Tänka sig att det är redan 2018 och vi är snart inne i februari. Sitter hemma och har ångest, igen.
Vet inte riktigt vad som har hänt på sistone. Har iaf skaffat gymkort, Ä-L-S-K-A-R gymmet verkligen. Det är något jag skulle kunna göra flera dagar i rad. Ska göra som min mentor sa att ta vara på den tiden man är motiverad.

Vet ni den känslan av att man är rädd för att bli lämnad av någon som är en kär. Den är såå hemsk. Har lite problem i mitt liv nu så jag är otroligt rädd för att bli lämnad. Sen är det vissa folk som skriver till mig när dom behöver något, vill inte ge dom något men känner även att om jag inte gör det kommer jag att missta dom.

Tycker det är hemskt att man kan vara i ett förhållande och ändå vara rädd för att missta varann. Vet inte om det bara är jag som är löjlig och nojig som tänker så. För vet att jag är väldigt nojig gällande såna här saker. Vet inte om det beror på mitt förflutna. Har ju haft något med några killar men har V-A-R-J-E gång blivit sårad på det ena eller andra sättet. Känner att jag är väldigt less på det.

Därför hoppas jag som jag skrivit i före gående inlägg också att jag är kristen och tror på att Gud hittar den rätta och leder mig. Så jag tror att han jag är med är den rätta för mig. Men det är så svårt. Vet inte om det här bara är nån av Guds prövningar eller vad det är.

Puss hej

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 0 Readers

Likes

Comments

Vi är redan inne i December, första advent har varit. Det är helt sjukt hur tiden bara rinner iväg.
Jag sitter här med extrem ångest och panik över allt jag måste göra, men ändå bestämde mig för att skriva blogg istället.
Ska iväg imorgon, men måste städa, packa osv MEN sen är det dehär som pågår i mitt liv just nu
körkort, praktik, jobb, sen även ett litet luciatåg som jag styr. Allt detta ska fixas före jul.

Men 6/12 fyllde Finland 100år.
Stolt född i Finland, och halvfinsk kan jag säga att grattis Finland, det är mitt hemland verkligen🇫🇮❤️
Har under alla mina år jag levt besökt städer runt omkring Finland, har varit i Rovaniemi och I Helsingfors. Om man tittar på Sverige så de längsta jag har varit till är Stockholm flygplats.
I Finland har det firats mycket hela året. Men varje år firas det med "Linnanjuhlat" som på svenska är "slottsfesten". Där presidentens slott fylls med viktigt folk för Finland. Framför allt krigsveteraner, eftersom dem finns kvar i Finland.

Har nog inget annat att säga, tänkte ba informera er lite om det😉


Vi hörs, Puss​

  • 0 Readers

Likes

Comments

Förra inlägget började jag med "trevlig sommar". Det var verkligen ett tag sedan jag skrev. Helt ärligt hade jag glömt bort att jag hade en blogg😁 Men som rubriken lyder så undrar jag om det är någon som läser min blogg, MEN undrar ej det därför för att jag bryr mig, men för att det skulle vara kul och bolla lite tankar. Har detta som en slags dagbok, om någon vill följa med i mitt liv lite då och då så är det ju kul. Med har inte sagt till någon att jag skriver blogg utan vill ha detta som personligt och vara anonym än så länge, men vet att om rätta personer skulle läsa så skulle dom ju lista ut att det var jag som skriver denna blogg, jaja men nog om detta, inge intressant😂

Som sagt att sist när jag bloggade var det sommar, sommarlovet hade just börjat. Snart inviger jag jullovet, känns det som.
Tiden går så snabbt nuförtiden.


Svårt att sätta fingret på var jag ska börja.
men vi kan fast börja där, för skrev i ett tidigare inlägg om att jag är rätt att förlora folk runt omkring mig. Även att jag har hittat en kille som jag hade något på gång med., men kan väll säga att det blev inget av det, så under en period på sommaren mådde jag väldigt dåligt, helt ärligt så när hela våran grej slutade så kan jag säga att har aldrig känt mig så tom eller haft så ont, kände helt ärligt hur mitt hjärta krossades

Kan ju direkt berätta att i slutet på sommaren träffade jag en helt underbar kille, och det var kärlek vid första ögonkastet. Vi har varit tillsammans i lite över 3 månader nu och känner mig som den lyckligaste personen när jag är med honom, dock så är det distans förhållande. Men det kan ju också vara ganska bra, då man inte "tröttnar" på varandra och inte bråkar nästan något. Han känns som den rätta för mig. Eftersom jag är kristen så tror jag att det är Gud som visar den rätte (kommer säkert ett inlägg om min tro också här framöver)

MEN detta att jag känner mig glad och lycklig tar inte bort min ångest och alla problem. På sistone har jag haft väldigt mycket ångest. Jag har flera orsaker bl.a. studenten, praktiken, julen, vänner, skolan, körkort osvosv

Som sagt så har jag haft mycket ångest även panikångest. Ångest får jag om jag t.ex. börjar tänka på studenten, eller praktiken som jag gör på ett äldreboende. Nu har jag bara 6 dagar kvar så det känns bättre nu, vet att jag har gjort bort det mesta. Sen är det dehär med jul. Har skrivit om det förr.

Jag sitter ju t.ex. just nu och lyssnar på julsånger och har lite julbelysning osv. Men så är det jag gör nuförtiden. Jag "taggar" inför jul i typ två månader och sen när det väl blir julafton och närmar sig den 23/24 så får jag verkligen ångest. Men det är pga att två julafton efter varann så har det hänt ganska så tråkiga saker. En nära släkting var i hjärtoperation dagen förre julafton, men fick vatten i lungorna så var tvungen att fara tillbaka till sjukhuset den 24. Sen julen efter var det en annan nära släkting som hade en 2 veckor gammal bebis när hon fick hjärnblödning på julafton. Efter det har jag haft ångest under julen och varit rädd för att det ska hända något.

Hade nog inget annat att skriva denna gång
vi hörs, puss

  • 0 Readers

Likes

Comments

Trevlig sommar!!
Sommarlovet har börjar för ett tag sen, har haft det bra än så länge. Träffat nytt folk osv. Bara chillat hemma och
varit på stugan, sånt som man älskar.😍

Känner ni någorlunda press över sommaren? Nån typ av ångest? För det gör jag. Känner att de är press från alla håll
man ska ha haft en bra sommar, blivit brun, gjort hur mycket som helst samtidigt som man ska ha jobbat. Man ska ha träffa nå sommarfling osvosv.
Jag känner att det är fööör mycket i dagens samhälle av detta😒

Har faktiskt träffat en kille, men är svin rädd att han ska typ "lämna" mig, eller något. Som alla andra gör. (nej, vi är inte tillsammans) Är det någon som kan relatera? Någon som har samma oro känslor om att folk ska svika och lämna er?

Det är sånt som jag oftast inte berättar ens åt mina vänner. Känner att kan inte göra det, dom kommer gå och fundera över det osvosv.. svårt att förklara


ajja de va en liten uppdatering från mig😘

Vi hörs, Puss

  • 2 Readers

Likes

Comments

Läste mina gamla inlägg och det var verkligen bara om jul. Haha, men då kom känslorna tillbaka, när jag låg i sängen och ville bara dö, ville inte att julafton skulle komma. Nu efteråt när jag tänker på saken så var det nog panikångest jag fick, kunde bara inte sätta fingret på vad det va just då.

Känslan att inte komma ihåg efteråt hur jag egentligen kände. Hur ont jag hade just då, psykiskt, men tog till mig mod och skrev till en dåvarande nära vän. Hen var nästan påväg till mig, ringde denna personen och personen pratade med mig till jag somnade.Men kan ju tillsätta att det gick bra, jag lever ännu.Jag får panikattacker fortfarande mer eller minde.Jag orkar inte stiga upp ur sängen visa dagar.


Annars då, livet flyter på med en massa stenar som kommer emot, jag känner att jag orkar inte mer. Har varit jätte mycket den senaste tiden. Har hög frånvaro på skolan. Är nog ganska stressad eftersom jag slutar denna termin om ca 2 veckor. Har mer och mer ångest för varje dag som går. Försöker prata med vänner men vännerna jag haft och pratat med är nu borta, ingen kontakt nå mer, Har såklart en jag berättar allt för. Men känns som att jag ska fukka upp den relationen också pga att jag mår dåligt och inte vill/orkar vara med vänner eller folk mer, som jag var förr.

Har börjat lyssna på Ångestpodden och ÄLSKAR verkligen deras avsnitt<33

Känner att det blev ett väldigt deep och rörigt inlägg men de är väll så jag känner just nu för det mesta,
Deep och rörigt :))

Vi hörs, Puss!

  • 4 Readers

Likes

Comments

Hallå! Hur har eran jul varit? Kan ärligt säga att jag har haft ångest över julen under hela julhelgen annars var det bra med familjen osv. Var med en kompis också 25 och det hjälpte mycket.

Nu har vi gäster hos oss och kommer typ ha det ända till skolan börja så får nu se hur jag kommet må.
Sen vet jag inte vad jag ska göra på nyår, knappast vara hemma iaf.

1.1.2017
Glömde avsluta inlägget, men min nyår var bra till en början, skulle sova i stan hos släktingar men när vi kollar 12 slagets raketer och allt va roligt och bra, vi är påväg hem och jag får en sån extrem ångest att jag ba ringen gråtandes till pappa och frågar om han har åkt hem ännu, han va hemma men kom och hämtade mig och vi åkte hem vid 3 på natten. Sov bra och såå va allt bra sen.


Vi hörs, Puss!

  • 4 Readers

Likes

Comments

Som ni sett så har jag skrivit att jaa jul är mys, jul är bäst osvosv
Men egentligen sitter jag här med extrem ångest över morgondagens julafton och hela julen. Har ingen aning varför, gillar nog inte julen egentligen såå mycket. Joo klart det är mysigt men ändå är det nånting som göra att jag får värsta ångesten..


Sen tänker jag även mycket på personer och barn som inte har en familj, inte får presenter, kanske föräldrarna dricker mycket alkohol på julen, även fast barnen är där, eller något annat. Jag tycker att vi som har det bra ska tänkta på dom som kanske inte har det lika bra som vi, de finns barn som inte vill fira jul, de finns barn som inte får julklappar för dem har dålig ekonomi, medan vissa får en massa dyra saker.
Jag tyckte årets julkalender "Selmas saga" var väldigt bra, även fast jag inte sett mer än sju avsnitt och sista. Men man såg verkligen att alla har inte tillräckligt med pengar och alla kan inte fira jul.

Något vi också behöver tänkta på är att det är inte presenterna som är viktigast. Det är gemenskapen, familjen, släkten. att man har roligt och njuter av den tid man har.
Sen som jag kanske ta tidigare att julen är inte allas favorit. Som jag höre att en youtuber sa att när du kommer tillbaka till skolan så ska man inte i fråga sina vänner vad dom fick i julklapp för det kanske sitter nån där som inte fick något. Eller så kan det vara så att alla andra fick väldigt dyra saker och den personen kanske inte fick något lika dyrt och då kanske hen inte vill säga det och ljuger istället.


Tyckte han berättade allt väldigt bra och tycker att ni ska gå in och lyssna.

Jag vill i alla fall önska er en riktigt god jul och tänk på era närmsta, var med dom och sprid kärlek under julen. Ingen ska behöva vara ensam.

Vi hörs puss

  • 4 Readers

Likes

Comments

Nu var det ju ett tag sen jag skrev och såg att jag hade skrivit att det snart är jul, då var det över en månad till julafton. Där märker man att jag har börjar inviga julen för läänge sen. Men NU kan man verkligen säga att det är snart jul. Känner verkligen att jag snackar om jul hela tiden.


Eftersom jag är "finsk" så tycker jag ni ska lyssna på den där finska julsånger, är nog en av dom finaste jag hört.

Vi hörs, Puss!

  • 4 Readers

Likes

Comments

Som jag skrev i rubriken så är det snart jul. Tycker tiden går läskigt snabbt men ändå är det ju kul. Personligen älskar jag julen, det är mysigt att umgås med familjen och släkten, äta gott, lyssna på jullåtar. Sen gillar jag själv att ge presenter. Men själv tycker jag inte det är presenterna som är huvudsaken utan familjen och det.

Vi hörs, Puss

  • 5 Readers

Likes

Comments