår fick mamma rida Flora och det gick nog bra. Idag ska jag inte rida då mamma är på kurs i Göteborg så ja. Jag har varit dålig på att uppdatera då jag inte hunnit men ska försöka bli bättre nu. På Söndag åker vi ner till Helsingborg och ska kolla på häst så vi får se vad det blir. Nu ska jag planera inlägg för resten av veckan och lite till så baii!

Likes

Comments

Postad i: Flora, Hästar, träning, information

Hej som ni märkt har jag uppdaterat dåligt men ska försöka komma igång nu❤ Ni kan kolla in @lyckabymaja på instagram om ni vill köpa lyckoarmband.
Jag har precis bakat en misslyckad kärleksmums så ja. I förrgår var det träning och det var gymnastik hoppning och det gick jättebra hon tyckte det var väldigt kul❤ Jag tänkte ha en frågestund så ni kan ställa frågor här under❤ Baii!

Likes

Comments

Postad i: Hästar, 2017, idéer , Intervjuer

Hej allihopa idag tänkte jag att jag skulle göra en intervju inlägg och det var ett tag sen. Tänkte i alla fall intervjua Jennifer Bratt.

1. När börja du rida? När jag var 5 år tror jag, då började jag på en ridskola som hette Hägnerholm

2. När fick du din första häst, vad hette den och hur stor var den? Jag hyrde en ponny när jag var 8 år, en liiiiten B-ponny vid namn Comet II, men 5 dagar innan jag fyllde 9år fick jag min första egna ponny som var en B-ponny som hette Munsbro Senator men kallades för Ture.

3. Varför börja du rida? Mamma har alltid varit hästintresserad och tyckte väl att det skulle vara roligt om jag också var det.

4. När var din första hopptävling på ett ungefär? Hmmmm... någon gång på Comet 2010-2011 något sånt. En Ld och en Ld div III. Utesluten i den ena eftersom jag missade ett hinder men nolla i andra.

5. Vilka klasser tävlar du nu? Jag har ridit ett flertal SM och ridit MSVA

6. Hur många hästar har du just nu och vilka klasser tävlar du med vilken? Just nu har jag två hästar som jag tävlar aktivt med och en yngre som jag inte tävlat. Fideli (8 årigt sto) senaste tävlingen var faktiskt SM där vi debuterade MSVA med tre nerslag och ett tidsfel, men en fantastiskt bra runda! Nalle slog sig i hagen och fick en blödning "orakat av yttre våld" och därav knappt tävlad under hösten. Men med Nalle har jag hoppat internationella klasser samt MSVA, vi red även SM men utgick eftersom känslan inte stämde (han fick sin knöl ungefär då)

7. Vad är det bästa med hoppningen? Fart, fläkt och samspelet mellan hästen och ryttaren.

8. Din största merit? Jag vann inverkans SM på min B-ponny Munsbro Samson och med honom har jag flera SM-placeringar och placeringar på internationella tävlingar.

9. Bästa hopptävlings minne? Förmodligen när jag tog guld i inverkans-SM eller den internationella GP i Drammen som var sjukt rolig!

10. Mål med dina ponnyer detta år? Nalle vill jag rida internationellt på och ett väldigt högt mål jag har är eventuellt ett EM. Fideli vet jag inte hur länge jag kommer ha kvar men felfri MSVA skulle inte sitta fel:)

11. Ditt sämsta minne från en tävling? När jag skuller rida Div I på en B-ponny jag hade och vi stanna ut oss i förklassen och i lagklassen hade vi 6 fel i omhoppningen men laget vann ändå.

12. Intresse utöver ridningen? Tror inte jag har nått intresse utöver hästarna allt är bara häst häst häst hela tiden!

Jag hoppas ni gilla den ska försöka göra en till, har ni tips på ryttare vem isåfall skriv! Hoppas ni får en bra dag Baii! Fick tyvr inte in några bilder men följ Jennifer på insta @Jennifer.bratt


Likes

Comments

Postad i: Vardagen , 2017, naturen, tankar och åsiker, Tycker till om

Halloj! Tänkte starta året med en tycker till om fyrverkerier och jag går utifrån min åsikt och jag tycker inte om fyrverkerier ni få veta varför i inlägget, så vi kör väll igång. kommer bygga upp detta inlägg på ett annorlunda sätt.

Positivt: egentligen så finns det inte så mycket positivt att säga om fyrverkerier förutom att dom är Fina

Negativt: Här har jag betydligt mer att säga. Det finns väldigt mycket negativt så jag punktar upp det.

 • Fyrverkerier är inte bra för miljön eftersom folk inte plockar upp efter sig.
 • Det skrämmer djur.
 • Det kan skada folk om man får på sig

Ja ni märker ju jag gillar inte fyrverkerier men ja. På nyår brukar vi använda tomtebloss eftersom vi har hästar. Jag fick inte in några bilder men ni vet väll hur det ser ut.

Baii och gott nytt år!!

  Likes

  Comments

  Postad i: Flora, Hästar, Vardagen , åsatuva , Kompisar, 2016

  Hej alla idag tänkte jag skriva om mitt 2016.

  Januari: Nytt år nya mål, jag fick hem ny häst. Jag var med i snögubbe cupen med den nya hästen (Windy) i första klassen ramla jag av och andra fyra fel men men. Wilma lånades ut på foder.

  Februari: Det börja gå bättre och bättre med Windy sen hände inte mycket mer.

  Mars: Jag red min första lokala tävling på Windy, Jag nolla första klassen och gick 0 i grundne med 4 fel i omhoppningen

  April: Vi red några tävlingar som gick bra och strata en dressyr och lite sånt.

  Maj: Vi tävlade dressyr med ok % och några felfria hopptävlingar

  juni: Jag tävlade på min födelsedag och vann, det var även ridläger som var ok.

  Juli: Vi lämnade tillbaka Windy. jag red Flora i sugar cup regional finalen. Finalen gick bra för att var 2 gången jag red terräng på henne

  Augusti: Jag starta några tävling med Flora som går super bra. Jag åkte på ett kristet läger som var så kul.

  September: Jag tävla med Flora och det gick bra. Jag startade även min och Floras första Lc utan fel. Jag åkte även på studieresa.

  Oktober: Tävla några Lc och det gick bra

  November: Jag tävla och lite sånt. Wilma såldes också.

  December: Jag red årets sista lokal tävling med 4 fel i varje klass. Jag debuter på p&j på Åsa Tuva och det gick bra.

  Som ni märker Har 2016 varit ett bra och dåligt år med motgång och framgång. Nu hoppas jag på att 2016 blir ännu bättre.

  Gott nytt år på er och baii! Lägger in lite bilder från 2016.


  Likes

  Comments

  Postad i: Flora, Hästar, träning, tävling , åsatuva , 2017

  Hej allihopa! Tänkte skriva om mina mål med hästarna 2017

  Flora

  Hoppnigen. Placering i Lc och ridit en felfri Lb

  Dressyr: Rida en lc:1 på 65% och en Lb:1 på 60%

  Fälttävlan: Rida en godkänd P70 gärna med placering och en P80

  Det är nog tyvär sista året på flora eftersom hon är Bponny

  Åsatuva

  Hoppning: 90 felfritt och 1 meter felfritt

  Dressyr: En Ld:1 kanske Lc.1 om jag orkar få ner henne

  Fälttävlan: Tror inte jag kommer rida det på ett tag med henne

  Det var mina mål med båda hästarna men vem vet det kan ju ändras. Är ialla fall sjukt taggad på tävlingsåret 2017.

  Hoppas ni får en super dag! Baiii!

  Likes

  Comments